HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 21 kol 2026, 01:40.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 219 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Čović i Ljubić potpisali sporazum: federalna jedinica s hrvatskom većinom
PostPostano: 13 stu 2010, 18:57 

Mar-kan je napisao/la:
PCM je napisao/la:
Uz dužno poštovanje prema Markanu i inim ljudima koji suga zaslužili, ovakav HSP je teška kurčina.

I njemu i zubaru želim što bržu i što bezbolniju političku smrt.

I svim onima iz redova hrvatskog naroda koji bi poene skupljali u Lagumdžijinom anusu ili LagumdžijaTV-u želim isto.

I ono što je dobro u HSP-u,rastjerat će ako nastave kenjažu.Meni svejedno,jer gledam pojedince unutar stranaka kad su izbori,samo je nezanemarljiv broj glasova otišao koalcijiji,to ne treba odbacivati jer nam je svaki čovjek bitan.
Nekad sam glasao za HDZ,kad su napravili neka sranja koja nećemo sad spominjati jer su prošlost-ciao.Isto tako i za ostale stranke vrijedi.Ako i HSP nastavi srat,onda mogu ostati i kući na sljedećim izborima.

Samo nemoj doma ostat, ako nećeš ni jedne ni druge, šta ja znam- odaberi Ljilju i HSS.

Vrh

Naslov: Re: Čović i Ljubić potpisali sporazum: federalna jedinica s hrvatskom većinom
PostPostano: 13 stu 2010, 19:00 

Frankopan je napisao/la:
Mar-kan je napisao/la:

I ono što je dobro u HSP-u,rastjerat će ako nastave kenjažu.Meni svejedno,jer gledam pojedince unutar stranaka kad su izbori,samo je nezanemarljiv broj glasova otišao koalcijiji,to ne treba odbacivati jer nam je svaki čovjek bitan.
Nekad sam glasao za HDZ,kad su napravili neka sranja koja nećemo sad spominjati jer su prošlost-ciao.Isto tako i za ostale stranke vrijedi.Ako i HSP nastavi srat,onda mogu ostati i kući na sljedećim izborima.

Ma jasno bolan, kao da je tebi u Srednnjoj Bosni vazno da li ce ti predjesnik opcine bit Hrvat ili Musliman.

Da budem otvoren. Muda nemas da na sastanku pordzucnice HSP-a ustanes i glasno kazes ' Ja mislim da nije bilo u redu da Jurisic kaze je protiv III-a entiteta..time je citavu stranku doveo u situaciju da bude van hrvatske koalice, to stoga mislim da on mora podjet ostavku'...ali imas plan odustanja od glasanja.

Da ja budem otvoren-HDZ i jedan i drugi idu niz dlaku Muslimanima jer su im to "partneri" koji ga malo malo zavuku svojim hr partnerima.Ali jebi ga,kupci su iz Zenice,Sarajeva....

Bolan,nemoj se petljat u nešto što poznaješ samo sa portala i foruma...

Vrh

PostPostano: 13 stu 2010, 19:06 

Zaključak je da treba maknut Jurišića s čela HSP-a.

Ponavljam, od stranke koja bi trebala bit najradikalnija u zastupanju autentičnih hrvatskih stavova, i obećavati trenutačno proglašenje raskida Federacije u slučaju da dobiju vlast, on je napravio sprdnju.

Vrh

PostPostano: 13 stu 2010, 19:11 

i_jopet je napisao/la:
Frankopan je napisao/la:

Razumimo, nitko nema nit politicka nit moralna prava da nas u nasem legitimnom putu zaustavi. I nece.
Ukoliko svoje politicke zahtjeve definiramo na gornji nacin, te formiranje III-ceg predstavimo modus viviendia prezivljavanja BIH; dakle njena prezivljavanja vjerujem da ce i najnepricipelniji narod Balkana, Bosnjaci post humno svhvatit da je ovo sto sada pisem u biti istina i da je u njihovom interesu da se manu gradnje Kalifata u Federaciji ili BIH.

Znaš biti ratoboran i radikalan iz velike udaljenosti od mjesta događaja ali moram
priznati da je ovo bilo užitak pročitati, jer si sve nazvao pravim imenom.

Ja nisam nit radikalan nit ratoboran. Ja samo govorim nacinom na koji govore politicari Sjeverne Amerike, Zapada opecnito. Oduvjek sam nacin na koji se politicki komucira na Balkanu smatro bolesnim.

Mi i par mojih HB prijatelja ovjde to nazivamo 'Regal sindromom'. Prica je sljedeca i istinita. Dolazi moj pokojni stric kod mog pokojnog starog nakon sto se nisu vidjeli recimo 6-7 godina. I prije no sto je moj stric sio...veli pokojni moj caca....nemoj Ante (stric) sjedit...dodji ...vidi bolan regal ...

A Ante 30 godina u Hamburgu...odgovori... 'Jebo te bolan regal...sidi nismo se tako dugo vidili'.
Ne znam da li me razumjes.

Vrh

PostPostano: 13 stu 2010, 19:11 

Markane, mičite štetočinu van i to je to...

HSP bi po logici stvari trebao biti stranka koja je najzagriženija za ravnopravnost i suverenost Hrvata u BiH aka Treći i koja je najradikalnija u branjenju hrvatstva u BiH.
Ona je danas sve samo to ne.Dakle ili mičite glavatog stomatologa ili će vas raja maknut. Treće opcije vam nema.

Vrh

PostPostano: 13 stu 2010, 19:17 

PCM je napisao/la:

HSP bi po logici stvari trebao biti stranka koja je najzagriženija za ravnopravnost i suverenost Hrvata u BiH aka Treći i koja je najradikalnija u branjenju hrvatstva u BiH.
Ona je danas sve samo to ne.Dakle ili mičite glavatog stomatologa ili će vas raja maknut. Treće opcije vam nema.

Nemam ga šta micat,od mene su samo dobili glas,ništa više.Ne bude li na hr pravcu,već sam rekao.Ponavljam,samo zajedništvo.Olako se bacaju epiteti poput izdajice i sl.Po toj logici svi su izdajnici,manje više.

Nažalost,sve se svelo na poltrone u tim stožernim strankama.Sad i u manje stožernim...Sve ima cijenu izgleda,pa i domoljublje.

Vrh

PostPostano: 13 stu 2010, 19:18 

PCM je napisao/la:

Upravo to.

Vrh

PostPostano: 13 stu 2010, 19:23 

U svakom slučaju, jedna odlična tema i najbolja vijest je zbog glavatog stomatologa otišla na lošu karmu. :zubati

Zaključak je: Hrvati su perfekcionisti. :zubati

Vrh

PostPostano: 13 stu 2010, 19:25 

Frankopan je napisao/la:

Ja nisam nit radikalan nit ratoboran. Ja samo govorim nacinom na koji govore politicari Sjeverne Amerike, Zapada opecnito. Oduvjek sam nacin na koji se politicki komucira na Balkanu smatro bolesnim.

Mi i par mojih HB prijatelja ovjde to nazivamo 'Regal sindromom'. Prica je sljedeca i istinita. Dolazi moj pokojni stric kod mog pokojnog starog nakon sto se nisu vidjeli recimo 6-7 godina. I prije no sto je moj stric sio...veli pokojni moj caca....nemoj Ante (stric) sjedit...dodji ...vidi bolan regal ...

A Ante 30 godina u Hamburgu...odgovori... 'Jebo te bolan regal...sidi nismo se tako dugo vidili'.

A šta se ima razumit, oćeš reć da ovdje svi
nešto govore a ne kažu ništa?

Vrh

PostPostano: 13 stu 2010, 19:25 

PCM je napisao/la:

Tocno. I jos nesto. Treba se stvorit nacionalni pokret gdje vise nece bit vazno ni tko ga vodi, jer cemo svi ic u istom pravcu. I da Covica skinu onaj pored njega mora nastavit inercijom u istom smjeru.

U USA sada Tee-parti clanovi su svoje novoizabrane predstvnike u kongresu u vecini slucajeva tjerali da POTPISU prinicipe koje ce zastupat i kako ce glasat po najvaznijim pitanjima. 'Pokvari ih Vashington'...zaborave zasto smo ih izabrali...stoga..ako pocnu glasat suprotno onom sto mi zelimo, uvjek ih mozemo opozvat. Ljubav za ljubav, sir za pare.

Mi nemamo vodje...zato nas ne mogu ni obezglavit...se isto cesto cuje medju ovom najsnaznijom politickom snagom u USA sada... |

Vrh

PostPostano: 13 stu 2010, 19:27 

Ok, relaksirajmo temu sad kad smo ispucali revolt prema preostalim nedostacima na hrv. polit. sceni ...

Treba reć da hrvatska politika trenutno izgleda najbolje od 2001.

Vrh

PostPostano: 13 stu 2010, 19:31 

i_jopet je napisao/la:
Frankopan je napisao/la:

A šta se ima razumit, oćeš reć da ovdje svi
nešto govore a ne kažu ništa?

To i da smo se specijlizirali u pogresno vrijeme rec porgresne stvari... A sto ces...trebalo je nesto vremena proc...prica mi nocas covjek kako su u Livnu prije rata skupljali novce ...idu od kuce do kuce i uzmu po pola place da djeca dobiju poso kad se vrate sa fakulteta iz Zagreba...odatle smo bolan krenuli..

Vrh

PostPostano: 13 stu 2010, 19:49 

Široki konsenzus zahvatio je sve pore društva – od političara, umjetnika, znanstvenika, crkvenih velikodostojnika, intelektualaca, ali i ostalih građana.

Širok konsenzus

Konsenzus oko zaustavljanja daljnjega ponižavanja hrvatske pozicije u BiH te nove politike koja bi Hrvate dovela u ravnopravan položaj s ostala dva naroda. Dapače, upravo su Hrvati izvan politike svojim izjavama i djelovanjem utrli put formiranju velike koalicije i potpisivanju sporazuma Dragan Čović – Božo Ljubić. No, konsenzus se ne odnosi samo na Hercegovinu. Možda još snažnije Hrvati središnje Bosne, Sarajevske, Tuzlanske, Zeničko-dobojske, Unsko-sanske i Posavske županije te Hrvati Republike Srpske podržavaju uspostavljanje velike koalicije. Potpuno neočekivano konsenzus je pogodio sve slojeve društva. Sve je kulminirao izborom Željka Komšića u Predsjedništvo te Miloševićeva savjetnika Emila Vlajkija za dopredsjednika Republike Srpske iz reda hrvatskoga naroda. Uslijedila je najava Zlatka Lagumdžije da pretendira na mjesto predsjedatelja Vijeća ministara BiH, iako ta pozicija u ovom mandatu pripada Hrvatima. Nepravda se nastavila najavom deložacije nadbiskupa vrhbosanskoga, uzoritog kardinala Vinka Puljića iz sarajevske rezidencije. Gotovo da više nema razlika: lijevi ili desni, Napredak ili Matica hrvatska, crkveni velikodostojnici u Hercegovini ili Bosni, Hrvatska zajednica Herceg Bosna ili Hrvatski intelektualni zbor, građani Viteza, Jajca, Žepča, Kiseljaka, Livna, Tomislavgrada, Odžaka, Orašja, Gruda ili Stoca... Konsenzus oko potrebe poboljšanja pozicije Hrvata u BiH prelijeva se i izvan granica zemlje - u Hrvatsku, ali i u iseljeništvo.

Pljesak od svih

Pljesak svih je ono što karakterizira posve novu pojavu na hrvatskoj stranačkoj sceni u BiH. S pravom su Hrvati središnja Bosne i Posavine bili nezadovoljni svojim statusom na hrvatskoj političkoj sceni. Predsjednici hrvatskih stranaka gotovo su svi hercegovački Hrvati. Izuzetak je jedino predsjednica HSS-a Ljiljana Lovrić koja je iz Kiseljaka. Zbog toga valja biti oprezan u raspodjeli mjesta u vlasti. Ako su Hercegovci na čelu stranaka, onda je nužno da središnja Bosna i Posavina moraju u znatno većoj mjeri biti zastupljeni u podjeli pozicija u vlasti koje pripadaju Hrvatima na svim razinama. Upravo su podjele na Hrvate Bosne, Posavine i Hercegovine u velikom dijelu slabile hrvatsku poziciju u BiH, što su vješto znali iskoristiti Sarajevo i Banjaluka.

Proaktivna politika

Velika hrvatska koalicija bi to trebala zaustaviti. Velika koalicija je svoju prvu zadaću ispunila. Spriječila je pakleni pokušaj potpunoga izbacivanja legalno izabranih hrvatskih predstavnika iz tijela vlasti. No primarni zadatak koalicije tek dolazi. Akumuliranje konsenzusa i pretakanje u jasan cilj – izgradnju proaktivne politike vidljivog popravljanja položaja Hrvata u BiH. Glavni tvorci velike koalicije Čović i Ljubić se slažu da je to hrvatska federalna jedinica u sklopu međunarodno priznatih granica. Identičan stav imaju i sve manje stranke, buduće članice velike hrvatske koalicije.

Vrh

PostPostano: 13 stu 2010, 20:00 

Mar-kan je napisao/la:
Široki konsenzus zahvatio je sve pore društva – od političara, umjetnika, znanstvenika, crkvenih velikodostojnika, intelektualaca, ali i ostalih građana.

Širok konsenzus

Konsenzus oko zaustavljanja daljnjega ponižavanja hrvatske pozicije u BiH te nove politike koja bi Hrvate dovela u ravnopravan položaj s ostala dva naroda. Dapače, upravo su Hrvati izvan politike svojim izjavama i djelovanjem utrli put formiranju velike koalicije i potpisivanju sporazuma Dragan Čović – Božo Ljubić. No, konsenzus se ne odnosi samo na Hercegovinu. Možda još snažnije Hrvati središnje Bosne, Sarajevske, Tuzlanske, Zeničko-dobojske, Unsko-sanske i Posavske županije te Hrvati Republike Srpske podržavaju uspostavljanje velike koalicije. Potpuno neočekivano konsenzus je pogodio sve slojeve društva. Sve je kulminirao izborom Željka Komšića u Predsjedništvo te Miloševićeva savjetnika Emila Vlajkija za dopredsjednika Republike Srpske iz reda hrvatskoga naroda. Uslijedila je najava Zlatka Lagumdžije da pretendira na mjesto predsjedatelja Vijeća ministara BiH, iako ta pozicija u ovom mandatu pripada Hrvatima. Nepravda se nastavila najavom deložacije nadbiskupa vrhbosanskoga, uzoritog kardinala Vinka Puljića iz sarajevske rezidencije. Gotovo da više nema razlika: lijevi ili desni, Napredak ili Matica hrvatska, crkveni velikodostojnici u Hercegovini ili Bosni, Hrvatska zajednica Herceg Bosna ili Hrvatski intelektualni zbor, građani Viteza, Jajca, Žepča, Kiseljaka, Livna, Tomislavgrada, Odžaka, Orašja, Gruda ili Stoca... Konsenzus oko potrebe poboljšanja pozicije Hrvata u BiH prelijeva se i izvan granica zemlje - u Hrvatsku, ali i u iseljeništvo.

Pljesak od svih

Pljesak svih je ono što karakterizira posve novu pojavu na hrvatskoj stranačkoj sceni u BiH. S pravom su Hrvati središnja Bosne i Posavine bili nezadovoljni svojim statusom na hrvatskoj političkoj sceni. Predsjednici hrvatskih stranaka gotovo su svi hercegovački Hrvati. Izuzetak je jedino predsjednica HSS-a Ljiljana Lovrić koja je iz Kiseljaka. Zbog toga valja biti oprezan u raspodjeli mjesta u vlasti. Ako su Hercegovci na čelu stranaka, onda je nužno da središnja Bosna i Posavina moraju u znatno većoj mjeri biti zastupljeni u podjeli pozicija u vlasti koje pripadaju Hrvatima na svim razinama. Upravo su podjele na Hrvate Bosne, Posavine i Hercegovine u velikom dijelu slabile hrvatsku poziciju u BiH, što su vješto znali iskoristiti Sarajevo i Banjaluka.

Proaktivna politika

Velika hrvatska koalicija bi to trebala zaustaviti. Velika koalicija je svoju prvu zadaću ispunila. Spriječila je pakleni pokušaj potpunoga izbacivanja legalno izabranih hrvatskih predstavnika iz tijela vlasti. No primarni zadatak koalicije tek dolazi. Akumuliranje konsenzusa i pretakanje u jasan cilj – izgradnju proaktivne politike vidljivog popravljanja položaja Hrvata u BiH. Glavni tvorci velike koalicije Čović i Ljubić se slažu da je to hrvatska federalna jedinica u sklopu međunarodno priznatih granica. Identičan stav imaju i sve manje stranke, buduće članice velike hrvatske koalicije.

:palacgore1 :palacgore1 :palacgore1

Vrh

PostPostano: 13 stu 2010, 20:01 

Ovaj tekst je odakle ?

Vrh

PostPostano: 13 stu 2010, 20:05 

PCM je napisao/la:
Ovaj tekst je odakle ?

Ima u Večernji list

Vrh

PostPostano: 14 stu 2010, 01:08 

Evo da se i ja javim nakon nekog vremena, sa koliko toliko, dojmovima iz prve ruke. Ne znam za vas, ali skeptik sam. Zašto? Pokušat' ću objasniti.

Znate one tv serije poput "24" ili sl., pa kad ono dogodi se ubojstvo, a ubojica se nađe u istoj epizodi. Too easy - rekao bi Jack Bauer. Ovaj sporazum je praktično oličenje onoga što svaki razuman Hrvat u BiH zastupa od prvog dana, ja in primis. Eto baš radi toga sam skeptik. Pokušavam se sjetiti kada su u ovih 20 godina napravili nešto što uistinu narod želi?! Svaki primjer koji bi išao blizu tome, nekad u kasnije naleti na demanti.

Vraćam se na ovaj sporazum. Vidio sam tamo prisutne ljude koji su tražili da me se odstrani iz stranke, iz razloga što sam svojedobno (jedini) propagirao sličan dogovor. Također, s druge strane ("stožerne") bili su prisutni ljudi koji su prijetili likvidacijom. U preobraćenja preko noći, ne vjerujem.

Kako se postaviti?! Ne znam ni sam. Budući da je ovaj sporazum ono što nam treba, sve se ovo od ranije mora staviti u drugi plan, što ću i uraditi. Zanemariti, ali ne i zaboraviti, Poput zeca kad spava s jednim okom otvorenim, čekamo razvoj situacije. Ukoliko se ovo pretvori u foteljašku lakrdiju sa bilo koje strane, a istinska ideja sporazuma padne u vodu, bit će svašta!!!

Zaključak, kapa dolje za sporazum i hvala Bogu. Ali, mjesta nekom entuzijazmu i ekstremnoj fascinaciji ne smije biti, jer, bilo s brojkama, bilo sa slovima, vukovi dlaku mijenjaju...

Sve za Herceg-Bosnu, Herceg-Bosnu ni za što!

Vrh

PostPostano: 14 stu 2010, 01:24 

Citat:
Zaključak, kapa dolje za sporazum i hvala Bogu. Ali, mjesta nekom entuzijazmu i ekstremnoj fascinaciji ne smije biti, jer, bilo s brojkama, bilo sa slovima, vukovi dlaku mijenjaju...

Točno, a sve će se znati kada se dođe do konkretnih pitanja od nacionalnog interesa u ustavnim promjenama. Ako i tada zajedno stanu, onda to već znači nešto u odnosu na ovu deklarativnost. Ipak i ovaj sporazum lijepa je vijest i unijela je dodatni polet nacionalnoj ideji.

Dakle osobno, podržavam i sretan sam zbog dogovora, skepsu zadržavam i čekam da vidim što će biti u konkretnom, operativnom dijelu.

Citat:

To je to, zakon!

Vrh

PostPostano: 14 stu 2010, 03:20 

Robbie MO je napisao/la:
Ok, relaksirajmo temu sad kad smo ispucali revolt prema preostalim nedostacima na hrv. polit. sceni ...

Treba reć da hrvatska politika trenutno izgleda najbolje od 2001.

Doista :palacgore1 , i to bas kad' je najvaznije, ovo je sada povijesna prilika. Ne samo za treci nego i za BiH opcenito. Ili ce puci ona ili magazin "60 minuta" jer je stanje u kome tu drzavu "cuvaju" oni tamo Staljinisti i ludjaci, pa jos o drzavnom trosku, jednostavno neodrzivo.

Vrh

PostPostano: 14 stu 2010, 12:15 

raga je napisao/la:

Slušajući jednog visokog dužnosika 90ke,ostao sam zatečen njegovom (ne)željom za III-im...U smislu,neće dati muslimani!?Pa kao da bi oni bilo šta dali i prije i kasnije.
Problem je u gubljenju fotelje i privilegija koju nosi.U preustroju BiH puno njih ostaje bez toga i poslova ispod stola sa svojim partnerima...

Vrh

PostPostano: 14 stu 2010, 12:47 

Mar-kan je napisao/la:
raga je napisao/la:

Slušajući jednog visokog dužnosika 90ke,ostao sam zatečen njegovom (ne)željom za III-im...U smislu,neće dati muslimani!?Pa kao da bi oni bilo šta dali i prije i kasnije.
Problem je u gubljenju fotelje i privilegija koju nosi.U preustroju BiH puno njih ostaje bez toga i poslova ispod stola sa svojim partnerima...

jasno da će biti otpora od ležiljebovića u svim županijama i kantonima jer velika većina će tom optimizacijom državnog aparata ostati bez posla. Kad im presuši kasa samo će im se kasti ako do sad nisu skontali.

Treći kao antibirokratska revolucija :HercegBosanac

Vrh

Naslov: HSP će podržati sporazum
PostPostano: 14 stu 2010, 13:32 

Ako se sporazum nađe na parlamentarnim klupama, HSP BiH će dignuti ruku za njega bez obzira bili u vlasti ili u oporbi...

http://www.hercegbosna.org/vijesti/bih/ ... -2352.html

Vrh

Naslov: Re: HSP će podržati sporazum
PostPostano: 14 stu 2010, 19:25 

Mar-kan je napisao/la:
Ako se sporazum nađe na parlamentarnim klupama, HSP BiH će dignuti ruku za njega bez obzira bili u vlasti ili u oporbi...

Razumije se da će HSP podržati sporazum, u to nisam sumnjao, nego tu ima jedna druga kočnica.
HSP se koliko vidim zalaže za promjenu granice koja je stvorena u ratu, a to je na pragu bošnjačkog razmišljanja,
treba prihvatiti stanje koje je za ovaj sporazum a kasnije se može samostalno pregovarati.
HSP ima cvjećara samo koliki broj ne znam, ali opet neka se malo strpe bilo bi bolje za sve
Hrvate u BiH a i za ostale.

Vrh

Naslov: Re: HSP će podržati sporazum
PostPostano: 14 stu 2010, 19:27 

i_jopet je napisao/la:
Mar-kan je napisao/la:

Razumije se da će HSP podržati sporazum, u to nisam sumnjao, nego tu ima jedna druga kočnica.
HSP se koliko vidim zalaže za promjenu granice koja je stvorena u ratu, a to je na pragu bošnjačkog razmišljanja,
treba prihvatiti stanje koje je za ovaj sporazum a kasnije se može samostalno pregovarati.
HSP ima cvjećara samo koliki broj ne znam, ali opet neka se malo strpe bilo bi bolje za sve
Hrvate u BiH a i za ostale.

Ja znam jednog cvjećara..ali tip stvarno ima cvjećaru :zubati

Vrh

PostPostano: 15 stu 2010, 13:19 

znaci nova elita po formuli 2+2+2

u prologu Dodik obrnuo Covica i Bosica, Bakir i Tihic iskljucili Radoncica i Silajdzica a Zlaju i Zelju jos vise puk'o ego bez uporista.
bice tu svega u nastavku :)

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 219 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: OAI-SearchBot i 77 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: