|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 18 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
dane-croatia
|
Naslov: Sevdah u Lisinskom - Zagreb Postano: 14 stu 2010, 13:40 |
|
|
Izvedba sevdaha u Zagrebu, u koncertnoj dvorani ,,Vatroslav Lisinski''. Održat će se 17. studenog 2010. Za ulaznice morete vidjet ovdje: http://www.ulaznice.com.hr/paganini/priredbe.jsp?t=1Nastupi sevdaha budu svake godine u Zagrebu, pak evo nastup Alme Subašić iz 2008. isto u Lisinskom: Osobno sam i ja namjeravao doć, ali se na žalost ovaj događaj poklopio s godištnjicom u Vukovaru. T. j. godištnjica Vukovara je dan poslije, ali mene već ne će biti u Zagrebu.
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
Vrh |
|
 |
pagan
|
Naslov: Re: Sevdah i Lisinskom - Zagreb Postano: 15 stu 2010, 00:19 |
|
|
dobro jesi li ti normalan?
_________________ ...naši zadržavaju po koju usamljenu zgradu, kao: "Hrvatski dom", hotel "Kalin", jedna zgrada u Gaju... Sva vojska u potpunom okruženju. Takvo nešto ne bih ni ja baba rasporedila.
|
|
Vrh |
|
 |
dane-croatia
|
Naslov: Re: Sevdah i Lisinskom - Zagreb Postano: 15 stu 2010, 01:30 |
|
|
pagan je napisao/la: dobro jesi li ti normalan? U odnosu na tebe ili obćenito...?
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
Vrh |
|
 |
Ilirk@
|
Naslov: Re: Sevdah i Lisinskom - Zagreb Postano: 15 stu 2010, 16:12 |
|
|
dane je normalan. lisinski će biti pun. i ronit će se suze na sevdahu. kao što se rone u srid imockog i dan danas kad se zapivaju one nanule i čardaci. a na spomen thompsona, hercegovaca i ante gotovine, pošklapčaju se od alergije. ipak je to turska kasaba, jebiga...
_________________ 16.11.2012. - "...izmjena u reprezentaciji Hrvatske, izlaze Gotovina i Markač, ulaze Čačić i Sanader..."
|
|
Vrh |
|
 |
TG-B.B.B
|
Naslov: Re: Sevdah i Lisinskom - Zagreb Postano: 15 stu 2010, 19:12 |
|
Pridružen/a: 18 kol 2009, 11:00 Postovi: 1708 Lokacija: ...................
|
dane jel mozes nabavit kartu, i ja bi iso a i imam veliku želju da te upoznam....
_________________ Cuius regio, eius religio
|
|
Vrh |
|
 |
dane-croatia
|
Naslov: Re: Sevdah i Lisinskom - Zagreb Postano: 15 stu 2010, 22:45 |
|
|
TG-B.B.B je napisao/la: dane jel mozes nabavit kartu, i ja bi iso a i imam veliku želju da te upoznam.... Ako nisi skužio, napisao sam da ne mogu, jerbo idem za Vukovar. Jesi li čuo za pješačenje od Osieka do Vukovara? A što se tiče pjevača i pjevačica: Thompson, Alma Subašić, Škoro, Mate Bulić, Lana Jurčević...  To bi ja sve u Čavoglave skupa.
|
|
Vrh |
|
 |
Bal-i-ja
|
Naslov: Re: Sevdah i Lisinskom - Zagreb Postano: 16 stu 2010, 05:43 |
|
|
A brate pretjeraste sa ovim balijskim temama nemogu odgovorit na sve i odakle sevdah u Zagrebu nidze veze
|
|
Vrh |
|
 |
dane-croatia
|
Naslov: Re: Sevdah i Lisinskom - Zagreb Postano: 16 stu 2010, 12:04 |
|
|
Bal-i-ja je napisao/la: A brate pretjeraste sa ovim balijskim temama nemogu odgovorit na sve i odakle sevdah u Zagrebu nidze veze Sevdah je hrvatska narodna glasba, tako da ne znam što ti smeta da to bude i u Zagrebu.
|
|
Vrh |
|
 |
Real gone
|
Naslov: Re: Sevdah i Lisinskom - Zagreb Postano: 16 stu 2010, 19:47 |
|
|
Sve, sve...ali Dane - preterivanje je tvoje drugo ime. Pazi, sevdah se nikad u staroj Jugoslaviji nije slušao u Zagrebu. Ni-kad. (nek potvrde starije generacije ako ih ima na forumu). Dočim, ako pitaš ove iz centralne Srbije, oni će ti i danas reći da su pesme poput "Moj dilbere", "Kafu mi draga ispeci", "Ne klepeći nanulama" i sl. - srpske pesme...jer nemaju blagog pojma da se to danas naziva samo "sevdahom", i jer su se svirale po njihovim birtijama neprekidno decenijama. Zanima me jel se sluša danas u Sarajevu legendarni evergreen Cuneta Gojkovića - "Janjičar"  , ili je demode? :))
_________________ http://farm3.static.flickr.com/2158/217 ... 8538_b.jpg
|
|
Vrh |
|
 |
Hadeka
|
Naslov: Re: Sevdah i Lisinskom - Zagreb Postano: 16 stu 2010, 21:06 |
|
Pridružen/a: 06 pro 2009, 23:19 Postovi: 1059 Lokacija: Rekoše nam "u banani"! Do kad, vidit ćemo!
|
Real gone je napisao/la: Sve, sve...ali Dane - preterivanje je tvoje drugo ime.
Pazi, sevdah se nikad u staroj Jugoslaviji nije slušao u Zagrebu. Ni-kad. Slušao se taman koliko i danas, na sličnim priredbama, gostovanjima i slično.
|
 |
pagan
|
Naslov: Re: Sevdah i Lisinskom - Zagreb Postano: 16 stu 2010, 23:01 |
|
|
dane-croatia je napisao/la: Bal-i-ja je napisao/la: A brate pretjeraste sa ovim balijskim temama nemogu odgovorit na sve i odakle sevdah u Zagrebu nidze veze Sevdah je hrvatska narodna glasba, tako da ne znam što ti smeta da to bude i u Zagrebu. dane preruseni turcine,kome prodajes muslimansku maglu ne obracajte pozornost na danu supljaka pravovjernog
_________________ ...naši zadržavaju po koju usamljenu zgradu, kao: "Hrvatski dom", hotel "Kalin", jedna zgrada u Gaju... Sva vojska u potpunom okruženju. Takvo nešto ne bih ni ja baba rasporedila.
|
|
Vrh |
|
 |
pagan
|
Naslov: Re: Sevdah i Lisinskom - Zagreb Postano: 16 stu 2010, 23:03 |
|
|
Ilirk@ je napisao/la: dane je normalan. lisinski će biti pun. i ronit će se suze na sevdahu. kao što se rone u srid imockog i dan danas kad se zapivaju one nanule i čardaci. a na spomen thompsona, hercegovaca i ante gotovine, pošklapčaju se od alergije. ipak je to turska kasaba, jebiga... oj ilirka srce materino,dodji na jelacica,zajasi konja i zaderi se ja sam muslimanka....od onoliko ercegovaca,nici ce onaj pravi....
|
|
Vrh |
|
 |
dane-croatia
|
Naslov: Re: Sevdah i Lisinskom - Zagreb Postano: 16 stu 2010, 23:25 |
|
|
Real gone je napisao/la: Sve, sve...ali Dane - preterivanje je tvoje drugo ime. Pazi, sevdah se nikad u staroj Jugoslaviji nije slušao u Zagrebu. Ni-kad. (nek potvrde starije generacije ako ih ima na forumu). Dočim, ako pitaš ove iz centralne Srbije, oni će ti i danas reći da su pesme poput "Moj dilbere", "Kafu mi draga ispeci", "Ne klepeći nanulama" i sl. - srpske pesme...jer nemaju blagog pojma da se to danas naziva samo "sevdahom", i jer su se svirale po njihovim birtijama neprekidno decenijama. Zanima me jel se sluša danas u Sarajevu legendarni evergreen Cuneta Gojkovića - "Janjičar"  , ili je demode? :)) Va vrime NDH se naslišalo, a za vrime Juge se zabranjevalo.
|
|
Vrh |
|
 |
dane-croatia
|
Naslov: Re: Sevdah i Lisinskom - Zagreb Postano: 16 stu 2010, 23:26 |
|
|
pagan je napisao/la: dane-croatia je napisao/la: Sevdah je hrvatska narodna glasba, tako da ne znam što ti smeta da to bude i u Zagrebu.
dane preruseni turcine,kome prodajes muslimansku maglu ne obracajte pozornost na danu supljaka pravovjernog Evo još jednog prerušenog Šumandinca...
|
|
Vrh |
|
 |
TG-B.B.B
|
Naslov: Re: Sevdah i Lisinskom - Zagreb Postano: 17 stu 2010, 12:51 |
|
Pridružen/a: 18 kol 2009, 11:00 Postovi: 1708 Lokacija: ...................
|
pagan je napisao/la: dane-croatia je napisao/la: Sevdah je hrvatska narodna glasba, tako da ne znam što ti smeta da to bude i u Zagrebu.
dane preruseni turcine,kome prodajes muslimansku maglu ne obracajte pozornost na danu supljaka pravovjernog Nije dane preruseni turčin, dane je samo izgubljen u vremenu i prostoru, njemu je danas 17.11.1941 
_________________ Cuius regio, eius religio
|
|
Vrh |
|
 |
Hadeka
|
Naslov: Re: Sevdah i Lisinskom - Zagreb Postano: 17 stu 2010, 15:51 |
|
Pridružen/a: 06 pro 2009, 23:19 Postovi: 1059 Lokacija: Rekoše nam "u banani"! Do kad, vidit ćemo!
|
dane-croatia je napisao/la: Real gone je napisao/la: Sve, sve...ali Dane - preterivanje je tvoje drugo ime. Pazi, sevdah se nikad u staroj Jugoslaviji nije slušao u Zagrebu. Ni-kad. (nek potvrde starije generacije ako ih ima na forumu). Dočim, ako pitaš ove iz centralne Srbije, oni će ti i danas reći da su pesme poput "Moj dilbere", "Kafu mi draga ispeci", "Ne klepeći nanulama" i sl. - srpske pesme...jer nemaju blagog pojma da se to danas naziva samo "sevdahom", i jer su se svirale po njihovim birtijama neprekidno decenijama. Zanima me jel se sluša danas u Sarajevu legendarni evergreen Cuneta Gojkovića - "Janjičar"  , ili je demode? :)) Va vrime NDH se naslišalo, a za vrime Juge se zabranjevalo. Va vrime NDH, va vrime NDH .. va to vrime je bila NDH, a danas ni!
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Sevdah u Lisinskom - Zagreb Postano: 17 stu 2010, 16:04 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43758 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Dobro vam izgleda ova Alma, šteta što nije punoljetna, pa neću ništa više reći od toga 
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
 |
zlatni_ljiljan
|
Naslov: Re: Sevdah u Lisinskom - Zagreb Postano: 27 stu 2010, 17:27 |
|
Pridružen/a: 24 svi 2010, 20:48 Postovi: 2935 Lokacija: predvorje dzeneta
|
Ministry of Sound je napisao/la: Dobro vam izgleda ova Alma, šteta što nije punoljetna, pa neću ništa više reći od toga  U mom kraju nisu godine parametar za "prangijanje" nego je mjerilo jel moze doticna pojesti kiflu i dohvatiti shalter,ako moze to je to...  PS valjda vidis kako "elegantno" drzi mikrofon u ruci,stoji joj fino u ruci 
_________________ Bismillahi rrahmani rrahim Kul huvallahu Ehad Allahu Samed Lem Jelid Ve Lem Juled Vel Lem Jekullehu Kufuven Ehad
|
|
Vrh |
|
 |
|
Stranica: 1/1.
|
[ 18 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|