HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 25 stu 2024, 04:56.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 5517 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138 ... 221  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Njemačka
PostPostano: 03 srp 2022, 22:14 

Krugerrand je napisao/la:
Upravo suprotno, ti si u krivu. Zagreb je upravo ovakav kakav jest jer se hrvatska sirotinja iz svih krajeva Hrvatske, prije nego što je otvoreno tržište EU, uglavnom doseljavala u njega.

ako ti ovako misliš, dobro je da si emigrirao.

Vrh

PostPostano: 03 srp 2022, 22:27 

Kažu neki istočnjaci kako je sve povezano, na Himalajama leptir zamahne krilima, a u Amazonu bude potres, tako i ovo, hrvatska sirotinja i potplaćena radna snaga otišla u njemačku, a hrvatska država na njihovo mjesto dovela ekipu iz Nepala, Bangladeša, Filipina... i vuk sit, a ovce na broju.

Vrh

PostPostano: 03 srp 2022, 22:31 

divizija je napisao/la:
Upravo suprotno, ti si u krivu. Zagreb je upravo ovakav kakav jest jer se hrvatska sirotinja iz svih krajeva Hrvatske, prije nego što je otvoreno tržište EU, uglavnom doseljavala u njega.

Ja nisam emigrirao. Ja sam u Širokom i živim doslovno nekoliko minuta od sela gdje su mi preci zabilježeni po popisu od prije 300 godina, a pošto nema ranijih popisa vjerojatno tu žive i nekoliko tisuća godina. A ovu raspravu sam pokrenuo jer sam paralelno gledao utakmicu Hrvatska - Finska (nažalost), pa nisam imao pametnijeg posla, a i "naživcirali" ste me s ovim prozivanjem krstjanina i ekipe da su izdajnici, Jugošvabe i slično, pa sam vas malo išamarao argumentima.

Prvo, većina vas nema pojma u kakvoj situaciji žive Hrvati po Bosni. Osim što je većina općina u lošoj ekonomskoj situaciji, tu su još i Muslimani da dodatno sruše cijenu rada. I onda se vi pametnjakovići tu nađete i rugate se takvim ljudima što moraju ići trbuhom za kruhom i što ne ostanu boriti se, a većina ovih na forumu se bori na frontovima u velikim gradovima sa značajnom ekonomskom aktivnošću.

Drugo, gubite na tim istim frontovima. Gradovi vam se eksponencijalnom brzinom pretvaraju u septičke jame pune imigranata iz svih krajeva svijeta. Ja to vidim, a u ZG sam možda par puta godišnje, a dudu i PCM to ignoriraju i tješe se da su još daleko od Njemačke. Da još niste na razini njemačkih gradova, ali to nije rezultat nikakve borbe već povijesnih okolnosti. S obzirom da se u ovom stoljeću stvari ubrzavaju i za što je nekad trebalo 30-40 godina danas treba 10, nimalo ne sumnjam da ćete im biti sve bliže i bliže. Tako da ti argumenti da se iz Žepča doseliš u Zagreb jer je to neku uber-hrvatski grad nemaju smisla, a još više nemaju smisla kad se uzme u obzir koliko prilika za poboljšanje financijskog stanja imaš u Njemačkoj, a koliko u ZG ili RI, posebno ako znaš što radiš.

Treće, ovo što sam rekao u poruci koju si citirao je potpuno točno. Prvo se unutarnjim migracijama uništi posebnost nekog grada ili regije, a nakon što se isprazni unutarnji bazen dolaze imigranti iz trećeg svijeta. No to je za neku drugu temu.

Vrh

PostPostano: 03 srp 2022, 22:45 

Ja nisam emigrirao. Ja sam u Širokom i živim doslovno nekoliko minuta od sela gdje su mi preci zabilježeni po popisu od prije 300 godina, a pošto nema ranijih popisa vjerojatno tu žive i nekoliko tisuća godina. A ovu raspravu sam pokrenuo jer sam paralelno gledao utakmicu Hrvatska - Finska (nažalost), pa nisam imao pametnijeg posla, a i "naživcirali" ste me s ovim prozivanjem krstjanina i ekipe da su izdajnici, Jugošvabe i slično, pa sam vas malo išamarao argumentima.

Prvo, većina vas nema pojma u kakvoj situaciji žive Hrvati po Bosni. Osim što je većina općina u lošoj ekonomskoj situaciji, tu su još i Muslimani da dodatno sruše cijenu rada. I onda se vi pametnjakovići tu nađete i rugate se takvim ljudima što moraju ići trbuhom za kruhom i što ne ostanu boriti se, a većina ovih na forumu se bori na frontovima u velikim gradovima sa značajnom ekonomskom aktivnošću.

Drugo, gubite na tim istim frontovima. Gradovi vam se eksponencijalnom brzinom pretvaraju u septičke jame pune imigranata iz svih krajeva svijeta. Ja to vidim, a u ZG sam možda par puta godišnje, a dudu i PCM to ignoriraju i tješe se da su još daleko od Njemačke. Da još niste na razini njemačkih gradova, ali to nije rezultat nikakve borbe već povijesnih okolnosti. S obzirom da se u ovom stoljeću stvari ubrzavaju i za što je nekad trebalo 30-40 godina danas treba 10, nimalo ne sumnjam da ćete im biti sve bliže i bliže. Tako da ti argumenti da se iz Žepča doseliš u Zagreb jer je to neku uber-hrvatski grad nemaju smisla, a još više nemaju smisla kad se uzme u obzir koliko prilika za poboljšanje financijskog stanja imaš u Njemačkoj, a koliko u ZG ili RI, posebno ako znaš što radiš.

Treće, ovo što sam rekao u poruci koju si citirao je potpuno točno. Prvo se unutarnjim migracijama uništi posebnost nekog grada ili regije, a nakon što se isprazni unutarnji bazen dolaze imigranti iz trećeg svijeta. No to je za neku drugu temu.

Ne mogu ja doseljene Hrvate u Zareb krivit štp je Zagreb posto septička jama. to je umobolno.

Drugo, da je situacija kod nas bajna, nije. ali teza da su ljudi otišli jer im je lošije od onih koji su ostali je poptuna laž. Otišli su oni koji su skloniji liniji manjeg otpora ili manje vezani za svoje ili im je matrijalno primarno. To je naprasna istina.

I na kraju krajeva, poptuno je nebitno što mi mislimo o dijaspori. Oni koji su otišli su se odrekli Hrvatstva, taman da ih ja smatrao rosnim cvijećem.

Ti je notorni fakt, nikome do njih potomci neće biti Hvrati niti znati hrvatski jezik.

Oni su izgubljeni za Hrvatstvo ako se ne vrate ovdje. A s obzirom da nam sada stoka uvozi kozoebe odsvakud, inflacija galopira, a cijena rada ostaje niska, nema nikakve šanse da se vrate.

Vrh

PostPostano: 03 srp 2022, 22:50 

VIŠE OD MILIONA LJUDI NA LGBTIQ PARADI U KELNU

https://crna-hronika.info/vise-od-milio ... lnu/384437

Udri Putine

slika

slika

slika

Vrh

PostPostano: 03 srp 2022, 22:58 

Rika sv Vida je napisao/la:
VIŠE OD MILIONA LJUDI NA LGBTIQ PARADI U KELNU

https://crna-hronika.info/vise-od-milio ... lnu/384437

Udri Putine

slika

slika

slika

Ali bogami nije normalno ni crkveni ljudi blagoslivljaju oružje.

Vrh

PostPostano: 03 srp 2022, 22:58 

Long story short, koliko god se ovim borcima za ljepšu stvarnost to ne sviđalo:
90% onih koji su otišli vratit se neće (pogotovo ako su odselili s obiteljima i malom djecom)
Dugoročno su izgubljeni za Hrvate

Otic solo zaradit neki kapital i vratit se, super.
Otići pa povuci kompletnu familiju - game over.

Ovo doslovno govorim iz konkretnih primjera u obitelji i kod prijatelja/poznanika.

Vrh

PostPostano: 03 srp 2022, 22:59 

Ovi koji isele je isto ko da su se p0turčili pred 300 god

Vrh

PostPostano: 03 srp 2022, 23:00 

Dutch01 je napisao/la:
Ali bogami nije normalno ni crkveni ljudi blagoslivljaju oružje.

u vaoj hipijevskoj LGBT religiji vjerojatno nije, kod nas katolika su biskupi i svećenici doslovno vodili ratove, svete i pravedne

Vrh

PostPostano: 03 srp 2022, 23:02 

Rika sv Vida je napisao/la:
Ovi koji isele je isto ko da su se p0turčili pred 300 god

i njima e bilo teško i nisu razumjeli ovi što su prebjelgi iz Bosn u Dalmaciju ili Zagreb, kako je jadnicima koji su se morali Muslimani

Vrh

PostPostano: 03 srp 2022, 23:04 

Koja hipijevska religija, kod njih hodža izda hutbu koga treba ubit, protiv koga treba ići u sveti rat, a ako treba i šehidit i to je jače nego svo prskanje svetom vodom...

Vrh

PostPostano: 03 srp 2022, 23:08 

Sendvičsaburekom je napisao/la:
Koja hipijevska religija, kod njih hodža izda hutbu koga treba ubit, protiv koga treba ići u sveti rat, a ako treba i šehidit i to je jače nego svo prskanje svetom vodom...

Misliš kao Hodža u Čečeniji.

Vrh

PostPostano: 04 srp 2022, 06:29 

PCM je napisao/la:
Ovo o Zagrebu Rijeci i Mostaru su teške gluposti. Nepalci i Indijci LOL.

Ma umiruju si saviest. :zubati

1025 of 2558 - 40.07%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 04 srp 2022, 06:44 

Dutch01 je napisao/la:
dudu je napisao/la:

šta je je, ima svega i bit će.

jučer sjedim na trgu u Samoboru, do mene neka trojica turkolikih, dižu se, plaća jedan, gledam novčanik, unutra PBZ kartica, dakle nisu turisti. možda su i Armenci ili tako nešto, ali prije da su Azeri. :zubati

Kruger je u pravu. Nepalci i ostala južnoazijska ciganija doslovce na svakom koraku u Zagrebu.
Sigurno ih je više nego prije godinu dana kad sam doselio u Zagreb u Vrbik.

Imigranti dolaze jer fali hrvatskih radnika. Da imamo dobru demografiju i da nemamo iseljavanje, imali bi dovoljno ljudi i time bi izbili najjači argument zagovornicima BDP religije.

A Hrvata fali iz dva glavna razloga:

- okretanja sotonizmu, zbog čega je manje djece
- okretanja sotonizmu, zbog čega se ide u Njemačku.

U oba razloga nema ništa uzvišeno nego je znači korijen svega najobičnija seljačka sebičnost. Nema sposobnost ništa s tim kao umjetnik se nije mogao ostvariti, ili znanstvenik nije imao ubrzivač čestica na raspolaganju, a nisu u pitanju ni bolji uvjeti za djecu i ostala naklapanja.

Ti naši Nijemci se vrlo brzo prilagode, i opet gore ogromnom većinom niti imaju djece (tako da nije do uređenog sustava, ni dječjeg doplatka, ni novca općenito), niti su to neki značajni ljudi u Njemačkoj. Sve jadan prosjek, i budimo realni otišli su ne zbog neke potrebe ili principa, nego jer su gledali sebe. To je u redu, samo kažem onda i zajednica treba gledati sebe.

1025 of 2558 - 40.07%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 04 srp 2022, 06:50 

divizija je napisao/la:

Ok, pa nek dođe taj siromašni Hrvat iz Bosne u Mostar ako je tako dobro, ili barem na Široki. U čemu je problem pa ne može prikočiti nigdje prije Njemačke?

1025 of 2558 - 40.07%

Vrh

PostPostano: 04 srp 2022, 07:21 

Naša Kvačica je napisao/la:
Ok, pa nek dođe taj siromašni Hrvat iz Bosne u Mostar ako je tako dobro, ili barem na Široki. U čemu je problem pa ne može prikočiti nigdje prije Njemačke?

ajde što su otišli pa zaradili, dok je ovdje bilo teško, ali što se danas ne vraćaju kad u Hvratskoj ne možeš naći radnika ni z lijek, to j čisti materijalizam i sebičnost.

i Amen

Vrh

PostPostano: 04 srp 2022, 08:04 

divizija je napisao/la:
krstjanin je napisao/la:
Najbitnije je ne davati vama lopovima. I gledati kako se pjenite sto vam nema tko za 20 maraka crncit citav dan. Dabogda vam dugo tako bilo
Dok god ne zaradjivamo na "Gospi" ko neki obraz nam je cist

zato ti daješ za ******** državu Njemačku i potomci će se klanjat vragu ostanete li gore.

Zarađajute za vraga direktno, punite vragov budžet

Bolje vragu nego ratnim profiterima. vrag je ucio od ratnih profitera

Vrh

PostPostano: 04 srp 2022, 08:05 

Planina je napisao/la:
daramo je napisao/la:

Ne samo to, nego ovi sposobniji dijasporaši iz HB kupuju nekretnine na obali, iznajmljuju tijekom ljeta i nose lovu u Njemačku.

Točno, znam jednog takvog smrada koji u Baškoj drži xx apartmana, diže kesu i nosi je nazad u Njemačku gdje podiže obitelj, male švapčiće.

I covik je i za te apartmane vjerovatno u njemacoj zaradio nije u Hr

Vrh

PostPostano: 04 srp 2022, 08:11 

Ovih zadnjih nekoliko stranica rasprave o Njemačkoj pokazuje koliko su neki forumaši odlijepljeni od stvarnosti, a pokazuju i popriličan manjak empatije.

Kad kažem da imaju popriličan manjak empatije ciljam na to da svi živite u velikim gradovima, Rika u Rijeci, Kvačica u Mostaru, dudu i PCM u Zagrebu i onda filozofirate i prozivate ljude da su veleizdajnici jer su morali iseliti iz Žepča, Uskoplja ili otkud već. Zar je tako teško staviti se u poziciju krstjanina u Žepču gdje ionako nema nekog izbora posla i još ti Mujo Mujić ruši cijenu rada jer je on spreman za 500KM raditi i vikendom i praznicima.

Lako je iz Zagreba govoriti ljudima da se “bore”, da izdrže, pa šta se vi ne vratite u Duvno i Kiseljak pa pokažete kako se može... “Ovaj... pa znaš... ja sam odavno u Zagrebu... čuj... hehe... nije to tako jednostavno... pa ovaj... ne možemo se svi odjednom vratiti... hehe”. Ili ovaj Kvačica, filozofira iz Mostara, a u gradu je u koji su nabijene doslovno sve institucije Hrvata BiH (čitaj, parazitira na ostalim Hrvatima iz BiH), a Aluminij smo godinama održavali svi mi koji smo plaćali EPHZHB. Zašto se tako nije održavao nekoliko godina TOM koji je bio motor hrvatskog gospodarstva u Uskoplju? Možda danas ne bi imali samo 10% prvašića tamo. Uglavnom, svi veliki “borci” i filozofi iz svojih komotnih pozicija.

Ovo s keramičarima je posebna glupost. Prvo, ne možemo svi biti keramičari i drugo, znate kako je super mladim obiteljima koje se pokušavaju skućiti nakon vjenčanja kad shvate da moraju građevinske radnike platiti njihovom težinom u zlatu, a obično je riječ o pretilim ljudima. To je isto jedan od generatora iseljavanja.

Posebno mi je smiješno kad se dudu i PCM rugaju ovima u Njemačkoj da će im djeca odrastati s afroturcima i imigrantima, Jugošvabe i šta sve ne. Bio sam prošli mjesec poslovno dva tjedna u Njemačkoj i tjedan u Zagrebu i mogu samo reći da je Zagreb doslovno Njemačka za hrvatsku sirotinju. Sve je isto – na svakom koraku dugine zastave i bliskoistočne face. Pa u Zagrebu su vam svi dostavljači iz Nepala, svako malo prođeš kraj skupine Pakistanaca ili Indijaca, a gradonačelnik vam je BLM klečač i LGBT promotor. U Njemačkoj je stanje gore, ali bome ih sustižete ogromnim koracima.

Ukratko, kad se pogleda na što izgledaju vaši gradovi (Zagreb, Rijeka i Mostar), vi niste nikakvi “borci” nego ste se igrom slučaja našli u komotnijoj sredini inače bi sad bili u Frankfurtu.

Sve receno

Vrh

PostPostano: 04 srp 2022, 08:19 

Dutch01 je napisao/la:

Kruger je u pravu. Nepalci i ostala južnoazijska ciganija doslovce na svakom koraku u Zagrebu.
Sigurno ih je više nego prije godinu dana kad sam doselio u Zagreb u Vrbik.

Imigranti dolaze jer fali hrvatskih radnika. Da imamo dobru demografiju i da nemamo iseljavanje, imali bi dovoljno ljudi i time bi izbili najjači argument zagovornicima BDP religije.

A Hrvata fali iz dva glavna razloga:

- okretanja sotonizmu, zbog čega je manje djece
- okretanja sotonizmu, zbog čega se ide u Njemačku.

U oba razloga nema ništa uzvišeno nego je znači korijen svega najobičnija seljačka sebičnost. Nema sposobnost ništa s tim kao umjetnik se nije mogao ostvariti, ili znanstvenik nije imao ubrzivač čestica na raspolaganju, a nisu u pitanju ni bolji uvjeti za djecu i ostala naklapanja.

Ti naši Nijemci se vrlo brzo prilagode, i opet gore ogromnom većinom niti imaju djece (tako da nije do uređenog sustava, ni dječjeg doplatka, ni novca općenito), niti su to neki značajni ljudi u Njemačkoj. Sve jadan prosjek, i budimo realni otišli su ne zbog neke potrebe ili principa, nego jer su gledali sebe. To je u redu, samo kažem onda i zajednica treba gledati sebe.

De nam ti kazi koliko dice imas

Vrh

PostPostano: 04 srp 2022, 08:31 

PCM je napisao/la:
Legitimno je otic van i zaradit novce, no nemojte maglu prodavat ostalima kad je jasno zašto ste otišli.
Odvest djecu i obitelj u Njemačku je meni “ajme majko” izuzev nekih ekstremnih slučajeva.

Otišli smo zbog para i amen. To je sasvim legitimno.

Jok ja otisao zbog cistog zraka

Vrh

PostPostano: 04 srp 2022, 12:23 

divizija je napisao/la:

ajde što su otišli pa zaradili, dok je ovdje bilo teško, ali što se danas ne vraćaju kad u Hvratskoj ne možeš naći radnika ni z lijek, to j čisti materijalizam i sebičnost.

i Amen

Ovo ti je sve netocno sto pises.

Covjek koji ode i ostane u Njemackoj je sebican samo - ako je sebican.

Ako nije sebican onda nije sebican (ma gdje bio).

Netko tko ode u Njemacku i radi pa nesebicno i rado trosi svoj novac na druge ljude, dijeli s prijateljima, obitelji itd. taj jednostavno nije sebican. Tocka.

S druge strane, netko moze cijeli zivot ostati u rodnome kraju a biti najobicniji sebicni materijalist.

Slika je skroz sarena i ovo crno bijelo predstavljanje je isto kao u doba korone, tko se cijepio junak i strucnjak, tko se nije cijepio glupan i kromanjonac.

Vrh

PostPostano: 04 srp 2022, 12:40 

Sebičan ili ne. Svatko tko je iselio je veleizdajnik.

Vrh

PostPostano: 04 srp 2022, 12:42 

krstjanin je napisao/la:

tješi se, tješi

Vrh

PostPostano: 04 srp 2022, 12:43 

divizija je napisao/la:
krstjanin je napisao/la:

tješi se, tješi

Boli a

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 5517 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138 ... 221  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 9 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: