|
|
Stranica: 4/7.
|
[ 174 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
PCM
|
Naslov: Re: Da li je RH izvrsila agresiju na BIH Postano: 21 lis 2009, 18:23 |
|
|
HuLYGaN je napisao/la: caporegime je napisao/la: znači jedna subjektivna želja nekog dijela naroda je krucijalni dokaz da je nacionalna država tog naroda koja nije istodobno i domicilna država tog istog naroda agresor?
jel se ti šališ ili....?
Ne šalim se. Jednostavno ne mogu da prihvatim tvrdnju da Tuđman nije želio Zapadnu Hercegovinu u sastavu Hrvatske. Ali eto pošto se ne možemo nikako složiti oko toga, bolje da to ostavimo historičarima, a da pokušamo graditi suživot oko nekih zajedničkih osnova i stvari kojih se slažemo. Tuđman je toliko izgarao za Zapadnom Hercegovinom u Hrvatskoj da kad mu je Alija to ponudio , ladno je odbijen ... To te nisu naučili na satu povijesti ? Oko kojih se to osnova slažemo ? Kakav suživot sa onima koji provode kontinuiranu hegemoniju nad Hrvatima , nije prošlo ni Srbima ni kojekakvim Jugoslavijama koji su bili moćniji 100 puta od vas , al zato vaši šupljoglavci misle da će im eto poć za rukom i da će Hrvati ta sranja još nazivat "suživotom" i nekakvim "zajedničkim osnovama" ... O majko mila ...
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Da li je RH izvrsila agresiju na BIH Postano: 21 lis 2009, 18:24 |
|
|
HuLYGaN je napisao/la: caporegime je napisao/la: znači jedna subjektivna želja nekog dijela naroda je krucijalni dokaz da je nacionalna država tog naroda koja nije istodobno i domicilna država tog istog naroda agresor?
jel se ti šališ ili....?
Ne šalim se. Jednostavno ne mogu da prihvatim tvrdnju da Tuđman nije želio Zapadnu Hercegovinu u sastavu Hrvatske. Ali eto pošto se ne možemo nikako složiti oko toga, bolje da to ostavimo historičarima, a da pokušamo graditi suživot oko nekih zajedničkih osnova i stvari kojih se slažemo. Mislim da je upravo to nepriznavanje BiH od strane Hrvata kao vlastite države i najveći problem. Ovdje ne mislim ko za koga navija. Mislim da bi svi trebali raditi da nam bude ovdje dobro na vlastitom ognjištu. Da Hrvatska omladina "ne bježi" studirati u Zagreb i tamo raditi. Koliko znam ima sasvim dobar Univerzitet u Mostaru, kao i u Sarajevu gdje dolazi hvala Bogu sve više Hrvata da studira. Počinješ kužiti,prvo si pisao mržnja,pa sad nepriznavanje...Priznavanje ovakve nakarade od države kakva je sad BiH?Ti si mlad momak.Vjerovatno ne privređuješ još.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
HuLYGaN
|
Naslov: Re: Da li je RH izvrsila agresiju na BIH Postano: 21 lis 2009, 19:28 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: HuLYGaN je napisao/la:
Ne šalim se. Jednostavno ne mogu da prihvatim tvrdnju da Tuđman nije želio Zapadnu Hercegovinu u sastavu Hrvatske. Ali eto pošto se ne možemo nikako složiti oko toga, bolje da to ostavimo historičarima, a da pokušamo graditi suživot oko nekih zajedničkih osnova i stvari kojih se slažemo.
Mislim da je upravo to nepriznavanje BiH od strane Hrvata kao vlastite države i najveći problem. Ovdje ne mislim ko za koga navija. Mislim da bi svi trebali raditi da nam bude ovdje dobro na vlastitom ognjištu. Da Hrvatska omladina "ne bježi" studirati u Zagreb i tamo raditi. Koliko znam ima sasvim dobar Univerzitet u Mostaru, kao i u Sarajevu gdje dolazi hvala Bogu sve više Hrvata da studira.
Počinješ kužiti,prvo si pisao mržnja,pa sad nepriznavanje...Priznavanje ovakve nakarade od države kakva je sad BiH?Ti si mlad momak.Vjerovatno ne privređuješ još. Moguće. Iskreno se nadam da ću doživjeti da svi ovdje budu sretni i zadovljni. Nadam se prije moje smrti, prilično sam mlad.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
horus
|
Naslov: Re: Da li je RH izvrsila agresiju na BIH Postano: 22 lis 2009, 07:58 |
|
|
HuLYGaN je napisao/la: Ukoliko tvrdiš da to nije tačno, i možeš potkrijepiti činjenicama, ja ću prihvatiti. Samo mi onda objasni ako to nije tačno kako to da onda 95% Zapadnih Hercegovaca smatra, želi biti pripojeno Hrvatskoj i žali za tim planom. majmunolike kreature poput mesica i pusicke plasiraju takve tvrdnje, a iste su potkriepili nicim, onda se nade neka budala sa strane poput tebe, i trazi od nas da dokazemo suprotno. presmiesno, znas onaj koji tvrdi ima obavezu nesto dokazat, a do danas je dokazno tocno nist. nikakva salveta, nikakvi stenogrami, nikakvi transkripti, apsolutno nista nemate. zato odjebite svi vi necasni zlobnici zajedno u troskoku s takvim podmuklim podvalama. da ne zaboravim, odjebi takoder s tim svojim mantrama o zapadnim hercegovcima.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
caporegime
|
Naslov: Re: Da li je RH izvrsila agresiju na BIH Postano: 22 lis 2009, 09:27 |
|
|
jel se ti šališ ili....?
Ne šalim se. Jednostavno ne mogu da prihvatim tvrdnju da Tuđman nije želio Zapadnu Hercegovinu u sastavu Hrvatske. Ali eto pošto se ne možemo nikako složiti oko toga, bolje da to ostavimo historičarima, a da pokušamo graditi suživot oko nekih zajedničkih osnova i stvari kojih se slažemo. Mislim da je upravo to nepriznavanje BiH od strane Hrvata kao vlastite države i najveći problem. Ovdje ne mislim ko za koga navija. Mislim da bi svi trebali raditi da nam bude ovdje dobro na vlastitom ognjištu. Da Hrvatska omladina "ne bježi" studirati u Zagreb i tamo raditi. Koliko znam ima sasvim dobar Univerzitet u Mostaru, kao i u Sarajevu gdje dolazi hvala Bogu sve više Hrvata da studira. jedan moj daljnji rođak ne može prihvatiti činjenicu da je zemlja okrugla, ali kako njegovo mišljenje vrijedi ko šibica u vulkanu, nitko ne smata da je zbog toga zemlja ravna. a sad se rađe poslušaj. ti tvrdiš da je hrvatska agresor na bosnu samo zato jer ti duboko vjeruješ da bi hercegovci rađe živjeli u rh i jer ti duboko vjeruješ da je tuđman želio hercegovinu pripojiti hrvatskoj. jer ti to vjeruješ?!?! i to je dokaz da je hrvatska izvršila agresiju?!? hvala ti na obavijesti, ja sam mislio da mnogi muslimani to govore jer su glupi pa ne kuže i jer nemaju uvid u stanje ali ako su isti kao i ti onda je to dubok mentalni poremećaj s izraženim stavovima koji se ne temelje na racionalnom objašnjenju. muslimani traže pod svaku cijenu razlog za mržnju pa makar taj bio i potpuno neutemeljen i neracionalan. ako si došao tumačiti svoju istinu, na krivom si mjestu, odi rađe u neku mahalu pa se na zidiću uz kahvu i duvan usuglašavaj se s lokalnim điberima o tome kako nije lako i protiv ustaša i četnika al raja uvijek pobjeđuje papke jer papci nisu vidjeli asfalta i ne znaju šta je to grad.
_________________ Šta je PIČKE? Di vam je ponos kojeg zazivate!?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Inkvizitor
|
Naslov: Re: Da li je RH izvrsila agresiju na BIH Postano: 22 lis 2009, 10:36 |
|
|
caporegime je napisao/la: jedan moj daljnji rođak ne može prihvatiti činjenicu da je zemlja okrugla, ali kako njegovo mišljenje vrijedi ko šibica u vulkanu, nitko ne smata da je zbog toga zemlja ravna. a sad se rađe poslušaj. ti tvrdiš da je hrvatska agresor na bosnu samo zato jer ti duboko vjeruješ da bi hercegovci rađe živjeli u rh i jer ti duboko vjeruješ da je tuđman želio hercegovinu pripojiti hrvatskoj. jer ti to vjeruješ?!?! i to je dokaz da je hrvatska izvršila agresiju?!? hvala ti na obavijesti, ja sam mislio da mnogi muslimani to govore jer su glupi pa ne kuže i jer nemaju uvid u stanje ali ako su isti kao i ti onda je to dubok mentalni poremećaj s izraženim stavovima koji se ne temelje na racionalnom objašnjenju. muslimani traže pod svaku cijenu razlog za mržnju pa makar taj bio i potpuno neutemeljen i neracionalan. ako si došao tumačiti svoju istinu, na krivom si mjestu, odi rađe u neku mahalu pa se na zidiću uz kahvu i duvan usuglašavaj se s lokalnim điberima o tome kako nije lako i protiv ustaša i četnika al raja uvijek pobjeđuje papke jer papci nisu vidjeli asfalta i ne znaju šta je to grad. 
_________________ VUKOVAR=MARIUOPOLJ SLAVA HRVATSKOJ- UKRAJINI SLAVA
Zbog Eline i bokala vina zapalit ću Krajinu do Krima
Zapalit ću dva-tri ruska štaba da ja nisam dolazio džaba
|
|
| Vrh |
|
 |
|
RajvoSa
|
Naslov: Re: Da li je RH izvrsila agresiju na BIH Postano: 22 lis 2009, 10:39 |
|
Pridružen/a: 02 svi 2009, 15:17 Postovi: 3721 Lokacija: Nanya Lakes
|
|
Momak je koliko mi se čini dobronamjeran i nije ovdje došao širiti propagandu.
Ako je dobar dio Hrvata z RH popušio tu priču o "podjeli", ne znam što očekujete od osobe iz Sarajeva.
Lijepo mu obrazložiti naš stav (logika je na našoj strani) pa ćemo vidjeti kako će reagirati.
_________________ Bona, pa skini puder MOŽDA se i znamo, a FUJ, nakeckaj ga ponovo majke ti :)
R.I.P. Aziz "Zyzz" Sergeyevich Shavershian - We are all witnesses
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Inkvizitor
|
Naslov: Re: Da li je RH izvrsila agresiju na BIH Postano: 22 lis 2009, 10:55 |
|
|
RajvoSa je napisao/la: Momak je koliko mi se čini dobronamjeran i nije ovdje došao širiti propagandu.
Ako je dobar dio Hrvata z RH popušio tu priču o "podjeli", ne znam što očekujete od osobe iz Sarajeva.
Lijepo mu obrazložiti naš stav (logika je na našoj strani) pa ćemo vidjeti kako će reagirati. momak je dobronamjeran koliko i svi oni... dobronamjerni..
_________________ VUKOVAR=MARIUOPOLJ SLAVA HRVATSKOJ- UKRAJINI SLAVA
Zbog Eline i bokala vina zapalit ću Krajinu do Krima
Zapalit ću dva-tri ruska štaba da ja nisam dolazio džaba
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Da li je RH izvrsila agresiju na BIH Postano: 22 lis 2009, 12:30 |
|
|
|
Naravno da mu se treba, kao i mnogima, nacrtat.. Vi Bosnjaci drzite se jedne jedine price koja vam je sustavno plasirana godinama.. Tudjman htio podjelu BiH, Hrvati ustase , prvi su poceli, Hrvati iz HR su ok, dok su ovi iz BiH losi a u stvari su oni katolici i nikakvi Hrvati itd.. Da li si se ikada zapitao kako to da su Hrvati zapoceli u Vitezu, Zepcu, Busovaci a cijeli rat se brane od napada?? To je isto kad Srbi govore kako su se oni u stvari branili od napada Bosnjaka iz Sarajeva.. Malo promozgaj.
Hrvati nisu nikakve ustase u ovom ratu a u onom ih je bilo al nista vise od tvojih predaka muslimana.. Da li si se ikada zapitao kako to da se ABiH uspjela izvlaciti iz Sarajeva i upucivati u srednju Bosnu da napadaju Hrvate a nikada nisu poslani u Podrinje da pomognu Bosnjacima u borbi kontra Srba??? Da li si se ikada zapitao kako je moguce pozivati Hrvate na istu stranu rame uz rame sa 7. muslimanskom i slicnim oruzanim formacijama kojima je cilj borba protiv kriza?? Nastavit cu
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
| Vrh |
|
 |
|
HuLYGaN
|
Naslov: Re: Da li je RH izvrsila agresiju na BIH Postano: 22 lis 2009, 18:42 |
|
|
|
Vi mene ovdje napadate kao da sam ja negdje izjavio da eto Hrvati nisu Hrvati, i da su svi Hrvati Ustaše, i proglašavate me nekim velikobošnjakom koji ima nešto protiv Hrvata. Stvarno ne „kontam“. Ja sam samo izjavio da sam stekao zaključak čitajući komentare na Pincom, Bljesak, Poskok, Sirokibrig da Hrvati mrze BiH. Takvo mišljenje vlada među Bošnjacima, to odgovorno tvrdim. To je jednostavno tako. Isto kao što kod vas vlada mišljenje da svi Bošnjaci(eto uključujući i mene) žele hegemonizirati Hrvate. Istina je kao u svemu vjerovatno negdje između. Ukoliko je zbilja istina da sam pogriješio i da Hrvati ne mrze BiH, onda ljudi niko sretniji od mene. Ko je BiH dijelio, i šta kako u ratu i generalno o ratu, tri strane se ne mogu složiti. Jednostavno svaka ima neku svoju istinu i svaka „fura“ isključivo onu svoju. Mislim da o tome uopšte treba prestati diskutovati, jer nas to koči, i pokušati na neki način okrenuti se nekoj zajedničkoj budućnosti, da svima bude dobro. To je moj cilj. Historiju treba ostaviti historičarima, danas se još uvijek ne zna sva istina od 2. svjetskom ratu. Budemo li se bavili time nećemo daleko dogurati i sve će se završiti na nekom konfliktu. Ali da odgovorim Tulkasu. Itekako sam svjestan da je ABiH radila sranja, i da je vojno i političko bošnjačko rukovodstvo u mnogo čemu u potpunosti zakazalo. Rat između Bošnjaka i Hrvata je više nego žalostan. Eto toliko, nemam fakat više šta pametno reći. Pozdrav.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Da li je RH izvrsila agresiju na BIH Postano: 22 lis 2009, 19:40 |
|
|
|
Niko te ne napada.. samo raspravljamo..
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
| Vrh |
|
 |
|
horus
|
Naslov: Re: Da li je RH izvrsila agresiju na BIH Postano: 23 lis 2009, 00:23 |
|
|
HuLYGaN je napisao/la: Historiju treba ostaviti historičarima, danas se još uvijek ne zna sva istina od 2. svjetskom ratu. Budemo li se bavili time nećemo daleko dogurati i sve će se završiti na nekom konfliktu. mislis s time da poviest treba prepustiti "historijografskim korifejama" poput vaseg filipovica i sl nakazama?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
HuLYGaN
|
Naslov: Re: Da li je RH izvrsila agresiju na BIH Postano: 23 lis 2009, 14:02 |
|
|
|
Ne, mislim na strane stručnjaka sa Oxforda, Harvarda itd.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Da li je RH izvrsila agresiju na BIH Postano: 23 lis 2009, 14:08 |
|
|
horus je napisao/la: HuLYGaN je napisao/la: Historiju treba ostaviti historičarima, danas se još uvijek ne zna sva istina od 2. svjetskom ratu. Budemo li se bavili time nećemo daleko dogurati i sve će se završiti na nekom konfliktu. mislis s time da poviest treba prepustiti "historijografskim korifejama" poput vaseg filipovica i sl nakazama? Ili Fadila Ekmecica 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bumbar92
|
Naslov: Re: Da li je RH izvrsila agresiju na BIH Postano: 23 lis 2009, 14:24 |
|
|
HuLYGaN je napisao/la: Vi mene ovdje napadate kao da sam ja negdje izjavio da eto Hrvati nisu Hrvati, i da su svi Hrvati Ustaše, i proglašavate me nekim velikobošnjakom koji ima nešto protiv Hrvata. Stvarno ne „kontam“. Ja sam samo izjavio da sam stekao zaključak čitajući komentare na Pincom, Bljesak, Poskok, Sirokibrig da Hrvati mrze BiH. Takvo mišljenje vlada među Bošnjacima, to odgovorno tvrdim. To je jednostavno tako. Isto kao što kod vas vlada mišljenje da svi Bošnjaci(eto uključujući i mene) žele hegemonizirati Hrvate. Istina je kao u svemu vjerovatno negdje između. Ukoliko je zbilja istina da sam pogriješio i da Hrvati ne mrze BiH, onda ljudi niko sretniji od mene. Ko je BiH dijelio, i šta kako u ratu i generalno o ratu, tri strane se ne mogu složiti. Jednostavno svaka ima neku svoju istinu i svaka „fura“ isključivo onu svoju. Mislim da o tome uopšte treba prestati diskutovati, jer nas to koči, i pokušati na neki način okrenuti se nekoj zajedničkoj budućnosti, da svima bude dobro. To je moj cilj. Historiju treba ostaviti historičarima, danas se još uvijek ne zna sva istina od 2. svjetskom ratu. Budemo li se bavili time nećemo daleko dogurati i sve će se završiti na nekom konfliktu. Ali da odgovorim Tulkasu. Itekako sam svjestan da je ABiH radila sranja, i da je vojno i političko bošnjačko rukovodstvo u mnogo čemu u potpunosti zakazalo. Rat između Bošnjaka i Hrvata je više nego žalostan. Eto toliko, nemam fakat više šta pametno reći. Pozdrav. Naravno da je žalostan...kao i svaki rat. Svejedno, da ti samo ukratko odgovorim u svezi "dijeljenja BiH"... Današnje faktično stanje gdje je BiH PODIJELJENA na dva entiteta RS i FBiH jasno prikazuje ko je PODIJELIO BiH, a to što su Hrvati nekada mislili, ili zamišljali, nećemo ulaziti u to ko je šta nekada zamišljao i mislio jer bi našli svakakvih fantazija, da se grublje ne izrazim. Ako washingtonski sporazum kojim su hrvati "ugasili" HBosnu i otpor agresoru na početku rata nije pokazao volju Hrvata da se gradi "nova BiH", onda ne znam šta smo to još trebali uraditi da nas ne svrstavate u "rušitelje". Jedno je sigurno, što duže traje Federacija i muslimanska hegemonija u njoj, što se više osipaju "državne institucije" to će Hrvati ići ka radikalnijim stajalištima po BiH, jer ko bi volio ovakvu državu koja ne da ostvariti osnovna ljudska prava jednom konstitutivnom narodu,...koji i tvori tu državu. Logika je tu jasna,...prosto rečeno, ako država i ustav počivaju na tri stupa, a jedan stup nije postavljen kako treba ili ga čak nema,...država iliti "stol" pada. Zato stolari za stol i dogovor... 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
HuLYGaN
|
Naslov: Re: Da li je RH izvrsila agresiju na BIH Postano: 23 lis 2009, 15:20 |
|
|
bumbar92 je napisao/la: HuLYGaN je napisao/la: Vi mene ovdje napadate kao da sam ja negdje izjavio da eto Hrvati nisu Hrvati, i da su svi Hrvati Ustaše, i proglašavate me nekim velikobošnjakom koji ima nešto protiv Hrvata. Stvarno ne „kontam“. Ja sam samo izjavio da sam stekao zaključak čitajući komentare na Pincom, Bljesak, Poskok, Sirokibrig da Hrvati mrze BiH. Takvo mišljenje vlada među Bošnjacima, to odgovorno tvrdim. To je jednostavno tako. Isto kao što kod vas vlada mišljenje da svi Bošnjaci(eto uključujući i mene) žele hegemonizirati Hrvate. Istina je kao u svemu vjerovatno negdje između. Ukoliko je zbilja istina da sam pogriješio i da Hrvati ne mrze BiH, onda ljudi niko sretniji od mene. Ko je BiH dijelio, i šta kako u ratu i generalno o ratu, tri strane se ne mogu složiti. Jednostavno svaka ima neku svoju istinu i svaka „fura“ isključivo onu svoju. Mislim da o tome uopšte treba prestati diskutovati, jer nas to koči, i pokušati na neki način okrenuti se nekoj zajedničkoj budućnosti, da svima bude dobro. To je moj cilj. Historiju treba ostaviti historičarima, danas se još uvijek ne zna sva istina od 2. svjetskom ratu. Budemo li se bavili time nećemo daleko dogurati i sve će se završiti na nekom konfliktu. Ali da odgovorim Tulkasu. Itekako sam svjestan da je ABiH radila sranja, i da je vojno i političko bošnjačko rukovodstvo u mnogo čemu u potpunosti zakazalo. Rat između Bošnjaka i Hrvata je više nego žalostan. Eto toliko, nemam fakat više šta pametno reći. Pozdrav. Naravno da je žalostan...kao i svaki rat. Svejedno, da ti samo ukratko odgovorim u svezi "dijeljenja BiH"... Današnje faktično stanje gdje je BiH PODIJELJENA na dva entiteta RS i FBiH jasno prikazuje ko je PODIJELIO BiH, a to što su Hrvati nekada mislili, ili zamišljali, nećemo ulaziti u to ko je šta nekada zamišljao i mislio jer bi našli svakakvih fantazija, da se grublje ne izrazim. Ako washingtonski sporazum kojim su hrvati "ugasili" HBosnu i otpor agresoru na početku rata nije pokazao volju Hrvata da se gradi "nova BiH", onda ne znam šta smo to još trebali uraditi da nas ne svrstavate u "rušitelje". Jedno je sigurno, što duže traje Federacija i muslimanska hegemonija u njoj, što se više osipaju "državne institucije" to će Hrvati ići ka radikalnijim stajalištima po BiH, jer ko bi volio ovakvu državu koja ne da ostvariti osnovna ljudska prava jednom konstitutivnom narodu,...koji i tvori tu državu. Logika je tu jasna,...prosto rečeno, ako država i ustav počivaju na tri stupa, a jedan stup nije postavljen kako treba ili ga čak nema,...država iliti "stol" pada. Zato stolari za stol i dogovor...  Slažem se u potpunosti s tobom. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
pjosip
|
Naslov: Re: Da li je RH izvrsila agresiju na BIH Postano: 22 stu 2010, 12:07 |
|
|
Prebacujem svoj post sa druge teme: pjosip je napisao/la: Mizanfil je napisao/la: i danas malo ljudi u Hrvatskoj će javno priznati da je hrvatska vojska operirala na područjima BiH. To "operiranje" se točnije može opisati kao "išli iz Dubrovnika prema Dinari popili i pojeli sa Hercegovcima pa smo malo i zapucali".
Vrijeme je da se skine i mistifikacija oko tog "HV" angažmana u BiH.
1.) Na dva mjesta HV se nije maknuo tijekom cijelog rata - dubrovačko zaledje i livanjska bojišnica 2.) Rat u Hrvatskoj je u biti dobijen iz BiH. Ofanzivne akcije su započele na Dinari, proširile se preko Grahova i Glamoča što je natjeralo knindže u bijeg. 3.) Spominju se 2 slučaja angažmana HV u BiH a.) pogobija dvojice Vinkovčana u Bišća polju južno od Mostara b.) angažman osječke topničke bitnice na Makljenu
Po mom tumačenju a vjerujem tumačenju i svakog normalnog čovjeka ako neka zemlja služi kao logistička potpora, izvor regruta, oruđa i oružja za napad na tvoju zemlju onda imaš svo pravo ući na teritorij te zemlje i učiniti ono što misliš da treba da se to spriječi.
Jedino otvoreno pitanje u cijeloj priči je da li je i takav, više simboličan nego koristan angažman HV-a u vrijeme sukoba sa Muslimanima bio opravdan tj. da li se može okarakterizirati kao "agresija". Dakle, HV je _imao_ pravo angažmana u BiH s obzirom da je teritorij Hrvatske bio neposredno ugrožavan sa teritorija te iste BiH ali je jedino pitanje da li je HV "prekoračio ovlasti".
Ja sam se prije trsio dokazivati da nije a sad me lagano boli...
_________________ Srpska deca, srpski voz, srpski vratovi, srpski mostovi
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Da li je RH izvrsila agresiju na BIH Postano: 22 stu 2010, 18:57 |
|
|
HuLYGaN je napisao/la: Ne, mislim na strane stručnjaka sa Oxforda, Harvarda itd. Ne njima, jer oni ne imaju pojma i također pišu pristrano poviest. Primjerice o 2. svjetskom ratu su sve pisali na račun komunističkih ,,istoričara''. Ako su poznate neke osnovne činjenice, pogotovo iz bliže poviesti, tada meni nije potreban neki veleumni povjestničar s Oxforda da bi mi ih pojasnio.
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Da li je RH izvrsila agresiju na BIH Postano: 22 stu 2010, 20:02 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25 Postovi: 43712 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
http://www.vecernji.ba/vijesti/tudman-ja-dobili-smo-zahvalu-izetbegovica-lijecenje-ganica-clanak-218142Citat: Možete li predočiti kako i na koji način ste kao liječnik zajedno sa svojim kolegama pomagali BiH u ratu?
Kao jedan od dva ratna ravnatelja tadašnjeg KB-a Split i zapovjednik kriznog stožera zdravstva, izravni sam svjedok pomoći hrvatske državne politike devedesetih, u području zdravstva i socijale, građanima BiH. Osobno sam pomagao, i kao kirurg, i kao ravnatelj, i kao zapovjednik kriznog stožera zdravstva, te svjedočim da su se mnogi hrvatski liječnici i ostalo osoblje žrtvovali kako bi pomogli potrebitima. Tako smo u splitskoj bolnici iz BiH liječili više od 32.000 ranjenika i bolesnika, od čega oko 40 posto Bošnjaka, i 22.061 ranjenika i bolesnika u malim ratnim bolnicama u BiH. Pomagali smo u ljudstvu, lijekovima, opremi, sanitetskom materijalu, higijenskim potrepštinama..., te posebno ističem 17.500 doza krvi i krvnih pripravaka, čemu je dokaz 12.000 izdatnica. Nadalje, u KBC-u Split je rođeno više od 5000 djece iz BiH, liječeno više od 500 onkoloških, više od 1000 psihijatrijskih bolesnika...
Možete li opisati kako ste se Vi osjećali kada ste u jednoj ratnoj bolnici u južnoj Hrvatskoj tijekom operacije čuli kako se u hotelu do Vas gdje su bile smještene bošnjačke izbjeglice raduju nakon vijesti da je Bugojno palo?
Nerado se sjećam tih trenutaka. Tada su hrvatsko zdravstveno osoblje i hrvatski narod, s najvišom ocjenom u tim teškim trenucima, položili vrlo teški ispit humanosti i Hipokratove zakletve. Bilo je to strašno, veselje s jedne i muk s druge strane. Nitko tim bošnjačkim izbjeglicama nije ništa prigovorio, uskratio i sl. Kao što sam rekao, hrvatska politika devedesetih ih je i dalje liječila, hranila i dala krov nad glavom.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Da li je RH izvrsila agresiju na BIH Postano: 23 stu 2010, 17:36 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: http://www.vecernji.ba/vijesti/tudman-ja-dobili-smo-zahvalu-izetbegovica-lijecenje-ganica-clanak-218142Citat: Možete li predočiti kako i na koji način ste kao liječnik zajedno sa svojim kolegama pomagali BiH u ratu?
Kao jedan od dva ratna ravnatelja tadašnjeg KB-a Split i zapovjednik kriznog stožera zdravstva, izravni sam svjedok pomoći hrvatske državne politike devedesetih, u području zdravstva i socijale, građanima BiH. Osobno sam pomagao, i kao kirurg, i kao ravnatelj, i kao zapovjednik kriznog stožera zdravstva, te svjedočim da su se mnogi hrvatski liječnici i ostalo osoblje žrtvovali kako bi pomogli potrebitima. Tako smo u splitskoj bolnici iz BiH liječili više od 32.000 ranjenika i bolesnika, od čega oko 40 posto Bošnjaka, i 22.061 ranjenika i bolesnika u malim ratnim bolnicama u BiH. Pomagali smo u ljudstvu, lijekovima, opremi, sanitetskom materijalu, higijenskim potrepštinama..., te posebno ističem 17.500 doza krvi i krvnih pripravaka, čemu je dokaz 12.000 izdatnica. Nadalje, u KBC-u Split je rođeno više od 5000 djece iz BiH, liječeno više od 500 onkoloških, više od 1000 psihijatrijskih bolesnika...
Možete li opisati kako ste se Vi osjećali kada ste u jednoj ratnoj bolnici u južnoj Hrvatskoj tijekom operacije čuli kako se u hotelu do Vas gdje su bile smještene bošnjačke izbjeglice raduju nakon vijesti da je Bugojno palo?
Nerado se sjećam tih trenutaka. Tada su hrvatsko zdravstveno osoblje i hrvatski narod, s najvišom ocjenom u tim teškim trenucima, položili vrlo teški ispit humanosti i Hipokratove zakletve. Bilo je to strašno, veselje s jedne i muk s druge strane. Nitko tim bošnjačkim izbjeglicama nije ništa prigovorio, uskratio i sl. Kao što sam rekao, hrvatska politika devedesetih ih je i dalje liječila, hranila i dala krov nad glavom.
Ovakve stvari bi tribalo objaviti i u Avazu, jerbo nije dobro da Bošnjaci zaborave na zasluge Hrvatske u obstanku Bošnjaka.
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zepce Jugend
|
Naslov: Re: Da li je RH izvrsila agresiju na BIH Postano: 23 stu 2010, 20:02 |
|
|
|
Ne, nego te stvari treba objaviti svugdje da se vide kakva su govna balije, eto šta treba!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Da li je RH izvrsila agresiju na BIH Postano: 23 stu 2010, 23:32 |
|
|
Zepce Jugend je napisao/la: Ne, nego te stvari treba objaviti svugdje da se vide kakva su govna balije, eto šta treba! Glavno da ćeš i ti poslužit nekome, da prieko tebe blati Hrvate. Ti si naša inačica balije.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
totem
|
Naslov: Re: Da li je RH izvrsila agresiju na BIH Postano: 24 stu 2010, 16:57 |
|
Pridružen/a: 14 sij 2010, 18:33 Postovi: 4134 Lokacija: Capica curica kaze Tetovo
|
dane-croatia je napisao/la: Zepce Jugend je napisao/la: Ne, nego te stvari treba objaviti svugdje da se vide kakva su govna balije, eto šta treba! Glavno da ćeš i ti poslužit nekome, da prieko tebe blati Hrvate. Ti si naša inačica balije. Sto vrijedjas covjeka samo zato sto je napisao istinu. Zbog toga sto je Hrvatska primila njihove izbjeglice, namjesto vjecito hvala, i stajanje mirno pred hrvatima, oni pljuju protiv sve sto mirisa na hrvate.
_________________ Gospodja ministarka, gdje li sam je vidio...Obozavam tu komediju, osobito kada je Seka Sabljic glumi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Da li je RH izvrsila agresiju na BIH Postano: 24 stu 2010, 17:33 |
|
|
totem je napisao/la: dane-croatia je napisao/la: Glavno da ćeš i ti poslužit nekome, da prieko tebe blati Hrvate. Ti si naša inačica balije.
Sto vrijedjas covjeka samo zato sto je napisao istinu. Zbog toga sto je Hrvatska primila njihove izbjeglice, namjesto vjecito hvala, i stajanje mirno pred hrvatima, oni pljuju protiv sve sto mirisa na hrvate. Priznaju Bošnjaci Hrvatskoj i Hrvatima mnoge zasluge, ali pošteni Hrvati priznaju zasluge i Bošnjacima za Hrvatsku.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
TG-B.B.B
|
Naslov: Re: Da li je RH izvrsila agresiju na BIH Postano: 24 stu 2010, 17:43 |
|
Pridružen/a: 18 kol 2009, 10:00 Postovi: 1704 Lokacija: ...................
|
dane-croatia je napisao/la: totem je napisao/la:
Sto vrijedjas covjeka samo zato sto je napisao istinu. Zbog toga sto je Hrvatska primila njihove izbjeglice, namjesto vjecito hvala, i stajanje mirno pred hrvatima, oni pljuju protiv sve sto mirisa na hrvate.
Priznaju Bošnjaci Hrvatskoj i Hrvatima mnoge zasluge, ali pošteni Hrvati priznaju zasluge i Bošnjacima za Hrvatsku. Apsolutno se slažem dane, da nije bilo bošnjaka danas nebi bilo samostalne Hrvatske nit bi bilo hrvata u Bosni i Hercegovini, veliko im hvala jerbo su nas oni odbranili 
_________________ Cuius regio, eius religio
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: Salivator i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|