|
|
Stranica: 11/40.
|
[ 996 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Vitez Postano: 24 stu 2010, 00:55 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76296 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Vitez Postano: 24 stu 2010, 00:58 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59800 Lokacija: DAZP HQ
|
ZADRANIN je napisao/la: Jel to istina da je vitez pravo malo ekonomsko čudo , da je razvoj poslije rata veliki ?? jel se gradi što?? Vitez ti je bosanski Zadar.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Vitez Postano: 24 stu 2010, 00:59 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76296 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
dudu je napisao/la: ZADRANIN je napisao/la: Jel to istina da je vitez pravo malo ekonomsko čudo , da je razvoj poslije rata veliki ?? jel se gradi što?? Vitez ti je bosanski Zadar. S tim da Vitez ima 8 000 stanovnika, a Zadar 80 000.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Vitez Postano: 24 stu 2010, 01:01 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: dudu je napisao/la: Vitez ti je bosanski Zadar. S tim da Vitez ima 8 000 stanovnika, a Zadar 80 000. i s tom razlikom da Zadar svoj razvoj velikim dijelom duguje investiciji države, a Vitez isključivo privatnom kapitalu. gdje bi mu bio kraj da dobiju pravu infrastrukturu, ponajprije cestovnu.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Vitez Postano: 24 stu 2010, 01:21 |
|
|
Ima još jedna sličnost Viteza i Zadra. ;) Hotel Central, Vitez Kavana Central, Zadar Ovo je Kalelarga prije bombardiranja u WW2. Očito je sve sravnjeno osim crkava (Stošija, Donat...). Poslije su ove stare zgrade zamijenjene onim socijalističkim betonskim kockama, prava šteta. Da su sačuvane, Zadar bi bio pod Unescom.
|
|
Vrh |
|
|
ZADRANIN
|
Naslov: Re: Vitez Postano: 24 stu 2010, 01:59 |
|
Pridružen/a: 17 svi 2010, 13:46 Postovi: 360 Lokacija: Zadar/Zagreb
|
Robbie MO je napisao/la: dudu je napisao/la: Vitez ti je bosanski Zadar. S tim da Vitez ima 8 000 stanovnika, a Zadar 80 000. hehhe 80 000 nekoć sad se smatra da je preša 100 000 , čekamo popis ... vidim ja da vitez izgleda stvarno odlično ... samo naprid ( naravno ne samo u vitezu nego i usvim gradovima HB ) ...
|
|
ZADRANIN
|
Naslov: Re: Vitez Postano: 24 stu 2010, 02:02 |
|
|
Robbie MO , gledam sliku kalelarge nekoć , nažalost dogodilo se to što se dogodilo , meni je osobno isto žao što nije ostala očuvana , ali dns gledam da grad čine ljudi , bar smo riješili talijana i devedesetih srba tako da smo enički čisti :) http://www.youtube.com/watch?v=xMjAeDaJXKcevo di dokumentarac naslova a onaj zadar treba unišiti ... čisto da vidiš što je to bilo u gradu ...
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Vitez Postano: 24 stu 2010, 02:06 |
|
|
ZADRANIN je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: S tim da Vitez ima 8 000 stanovnika, a Zadar 80 000. hehhe 80 000 nekoć sad se smatra da je preša 100 000 , čekamo popis ... vidim ja da vitez izgleda stvarno odlično ... samo naprid ( naravno ne samo u vitezu nego i usvim gradovima HB ) ... sad ste na oko 80, prije 10 godina ste bili na 72 tisuće. malo se pretjeruje s porastom broja stanovnika u Zadru, ali se po broju rođenih vidi da grad ipak ne raste tolikom brzinom, a kako i bi kad je Hrvatsku zahvatila žešća depopulacija. za 20 tisuća teško da se povećao i Zagreb s okolicom u ovih 10 godina, a kamoli Zadar. iako, Zadar je po meni jedan od najperspektivnijih gradova, preporodio se zadnjih godina, skoro dođe na pola puta između Zagreba i Splita.
|
|
Vrh |
|
|
ZADRANIN
|
Naslov: Re: Vitez Postano: 24 stu 2010, 02:11 |
|
|
kao što velim čekamo popis :))) , živi bili pa vidili :)))
|
|
ZADRANIN
|
Naslov: Re: Vitez Postano: 24 stu 2010, 02:14 |
|
|
dudu je napisao/la: ZADRANIN je napisao/la: hehhe 80 000 nekoć sad se smatra da je preša 100 000 , čekamo popis ... vidim ja da vitez izgleda stvarno odlično ... samo naprid ( naravno ne samo u vitezu nego i usvim gradovima HB ) ... iako, Zadar je po meni jedan od najperspektivnijih gradova, preporodio se zadnjih godina, skoro dođe na pola puta između Zagreba i Splita. čekamo gaženicu i gospodarsku zonu crno , to će još više dignut grad ....
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Vitez Postano: 24 stu 2010, 02:18 |
|
|
ZADRANIN je napisao/la: dudu je napisao/la: iako, Zadar je po meni jedan od najperspektivnijih gradova, preporodio se zadnjih godina, skoro dođe na pola puta između Zagreba i Splita. čekamo gaženicu i gospodarsku zonu crno , to će još više dignut grad .... realno. slobodno otvori temu o Zadru, pa da malo prodiskutiramo i vidimo gdje je što napravljeno jer me dosta toga interesira. ovdje bih se zadržao na herceg-bosanskom čudu Vitezu.
|
|
Vrh |
|
|
ZADRANIN
|
Naslov: Re: Vitez Postano: 24 stu 2010, 02:22 |
|
|
hm vrlo rado samo ne znam na kojem podforumu da otvorim temu ??
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Vitez Postano: 24 stu 2010, 02:31 |
|
|
hrvatska/ako se tema bude dobro razvijala, tko zna, možda se napravi i podforum.
|
|
Vrh |
|
|
ZADRANIN
|
Naslov: Re: Vitez Postano: 24 stu 2010, 02:34 |
|
|
okk sutra otvaramo :)))
|
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Vitez Postano: 24 stu 2010, 10:07 |
|
Pridružen/a: 23 pro 2009, 15:42 Postovi: 8349 Lokacija: Na rubu egzistencije
|
Mar-kan je napisao/la: Ekonomski fakultet Sveučilišta u Mostaru, centar u Vitezu otvara svoje nove prostorije, koje se nalaze u sklopu TC ''FIS'' u Vitezu. Svečanost povodom otvorenja novih prostorija biti će održana u petak, 19.11. 2010. godine s početkom u 12,00 sati. Nove, vrlo kvalitetne i suvremeno opremljene prostorije sasvim sigurno će unaprijediti rad Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, centar u Vitezu. smajlić govori tisuću riječi P.S. Navala Zadrana
_________________ Too proud to beg, too dumb to steal
It's probably me...
|
|
Vrh |
|
|
totalvitez
|
Naslov: Re: Vitez Postano: 27 pro 2010, 14:45 |
|
|
|
Vrh |
|
|
pagan
|
Naslov: Re: Vitez Postano: 30 pro 2010, 02:45 |
|
|
citam sad na tadzikistanskom forumu da je grb viteza promjenjen u neki grb koji simbolizira rimski mac (mislim da je mac u pitanju),tako da su ga i turci prihvatili,odnosno da je i obljetnica opcine pomjerena sa sv. jurja na neki drugi dan.
hitno odgovor...zivo me zanima jeli im se ovoliko izislo u susret
_________________ ...naši zadržavaju po koju usamljenu zgradu, kao: "Hrvatski dom", hotel "Kalin", jedna zgrada u Gaju... Sva vojska u potpunom okruženju. Takvo nešto ne bih ni ja baba rasporedila.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Vitez Postano: 30 pro 2010, 02:54 |
|
|
ne znam, ali kidam se kakvi su grbovi na toj temi.
|
|
Vrh |
|
|
sioux111
|
Naslov: Re: Vitez Postano: 30 pro 2010, 08:25 |
|
Pridružen/a: 28 ruj 2009, 22:16 Postovi: 1155 Lokacija: Tamo gdje je Srednja Bosna gdje je Vlasic planina, Vilenica, Bukovica, Lasvanska dolina...
|
pagan je napisao/la: citam sad na tadzikistanskom forumu da je grb viteza promjenjen u neki grb koji simbolizira rimski mac (mislim da je mac u pitanju),tako da su ga i turci prihvatili,odnosno da je i obljetnica opcine pomjerena sa sv. jurja na neki drugi dan.
hitno odgovor...zivo me zanima jeli im se ovoliko izislo u susret Obljetnica općine je mislim 25 travnja i je pomjerena za par dana kao neko kompromisno rješenje dok je mislim grb i za HR HB bio isti ili slićan... nisam siguran mislim da je jer i ovo samačem je opet više naše rješenje nego njihovo...
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Vitez Postano: 30 pro 2010, 18:40 |
|
|
Grb je bio sa motivom sv.Juraja,sad je taj mač.
|
|
Vrh |
|
|
pagan
|
Naslov: Re: Vitez Postano: 31 pro 2010, 00:32 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Grb je bio sa motivom sv.Juraja,sad je taj mač. da,zato i pitam. znaci ipak im se izislo u susret.zasto je se to moralo uradit,zar smo toliko jadni ?
_________________ ...naši zadržavaju po koju usamljenu zgradu, kao: "Hrvatski dom", hotel "Kalin", jedna zgrada u Gaju... Sva vojska u potpunom okruženju. Takvo nešto ne bih ni ja baba rasporedila.
|
|
Vrh |
|
|
sioux111
|
Naslov: Re: Vitez Postano: 31 pro 2010, 02:55 |
|
Pridružen/a: 28 ruj 2009, 22:16 Postovi: 1155 Lokacija: Tamo gdje je Srednja Bosna gdje je Vlasic planina, Vilenica, Bukovica, Lasvanska dolina...
|
pagan je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Grb je bio sa motivom sv.Juraja,sad je taj mač. da,zato i pitam. znaci ipak im se izislo u susret.zasto je se to moralo uradit,zar smo toliko jadni ? Nismo jadni nego nismo đubrad ko oni a to treba razlikovat gdje dođeš na naše prostore osjeti se neka umjerenost i kultura a kod njih istočnjačka despotska politika i to ne samo prema drugom narodu nego prema svom.... A sv. Juraj je i dalje sv Juraj u vitezu patron župe i sve vrvi događanjima... nismo mi oni i sretan sam zbog tog...
|
|
Vrh |
|
|
PCM
|
Naslov: Re: Vitez Postano: 31 pro 2010, 03:30 |
|
|
sioux111 je napisao/la: pagan je napisao/la: da,zato i pitam.
znaci ipak im se izislo u susret.zasto je se to moralo uradit,zar smo toliko jadni ?
Nismo jadni nego nismo đubrad ko oni a to treba razlikovat gdje dođeš na naše prostore osjeti se neka umjerenost i kultura a kod njih istočnjačka despotska politika i to ne samo prema drugom narodu nego prema svom.... A sv. Juraj je i dalje sv Juraj u vitezu patron župe i sve vrvi događanjima... nismo mi oni i sretan sam zbog tog... Mislim da je vrijeme da se pokažu zubi i u ovako nekim rekao bi netko "trivijalnostima" ... Od popuštanja njima nema apsolutno ništa osim preglasavanja i majorizacije s njihove strane, lesson learned (bar se nadam).
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Vitez Postano: 31 pro 2010, 15:54 |
|
|
Pokažu se i zubi,samo ne ide sve u javnost:)
|
|
Vrh |
|
|
pagan
|
Naslov: Re: Vitez Postano: 31 pro 2010, 16:43 |
|
|
sioux111 je napisao/la: pagan je napisao/la: da,zato i pitam.
znaci ipak im se izislo u susret.zasto je se to moralo uradit,zar smo toliko jadni ?
Nismo jadni nego nismo đubrad ko oni a to treba razlikovat gdje dođeš na naše prostore osjeti se neka umjerenost i kultura a kod njih istočnjačka despotska politika i to ne samo prema drugom narodu nego prema svom.... A sv. Juraj je i dalje sv Juraj u vitezu patron župe i sve vrvi događanjima... nismo mi oni i sretan sam zbog tog... kostala nas je finoca glave,samo mi nije jasno kad cete to vise shvatit
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|