|
|
Stranica: 67/75.
|
[ 1871 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Tuta
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 24 srp 2022, 10:10 |
|
|
krstjanin je napisao/la: Isplati li se gledati Jok.
|
|
Vrh |
|
 |
daramo
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 24 srp 2022, 10:22 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47 Postovi: 40613 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
dunno je napisao/la: jeremy10 je napisao/la: takoe. ukazanje je poput trudnoće ili ofsajda. ili jest, ili nije.
Ali evo vidimo da Crkvi to nije bitno, budući da su priznali trudnoću polovično (prvih nekoliko dana ukazanja). Vuk sit, ovce na broju. Što samo pokazuje koliko su te crkvene komisije kompetentne u prosuđivanju istine i koliko im je uopće stalo do istine. Zamislimo ovakvu situaciju prvih nekoliko dana djeca imaju ukazanja, poslije to lokalna župa ide s izmišljenim da privuče hodočasnike. Po tebi KC ne bi trebala priznati ta ukazanja radi ovoga poslije?
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
 |
dunno
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 24 srp 2022, 11:01 |
|
|
daramo je napisao/la: Zamislimo ovakvu situaciju prvih nekoliko dana djeca imaju ukazanja, poslije to lokalna župa ide s izmišljenim da privuče hodočasnike. Po tebi KC ne bi trebala priznati ta ukazanja radi ovoga poslije?
U tom scenariju mi je nejasno kako bi itko mogao nekome tko desetljećima lažira ukazanja vjerovati da su ta ista ukazanja bila stvarna prvih nekoliko dana. Kad nekoga jednom uhvatiš da laže i mulja, cjelokupan kredibilitet pada u vodu, a međugorski vidioci su više puta uhvaćeni u lažima i muljanjima, uključujući i u prvim danima ukazanja. Zašto je to komisija zanemarila, to je šira tema...
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 24 srp 2022, 11:10 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 60621 Lokacija: DAZP HQ
|
dunno je napisao/la: daramo je napisao/la: Zamislimo ovakvu situaciju prvih nekoliko dana djeca imaju ukazanja, poslije to lokalna župa ide s izmišljenim da privuče hodočasnike. Po tebi KC ne bi trebala priznati ta ukazanja radi ovoga poslije?
U tom scenariju mi je nejasno kako bi itko mogao nekome tko desetljećima lažira ukazanja vjerovati da su ta ista ukazanja bila stvarna prvih nekoliko dana. Kad nekoga jednom uhvatiš da laže i mulja, cjelokupan kredibilitet pada u vodu, a međugorski vidioci su više puta uhvaćeni u lažima i muljanjima, uključujući i u prvim danima ukazanja. Zašto je to komisija zanemarila, to je šira tema... u onom starom svijetu prije adsl-a i društvenih mreža to je moglo biti važno i moglo je srušiti kredibilitet, danas ljudi normalno dokazuju da je Zemlja ravna ploča, a nekmoli da ne možeš interpretirati Međugorje kako hoćeš. vidioci odavno nikog ne zanimaju, skoro nitko i ne živi više u Međugorju, Gospa Međugorska je brand sam po sebi, koji će tek zaživjeti kad vidioca više ne bude.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
krstjanin
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 25 srp 2022, 06:14 |
|
|
dudu je napisao/la: dunno je napisao/la: U tom scenariju mi je nejasno kako bi itko mogao nekome tko desetljećima lažira ukazanja vjerovati da su ta ista ukazanja bila stvarna prvih nekoliko dana. Kad nekoga jednom uhvatiš da laže i mulja, cjelokupan kredibilitet pada u vodu, a međugorski vidioci su više puta uhvaćeni u lažima i muljanjima, uključujući i u prvim danima ukazanja. Zašto je to komisija zanemarila, to je šira tema... u onom starom svijetu prije adsl-a i društvenih mreža to je moglo biti važno i moglo je srušiti kredibilitet, danas ljudi normalno dokazuju da je Zemlja ravna ploča, a nekmoli da ne možeš interpretirati Međugorje kako hoćeš. vidioci odavno nikog ne zanimaju, skoro nitko i ne živi više u Međugorju, Gospa Međugorska je brand sam po sebi, koji će tek zaživjeti kad vidioca više ne bude. Sumnjam da ce tek onda zazivjeti. Medjugorije za razliku od drugih svetista nema nikakve nadnaravne znakove koji bi osigurali privlacnost. Ono je vecinom upravo vezano za vidioce i te nedogledne poruke. Kad ne bude poruka, kad ne bude vidioca Medjugorije vise nece biti privlacno. Osim ako se stvarno ne ispune te "tajne" i ne ostavi taj veliki vidljivi i neunistivi "znak". Vicka je pokusala sa svjetlecom gospom ali joj nije uspjelo kako smo vidjeli
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
Vrh |
|
 |
dunno
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 25 srp 2022, 11:00 |
|
|
dudu je napisao/la: u onom starom svijetu prije adsl-a i društvenih mreža to je moglo biti važno i moglo je srušiti kredibilitet, danas ljudi normalno dokazuju da je Zemlja ravna ploča, a nekmoli da ne možeš interpretirati Međugorje kako hoćeš.
vidioci odavno nikog ne zanimaju, skoro nitko i ne živi više u Međugorju, Gospa Međugorska je brand sam po sebi, koji će tek zaživjeti kad vidioca više ne bude. To sve stoji, ja više govorim sa aspekta istine. Komisija je odlučila da je očuvanje svetišta važnije od prave istine, u maniru cilj opravdava sredstvo. krstjanin je napisao/la: Sumnjam da ce tek onda zazivjeti. Medjugorije za razliku od drugih svetista nema nikakve nadnaravne znakove koji bi osigurali privlacnost. Ono je vecinom upravo vezano za vidioce i te nedogledne poruke. Kad ne bude poruka, kad ne bude vidioca Medjugorije vise nece biti privlacno. Osim ako se stvarno ne ispune te "tajne" i ne ostavi taj veliki vidljivi i neunistivi "znak". Vicka je pokusala sa svjetlecom gospom ali joj nije uspjelo kako smo vidjeli
Nisi realan. Međugorje ima sve što imaju i druga velika svetišta. Druga je stvar što se tebi kao katoličkom tradicionalistu Međugorje ne sviđa zbog doktrinarnih razloga (što mogu razumjeti).
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 25 srp 2022, 11:05 |
|
|
sva marijanska svetišta su nastala na napola lovačkim pričama, samo to iz današnje perspektive izgleda misteriozno kad se gleda u prošlost u odnosu na ovo što se danas događa u Međugorju.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
Amiđa
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 25 srp 2022, 11:52 |
|
Pridružen/a: 11 tra 2016, 16:17 Postovi: 7747 Lokacija: Сарај Чадор
|
dudu je napisao/la: sva marijanska svetišta su nastala na napola lovačkim pričama, samo to iz današnje perspektive izgleda misteriozno kad se gleda u prošlost u odnosu na ovo što se danas događa u Međugorju. Dudu, vjeruješ li ti, lično u međugorska ukazanja (navodna)?
_________________ Skidanje okova je imperativ.
Takozvana "rs" je genocidna tvorevina.
The so-called "republic of srpska" is a genocidal ramshackle pseudo-state.
Ko je zrinyia na sigetu posjek'o..
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 25 srp 2022, 12:00 |
|
|
Amiđa je napisao/la: dudu je napisao/la: sva marijanska svetišta su nastala na napola lovačkim pričama, samo to iz današnje perspektive izgleda misteriozno kad se gleda u prošlost u odnosu na ovo što se danas događa u Međugorju. Dudu, vjeruješ li ti, lično u međugorska ukazanja (navodna)? kao klinac to nisam dovodio u pitanje, poslije kad sam odrastao i shvatio da je dosad bilo preko 40000 ukazanja ne mogu u to lako povjerovati. ali opet, je li ikad bilo igdje bilokakvih ukazanja? znam da je Međugorje lijepo duhovno mjesto i da se svaki katolik tamo ugodno osjeća.
|
|
Vrh |
|
 |
krstjanin
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 25 srp 2022, 14:01 |
|
|
dunno je napisao/la: dudu je napisao/la: u onom starom svijetu prije adsl-a i društvenih mreža to je moglo biti važno i moglo je srušiti kredibilitet, danas ljudi normalno dokazuju da je Zemlja ravna ploča, a nekmoli da ne možeš interpretirati Međugorje kako hoćeš.
vidioci odavno nikog ne zanimaju, skoro nitko i ne živi više u Međugorju, Gospa Međugorska je brand sam po sebi, koji će tek zaživjeti kad vidioca više ne bude. To sve stoji, ja više govorim sa aspekta istine. Komisija je odlučila da je očuvanje svetišta važnije od prave istine, u maniru cilj opravdava sredstvo. krstjanin je napisao/la: Sumnjam da ce tek onda zazivjeti. Medjugorije za razliku od drugih svetista nema nikakve nadnaravne znakove koji bi osigurali privlacnost. Ono je vecinom upravo vezano za vidioce i te nedogledne poruke. Kad ne bude poruka, kad ne bude vidioca Medjugorije vise nece biti privlacno. Osim ako se stvarno ne ispune te "tajne" i ne ostavi taj veliki vidljivi i neunistivi "znak". Vicka je pokusala sa svjetlecom gospom ali joj nije uspjelo kako smo vidjeli
Nisi realan. Međugorje ima sve što imaju i druga velika svetišta. Druga je stvar što se tebi kao katoličkom tradicionalistu Međugorje ne sviđa zbog doktrinarnih razloga (što mogu razumjeti). Ja ne govorim o svetistu vec o mjestu ukazanja. Medjugorije nema ono sto imaju druga mjesta ukazanja. Prvo i najvaznije je da nema priznanje i nece vjerovatno ni imati. S drugih stajalista nema ni ostale atribute, a to je: 1. cudo koje bi potvrdilo ukazanje (sva druga priznata svetista odnosno mjesta ukazanja ga imaju). Vidioci su toga svjesni i zbog toga su izmislili kojekakve tajne i Veliki Znak koji se ima pojaviti na brdu ukazanja. E sad ili su ukazanja istinita pa ce se taj Veliki Znak pojaviti ili nisu pa se nece pojaviti. Postoji samo jedna caka, a to je da se "broj hodocasnika" od Crkve nikad ne racuna kao Veliki Znak ni cudo. Dalje cudo se obicno dogodi odmah, a ne nakon 30 i kusur godina... Pod 2. medjugorska ukazanja nemaju svrhu ni cilj. Sva druga priznata ukazanja su ga imali. Do sad znamo da je cilj medjugorskih ukazanja ispijanje svakodnevne kave s Vickom, jednom godisnje s jednom vidjelicom, drugima na vlastiti rodjendan te pozivanje na pokoru post, molitvu (sve sto Crkva cini i bez ukazanja) itd. itd. 3. stvar Medjugorije uopce nije toliko poznato koliko si mi volimo tepati da dolaze milijuni hodocasnika. Oni koji dolaze dolaze radi stalnih konferencija vidioca koji osobno ili preko udruga obilaze i poticu ljude da dodju. Recimo to je nesto sto druga mjesta ukazanja nemaju taj lobi pozivanja i svejedno ne moze opeliti drugim mjestima. Usporedbe radi procjenjuje se da Medjugorije godisnje u prosjeku posjeti 600 000 hodocasnika. S druge strane Lurd i Fatimu posjeti prosjecno 5 milijuna hodocanika godisnje. 4. stvar za razliku od drugih mjesta ukazanja medjugorska pojava nije vezana za mjesto niti za Medjugorije vec za vidioce pa se tako ukazuje tamo gdje su vidioci (oni ne moraju doci u Medjugorije da bi primili ukazanje). Ukazuje se po Americi, Mariji u njezinoj vili u Italiji (hodocanici i tamo dolaze) itd. itd. Cini mi se da se i Vicki (koja zivi u Medjugoriju) ukazuje u kuci, a ne vise na podbrdu tako da...
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
Vrh |
|
 |
Passenger
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 26 srp 2022, 10:11 |
|
|
dunno je napisao/la: Passenger je napisao/la: Ja i ne znam što se uopće treba ostvariti? Možeš mi slobodno reći ako ti znaš. https://grude.com/clanak/?i=280587&medj ... o-10-tajnihttps://www.cnak.ba/osvrti/je-li-fra-pe ... -10-tajni/Ne znaju više ni oni, zato se i vade...  Passenger je napisao/la: U Međugorju uopće ne nastaje nikakva nova vjera. Radi se o ukazanju Djevice Marije koja je majka Isusa Krista, utemeljitelja kršćanstva. U Međugorju se radi isključivo o kršćanskoj vjeri.
Nije u tome poanta, nego u načinu nastanka fenomena. Sutra se sve tajne mogu izjaloviti, masa ljudi će i dalje vjerovati u ukazanja. Nikakav dokaz koji pokazuje suprotno im ne može ništa, mozak radi svoje. Neda mi se sad čitat ove članke o tim tajnama, ali ako je Gospa nešto rekla onda će bit tako. Nadalje, ne smatram Gospino ukazanje u Međugorju nikakvim fenomenom. Ukazivala je se i prije Međugorja u drugim mjestima, ukazala je se u Međugorju, ljudi dolaze u velikom broju i to izgleda sve grandiozno i fenomenalno, ali za Gospu je to sve sasvim normalno. Što se tiče eventualnog scenarija da se Gospine tajne izjalove, to se neće dogoditi ako ih je doista Gospa izrekla.
|
|
Vrh |
|
 |
Passenger
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 26 srp 2022, 10:15 |
|
|
krstjanin je napisao/la: Passenger je napisao/la: A ko si ti da sudiš? I Tomi Apostolu je tribalo da vidi probodene ruke da poviruje. Pusti narod da traži ono što mu triba, i neka viruje kako viruje.
Tomu apostola ne mozes usporedjivati sa navodnim privatnima ukazanjima. Toma Apostol je s Kristom zivio jeo i pio. Privatno ukazanje nije vjera u Gospu vec vjera u vidioce Sramotno je Gospina ukazanja u Međugorju nazivati privatnim ukazanjima. Na takav komentar nema uopće smisla dalje išta odgovarati.
|
|
Vrh |
|
 |
krstjanin
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 26 srp 2022, 11:07 |
|
|
Passenger je napisao/la: krstjanin je napisao/la: Tomu apostola ne mozes usporedjivati sa navodnim privatnima ukazanjima. Toma Apostol je s Kristom zivio jeo i pio. Privatno ukazanje nije vjera u Gospu vec vjera u vidioce
Sramotno je Gospina ukazanja u Međugorju nazivati privatnim ukazanjima. Na takav komentar nema uopće smisla dalje išta odgovarati. Hahaha budale insana. Pa Crkva sva ukazanja naziva privatnim ukazanjima jer privatna jesu i ne obvezuju nikoga bez obzira na priznatost ili nepriznatost jer nisu polog vjere vec kao sto je prije receno PRIVATNA
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 26 srp 2022, 12:01 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 78493 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Koliko često se danas Nečastivi ukazuje u Medjugorju, i kojim vidjelicama?
_________________ Nema Izbornog zakona BiH ako nema BiH.
Nema ukradenog hrvatskog člana Predsjedništva BiH, ako nema BiH.
33% dionica firme koja je bankrotirala vrijede 0.
|
|
Vrh |
|
 |
krstjanin
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 26 srp 2022, 12:39 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Koliko često se danas Nečastivi ukazuje u Medjugorju, i kojim vidjelicama? Koliko mi je poznato jos samo Vicka ima ukazanja svaki dan i ona je u Medjugoriju Druge dvije Ivanka i Mirjana te Jakov su takodjer u Medjugoriju ali im se ukazuje godisnje Vecinom im se ukazuje kod kuce Sad mi napamet pade nikako pojava dati dozvolu napokon za taj svoj zivotopis sto je Vicki pripovjedala, a obecala je
|
|
Vrh |
|
 |
dunno
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 26 srp 2022, 13:31 |
|
|
krstjanin je napisao/la: Medjugorije nema ono sto imaju druga mjesta ukazanja. Prvo i najvaznije je da nema priznanje i nece vjerovatno ni imati. De facto ima priznanje (vatikanski namjesnik), a vjerojatno će imati i de jure prije ili poslije. Ako je crkvena komisija mogla zanemariti muljanja sa početka ukazanja i svejedno priznati prve dane, ništa je ne sprječava da za xy godina prizna i sve ostale. Kao što reče @dudu, puno je lakše sa vremenskim odmakom mistificirati stvari i nezgodne detalje gurnuti pod tepih, nego dok priča još traje i dok nam se te stvari odvijaju pred nosom. Passenger je napisao/la: Neda mi se sad čitat ove članke o tim tajnama, ali ako je Gospa nešto rekla onda će bit tako.
A ako ne bude tako, onda je sve bila laž. O tome i govorimo.  krstjanin je napisao/la: Sad mi napamet pade nikako pojava dati dozvolu napokon za taj svoj zivotopis sto je Vicki pripovjedala, a obecala je
Zaboravio sam na to. Možda je i Vicka, treba ju netko podsjetit.
|
|
Vrh |
|
 |
krstjanin
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 26 srp 2022, 13:40 |
|
|
dunno je napisao/la: krstjanin je napisao/la: Medjugorije nema ono sto imaju druga mjesta ukazanja. Prvo i najvaznije je da nema priznanje i nece vjerovatno ni imati. De facto ima priznanje (vatikanski namjesnik), a vjerojatno će imati i de jure prije ili poslije. Ako je crkvena komisija mogla zanemariti muljanja sa početka ukazanja i svejedno priznati prve dane, ništa je ne sprječava da za xy godina prizna i sve ostale. Kao što reče @dudu, puno je lakše sa vremenskim odmakom mistificirati stvari i nezgodne detalje gurnuti pod tepih, nego dok priča još traje i dok nam se te stvari odvijaju pred nosom. Passenger je napisao/la: Neda mi se sad čitat ove članke o tim tajnama, ali ako je Gospa nešto rekla onda će bit tako.
A ako ne bude tako, onda je sve bila laž. O tome i govorimo.  Ma nema priznanje. Sve dosadasnje komisije su dale negativno misljenje, samo to sa zadnjom su pokusali neke foliskule s prvim ukazanjima ali nije nista priznato. Medjutim svjesni su da priznanjem prvih ukazanja priznaju sva ukazanja jer su vidioci zivi i tvrde da im se i dalje ukazuje. Ne mozes reci za prva ukazanja niste lagali za ostala jeste. Glupo je I to sve se odgiralo opet samo zbog Franje i njegovih glupih odluka poput slanja biskupa Hosera kojega kao ni sve drugo nije zanimala istina vec se povodio osjecajima pa je tu davao vjetar u ledja medjugoristima Mislim da ce najdalje ici dotuda da ce proglasiti zupu svetistem i to je to Medjutim dok je Franjo na vlasti sve nastranosti su moguce pa i ta, tako da nista se ne moze reci sa sigurnoscu. Neku ulogu ce igrati naravno i novi mostarsko-duvanjski biskup i njegovo misljenje S tim sad kad sam sebe napomenuh. Sa biskupijske stranice su dolaskom novog biskupa nestali svi dokumenti koji se ticu hercegovackog slucaja i medjugorskog fenomena tako da pitanje je sta to znaci
|
|
Vrh |
|
 |
krstjanin
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 26 srp 2022, 13:42 |
|
|
dunno je napisao/la: krstjanin je napisao/la: Medjugorije nema ono sto imaju druga mjesta ukazanja. Prvo i najvaznije je da nema priznanje i nece vjerovatno ni imati. De facto ima priznanje (vatikanski namjesnik), a vjerojatno će imati i de jure prije ili poslije. Ako je crkvena komisija mogla zanemariti muljanja sa početka ukazanja i svejedno priznati prve dane, ništa je ne sprječava da za xy godina prizna i sve ostale. Kao što reče @dudu, puno je lakše sa vremenskim odmakom mistificirati stvari i nezgodne detalje gurnuti pod tepih, nego dok priča još traje i dok nam se te stvari odvijaju pred nosom. Passenger je napisao/la: Neda mi se sad čitat ove članke o tim tajnama, ali ako je Gospa nešto rekla onda će bit tako.
A ako ne bude tako, onda je sve bila laž. O tome i govorimo.  krstjanin je napisao/la: Sad mi napamet pade nikako pojava dati dozvolu napokon za taj svoj zivotopis sto je Vicki pripovjedala, a obecala je
Zaboravio sam na to. Možda je i Vicka, treba ju netko podsjetit. Da i meni je napamet palo da je davno rekla da je zivotopis napisan samo se ceka da "gospa" dadne zeleno svjetlo za objavu knjige i da ce to biti ni manje ni vise vec najcitanija knjiga na svijetu
|
|
Vrh |
|
 |
Passenger
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 26 srp 2022, 16:27 |
|
|
krstjanin je napisao/la: Passenger je napisao/la: Sramotno je Gospina ukazanja u Međugorju nazivati privatnim ukazanjima. Na takav komentar nema uopće smisla dalje išta odgovarati.
Hahaha budale insana. Pa Crkva sva ukazanja naziva privatnim ukazanjima jer privatna jesu i ne obvezuju nikoga bez obzira na priznatost ili nepriznatost jer nisu polog vjere vec kao sto je prije receno PRIVATNA Hahaha kretena čovika. Gospa se obraća svima nama, a ne privatno jednoj osobi ili šest osoba. To što je mogu vidjeti osobe samo potpuno čistog srca kao što su djeca, to je drugi padež.
|
|
Vrh |
|
 |
Passenger
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 26 srp 2022, 16:31 |
|
|
Zaboravio sam na to. Možda je i Vicka, treba ju netko podsjetit. Ne sekiraj se, neće Gospa slagat.
|
|
Vrh |
|
 |
mijat_tomic
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 26 srp 2022, 16:37 |
|
|
Tuta je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Neki na ovoj temi bi rekli da on osjeća prisutnost nadnaravnog i onostranog - Nečastivog.  Ima horor, the Unholy, tobože inspiriran Međunožjem... ali film je užas, katastrofa. Prvi dio filma dobar, ostalo... gore od ukazanja. Molim moderatore da.obave svoj dio posla. jedno je imat misljenje o ukazanjima, a drugo vrijedat nas brotnjake na ovaj nacin
_________________ 28.4.2023 - Krstaski vladar FBiH Christian Schmidt salje SDFA djamijase na vjecna lovista
|
|
Vrh |
|
 |
Passenger
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 26 srp 2022, 16:41 |
|
|
mijat_tomic je napisao/la: Tuta je napisao/la: Ima horor, the Unholy, tobože inspiriran Međunožjem... ali film je užas, katastrofa. Prvi dio filma dobar, ostalo... gore od ukazanja.
Molim moderatore da.obave svoj dio posla. jedno je imat misljenje o ukazanjima, a drugo vrijedat nas brotnjake na ovaj nacin Ajme katastrofa. Tek sam sad skužija ovo. Pa ovo nisu ni najgori komunisti radili.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 26 srp 2022, 22:29 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 78493 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
krstjanin je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Koliko često se danas Nečastivi ukazuje u Medjugorju, i kojim vidjelicama? Koliko mi je poznato jos samo Vicka ima ukazanja svaki dan i ona je u Medjugoriju Druge dvije Ivanka i Mirjana te Jakov su takodjer u Medjugoriju ali im se ukazuje godisnje Vecinom im se ukazuje kod kuce Sad mi napamet pade nikako pojava dati dozvolu napokon za taj svoj zivotopis sto je Vicki pripovjedala, a obecala je entity 
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 26 srp 2022, 22:32 |
|
|
krstjanin je napisao/la: dunno je napisao/la: De facto ima priznanje (vatikanski namjesnik), a vjerojatno će imati i de jure prije ili poslije. Ako je crkvena komisija mogla zanemariti muljanja sa početka ukazanja i svejedno priznati prve dane, ništa je ne sprječava da za xy godina prizna i sve ostale. Kao što reče @dudu, puno je lakše sa vremenskim odmakom mistificirati stvari i nezgodne detalje gurnuti pod tepih, nego dok priča još traje i dok nam se te stvari odvijaju pred nosom. A ako ne bude tako, onda je sve bila laž. O tome i govorimo.  Ma nema priznanje. Sve dosadasnje komisije su dale negativno misljenje, samo to sa zadnjom su pokusali neke foliskule s prvim ukazanjima ali nije nista priznato. Medjutim svjesni su da priznanjem prvih ukazanja priznaju sva ukazanja jer su vidioci zivi i tvrde da im se i dalje ukazuje. Ne mozes reci za prva ukazanja niste lagali za ostala jeste. Glupo je I to sve se odgiralo opet samo zbog Franje i njegovih glupih odluka poput slanja biskupa Hosera kojega kao ni sve drugo nije zanimala istina vec se povodio osjecajima pa je tu davao vjetar u ledja medjugoristima Mislim da ce najdalje ici dotuda da ce proglasiti zupu svetistem i to je to Medjutim dok je Franjo na vlasti sve nastranosti su moguce pa i ta, tako da nista se ne moze reci sa sigurnoscu. Neku ulogu ce igrati naravno i novi mostarsko-duvanjski biskup i njegovo misljenje S tim sad kad sam sebe napomenuh. Sa biskupijske stranice su dolaskom novog biskupa nestali svi dokumenti koji se ticu hercegovackog slucaja i medjugorskog fenomena tako da pitanje je sta to znaci Zanimljivo i indikativno. Janjevac bi mogao biti prvi mostarski biskup koji podržava Međugorje. To bi se onda možda reflektiralo i na stav Vatikana, donekle. Vrlo interesantan razvoj događaja u najavi!
|
|
Vrh |
|
 |
krstjanin
|
Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju? Postano: 27 srp 2022, 06:10 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: krstjanin je napisao/la: Ma nema priznanje. Sve dosadasnje komisije su dale negativno misljenje, samo to sa zadnjom su pokusali neke foliskule s prvim ukazanjima ali nije nista priznato. Medjutim svjesni su da priznanjem prvih ukazanja priznaju sva ukazanja jer su vidioci zivi i tvrde da im se i dalje ukazuje. Ne mozes reci za prva ukazanja niste lagali za ostala jeste. Glupo je I to sve se odgiralo opet samo zbog Franje i njegovih glupih odluka poput slanja biskupa Hosera kojega kao ni sve drugo nije zanimala istina vec se povodio osjecajima pa je tu davao vjetar u ledja medjugoristima Mislim da ce najdalje ici dotuda da ce proglasiti zupu svetistem i to je to
Medjutim dok je Franjo na vlasti sve nastranosti su moguce pa i ta, tako da nista se ne moze reci sa sigurnoscu. Neku ulogu ce igrati naravno i novi mostarsko-duvanjski biskup i njegovo misljenje
S tim sad kad sam sebe napomenuh. Sa biskupijske stranice su dolaskom novog biskupa nestali svi dokumenti koji se ticu hercegovackog slucaja i medjugorskog fenomena tako da pitanje je sta to znaci
Zanimljivo i indikativno. Janjevac bi mogao biti prvi mostarski biskup koji podržava Međugorje. To bi se onda možda reflektiralo i na stav Vatikana, donekle. Vrlo interesantan razvoj događaja u najavi! Da. Ti znakovi mogu upucivati na taj smjer ili na smjer proslih biskupa drukcijom metodom. Peric se borio teoloski protiv medjugorja. Palic ne bih rekao da je neki teolog pa bi se mogao boriti sutnjom i ignoriranjem. Moguce je naravno i drugo tj. da podrzava
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|