HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 12 vel 2025, 15:48.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 119 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Megaprojekti u modernoj Hrvatskoj koji su lakmus papir za politicko hrvatstvo
PostPostano: 07 kol 2022, 22:20 

Robbie MO je napisao/la:
Nije vezano za megaprojekt, ali evo primjera kako kod jugoslavenskih nacionalista i nesretna smrt prijatelja koji se nije htio cijepiti je prilika za izražavanje želje za "raspuštanje besmislene hrvatske države".

https://www.index.hr/vijesti/clanak/dez ... i_ostalo_d

Najvažnija činjenica je: Kolumnist koji je volio pisati protiv Hrvata BiH se nije cijepio.
Doktorima na telefon govori da ga je prošla temperatura i situacija izgleda kao normalni tijek korone kod necijepljenih, plus zaista se prvih 5 do 10 dana korone nema što pomoći, ne postoji tretman.
Sve je to zanemarivo - kriv je HDZ, kriva je Hrvatska, a spominje i crkvu, a naravno nije propustio ni Dan pobjede spomenuti, sve inače jako relevantno za necijepljene pacijente korone.

Citat:
Svaki je odgovor za ostavku ministra, premijera i cijele Vlade, proglašenje Dana poraza i domovinske zaludnosti, fajront i raspuštanje besmislene hrvatske države.

Ne bih rekao, Dežuloviću. Danas je dan kao i svaki drugi, a Hrvatska nikad bolje. Antihrvatske stranke na povijesnom minimumu u Saboru, a najistaknutiji ljevičar je domoljubni Milanović.

Plenković će vas 2 dana takijati da ispoštuje realnu medijsku snagu antihrvatskih elemenata, kad imaš medij onda možeš izmisliti aferu, no na kraju će vas istakijati i nadjebati.

Predlažem iseljenje iz Hrvatske, bit ćeš novi Štulić. :zubati

Fregata uplovljava, Boris Dežulović isplovljava. :zubati

Evo što je ta crkotina pisala o nama.

Citat:
Herceg-Bosna, hrvatska paradržava u kojoj su hrvatski fašisti, pod vodstvom Mate Bobana, uz zaštitu i pokroviteljstvo Franje Tuđmana, godinama provodili brutalno etničko čišćenje

Vladimir Matijanić

Vrh

Naslov: Re: Megaprojekti u modernoj Hrvatskoj koji su lakmus papir za politicko hrvatstvo
PostPostano: 07 kol 2022, 23:43 

Robbie MO je napisao/la:
Pomozite mi da napravim popis megaprojekata koji dižu ponos Hrvata kao nacije, ali ujedno su test koji otkriva one koji nisu politicki Hrvati.

Primjerice, ako ste politicki Hrvat možete možda kritizirati pojedinačne projekte s donje liste i smatrati da se mogli nešto drugačije, bolje, za jos vecu snagu Hrvatske ; ali politicki Jugoslaveni, ili manjine iz reda naroda s kojima smo u geopolitičkom sukobu, mrmljati će na SVE slijedece projekte BEZ IZUZETKA:

-hrvatske autoceste - “nepotrebno ih je imati toliko”
-Pelješki most - “nacionalistički motiviran bespotrebni megaprojekt, kojim se želi fingirati hrvatska državnost, nikad neće doseći monumentalnost Jugoslavije”
-nabavka Rafala = militarizacija, “bolnice se raspadaju”
-Rimac Nevera = “sin tajkuna igra se s našim parama”
-novi aerodrom Pleso = bode jer se zove po Tudjmanu
-organizirane proslave za Dan Pobjede
-utrka Snijezna Kraljica na Sljemenu - nije Hrvatska za to
-srebrna medalja na Svjetskom u nogometu - fokus na “nacionalizam”, traženje po masi navijača pojedinaca od kojih se može napraviti tema “radikalizma” , krezubosti onih koji preozbiljno doživljavaju nacionalni ponos

Osobni dojam: demografski izumiru ili masovno iseljavaju ovi kojima ništa ne valja (a obično kad se zagrebe vidi se zašto im ništa ne valja, po definiciji). Pod “ništa ne valja” mislim na ideološke razloge da ništa ne valja, ne realne materijalne životne razloge

Sve tocno osim ovo zadnje.
91. sam godiste i imam sve manje i manje vrsnjaka koji su tu.
Iselili su svi osim onih koji rade u drzavnom(s par iznimki).
Iseljavaju moji bosancici,izbjeglice,vlasi iz zaledja dalmacije i tako ti ljudi koji bi sutra da zatreba bili HOS2.
Znam i jugonostalgicara koji je odselio :) jedan moj vrsnjak rodom iz sarajeva :D
Dali je domaci bio bi uhljebljen.

Vrh

PostPostano: 08 kol 2022, 00:57 

Bobovac je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:
Nije vezano za megaprojekt, ali evo primjera kako kod jugoslavenskih nacionalista i nesretna smrt prijatelja koji se nije htio cijepiti je prilika za izražavanje želje za "raspuštanje besmislene hrvatske države".

Najvažnija činjenica je: Kolumnist koji je volio pisati protiv Hrvata BiH se nije cijepio.
Doktorima na telefon govori da ga je prošla temperatura i situacija izgleda kao normalni tijek korone kod necijepljenih, plus zaista se prvih 5 do 10 dana korone nema što pomoći, ne postoji tretman.
Sve je to zanemarivo - kriv je HDZ, kriva je Hrvatska, a spominje i crkvu, a naravno nije propustio ni Dan pobjede spomenuti, sve inače jako relevantno za necijepljene pacijente korone.

Ne bih rekao, Dežuloviću. Danas je dan kao i svaki drugi, a Hrvatska nikad bolje. Antihrvatske stranke na povijesnom minimumu u Saboru, a najistaknutiji ljevičar je domoljubni Milanović.

Plenković će vas 2 dana takijati da ispoštuje realnu medijsku snagu antihrvatskih elemenata, kad imaš medij onda možeš izmisliti aferu, no na kraju će vas istakijati i nadjebati.

Citat:
Herceg-Bosna, hrvatska paradržava u kojoj su hrvatski fašisti, pod vodstvom Mate Bobana, uz zaštitu i pokroviteljstvo Franje Tuđmana, godinama provodili brutalno etničko čišćenje

Vladimir Matijanić

Dežulović?

Pa zar se taj nije odselio u Srbiju nakon što se oženio?

Ne pratim te bezveznjake, mislim da je tamo ...

Vrh

PostPostano: 08 kol 2022, 09:23 

Autor je potpuno zamijenio teze da pravi Hrvati podržavaju megaprojekte bez obzira koliko koštaju i pridonose a komunisti su protiv. A upravo su komunisti mjerili svoje uspjehe u tonama željeza i betona bez razmišljanja odnosa uloženo/dobiveno.

Mogao si isto tako na listu dodati brodogradilišta da pravi Hrvati podržavaju državne subvencije da imamo 5 brodogradilišta i radimo velike brodove, a jugokomunisti su protiv, iako su upravo jugokomunisti smislili takvu brodogradnju.

Što se tiče zdravstva, nisam čitao u detalje što je tu bilo, ali baš jučer pričam sa njemačkim turistom dok smo čekali red u ljekarni. Njega su sa djetetom od 2 godine sa upalom šetali od hitne do hitne prvo Novi Vinodolski i Crikvenica jer da oni ne primaju djecu i onda ga poslali u Rijeku a nisu mu rekli da u Rijeci ima dječja bolnica na drugoj lokaciji pa je i tu išao na dva mjesta bespotrebno. Znači na četvrtoj lokaciji je tek primljen. A da je Plenković došao sa svojim malim od 2 godine na hitnu u Novi Vinodolski bio bi ekspresno primljen. I još bi došlo 5 doktora primarijusa iz Zagreba za svaki slučaj da ga pogledaju.

Osim medicinske u još je i farmacijska sramota da u turističkom gradu jedna dežurna ljekarna radi nedjeljom iza 20 sati i ispred nje je red od 50 metara.

Radi se o tome da mi plaćamo javno zdravstveno koje politička i ostala elita koristi kao svoje privatno jer svaki od njih ima 5 privatnih brojeva doktora u mobitelu a nama ostalima ostaje da šetamo od jedne ustanove do druge ili idemo kod privatnika i tamo opet platimoi.

Vrh

PostPostano: 08 kol 2022, 09:49 

Kaftanzoglio je napisao/la:
Autor je potpuno zamijenio teze da pravi Hrvati podržavaju megaprojekte bez obzira koliko koštaju i pridonose a komunisti su protiv. A upravo su komunisti mjerili svoje uspjehe u tonama željeza i betona bez razmišljanja odnosa uloženo/dobiveno.

jesu, dok su to smatralu jugoslavneskim uspjesima.

sad kad je nešto hrvatski uspjeh, komunjare odmah po tome seru.

Vrh

PostPostano: 08 kol 2022, 10:00 

divizija je napisao/la:

jesu, dok su to smatralu jugoslavneskim uspjesima.

sad kad je nešto hrvatski uspjeh, komunjare odmah po tome seru.

ima i tu istine ali jedno i drugo su ekonomski komunisti.

A i nije to stvar uspjeha i znanja, nama su Kinezi gradili most kao što grade u Africi.
Naprimjer Švicarska u smjeru sjever -jug nema puni profil autoceste nego ima tunel Gotthard dug 17km gdje je dvosmjeran promet. Je li stvarno misliš da Švicarci ne znaju izgraditi drugu cijev tunela?

Austrijanci iz Tirola i Voralberga kad idu u Beč i Linz idu preko Njemačke jer ne postoji tunel ispod Alpa. Iako to nije usporedivo sa granicom sa BiH ipak u stvarnosti prilično usporava promet, pogotovo za teretnjake. Misliš stvarno da Austrijanci ne znaju napraviti tunel između Innsbrucka i Linza?

Vrh

PostPostano: 08 kol 2022, 11:03 

Robbie MO je napisao/la:
Pazite radost u Novostima kad se nasuka brod HRM. :zubati

Male stvari ljude čine sretnima.

Taj brod i jeste projektiran da se "nasuka", pobogu to je desantni brod ili ti vojni trajekt za pristup neuređenoj obali. Nemogućnost odsukavanja je česta kod ovih brodova.

Vrh

PostPostano: 08 kol 2022, 11:05 

Zaboravio si brzu nizinsku prugu RIjeka->Zagreb->Mađarska. Za mjesec i pol kreću radovi skuplji od pelješkog mosta.

Vrh

PostPostano: 08 kol 2022, 11:11 

ima i tu istine ali jedno i drugo su ekonomski komunisti.

A i nije to stvar uspjeha i znanja, nama su Kinezi gradili most kao što grade u Africi.
Naprimjer Švicarska u smjeru sjever -jug nema puni profil autoceste nego ima tunel Gotthard dug 17km gdje je dvosmjeran promet. Je li stvarno misliš da Švicarci ne znaju izgraditi drugu cijev tunela?

Austrijanci iz Tirola i Voralberga kad idu u Beč i Linz idu preko Njemačke jer ne postoji tunel ispod Alpa. Iako to nije usporedivo sa granicom sa BiH ipak u stvarnosti prilično usporava promet, pogotovo za teretnjake. Misliš stvarno da Austrijanci ne znaju napraviti tunel između Innsbrucka i Linza?

gle, što se tiće Pelješkog, on bi bio sasvim nepotreban da nije došlo do ovakve diskrepancije u eurointegracijama HR I BIH.

vjerojatno ga ni EU ne bi financirala, ali mi ćemo iduće godije vjrojanto ući u šengenski prostor, a BIH ne prije 2040., a možda i nikad.

zato to nije usporedivo sa slučajevima zemalja koje su u Schengenu.

no isto tako treba razumjeti, da sam most i nije takav megaprojekt financijski. da je reimo BIH u EU ili da je Neum u HR, brza cesta preko njega do Stona bi bila koštala 50% ove investicije. Most je više simbolički oslobodio HR ikakve ovisnosti o hirevima političkog Sarajeva.

Vrh

PostPostano: 08 kol 2022, 11:24 

Dopisnik FAZ-a.

Citat:
Michael Martens
@Andric1961
For years, the European Investment Bank & other European financial institutions refused to support the idea, calling it pointless. When this changed in 2017, that could also be read as a message to Bosnia: Don´t even dream of becoming a member of the EU.

Vrh

PostPostano: 08 kol 2022, 12:51 

Robbie MO je napisao/la:
Pada mi napamet.

Jugoslavija se unutrašnjih neprijatelja rješavala poticanjem emigracije.

Sličan efekt na udio domoljubnih ljudi u Hrvatskoj imaju i ove zadnje migracije. Nažalost "svi iseljavaju", ali po mojoj osobnoj statistici poznanici koji nisu politički Hrvati (a imam ih dosta prirodom posla) daleko natprosječno su digli sidro. I onda iz daljine govore o "toj Hrvatskoj", a jedan poznanik mi se žali da je "u toj Hrvatskoj nikad gore, vratio se fašizam i tuđmanizam". :zubati

Migracije je za političke ciljeve koristio i Staljin. :zubati Doduše, unutarnje migracije. :zubati

Nije mi jasno šta se cekeriš tu?

Ili uživaš u nastavku demografskog sloma Hrvatske? ili bar dok god su to Jugoslaveni, ljevičari, liberali, homići, lezbejke i velik broj visoko školovane elite koja samo želi da živi u uređenoj državi.

Ti nisu u stanju razdvojiti 2 različita problem i jedan jako mal broj ljudi koji to maliciozno iskorištavaju kroz mas medije ali i ti svojim ne znanjem konsekventno postaješ dio problema.

Znam da većinu njih boli *** za prava mojih Herceg-Bosanaca ali ti nam isti trebaju i treba se razumno i racionalno borit za njih i za taj segment društav. Implikacije podjeljenog društva je jako dobro razumio i Tuđman.

Podjeljeno društvo gdje zauzimamo radikalne ideološke pozicije i slavimo iseljavanje jedno-drugih u državi gdje spirala negativne selekcije evidentno vodi ka demografskom slomu je sulud… to je samoubilačka politika forumski kolega.

Da, možda nekog ‘homića’ doktora ili nekog Jugoslovenskog profesora u Zagrebu ne interesuju Hrvati Herceg-Bosne ali isti neće odbiti da lječi moje roditelje ili uči moje djete i ne znam kako je to u interesu Hrvatske da ih se protjera vani uz aplauz i cerekanje?!?!

I da, možda samo simbolično ali smrt čovjeka kojeg zajebavaju prije smrti govori jako puno o današnjoj Hrvatskoj i u što se pretvorila. Pa čak i ako je to smrt čovjeka koji je nekad pisao protiv mog naroda.

Uozbilji se!

Vrh

PostPostano: 08 kol 2022, 13:01 

To sto ti pričaš nije isto. Homogeno i kompaktno društvo je bolje od podijeljenog, desnica u Hrvatskoj je ta koja je povijesno izlazila u susret Hrvatskoj ljevici i uvijek je bila spremna na kompromise i korak natrag radi općeg dobra. (Yugo)Ljevica je uvijek igrala utvrdo i nikakva Hrvatska država im nije prihvatljiva izuzev one uklopljene u širu jugoslavensku državnu zajednicu.

Takav yugo-nacionalizam je direktno negacija hrvatstva kao sto je muslimanska fake-gradjanstina u BiH negacija i same BiH i Hrvata i Srba u BiH a de facto je klasični bošnjački nacionalizam.

Takvi ako sami odluce otići - sretan put neće nam faliti…

Vrh

PostPostano: 08 kol 2022, 14:00 

DrMag je napisao/la:
Zaboravio si brzu nizinsku prugu RIjeka->Zagreb->Mađarska. Za mjesec i pol kreću radovi skuplji od pelješkog mosta.

Pa već se gradi od Dugog Sela prema Križevcima i trenutno kasni a sa svakim danom kašnjenja smanjuje se postotak koji financira EU a povećava postotak koji financira RH.

Da bi ljudi dobili bolji dojam o čemu se radi brza pruga Dugo Selo - Križevci će biti brža od postojeće za 12 minuta. Jer kao i od Zagreba do Karlovca i postojeća pruga se može osposobiti za 120 km/h. I funkcionirala je s tim brzinama za vrijeme mraka , tj. jugokomunizma.

I sad što znači tih 12 minuta na prijevozu neke robe iz Mađarske, Slovačke do Rijeke i Kine ili obratno? A koštati će nas na kraju stotine milijuna kuna iz proračuna.

Hrvatski megaprojekti su otprilike kao da ideš u lov na zečeve s VBR-om.

Vrh

PostPostano: 08 kol 2022, 14:21 

Fela Kuti je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:
Pada mi napamet.

Sličan efekt na udio domoljubnih ljudi u Hrvatskoj imaju i ove zadnje migracije. Nažalost "svi iseljavaju", ali po mojoj osobnoj statistici poznanici koji nisu politički Hrvati (a imam ih dosta prirodom posla) daleko natprosječno su digli sidro. I onda iz daljine govore o "toj Hrvatskoj", a jedan poznanik mi se žali da je "u toj Hrvatskoj nikad gore, vratio se fašizam i tuđmanizam". :zubati

Migracije je za političke ciljeve koristio i Staljin. :zubati Doduše, unutarnje migracije. :zubati

Ili uživaš u nastavku demografskog sloma Hrvatske? ili bar dok god su to Jugoslaveni, ljevičari, liberali, homići, lezbejke i velik broj visoko školovane elite koja samo želi da živi u uređenoj državi.

Ti nisu u stanju razdvojiti 2 različita problem i jedan jako mal broj ljudi koji to maliciozno iskorištavaju kroz mas medije ali i ti svojim ne znanjem konsekventno postaješ dio problema.

Znam da većinu njih boli *** za prava mojih Herceg-Bosanaca ali ti nam isti trebaju i treba se razumno i racionalno borit za njih i za taj segment društav. Implikacije podjeljenog društva je jako dobro razumio i Tuđman.

Podjeljeno društvo gdje zauzimamo radikalne ideološke pozicije i slavimo iseljavanje jedno-drugih u državi gdje spirala negativne selekcije evidentno vodi ka demografskom slomu je sulud… to je samoubilačka politika forumski kolega.

Da, možda nekog ‘homića’ doktora ili nekog Jugoslovenskog profesora u Zagrebu ne interesuju Hrvati Herceg-Bosne ali isti neće odbiti da lječi moje roditelje ili uči moje djete i ne znam kako je to u interesu Hrvatske da ih se protjera vani uz aplauz i cerekanje?!?!

I da, možda samo simbolično ali smrt čovjeka kojeg zajebavaju prije smrti govori jako puno o današnjoj Hrvatskoj i u što se pretvorila. Pa čak i ako je to smrt čovjeka koji je nekad pisao protiv mog naroda.

Uozbilji se!

Nemam ni ja pozitivno mišljenje o preminulom Matijaniću, ali mi priča Andree Topić o tretmanu Matijanića nije nova. Previše je katastrofalnih propusta u hrvatskom zdravstvu, a to tko može biti danas doktorom u Hrvatskoj je tragedija. Sjetite se onog doktora iz Obrovca što su mu se svi rugali prije par godina.

Vrh

PostPostano: 08 kol 2022, 15:15 

Robbie MO je napisao/la:

Citat:
Svaki je odgovor za ostavku ministra, premijera i cijele Vlade, proglašenje Dana poraza i domovinske zaludnosti, fajront i raspuštanje besmislene hrvatske države.

Dežulović je degenerik, Raspudić je obrisao pod s njim nakon što je objavio tekst o Hrvatima ustašama iz Mostara koji su uništili spomenik Aleksi Šantiću.

Ispalo da se radi o spomeniku ispred hrvatske gimnazije Antunu Branku Šimiću i spomeniku koji su uništili Romi :D

Pravdao se kasnije kao nije znao, "čuo" je u Sarajevu da se radi o Šantiću. Radio je godinama u Sarajevu i pljuvao Hrvate sve dok mu nisu odbili objaviti članak o Bakiru i Bošnjacima. Šutio je tada i popio otkaz.

Preminuli Matijanić je imao anti-hrhb tekstove ali nebi me čudilo da je neki radikalni forumaš ovdje. Objavio je milion tekstova protiv antivaksera, nazivao ih ravnozemljašima da bi saznali danas kako se nije cijepio, s cjepivom bi 99 posto preživio.

Žena mu je to zataškala, spominju kako se nije mogao cijepiti zbog terapije koja traje 2 tjedna a ne 2-3 godine.

Vrh

PostPostano: 08 kol 2022, 15:21 

Fela Kuti je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:
Pada mi napamet.

Uozbilji se!

To nisu "ljevičari" nego strani plaćenici i ništa više, nešto kao Martina Mlinarević i cilj im je lobotomija Hrvata budući da ne znamo sami kontrolirati svoje medije i jer smo oduvijek maštali o "zapadu".

Vrh

PostPostano: 08 kol 2022, 20:40 

A da radimo metro... al u Splitu, ovi purgeri ne mogu ni smeće pokupit

2021. Katolika prema Crkvi 344 639

344 639 + 24,1% + 1,57% koji nisu Katolici = 434 411 HRVATA

Vrh

PostPostano: 08 kol 2022, 21:50 

"Kakve veze ima Hrvatska sa Pelješkim mostom, most je izgtadila Kina a financirala EU".
Kad ovako nešto pročitaš vidiš odmah o kakvim se imexoidima i antihrvatima radi.

Vrh

PostPostano: 08 kol 2022, 22:08 

Hrvatska "desnica" ( čast intelektualnoj desnici koje je malo ) je jednaka nakupina idiota kao i imbexovci. Desnica koja se oblizuje na euro i odricanje od nacionalne valute. Desnica koja se oblizuje na nabavku kanadera koji bi bili vlasništvo EU. Bilo bi bolje kada bi bijes na antihrvate i imbexovce usmjerili kad se radi o gay paradama, o Tomaševićevoj antinatalitetnoj politici, o antihrvatskoj kulturnoj preobrazbi našeg društva, pogotovo mladih, a koju nam donose naši euronato "partneri,saveznici,prirodni saveznici,prijatelji", o gubitku suvereniteta za kojeg se ginulo ( ne, nije se ginulo zbog eura i kanadera pod vlasništvom EU ). Umjesto toga, kolju se oko partizana i ustaša, Hrvata i Srba, gledaju tko je što rekao na otvaranje Pelješkog mosta, tko je kritizirao vegana iz Livna kojem na piru pjevaju Bajaga i Zabranjeno pušenje i koji zapošljava jeftinu radnu snagu iz Indije i Nepala.

Vrh

PostPostano: 08 kol 2022, 22:51 

Clint Eastwood je napisao/la:
"Kakve veze ima Hrvatska sa Pelješkim mostom, most je izgtadila Kina a financirala EU".
Kad ovako nešto pročitaš vidiš odmah o kakvim se imexoidima i antihrvatima radi.

RH uplacuje u EU fondove, dakle u nekom trenutku je RH uplatila novca koliko je povukla za peljeski. Kinezi su samo izvodjaci radova, kao što Dalekovod razvlaci visokonaponske kabele od baltika do polarne kape.

Vrh

PostPostano: 09 kol 2022, 14:10 

Clint Eastwood je napisao/la:

inače je fenomen da ljudi u nas ne razumiju da mi financiramo EU, a isto tako zbog EU trpimo brojne negativne posljedice, poput sanckija Siriji koje su nas koštale plinskih polja, snakcija Rusiji koje uzrokuju skupe energente, subvencije za vjetroelektrane zbog koje plaćamo skupu struju itd....

Vrh

PostPostano: 10 kol 2022, 02:15 

Flumen je napisao/la:
Ceha je napisao/la:
Ulaganja i tazvoj u brze željeznice.
Crvena Rijeka je izumrla, a ovo se dosta nje tiče i doseljavanja mladog, domoljubnog stanovništva u grad.
Prigradske željeznice većih gradova, isto potpuno zapušteno, kao i njihova integracija s ostatkom prometa...
Metro u Zagrebu, jedini veći glavni grad u europi koji nema metro...

Kad se sredi željeznica, Zagreb će biti i primorski grad, javnim prijevozom će se moći na more u roku sat vremena.

Dalje, spajanje Istre željeznicom, da se ne mora kroz Sloveniju i jače južne Dalmacije, da se ne mora kroz BiH.
Šteta što Pelješki most nije i veći, pa da odmah prođe i željeznica.

Imamo i od autocesta, sjeverna obilaznica oko Zagreba, zatvaranje prstena preko Marije Bistrice.
Pa tunel kroz Sljeme.
Spajanje Krapine i Varaždina brzom cestom.
Podravski ipsilon.
Krak istarskog ipsilona (odnosno tada iksa) prema Labinu.
Podravska brza cesta, od sv.Martina do Iloka.
Povezivanje Gradiške i Virovitice nekom novijom cestom (tu se i blokalo malo Banja Luku).
Povezivanja Požege s Pakracom i Viroviticom.
Ovo od Žute Lokve do Rijeke isto...

Završetak koridora 5c u Baranji...

Pozdrav, citam vas dugo, zanimljiv i sadrzajan forum.

Evo htio bih se nadovezati na ovu tvrdnju pa me zanima otkuda si izvukao navedeni zaključak?

Situacija u Rijeci je takva da je na vlasti SDP i da vecinu u Gradskom vijecu drzi takoder SDP a dvije trecine clanova Vijeca cine lijevo/liberalne i lijevo/centristicke stranke.

U brojkama to ovako izgleda:
Ljevica ili lijevi centar:
SDP - 10 vijecnika
Da stima grad - 4 vijecnika
PGS - 3 vijecnika
Mozemo - 2 vijecnika
Akcija mladih/Unija Kvarnera - 2 vijecnika
Manjinsko mjesto - 1 vijecnika

Desnica ili desni centar:
HDZ - 6 vijecnika
MOST - 4 vijecnika

S time da je Most u Rijeci ipak manje konzervativan nego Most na nacionalnoj razini, stovise par puta su podrzali SDP kada im je trebala vecina a najznacajniji je bio, nedavno glasanje za prodaju zemljista na Zabici za izgradnju novog autobusnog kolodvora.

Uporedujuci brojke sa ovih lokalnih izbora i onih prije 4 godine, SDP je ostvario cak i bolji rezultat.

Sto se tice aglomeracije Rijeka koju cine opcine i gradovi koji okruzuju Rijeku situacija je sljedeca:

Viskovo - SDP
Kastav - SDP
Matulji - SDP
Opatija - SDP
Lovran - Akcija mladih
Moscenicka Draga - PGS/SDP
Klana - SDP
Jelenje - PGS/SDP
Cavle - SDP
Omisalj - SDP

Bakar - HDZ
Kraljevica - HDZ
Kostrena- nezavisan kandidat

Zapravo, jednostavno je.
https://hr.wikipedia.org/wiki/Rijeka

Rijeka je 2011. imala 128 tisuća stanovnika, a 2001. preko 10% više (144).
Dobar tih glasača crvenih stranaka je povrh toga treće životne dobi.
Ima i tu o izborima...
https://www.izbori.hr/arhiva-izbora/#/app/lokalni-2017

S izgradnjom nizinske željeznice i jačim doseljavanjem iz ostatka RH u grad, ovo će se samo povećavati.
Crvena Rijeka je tu realno mrtva, nema obnove...

Vrh

PostPostano: 10 kol 2022, 09:07 

Ceha je napisao/la:
Flumen je napisao/la:

Pozdrav, citam vas dugo, zanimljiv i sadrzajan forum.

Evo htio bih se nadovezati na ovu tvrdnju pa me zanima otkuda si izvukao navedeni zaključak?

Situacija u Rijeci je takva da je na vlasti SDP i da vecinu u Gradskom vijecu drzi takoder SDP a dvije trecine clanova Vijeca cine lijevo/liberalne i lijevo/centristicke stranke.

U brojkama to ovako izgleda:
SDP - 10 vijecnika
Da stima grad - 4 vijecnika
PGS - 3 vijecnika
Mozemo - 2 vijecnika
Akcija mladih/Unija Kvarnera - 2 vijecnika
Manjinsko mjesto - 1 vijecnika

HDZ - 6 vijecnika
MOST - 4 vijecnika

S time da je Most u Rijeci ipak manje konzervativan nego Most na nacionalnoj razini, stovise par puta su podrzali SDP kada im je trebala vecina a najznacajniji je bio, nedavno glasanje za prodaju zemljista na Zabici za izgradnju novog autobusnog kolodvora.

Uporedujuci brojke sa ovih lokalnih izbora i onih prije 4 godine, SDP je ostvario cak i bolji rezultat.

Sto se tice aglomeracije Rijeka koju cine opcine i gradovi koji okruzuju Rijeku situacija je sljedeca:

Viskovo - SDP
Kastav - SDP
Matulji - SDP
Opatija - SDP
Lovran - Akcija mladih
Moscenicka Draga - PGS/SDP
Klana - SDP
Jelenje - PGS/SDP
Cavle - SDP
Omisalj - SDP

Bakar - HDZ
Kraljevica - HDZ
Kostrena- nezavisan kandidat

Zapravo, jednostavno je.
https://hr.wikipedia.org/wiki/Rijeka

Rijeka je 2011. imala 128 tisuća stanovnika, a 2001. preko 10% više (144).
Dobar tih glasača crvenih stranaka je povrh toga treće životne dobi.
Ima i tu o izborima...
https://www.izbori.hr/arhiva-izbora/#/app/lokalni-2017

S izgradnjom nizinske željeznice i jačim doseljavanjem iz ostatka RH u grad, ovo će se samo povećavati.
Crvena Rijeka je tu realno mrtva, nema obnove...

Masovnog doseljavanja u Rijeku kao sto je to bilo nakon 2 svjetskog rata i 60-tih godina vise nikad nece biti iz jednosstavnog razloga sto Rijeka nece biti isplativa doseljenicima. Vise se stanovi ne dijele besplatno nego je cijena kvadrata 2000 eura prosjek a najama izmedu 400 i 500 eura. Do izgradnje nizinske pruge, vec ce biti izgradeni Porto Baros, Zabica, Bencic i svi ostali projekti koji su trenutno u fazi izgradnje i cijena kvadrata ce biti minimalno 3000 eura prosjek.

Sto se tice biraca trece zivotne dobi, to je mantra koja trsje vec 20 godina a koliko vidim stvari se ne mjenjaju nego cak idu i u korist ljevici.

Vrh

PostPostano: 10 kol 2022, 09:57 

ZIX je napisao/la:

Nemam ni ja pozitivno mišljenje o preminulom Matijaniću, ali mi priča Andree Topić o tretmanu Matijanića nije nova. Previše je katastrofalnih propusta u hrvatskom zdravstvu, a to tko može biti danas doktorom u Hrvatskoj je tragedija. Sjetite se onog doktora iz Obrovca što su mu se svi rugali prije par godina.

Najveći razlog zašto je HR zdravstvo takvo kakvo je jesu doktori i kolektivni ugovori.

Kolektivni ugovori osiguravaju da svi dr. imaju jednake plaće neovisno o tome kako rade i naravno to se maksimalno iskorištava pa imaš po odjelu deset jebivjetara i jednog koji vuče za sve njih dok mu ne dopizdi pa ode.

Osim toga HR doktori i nisu neki stručnjaci koliko god kmečali po novinama o svojim krvavo provedenim noćima nad pacijentima. Većina njih struku zna jako slabo i ne čita niti se obrazuje, jer su oni gospoda doktori, što rezultira s tim da pri postavljanju dijagnoze ispisuju sto nepotrebnih pretraga da bi bili sigurni u dijagnozu koja se može odrediti i s jednom pretragom- više ispisanih pretraga -> veća gužva na njima -> veće liste čekanja.

To opet ima veze s kolektivnim ugovorima jer se efikasnost doktora ne uzima u obzir već samo staž i stupanj obrazovanja.

A i iz konformiteta se liječe neke stvari koje se ne bi trebale liječiti poput dijabetesa tipa 2. Ljudima se uvaljuju saksende umjesto da ih se natjera na dijetu, dapače izmišljaju se dijagnoze poput "inzulinske rezistencije" da bi se ti lijekovi mogli uvaliti pacijentima što prije, doduše to je trend na svjetskoj razini a ne samo kod nas.

Vrh

PostPostano: 10 kol 2022, 10:17 

Hroboatos je napisao/la:
Bobovac je napisao/la:

Dežulović?

Pa zar se taj nije odselio u Srbiju nakon što se oženio?

Ne pratim te bezveznjake, mislim da je tamo ...

Gdje je odselio, manje više nebitno. Zanimljivije ja kako ga i zašto financira HDZ vlada (4.000.000,00 kuna godišnje - https://narod.hr/hrvatska/dobili-136-mi ... h-sadrzaja)?!

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 119 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Naša Kvačica i 8 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: