|
|
Stranica: 21/189.
|
[ 4719 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Pacifikator
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 06 stu 2022, 22:17 |
|
|
Pa realno jesmo katolički milet. Težimo tome da postanemo katolička nacija.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 06 stu 2022, 22:57 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37890 Lokacija: Gl. grad regije
|
Tko teži. Ja težim gay prajdovima. Još nisam bio ali fakat nema ništa bolje protiv zatupljenih klerikalaca...
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Novdan
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 06 stu 2022, 23:07 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Tko teži. Ja težim gay prajdovima. Još nisam bio ali fakat nema ništa bolje protiv zatupljenih klerikalaca... Nemoj tako, znadeš da je Stari zavjet zabranio homoseksualnost, kao i npr. masturbaciju, jedenje svinjetine, jedenje školjaka, hobotnica.... To su duboko nemoralne stvari, za razliku od genocida i robovlasništva
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 06 stu 2022, 23:44 |
|
|
Zanimljiva je Austrija. Izgleda da jako paze koga primaju. https://www.zabranjeni.url/life/putovanja/ ... a-15271679Svakako dobar primjer. Što mislite o ženama koje sad sjede kući ljeti umjesto stranaca rade u hotelima a naselja gdje žive imaju vrtiće.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Dutch01
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 06 stu 2022, 23:56 |
|
|
Novdan je napisao/la: Pacifikator je napisao/la: Ateisti su otpad, kao pot u rice nekoć. Njihov vektor je takvog smjera da se udaljavaju od hrvatske kulture. Kod Filipinca katolika vektor je poželjnog smjera. Što bolje nauči hrvatski to će brže prestići "europskog ateista" po bliskosti hrvatstvu. Za ovako nešto reći moraš biti prije svega dno od čovjeka. Pazi, nazvati ljude otpadom samo zato što ne vjeruju u goruće grmove, Mojsija koji razdvaja vodu i slične priče?! https://www.gotquestions.org/Hrvatski/k ... nocid.htmlPogledaj recimo ovaj tekst. Riječ je o neprobavljivoj količini mentalne gimnastike kojom se nastoji spojiti nespojivo. Bog naređuje GENOCID, ubijanje čitavog stanovništva. Kako to tumačiti? „Vjerojatno je najteži dio tih zapovijedi činjenica da je Bog također zapovjedio usmrćenje djece i dojenčadi. Zašto bi Bog dao usmrtiti nevinu djecu? (1) Djeca nisu nevina (Psalam 51,5; 58,3). (2) Ta bi djeca vjerojatno odrasla kao sljedbenici zlih religija i praksi svojih roditelja. (3) Okončavajući njihove živote kao djece, Bog im je omogućio ulazak u nebo. Čvrsto vjerujemo da su sva djeca koja umru prihvaćena u nebo Božjom milošću i ljubavlju (2. Samuelova 12,22-23; Marko 10,14-15; Matej 18,2-4).“ Dakle kao prvo djeca, uključujući male bebe, nisu nevini!!! Drugo, vjerojatno bi i sami bili pogani pa ih je dobro preventivno likvidirati. A za ovo treće da su završili u raju, otom potom. Evo jedan tekstić o tome. https://ika.hkm.hr/novosti/nada-spasenj ... -krstenja/„U suvremeno vrijeme “ljudima postaje sve teže prihvatiti da je Bog pravedan i milosrdan ako isključuje djecu, koja nemaju osobnih grijeha, iz vječne sreće”“ – Ma nemoj mi reći?! Katolička Crkva objavila je 2007. da ipak IMA NADE da djeca koja umru bez krštenja idu u raj. Pazi, mala beba koja umre na porodu, doslovno ništa nije mogla skriviti, ali svejedno je veliko pitanje hoće li u raj jer ju nisu stigli krstiti. Prije je na selu bio čest slučaj da djeca umru na porodu i majke bi neutješno plakale ako ih nisu stigle krstiti (znam po pričama starijih), ali evo 2007 dolazimo do zaključka da ima nade i za njih. U stvari, čitavo kršćanstvo obiluje mentalnim gimnastikama. Pogledaj recimo Isusa koji nije došao promijeniti slovo zakona, a promijenio je čitavu abecedu. Nije on mijenjao neke običaje, već Jahvine zapovijedi. Bez pardona. Crkva isto tako nema kontinitet nauka, već se povijala pod raznim pritiscima. Jedno je kršćanstvo u antici, drugo u srednjem vijeku, treće danas. Recimo nakon znanstvene revolucije odlučuju prihvatiti evoluciju pa priču u Adamu i Evi tumače isključivo kao simboliku, no uskrsnuće Isusa i slične stvari i dalje nisu simbolika nego doslovan događaj. Još bolji primjer je robovlasništvo koje je eksplicitno dozvoljeno u Bibliji, kako u Starom, tako i Novom Zavjetu. Danas je naravno robovlasništvo osuđeno od Crkve, a sve pod pritiskom građanskih sekularnih vrijednosti. Općenito, još od Humanizma Europa se snažno odmiče od kršćanstva i tvrditi da je Europa utemeljena na kršćanstvu je isto kao da tvrdimo da je utemeljena na poganstvu staroga Rima i Grčke. https://www.gotquestions.org/Hrvatski/B ... pstvo.html„Druga važna stvar jest ta da je svrha Biblije ukazati na način spasenja, a ne reformirati društvo. Biblija često stvarima pristupa iznutra prema van.“ – Zanimjivo. Istovremeno taj isti Stari Zavjet propisuje smrtnu kaznu za masturbiranje. Dakle, robnovlasništvo može jer eto nismo mi tu da reformiramo društvo, a masturbacija ne, to ide pod mač. Ovo je naravno samo kap u oceanu takvih primjera. Dakle, ti nazivaš ljude OTPADOM samo zato što ne vjeruju u ovakve priče? Sjajno Za hrvatsku naciju je vrlo štetno to vezivanje uz religiju. To je i svojevrsni povijesni paradoks jer je taj interesni brak vjere i naiconalizma zapravo sklopljen tek u SFRJ zbog zajedničkog neprijatelja. Starčević i pravaši su bili antiklerikalni. Stjepan Radić je prvi koji je razmatrao da bi Crkvu u Hrvata trebalo odvojiti od Vatikana. Razlog je dvostruk. S jedne strane je smatrao utjecaj Crkve na narod negativnim (zaglupljujućim), a s druge strane ih je (s pravom) smatrao nacionalnim izdajnicima. Pogledajte recimo međuratno vrijeme gdje je Crkva sudjelovala u talijanskoj politici talijančenja i uništavanja hrvatskog naroda u Istri, Rijeci i Zadru. Prohrvatske župnike bi tjerali i mijenjali Talijanima, a nitko od hrvatskih biskupa nije ni pisnuo protiv toga, uključujući i Stepinca koji je opet paradoksalno, spletom povijesnih okolnosti postao ikona hrvatskog nacionalizma, iako to u prijeratnom razdoblju nije mogao biti. U Istri je ključnu ulogu odigrao dio nižeg (progresivnog) klera predvođenog Božom Milanovićem, no viši kler je bio antihrvatski. Crkva ni danas nije neki branitelj Hrvata. Pogledajte primjer suradnje sa SPC oko pitanja Stepinca. Vanjska politika im isto tako nije u hrvatsku korist. Priznaju jednu Palestinu, a neće Kosovo. Bilo je natezanja i oko Bleiburga i slično. Katolička Crkva je i u BIH bila prilično neutralna u ratu u odnosu na islamsku zajednicu i SPC. O tome bi se moglo puno duže. Još jednom ističem gnušanje nad ovakvim izljevima mržnje prema ljudima koji ne vjeruju u goruće grmove. Fuj! Ateisti danas čine 16% svjetskog pučanstva sa tendencijom povećanja. U Hrvatskoj se hvala bogu povećava kvalitativno i kvantitavno broj ateista. Ateisti su natprosječno obrazovani i imućni. Pogledajmo jednu 80% ateističku Češku.Gospodarski iznimno razvijenu zemlju sa najmanjom stopom nezaposlenosti koja NE IZUMIRE. Pa i u Hrvatskoj katolici izumiru, a ne ateisti. Ateistikinje se vole jebati, nisu katoličke svetice tipa gospe moja i časne. Nepalci i Filipinci su tamo nepoznanica. Jest imaju strance, ali to su trgovci i ugostitelji tipa Kinezi i Vijetnamci, a ne radna snaga. Ne znam koji će nam k.... uopće religija koja sa Europom nema nikakve veze.
_________________ Slava Ukrajini!
Nema predaje!
|
|
Vrh |
|
|
Novdan
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 07 stu 2022, 00:09 |
|
|
Dutch01 je napisao/la: Novdan je napisao/la: Za ovako nešto reći moraš biti prije svega dno od čovjeka. Pazi, nazvati ljude otpadom samo zato što ne vjeruju u goruće grmove, Mojsija koji razdvaja vodu i slične priče?! https://www.gotquestions.org/Hrvatski/k ... nocid.htmlPogledaj recimo ovaj tekst. Riječ je o neprobavljivoj količini mentalne gimnastike kojom se nastoji spojiti nespojivo. Bog naređuje GENOCID, ubijanje čitavog stanovništva. Kako to tumačiti? „Vjerojatno je najteži dio tih zapovijedi činjenica da je Bog također zapovjedio usmrćenje djece i dojenčadi. Zašto bi Bog dao usmrtiti nevinu djecu? (1) Djeca nisu nevina (Psalam 51,5; 58,3). (2) Ta bi djeca vjerojatno odrasla kao sljedbenici zlih religija i praksi svojih roditelja. (3) Okončavajući njihove živote kao djece, Bog im je omogućio ulazak u nebo. Čvrsto vjerujemo da su sva djeca koja umru prihvaćena u nebo Božjom milošću i ljubavlju (2. Samuelova 12,22-23; Marko 10,14-15; Matej 18,2-4).“ Dakle kao prvo djeca, uključujući male bebe, nisu nevini!!! Drugo, vjerojatno bi i sami bili pogani pa ih je dobro preventivno likvidirati. A za ovo treće da su završili u raju, otom potom. Evo jedan tekstić o tome. https://ika.hkm.hr/novosti/nada-spasenj ... -krstenja/„U suvremeno vrijeme “ljudima postaje sve teže prihvatiti da je Bog pravedan i milosrdan ako isključuje djecu, koja nemaju osobnih grijeha, iz vječne sreće”“ – Ma nemoj mi reći?! Katolička Crkva objavila je 2007. da ipak IMA NADE da djeca koja umru bez krštenja idu u raj. Pazi, mala beba koja umre na porodu, doslovno ništa nije mogla skriviti, ali svejedno je veliko pitanje hoće li u raj jer ju nisu stigli krstiti. Prije je na selu bio čest slučaj da djeca umru na porodu i majke bi neutješno plakale ako ih nisu stigle krstiti (znam po pričama starijih), ali evo 2007 dolazimo do zaključka da ima nade i za njih. U stvari, čitavo kršćanstvo obiluje mentalnim gimnastikama. Pogledaj recimo Isusa koji nije došao promijeniti slovo zakona, a promijenio je čitavu abecedu. Nije on mijenjao neke običaje, već Jahvine zapovijedi. Bez pardona. Crkva isto tako nema kontinitet nauka, već se povijala pod raznim pritiscima. Jedno je kršćanstvo u antici, drugo u srednjem vijeku, treće danas. Recimo nakon znanstvene revolucije odlučuju prihvatiti evoluciju pa priču u Adamu i Evi tumače isključivo kao simboliku, no uskrsnuće Isusa i slične stvari i dalje nisu simbolika nego doslovan događaj. Još bolji primjer je robovlasništvo koje je eksplicitno dozvoljeno u Bibliji, kako u Starom, tako i Novom Zavjetu. Danas je naravno robovlasništvo osuđeno od Crkve, a sve pod pritiskom građanskih sekularnih vrijednosti. Općenito, još od Humanizma Europa se snažno odmiče od kršćanstva i tvrditi da je Europa utemeljena na kršćanstvu je isto kao da tvrdimo da je utemeljena na poganstvu staroga Rima i Grčke. https://www.gotquestions.org/Hrvatski/B ... pstvo.html„Druga važna stvar jest ta da je svrha Biblije ukazati na način spasenja, a ne reformirati društvo. Biblija često stvarima pristupa iznutra prema van.“ – Zanimjivo. Istovremeno taj isti Stari Zavjet propisuje smrtnu kaznu za masturbiranje. Dakle, robnovlasništvo može jer eto nismo mi tu da reformiramo društvo, a masturbacija ne, to ide pod mač. Ovo je naravno samo kap u oceanu takvih primjera. Dakle, ti nazivaš ljude OTPADOM samo zato što ne vjeruju u ovakve priče? Sjajno Za hrvatsku naciju je vrlo štetno to vezivanje uz religiju. To je i svojevrsni povijesni paradoks jer je taj interesni brak vjere i naiconalizma zapravo sklopljen tek u SFRJ zbog zajedničkog neprijatelja. Starčević i pravaši su bili antiklerikalni. Stjepan Radić je prvi koji je razmatrao da bi Crkvu u Hrvata trebalo odvojiti od Vatikana. Razlog je dvostruk. S jedne strane je smatrao utjecaj Crkve na narod negativnim (zaglupljujućim), a s druge strane ih je (s pravom) smatrao nacionalnim izdajnicima. Pogledajte recimo međuratno vrijeme gdje je Crkva sudjelovala u talijanskoj politici talijančenja i uništavanja hrvatskog naroda u Istri, Rijeci i Zadru. Prohrvatske župnike bi tjerali i mijenjali Talijanima, a nitko od hrvatskih biskupa nije ni pisnuo protiv toga, uključujući i Stepinca koji je opet paradoksalno, spletom povijesnih okolnosti postao ikona hrvatskog nacionalizma, iako to u prijeratnom razdoblju nije mogao biti. U Istri je ključnu ulogu odigrao dio nižeg (progresivnog) klera predvođenog Božom Milanovićem, no viši kler je bio antihrvatski. Crkva ni danas nije neki branitelj Hrvata. Pogledajte primjer suradnje sa SPC oko pitanja Stepinca. Vanjska politika im isto tako nije u hrvatsku korist. Priznaju jednu Palestinu, a neće Kosovo. Bilo je natezanja i oko Bleiburga i slično. Katolička Crkva je i u BIH bila prilično neutralna u ratu u odnosu na islamsku zajednicu i SPC. O tome bi se moglo puno duže. Još jednom ističem gnušanje nad ovakvim izljevima mržnje prema ljudima koji ne vjeruju u goruće grmove. Fuj! Ateisti danas čine 16% svjetskog pučanstva sa tendencijom povećanja. U Hrvatskoj se hvala bogu povećava kvalitativno i kvantitavno broj ateista. Ateisti su natprosječno obrazovani i imućni. Pogledajmo jednu 80% ateističku Češku.Gospodarski iznimno razvijenu zemlju sa najmanjom stopom nezaposlenosti koja NE IZUMIRE. Pa i u Hrvatskoj katolici izumiru, a ne ateisti. Ateistikinje se vole jebati, nisu katoličke svetice tipa gospe moja i časne. Nepalci i Filipinci su tamo nepoznanica. Jest imaju strance, ali to su trgovci i ugostitelji tipa Kinezi i Vijetnamci, a ne radna snaga. Ne znam koji će nam k.... uopće religija koja sa Europom nema nikakve veze. Te statistike skroz zavaravaju. Prosječan Hrvat koji se izjasnio kao katolik na popisu stanovništva nema veze s religijom. Njemu Crkva treba da se oženi jer je takav običaj, da krsti dijete i da ga svećenik pokopa. Čisto radi običaja, a često i da ne bude "komunjara". Inače se ljudi niti drže vjere, niti ih zanima. Malo tko ide u crkvu, a ti koji idu su uglavnom starci. Mnogi se otvoreno ismijavaju s vjerom i slično. Znam i dosta ljudi koji prakticiraju vjeru (idu u crkvu), a opet nisu pravi vjernici jer npr. odbacuju Stari zajvet kao gomilu "gluposti" (doslovan citat jednog vjernika i bivšeg ministranta), uredno prakticiraju seks prije braka, ne vjeruju u hrpu stvari koje Crkva propisuje i slično. Dakle čak i među tim koji idu u crkvu nema previše ozbiljnih vjernika. Svi ti brojevi vjernika su tigar od papira. Porast obrazovanja neminovno dovodi do pada religioznosti. Religioznost je statistički (dakle na razini svijeta i pojedinih država) proporcionalna neukosti i primitivizmu. A ovi majstori bi sudbinu hrvatske nacije vezivali za sudbinu religioznosti katolika. Kakav 4d šah majko mila.
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 07 stu 2022, 07:32 |
|
|
Dutch01 je napisao/la: Ateisti danas čine 16% svjetskog pučanstva sa tendencijom povećanja. U Hrvatskoj se hvala bogu povećava kvalitativno i kvantitavno broj ateista. Ateisti su natprosječno obrazovani i imućni. Pogledajmo jednu 80% ateističku Češku.Gospodarski iznimno razvijenu zemlju sa najmanjom stopom nezaposlenosti koja NE IZUMIRE. Pa i u Hrvatskoj katolici izumiru, a ne ateisti. Ateistikinje se vole jebati, nisu katoličke svetice tipa gospe moja i časne. Nepalci i Filipinci su tamo nepoznanica. Jest imaju strance, ali to su trgovci i ugostitelji tipa Kinezi i Vijetnamci, a ne radna snaga. Ne znam koji će nam k.... uopće religija koja sa Europom nema nikakve veze. 1. Ateisti globalno ne rastu, ateizam raste u onim društvima koja su već poćela demografski odumirati. Dakle, on je samo simptom dekadencije i propasti. Globalno nema porasta atizma, jer religiozni imaju daleko vviše potomaka. A ak oti potomci prestanu biti religiozni, prestanu se i razmnožavati. 2.Ćeška izumire, ne znam otkud ti suprotno. 3. Hrvatska nije katolička zemlja, u HR imamo cca 15% katolika, ostalo je poganluk na kvadrat. Ateistikinje se vole yebati, ali ne vole rađati.
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 07 stu 2022, 07:35 |
|
|
Novdan je napisao/la: Te statistike skroz zavaravaju. Prosječan Hrvat koji se izjasnio kao katolik na popisu stanovništva nema veze s religijom. Njemu Crkva treba da se oženi jer je takav običaj, da krsti dijete i da ga svećenik pokopa. Čisto radi običaja, a često i da ne bude "komunjara". Inače se ljudi niti drže vjere, niti ih zanima. Malo tko ide u crkvu, a ti koji idu su uglavnom starci. Mnogi se otvoreno ismijavaju s vjerom i slično. Znam i dosta ljudi koji prakticiraju vjeru (idu u crkvu), a opet nisu pravi vjernici jer npr. odbacuju Stari zajvet kao gomilu "gluposti" (doslovan citat jednog vjernika i bivšeg ministranta), uredno prakticiraju seks prije braka, ne vjeruju u hrpu stvari koje Crkva propisuje i slično. Dakle čak i među tim koji idu u crkvu nema previše ozbiljnih vjernika. Svi ti brojevi vjernika su tigar od papira. Porast obrazovanja neminovno dovodi do pada religioznosti. Religioznost je statistički (dakle na razini svijeta i pojedinih država) proporcionalna neukosti i primitivizmu. A ovi majstori bi sudbinu hrvatske nacije vezivali za sudbinu religioznosti katolika. Kakav 4d šah majko mila. S porastm obrazovanja zaista pada religiozniost, ali pada i fertilitet. Čet that sink in. S druge strane, viim da dugo nisi bio u crkvi, kad misliš da su tamo samo starci. No ono što ti pacifikator hoće reći je da se kulturološke katolike (nebitno jesu l ivjernici ili ne) lako asimilira. I to je donekle točno, ali samo donkele. Ako ih je malo i ako nisu genetski prerazličiti. Mi ne možemo asimilirat milijun Filipinaca, genetika je prerazličita od naše. Čak i milijun POljaka teško, ali moguće. No to je sve nebitno, jer nama imigracija OTEŽAVA oporavak domocilnog fertiliteta. A to je osnovni cilj, a ne puke brojke.
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 07 stu 2022, 08:03 |
|
|
Novdan je napisao/la: Aristokracija u arapskim zemljama izgleda arapski. Točka. To što su potomci crnačkih robova siromašniji od potomaka veleposjednika i aristokracije nije ništa neobično. Odakle tebi ovo da su potomci robova u sjevernoj Africi dio elite? Stvar je u tome što je bilo više crnačkih nego bjelačkih robova, ali ajde kad me več vučeš za jezik. Imao sam prilike upoznati jednog Alžirca iz Francuske, berberskog porijekla. Vrlo je svjetloput, a otac mu izgleda kao Švabo, što je u tom plemenu uobičajeno. Najverojatnije su potomci Vandala, a ne robova. To pleme je inače gola sirotinja u planinama i stoje lošije od susjednih crnijih Arapa. No dobro. Ja sam te čak dvaput pitao da mi priložiš neke studije o glacijalu kao ključu inteligencije, nisi odgovorio ništa. Zato ja tebi sada navodim samo neke od studija koje opovrgavaju tvoju tezu: Bijelcima je znato narastao IQ u zadnjih stotinjak godina, a isti se trend primjećuje i kod crnaca. Tako je Mackintosh u knjizi IQ and human intelligence zaključio da su IQ testovi crnaca iz 1995. na nivou bijelaca iz 1945. Gotovo identičan zaključak donio je Flynn 2007., navodeći da je kvocijent inteligencije Afroamerikanaca danas 10-15 bodova niži od onoga bijelih Amerikanaca, ali je ekvivalentan rezultatu bijelaca 1947. U brojnim državama IQ je porastao za više od 15 bodova u zadnjih 60 godina - http://www.nature.com/articles/457788aViše studija pokazalo je da afroamerička djeca u ranim razredima škole postižu podjednake rezultate kao i bjelačka djeca istih godina, no u kasnijim godinama dolazi do sve većih razlika u korist bijelaca zbog različitih životnih uvjeta i škola koje upisuju. (knjiga: Hunt – Human Intelligence) Statistički Azijci u SAD-u su u prosjeku obrazovaniji, a uočena su i kulturna obilježja koja doprinose većoj motivaciji za učenjem (prilično poznat stereotip). S druge strane, kod Afroamerikanaca uočeni su negativni kulturni obrasci koji dovode do niskog vrednovanja obrazovanja. Ovdje treba napomenuti i da je Azijska imigracija bila uvelike planska, recimo u vrijeme Hladnog rata dovodili su točno ciljana zanimanja poput doktora i medicinskih sestara, dok su Crnci donedavno bili sustavno diskriminirani, stoga su i najsiromašniji i imaju najmanje šanse obrzaovati se i napredovati u zemlji bez univerzalnog školstva i zdravstva kao u Europi. Studija iz 2003 pokazala je da su na testovima inteligencije prve generacije imigranata u Nizozemskoj imale lošije rezultate od etničkih Nizozemaca, no u drugoj generaciji imigranata ta se razlika znatno smanjila. - https://www.researchgate.net/publicatio ... immigrantsStudija iz 1996 koja je obuhvatila više stotina visokoobrazovanih bijelaca, crnaca i hispanaca koji su radili uredske poslove u državnoj kompaniji nisu pronašle razlike u radoj sposobnosti i testiranoj inteligenciji na temelju između rasnih skupina. - https://psycnet.apa.org/record/1996-03103-001U članku iz 2012. navedeno je petnaestak znanstvenih studija koje pokazuju snažan rast IQ-a u pojedinim crnačkim sredinama uslijed suvremenog obrazovanja - https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22963427/Članak iz 2014 iznosi brojne argumente za teoriju o okolini kao uzroku različitih rezutata crnaca i bijelaca, kao i brojne kritike teorije o genetskom uzroku - https://www.researchgate.net/publicatio ... hypothesisIstraživanja Flynna i Dickensa iz 2006. pokazala su da se razlika između crnaca i bijelaca u IQ testovima u razdoblju između 1972. i 2002. smanjila za trećinu. Isto važi i za postignuća u obrazovanju - https://www.brookings.edu/articles/blac ... n-samples/Smanjivanje razlike u IQ-u potvrđuje i studija iz 1998. - https://psycnet.apa.org/record/1998-04015-000Istraživanje iz 2010. i 2011. pokazualo je da su neke etničke skupine afričkih crnaca (nekoliko naroda iz Nigerije i jedan narod iz Etiopije) imale bolje rezultate u testovima obrazovanja (nešto kao naša matura) od prosjeka države. S druge strane, pojedine crnačke skupine imale su gore rezultate od prosjeka (recimo Somalija). - https://www.ippr.org/publications/back- ... ion-policyPrema istraživanju iz 1994. uočeno je smanjivanje razlike u matematičkim uspjesima bijelaca u odnosu na crnce. Konkretno, razlika između crnačkih i bjelačkih 17-godišnjaka smanjila se za 41% u razdoblju od 1978. do 1990. zahvaljujući rastu uspjeha crnačke djece - https://psycnet.apa.org/record/1996-02655-001Inače, osim obrazovanja, igru igraju i drugi faktori poput neishranjenosti. Posebno su zanimljive studije na usvojenoj djeci. Studija iz 1961. proučavala je djecu crnačkih i bjelačkih vojnika u Njemačkoj nako WW2, a odgajale su ih njemačke majke. Nisu pronašli razlike u IQ-u između skupina. - https://emilkirkegaard.dk/en/2018/06/th ... rth-study/Studija iz 1972. proučavala je karipsku crnačku djecu, bjelačku djecu i mulatsku djecu u britanskim domovima. Dva od tri testa pokazala su podjednake rezultate za sve, dok je treći tekst pokazao da su crnci i mulati imali bolje rezultate od bijelaca. - https://psycnet.apa.org/record/1972-31260-001Studija iz 1986. pokazala je znatno veći IQ kod usvojene crnačke djece u bjelačkim obiteljima od one u crnačkim obiteljima. Studija je uočila da bjelkinje imaju bolje odgojne metode, što objašnjava kasniju razliku. - https://psycnet.apa.org/record/1986-24139-001Studija iz 2017. također iznosi dokaze da djeca odrasla u sličnim okruženjima imaju sličan IQ, neovisno o rasi - https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6526420/Posebno je nevjerojatna teza koja je iznesena u članku iz 2012., a koja tvrdi da je pigmentacija ta koa čini crnce agresivnijima u odnosu na bijelce. Uspoređivane su neke životinjske vrste poput lisica koje su tamnije i agresivno , što je onda dovedeno u korelaciju s crnačkim stopama kriminala. - https://www.sciencedirect.com/science/a ... 912000840#! Naravno, ovakva teza je znanstveno opvrgnuta i odbačena. Geni kod navedenih životinja koji uzrokuju tamnoputost su posve različiti od onih koje isto uzrokuju kod ljudi. Što je najbolje, nisu uspjeli dokazati ni da je tamnoptuost kod tih životinja uzrok veće agresivnosti. Iznosili su i niz odbačenih tj. netočnih teza, primjerice o psihopatiji kod crnaca ili one o visini testosterona. Često su sami sebi skakali u usta, cherry pickali citate i slično. Da bi stvar bila još bolja, financirale su ih organizacije tzv. bijelih nacionalista. - https://medium.com/@evopsychgoogle/a-cr ... 34ed8db5ae1. aristokraicja u arapski mzemljama izgleda svijetlije od prosjeka tih zemalja. bijelačkih robova u sjevernoj Africi je bilo DALEKO VIŠE od crnačkih, pa je aristokraicja opet nadprosječno svijetloputa. 3. ja sam ti već nekoliko puta naveo da postoji jasna korelacija između visine IQa i života u umjerenim klimama s oštrijim zimama. To je jednostavno fact of the day. I naveo sam da siromašni Rusi ,Ukrajinci, KInezi, Mongoli, Korejci, koji bi po tvojim studijama trebali biti debili zbog uvjeta u kojima žve, su u stvari natprosječno inteligenti. Dakle NIJE TOČNO da isti uvjeti proizvode isti učinak, jer bi Rusi i sjeverni Korejci bili glupi ko qrac onda, a nisu. Usprkos lošim uvjetima, oni su inteligentni. Zašto loši uvjeti sputavaju crne, a ne Kineze da budu pametni?2. IQ jest porastao svima tijekom 20. stoljeća, no prosječne razlike se nisu smanjile. Da, crncima je danas na razini bijelaca iz 1947. ali bijelcima je dodatno porastao- i ni jedna studija koju navodiš ne pokazuje smanjenje razlike jasnih popualcija. Današnji afroameikac ima znatno više europske genetike nego prije 100 godina. Naveo si dvije studiije na malom uzorku, što je cherry picking. Navodeš Karibe, ekonomski solidno stojeći Barbados ima IQ 91, Bahami 87, Trinidad 85, sve ostale crnačke karipske zemlje još manje i sve skupa daleko ispod znatno siromašnije Kambodže, Sjeverne Koreje ili Bjelorusije? KAKO TO, KAKO TO, NIJE NAM JASNO?? Bilo koja studija koja uzima KOMPLETNE populacije pokazuje uvijek isto. I opet da je do uvjeta, Kinezi i Rusi bi bili budale. Nije do uvjeta. K tome, prosječni crnac u SADu danas ima više bijele genetike nego prije 100 godina, a razlika u prosječnom IQ je ostala ista, uklonimo li tu varijablu Razlike ostaju, jer su genetske. u velikoj mjeri Pigmentacija nema veze s time, ona je samo korelativna, jer se poklapa s nekim drugim stvarima. Ona je sama po sebi nebitna, ona samo korelira s podnebljem gdje su nekome preci živjeli tisućama godina, a to je bitno. Naravno, promjenom ostalih faktora na štetu bijelaca, i na korist crnaca možemo napraviti da se proces okrene. Ali neće doći do toga, i pad IQa zadnihh desetljeća je zabilježen kod sviju. Morao bi generacijama držati jedne u povoljnijim uvjetima od drugih da stvoriš istost.
|
|
Vrh |
|
|
Reconquista
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 07 stu 2022, 09:13 |
|
|
Pacifikator je napisao/la: Reconquista je napisao/la: Nije mi nešto pretjerano stalo do hrvatske kulture bez hrvatskih ljudi. Hrvati stvaraju hrvatsku kulturu. Bez Hrvata baš me briga kakva je kultura može bit i indijska, Hrvata više nema.
O tome treba pričati slažem se. Ljudi hrvatske kulture = Hrvati. Proizvodnja ljudi hrvatske kulture = proizvodnja novih Hrvata. Ako su repromaterijal katolici proizvod je odličan, original kvaliteta. Ako su sirovina ne-katolici to je roba s greškom, većom ili manjom. Veliki broj znamenitih Hrvata, rodoljuba, bili su tuđinskog podrijetla, ali katolici. Hrvati = proizvodnja hrvatske kulture. Englezi = proizvodnja engleske kukture Muslimani u Engleskoj = proizvodnja muslimanske kulture u Engleskoj Crnci u Engleskoj = proizvodnja crnačke kulture u Engleskoj Hinduisti u Engleskoj = proizvodnja hinduističke kulture u Engleskoj. Reci da trolaš s katoličanstvom.
_________________ HR + HB = Hrvatska domovina. Za dom.
Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 07 stu 2022, 09:52 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59750 Lokacija: DAZP HQ
|
Svijet 2120. godine, 30-40 godine ovog stoljeća je vrijeme turbulencija u Europi, ponajprije kao posljedica demografskog kraha, pad velikog broja država i nakon toga konačan krah europske moći koja postaje samo privjesak Americi. I u ovom scenariju je Amerika najjača država i vodeća sila. Vele da će se Turci zaustaviti tek kod Beograda, ovo ostalo pada kao kula od karata.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Teranova 2
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 07 stu 2022, 10:48 |
|
|
Ova karta je smešna, hajde molim te...Turska da opet nagrne na Balkan. Svašta.
|
|
Vrh |
|
|
Croato
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 07 stu 2022, 11:53 |
|
|
Turci već pripremaju teren svojim serijama. Slovenija ostaje samostalna i suverena.
|
|
Vrh |
|
|
Teranova 2
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 07 stu 2022, 11:54 |
|
|
Negde fragmentacija a negde ukrupnjavanje, nije realno nikako.
|
|
Vrh |
|
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 07 stu 2022, 11:58 |
|
|
dudu je napisao/la: Svijet 2120. godine, 30-40 godine ovog stoljeća je vrijeme turbulencija u Europi, ponajprije kao posljedica demografskog kraha, pad velikog broja država i nakon toga konačan krah europske moći koja postaje samo privjesak Americi. I u ovom scenariju je Amerika najjača država i vodeća sila. Vele da će se Turci zaustaviti tek kod Beograda, ovo ostalo pada kao kula od karata. OK za Turke ili NDH koja se zove Jugoslavija, ali kako će Mađari uzeti cijelu Rumunjsku?
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 07 stu 2022, 12:27 |
|
|
dudu je napisao/la: Svijet 2120. godine, ovo nisu projekcije, nego nečiji mokri snovi a znamo i čiji dudu je napisao/la: I u ovom scenariju je Amerika najjača država i vodeća sila. narano kad su ga oni pisali
|
|
Vrh |
|
|
Kaftanzoglio
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 07 stu 2022, 15:23 |
|
|
U svakom slučaju imigracija je samo posljedica, a uzrok je dekadencija domicilnog stanovništva. Uklanjanjem posljedice nema efekata, uzrok i dalje ostaje.
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 07 stu 2022, 15:27 |
|
|
Kaftanzoglio je napisao/la: U svakom slučaju imigracija je samo posljedica, a uzrok je dekadencija domicilnog stanovništva. Uklanjanjem posljedice nema efekata, uzrok i dalje ostaje. točno, ali uzrok je lakše rješiti bez imigracije, jer imigracija nakratko produljuje ekonomski model koji omogućava parazitiranje ogromnog djela dekandentnog stanovništva
|
|
Vrh |
|
|
Kaftanzoglio
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 07 stu 2022, 15:33 |
|
|
divizija je napisao/la: Kaftanzoglio je napisao/la: U svakom slučaju imigracija je samo posljedica, a uzrok je dekadencija domicilnog stanovništva. Uklanjanjem posljedice nema efekata, uzrok i dalje ostaje. točno, ali uzrok je lakše rješiti bez imigracije, jer imigracija nakratko produljuje ekonomski model koji omogućava parazitiranje ogromnog djela dekandentnog stanovništva Nije baš lako, jer je već nastala rupa, sad ću se opet vratiti na dobnu piramidu gdje je najveća skupina u srednjim godinama koji više neće praviti djecu jer samo tu i tamo neka rodi dijete u 40-ima. Ona skupina koja treba imati djecu već je manje brojna pa ne mogu nadoknaditi desetljeća negativnog omjera rođenih/umrlih. Zapravo su svi narodi kojima je prosječna starost preko 40 godina već izumrli samo im to nitko još nije rekao.
|
|
Vrh |
|
|
estoyAqui
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 07 stu 2022, 19:29 |
|
|
dudu je napisao/la: Svijet 2120. godine, 30-40 godine ovog stoljeća je vrijeme turbulencija u Europi, ponajprije kao posljedica demografskog kraha, pad velikog broja država i nakon toga konačan krah europske moći koja postaje samo privjesak Americi. I u ovom scenariju je Amerika najjača država i vodeća sila. Vele da će se Turci zaustaviti tek kod Beograda, ovo ostalo pada kao kula od karata. Dudu, previse vjerujes Whatifalthistu On malo previse brije na Turke Jest da treba pazit na Turke, nisu oni za bacit Al da će doć na vrata Beograda je malo previse Ako postoji ijedna stvar oko koje se narodi na Balkanu slazu, to je da svi mrze Turke I nije vise 15. Stoljece da ih ljudi zovu samo tako u svoje obracune Sad imamo stoljeca iskustva turskog zuluma
|
|
Vrh |
|
|
Velebit
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 07 stu 2022, 19:36 |
|
|
Sve geopoliticke knjige pisane u periodu od 2005. do 2019. ocekuju tj pisu da ce Turska bit nova supersila jer su tad (po tad dostupnim podatcima) jos imali jak TFR i bas naglo rasli ekonomski.
Uz Erdogana kojem je vizija spoj modernizacije i vracanja tradiciji... to je povrsno izgledalo da je moguce. Ipak, vracanje tradiciji se nije desilo. Upravo pod Erdoganom je tursko drustvo dozivilo nezapamcenu sociolosku liberalizaciju i pomak prema kozmopolitanizmu, hedonizmu i konzumerizmu.
Knjige koje se danas pisu i izlaze vise ne ukljucuju Argentinu i Tursku ka ozbiljne kandidate za velesile buducnosti. To su second world countries sa first world demografskim problemima.
Najgore je kad si nesto ka Tajland, third world country sa first world demografijom.
_________________ Hrvati BiH tribaju uvest americke/ceske zakone o oruzju.
|
|
Vrh |
|
|
Velebit
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 07 stu 2022, 19:39 |
|
|
Reconquista je napisao/la: Pacifikator je napisao/la: Ljudi hrvatske kulture = Hrvati. Proizvodnja ljudi hrvatske kulture = proizvodnja novih Hrvata.
Ako su repromaterijal katolici proizvod je odličan, original kvaliteta. Ako su sirovina ne-katolici to je roba s greškom, većom ili manjom.
Veliki broj znamenitih Hrvata, rodoljuba, bili su tuđinskog podrijetla, ali katolici.
Crnci u Engleskoj = proizvodnja crnačke kulture u Engleskoj Reci da trolaš s katoličanstvom. To sta je iznija je 'katolicki integralizam' kojeg ekstremno jako financira Peter Thiel (homoseksualac) koji nastavlja stari plan da se desnicu makne od baziranosti ma bioloskom etnosu.
_________________ Hrvati BiH tribaju uvest americke/ceske zakone o oruzju.
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 07 stu 2022, 20:13 |
|
|
Kaftanzoglio je napisao/la: Nije baš lako, jer je već nastala rupa, sad ću se opet vratiti na dobnu piramidu gdje je najveća skupina u srednjim godinama koji više neće praviti djecu jer samo tu i tamo neka rodi dijete u 40-ima.
Ona skupina koja treba imati djecu već je manje brojna pa ne mogu nadoknaditi desetljeća negativnog omjera rođenih/umrlih.
Zapravo su svi narodi kojima je prosječna starost preko 40 godina već izumrli samo im to nitko još nije rekao. ne nužno, dok god fertilna populacija postoji, ona može ispraviti stvari. podigne li se fertilitet iznad 2.1, zaustavi se i pad, iak otek nakon nekolik odesetljeća (dok ne pomru oni prethodni koj isu stvarali rupu). Recimo kad bi SAD TFR u nas skočio na 2.1, mi bi prestali padati na oko 2.8 milijuna, uz nultu migracijsku bilancu. druga je stvar što sve veći broj starog stanovništva opterećuje zrelo stanovništvo, što otežava rješavanje problema. Ali ga nipošto ne čini nemogućim. Samo politički neoportunim.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 07 stu 2022, 20:44 |
|
|
Velebit je napisao/la: Sve geopoliticke knjige pisane u periodu od 2005. do 2019. ocekuju tj pisu da ce Turska bit nova supersila jer su tad (po tad dostupnim podatcima) jos imali jak TFR i bas naglo rasli ekonomski.
Uz Erdogana kojem je vizija spoj modernizacije i vracanja tradiciji... to je povrsno izgledalo da je moguce. Ipak, vracanje tradiciji se nije desilo. Upravo pod Erdoganom je tursko drustvo dozivilo nezapamcenu sociolosku liberalizaciju i pomak prema kozmopolitanizmu, hedonizmu i konzumerizmu.
Knjige koje se danas pisu i izlaze vise ne ukljucuju Argentinu i Tursku ka ozbiljne kandidate za velesile buducnosti. To su second world countries sa first world demografskim problemima.
Najgore je kad si nesto ka Tajland, third world country sa first world demografijom. Rekoh ja da će liberalizam uništit islam. Turci su samo prva žrtva. U doba interneta nema vraćanja u tradicionalna društva. Istom se nadati u RH koja je zapadnije od Turske je iluzorno.
|
|
Vrh |
|
|
Reconquista
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 07 stu 2022, 21:18 |
|
|
Junuz vjeruje u liberalizam više nego Srbi u Veliku Srbiju. Gotovo pa simpatično. Da liberalizam ne uništava i sam sebe iznutra kao i društva u kojima dominira.
_________________ HR + HB = Hrvatska domovina. Za dom.
Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|