HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 01 ožu 2025, 06:42.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 4722 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 189  Sljedeća

Koja opcija
0 34%  34%  [ 21 ]
1 13%  13%  [ 8 ]
2 6%  6%  [ 4 ]
3 3%  3%  [ 2 ]
4 6%  6%  [ 4 ]
5 10%  10%  [ 6 ]
6 5%  5%  [ 3 ]
7 6%  6%  [ 4 ]
8 6%  6%  [ 4 ]
9 3%  3%  [ 2 ]
10 6%  6%  [ 4 ]
Ukupno glasova : 62
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku
PostPostano: 10 stu 2022, 09:47 

Prestani oftopicarit. Svako drustvo koje zamini svoj temeljni genetski kod propadne. Kako mislis da su sva ona carstva propala i sve one civilizacije? Drustva koja su jednom bila tisucama godina isprid Europe.

Institucije su produkt naroda tj. osobina tog naroda a ne obrnuto.

Zapad ce dobit visoko fekundne skupine a one su takve da ti s tin ljudima nemas nista zajednicko.

Vrh

PostPostano: 10 stu 2022, 10:02 

Velebit je napisao/la:
Ti doslovno pusis svaku libtard progresivnu pricu.

Ajd, Junuzu bar treba priznati da je pošteniji od tipičnog libtarda pa otvoreno kaže da želi migraciju kako bi trećesvjetski robovi rintali za njega dok on kajakari. On ne zove svoje protivnike" rasistima" nego "komunjarama"

Ali to neće stati s čistačima zahoda i ostalim poslovima koje domoroci ne žele obavljati. Nema nikakvog razloga zašto vladajuća klasa ne bi zamijenila i doslovne doktore i inženjere njihovim su-zanatlijama iz Indije

Vrh

PostPostano: 10 stu 2022, 10:08 

Šarabara je napisao/la:
>Danci

BIH u sendviču između Pakistanaca i Iranaca, a YUG između Afganistanaca i Marokanaca, jedine dvije europske skupine među velikim sisačima proračunskog novca.

Vrh

PostPostano: 10 stu 2022, 10:08 

Baš tako, našli smo se na vrhu hranidbenog lanca. Baš smo na začelju tog vrha. Uživajte u tome i iskoristite to.

Dovoljno nam je bio vrhunac uspjeha kopanje kanala u Njemačkoj i slanje svega zarađenog hrpi djece u domovini koju odgajaju bake i djedovi.

Sad neka to neki drugi rade.

Što će bit za 100-200 g.? Sumnjam da itko zna i može znat, nisu "niprije" znali. Ostavite nekom drugom da se brine o tome, možda baš asimiliranim Indijcima. :D A možda i meteor lupi zemlju pa su opet vaše tlapnje beskorisne.

Vrh

PostPostano: 10 stu 2022, 14:24 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Šveđani su se malo zaletili ali eto Danci i Nizozemci recimo dobro asimiliraju.

Svako miješanje mijenja društvo. I mi iz BiH i Dalmacije smo Zg promijenili da se baš rijetko čuje pravi Zg govor.

Treba pokušat izvući pozitivne strane iz miješanja.

Ako su djeca imigranata inženjeri, a domaćih konobari, onda nije šteta što će istisnuti.

Sigurno ima imigranata koji bolje znaju hrvatski od Lasice. Zašto bih se boriobza Lasice a ne za te druge?

I kad govorimo o imigrantima zašto uvijek zamišljate neke najgore. Ovi što se motaju po Zg mi se čine o.k.

Toliko dobro Holanđani asimiluju da je holandskim Marokancima bliži Rabat od Amsterdama , I holandskim Turcima bliža Ankara od Amsterdama.

Vrh

PostPostano: 10 stu 2022, 14:43 

Velebit je napisao/la:
divizija je napisao/la:

u kojim ti lalalandima živiš, presmiješno.

Danci tolik dobro asimiiliraju da su imigraciju skoro zabranili

Danci dobro asimiliraju bahahaha a budale.

Danci su proglasili multikulturalizam i imigracijsku politiku promasajem te su izmjestili imigrante bez papira na jednom otoku. Nesto sta kucke iz HDZa nemaju hrabrosti napravit.

Nakon toga su ove LEGALNE IMIGRANTE poceli klasificirat PO RASI.

Onda su napravili listu kvartova koji imaju vise od odredenog postotka nebijelaca tj (nezapadnih populacija) ili koji imaju vise od odredenog postotka osudivanih ljudi.

Kad bi to uradili, onda bi te kvartove razrusili i poceli gradit nove objekte. Razlog tome je sta su iskustva pokazala da ti razmjesteni nebijelci se vrate na ista mista i ista naselja ako postoji nacin. Kad fizicki unistis naselja onda nema vracanja.

Ova politika je bila toliko popularna da su je potiho ukljucile sve stranke osim pro business stranaka. Dakle ljevica i desnica samo 'liberalni centar' nije.

Da to se dešavalo dok je DPP bila u vlasti .
85% rođenih su Evropljani .

Vrh

PostPostano: 10 stu 2022, 16:30 

znam da nije baš tema ali i ovdje se pričalo o mirovinama.

HDZ kupuje novi šut za svoje glasače, 300k njih dobija nove povlastice.

Citat:
Približno 300 tisuća korisnika obiteljskih mirovina od Nove bi godine trebali dobiti 10 do 25 posto veću mirovinu, što će u eurima biti 33 do 80 eura više nego sada.

Šečer na kraju, omogućili su nekima i nasljeđivaje mirovina :biceovodobro

Hebeš demografiju :neznam

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/novost- ... ja-1632278 - www.vecernji.hr

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 10 stu 2022, 22:11 

weasel je napisao/la:
znam da nije baš tema ali i ovdje se pričalo o mirovinama.

HDZ kupuje novi šut za svoje glasače, 300k njih dobija nove povlastice.

Citat:
Približno 300 tisuća korisnika obiteljskih mirovina od Nove bi godine trebali dobiti 10 do 25 posto veću mirovinu, što će u eurima biti 33 do 80 eura više nego sada.

Šečer na kraju, omogućili su nekima i nasljeđivaje mirovina :biceovodobro

Hebeš demografiju :neznam

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/novost- ... ja-1632278 - http://www.vecernji.hr

evo zašto nam "trebaju" migranti i zašto plaće ne mogu rasti dovoljno da vrate naše radnike.

Vrh

PostPostano: 12 stu 2022, 15:13 

"Europi treba 60 milijuna imigranata ako želi preživjeti"

Vrh

PostPostano: 12 stu 2022, 19:41 

Šarabara je napisao/la:

odnosno treba 60 milijuna neeuropljana da zamjene Europljane, koji izumiru

Vrh

PostPostano: 12 stu 2022, 20:48 

Šarabara je napisao/la:

Nek ne preživi.

Vrh

PostPostano: 12 stu 2022, 21:46 

https://narod.hr/hrvatska/gradonacelnik ... legaliteta

Inače ovi Afganistaci u Zagrebu stravično smrde. Ne znam jel se ne mogu ili ne žele oprati, ali smrde na kilometre. Nevjerojatno nešto

Vrh

PostPostano: 12 stu 2022, 21:47 

Upozorenja: 1
Velebit je napisao/la:
Ti doslovno pusis svaku libtard progresivnu pricu.

Sin hoće na diplomski u Nizozemsku. Nedavno bio. Ima naših studenata tamo jako puno. S druge strane imaš Srbiju, iz koje studenti odlaze na zapad studirat a nitko im ne dolazi. Tko će opstat?

Opstat če Nizozemci, samo će imat malo više ovih ić prezimena.

Neće jer se crnci, muslimani i ovi na ić ne mogu asimilirat.
To da dolaze Norvežani i Danci u Nizozemsku pa ajde al ovako neće.

Vrh

PostPostano: 13 stu 2022, 10:12 

Evo za sve one koji tvrde da samo treba povećat plaće i sve će bit riješeno.

Citat:
Tvrtka xxx traži sljedeće:
***POMOĆNI RADNICI***
(7radnika) u stalni radni odnos

NUDIMO:
- radni odnos na neodređeno
- odjeća i obuća od tvrtke
- radovi na demontaži i rušenju starog objekta
- zaštita na radu
- satnica 45kn/sat
- radno vrijeme 10sati
- subote prema dogovoru
- topli obrok na gradilištu
- prijevoz
- isplate u početku moguće svaka dva tjedna
- sav potreban alat da se radnicima maksimalno olakša rad, nema nošenja šute u vrećama itd...

OBAVEZNO:
- Prijava
- Potvrda o nekažnjavanju

Vrh

PostPostano: 13 stu 2022, 11:23 

Tijekom ove godine, do početka studenog, ukupno su izdane 15.743 dozvole za boravak i rad na području Istre.

slika

Iako je sezona službeno gotova, radnike se još uvijek zapošljava, pa je tako u proteklih mjesec dana dozvolu za rad i boravak zatražilo njih 1167, dok ih je 1077 dozvolu i dobilo.

Uz one najbrojnije iz Bosne i Hercegovine, na radu u Istri znatno se povećao broj državljana Srbije, pretežito u ugostiteljskim poslovima, a novitet je i sve jači priljev radnika iz Azije - u prvom redu Filipinaca.

......

"Nisam došao ovdje raditi zbog novca. Istina je da je plaća nešto veća nego na Filipinima, ali ne znatno. Tamo sam radio u dobrim restoranima pa sam imao i veliku plaću. Htio sam unaprijediti svoje vještine i znanje u kuhinji, ali i proširiti vidike. Zato je najbolje otputovati i raditi negdje izvan svoje zemlje. Želio bih ostati raditi i živjeti u Istri još barem deset godina, a osim ljudi, ovdje mi posebno odgovara ta promjena godišnjih doba. Kod nas na Filipinima je vruće tijekom cijele godine", priča Noy.

Filipinka Rebecca došla je u Istru prije četiri mjeseca, i to iz Kuvajta, gdje je također radila u ugostiteljstvu. Ispričala nam je da se u Istri snašla te da je naišla na gostoprimstvo domaćih ljudi.

"Ovo mi je prvi put da radim u Europi. Zaposlena sam u pekari, gdje pripremam slastice, a ponekad i poslužujem goste. Ljudi su pristojni, a i sviđa mi se ambijent. Planiram ostati ovdje dvije godine", kaže.

......

Državljanima Srbije izdano je u ovoj godini 4068 dozvola za rad i boravak, a jedan od njih je Beograđanin Marko, kojemu je ovo druga sezona rada u Hrvatskoj. Prvi se put zaposlio 2019. u Novalji, a ispričao nam je da je tamo ostao raditi znatno kraće nego ove godine u Puli. Ovih dana vratit će se u rodni Beograd, ali samo na dva tjedna, nakon čega ga ponovno čeka posao konobara na istom mjestu. Kazao nam je da ga je u Istru privukla ponuda za rad u pubu.

"Generalno sam zadovoljan radom u Istri jer su ljudi ovdje pristupačniji nego u drugim dijelovima Hrvatske, a pogotovo prema nama strancima. Svakako se planiram vratiti nakon godišnjeg odmora i nastaviti raditi ovdje za stalno. Najnormalnije smo dobili radnu vizu, nismo po tom pitanju naišli ni na kakav problem. Radna dozvola mi istječe u svibnju sljedeće godine, nakon čega ću je ponovno produžiti", priča Marko.

......

Na jednom od pulskih gradilišta susreli smo i Hamidulu, koji je prije godinu dana došao raditi iz Uzbekistana.

"Imam ženu i troje djece koji su ostali u Uzbekistanu i vidim ih jednom godišnje. Posao je dobar, sve je super, planiram ostati raditi u Hrvatskoj još deset godina", kaže Hamidula.

https://www.index.hr/vijesti/clanak/vid ... i_ostalo_d

nema pravednijeg nego da se baš na Istri učimo. :zubati

Vrh

PostPostano: 13 stu 2022, 11:31 

Wellcome Serbs!

Vrh

PostPostano: 13 stu 2022, 12:35 

dudu je napisao/la:
Tijekom ove godine, do početka studenog, ukupno su izdane 15.743 dozvole za boravak i rad na području Istre.

slika

Iako je sezona službeno gotova, radnike se još uvijek zapošljava, pa je tako u proteklih mjesec dana dozvolu za rad i boravak zatražilo njih 1167, dok ih je 1077 dozvolu i dobilo.

Uz one najbrojnije iz Bosne i Hercegovine, na radu u Istri znatno se povećao broj državljana Srbije, pretežito u ugostiteljskim poslovima, a novitet je i sve jači priljev radnika iz Azije - u prvom redu Filipinaca.

......

"Nisam došao ovdje raditi zbog novca. Istina je da je plaća nešto veća nego na Filipinima, ali ne znatno. Tamo sam radio u dobrim restoranima pa sam imao i veliku plaću. Htio sam unaprijediti svoje vještine i znanje u kuhinji, ali i proširiti vidike. Zato je najbolje otputovati i raditi negdje izvan svoje zemlje. Želio bih ostati raditi i živjeti u Istri još barem deset godina, a osim ljudi, ovdje mi posebno odgovara ta promjena godišnjih doba. Kod nas na Filipinima je vruće tijekom cijele godine", priča Noy.

Filipinka Rebecca došla je u Istru prije četiri mjeseca, i to iz Kuvajta, gdje je također radila u ugostiteljstvu. Ispričala nam je da se u Istri snašla te da je naišla na gostoprimstvo domaćih ljudi.

"Ovo mi je prvi put da radim u Europi. Zaposlena sam u pekari, gdje pripremam slastice, a ponekad i poslužujem goste. Ljudi su pristojni, a i sviđa mi se ambijent. Planiram ostati ovdje dvije godine", kaže.

......

Državljanima Srbije izdano je u ovoj godini 4068 dozvola za rad i boravak, a jedan od njih je Beograđanin Marko, kojemu je ovo druga sezona rada u Hrvatskoj. Prvi se put zaposlio 2019. u Novalji, a ispričao nam je da je tamo ostao raditi znatno kraće nego ove godine u Puli. Ovih dana vratit će se u rodni Beograd, ali samo na dva tjedna, nakon čega ga ponovno čeka posao konobara na istom mjestu. Kazao nam je da ga je u Istru privukla ponuda za rad u pubu.

"Generalno sam zadovoljan radom u Istri jer su ljudi ovdje pristupačniji nego u drugim dijelovima Hrvatske, a pogotovo prema nama strancima. Svakako se planiram vratiti nakon godišnjeg odmora i nastaviti raditi ovdje za stalno. Najnormalnije smo dobili radnu vizu, nismo po tom pitanju naišli ni na kakav problem. Radna dozvola mi istječe u svibnju sljedeće godine, nakon čega ću je ponovno produžiti", priča Marko.

......

Na jednom od pulskih gradilišta susreli smo i Hamidulu, koji je prije godinu dana došao raditi iz Uzbekistana.

"Imam ženu i troje djece koji su ostali u Uzbekistanu i vidim ih jednom godišnje. Posao je dobar, sve je super, planiram ostati raditi u Hrvatskoj još deset godina", kaže Hamidula.

https://www.index.hr/vijesti/clanak/vid ... i_ostalo_d

nema pravednijeg nego da se baš na Istri učimo. :zubati

Kamen po kamen palača , imigrant po imigrant, propala država

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 13 stu 2022, 12:38 

Kako vidiš gore, neće Hrvati to radit. Ni za dobre pare. Što sad?

Vrh

PostPostano: 13 stu 2022, 13:53 

Velebit je napisao/la:
Prestani oftopicarit. Svako drustvo koje zamini svoj temeljni genetski kod propadne. Kako mislis da su sva ona carstva propala i sve one civilizacije? Drustva koja su jednom bila tisucama godina isprid Europe.

Institucije su produkt naroda tj. osobina tog naroda a ne obrnuto.

Zapad ce dobit visoko fekundne skupine a one su takve da ti s tin ljudima nemas nista zajednicko.

džabe se trudiš, vidiš da po svim temama širi svoju autošovinističku ideologiju. čim gore, posve je nesvjestan zla koje propagira.

Vrh

PostPostano: 13 stu 2022, 15:16 

A zašto itko to mora raditi?

Vrh

PostPostano: 13 stu 2022, 15:41 

Bobovac je napisao/la:

A zašto itko to mora raditi?

Ovo ti je dosad najgluplje pitanje ikad.

Živjeti u ruševinama?

Vrh

PostPostano: 13 stu 2022, 16:10 

Vidio sam onaj klip kako su dezerteru iz Wagnera stukli glavu maljem, i mislim se kakve su ovo životinje, kako to netko može napraviti, i onda upalim forum i čitajući Junuza u meni probukti isti takav poriv, dotični čistu životinjsku mržnju rasplamsa u meni... Hvala Bogu pa je ovo forum...

Vrh

PostPostano: 13 stu 2022, 16:17 

Di su pametnjakovići koji kažu skup ti kvadrat u Splitu preseli u Imotski, kako ovo komentirate?

Pomama za nekretninama u Imotskom, stare kuće prodaju se po suho zlato, cijene kvadrata odletjele u nebo

https://slobodnadalmacija.hr/dalmacija/ ... bo-1240135

Pretpostavljam da je sljedeći komentar preseli na Moslavinu u srušeno srpsko selo.

Cijene nekretnina idu u nebo gdje god je iole privlačno živit.

Vrh

PostPostano: 13 stu 2022, 16:31 

Planina je napisao/la:
Di su pametnjakovići koji kažu skup ti kvadrat u Splitu preseli u Imotski, kako ovo komentirate?

Pomama za nekretninama u Imotskom, stare kuće prodaju se po suho zlato, cijene kvadrata odletjele u nebo

https://slobodnadalmacija.hr/dalmacija/ ... bo-1240135

Pretpostavljam da je sljedeći komentar preseli na Moslavinu u srušeno srpsko selo.

Cijene nekretnina idu u nebo gdje god je iole privlačno živit.

Hrvate u rezervate.

Vrh

PostPostano: 13 stu 2022, 16:35 

Planina je napisao/la:
Vidio sam onaj klip kako su dezerteru iz Wagnera stukli glavu maljem, i mislim se kakve su ovo životinje, kako to netko može napraviti, i onda upalim forum i čitajući Junuza u meni probukti isti takav poriv, dotični čistu životinjsku mržnju rasplamsa u meni... Hvala Bogu pa je ovo forum...
Onda se netko pita zašto ljudi više vole da ih poslužuju nasmijani filipinski konobari, nego domaća frustrirana sirotinja.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 4722 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 189  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: