|
|
Stranica: 6/10.
|
[ 239 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
vipera ammodytes
|
Naslov: Re: Dnevnik 3; Vesna Pusić za Treći entitet. Postano: 28 pro 2010, 13:39 |
|
Pridružen/a: 28 ruj 2010, 20:45 Postovi: 4605 Lokacija: Kamenjarski krš
|
dudu je napisao/la: zapovjednik je napisao/la: Kad hoces pravit teritorije odvojene od drzave,moras naci neku silu koja ce ih izdrzavat.Primjer:Turski Cipar-Turska,Transdnistrija-Rusija itd. Ko ce vas izdrzavat:Hrvatska nit moze nit hoce,mozda bi Rusija zelila,da budete njena privatna prcija. neće to biti oružana pobuna, pa da će se ti teritoriji fizički odvojiti iz FBIH ili da će svim nehrvatima biti zabranjen ulazak. radi se o tome da se napuštaju institucije FBIH kao entiteta, a mi imamo načine da se samoorganiziramo preko županija i općina. ne vodi našu brigu, mi krepat od gladi nećemo. Bravo dudu, lijepo rečeno. I još da nadodamo da sve skupa to radimo baš zato što nas drugo ništa ne čeka u Federaciji osim gladi , jada i siromaštva
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Dnevnik 3; Vesna Pusić za Treći entitet. Postano: 28 pro 2010, 13:42 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59770 Lokacija: DAZP HQ
|
vipera ammodytes je napisao/la: dudu je napisao/la: neće to biti oružana pobuna, pa da će se ti teritoriji fizički odvojiti iz FBIH ili da će svim nehrvatima biti zabranjen ulazak. radi se o tome da se napuštaju institucije FBIH kao entiteta, a mi imamo načine da se samoorganiziramo preko županija i općina. ne vodi našu brigu, mi krepat od gladi nećemo.
Bravo dudu, lijepo rečeno. I još da nadodamo da sve skupa to radimo baš zato što nas drugo ništa ne čeka u Federaciji osim gladi , jada i siromaštva potsjećaju me na Srbiju iz ranih 90-tih kad su govorili da će Slovenija i Hrvatska propasti bez Srbije. danas ta Slovenija za Srbiju dođe kao Švedska, a Hrvatska kao Njemačka, bez pretjerivanja.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Dnevnik 3; Vesna Pusić za Treći entitet. Postano: 28 pro 2010, 13:44 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25623 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
zapovjednik je napisao/la: Kad hoces pravit teritorije odvojene od drzave,moras naci neku silu koja ce ih izdrzavat.Primjer:Turski Cipar-Turska,Transdnistrija-Rusija itd. Ko ce vas izdrzavat:Hrvatska nit moze nit hoce,mozda bi Rusija zelila,da budete njena privatna prcija. A od čega se sada izdržavamo? Od vaših para? Postoje općinski i županijski proračuni i prohodi. Misliš da možete spriječiti neplaćanje poreza? Promet roba preko granice? Sankcionirati neka poduzeća zbog toga? Teško... barem dok na državnom nivou vladaju HDZ i SNSD a SDP u oporbi. A ako se vlast i ne konstituira opet nama valja, opet kaos, opet ekonomska stagnacija... ali opet bismo mi imali što jesti a vi bome malo teže, pa ti vidi tko je na gubitku.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
vipera ammodytes
|
Naslov: Re: Dnevnik 3; Vesna Pusić za Treći entitet. Postano: 28 pro 2010, 13:48 |
|
|
dudu je napisao/la: vipera ammodytes je napisao/la: Bravo dudu, lijepo rečeno. I još da nadodamo da sve skupa to radimo baš zato što nas drugo ništa ne čeka u Federaciji osim gladi , jada i siromaštva
potsjećaju me na Srbiju iz ranih 90-tih kad su govorili da će Slovenija i Hrvatska propasti bez Srbije. danas ta Slovenija za Srbiju dođe kao Švedska, a Hrvatska kao Njemačka, bez pretjerivanja. Budžet federacije 500 milijuna eura Budžet hrvatske 15 milijardi eura (ok raspodjela je drugačija, puno jači su kantonalni budžeti u FBiH mego županijski u HR ali svejedno opet
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Dnevnik 3; Vesna Pusić za Treći entitet. Postano: 28 pro 2010, 13:49 |
|
|
vipera ammodytes je napisao/la: dudu je napisao/la: potsjećaju me na Srbiju iz ranih 90-tih kad su govorili da će Slovenija i Hrvatska propasti bez Srbije. danas ta Slovenija za Srbiju dođe kao Švedska, a Hrvatska kao Njemačka, bez pretjerivanja.
Budžet federacije 500 milijuna eura Budžet hrvatske 15 milijardi eura (ok raspodjela je drugačija, puno jači su kantonalni budžeti u FBiH mego županijski u HR ali svejedno opet Proračun Srbije je oko 8 milijardi eura. kad sagledaš našu okolinu, onda odjednom više i nemaš toliko loše mišljenje o sebi.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
ManInBlack
|
Naslov: Re: Dnevnik 3; Vesna Pusić za Treći entitet. Postano: 28 pro 2010, 13:53 |
|
|
zapovjednik je napisao/la: pjosip je napisao/la: Ne znam ali znam da ih ima sijaset prezimena Turčin, Turčinović, Muslimani, etc...
Zanimljivost je da ima jedno selo negdje kod Rogatice gdje se svi Muslimani prezivaju - Hrvat.
Ili na Kosovu pored Leposavića ima selo koje se zove - Rvatska. I svi su Muslimani u njemu, koji se sad izjašnjavaju kao - Bošnjaci.
Nije direktno vezani uz temu ali uz samu Rašku "srce stare Srbije" ima selo koje se zove - Rvati.
Ili selo u Hecegovini Hamzici a sve Hrvati u njem. Ili tvoji Banovići (Banović je hrvatsko prezime), ili selo Hrvati pored Banovića u kojemu žive 'Bošnjaci'
_________________ Sanjam da pripojim RH BiH
|
|
Vrh |
|
|
vipera ammodytes
|
Naslov: Re: Dnevnik 3; Vesna Pusić za Treći entitet. Postano: 28 pro 2010, 13:54 |
|
|
dudu je napisao/la: vipera ammodytes je napisao/la: Budžet federacije 500 milijuna eura Budžet hrvatske 15 milijardi eura (ok raspodjela je drugačija, puno jači su kantonalni budžeti u FBiH mego županijski u HR ali svejedno opet Proračun Srbije je oko 8 milijardi eura. kad sagledaš našu okolinu, onda odjednom više i nemaš toliko loše mišljenje o sebi. BDP HR= BDP SRBIJA+BDP BIH
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Dnevnik 3; Vesna Pusić za Treći entitet. Postano: 28 pro 2010, 13:58 |
|
|
vipera ammodytes je napisao/la: dudu je napisao/la: Proračun Srbije je oko 8 milijardi eura. kad sagledaš našu okolinu, onda odjednom više i nemaš toliko loše mišljenje o sebi. BDP HR= BDP SRBIJA+BDP BIH mislim da bi još mogao ubaciti i CG i Kosovo.
|
|
Vrh |
|
|
vipera ammodytes
|
Naslov: Re: Dnevnik 3; Vesna Pusić za Treći entitet. Postano: 28 pro 2010, 14:01 |
|
|
Hrvatksa nezaposlenost 300 000 (jedna od najvećih u regiji) FBiH 370 000. a duplo manje stanovništva.
|
|
Vrh |
|
|
ivica
|
Naslov: Re: Dnevnik 3; Vesna Pusić za Treći entitet. Postano: 28 pro 2010, 14:30 |
|
|
Pusićka manipulira, ona je kao za treći a javno izjavi kako izvan vlasti ostaje tek 50% legitimiteta, ako jedan prosječan gledatelj se zapita kako to da se krši volja Hrvata u BiH kad su HSP i Lijan osvojili 50% galsova Hrvata dolazi do sasvim drugog zaključka.
pored toga izbor komšića naziva "rupom u zakonu" a ne grubim kršenjem izborne volje konstitutivnog naroda odnosno nametanjem predstavnika od sećijaša.
I nakon ovoliko laži jedan je medij naziva državnicom.
_________________ https://youtu.be/sJnJi5tcqxQ
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Dnevnik 3; Vesna Pusić za Treći entitet. Postano: 28 pro 2010, 14:35 |
|
|
dudu je napisao/la: zapovjednik je napisao/la: Kad hoces pravit teritorije odvojene od drzave,moras naci neku silu koja ce ih izdrzavat.Primjer:Turski Cipar-Turska,Transdnistrija-Rusija itd. Ko ce vas izdrzavat:Hrvatska nit moze nit hoce,mozda bi Rusija zelila,da budete njena privatna prcija. neće to biti oružana pobuna, pa da će se ti teritoriji fizički odvojiti iz FBIH ili da će svim nehrvatima biti zabranjen ulazak. radi se o tome da se napuštaju institucije FBIH kao entiteta, a mi imamo načine da se samoorganiziramo preko županija i općina. ne vodi našu brigu, mi krepat od gladi nećemo. Yup
|
|
Vrh |
|
|
Grunf
|
Naslov: Re: Dnevnik 3; Vesna Pusić za Treći entitet. Postano: 28 pro 2010, 14:44 |
|
|
dudu je napisao/la: vipera ammodytes je napisao/la: BDP HR= BDP SRBIJA+BDP BIH mislim da bi još mogao ubaciti i CG i Kosovo. BDP Zagreba > BDP BiH
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Dnevnik 3; Vesna Pusić za Treći entitet. Postano: 28 pro 2010, 14:48 |
|
|
bumbar92 je napisao/la: http://www.hrt.hr/index.php?id=48&tx_ttnews[tt_news]=99477&tx_ttnews[backPid]=38&cHash=904a2aaea9 Citat: Neminovan hrvatski entitet? Sve je manje zdravog razuma na političkoj sceni Bosne i Hercegovine. Dok je potpisivan prije 15 godine, Daytonski je sporazum bio spas za BiH, stao je rat. Danas je Dayton povod za institucionalne blokade. Naime, SDA pokušava uspostaviti vlast bez hrvatskih izbornih pobjednika. Unatoč povjerenju 90 posto birača Čovićevu i Ljubićevu HDZ-u, vlast u BiH formiraju SDA i SDP, koji su smokvin list za Hrvate našli u HSP-u i stranci Lijanovića. Uspostavlja se vlast bez izbornih pobjednika. Ovaj pokušaj majorizacije Hrvata osuđuje i Milorad Dodik. Inicijativu SDA naziva iluzijom. Zastupnički dom Parlamenta BiH još nije konstituiran, pregovori su prijeko potrebni. Politička kriza u BiH pogubna je za Hrvate, smatraju analitičari. Ključno je promijeniti Ustav i izborni zakon, koji idu na štetu Hrvata, a imaju uporište u Daytonskom sporazumu. O politici Hrvatske prema BiH u Dnevniku 3 govorila je Vesna Pusić, predsjednica saborskog Odbora za praćenje pregovora s EU-om i predsjednica Kluba HNS-a u Saboru. Vesna Pusić rekla je kako pravo predstavništvo Hrvata trenutno u BiH ne postoji. Istaknula je kako je Komšić izabran zahvaljujući "rupi u zakonu". Pusićka je arogantna, ali je i inteligentna (i sposobnija od većine hrv. političara). Zna žena prepoznati realnost
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Dnevnik 3; Vesna Pusić za Treći entitet. Postano: 28 pro 2010, 14:49 |
|
|
Grunf je napisao/la: dudu je napisao/la: mislim da bi još mogao ubaciti i CG i Kosovo.
BDP Zagreba > BDP BiH BDP Zagreba >> BDP BiH
|
|
Vrh |
|
|
vipera ammodytes
|
Naslov: Re: Dnevnik 3; Vesna Pusić za Treći entitet. Postano: 28 pro 2010, 14:51 |
|
|
Ovo sa Zlajom nije moglo bolje ispasti. Mozak Miloševića a nema vojnu silu 0.01% što je ovaj imao.
Pa nije moglo bolje ljudi
|
|
Vrh |
|
|
Grunf
|
Naslov: Re: Dnevnik 3; Vesna Pusić za Treći entitet. Postano: 28 pro 2010, 14:58 |
|
|
Ceha je napisao/la: Grunf je napisao/la: BDP Zagreba > BDP BiH BDP Zagreba >> BDP BiH Ali to ne pokazuje da su Zagreb ili Hrvatska razvijeni nego da je BiH totalno nerazvijena.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Dnevnik 3; Vesna Pusić za Treći entitet. Postano: 28 pro 2010, 15:06 |
|
|
Grunf je napisao/la: Ceha je napisao/la: BDP Zagreba >> BDP BiH Ali to ne pokazuje da su Zagreb ili Hrvatska razvijeni nego da je BiH totalno nerazvijena. To pokazuje da u BiH ima muslimana Pa RH je trebala premašiti Sloveniju po BDPu i svemu čega ima u njoj. Samo kad su nam političari lopine. A u BiH su drugi problemi na sceni (multietniĆarski )
|
|
Vrh |
|
|
pjosip
|
Naslov: Re: Dnevnik 3; Vesna Pusić za Treći entitet. Postano: 28 pro 2010, 15:21 |
|
|
Ceha je napisao/la: Grunf je napisao/la: Ali to ne pokazuje da su Zagreb ili Hrvatska razvijeni nego da je BiH totalno nerazvijena. To pokazuje da u BiH ima muslimana Pa RH je trebala premašiti Sloveniju po BDPu i svemu čega ima u njoj. Samo kad su nam političari lopine. A u BiH su drugi problemi na sceni (multietniĆarski ) Pojednsotavljeno razmisljanje. I Slovenci kradu, sad im na vidjelo izlaze brojne afere. Stvar je u tome da Slovenci imaju samo jednu francusku tvornicu Renault (zaostavstina iz Juge) koja im direktno cini preko 10% ukupnog izvoza a posredno (dobavljaci, proizvodjaci rezervnih dijelova) vjerojatno i do 20%. I to ti je ta razlika.
_________________ Srpska deca, srpski voz, srpski vratovi, srpski mostovi
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Dnevnik 3; Vesna Pusić za Treći entitet. Postano: 28 pro 2010, 15:39 |
|
|
pjosip je napisao/la: Ceha je napisao/la: To pokazuje da u BiH ima muslimana Pa RH je trebala premašiti Sloveniju po BDPu i svemu čega ima u njoj. Samo kad su nam političari lopine. A u BiH su drugi problemi na sceni (multietniĆarski ) Pojednsotavljeno razmisljanje. I Slovenci kradu, sad im na vidjelo izlaze brojne afere. Stvar je u tome da Slovenci imaju samo jednu francusku tvornicu Renault (zaostavstina iz Juge) koja im direktno cini preko 10% ukupnog izvoza a posredno (dobavljaci, proizvodjaci rezervnih dijelova) vjerojatno i do 20%. I to ti je ta razlika. Gle, imali smo mi i rat tako da Ali, slovenske krađe su puno nižeg ranga nego naše. Naravno da je ovo gore sve pojednostavljeno, ali tako je. Narod smo sa previše izdajica (ima ih u svakom narodu, ali kod nas su u extra plusu).
|
|
Vrh |
|
|
ZADRANIN
|
Naslov: Re: Dnevnik 3; Vesna Pusić za Treći entitet. Postano: 28 pro 2010, 15:53 |
|
Pridružen/a: 17 svi 2010, 13:46 Postovi: 360 Lokacija: Zadar/Zagreb
|
moram priznati da me vekica iznenadila sa ovim s obzirom da su ona i njen dragi braco jugoslavenčine kakve svit nije vidija ...a i dedin brat je primjerice za stare jugoslavije širio strah i trepet po zagrebu tj. bio izvršioc beogradskih naređenja ...
|
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Dnevnik 3; Vesna Pusić za Treći entitet. Postano: 28 pro 2010, 16:06 |
|
|
dudu je napisao/la: potsjećaju me na Srbiju iz ranih 90-tih kad su govorili da će Slovenija i Hrvatska propasti bez Srbije. danas ta Slovenija za Srbiju dođe kao Švedska, a Hrvatska kao Njemačka, bez pretjerivanja. Pogodio si...za malo... Svedska i Nemacka su svetlosnim godinama udaljene od obe drzave, ovakav napad samopouzdanja nece razgoliti mizerne ekonomske brojke obe drzave.
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Dnevnik 3; Vesna Pusić za Treći entitet. Postano: 28 pro 2010, 16:09 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: dudu je napisao/la: potsjećaju me na Srbiju iz ranih 90-tih kad su govorili da će Slovenija i Hrvatska propasti bez Srbije. danas ta Slovenija za Srbiju dođe kao Švedska, a Hrvatska kao Njemačka, bez pretjerivanja. Pogodio si...za malo... Svedska i Nemacka su svetlosnim godinama udaljene od obe drzave, ovakav napad samopouzdanja nece razgoliti mizerne ekonomske brojke obe drzave. Mizerne ili ne,ali ipak samo ekonomske.Ljudi ne razmišljaju o glupostima kojima se mi još bavimo.
|
|
Vrh |
|
|
pjosip
|
Naslov: Re: Dnevnik 3; Vesna Pusić za Treći entitet. Postano: 28 pro 2010, 16:11 |
|
|
Ceha je napisao/la: Gle, imali smo mi i rat tako da Ali, slovenske krađe su puno nižeg ranga nego naše. A na osnovu koje kristalne kugle ti to procjenjuješ? Imaš kakvu potvrdu? Podsjetit ću te da su optužili Janšu za slučaj Patria, da Slovenci imaju jedinu tvrtku za prodaju nafte koja je uspjela bankrotirat, evo sad im je i Droga otišla, imali su tender za telekom na koji se niko nije javio, Ljubljanska Banka im je jedva prošla stres test EU, Mercator se prodaje. Krade se svugdje - stvar je samo u tome koliko je to izdržljivo i koliko neki narodi sami rješavaju svoje stvari bez da plaču EU da ih zaštiti od njihovih vlastitih sinova i kćeri. Citat: Naravno da je ovo gore sve pojednostavljeno, ali tako je. Narod smo sa previše izdajica (ima ih u svakom narodu, ali kod nas su u extra plusu). Ja više nisam siguran niti da smo narod ali to je jedna druga priča.
_________________ Srpska deca, srpski voz, srpski vratovi, srpski mostovi
|
|
Vrh |
|
|
TGrad
|
Naslov: Re: Dnevnik 3; Vesna Pusić za Treći entitet. Postano: 28 pro 2010, 16:15 |
|
|
Grunf je napisao/la: Ceha je napisao/la: BDP Zagreba >> BDP BiH Ali to ne pokazuje da su Zagreb ili Hrvatska razvijeni nego da je BiH totalno nerazvijena. kako no se kaze: jebes zemlju kojoj je hrvatska zapad..
|
|
Vrh |
|
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Dnevnik 3; Vesna Pusić za Treći entitet. Postano: 28 pro 2010, 16:20 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Mizerne ili ne,ali ipak samo ekonomske.Ljudi ne razmišljaju o glupostima kojima se mi još bavimo. Naravno da je ekonomija najvaznija u svakoj sredjenoj zemlji, da je srece, samo bi se o tome ovde pisalo... Ovo poredjenje ne stoji, Hrvatska je jos u Jugu usla sa jacom ekonomijom, takav je istorijski razvoj bio, pod Austrougarima, dok Srbi pod Osmanlijama(ne svi, Srbi u Vojvodini su bili znatno napredniji uvek). Otprilike sa kakvom je prednoscu usla u Jugu, sa takvom je izasla, ako je za Hrvate Juga bila tamnica, to isto mozemo reci za Srbe... da je Beograd usisavao pare Hrvata kao sto se prica, pa valjda bi se razvijala Srbija. U realnosti to je bila dirigovana ekonomija, zadnjih 45 godina zajednice CK je to rasporedjivao, i kad podvucemo crtu, odnos koji je bio pre Juge, odnos na kraju Juge, i odnos danas je u nekoj realnoj srazmeri. Al to nije ni priblizno tako da bi u pricu uvlacili Nemacku i Svedsku, kao da Jugica poredimo sa BMW-om i Volvo-om...
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|