Odavno nisam vidio snimak, koji se tiče naših prostora, a da datira od prije 30-40 godina, u ovakvoj sjajnoj kvaliteti. Uobičajeno je riječ o transferima sa video kazeta, pa ispadne jadno. Mislio sam da je neki američki dokumentarac na početku, ali ne, ovo je službeni IOC snimak/pregled, onako vuče na EPP, ali jako dobro.
Ovo je predobro, preporučio bih svima, ne nužno zbog sporta, nego ćete tu skužiti hrpu drugih stvari. Skromno, al od srca, ovakve nisko-budžetne ZOI se više ne mogu organizirati.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
Jbg sta znaci niskobudzetirane? Nemamo poredjenje, prva polovina osamdesetih, tad je haman sve bilo skromnije od danasnjice.
A moze i biti da si upravu posto tad svijet jos nije bio do te mjere komerciolizovan kao sto je to danas slucaj zahvaljujici neoliberalizmu i njegovim refleksima. ali fuck that meni je ovo gore deset puta simpaticnije
ZOI 1988. u Calgaryju su predstavljale ogromni troškovni (4x skuplje od ZOI 1980. (održane u SAD, pa nije samo riječ o razlici u cijenama) i 1984.) i infrastrukturni skok. Mislim da su one bile taj iskorak nakon kojeg nije bilo povratka.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
Pridružen/a: 01 lip 2021, 10:38 Postovi: 8641 Lokacija: Tu negde
A mogli su već tad da imaju aotoput , ali oni su se odlučili sa kratkotrajnu čast .
_________________ Popis 2022-ge 99,99%Srbendi . "Novi Pazar ,Sjenica i Tutin 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilne mujage". "Preševo i Bujanovac 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilni Šiptari ".
Priša Branko Mikulić Slovence i umisto da je bivša država dobila Olimpijske igre u Kranju ili di već po Sloveniji, dobilo ih Sarajevo koje je od zimskih športova jedino poznavalo grudanje.
Jeli Vučko animiran u Zagrebačkoj školi crtanog filma?
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
Da, Jože Trobec je autor, ali ovi crtani su mislim mogli samo u ZG nastati, jer su samo oni to u YU radili.
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 38043 Lokacija: Gl. grad regije
Bobovac je napisao/la:
Mar-kan je napisao/la:
Odličan dokument, poput Opstanka - Survival... Vrati me u djetinjstvo
Dva događaja sa ZOI, koja najbolje pamtim, jesu medalja Jure Franka - uleti nastavnik u razred derući se Jureeee Frankoo osvojio srebroo!!
... i klizački nastup britanaca uz Bolero... (na MoS-ovom snimku oko 45. min.)...
Volimo Jureka više nego bureka!
I ja se to dvoje sjećam ali zapravo pokazuje koliko je Yu bila šuga od države kad je ta medalja toliko značila. Inače, očekivala se medalja od drugih, ne od njega. I kasnije nije imao neke reze.
Onda se pojavio Rok Petrović, pa Pavlek, pa Kostelići&Co.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
I ja se to dvoje sjećam ali zapravo pokazuje koliko je Yu bila šuga od države kad je ta medalja toliko značila. Inače, očekivala se medalja od drugih, ne od njega. I kasnije nije imao neke reze.
Pa nije sve tako. Od Jure se očekivalo ili bolje rečeno nadalo da bude bar ta medalja.
Pa nije sve tako. Od Jure se očekivalo ili bolje rečeno nadalo da bude bar ta medalja.
U ta doba, najpoznatiji bio Bojan Križaj.
Da, s tim da je osvojio samo sedmo mjesto u slalomu i deveto u veleslalomu.
Kod Pazarića je za potrebe olimpijade uspostavljena ski staza za uspinjačom a kako upućeni tvrde bolja nego ona na Bjelašnici. Slabo se koristila. Samo neki lokalni ski klub.
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.