|
|
Stranica: 1215/1361.
|
[ 34005 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 26 pro 2022, 12:44 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Rutinerr je napisao/la: Kad se već hvališ srbijanskim aerodromima, a vidim spominješ autobuski prevoz, pa de malo i to pomeni. Ovih dana su srbijanski busevi zakrčili granične prelaze, ide dijaspora za praznike u Srbiju. Tako će biti i u povratku. Valjda ima dovoljno autobusa  "Srpskim" se kaže na srpskom jeziku. Samo jezik bošnjačkog naroda mora da se lomi izmišljajući takve glupe nazive. Kako sebi tako i drugima. Boli me kurac kako se kaže na srpskom. Nisam ja Srbin. I pričam kako hoću. Evo čas iz bosanskog: Srbijanski - iz Srbije. Srpski - uopćeno Srbin. Može i iz Bosne Srbin.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 26 pro 2022, 12:48 |
|
|
Zviezda Granda je napisao/la: Fakat je za promatranje kad se Muslimani uhvate srpskog iseljavanja, a sva je prilika da Srbi sele najmanje.
Što je i logično, Hrvati imaju EU papire, a Muslimana je više raseljenih posvuda pa mogu povuć.
Tisuće dobiju natalitetom, desetke tisuća izgube iseljavanjem.
Oni su tek počeli pričat o iseljavanju kad su došli u rang najgorih u svijetu, a i sad se vole dohvatit Hrvata i Irske, samo nitko da primjeti da je njih ove godine otišlo u Hrvatsku više no što ima Hrvata u Irskoj.
Baš Mujo i Haso. A Srba nije? Od Čikaga do Melburna, nema gdje ih nema. Jaka im je dijaspora kao i naša ili vaša, kakve to veze ima? I gledaj da koristiš aktuelne nazive imena naroda, opomenuće te novovrijeme. On ti je neki lektor ovdje i alergičan je na te stvari. Muje i Hase ste vi koji se satraste dokazivajući kako mi selimo, ma eto za koju godinu neće nas biti nikako. Projicirate vlastite želje na stvarnost. Pa se čitave teme o tom pišu, a svako malo nikne neka tema-željica o tom seljenju. Isto ko da je neko budala, pa ne vidi da ste vi iz Hercegovine iselili masovno, i nema ko više ni iseliti ni da hoće, a da Srbi sele jednako iz RS, jer nema perspektive. Naravno, to ništa ne pominjete, fokus vam je na to koliko se Bošnjaci sele. Jer su to želje i pozdravi. Gorka je vaša sreća kad ste spali na to.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 26 pro 2022, 12:51 |
|
|
Rutinerr je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: "Srpskim" se kaže na srpskom jeziku. Samo jezik bošnjačkog naroda mora da se lomi izmišljajući takve glupe nazive. Kako sebi tako i drugima.
Boli me kurac kako se kaže na srpskom. Nisam ja Srbin. I pričam kako hoću. Evo čas iz bosanskog: Srbijanski - iz Srbije. Srpski - uopćeno Srbin. Može i iz Bosne Srbin. Pošteno. I mi smo vas počeli prevoditi. Npr. Citat: Srpski mediji preveli kultnu rečenicu Nihada iz “Ovo malo duše”“Tvoj čovek, Senada, je teška zver. I ono malo duše što ima, sotona mu je otežao“ https://6yka.com/kultura-i-zabava/srpsk ... -malo-duse ili Citat: Jezik bošnjačkog naroda: Ja sam Bošnjak vjera mi je islam jezik bosanski na popisu to ću kazati Citat: Srpski jezik: Ja sam Musliman vjera mi je turska jezik bošnjačkog naroda na popisu moram varati
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 26 pro 2022, 12:53 |
|
|
|
Ne postoji turska vjera. Zašto volite izmišljene stvari? Andromeda, Kosovska bitka, heroji, luzeri, šta je zajedničko? Srbi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zviezda Granda
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 26 pro 2022, 12:58 |
|
|
|
Dobro, ima i Srba vani, možda to nije neki argument.
To da ima manje koga za iseliti kod Hrvata i Srba je istina, ali vas sada ide više, mada ne dovoljno da Hrvati uhvate ikakvu prednost npr. u srednjoj Bosni.
Fokus na vaše iseljavanje je zato što ste namjeravali demografijom ostvariti prednost, a ništa od toga, nije nevjerojatno da vas Srbi prestignu po brojnosti idućih desetljeća, samo vas kasnije hvata isti demografski proces.
Nitko nema blistavu demografsku budućnost, to svakako.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 26 pro 2022, 12:59 |
|
|
Rutinerr je napisao/la: Ne postoji turska vjera. Zašto volite izmišljene stvari? Andromeda, Kosovska bitka, heroji, luzeri, šta je zajedničko? Srbi. Možda ne postoji na jeziku bošnjačkog naroda. Al u srpskom postoji. Turska vjera je kad neko ide u džamiju ko Turci. Vi to na vašem jeziku zovite kako hoćete.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 26 pro 2022, 13:03 |
|
|
Zviezda Granda je napisao/la: Dobro, ima i Srba vani, možda to nije neki argument.
To da ima manje koga za iseliti kod Hrvata i Srba je istina, ali vas sada ide više, mada ne dovoljno da Hrvati uhvate ikakvu prednost npr. u srednjoj Bosni.
Fokus na vaše iseljavanje je zato što ste namjeravali demografijom ostvariti prednost, a ništa od toga, nije nevjerojatno da vas Srbi prestignu po brojnosti idućih desetljeća, samo vas kasnije hvata isti demografski proces.
Nitko nema blistavu demografsku budućnost, to svakako. Ne pratiš dovoljno, Srbe mori bijela kuga.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 26 pro 2022, 13:05 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Rutinerr je napisao/la: Ne postoji turska vjera. Zašto volite izmišljene stvari? Andromeda, Kosovska bitka, heroji, luzeri, šta je zajedničko? Srbi. Možda ne postoji na jeziku bošnjačkog naroda. Al u srpskom postoji. Turska vjera je kad neko ide u džamiju ko Turci. Vi to na vašem jeziku zovite kako hoćete. Ja ti opet kažem, to je izmišljeno. Isto da si rekao srpska vjera. U džamiju idu i Turci i Arapi i Marokanci, mnogi Evropljani, Amerikanci, Australci. Neznanje je gadna stvar. I kad stvari kvalifikuješ ko prađed ti prije 200-300 godina. I on je tako nazivao i nadao se, a ništa ne bi 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 26 pro 2022, 13:08 |
|
|
Citat: Pripadnici policije Republike Srpske po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine od jutros sprovode veliku operativnu akciju protiv više osoba zbog organizovanog kriminala, saznaje Klix.ba.
Osumnjičeni se terete za više krivičnih djela u vezi sa organizovanim kriminalom, a to su promet narkoticima, oružjem i vojnom opremom, pranje novca te pomaganje nakon počinjenja krivičnog djela. Srpski teroristi. Samo hapsi 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
storarare
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 26 pro 2022, 13:08 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2021, 10:38 Postovi: 8641 Lokacija: Tu negde
|
Vladimir RUS je napisao/la: 3AJE6 je napisao/la: Sa muslimanima i njihovim patronima se mora proaktivno. To je posebno postalo jasno nakon promuslimanskih presuda US protiv RS, uzastopnih izbora Komšića i pokušaja da se preuzmu tuđi domovi naroda. Treba ih non stop zabavljati o njihovom jadu, a ne dopuštati da dokoni na mindetu smišljaju pakosti i guraju ih uz pomoć stranih govana. Ta taktika je poslala SDA u opoziciju, a SDS u penziju.
Dodik proaktivno rastura sebe. Malo ga drugi, malo on sebe. Od 2018 preko 2020, pa sve do 2022, Dodik je sve slabiji i slabiji. Samo ako se usporedi 2022, sa izborima 2018, vidi se pad za nekih oko 70 hiljada glasova, sto je pad za nekih 15-20 odsto i to ako je sudeci po brutalno pokradenim izborima, dok realno, za jos nekoliko desetina hiljada glasova, sto znaci da je Dodik zapravo politicki mrtvac koji hoda, te stoga, mjesto mu je u politickoj kanti za smece, sto je i posljedica toga, sto Dodik nema sta da ponudi narodu, osim sve vece brutalnije i bezobzirnije pljacke. Dobro dobro neke 2038 prepodobna Mati Jelena će pobediti.
_________________ Popis 2022-ge 99,99%Srbendi . "Novi Pazar ,Sjenica i Tutin 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilne mujage". "Preševo i Bujanovac 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilni Šiptari ".
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 26 pro 2022, 13:09 |
|
|
Rutinerr je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Možda ne postoji na jeziku bošnjačkog naroda. Al u srpskom postoji. Turska vjera je kad neko ide u džamiju ko Turci. Vi to na vašem jeziku zovite kako hoćete.
Ja ti opet kažem, to je izmišljeno. Isto da si rekao srpska vjera.U džamiju idu i Turci i Arapi i Marokanci, mnogi Evropljani, Amerikanci, Australci. Neznanje je gadna stvar. I kad stvari kvalifikuješ ko prađed ti prije 200-300 godina. I on je tako nazivao i nadao se, a ništa ne bi  Pa da, srpska vjera. Naša vjera je unikatna. Srpsko pravoslavlje je jedinstveno u svijetu. Nema niko iznad našeg Patrijarha, nama su i Vatikan i Meka i Medina u Beogradu. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 26 pro 2022, 13:11 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Rutinerr je napisao/la: Ja ti opet kažem, to je izmišljeno. Isto da si rekao srpska vjera.U džamiju idu i Turci i Arapi i Marokanci, mnogi Evropljani, Amerikanci, Australci. Neznanje je gadna stvar. I kad stvari kvalifikuješ ko prađed ti prije 200-300 godina. I on je tako nazivao i nadao se, a ništa ne bi  Pa da, srpska vjera. Naša vjera je unikatna. Srpsko pravoslavlje je jedinstveno u svijetu. Nema niko iznad našeg Patrijarha, nama su i Vatikan i Meka i Medina u Beogradu.  Pravoslavna vjera, bukvane. Jel srpska i u Rusiji? E moj rudonja.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 26 pro 2022, 13:13 |
|
|
Rutinerr je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Pa da, srpska vjera. Naša vjera je unikatna. Srpsko pravoslavlje je jedinstveno u svijetu. Nema niko iznad našeg Patrijarha, nama su i Vatikan i Meka i Medina u Beogradu.  Pravoslavna vjera, bukvane. Jel srpska i u Rusiji? E moj rudonja. Srpska pravoslavna vjera Muslimane. U Rusiji je ruska. Mi nemamo ništa sa Ruskom pravoslavnom crkvom, mi smo autokefalni. Sami za sebe. Po cijeli dan izučavaš vjere i opet ništa ne znaš.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
storarare
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 26 pro 2022, 13:23 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2021, 10:38 Postovi: 8641 Lokacija: Tu negde
|
Rutinerr je napisao/la: Ne postoji turska vjera. Zašto volite izmišljene stvari? Andromeda, Kosovska bitka, heroji, luzeri, šta je zajedničko? Srbi. Tako se kod nas uvek pričalo.
_________________ Popis 2022-ge 99,99%Srbendi . "Novi Pazar ,Sjenica i Tutin 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilne mujage". "Preševo i Bujanovac 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilni Šiptari ".
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Altomanović
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 26 pro 2022, 13:30 |
|
|
|
“Izrodi, sto ce turska vjera medju nama” Njegos
_________________ S vjerom u Boga
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 26 pro 2022, 14:00 |
|
|
storarare je napisao/la: Rutinerr je napisao/la: Ne postoji turska vjera. Zašto volite izmišljene stvari? Andromeda, Kosovska bitka, heroji, luzeri, šta je zajedničko? Srbi. Tako se kod nas uvek pričalo. Što opet ne znači da je ispravno. Jasno je meni da narodski ide turska vjera i turci, al brate ako si malo školovan, onda znaš da ne ide.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 26 pro 2022, 14:11 |
|
|
Rutinerr je napisao/la: storarare je napisao/la: Tako se kod nas uvek pričalo. Što opet ne znači da je ispravno. Jasno je meni da narodski ide turska vjera i turci, al brate ako si malo školovan, onda znaš da ne ide. Nije ispravno ni reći "Njemci" pa mi Dojčere zovemo Njemcima (nijemi ljudi, budale). Tako mi to volimo. Lakše nam reći Muslimani ili Turci nego to Šnjkšnjkknjk što ste sebi smislili.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 26 pro 2022, 14:18 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Rutinerr je napisao/la: Što opet ne znači da je ispravno. Jasno je meni da narodski ide turska vjera i turci, al brate ako si malo školovan, onda znaš da ne ide. Nije ispravno ni reći "Njemci" pa mi Dojčere zovemo Njemcima (nijemi ljudi, budale). Tako mi to volimo. Lakše nam reći Muslimani ili Turci nego to Šnjkšnjkknjk što ste sebi smislili. Pa slušate i splaćine od Baje, onih Satelita i Gocija i Žareta, što ne znači da to neko normalan sluša. Citat: Molimo putnike za Cikago da se ukrcaju hvala
Na dvije strane svijeta provodimo dane place oko, evo moga rane rastali se davno, a srecu se sada pjevaj, grlo, jace neg' ikada Citat: Sta si noci proveo na strazi cudno mi je da te Hag ne trazi ako u Hag jos koga povedu nema sumnje prvi si na redu
Ref. 2x Dok je brale tvoj mitraljez tuko spavala si mirno Banja Luko Al ovo je klasik Citat: Ja sam moler i to mi je struka okrecicu pola komsiluka
O moj Coja je li tebi zao sto ti nisam sarovu prodao
Oj Nasere, tursku li ti nanu ceracu te o Petrovu danu
O moj Zara da sta bude tebi tri godine zapjevali ne bi
Curo Zoro, jesam li ti prvi jesi Dule kad odbijes nule
Da zna bula kakva je slanina nikad ne bi ljubila Turcina
Care Lazo, ljute se vojvode sto ti Milos sa vecere ode
Sto konobar sad mu pivu ne da dosla Goca, Gocija da gleda
I moj djedo bio je solunac vratio se ranjen u Bratunac
Ej gde si djede sakrio kokardu kad je Drazo raspustio gardu
Mala moja, ove ruke dvije pipale bi dje pipano nije
Kisa pada, trava raste ja je susim, pa je pusim Znači nadrobljeno svega, ne znaš odakle bi pošao, od Soluna, Nasera, nekih paljanskih kurvi, kokardi, trave, molera...brlja čini svoje. Evo i dijela tebi posvećenog Citat: Garo, Garo evo tvoga pjane rice, muce niz Mokranjske strane
Vozi me na Pale preko ledina tamo zivi, tamo zivi moja jedina 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 26 pro 2022, 14:20 |
|
|
To Mujo Srbine!  Da svaki dan poslušaš jednu srpsku krajišku pjesmu vremenom bi dobio osmjeh na licu. Ne bi bio tako siv i depresivan ko Bakir. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 26 pro 2022, 14:23 |
|
|
Umro sam od smijeha Šta je ovo sunce ti jebem 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 26 pro 2022, 14:29 |
|
|
Rutinerr je napisao/la: Umro sam od smijeha Šta je ovo sunce ti jebem  Smijeh Mujo. Jedna od ljepših emocija. To ti se desi kad si veseo, raspoložen. Da si Srbin smijao bi se svaki dan.  Pa kaže!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 26 pro 2022, 14:32 |
|
|
Ja se smijem jer su tekstovi ništa ni sa čim, a i oni što ima neki smisao je neka glupost. E garo, riče muče niz doline. Šta si ti, bik, rudonja? Kiša pada trava raste, ja je sušim pa je pušim boktejbo 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 26 pro 2022, 14:39 |
|
|
Rutinerr je napisao/la: Ja se smijem jer su tekstovi ništa ni sa čim, a i oni što ima neki smisao je neka glupost. E garo, riče muče niz doline. Šta si ti, bik, rudonja? Kiša pada trava raste, ja je sušim pa je pušim boktejbo  Pa to je i poenta Muslimane. Da se nasmiješ. Smiješni tekstovi. Da budeš veseo. A ne ko u turskim sevdalinkama"Jadnaaaaaaaaaa ja u Sarajevu samaaaaaaaaaa sve mi pomrlo aman". A ti sa onom cigarom i kahvom ko popišan to slušaš. I šta ćeš nego posiviti i pasti u depresiju. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 26 pro 2022, 14:43 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Rutinerr je napisao/la: Ja se smijem jer su tekstovi ništa ni sa čim, a i oni što ima neki smisao je neka glupost. E garo, riče muče niz doline. Šta si ti, bik, rudonja? Kiša pada trava raste, ja je sušim pa je pušim boktejbo  Pa to je i poenta Muslimane. Da se nasmiješ. Smiješni tekstovi. Da budeš veseo. A ne ko u turskim sevdalinkama"Jadnaaaaaaaaaa ja u Sarajevu samaaaaaaaaaa sve mi pomrlo aman". A ti sa onom cigarom i kahvom ko popišan to slušaš. I šta ćeš nego posiviti i pasti u depresiju.  Valjda bi pjesme biti smislene. Jel ti misliš da se raja uz pjesme samo kesla ko debili ili bi muzika trebala imati i drugu svrhu? Kad smo kod muzike, ovo što ovi sviraju zvuči kao mačka kojoj si stao na rep. Bosanske autohtone sevdalinke su remek djela i ovo smeće je smiješno i pominjati u tom kontekstu. Evo jedna s banjalučkim motivima: Citat: Banja Luko i ravnine tvoje, u tebi su crne oči moje.
U tebi je Beg-Emina mlada pa se šeće ispod bila grada.
Gledao je valija sa grada: A Boga ti, Beg-Emina mlada, bi li meni virna ljuba bila?
Steraću ti crvenu kadifu, sipaću ti biser i dukate!
A Boga mi, valijo iz grada, ne bi’ tebi virna ljuba bila, ja imadem agu Omer-agu.
U Omera šargija tambura, kad god svira u srce me dira.
Volim s Omom po gori hoditi, neg s valijom u dvoru siditi! Al ovo je prošlost i to treba čuvati, a ovo što vi slušate nema ko i šta čuvati. Gomila napisanih gluposti koje možeš jedino slušati mrtav pijan i usran.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 26 pro 2022, 14:54 |
|
|
Rutinerr je napisao/la: Jel ti misliš da se raja uz pjesme samo kesla ko debili ili bi muzika trebala imati i drugu svrhu?
Različite muzike za različite svrehe. Krajiška muzika služi da se ubiješ od alkohola, ismiješ ko budala i eventualno pobiješ ko čovjek. Sevdalinke služe za ubijanje raspoloženja i stiomačne probleme. Ako imaš zatvor samo pustiš Himzu Četvrtinu i usreš se ko Šnjoko 1992. kad je ugledao Arkana.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|