|
|
Stranica: 45/53.
|
[ 1304 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
weasel
|
Naslov: Re: BiH vs. Hrvatska vs. Srbija - osnovni ekonomski pokazatelji... Postano: 13 sij 2023, 18:37 |
|
|
Karabaja je napisao/la: Bosna ostavila Srbiju u oblaku niskog rasta, siromaštva i beznađa. Ekonomski tigar? Više kao ekonomski šakal sa slomljenom nogom koji lagano umire od gladi :D
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
Reconquista
|
Naslov: Re: BiH vs. Hrvatska vs. Srbija - osnovni ekonomski pokazatelji... Postano: 13 sij 2023, 20:17 |
|
|
E to je već pravo društvo. Bosna, Kosovo, Makedonija. Tu se treba pokazat.
_________________ HR + HB = Hrvatska domovina. Za dom.
Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!
|
|
Vrh |
|
|
Karabaja
|
Naslov: Re: BiH vs. Hrvatska vs. Srbija - osnovni ekonomski pokazatelji... Postano: 13 sij 2023, 21:56 |
|
|
Ne bih bas rekao, brojevi su neumoljivi a predviđanja svjetske banke optimistična. Budući balkanski Singapur!
Privitak/ci: |
IMG_20230113_205416.jpg [ 120.07 KiB | Pogledano 2204 put/a. ]
|
_________________ Dom svoj čuva Zrinski 115
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: BiH vs. Hrvatska vs. Srbija - osnovni ekonomski pokazatelji... Postano: 18 sij 2023, 20:38 |
|
|
..da nije našeg kancelara imali bi sudbinu Srbije..molimo se boga za njega..
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: BiH vs. Hrvatska vs. Srbija - osnovni ekonomski pokazatelji... Postano: 26 sij 2023, 14:05 |
|
|
..najveci gigant il brend u hr u teškim vremenima nikad jači..hvala kancelaru.. Dionica Podravke u srijedu je skočila na 94 eura, odnosno 708,24 kune, što je najviša zaključna cijena ikad na kraju trgovinskog dana na Zagrebačkoj burzi.
Povijesno najviša zaključna cijena dosad je iznosila 93,70 eura (706 kuna) i bila je postignuta 17. siječnja lani nakon što su Braća Pivac mjesecima naveliko kupovala Podravkine dionice. Danas je pak pao novi rekord i novi “all time high”.
|
|
Vrh |
|
|
K..M
|
Naslov: Re: BiH vs. Hrvatska vs. Srbija - osnovni ekonomski pokazatelji... Postano: 26 sij 2023, 14:22 |
|
Pridružen/a: 13 stu 2021, 23:58 Postovi: 6615 Lokacija: Nizza, Naissus...
|
laganini je napisao/la: ..da nije našeg kancelara imali bi sudbinu Srbije..molimo se boga za njega.. Molimo se da svrši tko Sanader, u ĆORKU. Burza i privatne tvrtke nemaju veze sa vođom. Ta nije on Tito, i nije 2023 komunizam boomeru. Takvi i u Srb glasuju za ŠTETOČINSKU PARTOKRACIJU.
_________________ Propast najdugovecnije imperije (1123 god), Istocno Rimskog carstva https://www.youtube.com/watch?v=yVa6GQVSaj0
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: BiH vs. Hrvatska vs. Srbija - osnovni ekonomski pokazatelji... Postano: 26 sij 2023, 14:58 |
|
|
K..M je napisao/la: laganini je napisao/la: ..da nije našeg kancelara imali bi sudbinu Srbije..molimo se boga za njega.. Molimo se da svrši tko Sanader, u ĆORKU. Burza i privatne tvrtke nemaju veze sa vođom. Ta nije on Tito, i nije 2023 komunizam boomeru. Takvi i u Srb glasuju za ŠTETOČINSKU PARTOKRACIJU. ..podravk nije privatna tvrtka nemas pojma..
|
|
Vrh |
|
|
Croato
|
Naslov: Re: BiH vs. Hrvatska vs. Srbija - osnovni ekonomski pokazatelji... Postano: 24 vel 2023, 16:16 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Sindjelic
|
Naslov: Re: BiH vs. Hrvatska vs. Srbija - osnovni ekonomski pokazatelji... Postano: 24 vel 2023, 16:28 |
|
Pridružen/a: 08 pro 2020, 13:41 Postovi: 1002 Lokacija: Српски свет
|
Croato je napisao/la: Srbija, 12/2022: Prosječna plaća: 717.75 € Medijalna plaća: 514.82 € https://n1info.rs/biznis/prosecna-decem ... od-60-413/To je zvanicna statistika. Koja sigurno ima odstupanja od stvarnosti. Na primer ja placam porez na iznos od nekih 1000 evra (to mi je poreska osnovica). A zaradjujem skoro 10.000 evra bruto. Isto dosta ljudi dobija minimalac i kes na ruke. Na primer u lancu prodavnica Sunce je tako, verovatno i u ostalim. Cak i u drzavnim ustanovama se radi cesto tako. Isto u Srbiji je gomila privredne aktivnosti u sivoj zoni. Postoje cela naselja koja su nelegalno napravljena, i sto je jos "bolje" u celoj prici, niko nece da legalizuje objekte da ne bi placali porez na imovinu. Iako im drzava nudi da legalizuju. Nista od toga ne postoji zabelezeno kao privredna aktivnost. Evo, znaci totalno ludilo: https://www.rts.rs/page/stories/sr/stor ... naled.htmlSrbi su pomalo i dalje hajduci u krvi.
_________________ Нека буде борба непрестана, нека буде што бити не може – нек ад прождре, покоси сатана! На гробљу ће изнићи цвијеће За далеко неко покољење.
|
|
Vrh |
|
|
Sindjelic
|
Naslov: Re: BiH vs. Hrvatska vs. Srbija - osnovni ekonomski pokazatelji... Postano: 24 vel 2023, 16:31 |
|
|
Je li zna kako mogu da dobijem hrvatski pasos? Trebao bi mi poslovno.
_________________ Нека буде борба непрестана, нека буде што бити не може – нек ад прождре, покоси сатана! На гробљу ће изнићи цвијеће За далеко неко покољење.
|
|
Vrh |
|
|
Croato
|
Naslov: Re: BiH vs. Hrvatska vs. Srbija - osnovni ekonomski pokazatelji... Postano: 24 vel 2023, 16:32 |
|
|
Možemo tako reći za svaku zemlju. Šta li je tek u BiH, tamo ne virujen da je sređeniji sustav u odnosu na Srbiju, tako da je još veće odstupanje od statistike. Albanija, Makedonija, nabrajaj dalje. Na kraju ćete zbog tog vašeg "odstupanja od statistike" ustvari imati veće plaće i od Hrvatske i od Slovenije.
|
|
Vrh |
|
|
K..M
|
Naslov: Re: BiH vs. Hrvatska vs. Srbija - osnovni ekonomski pokazatelji... Postano: 24 vel 2023, 16:33 |
|
|
laganini je napisao/la: K..M je napisao/la: Molimo se da svrši tko Sanader, u ĆORKU. Burza i privatne tvrtke nemaju veze sa vođom. Ta nije on Tito, i nije 2023 komunizam boomeru. Takvi i u Srb glasuju za ŠTETOČINSKU PARTOKRACIJU. ..podravk nije privatna tvrtka nemas pojma.. Kupi će je srbijanski tajkun, tko i par drugih konkurencijskih
_________________ Propast najdugovecnije imperije (1123 god), Istocno Rimskog carstva https://www.youtube.com/watch?v=yVa6GQVSaj0
|
|
Vrh |
|
|
K..M
|
Naslov: Re: BiH vs. Hrvatska vs. Srbija - osnovni ekonomski pokazatelji... Postano: 24 vel 2023, 16:34 |
|
|
Sindjelic je napisao/la: Je li zna kako mogu da dobijem hrvatski pasos? Trebao bi mi poslovno. To je za njih nerazumljivo. Kliče se PUTOVNICA... ako si sa hrv OZEMLJA, prvo zdelaj rodni list, domovnicu, osobnu iskaznicu, moraš biti u netkoj katoličkoj udrugi...plus je da ti fratri daju APRUVEL.
|
|
Vrh |
|
|
Croato
|
Naslov: Re: BiH vs. Hrvatska vs. Srbija - osnovni ekonomski pokazatelji... Postano: 24 vel 2023, 16:36 |
|
|
Tako je. Putovnica. Kakav pasoš... Pričamo svojim jezikom, ne stranim.
|
|
Vrh |
|
|
Sindjelic
|
Naslov: Re: BiH vs. Hrvatska vs. Srbija - osnovni ekonomski pokazatelji... Postano: 24 vel 2023, 16:38 |
|
|
K..M je napisao/la: Sindjelic je napisao/la: Je li zna kako mogu da dobijem hrvatski pasos? Trebao bi mi poslovno. To je za njih nerazumljivo. Kliče se PUTOVNICA... ako si sa hrv OZEMLJA, prvo zdelaj rodni list, domovnicu, osobnu iskaznicu, moraš biti u netkoj katoličkoj udrugi...plus je da ti fratri daju APRUVEL. Nisam poreklom sa prostora Hrvatske. Je li mogu da kazem da sam Hrvat, ionako sam nasao lika na facebooku koji se preziva kao ja, a zove se Franjo.... Hocu da kazem da realno ni oni ne znaju da razlikuju ko je Srbin, a ko Hrvat.
|
|
Vrh |
|
|
Croato
|
Naslov: Re: BiH vs. Hrvatska vs. Srbija - osnovni ekonomski pokazatelji... Postano: 24 vel 2023, 16:46 |
|
|
Ako si Nemanja, Stefan, Vukašin, nije teško razlikovati.
Ako si Luka, Petar, Ivan, teško je razlikovati.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: BiH vs. Hrvatska vs. Srbija - osnovni ekonomski pokazatelji... Postano: 24 vel 2023, 17:17 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59633 Lokacija: DAZP HQ
|
Sindjelic je napisao/la: K..M je napisao/la: To je za njih nerazumljivo. Kliče se PUTOVNICA... ako si sa hrv OZEMLJA, prvo zdelaj rodni list, domovnicu, osobnu iskaznicu, moraš biti u netkoj katoličkoj udrugi...plus je da ti fratri daju APRUVEL. Nisam poreklom sa prostora Hrvatske. Je li mogu da kazem da sam Hrvat, ionako sam nasao lika na facebooku koji se preziva kao ja, a zove se Franjo.... Hocu da kazem da realno ni oni ne znaju da razlikuju ko je Srbin, a ko Hrvat. Nemoguća misija, ni ne pokušavaj. Morao bi dokazivati da si Hrvat (isprave na kojima si se ti, tvoj otac i djed izjasnili Hrvatom) i opet ti ne bi dali ako imaš preko 25 godina.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Sindjelic
|
Naslov: Re: BiH vs. Hrvatska vs. Srbija - osnovni ekonomski pokazatelji... Postano: 24 vel 2023, 17:19 |
|
|
dudu je napisao/la: Sindjelic je napisao/la: Nisam poreklom sa prostora Hrvatske. Je li mogu da kazem da sam Hrvat, ionako sam nasao lika na facebooku koji se preziva kao ja, a zove se Franjo.... Hocu da kazem da realno ni oni ne znaju da razlikuju ko je Srbin, a ko Hrvat. Nemoguća misija, ni ne pokušavaj. Morao bi dokazivati da si Hrvat (isprave na kojima si secti, tvoj otac i djed izjasnili Hrvatom) i opet ti ne bi dali ako imaš preko 25 godina. Vazi, hvala. Malo bi mi olaksalo oko poslova u EU, razvoja biznisa potencijalno, ali nije mi krucijalno, vise sam hteo da imam ako eventualno zatreba.
|
|
Vrh |
|
|
K..M
|
Naslov: Re: BiH vs. Hrvatska vs. Srbija - osnovni ekonomski pokazatelji... Postano: 24 vel 2023, 17:23 |
|
|
dudu je napisao/la: Sindjelic je napisao/la: Nisam poreklom sa prostora Hrvatske. Je li mogu da kazem da sam Hrvat, ionako sam nasao lika na facebooku koji se preziva kao ja, a zove se Franjo.... Hocu da kazem da realno ni oni ne znaju da razlikuju ko je Srbin, a ko Hrvat. Nemoguća misija, ni ne pokušavaj. Morao bi dokazivati da si Hrvat (isprave na kojima si se ti, tvoj otac i djed izjasnili Hrvatom) i opet ti ne bi dali ako imaš preko 25 godina. Ja sam se popisao Hrvat, RKC...čekam APRUVEL, iz RKC u Nišu...i trebam u par kulturno prosvjetnih udruga dobiti iskaznice i TO BI BILO SVE POTREBNO. Hrv jezik, izričaj i kulturu od stoljeća 7.ga imam u malom prstu. Još sam politički pod ugrozbom, kao protivnik režima i voditelj NGO. Mogu i POLITIČKI AZIL DOBITI.
|
|
Vrh |
|
|
Croato
|
Naslov: Re: BiH vs. Hrvatska vs. Srbija - osnovni ekonomski pokazatelji... Postano: 24 vel 2023, 17:24 |
|
|
Kad si već kod RKC, tribaš posjetit našu kraljicu Katarinu Kosaču u prekrasnom Rimu.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: BiH vs. Hrvatska vs. Srbija - osnovni ekonomski pokazatelji... Postano: 24 vel 2023, 17:27 |
|
|
K..M je napisao/la: dudu je napisao/la:
Nemoguća misija, ni ne pokušavaj.
Morao bi dokazivati da si Hrvat (isprave na kojima si se ti, tvoj otac i djed izjasnili Hrvatom) i opet ti ne bi dali ako imaš preko 25 godina.
Ja sam se popisao Hrvat, RKC...čekam APRUVEL, iz RKC u Nišu...i trebam u par kulturno prosvjetnih udruga dobiti iskaznice i TO BI BILO SVE POTREBNO. Hrv jezik, izričaj i kulturu od stoljeća 7.ga imam u malom prstu. Još sam politički pod ugrozbom, kao protivnik režima i voditelj NGO. Mogu i POLITIČKI AZIL DOBITI. Čestitke, ali nemaš šanse protiv naše birokracije, ostat će ti slučaj u nekoj ladici koja se nikad ne otvara.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
K..M
|
Naslov: Re: BiH vs. Hrvatska vs. Srbija - osnovni ekonomski pokazatelji... Postano: 24 vel 2023, 17:31 |
|
|
dudu je napisao/la: K..M je napisao/la: Ja sam se popisao Hrvat, RKC...čekam APRUVEL, iz RKC u Nišu...i trebam u par kulturno prosvjetnih udruga dobiti iskaznice i TO BI BILO SVE POTREBNO. Hrv jezik, izričaj i kulturu od stoljeća 7.ga imam u malom prstu. Još sam politički pod ugrozbom, kao protivnik režima i voditelj NGO. Mogu i POLITIČKI AZIL DOBITI. Čestitke, ali nemaš šanse protiv naše birokracije, ostat će ti slučaj u nekoj ladici koja se nikad ne otvara. Podmazaćemo. Skupoća je golema u RH, a plaćice činovnika male. Bude sve to na koncu dobro. Tko da se ženi za papire. Jedino iz ljubavi.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: BiH vs. Hrvatska vs. Srbija - osnovni ekonomski pokazatelji... Postano: 24 vel 2023, 17:36 |
|
|
K..M je napisao/la: dudu je napisao/la:
Čestitke, ali nemaš šanse protiv naše birokracije, ostat će ti slučaj u nekoj ladici koja se nikad ne otvara.
Podmazaćemo. Skupoća je golema u RH, a plaćice činovnika male. Bude sve to na koncu dobro. Tko da se ženi za papire. Jedino iz ljubavi. Ne rade pare jer tamo rade žene preko štele od viđenijih. Spasi sinove, oni nek mašu s tvojim papirima.
|
|
Vrh |
|
|
Novdan
|
Naslov: Re: BiH vs. Hrvatska vs. Srbija - osnovni ekonomski pokazatelji... Postano: 28 vel 2023, 22:30 |
|
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: BiH vs. Hrvatska vs. Srbija - osnovni ekonomski pokazatelji... Postano: 28 vel 2023, 22:36 |
|
|
To je staro preko godinu dana, ulažu bespovratno na zapadnom balkanu kao dio ekonomske politike oporavka od covida. Međutim trenutak objave je znakovit, a politička cijena je poprilična.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|