|
|
Stranica: 86/100.
|
[ 2493 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
storarare
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 20 sij 2023, 19:44 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2021, 10:38 Postovi: 8643 Lokacija: Tu negde
|
Karađorđevići su britanski projekat .
_________________ Popis 2022-ge 99,99%Srbendi . "Novi Pazar ,Sjenica i Tutin 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilne mujage". "Preševo i Bujanovac 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilni Šiptari ".
|
|
Vrh |
|
|
Lucho
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 20 sij 2023, 19:56 |
|
|
Filip Karađorđević Lično moji odnosi sa britanskom kraljevskom porodicom su hladni. Moj otac ima daleko bliže i prisnije odnose sa njima budući da mu je pokojna kraljica Elizabeta bila kuma, a da je sa sadašnjim kraljem Čarlsom Trećim išao u školu. Međutim, te svoje dobre odnose sa Vindzorima nije preneo i na nas, svoje sinove. Ipak, s druge strane, imam odlične odnose sa Kraljevskom kućom Španije, sa kojom je moja majka u bliskim rođačkim odnosima. Kralj Felipe je bratanac mojoj majci. Posebno sam srećan zbog toga jer Španija nije priznala nezavisnost KiM. S druge strane Britanci ne samo da su priznali nezavisnost Kosova već aktivno podržavaju secesiju južne srpske pokrajine i naravno da ne mogu biti srećan zbog toga te mi u tom smislu hladni odnosi sa Vindzorima savršeno odgovaraju.
|
|
Vrh |
|
|
storarare
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 20 sij 2023, 20:05 |
|
|
Na kom je to jeziku napisao? Promumlao na srpskom .
_________________ Popis 2022-ge 99,99%Srbendi . "Novi Pazar ,Sjenica i Tutin 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilne mujage". "Preševo i Bujanovac 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilni Šiptari ".
|
|
Vrh |
|
|
storarare
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 20 sij 2023, 20:08 |
|
|
Lucho je napisao/la: Filip Karađorđević Lično moji odnosi sa britanskom kraljevskom porodicom su hladni. Moj otac ima daleko bliže i prisnije odnose sa njima budući da mu je pokojna kraljica Elizabeta bila kuma, a da je sa sadašnjim kraljem Čarlsom Trećim išao u školu. Međutim, te svoje dobre odnose sa Vindzorima nije preneo i na nas, svoje sinove. Ipak, s druge strane, imam odlične odnose sa Kraljevskom kućom Španije, sa kojom je moja majka u bliskim rođačkim odnosima. Kralj Felipe je bratanac mojoj majci. Posebno sam srećan zbog toga jer Španija nije priznala nezavisnost KiM. S druge strane Britanci ne samo da su priznali nezavisnost Kosova već aktivno podržavaju secesiju južne srpske pokrajine i naravno da ne mogu biti srećan zbog toga te mi u tom smislu hladni odnosi sa Vindzorima savršeno odgovaraju.Ko predstavlja tu monarhističku ideju , nije ni čudo što je ista na jako niskim granama . Koliko će trebati vremena da namaknu 50 % ?
|
|
Vrh |
|
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 20 sij 2023, 21:56 |
|
|
storarare je napisao/la: Lucho je napisao/la: Filip Karađorđević Lično moji odnosi sa britanskom kraljevskom porodicom su hladni. Moj otac ima daleko bliže i prisnije odnose sa njima budući da mu je pokojna kraljica Elizabeta bila kuma, a da je sa sadašnjim kraljem Čarlsom Trećim išao u školu. Međutim, te svoje dobre odnose sa Vindzorima nije preneo i na nas, svoje sinove. Ipak, s druge strane, imam odlične odnose sa Kraljevskom kućom Španije, sa kojom je moja majka u bliskim rođačkim odnosima. Kralj Felipe je bratanac mojoj majci. Posebno sam srećan zbog toga jer Španija nije priznala nezavisnost KiM. S druge strane Britanci ne samo da su priznali nezavisnost Kosova već aktivno podržavaju secesiju južne srpske pokrajine i naravno da ne mogu biti srećan zbog toga te mi u tom smislu hladni odnosi sa Vindzorima savršeno odgovaraju.Ko predstavlja tu monarhističku ideju , nije ni čudo što je ista na jako niskim granama . Koliko će trebati vremena da namaknu 50 % ? Kojih 50% ? Ta ideja živi još samo u glavama pojedinaca,i to pretežno u inostranstvu. Može se reć da je odavno sahranjena.
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
Vrh |
|
|
storarare
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 20 sij 2023, 22:16 |
|
|
Graničar18 je napisao/la: storarare je napisao/la: Ko predstavlja tu monarhističku ideju , nije ni čudo što je ista na jako niskim granama . Koliko će trebati vremena da namaknu 50 % ? Kojih 50% ? Ta ideja živi još samo u glavama pojedinaca,i to pretežno u inostranstvu. Može se reć da je odavno sahranjena. Samo Dveri i Nada su proklamovali za cilj vraćanje monarhije
|
|
Vrh |
|
|
NSOS
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 20 sij 2023, 23:47 |
|
|
storarare je napisao/la: Samo Dveri i Nada su proklamovali za cilj vraćanje monarhije Zaboravio si ludog Vuka i njegovu jos ludju zenu. Ni Dveri ni DSS nisu mnogo monarhisticki jer nisu prozapadni ali su na izbore izasli sa dva krila POKS-a pa su morali da pricaju kako su za monarhiju.
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 21 sij 2023, 00:11 |
|
|
Momci, zasto ignorisete cinjenicu da SPC podrzava monarhiju?
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
Vrh |
|
|
storarare
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 21 sij 2023, 00:12 |
|
|
NSOS je napisao/la: storarare je napisao/la: Samo Dveri i Nada su proklamovali za cilj vraćanje monarhije Zaboravio si ludog Vuka i njegovu jos ludju zenu. Ni Dveri ni DSS nisu mnogo monarhisticki jer nisu prozapadni ali su na izbore izasli sa dva krila POKS-a pa su morali da pricaju kako su za monarhiju. Nije izlazio samostalno već kao satelit SNS-a.
|
|
Vrh |
|
|
storarare
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 21 sij 2023, 00:13 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Momci, zasto ignorisete cinjenicu da SPC podrzava monarhiju? Glede monarhije pita se jedan čovek. A nešto ne verujem da bi bio pristalica iste . Možda samo ako uspostavi novu dinastiju .
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 21 sij 2023, 00:17 |
|
|
storarare je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Momci, zasto ignorisete cinjenicu da SPC podrzava monarhiju? Glede monarhije pita se jedan čovek. A nešto ne verujem da bi bio pristalica iste . Možda samo ako uspostavi novu dinastiju . Cicak, ajmo ponovo! SPC podrzava monarhiju. Komentar?
|
|
Vrh |
|
|
storarare
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 21 sij 2023, 00:33 |
|
|
Nema SPC toliku moć ,to je samo paranoidna fatamorganičnost bujičara. Zna se kod koga je pogača i nož. Sa su toliko moćni davnih dana bi vas postavili monarhiju . Baš će da idu protiv ruke koja ih je hrani .
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 21 sij 2023, 00:37 |
|
|
storarare je napisao/la: Nema SPC toliku moć ,to je samo paranoidna fatamorganičnost bujičara. Zna se kod koga je pogača i nož. Sa su toliko moćni davnih dana bi vas postavili monarhiju . Baš će da idu protiv ruke koja ih je hrani . A koliku podrsku SPC ima u narodu, kao insitucija od poverenja? I racunaj da je predjen put od proteranog kralja, do povratka Kraljevske porodice u zemlju, sto nije malo.
|
|
Vrh |
|
|
NSOS
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 21 sij 2023, 22:31 |
|
|
Ja ne znam gde (svi) vi zivite ali monarhija je poslednja stvar o kojoj se u Srbiji razmislja. Jedini koji guraju tu pricu su POKS tj. bivsi SPO clanovi koji su pobegli od ludog bracnog para. Poznajem neke od njihovih vodecih ljudi pa znam da ni oni ne veruju mnogo u to.
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 06 vel 2023, 18:41 |
|
|
KRALjEVSKI PAR SRBIJE NA MOLITVENOM DORUČKU U VAŠINGTONUKralj Srbije i kralj Jordana! Kralj Srbije i kraljica Jordana. Kralj Srbije, ministar inostranih dela Srbije i jos neki cika. https://royalfamily.org/lat/kraljevski- ... singtonu/#
|
|
Vrh |
|
|
NSOS
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 06 vel 2023, 22:16 |
|
|
Smece je tamo gde mu je i mesto. Fali smrad Draskovic da slika bude kompletna.
|
|
Vrh |
|
|
NSOS
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 06 vel 2023, 22:44 |
|
|
Evo ga i on sa svojom plasticnom kobilom. Ivica je jos najnormalniji ovde.
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 07 vel 2023, 01:53 |
|
|
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Krunisan ujak prestolonaslednika Aleksandra Postano: 08 svi 2023, 14:19 |
|
|
„Krunisanje mog ujaka, Kralja Čarlsa III, bio je veoma važan događaj, zaista impresivna verska ceremonija i bili smo dirnuti i počastvovani što su nas zamolili da prisustvujemo. Ipak, nemoguće je bilo izbeći da naše misli i emocije ne budu sa žrtvama strašnih tragedija koje su se dogodile u Srbiji, i njihovim bližnjima, što se duboko urezalo u srca svih nas. Tuga za izgubljenim životima će trajati večno, Srbija se nikada neće u potpunosti oporaviti od tih užasnih događaja. Molimo se Gospodu za pokoj duša preminulih i utehu njihovim porodicama. Članovi kraljevskih porodica i drugi svetski lideri koje smo sreli izrazili su nam iskreno saučešće i zamolili nas da ga prenesemo narodu Srbije.
Monarh u ustavnoj parlamentarnoj monarhiji uvek mora biti u službi svog naroda, a krunisanje je jedan od važnih koraka koje on preduzima na ovom putu vršenja dužnosti nasleđenih od njegovih prethodnika. To je najviši zalog časti koji polaže pred Bogom i svojim narodom, a koji predstavlja oslonac njegove službe“, rekao je Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar.https://royalfamily.org/lat/kraljevski- ... rlsa-iii/#
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 21 svi 2023, 19:09 |
|
|
PRESTOLONASLEDNIK NA RAVNOJ GORI ODAO POČAST GENERALU MIHAILOVIĆU Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar posetio je danas spomen kompleks na Ravnoj gori i odao poštu generalu Dragoljubu Draži Mihailoviću i svim herojskim borcima Jugoslovenske vojske u otadžbini. Manifestaciju je organizovao „Ravnogorski pokret SRBIOORS”, a povod posete bila je 82. godišnjica otkako je (u to vreme) pukovnik Dragoljub Mihailović sa grupom od 25 oficira i vojnika došao na ovo mesto na planini Suvobor i započeo gerilsku borbu protiv nacističke okupacije. Kako Prestolonasledniku obaveze nisu dozvoljavale da dođe na Ravnu goru baš na samu godišnjicu, poseta je organizovana u prvom slobodnom terminu. Okupljanje je počelo parastosom u crkvi Svetog Georgija, koji je predvodio arhimandrit Mihailo Biković, iguman manastira Jovanje, sa sveštenstvom valjevske eparhije, a potom je usledio program i polaganje venaca ispred spomenika generalu Mihailoviću. Prestolonaslednik je posetio i muzej na Ravnoj gori, posvećen Jugoslovenskoj vojsci u otadžbini. „Sa ovog svetog mesta iskra slobode i otpora okupaciji kao vatra se širila po celoj zemlji. Još jednom je poštovan zavet naših predaka i jasno pokazan onima koji su nastojali da porobe našu otadžbinu – da smo mi narod koji ljubi slobodu, uvek na strani dobra, i da ne trpimo okove. General Mihailović i njegovi vojnici borili su se na dva fronta, protiv dve ekstremne ideologije, od kojih su obe u suprotnosti sa svakom vrednosti na kojoj naš narod stoji. U toj borbi uvek su bili verni našim korenima, našoj narodnoj baštini, i rečima zakletve koju su položili – „S verom u Boga, za Kralja i Otadžbinu!“. Oni su svoje živote stavili na oltar otadžbine u borbi za pravdu i slobodu. Njihovom žrtvom Ravna Gora postala je važan simbol za svakog pravog rodoljuba u našoj zemlji. Iako su oni čija imena ovde neću spominjati pokušali da oklevetaju generala Mihailovića, njegovo ime je ostalo slavno i zapamćeno sa velikom ljubavlju i poštovanjem. Moram reći da su isto pokušali i sa imenom mog oca. Ali časni ljudi nikada nisu verovali u izmišljotine zapisane u „zvaničnoj“, diktiranoj istoriji, već su čuvali sećanje na istinu. I istina je pobedila, kao i uvek. Odajući počast tim herojima, svi smo dužni da uvek budemo verni najvišim vrednostima i idealima pravde, odanosti, jedinstva, poštenja i pravičnosti. Neka se ime Ravne Gore uvek izgovara sa ponosom i dostojanstvom. Uvek moramo da budemo svesni koliko je tradicija Jugoslovenske vojske u otadžbini važna za našu zemlju, narod i istoriju“, naveo je Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar u svom govoru. https://royalfamily.org/lat/prestolonas ... ailovicu/#Juce! Ubavo, bio i nas Boskic. Slava Cici, koji to odgore gleda sve.
|
|
Vrh |
|
|
Legionnaire
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 30 svi 2023, 20:57 |
|
Pridružen/a: 27 kol 2019, 23:54 Postovi: 4862 Lokacija: Svjetski poznat oslobođeni grad na istoku Srpske
|
Šupak Karađorđević kaže da su krivi podjednako i BG i Priština.. I to pretenduje na srpsko presto. Treba istjerati nazad odakle je došao.
_________________ Nećete u Bejruuut, niste ni prije.
|
|
Vrh |
|
|
Dutch01
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 30 svi 2023, 21:10 |
|
|
Legionnaire je napisao/la: Šupak Karađorđević kaže da su krivi podjednako i BG i Priština.. I to pretenduje na srpsko presto. Treba istjerati nazad odakle je došao. Pa i na forumu neki kažu kako su to sve dogovorili Kurti i Vučić.
_________________ Slava Ukrajini!
Nema predaje!
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 30 svi 2023, 21:33 |
|
|
Dutch01 je napisao/la: Legionnaire je napisao/la: Šupak Karađorđević kaže da su krivi podjednako i BG i Priština.. I to pretenduje na srpsko presto. Treba istjerati nazad odakle je došao. Pa i na forumu neki kažu kako su to sve dogovorili Kurti i Vučić. Evo i njemu je Vucic nesto kriv: Legionnaire je napisao/la: Vučić je kriv. Nagovorio ljude da izađu, oni izašli, a Šipci okupirali. Na kraju Vučić ionako prihvati sve ono zbog čega su oni protestvovali tada.
Da li je jednostvano njegov glup potez ili namjerno, ne bih da spekulišem. Ali ugledao priliku da pljune malo na svoje, pa nije razmislio.
|
|
Vrh |
|
|
Legionnaire
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 30 svi 2023, 22:23 |
|
Pridružen/a: 27 kol 2019, 23:54 Postovi: 4862 Lokacija: Svjetski poznat oslobođeni grad na istoku Srpske
|
Pa naravno da je Vučić kriv. Ali ja neću javno izaći i reći da je Beograd kriv, kad je neprijatelj u pitanju i kad to može neprijatelju koristiti. Mogu napisati na nekom obskurnom forumu, kojeg čita 20 osoba. To javno može da uradi samo operisani debil, kakav je ovaj Englez.
|
|
Vrh |
|
|
Legionnaire
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 30 svi 2023, 22:31 |
|
|
I da malo ilustrujem na primjeru o različitim značenjima "kriv". Npr imamo rat sa nekim, naši se povuku iz nekog mjesta zbog straha da ne ulete u okruženje, na kraju se ispostavi da neprijatelji nas nisu uopšte mogli tu staviti o okruženje i da je to bila greška. E to javno mogu da kažem kriv je. A drugo je, kao njegovo niskočanstvo što cilja, pa kaže naši su kriv za rat, koliko i neprijatelj. To je izdajnički.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|