|
|
Stranica: 193/208.
|
[ 5186 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Rutinerr
|
Naslov: Re: Sankcijama protiv Rusije Postano: 09 vel 2023, 13:56 |
|
|
divizija je napisao/la: Rutinerr je napisao/la: Tvrdnja da je Putin došao na vlast izborom naroda diskvalifikuje iz bilo kakve daljne rasprave. tvrdnja da je Zelenski ili Biden došao na last izborom naroda diskvalificira te iz bilo kakve oibljen rasprave Gdje sam ja to tvrdio? Vi propagirate Rusiju kao nekakav slobodarski svijet. Gdje cvijeće cvjeta i gdje su ljudska prava još uvijek aktuelna. Zapad je sodoma i gomora i sve je lažno. Nego, pusti Zelenskog i Bidena, ped.erliberali, de nam za Putina, jel KGB agent regularno došao na vlast, jel po zakonu ovo prekid sa premijerskom dužnosti, pa onda doživotna funkcija. Da li narod roni suze radosnice poput onih u Sjevernoj Koreji za velikim vođom?
|
|
Vrh |
|
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Sankcijama protiv Rusije Postano: 09 vel 2023, 13:58 |
|
|
divizija je napisao/la: Rutinerr je napisao/la: Rekoh primjećujem sličnost, a i matrica je slična. Sve je njihovo i uvijek imaju neko uporište zašto treba nekog ognjem i mačom.
Jasno, po tebi je ova ruska borba ispravna. tebi nije ni bitno jel ispravna, tebi je bitno da si pomislio da bi ruski poraz bio koristan za tebe, pa si tak oodabrao stranu. podržao bi i sotonu lično da misliš da Bošnjaci od toga mogu profitirati Interesantno. Šta je tebe ponukalo da Rusima držiš stranu? Mržnja prema zapadu? Vjerujem da si ti neki borac za pravdu i ljudskost.
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Sankcijama protiv Rusije Postano: 09 vel 2023, 13:59 |
|
|
Rutinerr je napisao/la: Gdje sam ja to tvrdio?
Vi propagirate Rusiju kao nekakav slobodarski svijet. Gdje cvijeće cvjeta i gdje su ljudska prava još uvijek aktuelna.
Zapad je sodoma i gomora i sve je lažno.
Nego, pusti Zelenskog i Bidena, ped.erliberali, de nam za Putina, jel KGB agent regularno došao na vlast, jel po zakonu ovo prekid sa premijerskom dužnosti, pa onda doživotna funkcija. Da li narod roni suze radosnice poput onih u Sjevernoj Koreji za velikim vođom?
Janukovič je legalno došao na vlast, oko toga je krenula rasprava. nakon toga je silom i bezakonjem sruen i odonda vlada sila i bezakonje. Putina Rusi vole u većini, no opet to je manje bitno za ovo što pričamo. A Rusija nije nikakvo cvijeće i ima milijun manja, ali u usporedbi sa Sodomo i gomorom čak i Rusija je bolja
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Sankcijama protiv Rusije Postano: 09 vel 2023, 14:01 |
|
|
Rutinerr je napisao/la: Interesantno. Šta je tebe ponukalo da Rusima držiš stranu? Mržnja prema zapadu?
Vjerujem da si ti neki borac za pravdu i ljudskost. to što samtram da su polsjednja brana tome da režim sodome i gomore proždre čitav svijet. i to što mi se režim koji je zadnjih 8 godina na vlasti u Ukrjaini gadi. Ta vrsta primitivnog, autodestruktivnog i u konačnici nesuverenog nacionalizma lumpenproleterskog tipa, mi je nepto odvratno i jadno.
|
|
Vrh |
|
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Sankcijama protiv Rusije Postano: 09 vel 2023, 14:04 |
|
|
divizija je napisao/la: Rutinerr je napisao/la: Gdje sam ja to tvrdio?
Vi propagirate Rusiju kao nekakav slobodarski svijet. Gdje cvijeće cvjeta i gdje su ljudska prava još uvijek aktuelna.
Zapad je sodoma i gomora i sve je lažno.
Nego, pusti Zelenskog i Bidena, ped.erliberali, de nam za Putina, jel KGB agent regularno došao na vlast, jel po zakonu ovo prekid sa premijerskom dužnosti, pa onda doživotna funkcija. Da li narod roni suze radosnice poput onih u Sjevernoj Koreji za velikim vođom?
Janukovič je legalno došao na vlast, oko toga je krenula rasprava. nakon toga je silom i bezakonjem sruen i odonda vlada sila i bezakonje. Putina Rusi vole u većini, no opet to je manje bitno za ovo što pričamo. A Rusija nije nikakvo cvijeće i ima milijun manja, ali u usporedbi sa Sodomo i gomorom čak i Rusija je bolja Zvanično je legalno došao na vlast. Međutim, nakon toga je silom i bezakonjem srušen, što će reći da je neko smatrao da nije baš legalno. Ah da, ti Ameri, u sve miješaju prste. Vidim, baš ga vole. Kad krene mobilizacija, od 140 miliona, ne može 500 k da nahvata. Vidjeli smo i na Hersonu kako prolazi demokratski referendum. 98% Kako je bolja? Što se pede.ri javno ne eksponiraju? Hiljadu bolešćina je skriveno u ruskom društvu, ako ti je to ok, onda baš i nemaš neki argument.
|
|
Vrh |
|
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Sankcijama protiv Rusije Postano: 09 vel 2023, 14:07 |
|
|
divizija je napisao/la: Rutinerr je napisao/la: Interesantno. Šta je tebe ponukalo da Rusima držiš stranu? Mržnja prema zapadu?
Vjerujem da si ti neki borac za pravdu i ljudskost. to što samtram da su polsjednja brana tome da režim sodome i gomore proždre čitav svijet. i to što mi se režim koji je zadnjih 8 godina na vlasti u Ukrjaini gadi. Ta vrsta primitivnog, autodestruktivnog i u konačnici nesuverenog nacionalizma lumpenproleterskog tipa, mi je nepto odvratno i jadno. Al je ok režim koji šalje bijedu sa istoka Rusije da gine širom te Ukrajine. Zažmiriti na jedno oko, ipak su to uglavnom muslimani
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Sankcijama protiv Rusije Postano: 09 vel 2023, 14:08 |
|
|
Rutinerr je napisao/la: Janukovič je bio triger za Majdan.
"Veleizdajnik" Ukrajine...između ostalog prodao luku u Sevastopolju, k'o Rizo vijećnicu Citat: Ured glavnog tužitelja od ljeta istražuje potpisivanje Harkovskog sporazuma od strane bivšeg predsjednika Viktora Janukoviča , koji je omogućio crnomorskoj floti da ostane u Ukrajini dodatnih 25 godina. https://web.archive.org/web/20141021190 ... vicha.html
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Sankcijama protiv Rusije Postano: 09 vel 2023, 14:09 |
|
|
Rutinerr je napisao/la: Al je ok režim koji šalje bijedu sa istoka Rusije da gine širom te Ukrajine. Zažmiriti na jedno oko, ipak su to uglavnom muslimani šalje se i bjeda sa zapada Ukrjine da gine u Donbas, imaš li ti ikakav princip kojeg se držiš?
|
|
Vrh |
|
|
DzonBG
|
Naslov: Re: Sankcijama protiv Rusije Postano: 09 vel 2023, 14:12 |
|
|
Rutinerr je napisao/la: Zvanično je legalno došao na vlast. Međutim, nakon toga je silom i bezakonjem srušen, što će reći da je neko smatrao da nije baš legalno. Ah da, ti Ameri, u sve miješaju prste. Vidim, baš ga vole. Kad krene mobilizacija, od 140 miliona, ne može 500 k da nahvata. Vidjeli smo i na Hersonu kako prolazi demokratski referendum. 98% Kako je bolja? Što se pede.ri javno ne eksponiraju? Hiljadu bolešćina je skriveno u ruskom društvu, ako ti je to ok, onda baš i nemaš neki argument. Da skratimo pricu i svedemo je na jedinu pravu meru... Dal bi podrzavao Rusiju u ovom ratu da jos od 90-ih se zalaze za nedeljivu i 100% BiH, da vam je slala pomoc, Srbe stalno okrivljavala za genocid, i zalagala se za ukidanje RS... Ne moras ni da mi odgovoris, odgovor je jasan... Bi, ne bi te uopste zanimao ni Putin, niti zrtve u Ukrajini, duvao bi u rusku trubu i jebao mater Zelenskom. Nema tu uopste principa i skrupula, gledaju se svoji interesi, i mnogo je postenije tako reci, nego furati se na neko pravo i moral, tad cela zvaka postane trula i budjava.
_________________ Pokaj se Grobi!!!
|
|
Vrh |
|
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Sankcijama protiv Rusije Postano: 09 vel 2023, 14:13 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Rutinerr je napisao/la: Janukovič je bio triger za Majdan.
"Veleizdajnik" Ukrajine...između ostalog prodao luku u Sevastopolju, k'o Rizo vijećnicu Citat: Ured glavnog tužitelja od ljeta istražuje potpisivanje Harkovskog sporazuma od strane bivšeg predsjednika Viktora Janukoviča , koji je omogućio crnomorskoj floti da ostane u Ukrajini dodatnih 25 godina. https://web.archive.org/web/20141021190 ... vicha.htmlJasno, ubačeni ruski špijun. Ipak je predsjednik KGB-ovac izabran od naroda
|
|
Vrh |
|
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Sankcijama protiv Rusije Postano: 09 vel 2023, 14:15 |
|
|
divizija je napisao/la: Rutinerr je napisao/la: Al je ok režim koji šalje bijedu sa istoka Rusije da gine širom te Ukrajine. Zažmiriti na jedno oko, ipak su to uglavnom muslimani šalje se i bjeda sa zapada Ukrjine da gine u Donbas, imaš li ti ikakav princip kojeg se držiš? Al se ta bijeda šalje da brani, a ova bijeda se šalje da napada. Jel tebi isto neki Kragujvčanin u recimo Vukovaru i Splićanin? Došao Tatar da bije Ukrajince jer su eto odbili poslušnost. I sad neki iz Odese ili Lvova brani Herson. Ne znam šta ti je nejasno?
|
|
Vrh |
|
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Sankcijama protiv Rusije Postano: 09 vel 2023, 14:24 |
|
|
DzonBG je napisao/la: Rutinerr je napisao/la: Zvanično je legalno došao na vlast. Međutim, nakon toga je silom i bezakonjem srušen, što će reći da je neko smatrao da nije baš legalno. Ah da, ti Ameri, u sve miješaju prste. Vidim, baš ga vole. Kad krene mobilizacija, od 140 miliona, ne može 500 k da nahvata. Vidjeli smo i na Hersonu kako prolazi demokratski referendum. 98% Kako je bolja? Što se pede.ri javno ne eksponiraju? Hiljadu bolešćina je skriveno u ruskom društvu, ako ti je to ok, onda baš i nemaš neki argument. Da skratimo pricu i svedemo je na jedinu pravu meru... Dal bi podrzavao Rusiju u ovom ratu da jos od 90-ih se zalaze za nedeljivu i 100% BiH, da vam je slala pomoc, Srbe stalno okrivljavala za genocid, i zalagala se za ukidanje RS... Ne moras ni da mi odgovoris, odgovor je jasan... Bi, ne bi te uopste zanimao ni Putin, niti zrtve u Ukrajini, duvao bi u rusku trubu i jebao mater Zelenskom. Nema tu uopste principa i skrupula, gledaju se svoji interesi, i mnogo je postenije tako reci, nego furati se na neko pravo i moral, tad cela zvaka postane trula i budjava. Pa nije moralo sve to, al mogli su sigurno biti pravedniji. Činjenica da su otvoreno izabrali stranu i da komentarišu samo kad treba podržati interese srpskog naroda. A Srbi veliš nisu krivi za genocid, nego im je to neko izmislio? Kad kažem Srbi, ne mislim da su svi, no da je tu dosta kukolja, itekako. Pa zašto ti duvaš u rusku trubu, sanjaš da Rusi braća izbiju jednog dana u Beograd i oslobode vas zapadnih okova. Tačno, na osnovu iskustva jasno je ko nam je bio prijatelj, a ko neprijatelj. Još je ogavnije što je ruski ambasador došao sa pričom kako su eto svi muslimani stali na rusku stranu, pa bi trebali i bosanski. Bili smo ovce za šišanje u Jugoslaviji, više ne. Osim toga, Rusi su i u posljednjoj godini otkako se vodi ovaj sukob koristili priliku za zapaljivu retoriku i spominjali upravo BiH kao potencijalno žarište na Balkanu. To je opet veza sa Vukovima i Wagnerovcima koji su preko Srbije ubacivani da izvrše destabilizaciju, a što je na vrijeme osujećeno. Jel može buđavije od toga? Vi imate najmanje prava da nekom popujete o moralu i tim stvarima. Prvo da prođete katarzu i da naučite razdvojiti loše od dobrog, pa možemo pričati. I da prestanete sa sranjima tipa Turci su nam dužni, vi ćete nam platiti. I vi ste nama dužni iz prošlog rata, al nećemo na taj način da naplaćujemo.
|
|
Vrh |
|
|
DzonBG
|
Naslov: Re: Sankcijama protiv Rusije Postano: 09 vel 2023, 14:27 |
|
|
Rutinerr je napisao/la: Došao Tatar da bije Ukrajince jer su eto odbili poslušnost. I sad neki iz Odese ili Lvova brani Herson. Ne znam šta ti je nejasno?
Dosao Mikola iz Lvova da ubija Ruse i proruse u Donbasu, hiljadu km od svog grada... Dosao i Adrzej iz Gdanjska, i Samuel iz Amerike, i Johan iz Svedske, i bulumenta placenika i krvopija sirom globusa da rade isto. Njihovi dedovi su isto radili pod samo malo drugacijim oznakama, i svaki put su bili najureni... ali lekciju nisu naucili, Rusi moraju u svakoj generaciji da im objasne gradivo.
|
|
Vrh |
|
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Sankcijama protiv Rusije Postano: 09 vel 2023, 14:32 |
|
|
DzonBG je napisao/la: Rutinerr je napisao/la: Došao Tatar da bije Ukrajince jer su eto odbili poslušnost. I sad neki iz Odese ili Lvova brani Herson. Ne znam šta ti je nejasno?
Dosao Mikola iz Lvova da ubija Ruse i proruse u Donbasu, hiljadu km od svog grada... Dosao i Adrzej iz Gdanjska, i Samuel iz Amerike, i Johan iz Svedske, i bulumenta placenika i krvopija sirom globusa da rade isto. Njihovi dedovi su isto radili pod samo malo drugacijim oznakama, i svaki put su bili najureni... ali lekciju nisu naucili, Rusi moraju u svakoj generaciji da im objasne gradivo. A to je ta logika, Meho iz Bihaća da bije Jovana iz Zvornika. Jer ga Jovan napao. Pa što ne spomenu i Berića i kompaniju plaćenika iz Srbije, a bogme i drugih zemalja koji ratuju na ruskoj strani? Nije ti lijepo to. Džabe se trudiš, nacisti se nisu branili, nacisti su napadali. Niko nije napao Njemačku, upravo obrnuto. Nekad saveznik tih nacista, pa poslije protivnik kad je tikva pukla i konačno pobjednik zvani Crvena armija, danas blati sjećanje na to i poistovjećuje se sa tim nekadašnjim saveznicima. U takoreći bratskoj zemlji pale i ruše, ubijaju domaćine, sve pod izlikom denacifikacije i nekakvih hordi pomahnitalih nacista kojih nema niti u tragovima. Jeste, to je ono što su i 90-tih idealisti ratova na Balkanu pominjali, kako oni moraju nekog da nauče pameti i kako stvari stoje. I onda neko da krivi Ukrajince što ne pristaju na ''plemenite'' zahtjeve Rusa za primirje. Ma tuci žgadiju dok ne zapišti ko zmija u vatri.
|
|
Vrh |
|
|
DzonBG
|
Naslov: Re: Sankcijama protiv Rusije Postano: 09 vel 2023, 14:34 |
|
|
Rutinerr je napisao/la: Pa nije moralo sve to, al mogli su sigurno biti pravedniji. Činjenica da su otvoreno izabrali stranu i da komentarišu samo kad treba podržati interese srpskog naroda. A Srbi veliš nisu krivi za genocid, nego im je to neko izmislio? Kad kažem Srbi, ne mislim da su svi, no da je tu dosta kukolja, itekako.
Pa zašto ti duvaš u rusku trubu, sanjaš da Rusi braća izbiju jednog dana u Beograd i oslobode vas zapadnih okova.
Tačno, na osnovu iskustva jasno je ko nam je bio prijatelj, a ko neprijatelj. Još je ogavnije što je ruski ambasador došao sa pričom kako su eto svi muslimani stali na rusku stranu, pa bi trebali i bosanski. Bili smo ovce za šišanje u Jugoslaviji, više ne. Osim toga, Rusi su i u posljednjoj godini otkako se vodi ovaj sukob koristili priliku za zapaljivu retoriku i spominjali upravo BiH kao potencijalno žarište na Balkanu. To je opet veza sa Vukovima i Wagnerovcima koji su preko Srbije ubacivani da izvrše destabilizaciju, a što je na vrijeme osujećeno. Jel može buđavije od toga? Vi imate najmanje prava da nekom popujete o moralu i tim stvarima. Prvo da prođete katarzu i da naučite razdvojiti loše od dobrog, pa možemo pričati. I da prestanete sa sranjima tipa Turci su nam dužni, vi ćete nam platiti. I vi ste nama dužni iz prošlog rata, al nećemo na taj način da naplaćujemo.
Znaci priznao si ono sto sam te pitao...sa previse teksta koji je nepotreban. Ovaj drugi deo nisi razumeo uopste. Za samu Srbiju uspeh Rusije na frontu moze znaciti jos samo vece zavrtanje ruku i ucene. Da Rusi pobede i uzmu celu Ukrajinu, nista nama ne bi bilo bolje ovde... moguce samo gore. Da gledam samo kroz tu usku dioptriju, tesko da bi uopste podrzao Ruse... ovaj sukob je toliko siri i vazniji za citav globus, da mi ovo nase lokalno pilicarenje izgleda i smesno i jadno. Odavno se mi skoro nista ne pitamo, postavljaju nam gubernatore, komesare i trecerazredne politicare da nam kroje kapu... i to ne Rusi, nego napredni i nadasve demokratski zapad. Jaci tlaci, to je jasno odvajkada, ali potenciranje svega imbecilnog u zadnje vreme, ********, trandza, bolesnika kojima se truju deca je kap koja je prelila casu, i zelim da im se neko propisno najebe keve. Mi to ne mozemo, ali Rusi mogu... i dokle god tuku po toj bolestini, imaju punu moju podrsku.
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Sankcijama protiv Rusije Postano: 09 vel 2023, 14:40 |
|
|
Za Srbiju bi najbolje bilo diplomatsko rijesenje. Pobijede li Rusi, to znaci "berlinski zid" izmedju njih i ostatka Evrope. Izgube li Rusi, takodjer.
A Ti rutinerru, ako jos nisi shvatio da su nam ovde motivi za podrsku Rusiji tj. navijanju za istu, razliciti, onda ti fakat nema smisla ista objasnjavati.
_________________ GAYPRIDE - SLAVA UKRAINI - SUPPORT IZRAILJ
|
|
Vrh |
|
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Sankcijama protiv Rusije Postano: 09 vel 2023, 14:40 |
|
|
DzonBG je napisao/la: Rutinerr je napisao/la: Pa nije moralo sve to, al mogli su sigurno biti pravedniji. Činjenica da su otvoreno izabrali stranu i da komentarišu samo kad treba podržati interese srpskog naroda. A Srbi veliš nisu krivi za genocid, nego im je to neko izmislio? Kad kažem Srbi, ne mislim da su svi, no da je tu dosta kukolja, itekako.
Pa zašto ti duvaš u rusku trubu, sanjaš da Rusi braća izbiju jednog dana u Beograd i oslobode vas zapadnih okova.
Tačno, na osnovu iskustva jasno je ko nam je bio prijatelj, a ko neprijatelj. Još je ogavnije što je ruski ambasador došao sa pričom kako su eto svi muslimani stali na rusku stranu, pa bi trebali i bosanski. Bili smo ovce za šišanje u Jugoslaviji, više ne. Osim toga, Rusi su i u posljednjoj godini otkako se vodi ovaj sukob koristili priliku za zapaljivu retoriku i spominjali upravo BiH kao potencijalno žarište na Balkanu. To je opet veza sa Vukovima i Wagnerovcima koji su preko Srbije ubacivani da izvrše destabilizaciju, a što je na vrijeme osujećeno. Jel može buđavije od toga? Vi imate najmanje prava da nekom popujete o moralu i tim stvarima. Prvo da prođete katarzu i da naučite razdvojiti loše od dobrog, pa možemo pričati. I da prestanete sa sranjima tipa Turci su nam dužni, vi ćete nam platiti. I vi ste nama dužni iz prošlog rata, al nećemo na taj način da naplaćujemo.
Znaci priznao si ono sto sam te pitao...sa previse teksta koji je nepotreban. Ovaj drugi deo nisi razumeo uopste. Za samu Srbiju uspeh Rusije na frontu moze znaciti jos samo vece zavrtanje ruku i ucene. Da Rusi pobede i uzmu celu Ukrajinu, nista nama ne bi bilo bolje ovde... moguce samo gore. Da gledam samo kroz tu usku dioptriju, tesko da bi uopste podrzao Ruse... ovaj sukob je toliko siri i vazniji za citav globus, da mi ovo nase lokalno pilicarenje izgleda i smesno i jadno. Odavno se mi skoro nista ne pitamo, postavljaju nam gubernatore, komesare i trecerazredne politicare da nam kroje kapu... i to ne Rusi, nego napredni i nadasve demokratski zapad. Jaci tlaci, to je jasno odvajkada, ali potenciranje svega imbecilnog u zadnje vreme, ********, trandza, bolesnika kojima se truju deca je kap koja je prelila casu, i zelim da im se neko propisno najebe keve. Mi to ne mozemo, ali Rusi mogu... i dokle god tuku po toj bolestini, imaju punu moju podrsku. Razlika ovih stvari koje pominješ u Rusiji i na zapadu je samo u javnom eksponiranju. Ako misliš da je rusko društvo nešto zdravije od zapadnog, onda si u debeloj zabludi. Ako vam je to fakat argument da izaberete stranu, onda da ti kažem da je mnogo tanak i ne vrijedi ništa. Ma naravno, zanemarićemo što pogine poneko dijete, što stradaju obični ljudi, jer raketa kad negdje pogodi, teško da može da bira žrtve. Ili u borbama, pa se zadese civili...kolateralna šteta u borbi za bolji svijet, je li tako? Ima jedna stvar, a to je da ti kao moj sagovornik nemaš percepciju kako je kad te vreba snajper, kad očekuješ granatu niotkud, kad se ne osjećaš sigurno. Da ti je taj osjećaj poznat, vjerujem da bi malo drugačije razmišljao.
|
|
Vrh |
|
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Sankcijama protiv Rusije Postano: 09 vel 2023, 14:42 |
|
|
Haram je napisao/la: Za Srbiju bi najbolje bilo diplomatsko rijesenje. Pobijede li Rusi, to znaci "berlinski zid" izmedju njih i ostatka Evrope. Izgube li Rusi, takodjer.
A Ti rutinerru, ako jos nisi shvatio da su nam ovde motivi za podrsku Rusiji tj. navijanju za istu, razliciti, onda ti fakat nema smisla ista objasnjavati. Pa ako nisi Srbin, vjerujem da su ti drugačiji motivi za to zdušno navijanje. Recimo, ti si neki muzejski primjerak Jugoslovena-Staljiniste.
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Sankcijama protiv Rusije Postano: 09 vel 2023, 14:43 |
|
|
..da ne pričamo bajke i skratimo pricu Rusija je pred bankrotom glad je u Rusiji..ne u Moskvi u Rusiji..
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Sankcijama protiv Rusije Postano: 09 vel 2023, 14:48 |
|
|
Rutinerr je napisao/la: Haram je napisao/la: Za Srbiju bi najbolje bilo diplomatsko rijesenje. Pobijede li Rusi, to znaci "berlinski zid" izmedju njih i ostatka Evrope. Izgube li Rusi, takodjer.
A Ti rutinerru, ako jos nisi shvatio da su nam ovde motivi za podrsku Rusiji tj. navijanju za istu, razliciti, onda ti fakat nema smisla ista objasnjavati. Pa ako nisi Srbin, vjerujem da su ti drugačiji motivi za to zdušno navijanje. Recimo, ti si neki muzejski primjerak Jugoslovena-Staljiniste. DA, pravedan covjek, snaznog karaktera i duboke ideoloske odredjenosti, neko za koga je JEDNAKOST i JEDNAKOPRAVNOST medju ljudima IZNAD svega. I kao takav se ne mogu nikako svrstati na stranu nato-licemjera i hohstaplera, lazova i hinja koje su ko nista gurnule najvecu evropsku zemlju u sunovrat a sve nas olaksali za hrpu eura.
|
|
Vrh |
|
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Sankcijama protiv Rusije Postano: 09 vel 2023, 14:51 |
|
|
Haram je napisao/la: Rutinerr je napisao/la: Pa ako nisi Srbin, vjerujem da su ti drugačiji motivi za to zdušno navijanje.
Recimo, ti si neki muzejski primjerak Jugoslovena-Staljiniste.
DA, pravedan covjek, snaznog karaktera i duboke ideoloske odredjenosti, neko za koga je JEDNAKOST i JEDNAKOPRAVNOST medju ljudima IZNAD svega. I kao takav se ne mogu nikako svrstati na stranu nato-licemjera i hohstaplera, lazova i hinja koje su ko nista gurnule najvecu evropsku zemlju u sunovrat a sve nas olaksali za hrpu eura. I ti vjeruješ da je Rusija neko društvo jednakosti i jednakopravnosti ljudi? Rusija u kojoj car nosi jaknu od 18 000 $ dok bijeda sa istoka gine u Donbasu? Vidiš, to u šta vjeruješ nije uopšte istina. Nema jednakopravnosti. Zapravo su ti i to lažovi, licemjeri i hinje. Samo što ti to ne želiš vidjeti.
|
|
Vrh |
|
|
DzonBG
|
Naslov: Re: Sankcijama protiv Rusije Postano: 09 vel 2023, 14:52 |
|
|
Rutinerr je napisao/la: Razlika ovih stvari koje pominješ u Rusiji i na zapadu je samo u javnom eksponiranju. Ako misliš da je rusko društvo nešto zdravije od zapadnog, onda si u debeloj zabludi.
Ako vam je to fakat argument da izaberete stranu, onda da ti kažem da je mnogo tanak i ne vrijedi ništa.
Ma naravno, zanemarićemo što pogine poneko dijete, što stradaju obični ljudi, jer raketa kad negdje pogodi, teško da može da bira žrtve. Ili u borbama, pa se zadese civili...kolateralna šteta u borbi za bolji svijet, je li tako?
Ima jedna stvar, a to je da ti kao moj sagovornik nemaš percepciju kako je kad te vreba snajper, kad očekuješ granatu niotkud, kad se ne osjećaš sigurno. Da ti je taj osjećaj poznat, vjerujem da bi malo drugačije razmišljao.
Opet hvatanje na niske emocije... izadjite malo iz te mantre zrtve, svi smo mi ovde kusali rat 10 godina, i najgore posledice toga, i tesko da ima nekog ko jedva ceka da pocne ubijanje, da bi se tome radovao. Zanimljivo je da desetine ratova koji su pokrenuli oni koji sada kukaju nad sudbinom Ukrajine izigravajuci cistunce... bas vas briga, to sto su unistili do temelja mnoge zemlje...jbg, to je tako... pobili su vam milione muslimana pod raznim izgovorima, i jedino gde ponekad pustite krokodilsku suzu su Palestinci, za ostale vas strahovito boli q... Znas dobro i ko stoji iza toga, i ko trlja ruke i u pogibeniju salje Ukrajince, i opet te bas briga, jer je protivnik neko ko satro nacelno podrzava Srbe, i delio bi BiH, i jedino u tome nalazite motivaciju da sektaski navijate za jednu stranu, podizuci iz naftalina sve srceparajuce moralne price o strahotama rata. Rusi imaju tone problema, daleko je to od idealne zemlje... ali to je njihov problem, nikome ne namecu bolestine kao normu. Nisu ti Rusi stampanjem lazne love bukvalno pokrali pola imovine kroz inflaciju zadnje 2 godine, nisu ti Rusi utrapili virus iz laboratorije koji je pobio milione da bi farmaceutska industrija zgrnula milijarde a oni istrenirali totalitarnu drzavu, ne namecu ti Rusi gay parade, neutralne rodove, nametanje deci tema koje prave od njih duhovne invalide... Nisi toliko glup da ovo ne znas, ali opet drvis patku na svoju stranu...
|
|
Vrh |
|
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Sankcijama protiv Rusije Postano: 09 vel 2023, 14:58 |
|
|
DzonBG je napisao/la: Rutinerr je napisao/la: Razlika ovih stvari koje pominješ u Rusiji i na zapadu je samo u javnom eksponiranju. Ako misliš da je rusko društvo nešto zdravije od zapadnog, onda si u debeloj zabludi.
Ako vam je to fakat argument da izaberete stranu, onda da ti kažem da je mnogo tanak i ne vrijedi ništa.
Ma naravno, zanemarićemo što pogine poneko dijete, što stradaju obični ljudi, jer raketa kad negdje pogodi, teško da može da bira žrtve. Ili u borbama, pa se zadese civili...kolateralna šteta u borbi za bolji svijet, je li tako?
Ima jedna stvar, a to je da ti kao moj sagovornik nemaš percepciju kako je kad te vreba snajper, kad očekuješ granatu niotkud, kad se ne osjećaš sigurno. Da ti je taj osjećaj poznat, vjerujem da bi malo drugačije razmišljao.
Opet hvatanje na niske emocije... izadjite malo iz te mantre zrtve, svi smo mi ovde kusali rat 10 godina, i najgore posledice toga, i tesko da ima nekog ko jedva ceka da pocne ubijanje, da bi se tome radovao. Zanimljivo je da desetine ratova koji su pokrenuli oni koji sada kukaju nad sudbinom Ukrajine izigravajuci cistunce... bas vas briga, to sto su unistili do temelja mnoge zemlje...jbg, to je tako... pobili su vam milione muslimana pod raznim izgovorima, i jedino gde ponekad pustite krokodilsku suzu su Palestinci, za ostale vas strahovito boli q... Znas dobro i ko stoji iza toga, i ko trlja ruke i u pogibeniju salje Ukrajince, i opet te bas briga, jer je protivnik neko ko satro nacelno podrzava Srbe, i delio bi BiH, i jedino u tome nalazite motivaciju da sektaski navijate za jednu stranu, podizuci iz naftalina sve srceparajuce moralne price o strahotama rata. Rusi imaju tone problema, daleko je to od idealne zemlje... ali to je njihov problem, nikome ne namecu bolestine kao normu. Nisu ti Rusi stampanjem lazne love bukvalno pokrali pola imovine kroz inflaciju zadnje 2 godine, nisu ti Rusi utrapili virus iz laboratorije koji je pobio milione da bi farmaceutska industrija zgrnula milijarde a oni istrenirali totalitarnu drzavu, ne namecu ti Rusi gay parade, neutralne rodove, nametanje deci tema koje prave od njih duhovne invalide... Nisi toliko glup da ovo ne znas, ali opet drvis patku na svoju stranu... Ne, nego za fakte. Nije tačno da si 10 godina bio u ratu. Ne direktno. Zato i kažem da neke stvari ne možeš razumjeti i drugačije ih gledaš. Ok, ne želiš da počne ubijanje, ali nekako zanemariš ubijanje koje se ipak desi. I šta ti je tu čudno? Trebali bi šta? Činjenica da su Ameri stali uz nas kad je trebalo. Kad je cijela Evropa nešto mantrala i fol slala neke plave šljemove, Ameri su konkretno reagovali. I sad bih trebao stati na stranu nekog ko bi dijelio BiH rado, što šatro, čemu drama, ne šatro nego defakto. Nikome ništa ne nameću, al bi zato Ukrajini sve da nametnu. Jasno, pod izgovorom kako je NATO, tj. Amerika sve kriva. Da su stigli, istu bi priču možda pričali za Litvaniju ili neku drugu bivšu SSSR članicu. Jel znamo ko je utrapio virus? A jebiga, pogledaj kakva je mraka u ovom elitnom Wagner odredu, pa mi reci je li to normalno?!
|
|
Vrh |
|
|
DzonBG
|
Naslov: Re: Sankcijama protiv Rusije Postano: 09 vel 2023, 15:15 |
|
|
Rutinerr je napisao/la: Ne, nego za fakte. Nije tačno da si 10 godina bio u ratu. Ne direktno. Zato i kažem da neke stvari ne možeš razumjeti i drugačije ih gledaš. Ok, ne želiš da počne ubijanje, ali nekako zanemariš ubijanje koje se ipak desi.
I šta ti je tu čudno? Trebali bi šta? Činjenica da su Ameri stali uz nas kad je trebalo. Kad je cijela Evropa nešto mantrala i fol slala neke plave šljemove, Ameri su konkretno reagovali. I sad bih trebao stati na stranu nekog ko bi dijelio BiH rado, što šatro, čemu drama, ne šatro nego defakto.
Nikome ništa ne nameću, al bi zato Ukrajini sve da nametnu. Jasno, pod izgovorom kako je NATO, tj. Amerika sve kriva. Da su stigli, istu bi priču možda pričali za Litvaniju ili neku drugu bivšu SSSR članicu.
Jel znamo ko je utrapio virus?
A jebiga, pogledaj kakva je mraka u ovom elitnom Wagner odredu, pa mi reci je li to normalno?!
Ameri stali uz vas...prvo su Aliju lozili da odbije Kutiljerov plan da bi rasplamsali rat, onda su jos 1993. napravili deal sa Alijom, zamena Srebrenice za Vogoscu, da bi 1995 skrojili Dejtonski sporazum i za vas ludacku kosulju... i za ostale... to je sve njihovih ruku delo. Ne izvrci ovo drugo... Rusi su krivi sto nisu imali snage, moci i alata da Ukrajinu rese u svoju korist bez rata... objektivno su mnogo slabiji u tehnikama svrgavanja vlasti i meke kontrole drzava kroz medije, propagandu, NGO... Kad su stavljeni u poziciju da i onaj bedni Minski sporazum niko ne zeli da primeni, i da Ukrajina polako i sigurno jurisa ka NATO, uz pretnju da im Rusi budu pocisceni iz Donbasa, i jedina velika luka u Crnom moru u Sevastopolju bude ugrozena, onda su tek zaigrali All in... usli su im u trbuh, u samu avliju, perspektiva da NATO tu krca rakete i raketne stitove bi ih potpuno izolovala i marginalizovala. To sto su se decenijama izivljavali nad slabijima, pa im je prolazilo, sa Rusima ne ide... naucice na tezi nacin sta znaci ispasti kompletna budala... Rusi ce iskrvariti dosta, ali ovi ce biti do kraja ponizeni i pobedjeni, svi ovi nerasti u EU koji danas sa odusevljenoscu primaju frajera koji nije promenio majicu godinu dana, a pre toga mlatio kurcem po klaviru... e oni su bili i ostali najvece budaletine.
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Sankcijama protiv Rusije Postano: 09 vel 2023, 15:19 |
|
|
Rutinerr je napisao/la: Haram je napisao/la: DA, pravedan covjek, snaznog karaktera i duboke ideoloske odredjenosti, neko za koga je JEDNAKOST i JEDNAKOPRAVNOST medju ljudima IZNAD svega.
I kao takav se ne mogu nikako svrstati na stranu nato-licemjera i hohstaplera, lazova i hinja koje su ko nista gurnule najvecu evropsku zemlju u sunovrat a sve nas olaksali za hrpu eura.
I ti vjeruješ da je Rusija neko društvo jednakosti i jednakopravnosti ljudi? Rusija u kojoj car nosi jaknu od 18 000 $ dok bijeda sa istoka gine u Donbasu? Vidiš, to u šta vjeruješ nije uopšte istina. Nema jednakopravnosti. Zapravo su ti i to lažovi, licemjeri i hinje. Samo što ti to ne želiš vidjeti. Nisi shvatio. Kad kazem jednakost onda mislim i na geopoliticki aspekt. Ako Ameri ne dopustaju da im se neko kenja u avliju, zasto bi to trebali Rusi - pogotovo u zemlji u kojoj zive milioni, ponavljam MILIONI Rusa?
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|