|
|
Stranica: 2/3.
|
[ 60 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Haram
|
Naslov: Re: Kako su Muslimani 1991. i sve do kraja travnja 1992. aktivno surađivali sa srpskom JNA - Prilozi Postano: 07 ožu 2023, 12:37 |
|
|
Novem. Nemoj da si ogranicen. KAd jedna Merkelica potpise Minks II da dobije na vremenu, i naoruza Ukrajinu, da SDA ne takija malo Srbe dok osniva PL?
Kao sto rekoh, lazes na kvadrat jer svi sudionici koji su iskreni, a iskrenima smatram Markana i mozda cak i Bumbara, znaju kakva je tad bila atmosfera u narodu - mislim na Muslimane, tj. Bosnjake. Apsolutno prohrvatska.
E sad, to sto je za Bosnjake raspad SFRJ, kao i za vecinu manjih naroda te drzave bio stetan, pa je tako i vecina bila u fazonu da ne zeli raspad, ratove, i slicno, a sve samo radi ostvarenja hrvatskih ili srpskih nacionalnih vlaznih snova, je drugo pitanje. Deklarativno "DA" opstanku Jugoslavije i stajanje na hrvatsku stranu u ratu Hrvata i Srba za teritorije, su dvije razlicite stvari. To samo glup ili nedobronamjeran covjek nije u stanju vidjeti.
_________________ GAYPRIDE - SLAVA UKRAINI - SUPPORT IZRAILJ
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Kako su Muslimani 1991. i sve do kraja travnja 1992. aktivno surađivali sa srpskom JNA - Prilozi Postano: 07 ožu 2023, 12:41 |
|
|
bumbar92 je napisao/la: Haram je napisao/la:
To ako je tako, a nemam razloga da ti ne vjerujem, smatram losom stvari, kontraproduktivnim i glupim. Nazalost, jos se nije rodilo nista sto bi se i priblizno moglo nazvati bosnjackim drzavnikom. Da jest, takvih stvari nebi bilo. Tako ja to barem vidim.
Konaković je pozitivan primjer da je na sve tri strane problem identičan, nemogućnost kompromisa, tvroglava ili bolje rečeno fanatična ratna retorika i guranje tih ciljeva, te kao produk toga zadržavanje političke moći zbog tog ratnog grča glasačkog tijela koji se može pobuditi ili nahuškati sa par džamijskih, predoizbornih i inih izjava. Samo promjene i promjene mogu donijeti promjene,... jes filozofski ali tak je Više će vam kao narodu pomoći ovo okretanje od SDA nego sve hajvatovice i proturski sda defilei do sad. Isuvise povrsno pratim dnevnopoliticka zbivanja u BiH ali sjecam se jos vremena ovde, mozda 5-6 godina a mozda i duze, da su Ministry i neki ostali na moje cudjenje hvalili SDA. Valjda zbog SDP, ne znam, ali se dobro sjecam da me to tad veoma cudilo. Ali kao sto rekoh, niste se uspjeli istrijebiti, svi su ponesto dobili, ponesto izgubili a mrtve niko vise vratiti nece. Najpametnije je dogovoriti se, naci neki minimum zajednickog interesa i gledati da se malo krene naprijed. Kad su jedni Italijani, Svabe i Francuzi koji se ni ne razumiju medjusobno uspjeli naci zajednicki interes u jednoj Svicarskoj, zasto to nebi i tri BH mileta..retoricko pitanje.
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Kako su Muslimani 1991. i sve do kraja travnja 1992. aktivno surađivali sa srpskom JNA - Prilozi Postano: 07 ožu 2023, 12:43 |
|
|
Haram je napisao/la: Novem. Nemoj da si ogranicen. KAd jedna Merkelica potpise Minks II da dobije na vremenu, i naoruza Ukrajinu, da SDA ne takija malo Srbe dok osniva PL?
Kao sto rekoh, lazes na kvadrat jer svi sudionici koji su iskreni, a iskrenima smatram Markana i mozda cak i Bumbara, znaju kakva je tad bila atmosfera u narodu - mislim na Muslimane, tj. Bosnjake. Apsolutno prohrvatska.
E sad, to sto je za Bosnjake raspad SFRJ, kao i za vecinu manjih naroda te drzave bio stetan, pa je tako i vecina bila u fazonu da ne zeli raspad, ratove, i slicno, a sve samo radi ostvarenja hrvatskih ili srpskih nacionalnih vlaznih snova, je drugo pitanje. Deklarativno "DA" opstanku Jugoslavije i stajanje na hrvatsku stranu u ratu Hrvata i Srba za teritorije, su dvije razlicite stvari. To samo glup ili nedobronamjeran covjek nije u stanju vidjeti. Pa pitaj ih kakva je bila atmosfera.
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Kako su Muslimani 1991. i sve do kraja travnja 1992. aktivno surađivali sa srpskom JNA - Prilozi Postano: 07 ožu 2023, 12:48 |
|
|
Ja ti mogu reci kako je to bilo kod nas na istoku BiH. Nemam razloga da lazem, pogotovo sto nisam sasvim siguran u stratesku korist toga. Kod nas su svi bili za RH, tetak cak sakrivao dezertere JNA koji su skakali s kamiona. Valjda je jos ostalo tog sranja da smo s Hrvatima bili saveznici u 2. SR. (sto smatram velikom gluposti jer je samo jedna strana u tom ratu bila koja je mogla biti ispravna, a to je narodnooslobodilacka vojska)
|
|
Vrh |
|
|
bumbar92
|
Naslov: Re: Kako su Muslimani 1991. i sve do kraja travnja 1992. aktivno surađivali sa srpskom JNA - Prilozi Postano: 07 ožu 2023, 12:51 |
|
|
Haram je napisao/la: bumbar92 je napisao/la: Konaković je pozitivan primjer da je na sve tri strane problem identičan, nemogućnost kompromisa, tvroglava ili bolje rečeno fanatična ratna retorika i guranje tih ciljeva, te kao produk toga zadržavanje političke moći zbog tog ratnog grča glasačkog tijela koji se može pobuditi ili nahuškati sa par džamijskih, predoizbornih i inih izjava. Samo promjene i promjene mogu donijeti promjene,... jes filozofski ali tak je Više će vam kao narodu pomoći ovo okretanje od SDA nego sve hajvatovice i proturski sda defilei do sad. Isuvise povrsno pratim dnevnopoliticka zbivanja u BiH ali sjecam se jos vremena ovde, mozda 5-6 godina a mozda i duze, da su Ministry i neki ostali na moje cudjenje hvalili SDA. Valjda zbog SDP, ne znam, ali se dobro sjecam da me to tad veoma cudilo. Ali kao sto rekoh, niste se uspjeli istrijebiti, svi su ponesto dobili, ponesto izgubili a mrtve niko vise vratiti nece. Najpametnije je dogovoriti se, naci neki minimum zajednickog interesa i gledati da se malo krene naprijed. Kad su jedni Italijani, Svabe i Francuzi koji se ni ne razumiju medjusobno uspjeli naci zajednicki interes u jednoj Svicarskoj, zasto to nebi i tri BH mileta..retoricko pitanje. Konaković kao bivši SDAovac se okrenuo od SDA, i ne samo on,... kontaš sad sda je uhodana krim hobotnica uglavljena u državni aparat koja diktira tempo svima u Federaciji, a ratna stranka sa ratnim kadrovima još uvijek i dan danas, a sve goli izdajica sa punim ustima Bosne i da ne evociram ove njihove poteze iz 91, 92... i što je najžalosnije sad bacaju neku ratnu spiku, oni će ovo ono,... kako su 91 bili izgubljeni sada su još više i ponavljam da nije Konakovića do sada bi se raketirale terorističke ćelije SDA, koji bi sad kao ratovale za neku državu koja je pala još 91,... Jednostavno, dajte drugu, pošteniju i patriotskiju u punom smislu prema svim beha narodima. Ovo su likovi koju nisu znali đe udaraju dok je BH gorila u početku dok ih nismo naoružali i obranili, a sada bi da spavaju na hrvatskim lovorikama, nejte motji.
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Kako su Muslimani 1991. i sve do kraja travnja 1992. aktivno surađivali sa srpskom JNA - Prilozi Postano: 07 ožu 2023, 12:54 |
|
|
Dečkić, nemaš ti pojma o tom vremenu. Sama 1991. je uvod u sve ostale godine i vaš odnos prema nama. Vaše "dobijanje na vremenu" svelo se na to da JNA vojno porazi Hrvatsku i da se više ne morate kolebati s odlukom koju niste htjeli donijeti. Zatezali ste i čekali vojni udar, ali ništa od toga. Sve procjene su vam bile pogrešne. Dok Hrvatska pokušava da obrani Posavinu, Alija i Ejup Hrvatskoj prijeti s UNO sankcijama. Jeli i to dio vaše takije ili jasno svrstavanje na srpsku stranu? BiH je u travnju 1992. godine bila međunarodno priznata zemlja, a Alija Kadijeviću podnosi izvješće u zgradi Predsjedništva. Gdje to ima? Kad ste dobili po njušci, onda vam je sinulo u glavu da ste se debelo zajebali. No, za to ste i platili. Vi i danas patite za Jugoslavijom iako su vas Srbi debelo namlatili. Najbolji primjer si ti.
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Kako su Muslimani 1991. i sve do kraja travnja 1992. aktivno surađivali sa srpskom JNA - Prilozi Postano: 07 ožu 2023, 13:08 |
|
|
bumbar92 je napisao/la: Haram je napisao/la: Isuvise povrsno pratim dnevnopoliticka zbivanja u BiH ali sjecam se jos vremena ovde, mozda 5-6 godina a mozda i duze, da su Ministry i neki ostali na moje cudjenje hvalili SDA. Valjda zbog SDP, ne znam, ali se dobro sjecam da me to tad veoma cudilo.
Ali kao sto rekoh, niste se uspjeli istrijebiti, svi su ponesto dobili, ponesto izgubili a mrtve niko vise vratiti nece. Najpametnije je dogovoriti se, naci neki minimum zajednickog interesa i gledati da se malo krene naprijed. Kad su jedni Italijani, Svabe i Francuzi koji se ni ne razumiju medjusobno uspjeli naci zajednicki interes u jednoj Svicarskoj, zasto to nebi i tri BH mileta..retoricko pitanje.
Konaković kao bivši SDAovac se okrenuo od SDA, i ne samo on,... kontaš sad sda je uhodana krim hobotnica uglavljena u državni aparat koja diktira tempo svima u Federaciji, a ratna stranka sa ratnim kadrovima još uvijek i dan danas, a sve goli izdajica sa punim ustima Bosne i da ne evociram ove njihove poteze iz 91, 92... i što je najžalosnije sad bacaju neku ratnu spiku, oni će ovo ono,... kako su 91 bili izgubljeni sada su još više i ponavljam da nije Konakovića do sada bi se raketirale terorističke ćelije SDA, koji bi sad kao ratovale za neku državu koja je pala još 91,... Jednostavno, dajte drugu, pošteniju i patriotskiju u punom smislu prema svim beha narodima. Ovo su likovi koju nisu znali đe udaraju dok je BH gorila u početku dok ih nismo naoružali i obranili, a sada bi da spavaju na hrvatskim lovorikama, nejte motji. Hrvati su bili organizovaniji, bez daljnjeg, pouceni onim sto je bilo U RH ali naravno i s RH kao zaledjem. Ali to ne znaci da ni Bosnjaci nisu doprinijeli podobro. Pa i sam Tudjman se na onom snimku neposredno pred Oluju poziva na Peti korpus i njihovu ulogu..ne sjecam se sad citata tacno ali moze se naci. A u SDA su neki jos 92. prodavali ljudima oruzje koje je vec bilo placeno i namjenjeno za otpor tj. odbranu RBiH. U vezi SDA. Prije nekolike godine je iznenada umro lik koji je malo stariji od mene. Po stavu i svemu totalno anti-SDA, totalno anti-nacionalista, totalno anti-fundamentalista, i sve to, ali ipak u SDA. Pitam ga zasto? Veli, zato sto bez njih nista ne ide ako hoces karijeru i to. Necu detalje ali lik koji je - i na moje cudjenje - bio na vecoj poziciji od 90 posto drugih. Tako da se poklapa s tim sto kazes.
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Kako su Muslimani 1991. i sve do kraja travnja 1992. aktivno surađivali sa srpskom JNA - Prilozi Postano: 07 ožu 2023, 13:13 |
|
|
Sam ovaj zadnji primjer Alijinog razmišljanja iz rujna 1991. govori u kakvoj dimenziji se on nalazi. Lik je bio ograničen i van svakog normalnog razuma. Jugoslavija se u krvi raspala, a on zamišlja novu, i tu istu gdje bi on HR i SLO gurao, kao da oni već nisu imali svoj referendum i proglasili neovisnost. Alija sebe vidi kao nekog novog stvoritelja Jugoslavije, ma kakva ona bila. Što je postigao sa svim tim? Gdje mu je Jugoslavija, gdje su Muslimani? Šta bi od svega toga? Imali među vama i jedan da prizna da vas je namagrčio i da nije zapravo znao što radi i s kim ima posla? Izgleda da nema. Vama je samo muka da se to jasno kaže, ne možete podnijeti istinu da ste sve vrijeme pogrešno kalkulirali, i vadite se na to da je to bio dio takije. Pa recimo i da je, onda vam je i ona bila katastrofalna. Znači ništa niste znali ni umjeli. Zato ste i ispušili, a ovo što je kroz postove navedeno je put do toga. Put koji vam zadaje gorčinu, ali to morate prihvati, vi ste mu dali mandat.
|
|
Vrh |
|
|
saskia
|
Naslov: Re: Kako su Muslimani 1991. i sve do kraja travnja 1992. aktivno surađivali sa srpskom JNA - Prilozi Postano: 07 ožu 2023, 13:15 |
|
Pridružen/a: 07 lip 2019, 16:42 Postovi: 2407 Lokacija: Negdi na granici svitova
|
Konaković mi se čini iskren i pošten čovjek, znamo i mi i on da znamo i mi i on da je Turčin, ali to ne mjenja činjenicu da se sa njim može surađivati u odnosu na sitne SDA prevarante.
U jednom Stocu, tamo su više krmad volili nego Hrvate, pa i prije prvog kačenja između nas i Muslimana, zato smo i bili prinuđeni pročistiti malo taj kraj, kao i Ljubuški, tamo su spremali neke ustanke kad gledaš iz ove perspektive, njihov pokušaj samoubojstva. Poslje svega su se javljale moraliste, ali u takvim vremenima se trebalo djelovati oštro, a Muslimani kod nas su bolje prolazili nego nestali Hrvati Bugojna i ostalih porobljenih bosanskih hrvatskih krajeva.
Uglavnom ostalo mi je u sjećanju da je bila priča da Muslimani Stoca nisu radosno dočekali poraz JNA i dolazak hrvatske vojske i vlasti. Ali tada nisam osobno bio u Stocu
_________________ Čujem iz daljine glas domovine, čuvaj Tuta Mostar nikom ne daj me!
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Kako su Muslimani 1991. i sve do kraja travnja 1992. aktivno surađivali sa srpskom JNA - Prilozi Postano: 07 ožu 2023, 13:19 |
|
|
novem je napisao/la: Sam ovaj zadnji primjer Alijinog razmišljanja iz rujna 1991. govori u kakvoj dimenziji se on nalazi. Lik je bio ograničen i van svakog normalnog razuma. Jugoslavija se u krvi raspala, a on zamišlja novu, i tu istu gdje bi on HR i SLO gurao, kao da oni već nisu imali svoj referendum i proglasili neovisnost. Alija sebe vidi kao nekog novog stvoritelja Jugoslavije, ma kakva ona bila. Što je postigao sa svim tim? Gdje mu je Jugoslavija, gdje su Muslimani? Šta bi od svega toga? Imali među vama i jedan da prizna da vas je namagrčio i da nije zapravo znao što radi i s kim ima posla? Izgleda da nema. Vama je samo muka da se to jasno kaže, ne možete podnijeti istinu da ste sve vrijeme pogrešno kalkulirali, i vadite se na to da je to bio dio takije. Pa recimo i da je, onda vam je i ona bila katastrofalna. Znači ništa niste znali ni umjeli. Zato ste i ispušili, a ovo što je kroz postove navedeno je put do toga. Put koji vam zadaje gorčinu, ali to morate prihvati, vi ste mu dali mandat. Covjece, shvati da je Alija takijao jer je morao takijati. Ne kazem da mi je drago sto je takijao ali da je takijao to stoji bez ikakve sumnje. Pa imao je tad krcatu zemlju srpskom vojskom. Tad je BiH bila zemlja s najvise oruzja na svijetu po glavi stanovnika a ogromna vecina tog naoruzanja u rukama SDS-a. Sta bi promjenilo to da je vec 91. odveo zemlju u nezavisnost kad ni 92. nije bio spreman za to??? Budi malo realniji i pokusaj sagledati sve to malo realnije i staviti se u poziciju onog drugog.
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Kako su Muslimani 1991. i sve do kraja travnja 1992. aktivno surađivali sa srpskom JNA - Prilozi Postano: 07 ožu 2023, 13:21 |
|
|
Haram je napisao/la: Ja ti mogu reci kako je to bilo kod nas na istoku BiH. Nemam razloga da lazem, pogotovo sto nisam sasvim siguran u stratesku korist toga. Kod nas su svi bili za RH, tetak cak sakrivao dezertere JNA koji su skakali s kamiona. Valjda je jos ostalo tog sranja da smo s Hrvatima bili saveznici u 2. SR. (sto smatram velikom gluposti jer je samo jedna strana u tom ratu bila koja je mogla biti ispravna, a to je narodnooslobodilacka vojska) Šta ti misliš zašto su Hrvati krenuli u osnivanje HB? Sigurno zato jer su vama vjerovali i vas gledali kao pouzdane saveznike?
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Kako su Muslimani 1991. i sve do kraja travnja 1992. aktivno surađivali sa srpskom JNA - Prilozi Postano: 07 ožu 2023, 13:24 |
|
|
novem je napisao/la: Haram je napisao/la: Ja ti mogu reci kako je to bilo kod nas na istoku BiH. Nemam razloga da lazem, pogotovo sto nisam sasvim siguran u stratesku korist toga. Kod nas su svi bili za RH, tetak cak sakrivao dezertere JNA koji su skakali s kamiona. Valjda je jos ostalo tog sranja da smo s Hrvatima bili saveznici u 2. SR. (sto smatram velikom gluposti jer je samo jedna strana u tom ratu bila koja je mogla biti ispravna, a to je narodnooslobodilacka vojska) Šta ti misliš zašto su Hrvati krenuli u osnivanje HB? Sigurno zato jer su vama vjerovali i vas gledali kao pouzdane saveznike? Ne znam, nisam Hrvat, a i da jesam *** bi znao kako su razmisljali pojedinci koji su tad uzeli sve to u svoje ruke. Ako je tako, onda ste vi takijali Bosnjake da ste za RBiH a sad se kao zalite sto Alija nije 91. vec krenuo u dzihad protiv hagresora... ODakle si ti, ako nije tajna?
|
|
Vrh |
|
|
Jefferson Davis
|
Naslov: Re: Kako su Muslimani 1991. i sve do kraja travnja 1992. aktivno surađivali sa srpskom JNA - Prilozi Postano: 07 ožu 2023, 13:24 |
|
|
Haram je napisao/la: Ova tema sluzi prije svega blacenju Bosnjaka i obezvrijedjivanju njihove borbe, kao unutar postrojbi HV-a, tako i poslije protiv VRS i VRSK.
Logicno je da ce u vrijeme u kojem se drzava nalazi u raspadu biti svakakvih elemenata, svakakvih ubjedjenja, ljudi koji se iz ovog ili onog razloga nadju na ovoj ili onoj strani, ali cinjenica je da je gro bosnjackog naroda bio na strani RH dok se ratovalo sa Srbima. To je prepoznala i SDA pa je svoju politiku okrenula jasno k vezivanju zastava s HDZ. Da li je to bilo bas pametno tesko je za reci cak i iz danasnjeg ugla posmatrano.
Otvarac teme je notorni bosnjakomrzilac i lazovcina na kvadrat. Najgora sorta lazova, dakle oni koji se sluze poluistinama, ili izvrnutim istinama..posmatranim jednostrano i nediferencirano. Ne moze ga se uzimati za ozbiljno, kao sto ni rasprave nemaju nekog smisla. To je medijski mit. Građen anakrono i retrospektivno u trenutku kad su im Srbi zauzeli pola Cutileirovih teritorija. Samo dijelom istinit. Ne kažem da je totalna laž, nego jednostavno da ima i druga perspektiva, prema kojoj su Muslimani podržavali JNA. Cijenim doprinos @novema diskusijama na forumu.
|
|
Vrh |
|
|
bumbar92
|
Naslov: Re: Kako su Muslimani 1991. i sve do kraja travnja 1992. aktivno surađivali sa srpskom JNA - Prilozi Postano: 07 ožu 2023, 13:30 |
|
|
Haram je napisao/la: bumbar92 je napisao/la: Konaković kao bivši SDAovac se okrenuo od SDA, i ne samo on,... kontaš sad
sda je uhodana krim hobotnica uglavljena u državni aparat koja diktira tempo svima u Federaciji, a ratna stranka sa ratnim kadrovima još uvijek i dan danas, a sve goli izdajica sa punim ustima Bosne i da ne evociram ove njihove poteze iz 91, 92...
i što je najžalosnije sad bacaju neku ratnu spiku, oni će ovo ono,... kako su 91 bili izgubljeni sada su još više i ponavljam da nije Konakovića do sada bi se raketirale terorističke ćelije SDA, koji bi sad kao ratovale za neku državu koja je pala još 91,... Jednostavno, dajte drugu, pošteniju i patriotskiju u punom smislu prema svim beha narodima.
Ovo su likovi koju nisu znali đe udaraju dok je BH gorila u početku dok ih nismo naoružali i obranili, a sada bi da spavaju na hrvatskim lovorikama, nejte motji.
Hrvati su bili organizovaniji, bez daljnjeg, pouceni onim sto je bilo U RH ali naravno i s RH kao zaledjem. Ali to ne znaci da ni Bosnjaci nisu doprinijeli podobro. Pa i sam Tudjman se na onom snimku neposredno pred Oluju poziva na Peti korpus i njihovu ulogu..ne sjecam se sad citata tacno ali moze se naci. A u SDA su neki jos 92. prodavali ljudima oruzje koje je vec bilo placeno i namjenjeno za otpor tj. odbranu RBiH. U vezi SDA. Prije nekolike godine je iznenada umro lik koji je malo stariji od mene. Po stavu i svemu totalno anti-SDA, totalno anti-nacionalista, totalno anti-fundamentalista, i sve to, ali ipak u SDA. Pitam ga zasto? Veli, zato sto bez njih nista ne ide ako hoces karijeru i to. Necu detalje ali lik koji je - i na moje cudjenje - bio na vecoj poziciji od 90 posto drugih. Tako da se poklapa s tim sto kazes. Samo budala ili zlonamjernik može osporavati pomoć Muslimana i kasnije Bošnjaka u obrani Hrvatske i BiH i ona je osobna i pojedinačna jer jednostavno institucije i stranke koje su okupljale tadašnje Muslimane nisu takoreć niti mukajet oglasile u prilog ili organizacije konkretne obrane BiH, a pogotovu RH. Ali zato je bilo pojedinaca razne vele, od ljudi koji su živjeli u RH ili u hrvatski većinskim gradovima u BH, to nitko ne spori, dapače treba to isticati. Također, danas ti isti, koje srećem kroz razne veteranske udruge u RH i BH imaju jak otklon i gađenje prema ovoj SDA-DF osovini, odnosno Sejdi i zatiranju Hrvata u BiH. Dakle ta ista klika je i danas u istom izdajničkom i totalitarnom modu, eto Lendo za ogledan primjer, jna oficirčina se dohafizala tek polovinom 92 da shvati ko koga i zašto ubija,...Sejdo, potkupljena budala koja igra kako džamija svira, a titoista i ex komunjara po životnom habitusu da ti priča o građanskom i demokratskom društvu, pa to je fake koji se vidi iz svemira, ali šta znaju pobjegulje i mahači titovim slikama šta je Ravno i Posavina iz 91, oni su i tada gledali JNA emisije "Dozvol'te da se obratim" i Branka kockicu, vjerujem da i sada zraknu da zaliječe nostalgiju,... Takav lafo "patriotski" otpad da priča o obrani Bosne i domovine,... ne dao Bog ikad i ikome da ih takvi brane.
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Kako su Muslimani 1991. i sve do kraja travnja 1992. aktivno surađivali sa srpskom JNA - Prilozi Postano: 07 ožu 2023, 13:32 |
|
|
Haram je napisao/la: novem je napisao/la: Šta ti misliš zašto su Hrvati krenuli u osnivanje HB? Sigurno zato jer su vama vjerovali i vas gledali kao pouzdane saveznike? Ne znam, nisam Hrvat, a i da jesam *** bi znao kako su razmisljali pojedinci koji su tad uzeli sve to u svoje ruke. Ako je tako, onda ste vi takijali Bosnjake da ste za RBiH a sad se kao zalite sto Alija nije 91. vec krenuo u dzihad protiv hagresora... ODakle si ti, ako nije tajna? Vas su pojedinci odveli u propast, a u nas je bio jasan konsezus da se mora ići na organiziranje, jer vi niste bili ni saveznik ni strana u koju se moglo vjerovati. A što je i vrijeme pokazalo.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Kako su Muslimani 1991. i sve do kraja travnja 1992. aktivno surađivali sa srpskom JNA - Prilozi Postano: 07 ožu 2023, 13:33 |
|
|
Haram je napisao/la: bumbar92 je napisao/la: Konaković je pozitivan primjer da je na sve tri strane problem identičan, nemogućnost kompromisa, tvroglava ili bolje rečeno fanatična ratna retorika i guranje tih ciljeva, te kao produk toga zadržavanje političke moći zbog tog ratnog grča glasačkog tijela koji se može pobuditi ili nahuškati sa par džamijskih, predoizbornih i inih izjava. Samo promjene i promjene mogu donijeti promjene,... jes filozofski ali tak je Više će vam kao narodu pomoći ovo okretanje od SDA nego sve hajvatovice i proturski sda defilei do sad. Isuvise povrsno pratim dnevnopoliticka zbivanja u BiH ali sjecam se jos vremena ovde, mozda 5-6 godina a mozda i duze, da su Ministry i neki ostali na moje cudjenje hvalili SDA. Valjda zbog SDP, ne znam, ali se dobro sjecam da me to tad veoma cudilo. Ali kao sto rekoh, niste se uspjeli istrijebiti, svi su ponesto dobili, ponesto izgubili a mrtve niko vise vratiti nece. Najpametnije je dogovoriti se, naci neki minimum zajednickog interesa i gledati da se malo krene naprijed. Kad su jedni Italijani, Svabe i Francuzi koji se ni ne razumiju medjusobno uspjeli naci zajednicki interes u jednoj Svicarskoj, zasto to nebi i tri BH mileta..retoricko pitanje. Pa da su Italijani muslimani a Švabe i Francuzi hrišćani ni oni se ne bi dogovorili. Nema dogovora sa Muslimanima. Kao što i ova tema govori vi ste obični lažovi i prevaranti. I ti si lažov i prevarant. Dogovorili smo se u Dejtonu pa ste već drugog dana počeli da ga rušite. Samo kreten i budala se može dogovarati sa Muslimanima.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Kako su Muslimani 1991. i sve do kraja travnja 1992. aktivno surađivali sa srpskom JNA - Prilozi Postano: 07 ožu 2023, 13:44 |
|
|
saskia je napisao/la: Konaković mi se čini iskren i pošten čovjek, znamo i mi i on da znamo i mi i on da je Turčin, ali to ne mjenja činjenicu da se sa njim može surađivati u odnosu na sitne SDA prevarante.
U jednom Stocu, tamo su više krmad volili nego Hrvate, pa i prije prvog kačenja između nas i Muslimana, zato smo i bili prinuđeni pročistiti malo taj kraj, kao i Ljubuški, tamo su spremali neke ustanke kad gledaš iz ove perspektive, njihov pokušaj samoubojstva. Poslje svega su se javljale moraliste, ali u takvim vremenima se trebalo djelovati oštro, a Muslimani kod nas su bolje prolazili nego nestali Hrvati Bugojna i ostalih porobljenih bosanskih hrvatskih krajeva.
Uglavnom ostalo mi je u sjećanju da je bila priča da Muslimani Stoca nisu radosno dočekali poraz JNA i dolazak hrvatske vojske i vlasti. Ali tada nisam osobno bio u Stocu Konaković je pod kožom isto džamijaš, ali ne onaj tvrdokorni. Voli da žonglira. Prepoznao je svoju priliku i nametnuo se u pravo vrijeme. Vrijeme će pokazati koliko je on doista spreman da prihvati promjene i aktivno surađuje na izmjenama onog što je neophodno. Mislim, dobro da je dobio priliku, ali džamija i dalje ima jak utjecaj u muslimana. Tako da treba sačekati.
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Kako su Muslimani 1991. i sve do kraja travnja 1992. aktivno surađivali sa srpskom JNA - Prilozi Postano: 07 ožu 2023, 18:59 |
|
|
"Družeee Titooo mi tiii se...." Zadnji pokušaj muslimana da završe u Jugoslaviji.
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Kako su Muslimani 1991. i sve do kraja travnja 1992. aktivno surađivali sa srpskom JNA - Prilozi Postano: 08 ožu 2023, 02:00 |
|
|
Dan priznanja BiH 7.4.1992., u sarajevskom Oslobođenju i dalje karta SFRJ. To toliko koliko su muslimani doista htjeli neovisnu BiH.
|
|
Vrh |
|
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Kako su Muslimani 1991. i sve do kraja travnja 1992. aktivno surađivali sa srpskom JNA - Prilozi Postano: 08 ožu 2023, 02:10 |
|
|
novem je napisao/la: Dan priznanja BiH 7.4.1992., u sarajevskom Oslobođenju i dalje karta SFRJ. To toliko koliko su muslimani doista htjeli neovisnu BiH. Ono kad je karta na vremenskoj prognozi relevantnija od referenduma Čitam malo ovo, a i na twitteru par likova i mogu da primjetim: vi skutori ste za propagandu teški invalidi. Nije ni čudo što čak ni u Hr 30 godina ne jebu za vas
_________________ Dom svoj čuva Zrinski 115
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Kako su Muslimani 1991. i sve do kraja travnja 1992. aktivno surađivali sa srpskom JNA - Prilozi Postano: 08 ožu 2023, 02:15 |
|
|
Karta je samo jedan primjer vašeg razmišljnja. Dok su vam Srbi meli Podrinje vi ste još sanjali Jugoslaviju, nosali Titine slike i ispijali kahve u Predsjedništvu s Kadijevićem i Adžićem. Nešto neviđeno. A onda kmeka koja ni do danas nije stala. Zar vam nisu iz Hrvatske jesenas umetnuli kroz šaranje ustava F. u našu korist?
|
|
Vrh |
|
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Kako su Muslimani 1991. i sve do kraja travnja 1992. aktivno surađivali sa srpskom JNA - Prilozi Postano: 08 ožu 2023, 02:27 |
|
|
Djeca ti se smiju
_________________ Dom svoj čuva Zrinski 115
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Kako su Muslimani 1991. i sve do kraja travnja 1992. aktivno surađivali sa srpskom JNA - Prilozi Postano: 08 ožu 2023, 02:31 |
|
|
Ostao si bez argumenata. Smijemo se mi vama kako se sada koprcate. Kmeka od 2.10. nije stala.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Kako su Muslimani 1991. i sve do kraja travnja 1992. aktivno surađivali sa srpskom JNA - Prilozi Postano: 08 ožu 2023, 08:57 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25733 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
novem je napisao/la: "Družeee Titooo mi tiii se...." Zadnji pokušaj muslimana da završe u Jugoslaviji. I ta masa skandira:- TITO, TITO, TITO...! Sarajevo je uvijek živjelo u nekim svojim paralelnim svjetovima.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Kako su Muslimani 1991. i sve do kraja travnja 1992. aktivno surađivali sa srpskom JNA - Prilozi Postano: 08 ožu 2023, 09:48 |
|
|
Karabaja je napisao/la: novem je napisao/la: Dan priznanja BiH 7.4.1992., u sarajevskom Oslobođenju i dalje karta SFRJ. To toliko koliko su muslimani doista htjeli neovisnu BiH. Ono kad je karta na vremenskoj prognozi relevantnija od referenduma Čitam malo ovo, a i na twitteru par likova i mogu da primjetim: vi skutori ste za propagandu teški invalidi. Nije ni čudo što čak ni u Hr 30 godina ne jebu za vas Kako ne jebu kad su vam umetnuli aparthejd?
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 25 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|