|
|
Stranica: 35/97.
|
[ 2412 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 17 ožu 2023, 22:37 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09 Postovi: 27873 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Clint Eastwood je napisao/la: Bobovac je napisao/la:
Kad potpišete ugovor kojim se obvezujete dati,( koliko reče, 3 milijarde), onda se javite. Do tada stay silent.
Nije to dovoljno, moraju i uskladiti vanjsku politiku sa NATOm, što znači priznanje Kosova i uvođenje sankcija Rusiji. Što je i moguće jer Vučić svakako ubrzano radi i na jednome i na drugome. Pa to se podrazumijeva. Neće im dati ugovor na stol bez toga.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Sibinjanin Janko
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 17 ožu 2023, 22:39 |
|
|
|
nemam sta da budem sajlent, mi definitivno uzimamo rafal kroz koju godinu.. Mislim da uzimamo 16 komada F4 novih
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Clint Eastwood
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 17 ožu 2023, 22:41 |
|
|
Sibinjanin Janko je napisao/la: nemam sta da budem sajlent, mi definitivno uzimamo rafal kroz koju godinu.. Mislim da uzimamo 16 komada F4 novih Ako uskladite vanjsku politiku sa NATOm, što znači priznanje Kosova i uvođenje sankcija Rusiji. Što je i moguće jer Vučić svakako ubrzano radi i na jednome i na drugome.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Eminencija
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 17 ožu 2023, 22:45 |
|
|
Sibinjanin Janko je napisao/la: nemam sta da budem sajlent, mi definitivno uzimamo rafal kroz koju godinu.. Mislim da uzimamo 16 komada F4 novih Koja budala bi vama dala ma shematski prikaz spectre sistema a kamoli rafale? To je koda amerika proda f22 kolumbiji. Stvarno ste svi glupi, klinicki glupi kao afrika.
_________________ Jedino oružje im je pero, ali su nepismeni.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Sibinjanin Janko
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 17 ožu 2023, 22:47 |
|
|
|
ahhahahaha ne bih ovo komentarisao...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 17 ožu 2023, 22:48 |
|
Pridružen/a: 13 ožu 2019, 21:34 Postovi: 12305 Lokacija: Sjeverna Bosna
|
Sibinjanin Janko je napisao/la: Sto bi se divio? Srbija vec uveliko ima modernu eskadrilu lovaca...a takodje kupujemo rafale, za 3 milijarde.  Odjedanput ti mig-29 nisu stare kante, nego moderna eskadrila (sta god to znacilo) kao što se tvrdi za one koji se daju Ukrajini 
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 17 ožu 2023, 22:49 |
|
|
Sibinjanin Janko je napisao/la: nasi su modernizovani, 12 njih, 2 nisu.... mnogo bolji avion od onoga sto vi vozikate... Rafal cemo dobiti za par godina... ti avioni nisu nikakav gejm cejndzer, ne znam odakle toliki hajp. Doduse, vama jesu zabavni, jer niste avijaciju ni imali. Kako nismo imali  o cemu trabunjas ?
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Sibinjanin Janko
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 17 ožu 2023, 22:49 |
|
|
svako ko lupi da je mig 29 kanta, automatski nije kompetentan sagovornik... sve sto vidim jeste zavist, kao mislili ste da cete imati bolji RV od Srbije, jer sve ostalo vam je slabije  pa uz RV ide i PVO, Srbija samo sa migovima bi bila bolja od vas sa rafalima, zbog PVO-a, naravno imate jos 4-5 godina dok avioni postnau operativni.. nisam siguran ni da imate pilota za svaki avion..
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 17 ožu 2023, 22:53 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 63156 Lokacija: DAZP HQ
|
|
Jedino što će Srbija vidjet od Rafala su bombe nad glavama.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Sibinjanin Janko
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 17 ožu 2023, 22:56 |
|
|
Pozz, decki... ganc nove uzimamo... vidite na vasima, da l je dobra radilica motora  
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 17 ožu 2023, 22:57 |
|
|
Sibinjanin Janko je napisao/la: svako ko lupi da je mig 29 kanta, automatski nije kompetentan sagovornik... sve sto vidim jeste zavist, kao mislili ste da cete imati bolji RV od Srbije, jer sve ostalo vam je slabije  pa uz RV ide i PVO, Srbija samo sa migovima bi bila bolja od vas sa rafalima, zbog PVO-a, naravno imate jos 4-5 godina dok avioni postnau operativni.. nisam siguran ni da imate pilota za svaki avion.. Drago nam je sto nisi siguran. Inace put do operativnosti zapadnih aviona 4+ generacije aviona je mnogo kraci nego sto zamisljas iz perspektive mig-29. a generacija 5 jos kraca. Razlog lezi u automatizacije citavog sustava, gdje vecinu radnji obavljaju racunari. Mi ne uzimamo te avione radi vas, nego poradi nas i zato sto mozemo i hocemo. Najkasnije 2026 ide novi ugovor za nabavu dodatnih aparata 2028-2032. Hoce li to biti Rafale ili f-35 budemo vidjeli.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Sibinjanin Janko
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 17 ožu 2023, 23:01 |
|
|
|
Pa dobro, mogli ste i PVO da nabavite, ne bi vam padali dronovi u sred prestonice.. Vi ste avione kupili jer vam je RV bio pred gasenjem... Nama svejedno, svakako imamo predobar viselsojan PVO i balisticke rakete. Mi uzimamo Rafale iskljucivo jer ne mozemo od Rusije, a da ne bude nekih problema. Inace bi uzeli od Rusa 3-4 eskadrile...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 17 ožu 2023, 23:07 |
|
|
PVO u mirnodopsko doba je i u Srbiji u skladistu  Sta bi ti sa PVO u slucaju kakav je bio pad drona u ZG. Isto je mogao pasti i u Beograd.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 17 ožu 2023, 23:09 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 63156 Lokacija: DAZP HQ
|
Srpski Rafale  Srpski S300 
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 17 ožu 2023, 23:10 |
|
|
Sibinjanin Janko je napisao/la: Pa dobro, mogli ste i PVO da nabavite, ne bi vam padali dronovi u sred prestonice.. Vi ste avione kupili jer vam je RV bio pred gasenjem... Nama svejedno, svakako imamo predobar viselsojan PVO i balisticke rakete. Mi uzimamo Rafale iskljucivo jer ne mozemo od Rusije, a da ne bude nekih problema. Inace bi uzeli od Rusa 3-4 eskadrile... Mozete od Kine  A kao suverena i neutralna drzava ko vam moze zabraniti da uzmete od Rusa? Vi ne uzimate Rafale, imate samo zanimanje za njih, i to je to.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Sibinjanin Janko
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 17 ožu 2023, 23:10 |
|
|
uvek ima dezurna ekipa, pa kako smo oborili siptarski i britanski dron u mirnodopsko vreme? 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Sibinjanin Janko
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 17 ožu 2023, 23:11 |
|
|
ne znam sto kukate toliko, rafali su definitivno u Srbiji kroz par godina, novi, f4... vasi su dobri, ali mojislovic je pricao sa momkom sa slike, a on kaze da radilica motora mora da se menja 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 17 ožu 2023, 23:13 |
|
|
Sibinjanin Janko je napisao/la: Pozz, decki... ganc nove uzimamo... vidite na vasima, da l je dobra radilica motora  To i ne bi bio tako loš scenarij za nas, potaknuo bi jednu zdravu utrku u naoružanju. Ali ipak se slažem sa kolegama kako će uvjet za tu kupovinu biti priznanje Kosova. Tko voli nek izvoli. 
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1403 of 2558 - 54.85%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 17 ožu 2023, 23:14 |
|
|
Sibinjanin Janko je napisao/la: uvek ima dezurna ekipa, pa kako smo oborili siptarski i britanski dron u mirnodopsko vreme?  Koja dezurna ekipa? Svjedoöimo upravo u proteklim mjesecima kako dezurni dvojci, mocna pzo nisu garant da se dron kakav je pao na zagreb nece probiti duboko u rusiju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Sibinjanin Janko
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 17 ožu 2023, 23:16 |
|
|
|
mi smo dron oborili pre par meseci, i to onaj manji, sa manjom radarskom povrsinom. a onakvu ,,krstarecu'' raketu smo obarali i 1999
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 17 ožu 2023, 23:20 |
|
|
Sibinjanin Janko je napisao/la: mi smo dron oborili pre par meseci, i to onaj manji, sa manjom radarskom povrsinom. a onakvu ,,krstarecu'' raketu smo obarali i 1999 fantaziras.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Fullback
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 17 ožu 2023, 23:21 |
|
|
Sibinjanin Janko je napisao/la: ne znam sto kukate toliko, rafali su definitivno u Srbiji kroz par godina, novi, f4... vasi su dobri, ali mojislovic je pricao sa momkom sa slike, a on kaze da radilica motora mora da se menja  Što se radilice tiče mlazni motori je nemaju... moj diplomski rad je bio "Kontrolni termodinamički proračun mlaznog motora ***", ako te zanima to je dosta sažeto štivo (ispod 110 stranica) , dotakao sam se i Snecme M88, on kao i svi turbofanovi ima tri vratila. Imaš rad online ako znaš gdje ga tražiti... puno ćeš naučiti 
_________________ Made his money killin' commies didn't ever wanna quit.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
K..M
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 17 ožu 2023, 23:25 |
|
Pridružen/a: 13 stu 2021, 22:58 Postovi: 6503 Lokacija: Nizza, Naissus...
|
Fullback je napisao/la: Sibinjanin Janko je napisao/la: ne znam sto kukate toliko, rafali su definitivno u Srbiji kroz par godina, novi, f4... vasi su dobri, ali mojislovic je pricao sa momkom sa slike, a on kaze da radilica motora mora da se menja  Što se radilice tiče mlazni motori je nemaju... moj diplomski rad je bio "Kontrolni termodinamički proračun mlaznog motora ***", ako te zanima to je dosta sažeto štivo (ispod 110 stranica) , dotakao sam se i Snecme M88, on kao i svi turbofanovi ima tri vratila. Imaš rad online ako znaš gdje ga tražiti... puno ćeš naučiti  Jesi li u Fr na obuci zrakoplova? Ili u mirovini bojovniče. Ovaj Šehid iz Sjenice klinac pub napaljeni, mjeri ga, i svi ga tovarite. Nemojte na redaljka. Napravite male pauze između davanja. 
_________________ Propast najdugovecnije imperije (1123 god), Istocno Rimskog carstva https://www.youtube.com/watch?v=yVa6GQVSaj0
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Svarog
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 17 ožu 2023, 23:28 |
|
Pridružen/a: 19 stu 2010, 10:50 Postovi: 10311 Lokacija: Banja Luka
|
Te pričanije su u kontekstu trenutnih globalnih dešavanja, postale deplasirane . Podsjećaju me na žabu koja se napiruje hrabreći se tako . He  , ima ona pametna...ako želiš da nasmiješ Boga , ispričaj mu svoje planove .
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Sibinjanin Janko
|
Naslov: Re: Rafale: Povijesna i strateska odluka, u susjedstvu muk! Postano: 17 ožu 2023, 23:29 |
|
|
Fullback je napisao/la: Sibinjanin Janko je napisao/la: ne znam sto kukate toliko, rafali su definitivno u Srbiji kroz par godina, novi, f4... vasi su dobri, ali mojislovic je pricao sa momkom sa slike, a on kaze da radilica motora mora da se menja  Što se radilice tiče mlazni motori je nemaju... moj diplomski rad je bio "Kontrolni termodinamički proračun mlaznog motora ***", ako te zanima to je dosta sažeto štivo (ispod 110 stranica) , dotakao sam se i Snecme M88, on kao i svi turbofanovi ima tri vratila. Imaš rad online ako znaš gdje ga tražiti... puno ćeš naučiti  naravno da nema radilicu motora, ja sam samo sarkastican 
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: goran2hr i 6 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|