HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 22 sij 2025, 20:24.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 40538 post(ov)a ] 

Jeste li ocekivali ovo i kako ce zavrsiti?
Da 7%  7%  [ 23 ]
Ne 22%  22%  [ 68 ]
Lose za Ukrajinu 29%  29%  [ 91 ]
Lose za Rusiju 13%  13%  [ 39 ]
Lose za obe zemlje 29%  29%  [ 90 ]
Ukupno glasova : 311
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu
PostPostano: 29 ožu 2023, 10:26 

Hvala na čestitkama i pohvalama, i da sve je opštepoznato i već rečeno, ništa ja novo nisam napisao.

Vrh

PostPostano: 29 ožu 2023, 10:26 

Gledaj ekipe što se okupila :zubati
Ma da, dominirate kad treba druge dehumanizirati, nijekati njihovo postojanje i potvrditi kako je to RUSKO pravo, moliću lijepo.

Kao što je i vascijela današnja Rusija oduvijek ruska bila, jel tako?
Ili ipak nije, no je rezultat osvajanja kroz historiju?

Risto Đogo bi vam pozavidio na propagandi.

Vrh

PostPostano: 29 ožu 2023, 10:29 

Planina je napisao/la:
Jefferson Davis je napisao/la:
Svaka čast Navodni Poslanik na tekstu o povijesti Ukrajine i Malorusa u novom vijeku, zanimljivo

Btw jesi ti sidio u Kuraža neku večer? Neka dvojca do mene pričaju ko da forum čitam, bgmi ti mi pao na pamet.

:zubati
Ne, trenutno sam u ZeGeju, u toku su subverzivna dejstvovanja sproću Tomaševićevog režima
A i Kuraž mi je premračan, zadnje što sam bio je prije dva tjedna u Tronu, inače kolko sam mogo vidit - neformalnom okupljalištu duvanjskih HDZovaca

Ali itekako me oduševljava da među Duvnjacima postoji kritičko mišljenje, dakle ima običnih ljudi koji ne gutaju sve što je mainstream, super.

Vrh

PostPostano: 29 ožu 2023, 10:39 

divizija je napisao/la:
Bošnjak.007 je napisao/la:
Kao što se neko sjetio da krajeve gdje nikad Rusa nije bilo proglasi Rusijom. Ili da krajeve gdje su Rusi očistili autohtono stanovništvo proglasi za nešto što je Rusko..
*** agresorska.

koje autohtono stanovništvo?

Autohtono stanovništvo su Skiti i Sarmati.

njega nema odavno.

nije se nitko sjetio ničega, nego je rusko carstvo OSVOJILO te prostore od osmanskog carstva , naselilo Ruse u njega (Maloruse i Velikoruse, jer su tada svi bili Rusi), i onda se Lenjin sjetio, ajmo sad to zvati Ukrajina, jer Malorusi više nisu Rusi. A da stvar bude još luđa, onda se ti isti Ukrajinci odluče rušiti spmenike ruskih careva koji su ih tu naselili i istog Lenjina koji je to napravio Ukrajinom.

ne znam za veću smijuriju u povijesti. Kad su Makedonci dizali spomenike Grcima po Skopju nije bilo toliko smiješno.

Ruska verzija historije. Kao što i Srbi imaju svoju verziju prošlosti. Zato se sa vama rusofilima ne vrijedi ubjeđivati i ispravljati krive navode, laži i slično. Ukrajinci se ne slažu sa tom verzijom i zato agresorska ruska gamad zaslužuje da bude zatrta u Ukrajini a njihova braća protjerana sa istoka zemlje.

Vrh

PostPostano: 29 ožu 2023, 10:39 

dane-croatia je napisao/la:
Soros: Poraz Rusije će biti odličan za ‘otvorena društva’
“Ruski poraz je neizbježan i omogućit će svijetu da se usredotoči na naš pravi problem — klimatske promjene”
https://narod.hr/svijet/soros-poraz-rus ... na-drustva

Slično kano 45-te. S jedne strane se veseliš pobjedi pojedinih potlačenih naroda protiv Hitlera, a onda vidiš da se ujedno veseliš i pobjedi još gorih Staljina i Tita.

Ista stvar sa domovinskim ratom po toj logici. Ako se rusi uzimaju kao nekakav spas od globalizacije u svijetu, možemo onda i male ruse na balkanu tako gledati. Znači i mi smo bili na krivoj strani jer smo praktički rat završili kao poluga zapada na terenu u poguravanju pax americana politike. Tako da očekujem onda da jasno osudite hrvatsku politiku i oslobodilačke operacije HV-a kojih nebi ni bilo da nije bilo te zapadne sotone.

Vrh

PostPostano: 29 ožu 2023, 10:42 

Planina je napisao/la:
Svaka čast Navodni Poslanik na tekstu o povijesti Ukrajine i Malorusa u novom vijeku, zanimljivo

Zapravo je sve to napisano milijun puta dosad, ali je uvijek iznova gušt pročitat nekoga kad tako razbuca slava ukrajinaše.

Kakva uvreda za Hrvate i Hrvatsku, hrvatsku povijest i borbu, DR, kad nas uspoređuju sa ovim ukro ološem. Dno dna.

Btw jesi ti sidio u Kuraža neku večer? Neka dvojca do mene pričaju ko da forum čitam, bgmi ti mi pao na pamet.

Razbuca? Kako? Navede jednu verziju historije, vi rusofili tapšete i kažete bravo jer vam se to dopada. Mi kažemo da su to gluposti Rusa i rusofila i šta onda.
Vi ste retardi ukratko.

Vrh

PostPostano: 29 ožu 2023, 10:46 

Razbuca? Kako? Navede jednu verziju historije, vi rusofili tapšete i kažete bravo jer vam se to dopada. Mi kažemo da su to gluposti Rusa i rusofila i šta onda.
Vi ste retardi ukratko.

Ja tebi vojvodo, ti meni serdare.
Vukajlija... :zubati
Citat:
Ja tebi vojvodo, ti meni serdare...
...a obojica znamo kakva smo ***. Prastara narodna izreka koja metaforički znači: legnemo u 69, zabijemo jedan drugom jezike u čmarove i guramo što dublje. Naravno, to samo pred širokim auditorijom, jer inače očima ne možemo da gledamo jedan drugog, kao što i samog sebe izbegavamo u ogledalu

Vrh

PostPostano: 29 ožu 2023, 10:47 

Mar-kan je napisao/la:
Vi ste retardi ukratko.

Ja tebi vojvodo, ti meni serdare.
Vukajlija... :zubati
Citat:
Ja tebi vojvodo, ti meni serdare...
...a obojica znamo kakva smo ***. Prastara narodna izreka koja metaforički znači: legnemo u 69, zabijemo jedan drugom jezike u čmarove i guramo što dublje. Naravno, to samo pred širokim auditorijom, jer inače očima ne možemo da gledamo jedan drugog, kao što i samog sebe izbegavamo u ogledalu

Ma budale. Klasične.

Vrh

PostPostano: 29 ožu 2023, 10:55 

Planina je napisao/la:

Zapravo je sve to napisano milijun puta dosad, ali je uvijek iznova gušt pročitat nekoga kad tako razbuca slava ukrajinaše.

Kakva uvreda za Hrvate i Hrvatsku, hrvatsku povijest i borbu, DR, kad nas uspoređuju sa ovim ukro ološem. Dno dna.

Vi ste retardi ukratko.

Nije istina da imam nepromjenjivo preduvjerenje o relaciji Rus-Ukr i da samo gledam i čitam ono što podupire to moje preduvjerenje, što valjda ti želiš reći?
Upravo suprotno, otvoren sam drugim mišljenjima i interpretacijama.
No moraš se potrudit, kao što je učinio Navodni Poslanik, i razraditi opsežno tezu.
Copy-paste naslova s MS medija nije to.
Dosad su ti domet svađice s novimvremenom koliko vidim i u svakom drugom postu "retardi" "genocidaši" "uzpovci" "debili" "bipolarci" itd.
Tako da neću dalje pričati, hvala

Vrh

PostPostano: 29 ožu 2023, 11:06 

divizija je napisao/la:
Kao što se neko sjetio da krajeve gdje nikad Rusa nije bilo proglasi Rusijom. Ili da krajeve gdje su Rusi očistili autohtono stanovništvo proglasi za nešto što je Rusko..
*** agresorska.

koje autohtono stanovništvo?

Autohtono stanovništvo su Skiti i Sarmati.

njega nema odavno.

nije se nitko sjetio ničega, nego je rusko carstvo OSVOJILO te prostore od osmanskog carstva , naselilo Ruse u njega (Maloruse i Velikoruse, jer su tada svi bili Rusi), i onda se Lenjin sjetio, ajmo sad to zvati Ukrajina, jer Malorusi više nisu Rusi. A da stvar bude još luđa, onda se ti isti Ukrajinci odluče rušiti spmenike ruskih careva koji su ih tu naselili i istog Lenjina koji je to napravio Ukrajinom.

ne znam za veću smijuriju u povijesti. Kad su Makedonci dizali spomenike Grcima po Skopju nije bilo toliko smiješno.

Malo si previše kontradiktoran za moj ukus.

Kako su svi Rusi, ako postoje Velikorusi, Malorusi, Rusini, Bjelorusi i svi se kao takvi razvijaju unutar Ruskog carstva. Koje to carstvo od istog supstrata na istom teritoriju stvara različite narode? Nerealne stvari pišeš. Slična su im imena, iz istog korijena, ali koja bi potreba bila za svim tim imenima ako je to jedan te isti narod. Samim time što ima razna imena očito je da nije isti narod. Bilo je takvih i u AU, sličnog imena Slovenci i Slovaci, u istoj državi, ali nisu isti.

To kog je tko naselio i kada je nebitno jer i današnji Ukrajinci imaju neku maticu, matični teritorij s kojeg su se širili, jednako kao i današnji Rusi i očito su poseban narod od tko zna kojeg stoljeća.

Da je to posve isti narod bi li Rusi morali raditi na rusifikaciji tog stanovništva i nametati svoj jezik?

Ne da ti teza ne drži vodu, nego je šuplja kao cjedilo.

Vrh

PostPostano: 29 ožu 2023, 11:12 

Najlakše se praviti lud i pisati o ludim Sovjetima koji su izmišljali nacije kojih nije bilo, baš je nekom Sovjetu palo napamet, e ajmo stvoriti Ukrajince, baš bi bilo fora, fali nam tu još jedna nacija.

Prije da su bili pragmatični kao i jugoslavenski komunisti koji su priznavali realnost i posebnosti koje su stvarno i postojale, nije nitko izmislio Makedonce ili Crnogorce ili Slovence, svaki od njih je imao svoju neku genezu i specifičnost, Makedonci drukčiji od Srba i odvojeni od Bugara, Crnogorci sa svojom državnošću od ranije, Slovenci odvojeni od Hrvata tisućgodišnjom granicom njemačkog carstva itd.

Vrh

PostPostano: 29 ožu 2023, 11:15 

Vi ste retardi ukratko.

Nije istina da imam nepromjenjivo preduvjerenje o relaciji Rus-Ukr i da samo gledam i čitam ono što podupire to moje preduvjerenje, što valjda ti želiš reći?
Upravo suprotno, otvoren sam drugim mišljenjima i interpretacijama.
No moraš se potrudit, kao što je učinio Navodni Poslanik, i razraditi opsežno tezu.
Copy-paste naslova s MS medija nije to.
Dosad su ti domet svađice s novimvremenom koliko vidim i u svakom drugom postu "retardi" "genocidaši" "uzpovci" "debili" "bipolarci" itd.
Tako da neću dalje pričati, hvala

Kakve bolan razrade. Wikipedia izvor. Naravno da nećemo pričati. To je kao razgovor sa ravnozemljašima. Ne vrijedi. Vjerujte u ta ruska sranja i Bog te veselio.

Vrh

PostPostano: 29 ožu 2023, 11:22 

Bravo za dudua, takve upise volimo, argumentirana rasprava. Čekamo nastavak. Muslimansko lelekanje ni ne čitam.

Vrh

PostPostano: 29 ožu 2023, 11:31 

Primarijus je napisao/la:
dane-croatia je napisao/la:
Soros: Poraz Rusije će biti odličan za ‘otvorena društva’
“Ruski poraz je neizbježan i omogućit će svijetu da se usredotoči na naš pravi problem — klimatske promjene”
https://narod.hr/svijet/soros-poraz-rus ... na-drustva

Slično kano 45-te. S jedne strane se veseliš pobjedi pojedinih potlačenih naroda protiv Hitlera, a onda vidiš da se ujedno veseliš i pobjedi još gorih Staljina i Tita.

Ista stvar sa domovinskim ratom po toj logici. Ako se rusi uzimaju kao nekakav spas od globalizacije u svijetu, možemo onda i male ruse na balkanu tako gledati. Znači i mi smo bili na krivoj strani jer smo praktički rat završili kao poluga zapada na terenu u poguravanju pax americana politike. Tako da očekujem onda da jasno osudite hrvatsku politiku i oslobodilačke operacije HV-a kojih nebi ni bilo da nije bilo te zapadne sotone.

Uvik ista budala sa istom paralelom o Domovinskom ratu. Više ni ne zna.

Vrh

PostPostano: 29 ožu 2023, 11:31 

Planina je napisao/la:
Bravo za dudua, takve upise volimo, argumentirana rasprava. Čekamo nastavak. Muslimansko lelekanje ni ne čitam.

Naravno ne oduzimam pravo Rusiji da napadne Ukrajinu jer je antirusija i njen prirodni neprijatelj u ovoj konstalaciji, to je sve legitimno, ali ovo negiranje naroda je bezveze, to mogu raditi Rusi radi homogenizacije, ali nas to ne dira.

Vrh

PostPostano: 29 ožu 2023, 11:36 

HHerceg je napisao/la:
Primarijus je napisao/la:

Uvik ista budala sa istom paralelom o Domovinskom ratu. Više ni ne zna.

Budalo kad vam "argumenti" budu bolji od "Soroš podržava ukrajinu, samim time je rusija pravedna strana" onda će i moji odgovori biti drugačiji. Sa retardom se mora razgovarati kao sa retardom, a ne sa einsteinom. Evo ja kažem da je Ukrajina u pravu jer rusiju podržava velikosrpsko g-ovno i najveći hrvatski neprijatelj Šešelj.

Vrh

PostPostano: 29 ožu 2023, 11:37 

dudu je napisao/la:
Najlakše se praviti lud i pisati o ludim Sovjetima koji su izmišljali nacije kojih nije bilo, baš je nekom Sovjetu palo napamet, e ajmo stvoriti Ukrajince, baš bi bilo fora, fali nam tu još jedna nacija.

Prije da su bili pragmatični kao i jugoslavenski komunisti koji su priznavali realnost i posebnosti koje su stvarno i postojale, nije nitko izmislio Makedonce ili Crnogorce ili Slovence, svaki od njih je imao svoju neku genezu i specifičnost, Makedonci drukčiji od Srba i odvojeni od Bugara, Crnogorci sa svojom državnošću od ranije, Slovenci odvojeni od Hrvata tisućgodišnjom granicom njemačkog carstva itd.

Problem je crtanje granica od strane komunista, dok se ostatak zapadne Europe podijelio po etničkim granicama, komunisti su crtali divlje granice i trpali narode u nekakve zajedničke republike, onda automne pokrajine i slične gluposti koje su poslije samo izazvale krvoprolića.
Nisu problem izmišljanje nacije nego izmišljene granice jer su mislili da su samo simbolične i da to nikada neće biti međudržavne granice.

Ovo negiranje je samo refleks sukoba, kao što Ukrajinci negiraju sve rusko u Ukrajini tako i Rusi negiraju same Ukrajince.
Da im nisu priznali posebnost ne bi im dopustili da se devedesetih mirno odcijepe i tri desetljeća žive u miru u svojoj državi.

Vrh

PostPostano: 29 ožu 2023, 11:39 

@dudu ne moramo mi sporiti Ukrajincima pravo na postojanje kao zasebnoj naciji i pravo na teritorij, stvar je kad sve zbrojiš, prvo Novorusiju su ruski carevi oslobodili osnovali gradove i tu naselili i današnje Ruse i današnje Ukrajince, kasnije komunisti Ukrajincima pod novostvorenu Ukrajinu daju čisto ruske i većinski ruske dijelove, no i dalje nema problema jer su bliski sve do 2014. Kada AngloŽidi kuvaju sranje, tada se Rusi i ruski dijelovi Ukrajine sa svakim pravom bune, nastavak priče znamo. Povijesni aspekt je bitan da se dokaže da Rusi tu nisu nikakvi uljezi i okupatori nego svoji na svome, ne da bi sporili Ukrajince kao zasebnu naciju. Danas to svakako jesu. Isto kao i Bosnian Muslims.

Vrh

PostPostano: 29 ožu 2023, 11:40 

dudu je napisao/la:
Planina je napisao/la:

Naravno ne oduzimam pravo Rusiji da napadne Ukrajinu jer je antirusija i njen prirodni neprijatelj u ovoj konstalaciji, to je sve legitimno, ali ovo negiranje naroda je bezveze, to mogu raditi Rusi radi homogenizacije, ali nas to ne dira.

Ja joj oduzimam jer je sama kriva što je od svih susjeda napravila "antiruse". Ako su baš svi kontra tebe onda je vjerojatno problem u tebi. Problem su Finska i Švedska, problem su baltičke države, Poljska, Ukrajina, Moldavija, Gruzija, Kazahstan, Japan. Bjelorusiju su skoro pa progutali i postoji kao država samo na papiru. Pa tko njima nije antirus? Ali da je to mnogoljudna država kojoj nedostaje teritorija i resursa rekao bi ajde nemaju drugog izbora i moraju okolo osvajat i napadat koga stignu.

Vrh

PostPostano: 29 ožu 2023, 11:41 

daramo je napisao/la:
dudu je napisao/la:

Problem je crtanje granica od strane komunista, dok se ostatak zapadne Europe podijelio po etničkim granicama, komunisti su crtali divlje granice i trpali narode u nekakve zajedničke republike, onda automne pokrajine i slične gluposti koje su poslije samo izazvale krvoprolića.
Nisu problem izmišljanje nacije nego izmišljene granice jer su mislili da su samo simbolične i da to nikada neće biti međudržavne granice.

Ovo negiranje je samo refleks sukoba, kao što Ukrajinci negiraju sve rusko u Ukrajini tako i Rusi negiraju same Ukrajince.
Da im nisu priznali posebnost ne bi im dopustili da se devedesetih mirno odcijepe i tri desetljeća žive u miru u svojoj državi.

Ostatak Europe se ratovima i etničkim čišćenjima podijelio kroz 19. i 20. stoljeće, s istočnom Europom to do danas nije završeno i evo upravo se događa.

Nije baš da su komunisti samo tako povlačili granice, postoje zapisi da su hrvatski i srpski komunisti u drugoj polovici 40-tih dvije tri godine bistrili granicu između Hrvatske i Srbije. Čisto sumnjam da su Rusi i Ukrajinci drukčiji.

Problem je u tome što je stanovništvo miješano na velikim područjima i kako god povučeš granicu netko se osjeća zakinutim. Onda se lijepo problem riješi s ratom. :zubati

Ovaj rat je prije svega etnički i za teritorij, a onda sve drugo što mu se pripisuje.

Vrh

PostPostano: 29 ožu 2023, 11:45 

Ključ je ovo što kažeš Ukrajina kao Antirusija.

Jebe se Ruse za teritorijem samim po sebi, kao da ga malo imaju. Jest rat za teritorij ali ne da bi Rusi imali dodatnih 100-200 ili koliko tisuća km2 naseljenim Rusima nego jednostavno da ne bi na tom području imali Antirusiju.

Da je ostalo stanje kao prije 2014. Vjerojatno ne bi nikad ni Krim vraćali.

Vrh

PostPostano: 29 ožu 2023, 11:48 

Planina je napisao/la:
@dudu ne moramo mi sporiti Ukrajincima pravo na postojanje kao zasebnoj naciji i pravo na teritorij, stvar je kad sve zbrojiš, prvo Novorusiju su ruski carevi oslobodili osnovali gradove i tu naselili i današnje Ruse i današnje Ukrajince, kasnije komunisti Ukrajincima pod novostvorenu Ukrajinu daju čisto ruske i većinski ruske dijelove, no i dalje nema problema jer su bliski sve do 2014. Kada AngloŽidi kuvaju sranje, tada se Rusi i ruski dijelovi Ukrajine sa svakim pravom bune, nastavak priče znamo. Povijesni aspekt je bitan da se dokaže da Rusi tu nisu nikakvi uljezi i okupatori nego svoji na svome, ne da bi sporili Ukrajince kao zasebnu naciju. Danas to svakako jesu. Isto kao i Bosnian Muslims.

Ovo bliski narodi je malo i komično u današnjem svijetu, postoje samo državno-pravni oblici koji se računaju.

Jesu li Srbija i Crna Gora bliske? Nisu pa jesu pa nisu pa jesu pa nisu pa sad opet možda hoće biti pa sutra neće.

Ukrajina je naravno vukla krive poteze i na svoju štetu, ali ne jednom nego više puta u zadnjih 30 godina. U alternativnoj stvarnosti mogli su i danas biti antirusija, ali toliko jaki da Rusi s tim ne mogu ništa. A opet možda bi se opet zbližili s vremenom jer samo mijena stalna je.

Meni se samo dopada da su se ratne solucije vratile na velika vrata, a mi smo okruženi slabašnim državama i narodima i ako bude sreće pokrenut ćemo svoje tisućgodišnje carstvo. :zubati

Vrh

PostPostano: 29 ožu 2023, 11:52 

dudu je napisao/la:
daramo je napisao/la:

Ostatak Europe se ratovima i etničkim čišćenjima podijelio kroz 19. i 20. stoljeće, s istočnom Europom to do danas nije završeno i evo upravo se događa.

Nije baš da su komunisti samo tako povlačili granice, postoje zapisi da su hrvatski i srpski komunisti u drugoj polovici 40-tih dvije tri godine bistrili granicu između Hrvatske i Srbije. Čisto sumnjam da su Rusi i Ukrajinci drukčiji.

Problem je u tome što je stanovništvo miješano na velikim područjima i kako god povučeš granicu netko se osjeća zakinutim. Onda se lijepo problem riješi s ratom. :zubati

Ovaj rat je prije svega etnički i za teritorij, a onda sve drugo što mu se pripisuje.

Ma da puno bistrili južnoslovenski takozvani osloboditelji od stranog okupatora pa potvrdili te granice koje je povukao tuđin okupator.
S tim da im povlačenje takve granice prema Srbiji nije odgovaralo, onda ćemo promijeniti taj princip pa ćemo nacrtati nove granice i cijeli Srijem dati Srbiji.
Ne znam da li znaš ali toliko su bistrili da su prvotno i Vinkovci trebali biti dio Srbije, pa se lokalni Hrvati pobunili onda je revidirana granica na etničkom principu.
Bistrilo se hoće li cijeli Srijem pripasti Srbiji ili će barem manji zapadni dio gdje su Hrvati većina ostati Hrvatskoj.

Vrh

PostPostano: 29 ožu 2023, 11:52 

Planina je napisao/la:
Ključ je ovo što kažeš Ukrajina kao Antirusija.

Jebe se Ruse za teritorijem samim po sebi, kao da ga malo imaju. Jest rat za teritorij ali ne da bi Rusi imali dodatnih 100-200 ili koliko tisuća km2 naseljenim Rusima nego jednostavno da ne bi na tom području imali Antirusiju.

Da je ostalo stanje kao prije 2014. Vjerojatno ne bi nikad ni Krim vraćali.

Ciljevi rata se mijenjaju, rat je krenuo pod jednom agendom, sad je se već slabije sjećamo, a učenici budućnosti će se znojiti na pitanje koji je povod početka WWIII pa će brkati povod i uzroke. :zubati

Je li Rusija u ovom trenutku spremna uništiti antirusiju? Trenutno ne izgleda tako, više sliči da bi se zadovoljila zaokruživanjem dostignutih linija.

Vrh

PostPostano: 29 ožu 2023, 11:53 

daramo je napisao/la:
dudu je napisao/la:

Ma da puno bistrili južnoslovenski takozvani osloboditelji od stranog okupatora pa potvrdili te granice koje je povukao tuđin okupator.
S tim da im povlačenje takve granice prema Srbiji nije odgovaralo, onda ćemo promijeniti taj princip pa ćemo nacrtati nove granice i cijeli Srijem dati Srbiji.
Ne znam da li znaš ali toliko su bistrili da su prvotno i Vinkovci trebali biti dio Srbije, pa se lokalni Hrvati pobunili onda je revidirana granica na etničkom principu.
Bistrilo se hoće li cijeli Srijem pripasti Srbiji ili će barem manji zapadni dio gdje su Hrvati većina ostati Hrvatskoj.

Jesmo li mi danas nezadovoljni s tom istočnom granicom? Ne bih rekao.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 40538 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 1339, 1340, 1341, 1342, 1343, 1344, 1345 ... 1622  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 11 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: