|
|
Stranica: 1406/1622.
|
[ 40538 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
daramo
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 11 svi 2023, 13:58 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 41461 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Zar u Ukrajini predsjednik nije ujedno i vrhovni zapovjednik oružanih snaga? Ili tvrdiš da predsjednik prima krive izvješća ili ih uopće ne prima od zapovjedništva pa iznosi ove tvrdnje. Dakle vi tvrdite da će Ukrajinci skoro pod tim mislim za mjesec-dva u ofanzivu?
Ja mislim da neće i da će još sačekati, pogotovo neće dok se još vode borbe za Bahmut.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
 |
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 11 svi 2023, 14:00 |
|
|
daramo je napisao/la: Primarijus je napisao/la: Nikakve ofenzive nema i ukrajinci su neuspješni, kažu srbi i rusofili sa foruma.
Nema u skorije vrijeme, ili to ti očito znaš bolje od Zelenskog. Sam Zelenski ti priznaje da je trunutno ukrajinska ofaziva moguća samo uz ogromne ukrajinske gubitke. A u ratu se pred medijima uvijek iskreno i točno govori o trenutnoj situaciji i svojim budućim potezima u ratu. Ne mislim samo na Zelenskog nego i na Prigožina i slične influensere.
|
|
Vrh |
|
 |
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 11 svi 2023, 14:03 |
|
Pridružen/a: 13 ožu 2019, 22:34 Postovi: 12584 Lokacija: Sjeverna Bosna
|
daramo je napisao/la: Zar u Ukrajini predsjednik nije ujedno i vrhovni zapovjednik oružanih snaga? Ili tvrdiš da predsjednik prima krive izvješća ili ih uopće ne prima od zapovjedništva pa iznosi ove tvrdnje. Dakle vi tvrdite da će Ukrajinci skoro pod tim mislim za mjesec-dva u ofanzivu?
Ja mislim da neće i da će još sačekati, pogotovo neće dok se još vode borbe za Bahmut. I Tuđman je bio vrhovni zapovjednik, odluke o akcijama su pak donosili generali, vrhovnik je samo davao odobrenje.
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
 |
daramo
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 11 svi 2023, 14:06 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 41461 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Ja te opet pitam, dakle tvrdiš da su Ukrajinci već sada spremni za ofanzivu i da će krenuti u nju bez zračne nadmoći? Tvrdiš da će pokušati ono što nikome do sada nije uspjelo? Čemu ima lagati kad Rusi znaju da slijedi kontraofanziva i kad su postavili obranu?
|
|
Vrh |
|
 |
Primarijus
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 11 svi 2023, 14:08 |
|
|
Britanci ukrajince opskrbili sa krstarećim projektilima Storm shadow dometa 250 km sa bojevim glavama od 450 kg.
_________________ 5. avgust 1995. - Dan ujedinjenja Srbijanaca i Srba iz regiona.
|
|
Vrh |
|
 |
Primarijus
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 11 svi 2023, 14:10 |
|
|
daramo je napisao/la: Ja te opet pitam, dakle tvrdiš da su Ukrajinci već sada spremni za ofanzivu i da će krenuti u nju bez zračne nadmoći? Tvrdiš da će pokušati ono što nikome do sada nije uspjelo? Čemu ima lagati kad Rusi znaju da slijedi kontraofanziva i kad su postavili obranu? Kako nije, uspjelo je istim tim ukrajincima prošle godine. Zračnu nadmoć nemaju ni rusi. Nego koliko još vremena dajete prigožinu? Ja mislim da će ostat bez glave kroz mjesec-dva.
_________________ 5. avgust 1995. - Dan ujedinjenja Srbijanaca i Srba iz regiona.
|
|
Vrh |
|
 |
daramo
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 11 svi 2023, 14:14 |
|
|
Primarijus je napisao/la: daramo je napisao/la: Ja te opet pitam, dakle tvrdiš da su Ukrajinci već sada spremni za ofanzivu i da će krenuti u nju bez zračne nadmoći? Tvrdiš da će pokušati ono što nikome do sada nije uspjelo? Čemu ima lagati kad Rusi znaju da slijedi kontraofanziva i kad su postavili obranu? Kako nije, uspjelo je istim tim ukrajincima prošle godine. Zračnu nadmoć nemaju ni rusi. Sve da i nemaju kako ti kažeš Rusima to ne igra toliku ulogu jer neće napadati. Zračna nadmoć je potrebna strani koja napada.
|
|
Vrh |
|
 |
Rutinerr
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 11 svi 2023, 14:15 |
|
|
Primarijus je napisao/la: daramo je napisao/la: Ja te opet pitam, dakle tvrdiš da su Ukrajinci već sada spremni za ofanzivu i da će krenuti u nju bez zračne nadmoći? Tvrdiš da će pokušati ono što nikome do sada nije uspjelo? Čemu ima lagati kad Rusi znaju da slijedi kontraofanziva i kad su postavili obranu? Kako nije, uspjelo je istim tim ukrajincima prošle godine. Zračnu nadmoć nemaju ni rusi. Nego koliko još vremena dajete prigožinu? Ja mislim da će ostat bez glave kroz mjesec-dva. Čisto sumnjam. On se okružio istomišljenicima i sumnjam da bi bio toliko naivan da ovoliko sere, a da ga može svaka papuča ubiti.
|
|
Vrh |
|
 |
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 11 svi 2023, 14:16 |
|
|
Ne tvrdim. Zracnu nadmoc tesko ce postici bez stotinu zapadnih aviona. No sustavi koji se dopremaju u Ukrajinu itekako mogu poremetiti Ruske planove o zadrzavanju teritorija.
Najnoviji primjer krstarecih raketa koje ce posve sigurno biti iskoristene za unistavanje zracnih baza i zeljeznickih cvorista na teritoriju Ukrajine pod kontrolom ruske vojske. Po ustaljenoj praksi, nakon sto UK dadne sofisticirano oruzje slijedi isto i od ostalih zapadnih zemalja. Dobiti ce i rakete dugog dometa za HIMARSE u to nema sumnje.
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
 |
Primarijus
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 11 svi 2023, 14:17 |
|
|
daramo je napisao/la: Primarijus je napisao/la: Kako nije, uspjelo je istim tim ukrajincima prošle godine. Zračnu nadmoć nemaju ni rusi.
Sve da i nemaju kako ti kažeš Rusima to ne igra toliku ulogu jer neće napadati. Zračna nadmoć je potrebna strani koja napada. Nije, primjer su ukrajinci. Ili su rusi još u hersonu i harkovu? Možda sam neupućen.
|
|
Vrh |
|
 |
Rutinerr
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 11 svi 2023, 14:19 |
|
|
Primarijus je napisao/la: daramo je napisao/la: Sve da i nemaju kako ti kažeš Rusima to ne igra toliku ulogu jer neće napadati. Zračna nadmoć je potrebna strani koja napada.
Nije, primjer su ukrajinci. Ili su rusi još u hersonu i harkovu? Možda sam neupućen. Okupirani ruski teritorij 
|
|
Vrh |
|
 |
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 11 svi 2023, 15:00 |
|
|
Zasto Rusi evakuiraju civile ako im dobro ide?
|
|
Vrh |
|
 |
Dutch01
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 11 svi 2023, 16:03 |
|
|
Primarijus je napisao/la: Britanci ukrajince opskrbili sa krstarećim projektilima Storm shadow dometa 250 km sa bojevim glavama od 450 kg. Ukri morali dati časnu pionirsku da neće gađati ciljeve sa tim projektilima u samoj Rusiji. Jebiga.
_________________ Slava Ukrajini!
Nema predaje!
|
|
Vrh |
|
 |
Dutch01
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 11 svi 2023, 16:04 |
|
|
DrMag je napisao/la: Zasto Rusi evakuiraju civile ako im dobro ide? Na koje misliš?
_________________ Slava Ukrajini!
Nema predaje!
|
|
Vrh |
|
 |
divizija
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 11 svi 2023, 18:55 |
|
|
DrMag je napisao/la: Zasto Rusi evakuiraju civile ako im dobro ide? možda zato što nisu totalni idioti da ih drže u zoni sukoba? jelk ti palo napamet da nisu svi Alija Izetbegović?
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
Vrh |
|
 |
Primarijus
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 11 svi 2023, 19:45 |
|
|
Situacija se za rusku stranu jako komplicira oko Bahmuta. Ukrajinci navaljuju na bokove i probijaju crtu. 
|
|
Vrh |
|
 |
Bošnjak.007
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 11 svi 2023, 20:01 |
|
|
Hvala Britancima na novim krstarećim raketama.
|
|
Vrh |
|
 |
Stevan Uzelac
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 11 svi 2023, 20:04 |
|
|
Pitanje je dana kada će Bahmut pasti. Pad jedino može sprečiti efektna kontraofanziva. Ukrajinci svakog dana imaju nekoliko stotina mrtvih samo u Bahmutu, kod Rusa su brojčano nešto manje žrtve u Bahmutu, većinom iz redova plaćenika. Oko tog podatka se ne spore analitičari bilo koje strane.
|
|
Vrh |
|
 |
DzonBG
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 11 svi 2023, 20:07 |
|
|
Bošnjak.007 je napisao/la: Hvala Britancima na novim krstarećim raketama. Vehabijski kmet Inace, po dostupnim info, kontraofanziva je pocela...
_________________ Pokaj se Grobi!!!
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 11 svi 2023, 20:11 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 61178 Lokacija: DAZP HQ
|
valjda se Rusi neće raspasti na prvi jači pritisak, ovo što zasad dolazi, a mora biti samo ispitivanje snaga, ne miriše im na dobro.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
DzonBG
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 11 svi 2023, 20:15 |
|
|
dudu je napisao/la: valjda se Rusi neće raspasti na prvi jači pritisak, ovo što zasad dolazi, a mora biti samo ispitivanje snaga, ne miriše im na dobro. Sad ce se otvoriti karte, da vidimo ko kakve adute ima, a ko je blefirao...
|
|
Vrh |
|
 |
trofazna_struja
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 11 svi 2023, 20:20 |
|
|
Bošnjak.007 je napisao/la: Hvala Britancima na novim krstarećim raketama. Bošnjo umislio kako je pregovarač između Ukrajine i zapadnih država koje šalju donacije.
|
|
Vrh |
|
 |
Istin
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 11 svi 2023, 20:34 |
|
Pridružen/a: 18 vel 2018, 00:31 Postovi: 1464 Lokacija: Mareva Ljut
|
Zarković u najnovijem videu govori kako čuje dosta o napuštanju linija u Donbasu.
|
|
Vrh |
|
 |
DzonBG
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 11 svi 2023, 20:54 |
|
|
Istin je napisao/la: Zarković u najnovijem videu govori kako čuje dosta o napuštanju linija u Donbasu. Zarkovic je jedna ordinarna budaletina... Glava koja prica, dosadan je ko proliv... ali moguce je da je ovde u pravu. Ne zna on to sigurno, slusa neke price tamo u Donjecku i uglavnom serenda.
|
|
Vrh |
|
 |
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 11 svi 2023, 21:32 |
|
|
divizija je napisao/la: DrMag je napisao/la: Zasto Rusi evakuiraju civile ako im dobro ide? možda zato što nisu totalni idioti da ih drže u zoni sukoba? jelk ti palo napamet da nisu svi Alija Izetbegović? Nisi tako odgovarao kada su Ukrajinci vrsili evakuaciju stanovnistva.
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 19 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|