|
|
Stranica: 1443/1622.
|
[ 40538 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Dutch01
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 30 svi 2023, 09:50 |
|
|
Ja se cijelo vrijeme pitam. Zar Ukri nemaju domaće rakete kojim bi mogli napasti Rusiju? Koliko vidim samo se dronovi koriste, a oni ne mogu napraviti neku štetu.
_________________ Slava Ukrajini!
Nema predaje!
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 30 svi 2023, 09:57 |
|
Pridružen/a: 13 ožu 2019, 22:34 Postovi: 12571 Lokacija: Sjeverna Bosna
|
Dutch01 je napisao/la: Ja se cijelo vrijeme pitam. Zar Ukri nemaju domaće rakete kojim bi mogli napasti Rusiju? Koliko vidim samo se dronovi koriste, a oni ne mogu napraviti neku štetu. Mogu napraviti štetu ako pogodne i zapale zgradu neke institucije, čvorišta elektroenergetskog sistema, zeljeznice, telekomunikacije, aerodrome,... Rusi ce morati pomaknuti naprednije PZO sustave ka Moskvi i drugim vaznijim točkama koje su u dometu tih ukrajinskih dronova, isto kao sto su oni natjerali Ukrajince.
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 30 svi 2023, 10:19 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39509 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Super Ukrajinci rade na popularizaciji rata kod Rusa.
Yutarnji: Gori Moskva! Masovni napad na glavni grad Rusije
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 30 svi 2023, 10:25 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25768 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
DrMag je napisao/la: divizija je napisao/la: pitanje je dan i kad će nuklearni rat i nestanak čovječanstva isto.
Jedini koji prijete nuklearnim oružjem su ruske budale i vaši uzori. Koji je to ruski visoki zvaničnik prijetio nuklearnim ratom?
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 30 svi 2023, 10:29 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39509 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
S daljnjim ovakvim napadima na samu Moskvu, pogotovo ako bude civilnih žrtava doći će se do toga da će radikalni krugovi stiskati te visoke zvaničnike da se odgovori taktičkim nuklearnim oružjem.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 30 svi 2023, 10:31 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25768 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
daramo je napisao/la: Super Ukrajinci rade na popularizaciji rata kod Rusa.
Yutarnji: Gori Moskva! Masovni napad na glavni grad Rusije Zaadnji put je tako gorjela kad je u njoj bio Napoleon. Inače, drago mi je zbog ovih napada na Moskvu. U vojnom smislu nema značaja a znatno jača odlučnost Rusa. I jako je zanimljivo što iz Moskve ima toliko videa da ih se ni nabrojati ne mogu, a kad bude napadan Kijev, sa mnogo više dronova i raketa, onda praktički nemamo snimaka ili tek 1-2. To govori koliku su cenzuru Ukrajinci uveli. Sjetimo se snimaka prvih dana rata, uništenih vojarni i skladišta, tjelesa nagomilanih na gomile. Sada tih fotki više nema, a nije da Rusi ne gađaju i pogađaju.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 30 svi 2023, 10:33 |
|
|
Navodno Zelenski naredio pokretanje trupa, kreće ukrajinska kontraofanziva?
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 30 svi 2023, 10:39 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Inače, drago mi je zbog ovih napada na Moskvu. U vojnom smislu nema značaja a znatno jača odlučnost Rusa.
Neka malo i Rusi osjete ratnu psihozu, prelijeva se i njima ukrajinska situacija. Možda su mislili da se to događa negdje tamo daleko, međutim rat kuca i njima na vrata...
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 30 svi 2023, 10:41 |
|
|
Bobovac je napisao/la: daramo je napisao/la: Super Ukrajinci rade na popularizaciji rata kod Rusa.
Yutarnji: Gori Moskva! Masovni napad na glavni grad Rusije Zaadnji put je tako gorjela kad je u njoj bio Napoleon. Inače, drago mi je zbog ovih napada na Moskvu. U vojnom smislu nema značaja a znatno jača odlučnost Rusa. I jako je zanimljivo što iz Moskve ima toliko videa da ih se ni nabrojati ne mogu, a kad bude napadan Kijev, sa mnogo više dronova i raketa, onda praktički nemamo snimaka ili tek 1-2. To govori koliku su cenzuru Ukrajinci uveli. Sjetimo se snimaka prvih dana rata, uništenih vojarni i skladišta, tjelesa nagomilanih na gomile. Sada tih fotki više nema, a nije da Rusi ne gađaju i pogađaju. Stvarno mi nije jasno šta Ukrajinci misle da će dobiti ovim napadima na Moskvu ili vojnim upadima u samu Rusiju. Razumijem napade na logističke centre ili skladišta uz samu granicu ali ovo je toliko besmisleno da ih čak i Ameri odvraćaju od toga.
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 30 svi 2023, 10:42 |
|
|
Bobovac je napisao/la: DrMag je napisao/la: Jedini koji prijete nuklearnim oružjem su ruske budale i vaši uzori.
Koji je to ruski visoki zvaničnik prijetio nuklearnim ratom? Prijete ljudi koji okružuju Putina, mudro od njega.
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 30 svi 2023, 10:46 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Bobovac je napisao/la: Inače, drago mi je zbog ovih napada na Moskvu. U vojnom smislu nema značaja a znatno jača odlučnost Rusa.
Neka malo i Rusi osjete ratnu psihozu, prelijeva se i njima ukrajinska situacija. Možda su mislili da se to događa negdje tamo daleko, međutim rat kuca i njima na vrata... To i odgovora Putinu da rat zakuca na vrata i običnom Rusu, tako će lakše mobilizirati tog običnog Rusa, ojačati podršku za rat s Ukrajincima i učvrstiti svoju vlast. Ništa bolje za homogenizaciju nacije od toga kad ti gori glavni grad. Zna se kako je porastao moral tipa Engleza nakon bombardiranja Londona ali i samih Ukrajinaca kad je napadnut sam Kijev.
|
|
Vrh |
|
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 30 svi 2023, 10:46 |
|
|
daramo je napisao/la: S daljnjim ovakvim napadima na samu Moskvu, pogotovo ako bude civilnih žrtava doći će se do toga da će radikalni krugovi stiskati te visoke zvaničnike da se odgovori taktičkim nuklearnim oružjem. E to bi baš bilo pametno. Bubneš nuklearku u Ukrajinu i sjebeš i samog sebe.
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 30 svi 2023, 10:54 |
|
|
Teški dani dolaze za putinove snage na terenu, masovna proizvodnja ovih dronova je u tijeku https://ukrjet.ua/eng
|
|
Vrh |
|
|
Primarijus
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 30 svi 2023, 10:57 |
|
|
daramo je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Neka malo i Rusi osjete ratnu psihozu, prelijeva se i njima ukrajinska situacija. Možda su mislili da se to događa negdje tamo daleko, međutim rat kuca i njima na vrata... To i odgovora Putinu da rat zakuca na vrata i običnom Rusu, tako će lakše mobilizirati tog običnog Rusa, ojačati podršku za rat s Ukrajincima i učvrstiti svoju vlast. Ništa bolje za homogenizaciju nacije od toga kad ti gori glavni grad. Zna se kako je porastao moral tipa Engleza nakon bombardiranja Londona ali i samih Ukrajinaca kad je napadnut sam Kijev. Koga briga, ako misle da će se u nedogled iživljavati nad Kijevom, a da neće dobit po Moskvi grdno se varaju.
_________________ 5. avgust 1995. - Dan ujedinjenja Srbijanaca i Srba iz regiona.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 30 svi 2023, 11:02 |
|
|
Primarijus je napisao/la: daramo je napisao/la: To i odgovora Putinu da rat zakuca na vrata i običnom Rusu, tako će lakše mobilizirati tog običnog Rusa, ojačati podršku za rat s Ukrajincima i učvrstiti svoju vlast. Ništa bolje za homogenizaciju nacije od toga kad ti gori glavni grad. Zna se kako je porastao moral tipa Engleza nakon bombardiranja Londona ali i samih Ukrajinaca kad je napadnut sam Kijev.
Koga briga, ako misle da će se u nedogled iživljavati nad Kijevom, a da neće dobit po Moskvi grdno se varaju. Ja te pitam šta konkretno dobijaju tim napadima? Pošto vi to volite porediti s Domovinskim ratom evo šta bi mi dobili da smo tada gađali Beograd? Ništa, kao što niti Srbi ništa nisu postigli granatiranjem Zagreba, samo podižeš moral protivniku. Eto i sam priznaješ da je to samo bezumni cilj osvete.
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 30 svi 2023, 11:13 |
|
|
daramo je napisao/la: Primarijus je napisao/la: Koga briga, ako misle da će se u nedogled iživljavati nad Kijevom, a da neće dobit po Moskvi grdno se varaju.
Ja te pitam šta konkretno dobijaju tim napadima? Pošto vi to volite porediti s Domovinskim ratom evo šta bi mi dobili da smo tada gađali Beograd? Ništa, kao što niti Srbi ništa nisu postigli granatiranjem Zagreba, samo podižeš moral protivniku. Eto i sam priznaješ da je to samo bezumni cilj osvete. Kako šta? Cilj je isti kao i kod rusa, razvlačenje resursa, konkretno trupne PZO i njihovo angažiranje na čuvanje vitalne infrastukture unutar Rusije. Npr, Rusi umjesto da stave Pancir-S1 u blizini bojišta, iste će biti prinuđeni staviti na čuvanje objekata po Rusiji. To već otvara vrata sigurnijoj uporabi većih dronova na bojištu, te aviona i helikoptera.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 30 svi 2023, 11:40 |
|
|
DrMag je napisao/la: daramo je napisao/la: Ja te pitam šta konkretno dobijaju tim napadima? Pošto vi to volite porediti s Domovinskim ratom evo šta bi mi dobili da smo tada gađali Beograd? Ništa, kao što niti Srbi ništa nisu postigli granatiranjem Zagreba, samo podižeš moral protivniku.
Eto i sam priznaješ da je to samo bezumni cilj osvete.
Kako šta? Cilj je isti kao i kod rusa, razvlačenje resursa, konkretno trupne PZO i njihovo angažiranje na čuvanje vitalne infrastukture unutar Rusije. Npr, Rusi umjesto da stave Pancir-S1 u blizini bojišta, iste će biti prinuđeni staviti na čuvanje objekata po Rusiji. To već otvara vrata sigurnijoj uporabi većih dronova na bojištu, te aviona i helikoptera. Pa već su povukli ohoho PZO sustava sa bojišta. Onomad kad su sprašili po Krimu, nastupila bježanija...
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 30 svi 2023, 11:47 |
|
|
Moskovljani javljaju kako imaju probleme sa uređajima za navigaciju.
|
|
Vrh |
|
|
Dutch01
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 30 svi 2023, 12:11 |
|
|
Hm malo sam razmišljao. Nisam siguran da je za ukrajinsku pobjedu dovoljno samo da se napadaju ruski ciljevi u Ukrajini. Jer ako nam je cilj pobjeda Ukrajine, a trebao bi biti, onda možda bi se trebalo dozvoliti Ukrima napadi na ciljeve u samoj Rusiju unutar 50-100 km od granice sa Ukrajinom. Jer to bi značajno umanjilo mogućnost ruskog vođenja rata u Ukrajini.
Nema predaje!
|
|
Vrh |
|
|
Megatron
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 30 svi 2023, 12:15 |
|
|
Podržavam ovaj vid provokacija, da ruska država konačno izgubi izgovore da cinculira i taktizira i da već jednom udari toljagom gde treba. Vreme je.
_________________ ex Skeletor
|
|
Vrh |
|
|
Dutch01
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 30 svi 2023, 12:22 |
|
|
Dutch01 je napisao/la: Hm malo sam razmišljao. Nisam siguran da je za ukrajinsku pobjedu dovoljno samo da se napadaju ruski ciljevi u Ukrajini. Jer ako nam je cilj pobjeda Ukrajine, a trebao bi biti, onda možda bi se trebalo dozvoliti Ukrima napadi na ciljeve u samoj Rusiju unutar 50-100 km od granice sa Ukrajinom. Jer to bi značajno umanjilo mogućnost ruskog vođenja rata u Ukrajini. Ne znam. Ja ne vidim razliku u napadu na rusku bazu ili skladište u Ukrajini ili Rusiji. I jedno i drugo je ruska baza i skladište neovisno o tome gdje se nalazi.
Nema predaje!
|
|
Vrh |
|
|
mrag
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 30 svi 2023, 13:31 |
|
|
Prisjetimo se. Citat: Porošenko: Kako ćemo dobiti rat - djeca će im sjediti u podrumima!
|
|
Vrh |
|
|
mrag
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 30 svi 2023, 15:20 |
|
|
Kaže Putin da su pogodili sjedište vojne obavještajne službe.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 30 svi 2023, 17:02 |
|
|
Moskva napatnuta s 25 dronova.
|
|
Vrh |
|
|
alterWhite
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 30 svi 2023, 17:17 |
|
Pridružen/a: 10 lis 2022, 23:34 Postovi: 58 Lokacija: SuperVarta
|
Sta cemo sad
_________________ https://www.youtube.com/watch?v=BtoGz_uvRNw
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|