|
|
Stranica: 596/617.
|
[ 15420 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Rutinerr
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 07 lip 2023, 15:04 |
|
|
Radna snaga u primorju sve nekakvi crnci. Iskreno sam se iznenadio. Jednu godinu ne budem i toliko toga se promjeni. Jel fakat toliko fali radne snage u CG?
|
|
Vrh |
|
|
Crnivuk
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 07 lip 2023, 15:08 |
|
|
Rutinerr je napisao/la: Radna snaga u primorju sve nekakvi crnci. Iskreno sam se iznenadio. Jednu godinu ne budem i toliko toga se promjeni. Jel fakat toliko fali radne snage u CG? Sta je tu toliko cudno? Kada udjes u BG ili NS, isto je puno crnaca. To sto ih ti ne vidjas u Smogistanu, je druga prica. To sto niko nece da kroci u raspali Trokut od stranaca i sto ih ne vidjas, ne znaci da ih nema drugde. Ti si pravi seljacic. Kao i vi svi migranti, oni idu tamo gde nanjuse nekakve pare i vece plate, a kod vas sigurno toga nema jer ste 40% nezaposleni, kod vas sigurno ne mogu ni naci posao.
|
|
Vrh |
|
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 07 lip 2023, 16:34 |
|
|
Niži IQ, nije'ne! Da je kojim slučajem u Sa ova bijeda došla raditi poslove zbog nedostatka domaće radne snage, drugu bi priču vrtio. Ja ti opet kažem, tako nije bilo prije 2 godine.
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 11 lip 2023, 18:05 |
|
|
UŽIVO: Niska izlaznost; CEMI: Do 17 sati glasalo 42,2 odsto biračahttps://www.cdm.me/politika/uzivo-danas ... to-biraca/Moze da znaci bilo sta, ali meni je najverovatnije da su montenegrini posle serije poraza demotivisani, tako da se moze ocekivati losiji rezultat njihovih partija. 70:30 za prosrpski blok.
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 11 lip 2023, 18:07 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Crnivuk
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 11 lip 2023, 18:59 |
|
|
Posle izbora, dajem fore plza proces pregovora oko Otvorenog Balkana da krenu u roku od 1-2 mesece, a do kraja godine i formalni ulazak CG.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 11 lip 2023, 23:03 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 75022 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Možete li vi koji ste radili predviđanja rezultata izbora, sada iste usporediti s pravim rezultatima ?
Koliko ste srpskoj koaliciji davali prije mjesec dana?
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 11 lip 2023, 23:24 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Možete li vi koji ste radili predviđanja rezultata izbora, sada iste usporediti s pravim rezultatima ?
Koliko ste srpskoj koaliciji davali prije mjesec dana? Ja sam prizeljkivao ovakve rezultate. aleksije radicevic je napisao/la: Crnivuk je napisao/la: SNP je falilo 0.2% da predje cenzus u Podgorici, sada sa Demosom prelazi lagano.
Dajković ne ide sam, nego ide sa Milačićem i Demohrišcanima, tako da i oni prelaze cenzus.
Jedino je iskreno upitno da li će Leposavić preći cenzus. Vlada se formira široka, ulaze svi osim DPS i satelita. To bi bilo lose - da ekskomunicirani budu jedina opozicija. Ako bi bilo kako Danilo_Velji kaze, bilo bi vise nego dobro. Deo crkveno-cetnickih snaga na vlasti, deo u opoziciji kao alternativa. DPS se mozda vrati na srpske pozicije vremenom, ili ce se jos istopiti. Izabrali su lidercinu, koji je vidjen za gubitnika.
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
Vrh |
|
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 12 lip 2023, 07:59 |
|
|
Crnivuk je napisao/la: Posle izbora, dajem fore plza proces pregovora oko Otvorenog Balkana da krenu u roku od 1-2 mesece, a do kraja godine i formalni ulazak CG. Ako ne bude formalni ulazak do kraja godine, kupiš se skroz s foruma zajedno sa ostalim nalozima?
|
|
Vrh |
|
|
Crnivuk
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 12 lip 2023, 08:02 |
|
|
Evo koga zanimaju konačne projekcije rezultata na 100% uzorka,
Citat: Liste koje prema uzorku CDT-a prelaze cenzus, ulaze u raspodjelu mandata i osvajaju sljedeće mandate:
PES – 26% – 24 mandata Zajedno (DPS-SD-DUA-LP) – 23% – 21 mandat Za budućnost CG (NSD-DNP-RP) – 15.1% – 14 mandata Hrabro se broji (Demokrate-URA) – 13% – 12 mandata BS – 6.8% – 6 mandata Albanski forum – 1.7% – 2 mandata Albanska alijansa – 1.5% – 1 mandat
Kako stvari stoje, kazala je, u parlamentu će biti HGI sa 0.7% glasova (1 mandat).
“To je prema zakonu jedan magični prag. HGI zapravo taj mandat osvaja ako osvoji više od 0.35%, ali manje od 0.7%. Mi smo zamolili naše statističare da nam kažu precizan podatak. Trenutno to je 0.699%. Dakle, HGI prema našem uzorku ima taj mandat, ali ovo je situacija koju treba uzeti sa dozom rezerve”, objasnila je Kovačević. Dodala je da postoje liste koje su blizu cenzusa od 3%. “Tu izdvajam SDP – 2.9%, SNP-DEMOS – 2.8% osvojenih glasova. Postoje situacije kad uzorak daje određenu sliku i projekciju, ali svakako treba biti uzdržan i sačekati konačne rezultate DIK-e”, dodala je ona i poručila da se u krupnim brojevima vidi koje će liste u budućnosti odlučivati o formiranju Vlade u Crnoj Gori.
|
|
Vrh |
|
|
Crnivuk
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 12 lip 2023, 08:12 |
|
|
Treba 41 mandat da se napravi vlada od 81.
DF osvojio 15%, ali smo pukli još 5% na srpske partije koje nisu prešle cenzus kako stvari stoje.
Ovo je za nauk tim manjim srpskim partijama što za sebe misle da su neko i nešto i idu same na izbore.
Sve u svemu, Evropa Sad koja je osvojila najviše je rekla da neće sa DPS. Isto da neće ni sa UROM.
Sa DPS neće normalno ali sa UROM su se sad skoro posvađali jer su ih ovi optuživali za korupciju sa Do Kvonom.
Po meni mislim da će moći da se pomire sa UROM i da to nije ozbiljno.
DPS uopšte i nije u priči, znači moguće je da PES, Hrabro se Broji (Sa ili, bez URE) , i ove manjinske vlade naprave vladu.
Ali kako bi u toj partiji onda bilo predstavnika svih naroda osim Srba, morao bi ući i DF, bog stabilnosti.
|
|
Vrh |
|
|
Crnivuk
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 12 lip 2023, 08:16 |
|
|
U neku ruku možda je i bolje što je samo DF ušao u vladu od srpskih partija zbog jedinstva.
Nema manjih srpskih partija koje se mogu smatrati legitimnim predstavnicima Srba.
Ako posle ovog te srpske stranke patuljci ne shvate da mogu samo sa DF, neka skoče sa mosta.
Ako i na sledećim izborima se ne okupe sve oko DF, onda su Srbi u CG jako glup narod.
|
|
Vrh |
|
|
Crnivuk
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 12 lip 2023, 08:18 |
|
|
Zanimljiv je i istorijski rezultat za manjinske partije. Kako se DPS raspada, tako što više Muslimana, Albanaca, Hrvata glasalo za svoje izvorne partije umesto za DPS zbog privilegija.
|
|
Vrh |
|
|
Crnivuk
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 12 lip 2023, 08:19 |
|
|
10 mandata manjine jebote, neverovatno.
Bošnjačka partija najbolji rezultat u istoriji, HGI 1 mandat.
|
|
Vrh |
|
|
Crnivuk
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 12 lip 2023, 08:33 |
|
|
Crnivuk je napisao/la: U neku ruku možda je i bolje što je samo DF ušao u vladu od srpskih partija zbog jedinstva.
Nema manjih srpskih partija koje se mogu smatrati legitimnim predstavnicima Srba.
Ako posle ovog te srpske stranke patuljci ne shvate da mogu samo sa DF, neka skoče sa mosta.
Ako i na sledećim izborima se ne okupe sve oko DF, onda su Srbi u CG jako glup narod. Sve srpske partije osim SNP najbolje bi bilo i da se utope u DF, odnosno direkno u Knezevicevu i Mandicevu partiju kao obicni clanovi partija, ja ne znam sta ono tamo glume Srbi u CG, sa 1% misle da su Trump.
|
|
Vrh |
|
|
Crnivuk
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 12 lip 2023, 12:57 |
|
|
Po rezultatima CEMI-ja, i SNP je presao cenzus, to nije dobro, ioako je srpska partija, sada ce mozda da uzmu njih za vladu umesto DF kao legitimne predstavnike Srba.
Dobro je da je Montenegrinski, Fasisticki SDP definitivno ostao ispod cenzusa, ni CEMI ni CDT im ne daju cenzus.
|
|
Vrh |
|
|
Crnivuk
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 12 lip 2023, 13:02 |
|
|
Ali dobro je da su samo srpske partije sa podrskom Vucica presle cenzus, i DF i SNP, a ovi sto glumataju nesto protiv Vucica eto im 1%.
|
|
Vrh |
|
|
Crnivuk
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 12 lip 2023, 13:07 |
|
|
Demokrate ako budu htele u vladu sa PES, ce verovatno morati prihvatiti Otvoreni Balkan.
URA hoce Otvoreni Balkan, ali ih ne pozove PES u vladu, mozda nece hteti iz inata.
PES, DF, SNP sa druge strane sigurno glasaju, to je znaci vec 39 mandata, fale nam samo 2.
Sad tih 2 moze dati verovatno jos URA ili Demokrate, jer niko od manjina nece sigurno.
A URA u svadji sa PES, a Demokrate ne znam sta glume oko tog Otvorenog Balkana vise.
|
|
Vrh |
|
|
Crnivuk
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 12 lip 2023, 13:15 |
|
|
Rutinerr je napisao/la: Crnivuk je napisao/la: Posle izbora, dajem fore plza proces pregovora oko Otvorenog Balkana da krenu u roku od 1-2 mesece, a do kraja godine i formalni ulazak CG. Ako ne bude formalni ulazak do kraja godine, kupiš se skroz s foruma zajedno sa ostalim nalozima? Koliko vidim ova nova vlada nece biti formirana tako brzo, tako da ce CG uci u OB ja mislim tek u prvom kvartalu 2024.
|
|
Vrh |
|
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 12 lip 2023, 13:18 |
|
|
Crnivuk je napisao/la: Rutinerr je napisao/la: Ako ne bude formalni ulazak do kraja godine, kupiš se skroz s foruma zajedno sa ostalim nalozima?
Koliko vidim ova nova vlada nece biti formirana tako brzo, tako da ce CG uci u OB ja mislim tek u prvom kvartalu 2024. Ok, kad si toliko siguran, onda ne bi trebao imati problem.
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 12 lip 2023, 14:40 |
|
|
|
Vrh |
|
|
NSOS
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 13 lip 2023, 02:44 |
|
|
Milo 23%. Toliko bi i pickousti smrad dobio da ne krade. Mene zanima hoce li Knezevic zabranti Eltona Dzona ako udje u vladu?
|
|
Vrh |
|
|
Altomanović
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 13 lip 2023, 02:48 |
|
|
NSOS je napisao/la: Milo 23%. Toliko bi i pickousti smrad dobio da ne krade. Mene zanima hoce li Knezevic zabranti Eltona Dzona ako udje u vladu? Koliko bi DS onda dobio? ili DSS, Dosta je Bilo?
_________________ S vjerom u Boga
|
|
Vrh |
|
|
Danilo_Velji
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 26 lip 2023, 17:15 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Teranova 2
|
Naslov: Re: Događanja u CG Postano: 26 lip 2023, 17:28 |
|
|
Ali vi niste u EU. Mada, da se ja pitam, ne bih vas ni primila.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|