|
|
Stranica: 50/54.
|
[ 1326 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
HHerceg
|
Naslov: Re: Građanski rat u Rusiji (Odbrojavanje do pada Putina) Postano: 25 lip 2023, 21:04 |
|
Pridružen/a: 30 tra 2020, 17:35 Postovi: 9998 Lokacija: No Country for White Men
|
|
Ogorec je bio vojni izaslanik u Rusiji.
_________________ Ta hercegovacka tragedija je bila prva vijest svih dnevnika u BIH (kod Senada prvih 15 minuta cak) a na HRTu 34 minuta. Ko tada nije razumio nikada nece.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Srednji Prst
|
Naslov: Re: Građanski rat u Rusiji (Odbrojavanje do pada Putina) Postano: 25 lip 2023, 21:10 |
|
|
|
Dokle ste stali sa odbrojavanjem ?
_________________ DAJ POLETI SOKOLE KROZ BRDA I DOLINE KRŠNE HERCEGOVINE , SREDNJE BOSNE PONOSNE PONESI NA KRILIMA PORUKU DEBILIMA OVO JE ZEMLJA HRVATSKA !
|
|
| Vrh |
|
 |
|
1986
|
Naslov: Re: Građanski rat u Rusiji (Odbrojavanje do pada Putina) Postano: 25 lip 2023, 21:14 |
|
|
crni_bombarder je napisao/la: - Vrlo je teško reći je li to zaista bio pokušaj stvarnog državnog udara ili je to bila nekakva inscenirana situacija, čemu sam ja osobno skloniji, kako bi Putin riješio neke unutarnje stvari i kako bi vidio na koga može, a na koga ne može računati u budućnosti. Po mom sudu Putin je htio vidjeti tko mu je odan, a tko nije. Naime, čim je pokrenut “državni udar”, neki su prešli na stranu Wagnera, odnosno stranu Prigožina i tako je Putin vidio koja je razina lojalnosti prema njemu - kazuje Marinko Ogorec, vojni analitičar s Veleučilišta Velika Gorica. https://www.zabranjeni.url/vijesti/svijet/ ... a-15349093ko bi rekao da nesto pametno mozes na bljutarnjem procitati upravo tako, ovo je i moja teza, da je Putin prosto htio vidjeti ko mu je odan i ko ce se prikloniti "pobunjenicima"... taman im je dao dovoljno vremena, cijeli dan vojni pucevi i drzavni udari, inace, ne obavljaju se puzevim korakom, tu ili je hop cap ili propada ko razumio, razumio A to se nije moglo otkriti na neki drugi način, nego da Wagner okupira Rostov, Putin daje izravno obraćanje na nacionalnoj televiziji, nekoliko helikoptera i avion budu srušeni, uništeno skladište nafte u Rostovu i najgore od svega da cijela Ruska javnost sada misli da je za dlaku izbjegnut građanski rat i kako je rusko vodstvo podijeljeno. Nema šta, Putin je stvarno 100% predan u svojim igricama. Šta je sljedeće, lažirat će vlastitu smrt da vidi ko će mu sve doći na sahranu?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Građanski rat u Rusiji (Odbrojavanje do pada Putina) Postano: 25 lip 2023, 21:54 |
|
|
|
Potcjenjujete false flag u politici, sto je nevjerojatno za nekoga ko hoce raspravljati o globalnoj politici.
doslovno je more toga false flag, proguglajte malo, a Rusi su prvaci svijeta u ovakvim stvarima
zaboga, pojedini nista ne znate o temi o kojoj raspravljate, cujete nesto na N1 ili JRTu i mislite evo sve znam
|
|
| Vrh |
|
 |
|
goran2hr
|
Naslov: Re: Građanski rat u Rusiji (Odbrojavanje do pada Putina) Postano: 25 lip 2023, 22:18 |
|
|
crni_bombarder je napisao/la: Potcjenjujete false flag u politici, sto je nevjerojatno za nekoga ko hoce raspravljati o globalnoj politici.
doslovno je more toga false flag, proguglajte malo, a Rusi su prvaci svijeta u ovakvim stvarima
zaboga, pojedini nista ne znate o temi o kojoj raspravljate, cujete nesto na N1 ili JRTu i mislite evo sve znam Ovako nešto bi i sam iscenirao na Putinovom mjestu. Čak sam nešto i sam znao izvesti (ni približno na toj razini). Možda ne sa ciljem da na čistinu izvučem izdajnike, nego da "ohrabrim" Ukrajince da pomisle kako je sustav u raspadu i pravo vrijeme za opći juriš... Ono Prigožin, de ti kao "poludi" i "blebeći svašta", pa "kreni u akciju". A za "ugled" na zapadu, me ne bi bilo briga, jer je odavno zgažen. Putin je odavno "poludio", "umire od karcinoma", suradnici ga "žele ubiti", "ostao bez streljiva", a vojnici samo gledaju kako bi se "predali", pa još jedna kritika - više manje. Naravno, ne znam istinu, a dopuštam kako ona može biti svakakva - pa i false flag.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Teranova 2
|
Naslov: Re: Građanski rat u Rusiji (Odbrojavanje do pada Putina) Postano: 25 lip 2023, 22:41 |
|
|
|
Ali ako jeste false flag, kako objasniti ljudske žrtve i materijalnu štetu. Nekoliko helikoptera srušeno, ljudi su mrtvi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Navodni Poslanik
|
Naslov: Re: Građanski rat u Rusiji (Odbrojavanje do pada Putina) Postano: 25 lip 2023, 22:55 |
|
|
goran2hr je napisao/la: Ovako nešto bi i sam iscenirao na Putinovom mjestu. Čak sam nešto i sam znao izvesti (ni približno na toj razini). Možda ne sa ciljem da na čistinu izvučem izdajnike, nego da "ohrabrim" Ukrajince da pomisle kako je sustav u raspadu i pravo vrijeme za opći juriš... Ono Prigožin, de ti kao "poludi" i "blebeći svašta", pa "kreni u akciju". A za "ugled" na zapadu, me ne bi bilo briga, jer je odavno zgažen. Putin je odavno "poludio", "umire od karcinoma", suradnici ga "žele ubiti", "ostao bez streljiva", a vojnici samo gledaju kako bi se "predali", pa još jedna kritika - više manje.
Naravno, ne znam istinu, a dopuštam kako ona može biti svakakva - pa i false flag. Ja mislim da je ovo u pitanju. Neko je lepo rekao da su Rusi ipak (još uvek) jednom nogom na zapadu, ili pola glave mentalno na zapadu i ne mogu da budu kao Kinezi i to ih košta. Dok se ne odreknu bolesnih ideja (zapadna demokratija, kapitalizam itd) ne mogu pošteno da se razvijaju i idu napred u bolju budućnost. Dok su tako još uvek porobljeni sa zapada mentalno, odnosno prihvataju zapadna sistemska podešenja, lako im se može isprati mozak i ubaciti crv. A crv se zove - korupcija. Rusi su maltene degenerici po svom shvatanju korupcije, misle da je to (najveći) problem, nekada i jedini, da nigde toga nema, i toliko im je prodana ta šarena laža da svi pučisti pokušavaju preko te teme da osvoje vlast. Navalni, sada Prigožin. To je veći problem nego sama "korupcija" koje svakako ima. Taj mentalitet je kombinacija jednog ispravnog impulsa (želje za pravdom) ali i nepovjerenja u elitu, što nije dobro. Ono što je dobro jest da je car ipak ponovo postao neupitan, da je državni udar tabu, revolucija takođe, da je svima nezamislivo da se prolije ruska krv i da čak se dešavaju ovakve neobjašnjive stvari da pučisti odustaju 5 do 12, a car im oprosti. Ovo je gradnja familijarnih odnosa i narodnog jedinstva pa je utoliko pozitivno.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
goran2hr
|
Naslov: Re: Građanski rat u Rusiji (Odbrojavanje do pada Putina) Postano: 25 lip 2023, 23:17 |
|
|
Teranova 2 je napisao/la: Ali ako jeste false flag, kako objasniti ljudske žrtve i materijalnu štetu. Nekoliko helikoptera srušeno, ljudi su mrtvi. Mi to zapravo ne znamo. Samo neki kratki snimci loše kvalitete. Kao da je problem naći par olupina, pokidat ih eksplozivom i zapaliti kerozin. A rat je i mrtvaca sigurno ne fali. Kada im je trebalo, Britanci su mrtvaca obukli kao časnika i bacili ga iz podmornice Nijemcima pred nos. Čudno je i kako kolonu ne napadaju jurišnici ili bombarderi, nego se nižu transportni avioni i helikopteri, a ovi ih ruše jednog po jednog, dok dolaze novi?! No ne pokušavam nikoga u ništa uvjeriti, ne mogu ništa dokazati, samo da se moguće radi o fals flag.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bezimeni12
|
Naslov: Re: Građanski rat u Rusiji (Odbrojavanje do pada Putina) Postano: 25 lip 2023, 23:34 |
|
|
goran2hr je napisao/la: Teranova 2 je napisao/la: Ali ako jeste false flag, kako objasniti ljudske žrtve i materijalnu štetu. Nekoliko helikoptera srušeno, ljudi su mrtvi. Mi to zapravo ne znamo. Samo neki kratki snimci loše kvalitete. Kao da je problem naći par olupina, pokidat ih eksplozivom i zapaliti kerozin. A rat je i mrtvaca sigurno ne fali. Kada im je trebalo, Britanci su mrtvaca obukli kao časnika i bacili ga iz podmornice Nijemcima pred nos. Čudno je i kako kolonu ne napadaju jurišnici ili bombarderi, nego se nižu transportni avioni i helikopteri, a ovi ih ruše jednog po jednog, dok dolaze novi?! No ne pokušavam nikoga u ništa uvjeriti, ne mogu ništa dokazati, samo da se moguće radi o fals flag. Upravo tako. Ne postoje cisti snimci rusenja icega.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
1986
|
Naslov: Re: Građanski rat u Rusiji (Odbrojavanje do pada Putina) Postano: 25 lip 2023, 23:37 |
|
|
crni_bombarder je napisao/la: Potcjenjujete false flag u politici, sto je nevjerojatno za nekoga ko hoce raspravljati o globalnoj politici.
zaboga, pojedini nista ne znate o temi o kojoj raspravljate, cujete nesto na N1 ili JRTu i mislite evo sve znam Jel tako teško povjerovati da Rusija nije svemoćna i da se desila ogromna greška i propust s njihove strane? Stvorili su ogromnu silu, a na čelo stavili luđaka, prošetao se s tom silom bez problema jer Rostov kao ni Moskva nisu branjeni i nema aktivne vojske koja bi mu tamo stala na put. Zaboga, i Amerikancima se desio 9/11, ogroman sigurnosni propust i velika pobjeda Bin Ladena. Samo glupim ljudima nije moguće dokazati da Putin i Biden nisu bogovi i da su vlasti SAD-a i Rusije podložne greškama i propustima. I ako se pitate zašto Prigožin nije mrtav i zašto vjerovatno neće ni biti, to je zato što i on ima aduta s kojima je pregovarao sa Putinom.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Srednji Prst
|
Naslov: Re: Građanski rat u Rusiji (Odbrojavanje do pada Putina) Postano: 26 lip 2023, 00:17 |
|
|
Teranova 2 je napisao/la: Ali ako jeste false flag, kako objasniti ljudske žrtve i materijalnu štetu. Nekoliko helikoptera srušeno, ljudi su mrtvi. To je cijena koja vrijedi nekog cilja . Znaš valjda da Rusi nikad u povijesti nisu cijenili ljudske živote nego ideologiju ? Od civilnog rata preko ww2 ...
_________________ DAJ POLETI SOKOLE KROZ BRDA I DOLINE KRŠNE HERCEGOVINE , SREDNJE BOSNE PONOSNE PONESI NA KRILIMA PORUKU DEBILIMA OVO JE ZEMLJA HRVATSKA !
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Altomanović
|
Naslov: Re: Građanski rat u Rusiji (Odbrojavanje do pada Putina) Postano: 26 lip 2023, 03:35 |
|
|
Sto se tice false flags , Amerikanci imaju 11’i Septembar, Pearl Harbour. Bosjnaci Markale 1,2 Srbi imaju Vidovdan 
_________________ Banja Luka • Beograd • Vasington
|
|
| Vrh |
|
 |
|
HHerceg
|
Naslov: Re: Građanski rat u Rusiji (Odbrojavanje do pada Putina) Postano: 26 lip 2023, 06:35 |
|
Pridružen/a: 30 tra 2020, 17:35 Postovi: 9998 Lokacija: No Country for White Men
|
|
Izašle jutros snimke Šojgu kako obilazi zapovjednička mjesta. Ne ide taj nigdi meni se čini.
_________________ Ta hercegovacka tragedija je bila prva vijest svih dnevnika u BIH (kod Senada prvih 15 minuta cak) a na HRTu 34 minuta. Ko tada nije razumio nikada nece.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Građanski rat u Rusiji (Odbrojavanje do pada Putina) Postano: 26 lip 2023, 06:55 |
|
|
Rusofilima je vuna što Ukrajinci nisu nasjeli na rusku igranku. Ono, što ne napadaju, ovi odoše za Moskvu? Tja 4D šah ispade čitav cirkus, ono jest poginulo 13 pilota, al je to i pokazatelj da nisu ništa bitniji od nekog robijaša u Wagneru ili neke bijede iz unutrašnjosti Rusije što ostavi kosti u Ukrajini. Posebno su zanimljivi ovi oprezni Srbi što su šutjeli mudro dok se nije odvila cijela situacija, pripisaćemo to da imaju život (iako oni znaju da nemaju  ), pa ne stigoše komentarisati. E sad su najpametniji i sve znaju, a Putin odigro partiju 4D šaha života, opet tja. A tek one gluposti kako je ovo posljednji stub hrišćanstva, slobode i čega sve ne...ako je ovo zadnja nada, onda ste baš najebali Polagati nadu u pjandure i ološ sumnjivog morala kojem je to hrišćanstvo ko u onom vicu, na trećem mjestu, ako i to. Rusko društvo je kao trula jabuka, ali ne samo iznutra, nego i izvana. Nije to više ni nekakvo navijanje za slobodarsku pravoslavnu Rusiju nego da zapadu crkne krava. Kako stvari stoje, Rusiji je odavno crkla i ucrvala se. Do sljedeće 4D partije 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Brane
|
Naslov: Re: Građanski rat u Rusiji (Odbrojavanje do pada Putina) Postano: 26 lip 2023, 08:23 |
|
|
|
Svi su se usrali od predsjednika država do novinara i naroda.
Ovo je bio REAL-DEAL nikakav fals flag
Putin je već prije mislio odstupit, al vjerovatno ga je sistem gurno u još jedan mandat. Po meni je ovo preslagivanje u Rusiji za nove šefove Rusije kad Putin završi mandat.
Za godinu dana završava mandat Putinu! 100% neće ići po novi, dobio je rat protiv Ukrajine i odlazi kao pobjednik.
_________________ JA SAM ZAGREB !!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
goran2hr
|
Naslov: Re: Građanski rat u Rusiji (Odbrojavanje do pada Putina) Postano: 26 lip 2023, 08:57 |
|
|
Altomanović je napisao/la: Sto se tice false flags , Amerikanci imaju 11’i Septembar, Pearl Harbour. Bosjnaci Markale 1,2 Srbi imaju Vidovdan  Amerikanci još i Tonkinški napad. Otrove u Iraku. Kanađani "pobjedu" nad Hrvatima u Medku.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Altomanović
|
Naslov: Re: Građanski rat u Rusiji (Odbrojavanje do pada Putina) Postano: 26 lip 2023, 09:16 |
|
|
Da zaboravio sam za Gulf of Tonkin. Ameri zajebani 
_________________ Banja Luka • Beograd • Vasington
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Brane
|
Naslov: Re: Građanski rat u Rusiji (Odbrojavanje do pada Putina) Postano: 26 lip 2023, 10:14 |
|
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Teranova 2
|
Naslov: Re: Građanski rat u Rusiji (Odbrojavanje do pada Putina) Postano: 26 lip 2023, 10:17 |
|
|
|
Ovaj Prigožin me na nekoga strašno podseća, možda Merlin iz prvog Excalibura?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Građanski rat u Rusiji (Odbrojavanje do pada Putina) Postano: 26 lip 2023, 11:11 |
|
|
|
Mislim da je jedan od poznatijih false flag paljenje Rajhstaga, puna je povijest toga, Labrador operacija KOS recimo, da ne nabrajam.
Prosto je sve u vezi ovog "udara" smijesno i nelogicno, i zato vjerujem da je inscenirano, nema teorije da netko bilo tko napadne Moskvu i onda se dogovori sa Putinom i drugovi ko sto smo i bili. Kuzim da ima ljudi koji vjeruju kako je Rusija nesposobna ovakva onakva jer ih godinama pumpaju mediji, ali istina je drugacija bar sto se tice sigurnosti, pa Rusija je autoritativna diktatutura zar ne, nisu li tako pisali. Moze se dogoditi svasta, da upadnu teroristi u kazaliste u sred Moskve i slicno, ali ovako nesto, tesko.
Kako rekoh, previse je nelogicnih stvari tog dana, i jeftinih objasnjenja tipa "ne bombardiraju kolonu jer nece da pucaju na Ruse" a kolona kakti ide na Moskvu da srusi vlast. I to zbog cega, zasto, jer ti Sojgu navodno nije dao dovoljno granata. I kao idu Ceceni, ali ne prema Moskvi nego prema Rostovu, i zaglave u traffic jam. Ma sta mi kazes.
Naravno da nezadovoljstvo Prigozina, ako ga ima, nema nikakve veze sa granatama. Tu su neke pare u pitanju a o tome mi necemo znati nista.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Brane
|
Naslov: Re: Građanski rat u Rusiji (Odbrojavanje do pada Putina) Postano: 26 lip 2023, 12:07 |
|
|
crni_bombarder je napisao/la: Mislim da je jedan od poznatijih false flag paljenje Rajhstaga, puna je povijest toga, Labrador operacija KOS recimo, da ne nabrajam.
Prosto je sve u vezi ovog "udara" smijesno i nelogicno, i zato vjerujem da je inscenirano, nema teorije da netko bilo tko napadne Moskvu i onda se dogovori sa Putinom i drugovi ko sto smo i bili. Kuzim da ima ljudi koji vjeruju kako je Rusija nesposobna ovakva onakva jer ih godinama pumpaju mediji, ali istina je drugacija bar sto se tice sigurnosti, pa Rusija je autoritativna diktatutura zar ne, nisu li tako pisali. Moze se dogoditi svasta, da upadnu teroristi u kazaliste u sred Moskve i slicno, ali ovako nesto, tesko.
Kako rekoh, previse je nelogicnih stvari tog dana, i jeftinih objasnjenja tipa "ne bombardiraju kolonu jer nece da pucaju na Ruse" a kolona kakti ide na Moskvu da srusi vlast. I to zbog cega, zasto, jer ti Sojgu navodno nije dao dovoljno granata. I kao idu Ceceni, ali ne prema Moskvi nego prema Rostovu, i zaglave u traffic jam. Ma sta mi kazes.
Naravno da nezadovoljstvo Prigozina, ako ga ima, nema nikakve veze sa granatama. Tu su neke pare u pitanju a o tome mi necemo znati nista. Drago mi je da si spomeno čečene koje je Kadirov poslao na zahtjev Putina u Rostov, al jbg. kad su došli blizu Rostova stali su i izmislili nekakvu gužvu u prometu koja nije postojala. Logično jer bi ih Wagner raskupuso samo tako, a toga su i sami bili svjesni. Ovako se nisu osramotili, a ispunili su zahtjev Kadirova i Putina. Većina ljudi zanemaruje da je Wagner ko nekad Crna Legija, strah i trepet, bolje obučeni, imaju iskustvo rata i pobjednički mentalitet. Wagner je po meni najjača vojska na Svijetu trenutno. Još jedna stvar, Wagner je prisilio Putina da ih primi u Rusku vojsku sa svim zaslugama. To znači da će im morat priznat i sve činove i zapovjedne ovlasti. Zašto je to važno ?? Zato što će Wagner imat popriličnu kontrolu u Ruskoj vojsci, a izbori su za manje od godinu dana u Svibnju 2024 god. Samo je Ruska vojska jača od tajni službi FSB i SVR pa i vojnog GRU-a
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Građanski rat u Rusiji (Odbrojavanje do pada Putina) Postano: 26 lip 2023, 12:45 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25 Postovi: 43709 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
|
Lajkam odlučnu religioznost i nepokolebljivu vjeru u Putinov 4D šah, čak i u situaciji gdje puno više od pola Srba ne puše to.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Građanski rat u Rusiji (Odbrojavanje do pada Putina) Postano: 26 lip 2023, 12:47 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 64435 Lokacija: DAZP HQ
|
|
Mene zanima postoji li država koja bi se mogla obraniti da se sad okupe neki suvremeni Mongoli, dobro naoružani, ratno prekaljeni i motivirani da stvore novo carstvo. Nisam siguran da bi ijedna država znala reagirati na takvu silu, države bi se raspadale kao kule od karata, dekadencija je ušla u sve pore društva.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Građanski rat u Rusiji (Odbrojavanje do pada Putina) Postano: 26 lip 2023, 13:11 |
|
|
|
Gdje se skrio Zoran Milanović? Očekivao sam da će on prvi objasniti puku što se to događa u Rusiji.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Građanski rat u Rusiji (Odbrojavanje do pada Putina) Postano: 26 lip 2023, 13:18 |
|
|
dudu je napisao/la: Mene zanima postoji li država koja bi se mogla obraniti da se sad okupe neki suvremeni Mongoli, dobro naoružani, ratno prekaljeni i motivirani da stvore novo carstvo. Nisam siguran da bi ijedna država znala reagirati na takvu silu, države bi se raspadale kao kule od karata, dekadencija je ušla u sve pore društva. Gdje ti vidiš takve Mongole? Ovi Prigožinovi Mongoli očekuju plaću u gotovini svaki mjesec, ta da im država dostavlja gorivo i hranu. Funkcioniraju kao outsourcana državna služba, bez podrške države mogu izdržati, koliko? Dva mjeseca?
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|