|
|
Stranica: 2/4.
|
[ 92 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Rekreacija i prehrana nakon 40. g. za zdravlje i dobar izgled Postano: 07 srp 2023, 22:49 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37893 Lokacija: Gl. grad regije
|
Chris Cornell mi je bio primjer lika koji je uspio održat izgled 20-ogodišnjaka. Takvu liniju je imao a nije bio presuhonjav i djelovao bolesno. K tome duga kosa, kakvu sam i ja imao prije par g. Kovrčava. I lik umre... Toliko o poveznici: izgled-zdravlje.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Rekreacija i prehrana nakon 40. g. za zdravlje i dobar izgled Postano: 07 srp 2023, 23:03 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Chris Cornell mi je bio primjer lika koji je uspio održat izgled 20-ogodišnjaka. Takvu liniju je imao a nije bio presuhonjav i djelovao bolesno. K tome duga kosa, kakvu sam i ja imao prije par g. Kovrčava. I lik umre... Toliko o poveznici: izgled-zdravlje. Zar se on nije objesio
_________________ Dom svoj čuva Zrinski 115
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Rekreacija i prehrana nakon 40. g. za zdravlje i dobar izgled Postano: 07 srp 2023, 23:37 |
|
Pridružen/a: 13 ožu 2019, 22:34 Postovi: 13882 Lokacija: Sjeverna Bosna
|
Želim izgledati kao gladijator
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Rekreacija i prehrana nakon 40. g. za zdravlje i dobar izgled Postano: 07 srp 2023, 23:57 |
|
|
Karabaja je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Chris Cornell mi je bio primjer lika koji je uspio održat izgled 20-ogodišnjaka. Takvu liniju je imao a nije bio presuhonjav i djelovao bolesno. K tome duga kosa, kakvu sam i ja imao prije par g. Kovrčava. I lik umre... Toliko o poveznici: izgled-zdravlje. Zar se on nije objesio Jest. Pa to ja kažem, ako fizički izgleda netko o.k. onda psihički nije u dure. Trbuh je normalan u našim godinama a ne izgled 20-ogodišnjaka.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Rekreacija i prehrana nakon 40. g. za zdravlje i dobar izgled Postano: 08 srp 2023, 00:15 |
|
|
DrMag je napisao/la: Želim izgledati kao gladijator Teško, lakše ćeš doći do toga kako gladijator sad izgleda. Najpoznatiji Spartanac G. Butler je dokaz onoga štp govorim. Lijevo je fotka kad je normalan a desno kad pazi što jede i na dijeti je i tko zna čemu. Sad izgleda po meni idealno za naše godine i tome treba težiti. Ima koji kg viška i nije isklesan ali mi djeluje taman.
|
|
Vrh |
|
|
Teranova 2
|
Naslov: Re: Rekreacija i prehrana nakon 40. g. za zdravlje i dobar izgled Postano: 08 srp 2023, 00:16 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Rekreacija i prehrana nakon 40. g. za zdravlje i dobar izgled Postano: 08 srp 2023, 00:23 |
|
|
Taj izgleda tko da Sidu ima. Ma daj, zgodniji sam od njega...
|
|
Vrh |
|
|
Svarog
|
Naslov: Re: Rekreacija i prehrana nakon 40. g. za zdravlje i dobar izgled Postano: 08 srp 2023, 00:48 |
|
Pridružen/a: 19 stu 2010, 11:50 Postovi: 10502 Lokacija: Banja Luka
|
Jedeš što ti se jede , što bi reko stari narod , što ti se ''traži'' . Jer čim ti se ''traži'' , mora da ti treba. Al' to nekim znojenjem iliti raznoraznim zanimacijama (koje voliš ) , ''spaljuješ''. Kad se znojiš , pije ti se voda...Piješ . Nije sve u prehrani , ima nešto i u vodi .Možda pola . Dobro , ima dana u godini kad piješ konkretnije stvari , al kad si u kondiciji i to lakše nosiš .
I da... i umjeren rad je rekreacija , ako nije pretežak i predug . Jer ako je pretežak i predug , onda te haba . Izbjegavati .
I to je samo dio ''priče'' , ključan je DNK koji imamo u posjedu . Ako je ''blok motora'' od dobrog materijala , kakvo god ulje u njega sipaš ćeraće .
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Rekreacija i prehrana nakon 40. g. za zdravlje i dobar izgled Postano: 08 srp 2023, 07:42 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Chris Cornell mi je bio primjer lika koji je uspio održat izgled 20-ogodišnjaka. Takvu liniju je imao a nije bio presuhonjav i djelovao bolesno. K tome duga kosa, kakvu sam i ja imao prije par g. Kovrčava. I lik umre... Toliko o poveznici: izgled-zdravlje. A to debeli ljudi žive dulje? Koliko debelih 90-godišnjaka ili 100-godišnjaka si vidio? Meni Google search vraća neke žgoljavce, nemoj slike da stavljam.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1025 of 2558 - 40.07%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Teranova 2
|
Naslov: Re: Rekreacija i prehrana nakon 40. g. za zdravlje i dobar izgled Postano: 08 srp 2023, 08:25 |
|
|
Kris Kornel se ubio. Kreten.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Rekreacija i prehrana nakon 40. g. za zdravlje i dobar izgled Postano: 08 srp 2023, 09:27 |
|
|
Problem sa debljinom nije samo zdravlje. Očigledno debljina opterećuje srce i krvožilni sustav, to će svaki doktor (osim dr. Junuza ) potvrditi. Opterećuje i sve ostalo, isti zglobovi sada moraju nositi više kilograma, ista crijeva obraditi više materijala, bubrezi više pročistiti, itd, svi organi rade više i naravno troše se bez potrebe. Nije samo zdravlje u pitanju nego i seks. Sa stomakom izgledaš kao trudnica, ali to nije sve. Raste i sve ostalo, bokovi se proširuju, i izgledaš kao trudno žensko. Žena naravno ne želi drugu ženu u krevetu, pa debljanje redovito vodi smanjenju seksa u vezi. Privlačnost se ne može forsirati. Naravno, Junuz će sigurno objasniti da mu je puno bolji život od kad nema seksa sa ženom, i bolje se paze od kad se ne viđaju.
1025 of 2558 - 40.07%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Teranova 2
|
Naslov: Re: Rekreacija i prehrana nakon 40. g. za zdravlje i dobar izgled Postano: 08 srp 2023, 09:39 |
|
|
Imam naviku da pogledam šta onaj/ona pored mene na kasi ima u kolicima - nepogrešiva povezanost sadržaja istih i izgleda onog čija su. Jutros korpa puna slanih grickalica, dignem pogled - muškarac sa stomačinom, jasno.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Rekreacija i prehrana nakon 40. g. za zdravlje i dobar izgled Postano: 08 srp 2023, 11:16 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Problem sa debljinom nije samo zdravlje. Očigledno debljina opterećuje srce i krvožilni sustav, to će svaki doktor (osim dr. Junuza ) potvrditi. Opterećuje i sve ostalo, isti zglobovi sada moraju nositi više kilograma, ista crijeva obraditi više materijala, bubrezi više pročistiti, itd, svi organi rade više i naravno troše se bez potrebe. Nije samo zdravlje u pitanju nego i seks. Sa stomakom izgledaš kao trudnica, ali to nije sve. Raste i sve ostalo, bokovi se proširuju, i izgledaš kao trudno žensko. Žena naravno ne želi drugu ženu u krevetu, pa debljanje redovito vodi smanjenju seksa u vezi. Privlačnost se ne može forsirati. Naravno, Junuz će sigurno objasniti da mu je puno bolji život od kad nema seksa sa ženom, i bolje se paze od kad se ne viđaju. A probaj stavit 10 kg ruksak na leđa nekom u formi. I stavi ga pored mršavca koji nije u formi. Razlika je ogromna. Srčani bolesnici koji umiru oko mene uglavnom su suhi i imaju kolesterol. Baš debeli ljudi imaju zdravo srce ako se ne naprežu posebno. Kvakonja, pun si predrasuda.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Rekreacija i prehrana nakon 40. g. za zdravlje i dobar izgled Postano: 08 srp 2023, 11:31 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Problem sa debljinom nije samo zdravlje. Očigledno debljina opterećuje srce i krvožilni sustav, to će svaki doktor (osim dr. Junuza ) potvrditi. Opterećuje i sve ostalo, isti zglobovi sada moraju nositi više kilograma, ista crijeva obraditi više materijala, bubrezi više pročistiti, itd, svi organi rade više i naravno troše se bez potrebe. Nije samo zdravlje u pitanju nego i seks. Sa stomakom izgledaš kao trudnica, ali to nije sve. Raste i sve ostalo, bokovi se proširuju, i izgledaš kao trudno žensko. Žena naravno ne želi drugu ženu u krevetu, pa debljanje redovito vodi smanjenju seksa u vezi. Privlačnost se ne može forsirati. Naravno, Junuz će sigurno objasniti da mu je puno bolji život od kad nema seksa sa ženom, i bolje se paze od kad se ne viđaju. A probaj stavit 10 kg ruksak na leđa nekom u formi. I stavi ga pored mršavca koji nije u formi. Razlika je ogromna. Srčani bolesnici koji umiru oko mene uglavnom su suhi i imaju kolesterol. Baš debeli ljudi imaju zdravo srce ako se ne naprežu posebno. Kvakonja, pun si predrasuda. Imam jednog rođaka, isti ti. Doduše on ima još više, preko 20 kg viška, ali kaže: Što me briga, dobri su mi nalazi. I jesu, sve mu je u redu, on sretan, tko sam ja da mu sudim.
1025 of 2558 - 40.07%
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Rekreacija i prehrana nakon 40. g. za zdravlje i dobar izgled Postano: 08 srp 2023, 11:48 |
|
|
Pa dobro, znamo mi svi što je idealno. No, u nasim godinama to idealno zna drastično utjecat na kvalitetu života i psihu. Ja samo kažem, bolje malo špeka i sretan i ugodan život nego idealan izgled a u glavi mrtvilo.
Ja to iz iskustva govorim. Papao sam povrće i meso bez UH, uz istovremeno gaženje i sletio ali sam se baš usrano osjećao.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Rekreacija i prehrana nakon 40. g. za zdravlje i dobar izgled Postano: 08 srp 2023, 12:15 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Pa dobro, znamo mi svi što je idealno. No, u nasim godinama to idealno zna drastično utjecat na kvalitetu života i psihu. Ja samo kažem, bolje malo špeka i sretan i ugodan život nego idealan izgled a u glavi mrtvilo.
Ja to iz iskustva govorim. Papao sam povrće i meso bez UH, uz istovremeno gaženje i sletio ali sam se baš usrano osjećao. Ljudi se danas truju. Nećeš biti debel čak ni zbog kruha ako je napraljen kući, nego je kruh u pekari danas drugačiji i pun otrova (aka poboljšivača ) koje dobiješ gratis. Evo recimo mislio kupiti zapakirani pršut u Konzumu, i slučajno pogledam, tu je dodan i E250 i prođe me volja. I manje više svaki proizvod ima gomilu tih E govana kojih nije bilo prije. Ima snimaka ljudi prije recimo 50 ili 100 godina, nitko nije tada pazio što jede a svi bili vitki:
1025 of 2558 - 40.07%
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Rekreacija i prehrana nakon 40. g. za zdravlje i dobar izgled Postano: 08 srp 2023, 13:25 |
|
|
Teranova 2 je napisao/la: Imam naviku da pogledam šta onaj/ona pored mene na kasi ima u kolicima - nepogrešiva povezanost sadržaja istih i izgleda onog čija su. Jutros korpa puna slanih grickalica, dignem pogled - muškarac sa stomačinom, jasno. Točno. Ono si što jedeš.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Rekreacija i prehrana nakon 40. g. za zdravlje i dobar izgled Postano: 08 srp 2023, 13:31 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Pa dobro, znamo mi svi što je idealno. No, u nasim godinama to idealno zna drastično utjecat na kvalitetu života i psihu. Ja samo kažem, bolje malo špeka i sretan i ugodan život nego idealan izgled a u glavi mrtvilo.
Ja to iz iskustva govorim. Papao sam povrće i meso bez UH, uz istovremeno gaženje i sletio ali sam se baš usrano osjećao. Ljudi se danas truju. Nećeš biti debel čak ni zbog kruha ako je napraljen kući, nego je kruh u pekari danas drugačiji i pun otrova (aka poboljšivača ) koje dobiješ gratis. Evo recimo mislio kupiti zapakirani pršut u Konzumu, i slučajno pogledam, tu je dodan i E250 i prođe me volja. I manje više svaki proizvod ima gomilu tih E govana kojih nije bilo prije. Ima snimaka ljudi prije recimo 50 ili 100 godina, nitko nije tada pazio što jede a svi bili vitki: Nije im baš bio neki dugovječan život. Nije u mršavosti sveti gral. Joža Manolić je npr. vazda bio bucko.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Rekreacija i prehrana nakon 40. g. za zdravlje i dobar izgled Postano: 08 srp 2023, 13:48 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Ljudi se danas truju. Nećeš biti debel čak ni zbog kruha ako je napraljen kući, nego je kruh u pekari danas drugačiji i pun otrova (aka poboljšivača ) koje dobiješ gratis. Evo recimo mislio kupiti zapakirani pršut u Konzumu, i slučajno pogledam, tu je dodan i E250 i prođe me volja. I manje više svaki proizvod ima gomilu tih E govana kojih nije bilo prije. Ima snimaka ljudi prije recimo 50 ili 100 godina, nitko nije tada pazio što jede a svi bili vitki: Nije im baš bio neki dugovječan život. Nije u mršavosti sveti gral. Joža Manolić je npr. vazda bio bucko. Dobro, pošteno govoreći postoji mnogo drugih faktora, od gena, stresa, alkohol, pušenje, kvalitet zdravstva i tko zna čega sve ne. Debljina nije jedini čimbenik, i izgleda ne utječe previše osim ako nemaš 25+ kilograma viška, tako da vjerojatno si u sigurnom rasponu.
1025 of 2558 - 40.07%
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Rekreacija i prehrana nakon 40. g. za zdravlje i dobar izgled Postano: 14 srp 2023, 09:26 |
|
|
Bud Spencer je nekad imao ono što je meni idealan izgled ali godine učine svoje. Kad sam bio vrlo mlad Bud mi je djelovao debelo u filmovima. Sad mi nekako normalan.
|
|
Vrh |
|
|
travelFairy
|
Naslov: Re: Rekreacija i prehrana nakon 40. g. za zdravlje i dobar izgled Postano: 14 srp 2023, 14:34 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Rekreacija i prehrana nakon 40. g. za zdravlje i dobar izgled Postano: 14 srp 2023, 14:35 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Bud Spencer je nekad imao ono što je meni idealan izgled ali godine učine svoje. Kad sam bio vrlo mlad Bud mi je djelovao debelo u filmovima. Sad mi nekako normalan. Carlo ******** je prije glumačke karijere bio plivač i vaterpolist. Čovjek se prezivao P.E.D.E.R.S.O.L.I., a forum mi cenzurira njegovo prezime? Uvijek je djelovao deblji nego što zapravo je, zato što je imao veliku glavu i nezdravi izgled lica s velikim podočnjacima i jedva otvorenim očima.
|
|
Vrh |
|
|
Megatron
|
Naslov: Re: Rekreacija i prehrana nakon 40. g. za zdravlje i dobar izgled Postano: 15 srp 2023, 18:23 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Evo recimo mislio kupiti zapakirani pršut u Konzumu, i slučajno pogledam, tu je dodan i E250 i prođe me volja. I manje više svaki proizvod ima gomilu tih E govana kojih nije bilo prije. Natrijum nitrit (NaNO2, E250) se dodaje soli (natrijum hloridu) u industrijski sušenom mesu već stotinak godina, sprečava botulizam i daje mesu crveniji izgled. Bez njega ne bi bila moguća upakovana nesušena pečenica i drugi slični proizvodi. Jedina opcija da ga izbegneš je da sam sušiš meso ili kupiš od nekoga ko sam suši, sve ostalo će imati NaNO2.
_________________ ex Skeletor
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Rekreacija i prehrana nakon 40. g. za zdravlje i dobar izgled Postano: 15 srp 2023, 18:25 |
|
|
Da, imao sam rodbine kod koje sam sam sušio meso. U međuvremenu su neki umrli, neki prestari, i sad nemam gdje a meni se ne da.
1025 of 2558 - 40.07%
|
|
Vrh |
|
|
krstjanin
|
Naslov: Re: Rekreacija i prehrana nakon 40. g. za zdravlje i dobar izgled Postano: 17 srp 2023, 08:23 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Pa dobro, znamo mi svi što je idealno. No, u nasim godinama to idealno zna drastično utjecat na kvalitetu života i psihu. Ja samo kažem, bolje malo špeka i sretan i ugodan život nego idealan izgled a u glavi mrtvilo.
Ja to iz iskustva govorim. Papao sam povrće i meso bez UH, uz istovremeno gaženje i sletio ali sam se baš usrano osjećao. Ljudi se danas truju. Nećeš biti debel čak ni zbog kruha ako je napraljen kući, nego je kruh u pekari danas drugačiji i pun otrova (aka poboljšivača ) koje dobiješ gratis. Evo recimo mislio kupiti zapakirani pršut u Konzumu, i slučajno pogledam, tu je dodan i E250 i prođe me volja. I manje više svaki proizvod ima gomilu tih E govana kojih nije bilo prije. Ima snimaka ljudi prije recimo 50 ili 100 godina, nitko nije tada pazio što jede a svi bili vitki: Nisu pazili sta jedu ali nisu jeli ni ono sto se danas jede. To je ogromna razlika
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|