|
|
Stranica: 3/4.
|
[ 93 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
NSOS
|
Naslov: Re: Čović: Zalažem se za izbacivanje stranih sudaca iz Ustavnog suda BiH Postano: 03 srp 2023, 01:23 |
|
|
|
Ma kakvi prioriteti? EU je raspala lesina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mirusvijetu
|
Naslov: Re: Čović: Zalažem se za izbacivanje stranih sudaca iz Ustavnog suda BiH Postano: 03 srp 2023, 11:25 |
|
|
bezimeni12 je napisao/la: Ljudi moji Dodik i Covic govore identicnu stvar.Svih 14 prioriteta i nema problema. Muslimani nece svih 14 prioriteta (odnosno USA nece svih 14 prioriteta) Ma lažu i jedan i drugi. Nisu ni za jedan a kamoli svih 14 prioriteta. Pa čak i onaj mali dio koji spominje strance suce ujedno spominje i obavezu provedbe svih presuda Ustavnog suda a znamo da to Dodik neće (imovina i sl.) Tako da te pijačarske fazone švercera i prodavača paprika niko ne puši, treba to hapsit, nema razgovora.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Čović: Zalažem se za izbacivanje stranih sudaca iz Ustavnog suda BiH Postano: 03 srp 2023, 11:26 |
|
|
|
Imam pitanje:
Kako se pređe put od - živjela nam RS do - Poruke iz RS-a smatram neprihvatljivim i neprimjerenim, moramo naći sklad?!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Čović: Zalažem se za izbacivanje stranih sudaca iz Ustavnog suda BiH Postano: 03 srp 2023, 11:43 |
|
|
Rutinerr je napisao/la: Imam pitanje:
Kako se pređe put od - živjela nam RS do - Poruke iz RS-a smatram neprihvatljivim i neprimjerenim, moramo naći sklad?! Je li tebi isto cura i poruka od cure?
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1664 of 2558 - 65.05%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Čović: Zalažem se za izbacivanje stranih sudaca iz Ustavnog suda BiH Postano: 03 srp 2023, 11:45 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Rutinerr je napisao/la: Imam pitanje:
Kako se pređe put od - živjela nam RS do - Poruke iz RS-a smatram neprihvatljivim i neprimjerenim, moramo naći sklad?! Je li tebi isto cura i poruka od cure? Nije ti dobro poređenje. Razumijem šta si htio postići, ali - prije samo nekoliko dana je Čović podržao Dodikovu priču, sad je to neprihvatljivo i neprimjereno. Nije da je ovaj nešto promijenio, vergla i gusla isto. Priča tipa koji je do guše zaglavio. Znaš kako ja vidim - Čović vidio da spašavanje vojnika Milorada nema smisla. Da je pustan niz vodu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Kreativan
|
Naslov: Re: Čović: Zalažem se za izbacivanje stranih sudaca iz Ustavnog suda BiH Postano: 03 srp 2023, 12:03 |
|
|
Rutinerr je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la:
Je li tebi isto cura i poruka od cure?
Nije ti dobro poređenje. Razumijem šta si htio postići, ali - prije samo nekoliko dana je Čović podržao Dodikovu priču, sad je to neprihvatljivo i neprimjereno. Nije da je ovaj nešto promijenio, vergla i gusla isto. Priča tipa koji je do guše zaglavio. Znaš kako ja vidim - Čović vidio da spašavanje vojnika Milorada nema smisla. Da je pustan niz vodu. Bošnjački optimizam i pronicljivost at its finest.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Šporet
|
Naslov: Re: Čović: Zalažem se za izbacivanje stranih sudaca iz Ustavnog suda BiH Postano: 05 srp 2023, 22:19 |
|
|
|
Što kažete da se u novom zakonu o Ustavnom sudu prekopira Schmitovo rješenje iz zadnjeg nametanja za odblokiravanje federacije;
zastupnički dom FBiH bira 4 suca, ali prilikom izbora po 2 suca podliježu vetu hrvatskog i bošnjačkog kluba u Domu naroda FBiH. Dakle ako 3/5 hrvatskog ili bošnjačkog kluba ulože veto na suca kojeg je izglasao zastupnički dom on nije izabran i postupak se ponavlja.
Zatim da kod odlučivanja u samom Ustavnom sudu za donošenje odluke bude potreban glas najmanje jednog suca koji dolazi iz RS, jednog koji podliježe vetu u bošnjačkom klubu Doma naroda FBiH i jednog koji podliježe vetu hrvatskog kluba u Domu naroda FBiH.
Ovo bi zapravo bilo i prekopiravanje već postojećeg istog mehanizma kod odlučivanja u Predsjedništvu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Megatron
|
Naslov: Re: Čović: Zalažem se za izbacivanje stranih sudaca iz Ustavnog suda BiH Postano: 05 srp 2023, 22:33 |
|
|
Šporet je napisao/la: Što kažete da se u novom zakonu o Ustavnom sudu prekopira Schmitovo rješenje iz zadnjeg nametanja za odblokiravanje federacije;
zastupnički dom FBiH bira 4 suca, ali prilikom izbora po 2 suca podliježu vetu hrvatskog i bošnjačkog kluba u Domu naroda FBiH. Dakle ako 3/5 hrvatskog ili bošnjačkog kluba ulože veto na suca kojeg je izglasao zastupnički dom on nije izabran i postupak se ponavlja.
Zatim da kod odlučivanja u samom Ustavnom sudu za donošenje odluke bude potreban glas najmanje jednog suca koji dolazi iz RS, jednog koji podliježe vetu u bošnjačkom klubu Doma naroda FBiH i jednog koji podliježe vetu hrvatskog kluba u Domu naroda FBiH.
Ovo bi zapravo bilo i prekopiravanje već postojećeg istog mehanizma kod odlučivanja u Predsjedništvu. Pa to Mile i traži, dvoje da delegira NSRS, dvoje da delegiraju Hrvati i dvoje muslimani, plus da se izbace stranci, i da prilikom odlučivanja mora makar jedan da glasa za od svake grupe delegata. Očigledno, jasno i pošteno rešenje, ali muslimani koče jer im odgovara da su stranci uvek na njihovoj strani, plus ako mogu da ukradu Hrvatima jednog delegata.
_________________ ex Skeletor
|
|
| Vrh |
|
 |
|
NSOS
|
Naslov: Re: Čović: Zalažem se za izbacivanje stranih sudaca iz Ustavnog suda BiH Postano: 05 srp 2023, 23:13 |
|
|
|
Sve te ideje su besmislene. Muslimani ne zele dogovor niti komprromis.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Čović: Zalažem se za izbacivanje stranih sudaca iz Ustavnog suda BiH Postano: 05 srp 2023, 23:16 |
|
|
|
Islamisti žele vladati, ja ne znam što vam je tu nejasno. Ili im daj vlast ili si u sukobu s njima.
1664 of 2558 - 65.05%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Legionnaire
|
Naslov: Re: Čović: Zalažem se za izbacivanje stranih sudaca iz Ustavnog suda BiH Postano: 06 srp 2023, 18:28 |
|
Pridružen/a: 27 kol 2019, 23:54 Postovi: 4862 Lokacija: Svjetski poznat oslobođeni grad na istoku Srpske
|
|
Pokušavam zamisliti da u Srpskoj ili Srbiji (državama koje smatram svojima) imam u ustavnom sudu neke ruske sudije (a eto volim Rusiju). Jednostavno bih bio protiv, i smatrao bih ih okupatorima. Ne znam kakav zaključak izvesti: da li to Muslimani ne smatraju BiH svojom? Da li bi oni bili protiv kantonalnih sudija u kantonima gdje su bitni? Mislim da da, jer oni to smatraju svojim.
_________________ Nećete u Bejruuut, niste ni prije.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Čović: Zalažem se za izbacivanje stranih sudaca iz Ustavnog suda BiH Postano: 06 srp 2023, 18:31 |
|
|
|
Bakir je otvoreno rekao da kme nije u redu kako Hrvati imaju 2 suca a i Bosnjaci 2, pa predlaze da Bosnjaci imaju 3 a Hrvati jednog, ili Ostali jednog a Bosnjaci 2 citaj Mujo Mujic Ostali.
Naravno, nece dobiti sto zeli, a blokadu drzave vec neko vrijeme ionako sprovodi SDA i prirepak DF. Oni rade posao koji mi zelimo da rade, samo naprijed Bakire.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Čović: Zalažem se za izbacivanje stranih sudaca iz Ustavnog suda BiH Postano: 06 srp 2023, 19:00 |
|
|
|
Pitanje oko US kao i imovine ne će biti riješeno u muslimansku korist.
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mirusvijetu
|
Naslov: Re: Čović: Zalažem se za izbacivanje stranih sudaca iz Ustavnog suda BiH Postano: 06 srp 2023, 21:15 |
|
|
Legionnaire je napisao/la: Pokušavam zamisliti da u Srpskoj ili Srbiji (državama koje smatram svojima) imam u ustavnom sudu neke ruske sudije (a eto volim Rusiju). Jednostavno bih bio protiv, i smatrao bih ih okupatorima. Ne znam kakav zaključak izvesti: da li to Muslimani ne smatraju BiH svojom? Da li bi oni bili protiv kantonalnih sudija u kantonima gdje su bitni? Mislim da da, jer oni to smatraju svojim. Smatramo vas okupatorima. Bolje stranac sudija nego vaš.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Čović: Zalažem se za izbacivanje stranih sudaca iz Ustavnog suda BiH Postano: 06 srp 2023, 21:29 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 64462 Lokacija: DAZP HQ
|
Naša Kvačica je napisao/la: Islamisti žele vladati, ja ne znam što vam je tu nejasno. Ili im daj vlast ili si u sukobu s njima. trebamo ih bombardovat s Rafalima. jedva čekam.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mirusvijetu
|
Naslov: Re: Čović: Zalažem se za izbacivanje stranih sudaca iz Ustavnog suda BiH Postano: 06 srp 2023, 21:52 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Islamisti žele vladati, ja ne znam što vam je tu nejasno. Ili im daj vlast ili si u sukobu s njima. Žele vlast u vlastitoj zemlji, kako ih nije sram.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Čović: Zalažem se za izbacivanje stranih sudaca iz Ustavnog suda BiH Postano: 06 srp 2023, 21:55 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 29405 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
mirusvijetu je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Islamisti žele vladati, ja ne znam što vam je tu nejasno. Ili im daj vlast ili si u sukobu s njima. Žele vlast u vlastitoj zemlji, kako ih nije sram. Neka islam vlada svuda, neka kjafir nema kuda osim da se pokori...
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Teranova 2
|
Naslov: Re: Čović: Zalažem se za izbacivanje stranih sudaca iz Ustavnog suda BiH Postano: 06 srp 2023, 21:55 |
|
|
mirusvijetu je napisao/la:
Žele vlast u vlastitoj zemlji, kako ih nije sram.
Napravite vlastitu zemlju pa vladajte.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Čović: Zalažem se za izbacivanje stranih sudaca iz Ustavnog suda BiH Postano: 07 srp 2023, 06:13 |
|
|
mirusvijetu je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Islamisti žele vladati, ja ne znam što vam je tu nejasno. Ili im daj vlast ili si u sukobu s njima. Žele vlast u vlastitoj zemlji, kako ih nije sram. Preklapa vam se zemlja sa našom zemljom.
1664 of 2558 - 65.05%
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Čović: Zalažem se za izbacivanje stranih sudaca iz Ustavnog suda BiH Postano: 07 srp 2023, 10:08 |
|
Pridružen/a: 23 pro 2009, 15:42 Postovi: 9105 Lokacija: Na rubu egzistencije
|
novem je napisao/la: A zašto je fama oko brisanja tog famoznog članka 39.? Naredna sjednica US se ionako može održati ako se dogodi odsustvo jednog iz RS-a ili 3 iz FBIH bez opravdanja. Šta je to opravdani razlog? Kako se to tumači?
_________________ Too proud to beg, too dumb to steal, It's probably me...
Ej viteže graničaru, na razmeđi dvaju svjetova...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mirusvijetu
|
Naslov: Re: Čović: Zalažem se za izbacivanje stranih sudaca iz Ustavnog suda BiH Postano: 08 srp 2023, 14:05 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: mirusvijetu je napisao/la:
Žele vlast u vlastitoj zemlji, kako ih nije sram.
Preklapa vam se zemlja sa našom zemljom. Ništa se ne preklapa, granica sa Hrvatakom je 99 % definirana, kao i sa Srbijom.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Čović: Zalažem se za izbacivanje stranih sudaca iz Ustavnog suda BiH Postano: 08 srp 2023, 14:11 |
|
|
mirusvijetu je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la:
Preklapa vam se zemlja sa našom zemljom.
Ništa se ne preklapa, granica sa Hrvatakom je 99 % definirana, kao i sa Srbijom. Naša zemlja je BiH. Koja je vaša?
1664 of 2558 - 65.05%
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Čović: Zalažem se za izbacivanje stranih sudaca iz Ustavnog suda BiH Postano: 08 srp 2023, 14:28 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: mirusvijetu je napisao/la:
Ništa se ne preklapa, granica sa Hrvatakom je 99 % definirana, kao i sa Srbijom.
Naša zemlja je BiH. Koja je vaša? Njihovu zemlju su Turci 1909. kajfirima prodali za 54 mil. kruna.
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bosonosorg
|
Naslov: Re: Čović: Zalažem se za izbacivanje stranih sudaca iz Ustavnog suda BiH Postano: 08 srp 2023, 15:11 |
|
|
mirusvijetu je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la:
Preklapa vam se zemlja sa našom zemljom.
Ništa se ne preklapa, granica sa Hrvatakom je 99 % definirana, kao i sa Srbijom. sa Srbijom nije definisana zbog Brčko Distrikta, mada će to da se reši arbitražom kao što se i napravilo
|
|
| Vrh |
|
 |
|
3AJE6
|
Naslov: Re: Čović: Zalažem se za izbacivanje stranih sudaca iz Ustavnog suda BiH Postano: 08 srp 2023, 15:31 |
|
|
mirusvijetu je napisao/la: Legionnaire je napisao/la: Pokušavam zamisliti da u Srpskoj ili Srbiji (državama koje smatram svojima) imam u ustavnom sudu neke ruske sudije (a eto volim Rusiju). Jednostavno bih bio protiv, i smatrao bih ih okupatorima. Ne znam kakav zaključak izvesti: da li to Muslimani ne smatraju BiH svojom? Da li bi oni bili protiv kantonalnih sudija u kantonima gdje su bitni? Mislim da da, jer oni to smatraju svojim. Smatramo vas okupatorima. Bolje stranac sudija nego vaš. Zneči muslimanu su bliži Makedonka i Šiptar iz Ustavnog Suda od BiH sudije Srbina i Hrvata. Ni tih 23% nećete zadržati.
_________________ Sponzor lige hokejaških prvaka, brzog klizanja i ostalih zimskih sportova - vaš Gazprom.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|