|
|
Stranica: 5/15.
|
[ 356 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Zagreb Postano: 31 svi 2023, 12:40 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37615 Lokacija: Gl. grad regije
|
Divlja svinja5 je napisao/la: Jbg, Junuze, mora se priznati da je ovaj put u pravu. Tebi su super Bandić i njegova bulumenta ko te Jozlćke (koji gabor, jbt) samo zato što su "zeme" iz BiH i možda pogodovali nekom tvom.
Kad vidiš urbanizam i zelenilo koje je ostavio Holjevac, svakom koji se imalo kuži sve je jasno. Isti urbanizam je Bandić ostavio u Jelkovcu, čak je još humanije naselje od onih radničkih spavaonica i komunističkih mastodontskih zgrada i škola. Ne vidim da hvale Bandinja zbog toga, niti mu se dive. Što se tiče lopovluka, drugovi koji su to pravili imaju svi kućerine na moru koje sad vrijede milijune. Nitko ih ne propituje. Bandinja se prozivalo da je milijarde pokr'o, pa gdje su? Odnio valjda u zemlju. Znao mi je pogodovat svojim mjerama ali i obratno, recimo bio sam na jednom prosvjedu protiv njega. Ipak je čovjek puno toga ostavio iza sebe. Sad kad se vidi kako delaju "pošteni", radije bih da se vrate "lopovi". Uopće Mirka nije ružna. Ima godina. Naše su sve žene ljepotice do 40. a onda grohnu. Mislim da je ona stajala iza realizacije većine projekata s kojima je Bandić paradirao. Idealna osoba za sljedećeg gradonačelnika je baš netko takav, sposoban, nekorumpiran i tko nije populist. A i vrijeme je za žensko.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Zagreb Postano: 31 svi 2023, 13:20 |
|
|
Ne vrijedi ti objašnjavat.
Jelkovec je geto i slijepo crijevo i nema pola sadržaja koje jedno naselje treba imati. Osim toga to je sasvim drugi red veličine. O kvaliteti gradnje ne bih, ali NZ je i danas u odličnom stanju. To je doduše zasluga prvenstveno građevinskih firmi kao Industrogradnja, Jugomont itd. kojih više nema.
_________________ (*_*)
|
|
Vrh |
|
|
Brane
|
Naslov: Re: Zagreb Postano: 31 svi 2023, 13:37 |
|
|
Živio sam jedno vrijeme u NZ nije mi se svidio, stanovi ko konzerva minijaturni, nema kafića, nema trgovina, Velesajam je propao, mladi većinom devijantnog ponašanja skloni nasilju, konzumiranju narkotika... Bez auta tamo nemaš šta tražit, em je nezgodno, em je za žene opasno pogotovo po noći. Kad su dobili Avenue Mall to im je ono centar Svijeta, plus Bandić im je napravio bazene u Utrinama i uredio Bundek pa je sada vjerovatno malo bolje. Sesvete je za njih space-shuttle, šta god trebaš ti je pred nosom s tim da Bandić nije izgradio ništa tu iako su hercegovci većina. dane-croatia je napisao/la: Inače, dobar dio života sam živio u Zagrebu i nikad nisam glasao za Bandića, ali trenutno ne bih znao imenovati boljeg gradonačelnika Zagreba od njega. Ostavio je on i uhljeba i dugova i afera, ali je napravio više i bolje od drugih. Mora se reć da je HDZ (jel Dropulić-ka bila '90-'94 ??) bio daleko najbolji, '90i se Zagreb preporodio, kompletno je obnovljen od infrastrukture pa nadalje, jedino Maximir nisu završili.
_________________ JA SAM ZAGREB !!!
|
|
Vrh |
|
|
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Zagreb Postano: 31 svi 2023, 14:28 |
|
|
Nije to baš tako. Ima stanova manjih i većih, ima i kafića, shopping centara, ne zamjećujem nešto puno kriminala i narkomanije, ovo za žene je glupost.
Prometna povezanost s Centrom je bolja od Sesveta, bliže je, ima tramvaj, i zapad i istok su jednako dostupni.
_________________ (*_*)
|
|
Vrh |
|
|
Brane
|
Naslov: Re: Zagreb Postano: 31 svi 2023, 21:07 |
|
|
Divlja svinja5 je napisao/la: Nije to baš tako. Ima stanova manjih i većih, ima i kafića, shopping centara, ne zamjećujem nešto puno kriminala i narkomanije, ovo za žene je glupost.
Prometna povezanost s Centrom je bolja od Sesveta, bliže je, ima tramvaj, i zapad i istok su jednako dostupni. Sigurno da se izgradilo dosta toga od kad sam ja živio tamo, tako da ti dajem za pravo. Međutim u Sesvetama ti je vlak doslovce u centru 100m ispod Crkve i u centru si na glavnom mislim za 12min, al nemoj me držat za riječ, više od 15min nije sigurno. Sesvete je realno u raspadu gradske institucije (makar su obnovili bivšu zgradu Općinu nedavno) iako ti je sve pred nosom, ali privatni sektor je top, vrh.
|
|
Vrh |
|
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Zagreb Postano: 01 lip 2023, 14:17 |
|
|
Brane je napisao/la: Divlja svinja5 je napisao/la: Nije to baš tako. Ima stanova manjih i većih, ima i kafića, shopping centara, ne zamjećujem nešto puno kriminala i narkomanije, ovo za žene je glupost.
Prometna povezanost s Centrom je bolja od Sesveta, bliže je, ima tramvaj, i zapad i istok su jednako dostupni. Sigurno da se izgradilo dosta toga od kad sam ja živio tamo, tako da ti dajem za pravo. Međutim u Sesvetama ti je vlak doslovce u centru 100m ispod Crkve i u centru si na glavnom mislim za 12min, al nemoj me držat za riječ, više od 15min nije sigurno. Sesvete je realno u raspadu gradske institucije (makar su obnovili bivšu zgradu Općinu nedavno) iako ti je sve pred nosom, ali privatni sektor je top, vrh. Sjećam se 90-ih. Sesvete su bile glavne za robne kuće (praiss katers). To nam je tad bilo nešto novo. Dubrava je bila najbolja za jeftino kupit petarde pred Novu godinu. Ali danas su prošla ta vremena. Zagreb je na sve strane načičkan robnim kućama i privatnim obrtima. Novi Zagreb uz Jarun mi se čini najprivlačniji s obzirom na sadržaje i položaj. Ima tamo i jako puno novogradnje.
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
Vrh |
|
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Zagreb Postano: 01 lip 2023, 14:17 |
|
|
Brane je napisao/la: Divlja svinja5 je napisao/la: Nije to baš tako. Ima stanova manjih i većih, ima i kafića, shopping centara, ne zamjećujem nešto puno kriminala i narkomanije, ovo za žene je glupost.
Prometna povezanost s Centrom je bolja od Sesveta, bliže je, ima tramvaj, i zapad i istok su jednako dostupni. Sigurno da se izgradilo dosta toga od kad sam ja živio tamo, tako da ti dajem za pravo. Međutim u Sesvetama ti je vlak doslovce u centru 100m ispod Crkve i u centru si na glavnom mislim za 12min, al nemoj me držat za riječ, više od 15min nije sigurno. Sesvete je realno u raspadu gradske institucije (makar su obnovili bivšu zgradu Općinu nedavno) iako ti je sve pred nosom, ali privatni sektor je top, vrh. Sjećam se 90-ih. Sesvete su bile glavne za robne kuće (praiss katers). To nam je tad bilo nešto novo. Dubrava je bila najbolja za jeftino kupit petarde pred Novu godinu. Ali danas su prošla ta vremena. Zagreb je na sve strane načičkan robnim kućama i privatnim obrtima. Novi Zagreb uz Jarun mi se čini najprivlačniji s obzirom na sadržaje i položaj. Ima tamo i jako puno novogradnje.
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
Vrh |
|
|
Brane
|
Naslov: Re: Zagreb Postano: 01 lip 2023, 16:58 |
|
|
dane-croatia je napisao/la: Sjećam se 90-ih. Sesvete su bile glavne za robne kuće (praiss katers). To nam je tad bilo nešto novo. Dubrava je bila najbolja za jeftino kupit petarde pred Novu godinu. Ali danas su prošla ta vremena. Zagreb je na sve strane načičkan robnim kućama i privatnim obrtima. Novi Zagreb uz Jarun mi se čini najprivlačniji s obzirom na sadržaje i položaj. Ima tamo i jako puno novogradnje. Da to ti je mislim Šarić zastupnik Samsunga za RH otvorio dolje, a nakon toga je izgradio Europatrade kod INA-e. On ti je već tada bio u Kini i uvozio te jeftine igračke za djecu od auta na baterije, razno-raznih pištolja/pušaka na vodu il zračni sa kuglicama... Ne znam jel to prodano već https://eurovilla.hr/en/property/busine ... nd/183096/ Za špeceraj je glavni bio PP Maximir odma ispod pruge (najdonja slika) Tu parking nisi mogo nać, a za 100 DM puna kolica hrane i potrepština, a na kasi su primali i dinare i njemačke marke Kasnije se prebacio na Ljudevita Posavskog i onda je Getro preuzeo (srednja slika) mislim da je Gucić janjevac to vodio tu je isto bila špica vikendom nema slobodnog parkinga. Millenium centar (gornja slika) preko puta Getroa, nikad nije zaživio jer je vlasnik Kolak (mislim iz Bugojna) pokro kupce poslovnih prostora. S tim je završila ta zlatna ERA business razvoja Sesveta.
Privitak/ci: |
MILLENIUM CENTAR.png [ 295.17 KiB | Pogledano 1593 put/a. ]
|
GETRO.png [ 257.89 KiB | Pogledano 1593 put/a. ]
|
PP MAXIMIR.png [ 307.58 KiB | Pogledano 1593 put/a. ]
|
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Zagreb Postano: 01 lip 2023, 20:14 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60554 Lokacija: DAZP HQ
|
Divlja svinja5 je napisao/la: Ne vrijedi ti objašnjavat.
Jelkovec je geto i slijepo crijevo i nema pola sadržaja koje jedno naselje treba imati. Osim toga to je sasvim drugi red veličine. O kvaliteti gradnje ne bih, ali NZ je i danas u odličnom stanju. To je doduše zasluga prvenstveno građevinskih firmi kao Industrogradnja, Jugomont itd. kojih više nema. Jelkovec nije geto i popravila se struktura stanovništva.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Zagreb Postano: 02 lip 2023, 10:08 |
|
|
dudu je napisao/la: Jelkovec nije geto i popravila se struktura stanovništva. urbanistički je to nula spram kvartova nastalih u socijalizmu. nema jedne ceste s 4 trake, a kamoli 6.
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Zagreb Postano: 02 lip 2023, 11:09 |
|
|
Bandić je obećao dolazak Vukovarske do Ljudevita Posavskog pa ni po novim planovima od tog nema ništa. Sam kvart je miran, nije pretrpan prometom i autima pa ni nema potrebe za ne znam kakvim cestama, osim što je Ljudevita Posavskog zakrčena, ali su oni na parsto metara od Slavonske.
U svakom slučaju su prometno u povoljnijoj situaciji od centra Sesveta, taj dio je kritičan godinama.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Brane
|
Naslov: Re: Zagreb Postano: 02 lip 2023, 11:29 |
|
|
Jelkovec Naselje je ubiti izgrađeno u poslovnoj zoni Sesvete, sa svih strana je poslovna zona. Tako da su SDP i Bandić sjebali i stanovnike i poduzetnike i Sesvete koje je ubiti platilo to sve ljudima koji su doselili iz Zagreba na gotovo. SDP-Bandić era: Jelkovec - vrtić, Osnovna Škola, Srednja Škola, bazen Sesvete - jedan novi vrtić, nakon što se stari sam urušio (bio je montažni)
|
|
Vrh |
|
|
Mystic C
|
Naslov: Re: Zagreb Postano: 03 lip 2023, 21:36 |
|
|
Novi Zagreb je fin kraj, pitomija verzija Novog Beograda. Mislim da je dobro mjesto za život.
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Zagreb Postano: 04 lip 2023, 08:41 |
|
|
dudu je napisao/la: Bandić je obećao dolazak Vukovarske do Ljudevita Posavskog pa ni po novim planovima od tog nema ništa. Sam kvart je miran, nije pretrpan prometom i autima pa ni nema potrebe za ne znam kakvim cestama, osim što je Ljudevita Posavskog zakrčena, ali su oni na parsto metara od Slavonske.
U svakom slučaju su prometno u povoljnijoj situaciji od centra Sesveta, taj dio je kritičan godinama. Sesvete se prometno samo djelom mogu rješiti, produživanjem Branimirove. Koliko znam, zmljište je otkupljeno, a radovi kad će, ne zna se.
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
Vrh |
|
|
Brane
|
Naslov: Re: Zagreb Postano: 28 lip 2023, 12:28 |
|
|
Ta di će poskok nego među svoje
Privitak/ci: |
Šok za stanare U Sesvetama pronašli poskoka znate li što učiniti ako vas ugrize - Dnevno.hr.png [ 19.86 KiB | Pogledano 1350 put/a. ]
|
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Zagreb Postano: 28 lip 2023, 16:25 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37615 Lokacija: Gl. grad regije
|
Poskoci su normalna pojava na cijeloj Medvednici i obroncima iste koji sežu do samog grada. Uzgred, krenula N. Branimirova.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Reconquista
|
Naslov: Re: Zagreb Postano: 17 srp 2023, 21:31 |
|
|
_________________ HR + HB = Hrvatska domovina. Za dom.
Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!
|
|
Vrh |
|
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Zagreb Postano: 19 srp 2023, 19:49 |
|
|
Meni je zanimljivo kako je zagrebačka pitka voda tvrda voda i koliko za sobom ostavlja kamenca. Mi u Rieci kuhalo za vodu ne moramo čistiti od kamenca niti nakon godinu dana, možemo ju stavljat i u peglu, a u Zagrebu se pročišćava svakih 1 do dva tjedna i ne daj Bože staviti ju u peglu.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Zagreb Postano: 19 srp 2023, 19:58 |
|
|
zato je zagrebačka voda sjajna za piti, loša za uređaje, odlična za tijelo.
|
|
Vrh |
|
|
Dutch01
|
Naslov: Re: Zagreb Postano: 19 srp 2023, 20:29 |
|
|
Danas je bilo žestoko u Zagrebu. Najjača oluja u Zg otkako sam doselio u Zg. Taman bio na poslu kad je bila oluja. Na poslu krov prokišnjavao. Grane posvuda na pješačkoj stazi, čak i klupa najbliža mom stanu razvaljena i dvoje poginulih od pada grana.
_________________ Slava Ukrajini!
Nema predaje!
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Zagreb Postano: 19 srp 2023, 20:43 |
|
|
najjača oluja ikad, ovo uopće nema spora, srećom bio sam na poslu, drvo palo točno na dva parking mjesta koja su moja.
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Zagreb Postano: 19 srp 2023, 20:59 |
|
|
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Zagreb Postano: 19 srp 2023, 20:59 |
|
|
dupli
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Zagreb Postano: 19 srp 2023, 21:34 |
|
|
Al je ove zderalo
_________________ Dom svoj čuva Zrinski 115
|
|
Vrh |
|
|
DŽorDŽ
|
Naslov: Re: Zagreb Postano: 19 srp 2023, 22:15 |
|
Pridružen/a: 18 ožu 2021, 16:54 Postovi: 1740 Lokacija: Ustrojbeno mjesto
|
Evo, meni i susjedima u Brdovcu diglo crijepove na kućama. Drveća starih po 150-200 godina porušenih na desetke, slomljenih kao čačkalice. Kako je bilo dobro je završilo. U mom selu nitko nije poginuo (bar po trenutnim informacijama). U svojih 41 godinu ovo nikad slično nisam doživio, ni blizu.
Nije mi nikako jasno kako je moguće takvo nevrijeme nakon jučerašnjeg (standardno jakog ljetnog) nevremena koje je solidno ohladilo zrak. Danas prije ove katastrofe temperatura nije prelazila 32 stupnja. Prijašnjih godina/desetljeća znalo je biti i 38 stupnjeva, pa kad se spusti s Alpa nevera i svježi/hladan zrak, bude kiše, vjetra, malo tuče, gromova, ali nikad ni blizu slično ovom danas.
_________________ RH i Protektorat BiH 1981: Hrvata 54,58% Prečana 24,00% Muslimana 21,42%
RH i Protektorat BiH 2022: Hrvata 62,23 % Muslimana 19,74 % Prečana 14,18 % Ostalih 3,85 %
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 11 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|