|
|
Stranica: 29/29.
|
[ 711 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
krstjanin
|
Naslov: Re: Nijesu li Crnogorci Srbi? Postano: 28 lip 2023, 15:55 |
|
|
Nisu. Srbi nisu nikad prije turaka presli Savu ni Drinu
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
Vrh |
|
|
Teranova 2
|
Naslov: Re: Nijesu li Crnogorci Srbi? Postano: 28 lip 2023, 15:59 |
|
|
Krstjanine, ne zajebavaj,.
|
|
Vrh |
|
|
hilbert
|
Naslov: Re: Nijesu li Crnogorci Srbi? Postano: 29 lip 2023, 00:42 |
|
|
Altomanović je napisao/la: Starohercegovci su najcistiji Srbi. Drobnjaci i Pivljani. Pretpostavljam da tu cistocu zakljucujes iz nesto veceg prosjeka Y-DNA haplogrupe I2a na tim prostorima, ali takvo tumacenje genetskih rezultata je zesci promasaj. Ne mozete svoje krsne slave i plemenske tradicije preslikavati na genetiku. Y-DNA cini nekih 2-3% sveukupnog genoma i ne govori nista o autosomalnom porijeklu. Tu je naravno i to proizvoljno tumacenje I2a haplogrupe kao srpske. Nisu ljudi samo potomci svojih oceva nego isto tako i majki, te njihovih oceva i majki itd.
|
|
Vrh |
|
|
Altomanović
|
Naslov: Re: Nijesu li Crnogorci Srbi? Postano: 29 lip 2023, 05:06 |
|
|
A da ne spominjem Vasojevice, direktni potomci od Nemanjica.
ili Rovcani od Mrnjavcevica. Kuci od Skenderbega.
_________________ S vjerom u Boga
|
|
Vrh |
|
|
Srpsčanin
|
Naslov: Re: Nijesu li Crnogorci Srbi? Postano: 29 lip 2023, 10:22 |
|
Pridružen/a: 02 tra 2013, 18:46 Postovi: 7146 Lokacija: Srpska Republika Bosna i Hercegovina
|
Altomanović je napisao/la: A da ne spominjem Vasojevice, direktni potomci od Nemanjica.
ili Rovcani od Mrnjavcevica. Kuci od Skenderbega. To su politički mitovi bez ikakvog uporišta u istorijskim izvorima.
_________________ The ratio of 51:49 of the territorial proposal of the Contact Group is a foundation of the agreement. That territorial proposal is open for changes resulting from the joint agreements.
|
|
Vrh |
|
|
Altomanović
|
Naslov: Re: Nijesu li Crnogorci Srbi? Postano: 29 lip 2023, 10:29 |
|
|
Ocigledno ne poznajes nikoga iz CG
Oni znaju i do 20 koljena unazad, dolje se zna.
Cetiri sina Pavla Orlovic poslije Kosovske Bitke su se povukli u Banjane i osnovali bratsvo Orlovic.
_________________ S vjerom u Boga
|
|
Vrh |
|
|
Srpsčanin
|
Naslov: Re: Nijesu li Crnogorci Srbi? Postano: 02 srp 2023, 04:04 |
|
Pridružen/a: 02 tra 2013, 18:46 Postovi: 7146 Lokacija: Srpska Republika Bosna i Hercegovina
|
Altomanović je napisao/la: Ocigledno ne poznajes nikoga iz CG
Cetiri sina Pavla Orlovic poslije Kosovske Bitke su se povukli u Banjane i osnovali bratsvo Orlovic. Dobro.
_________________ The ratio of 51:49 of the territorial proposal of the Contact Group is a foundation of the agreement. That territorial proposal is open for changes resulting from the joint agreements.
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Nijesu li Crnogorci Srbi? Postano: 03 srp 2023, 11:53 |
|
|
Altomanović je napisao/la: Ocigledno ne poznajes nikoga iz CG
Cetiri sina Pavla Orlovic poslije Kosovske Bitke su se povukli u Banjane i osnovali bratsvo Orlovic. to su u velikoj mjeri nepotkrijepljene predaje. kad se sve sabere kod Crnogoraca se ističu dvije linije, ona koja ima dugu tradiciju pripadanja crnogorskoj državi i ona koja nema. Ova prava je mahom naglašeno crnogorska, ponekad i antisrpska, ova druga je prosrpska ili srpska. Tijekom rance nacionalne linije obje su bile srpske u etničkom smislu, ali su se razdjelile. Zanimljivo je da se prva linija prostorno uvelike poklapa s povijesnom Dukljom, što može, ali i ne mora biti kuriozitet. Po meni, Dukljani su asimilirani u Srbe pod Nemanjićima (bez obzira što su i ovi mogli imati dukljansko porijelo, nije presudno, Normani su imali vikinško-francusko pa su širili Englesku), i u jednom trenutku taj njihov substrat zasebnosti je došao do izražaja. Zapravo je on uvijek dolazio do izražaja, Crnogorci su uvijek bili posebniji od ostalih Srba, da bi se to prelilo na nacionalni nivo u 20. stoljeću. tako da bih rekao da u užem smislu Crnogorci nisu Srbi, ali u širem smislu često jesu.
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
Vrh |
|
|
Reconquista
|
Naslov: Re: Nijesu li Crnogorci Srbi? Postano: 03 srp 2023, 12:48 |
|
|
Koliko Srbi gadarija pišu na ovom forumu protiv Crnogoraca i onda se banira jedinog Crnogorca na forumu. GG.
_________________ HR + HB = Hrvatska domovina. Za dom.
Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!
|
|
Vrh |
|
|
Hanma
|
Naslov: Re: Nijesu li Crnogorci Srbi? Postano: 03 srp 2023, 12:56 |
|
|
I meni su trajno banirali nalog od 7000 poruka kada sam nazvao stranku koja predstavlja 2231 biraca u Crnoj Gori, i 0.74% ukupnih glasova, fasistickom. I to dok sam naveo i argumente za to, znaci nije bio ad hominem.
I to me je sigurno banirao neko ko je prvi put za tu stranku cuo pre mozda par meseci ili u najboljem slucaju oko 2020 najranije. Ljudi koji pojma nemaju o programu niti istoriji te stranke, niti kako im se zove bilo koji celnik.
A u isto vreme vec 15 godina Muje na ovom forumu nazivaju Covica i HDZ BiH fasistima na ovom forumu, Aparthejd, i td. I to HDZ koji ima 300 puta vise glasaca i 300 puta vise bitniji hrvatskom narodu od te Miki Maus stranke iz CG.
Pa cak i Z. Milanovica su ovde nazivali fasistom Muslimani godinama, coveka koji je osvojio verovatno vise hiljade puta glasova od te nebitne stranke u CG za koju sam samo jednom rekao da je "fasisticka", pa njih nisu banovali.
U svakom slucaju ako ti nisu neki kompleksi i zavist ja ne znam sta jeste. Sta su dobili time sto su mene banirali kada jednostavno ta stranka ima 2k glasova, a tog naroda fakticki vise nema u CG. Ne mozes od nicega napraviti nesto.
|
|
Vrh |
|
|
Bosonosorg
|
Naslov: Re: Nijesu li Crnogorci Srbi? Postano: 23 srp 2023, 17:54 |
|
|
Reconquista je napisao/la: Koliko Srbi gadarija pišu na ovom forumu protiv Crnogoraca i onda se banira jedinog Crnogorca na forumu. GG. Crnogorac ka što je Komšić hrvat, ovaj je verovatno iz Tuzija ili Rožaja musliman Pojma nemate vi šta su Crnogorci. Ne zna ni većina Srbijanaca, a kamoli Hrvati koji imaju još manje kontakta sa istima.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 25 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|