|
|
Stranica: 1/5.
|
[ 123 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
novem
|
Naslov: Primjetili forsiranje termina "Bosanac" u muslimanskim medijima? Postano: 23 srp 2023, 22:55 |
|
|
U zadnje vrijeme prava je poplava članaka gdje se taj termin nameće.
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Primjetili forsiranje termina "Bosanac" u muslimanskim medijima? Postano: 23 srp 2023, 23:13 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 75810 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Ma, imaju te valove kad vrludaju sad u jednu, sad u drugu stranu.
Glavom od lijevi zid, pa od desni, itd. Lupanje glavom malo u jedan, pa malo u drugi zid.
Istovremeno se nikad više upotrebljava i termin bošnjački.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Primjetili forsiranje termina "Bosanac" u muslimanskim medijima? Postano: 23 srp 2023, 23:15 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 75810 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
U nemoći i slabosti, u potrazi su za magičnim riječima i frazama koje će promijeniti realnost ? Probavaju ko Harry Potter, ali ništa ne radi.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Imota
|
Naslov: Re: Primjetili forsiranje termina "Bosanac" u muslimanskim medijima? Postano: 24 srp 2023, 08:42 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: U nemoći i slabosti, u potrazi su za magičnim riječima i frazama koje će promijeniti realnost ? Probavaju ko Harry Potter, ali ništa ne radi. Abrakabošnjaci
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Primjetili forsiranje termina "Bosanac" u muslimanskim medijima? Postano: 24 srp 2023, 08:56 |
|
|
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1031 of 2558 - 40.3%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
potocnj
|
Naslov: Re: Primjetili forsiranje termina "Bosanac" u muslimanskim medijima? Postano: 24 srp 2023, 13:16 |
|
|
Neznam jer bi se netko otimao pojmu bosanac, isto kao i hercegovac, regionalne odrednice koje ne znače ništa dalje od podneblja na kojem živiš ili s kojeg ti je porijeklo. Pa srbin i hrvat susjedi, oba ličani, kuća do kuće, isto kao i vojvođani, nikakvo to stanje ne mijenja u ničijoj srži.
Glupi su ljudi koji misle da će nametanjem jednog pojma dobiti nešto, naročito kad je pojam regionalan, ne nacionalan.
Bolje im je da se potrude da prošire pojam bošnjak nevezano uz ono "musliman" jer će ih tako lakše prihvatiti u EuHropskoj Uniji.
_________________ Zabraniti vehabizam. Zabraniti SDA. Napisati progresivni Kur'an.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Primjetili forsiranje termina "Bosanac" u muslimanskim medijima? Postano: 24 srp 2023, 13:26 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25560 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Ovu temu su već davno obradili i pojasnili braća Begić, najveće zvijezde BiH izvorne glazbe.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Primjetili forsiranje termina "Bosanac" u muslimanskim medijima? Postano: 25 srp 2023, 06:30 |
|
|
Trošenje energije na ovakve rasprave u 2023 lol. BOŠNJACI SU NACIJA I TAČKA HUSEINSPAHIĆ: Dokoni profesori Bošnjake izluđuju bosanstvomhttps://stav.ba/vijest/huseinspahic-dok ... tvom/18638
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Primjetili forsiranje termina "Bosanac" u muslimanskim medijima? Postano: 25 srp 2023, 06:32 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la:
|
|
Vrh |
|
|
Imota
|
Naslov: Re: Primjetili forsiranje termina "Bosanac" u muslimanskim medijima? Postano: 25 srp 2023, 09:09 |
|
|
To bošnjaci nikako zaživit. U Hrvatskoj ih ni ljevičari ne zovu baš bošnjaci. Jedino političari jer je su izvježbani u političkoj korektnosti.
Obično se rabi bosanac, pa se doda ili naš iz bosne ili srbin ili musliman kad se oće precizirat. Znači kad se oće precizirat kaže se musliman.
hercegovac je pak kod nas termin isključivo za Hrvate, 99% ljudi ni ne zna za neke druge ljude u hercegovini.
|
|
Vrh |
|
|
sera
|
Naslov: Re: Primjetili forsiranje termina "Bosanac" u muslimanskim medijima? Postano: 25 srp 2023, 11:42 |
|
|
Na Alijinom su fonu . Sreća pa smo raličitih vera pa nije moguće utapanje ., dok je u CG to bilo moguće .
_________________ Islamo"levičarenje" na Zapadu koriste levicu za svoje ciljeve . Pa je levica u njihovim rukama toljaga kojom se disciplinuje desnica.
|
|
Vrh |
|
|
Bosonosorg
|
Naslov: Re: Primjetili forsiranje termina "Bosanac" u muslimanskim medijima? Postano: 25 srp 2023, 12:28 |
|
|
Imota je napisao/la: hercegovac je pak kod nas termin isključivo za Hrvate, 99% ljudi ni ne zna za neke druge ljude u hercegovini. pa logično, zato što su Hercegovci u Hrvatskoj isključivo Hrvati, nemate iskustva sa Trebinjcima, Nevesinjcima itd.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Primjetili forsiranje termina "Bosanac" u muslimanskim medijima? Postano: 25 srp 2023, 13:21 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37718 Lokacija: Gl. grad regije
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Primjetili forsiranje termina "Bosanac" u muslimanskim medijima? Postano: 25 srp 2023, 13:37 |
|
|
Ne mogu neuspješniji asimilirati uspješnije.
Ići će obrnuto.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Primjetili forsiranje termina "Bosanac" u muslimanskim medijima? Postano: 25 srp 2023, 13:42 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37718 Lokacija: Gl. grad regije
|
Baš, recimo sve više čujem Livno i Kupres, u Hercegovini.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Eminencija
|
Naslov: Re: Primjetili forsiranje termina "Bosanac" u muslimanskim medijima? Postano: 25 srp 2023, 15:18 |
|
|
Bosonosorg je napisao/la: Imota je napisao/la: hercegovac je pak kod nas termin isključivo za Hrvate, 99% ljudi ni ne zna za neke druge ljude u hercegovini. pa logično, zato što su Hercegovci u Hrvatskoj isključivo Hrvati, nemate iskustva sa Trebinjcima, Nevesinjcima itd. U hrvatskoj imamo lokalne srbe koji nedaju rec da su dalmatinci i slicno. Nismo mi dalmatini mi smo srbi,katolici su dalmatinci
_________________ Jedino oružje im je pero, ali su nepismeni.
|
|
Vrh |
|
|
Marko80
|
Naslov: Re: Primjetili forsiranje termina "Bosanac" u muslimanskim medijima? Postano: 25 srp 2023, 17:44 |
|
|
Sto to sada pokusavaju? Prevariti MZ da su oni nekakvi pro bosanci, da nisu jedan od tri naroda. Ne svidjaju im se ove kvote i to sto je Smitd uveo i traze nacina da predriblaju ta pravila.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Primjetili forsiranje termina "Bosanac" u muslimanskim medijima? Postano: 25 srp 2023, 17:51 |
|
|
Marko80 je napisao/la: Sto to sada pokusavaju? Prevariti MZ da su oni nekakvi pro bosanci, da nisu jedan od tri naroda. Ne svidjaju im se ove kvote i to sto je Smitd uveo i traze nacina da predriblaju ta pravila. Popis je pokopao to. Nekad su lagali da ih se 30% izjašnjava kao Bosanci agnostici. Kad ono na popisu 99% islam, i 1% Bosanaca, 10 puta manje nego Jugoslavena u Jugoslaviji.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Primjetili forsiranje termina "Bosanac" u muslimanskim medijima? Postano: 25 srp 2023, 17:54 |
|
|
Eminencija je napisao/la: Bosonosorg je napisao/la: pa logično, zato što su Hercegovci u Hrvatskoj isključivo Hrvati, nemate iskustva sa Trebinjcima, Nevesinjcima itd. U hrvatskoj imamo lokalne srbe koji nedaju rec da su dalmatinci i slicno. Nismo mi dalmatini mi smo srbi,katolici su dalmatinci Zanimljivo, ni u Bosni neće reći da su Bosanci nego samo Srbi.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1031 of 2558 - 40.3%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Eminencija
|
Naslov: Re: Primjetili forsiranje termina "Bosanac" u muslimanskim medijima? Postano: 25 srp 2023, 18:07 |
|
|
da mislim da najcesce odgovaraju "nisam ja dalmatinac ja sam praoslavac"
_________________ Jedino oružje im je pero, ali su nepismeni.
|
|
Vrh |
|
|
Srpsčanin
|
Naslov: Re: Primjetili forsiranje termina "Bosanac" u muslimanskim medijima? Postano: 25 srp 2023, 20:53 |
|
Pridružen/a: 02 tra 2013, 18:46 Postovi: 7122 Lokacija: Srpska Republika Bosna i Hercegovina
|
Naša Kvačica je napisao/la: Eminencija je napisao/la: U hrvatskoj imamo lokalne srbe koji nedaju rec da su dalmatinci i slicno. Nismo mi dalmatini mi smo srbi,katolici su dalmatinci Zanimljivo, ni u Bosni neće reći da su Bosanci nego samo Srbi. Ja nemam problem da kažem da sam Bejhajac .Kao i da sam Balkanac i jugoistočni Evropljanin.Sve su to neki kolektivni identiteti ali primarni kolektivni identitet je slučaju građana RS RS. RS je kao koža a ostali identiteti su kao odjevni predmeti.
_________________ The ratio of 51:49 of the territorial proposal of the Contact Group is a foundation of the agreement. That territorial proposal is open for changes resulting from the joint agreements.
|
|
Vrh |
|
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Primjetili forsiranje termina "Bosanac" u muslimanskim medijima? Postano: 25 srp 2023, 22:59 |
|
|
Eminencija je napisao/la: Bosonosorg je napisao/la: pa logično, zato što su Hercegovci u Hrvatskoj isključivo Hrvati, nemate iskustva sa Trebinjcima, Nevesinjcima itd. U hrvatskoj imamo lokalne srbe koji nedaju rec da su dalmatinci i slicno. Nismo mi dalmatini mi smo srbi,katolici su dalmatinci Zanimljivo, ako ih netko pita tko su i otkud su, nikad ne kažu "Srbin iz Hrvatske", nego "Srbin iz Dalmacije".
|
|
Vrh |
|
|
hoblatopla
|
Naslov: Re: Primjetili forsiranje termina "Bosanac" u muslimanskim medijima? Postano: 26 srp 2023, 01:30 |
|
|
Forsiraju u razgovorima bosanac-bosnjak. Ubacuju to dvoje skupa. Pa nekad i musliman. "Muslimani, Bosanci-Bosnjaci" tim rijecima pocinju razgovore.
Pa onda i ubace tisućljetnu BoSnU.
I tako.
Jedini cilj im je nekakva nada da BoSnA nece zavrsiti kao i Jugoslavija, a oni kao Jugoslaveni pa namecu narative koji idu prema tome da tisucljetna bosna i tisucljetni Bosanci/Bosnjaci moraju biti spaseni takve sudbine.
Igrica za MZ, kao i obicno sto dolazi od njih.
_________________ BiH je turd.
|
|
Vrh |
|
|
Bosonosorg
|
Naslov: Re: Primjetili forsiranje termina "Bosanac" u muslimanskim medijima? Postano: 26 srp 2023, 02:23 |
|
|
Eminencija je napisao/la: Bosonosorg je napisao/la: pa logično, zato što su Hercegovci u Hrvatskoj isključivo Hrvati, nemate iskustva sa Trebinjcima, Nevesinjcima itd. U hrvatskoj imamo lokalne srbe koji nedaju rec da su dalmatinci i slicno. Nismo mi dalmatini mi smo srbi,katolici su dalmatinci lažeš kao Musliman, mada smo to navikli od tebe
|
|
Vrh |
|
|
Bosonosorg
|
Naslov: Re: Primjetili forsiranje termina "Bosanac" u muslimanskim medijima? Postano: 26 srp 2023, 02:24 |
|
|
Eminencija je napisao/la: da mislim da najcesce odgovaraju "nisam ja dalmatinac ja sam praoslavac" Misliš, dakle sereš, lažeš, projektuješ
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: Patriota i 35 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|