HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 07 vel 2025, 23:17.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 23006 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 419, 420, 421, 422, 423, 424, 425 ... 921  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Izrael
PostPostano: 13 lis 2023, 00:18 

DEMONIKA je napisao/la:
Znam što ne bih napravila
a to je da sigurno ne idem u istrebljenje susjeda.

Pitao sam te za Izrael danas, a ne Egipat/Jordan/Siriju prije 50+ godina.
Salu na stranu, drugim rjecima, nemas pojma, samo bacas prazne floskule.

DEMONIKA je napisao/la:
Pokušala bih ne dovesti do ove situacije dijalogom, ustupanjem, a ne bih čekala godinama dok mi teroristi uskaču u državu svako malo da nađem izgovor i raketiram sve što mi je dostupno i vršim genocid.

Odlican savjet. Da si ga barem mogla dati muskarcima Srebrenice u lipnju 1995.-e. Da su se barem oni sjetili koristiti dijalog, ustupanje, umjesto sto su cekali dok im teroristi/VRS uskace u drzavu.

Inace, jos mi netko mora objasniti kakav je to genocid u kojem populacija sa 300 tisuca u par desetljeca naraste na 2 milijuna.

DEMONIKA je napisao/la:
Uostalom, meni se ova situacija ne bi desila, jer razmišljam srcem, pa bi mi bili važniji životi mojih državljana od metara kvadratnih pustinje.

:sega
Srce nije organ kojim se razmislja. Jel i mokris plucima? Ali sad su mi jasnije tvoje prazne floskule. One tvom srcu zvuce tako dobro. Steta sto u njima nema mozga. Jer da malo iskoristis mozak, pitala bi se kako to da i Arapima zivoti nisu vazniji od metara kvadratnih pustinje. Bit ce da Arape vidis samo kao objekt, nesposoban za ikakvo promisljanje i akciju, nego samo reakciju. To ti se zove zadrtost niskih ocekivanja.

Vrh

PostPostano: 13 lis 2023, 00:22 

DEMONIKA je napisao/la:
Mislim, eto ustupite vi Slavoniju izraelcima, ionako vam oni podržavaju HDZ

Boze dragi, pa tvoja je teza kako uvijek treba ustupati metre zemlje kad god se nekome prohtije. Kolega ce ti sad reci da nece ustupiti Slavoniju Izraelcima, sto je potpuno konzistentno s njegovim stavovima, i ti ces.....sto tocno? :zubati

Vrh

PostPostano: 13 lis 2023, 00:29 

alh84001 je napisao/la:
DEMONIKA je napisao/la:
Znam što ne bih napravila
a to je da sigurno ne idem u istrebljenje susjeda.

Pitao sam te za Izrael danas, a ne Egipat/Jordan/Siriju prije 50+ godina.
Salu na stranu, drugim rjecima, nemas pojma, samo bacas prazne floskule.

DEMONIKA je napisao/la:
Pokušala bih ne dovesti do ove situacije dijalogom, ustupanjem, a ne bih čekala godinama dok mi teroristi uskaču u državu svako malo da nađem izgovor i raketiram sve što mi je dostupno i vršim genocid.

Odlican savjet. Da si ga barem mogla dati muskarcima Srebrenice u lipnju 1995.-e. Da su se barem oni sjetili koristiti dijalog, ustupanje, umjesto sto su cekali dok im teroristi/VRS uskace u drzavu.

Inace, jos mi netko mora objasniti kakav je to genocid u kojem populacija sa 300 tisuca u par desetljeca naraste na 2 milijuna.

DEMONIKA je napisao/la:
Uostalom, meni se ova situacija ne bi desila, jer razmišljam srcem, pa bi mi bili važniji životi mojih državljana od metara kvadratnih pustinje.

Srce nije organ kojim se razmislja. Jel i mokris plucima? Ali sad su mi jasnije tvoje prazne floskule. One tvom srcu zvuce tako dobro. Steta sto u njima nema mozga. Jer da malo iskoristis mozak, pitala bi se kako to da i Arapima zivoti nisu vazniji od metara kvadratnih pustinje. Bit ce da Arape vidis samo kao objekt, nesposoban za ikakvo promisljanje i akciju, nego samo reakciju. To ti se zove zadrtost niskih ocekivanja.

Ne, ne bih se pitala što je Arapima važnije. Pitala bih se što je mom narodu važnije.
Ne odgovaram na mržnju još većom mržnjom, niti na zadrtost još većom zadrtošću.

Znamo za frazu razmišljati srcem, stoga to pametovanje ostavi za lokalni pub gdje pametuješ s društvom iste mentalne agresije, uz pelinkovac.

Vrh

PostPostano: 13 lis 2023, 00:35 

Hoće empatiju? Pobili tisuću civila pa se sakrili iza civila u Gazi i hoće empatiju. Pobili tisuću civila pa traže pregovore. Ovi su zajebali i nadrealiste. Koji idioti.

Vrh

PostPostano: 13 lis 2023, 00:59 

DEMONIKA je napisao/la:
Ne, ne bih se pitala što je Arapima važnije. Pitala bih se što je mom narodu važnije.
Ne odgovaram na mržnju još većom mržnjom, niti na zadrtost još većom zadrtošću.

Sve je to lijepo. Ali ti nemas niti jedan pozitivan stav. Ne mozes uopce artikulirati sto bi napravila, nego razmisljas samo u negacijama.

DEMONIKA je napisao/la:
Znamo za frazu razmišljati srcem, stoga to pametovanje ostavi za lokalni pub gdje pametuješ s društvom iste mentalne agresije, uz pelinkovac.

Da, i kao i ostale, to je jos jedna isprazna floskula. Mozes li mi objasniti sto to tocno znaci? I ako mozes pretpostaviti, sto mislis, cime su razmisljali oni pohoditelji glazbenog festivala?

Vrh

PostPostano: 13 lis 2023, 01:13 

Citat:
- Mislim da je to jedan idiotski potez, iako imaju moje simpatije. Nema drugim zastavama mjesta u Hrvatskoj, osim zastava nacionalne manjine. Hrvatska zastava je višeg reda, hrvatska zastava i zastava NATO-a ili EU nisu iste. Koja je zastava sljedeća? Zna se kako se njima raspolaže, a to je reakcija ministra koja je idiotska. Idiotizam ima više konotacija, to ne radiš - kazao je te komentirao sukobe u Izraelu.

- Pravo na obranu ne uključuje pravo na osvetu i ubojstva civila. To su biblijska pravila koje smo prepisali. Imam prijatelja koji je pola Hrvat i pola Srbin, čekao je 30 godina na državljanstvo u Izraelu jer nije židov. Drugi dan su se vratili u Hrvatsku i sad se opet vraćaju nazad, a Grlić Radman se sada probudio - poručio je.

:zivili

Vrh

PostPostano: 13 lis 2023, 01:38 

Sta Baba Vanga veli o ovome?

Vrh

PostPostano: 13 lis 2023, 01:42 

Vrh

PostPostano: 13 lis 2023, 04:23 

Vrh

PostPostano: 13 lis 2023, 06:51 

I Haram voli demografiju pa "neprimjetno" voli ubaciti neku laž ili grešku (ali "greška" uvijek nekako uveća, a ne smanji broj muslimana). U par navrata si spomenuo čak 3 milijuna ljudi u Gazi. Ja nigdje ne vidim spomen ili izvora za više od 2 milijuna. Ima li isto tako 3 milijuna Bošnjaka na Balkanu?

Vrh

PostPostano: 13 lis 2023, 07:41 

Dosta slaba logistika u Izraelu, rezervisti nemaju hrane, jastuka, deka, osnovnih stvari, pa im građani kupuju i doniraju.

Davno sam napisao da je Izrael po mnogim stvarima jedna kaotična mediteranska zemlja, i da je Hrvatska u nekim stvarima puno ispred njih.

Vrh

PostPostano: 13 lis 2023, 07:51 

Ministry of Sound je napisao/la:
I Haram voli demografiju pa "neprimjetno" voli ubaciti neku laž ili grešku (ali "greška" uvijek nekako uveća, a ne smanji broj muslimana). U par navrata si spomenuo čak 3 milijuna ljudi u Gazi. Ja nigdje ne vidim spomen ili izvora za više od 2 milijuna. Ima li isto tako 3 milijuna Bošnjaka na Balkanu?

Pogledom na satelitsku snimku, jasno je da u Gazi nema više od nekih 1.5 milijuna ljudi.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 13 lis 2023, 07:57 

Izrael naredio evakuaciju milijun ljudi u Gazi uoči napada. UN: Ovo je bez presedana

https://www.index.hr/vijesti/clanak/izr ... sti_prva_d

Citat:
Ujedinjeni narodi priopćili su rano jutros kako im je izraelska vojska rekla da bi se oko 1,1 milijun Palestinaca u Gazi trebalo preseliti na jug enklave u sljedeća 24 sata.

Kao što sam najavio. Tjerat će ih se sa sjevera ka jugu, a onda iza toga u Egipat.

Iselit će se cijeli grad Gaza, koji je na sjeveru, a oni koji se pokrenu sigurno neće samo doći na jug i tamo se zaustaviti, gdje nema ni smještaja.

Ja sam prije 3 dana predložio da se prvo evakuira, zauzme i isprazni grad Gaza, koji je najveći, i da svi civili napuste glavni grad Gazu dok se čisti Hamas.

Varijanta Karabah scenarija, gledat ćemo možda ono čemu su se Bošnjaci ushićeno radovali u Stepanakert prije samo mjesec dana.

Karabah u ovom slučaju predstavlja neočekivano bitan presedan.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 13 lis 2023, 08:01 

To je isto kao obavijest kad gađaju neku zgradu, pa jave prije da se civili sklone. Sad su javili da se sklone iz grada, što znači slijedi ozbiljno granatiranje. Ovo do sad je bio samo uvod.

1099 of 2558 - 42.96%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 13 lis 2023, 08:02 

Naša Kvačica je napisao/la:
To je isto kao obavijest kad gađaju neku zgradu, pa jave prije da se civili sklone. Sad su javili da se sklone iz grada, što znači slijedi ozbiljno granatiranje. Ovo do sad je bio samo uvod.

Da, sada umjesto upozorenja da se napusti pojedinačna zgrada, ide upozorenje da se napusti grad.

Ide temeljiti pregled svake rupe u gradu Gazi u potrazi za svakim pojedinačnim Hamasovcem, i dok se to radi svi civili se moraju maknuti i čekati da se to završi.

Vrh

PostPostano: 13 lis 2023, 08:06 

24 sata je dano da se isprazni cijeli grad Gaza. Ovo nije zajebancija nego vrlo jasna naredba Izraela. Potvrdio glasnogovornik UN.

Vrh

PostPostano: 13 lis 2023, 08:08 

Pa dobro, može se dati 48 sati ?

Vrh

PostPostano: 13 lis 2023, 08:10 

I šta će se dogoditi ako se ne sklone (kao što neće)?

Vrh

PostPostano: 13 lis 2023, 08:12 

Onda se smatraju logistikom Hamasa a ne civilima.

Ide kopnena akcija sa sjevera koja će svakako onda potiskivati civile, nijedan civil neće htjeti biti 500 metara od fronte i živjeti u Bahmutu, a fronta će se pomicati.

Vrh

PostPostano: 13 lis 2023, 08:14 

Gaza = Stepanakert

Posudit ću identičnu vrstu likovanja od susjeda, onu koju su imali za Karabah, i samo ju primjeniti na Gazi.

Vrh

PostPostano: 13 lis 2023, 08:15 

Rok je zaista kratak, ali to je vjerojatno samo uvjetno 24 sata. Ako civili počnu evakuaciju, Izrael će produljiti rok koliko god treba.

1099 of 2558 - 42.96%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 13 lis 2023, 08:17 

Ide tepih bombardiranje po Hamasu.

1099 of 2558 - 42.96%

Vrh

PostPostano: 13 lis 2023, 08:18 

Rok je zaista kratak, ali to je vjerojatno samo uvjetno 24 sata. Ako civili počnu evakuaciju, Izrael će produljiti rok koliko god treba.

Dobra prilika za Hamas da to razvlači ko Bakir pregovore. Par tisuća ljudi se evakuira svakodnevno, ipak je to logistički izazov, starci, djeca...eto, možda to riješimo za pola godine.

Vrh

PostPostano: 13 lis 2023, 08:19 

U najgorem slučaju ide ovaj algoritam, kvart po kvart:

1. Odabir kvarta
2. Bombardiranje samo tog kvarta uz poštedu drugih kvartova, civili prelaze u drugi kvart
3. Zauzimanje tog kvarta, čišćenje Hamasa
4. Nedopuštanje da se civili vrate u kvart, zbog sigurnosti
5. Slijedeći kvart.

Nikome se neće dati seliti 10 puta.

Vrh

PostPostano: 13 lis 2023, 08:19 

Dobra prilika za Hamas da to razvlači ko Bakir pregovore. Par tisuća ljudi se evakuira svakodnevno, ipak je to logistički izazov, starci, djeca...eto, možda to riješimo za pola godine.

To je zapravo sasvim moguće. :zubati

1099 of 2558 - 42.96%

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 23006 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 419, 420, 421, 422, 423, 424, 425 ... 921  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: crni_bombarder, Naša Kvačica, Teuton i 10 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: