HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 28 pro 2024, 20:00.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 207 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Hrvatska je ogromna u usporedbi s drugim bivšim republikama
PostPostano: 02 stu 2023, 01:33 

Robbie MO je napisao/la:
Noname01 je napisao/la:

Pa vi pričate kao djeca.
Da će RH pustiti niz vodu Hrvate u BiH I da neće djelovati.
Pa nije više 1993.
Realno gledano ukoliko dođe do sukoba i RH je u njemu jer ima obvezu zaštiti svoj narod po ustavu.

Pazi, ne samo zaštititi hrvatski narod, što je po ustavu.

Nego DRŽAVLJANE HRVATSKE koje nekakav Hamas napada.

Mi nismo samo etnički Hrvati, nego i državljani Hrvatske, kao ovih 15 otetih američkih državljana u Gazi radi kojih se dovlače američki specijalci i nosač aviona.

Čuj da Hrvatska glanca vojnu opremu vrijednu milijarde, dok netko kolje državljane Hrvatske, i to sa nekim Hamasom koji ne sluša Vladu BiH.

Gle, u Izraelu ima oko 800k ljudi s US državljanstvom. Šta misliš da nešto slučajno pogrešno
krene sa situacijom, kolika bi bila intervencija i što sve ne.

Vrh

PostPostano: 02 stu 2023, 01:35 

Pilum23 je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:

Ne gine avijacija ako imaš zračnu dominaciju. Pogle Izrael.

Ne zanima me rat i destrukcija.
To je za ljude sa malim genitalijama kojima treba kompenzacija, a ja nisam taj.
Ja sam kreativac i netko tko stvara, a ne ruši.

Imaš vojno lice i generala u avataru.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 02 stu 2023, 01:37 

Robbie MO je napisao/la:
Noname01 je napisao/la:

Poravnali bi vam odma piste,aerodrome,vojnu industriju.
Šta pričaš ti?
Čuj 1,2 milijuna Bošnjaka protiv 4 Hrvata I ove opreme.
Da se odriješe ruke davali bi vam ultimatume da se iselite jer slijedi ravnanje.
Vi bi sigurno klali naše,pa bi svijet zažmiriti na to.

Neki kažu, 12 Rafala nije puno.

Primjeniti 12 Rafala i 15 Kiowa na milion Bošnji, to je kao oduzeti Srbiji PZO i onda na nju udariti sa 80 Rafala i 100 Kiowa.

Masakr.

S tolikom snagom ni Amerikanci nisu bombardovali Srbiju.

Hrvatska se naoružava skupom i sofisticiranom tehnikom da bi u datom trenutku izvezla mir i uspostavila trajni poredak.

Pritom se jako naoružavaju i sutra naši prirodni saveznici Mađari, Česi i Poljaci koji će biti u mogućnosti još dodatno isporučiti čega god nedostaje.

Ova lajava islamistička bagra u BIH će gadno fasovati.

Vrh

PostPostano: 02 stu 2023, 01:40 

dudu je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:

Neki kažu, 12 Rafala nije puno.

Primjeniti 12 Rafala i 15 Kiowa na milion Bošnji, to je kao oduzeti Srbiji PZO i onda na nju udariti sa 80 Rafala i 100 Kiowa.

Masakr.

S tolikom snagom ni Amerikanci nisu bombardovali Srbiju.

Hrvatska se naoružava skupom i sofisticiranom tehnikom da bi u datom trenutku izvezla mir i uspostavila trajni poredak.

Pritom se jako naoružavaju i sutra naši prirodni saveznici Mađari, Česi i Poljaci koji će biti u mogućnosti još dodatno isporučiti čega god nedostaje.

Ja ne znam kako se uopće netko iz Sarajeva može usuditi bilo šta prijetiti državljanima Hrvatske, čak i bilo kakve prigovore smatramo neprihvatljivim. To nije ton kojim se vjerska grupa od 1 milijun može obraćati hrvatskom narodu.

I to još grupa u blokadi u kakvoj je Gaza.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 02 stu 2023, 01:45 

Islamisti u BiH ce se morati primiriti ,upristojiti i prihvatiti starateljstvo Hrvatske i Hrvata BiH u Federaciji. Partner u muslimanskom korpusu je promjenjen (SDP, liberali i ultralight SDA) umjesto dosadasnjeg fejk-partnera Izetbegovicevog Hamasa.

Ukoliko islamisti budu pravili kakve probleme, obracun s njima ce biti brz i zestok. U BiH ce ostati samo oni koji zaista prihvacaju europske vrijednosti i koji su spremni na otvorenu suradnju s nositeljima europskih vrijednosti u BiH.

Vrh

PostPostano: 02 stu 2023, 01:48 

novem je napisao/la:
K..M je napisao/la:
Bili ste jad, bjeda, glad...

AU vas exportirala preko oceana u

2 Amerike, tko nekoć Zapad

Afrikance....

Svinjarska dinastija Vam sve izgradila,
podigla sustave i skrbila vas...

Svinjarska dinastija je nakon prvog sv. rata bila bankrotna
i razrušena. Dok su Hrvatska, Slovenija i Vojvodina izašle
još u stabilnom stanju, što se vidi po stanju dugova i ekonomskoj
moći u 1920tim.

slika

Strašno mnogo dugova 2/3 razrušena Srbija dala na oltar

OSLOBOĐENJA JESNOKRVNE JUŽNOSLAVENSKE BRAĆE.

A Vaši se šprdali u Saboru 1928

"Koliko košta ta Vaša KRV, sa Kajmakčalana, da PLATIMO i idemo".

Vrh

PostPostano: 02 stu 2023, 01:52 

K..M je napisao/la:
novem je napisao/la:

Svinjarska dinastija je nakon prvog sv. rata bila bankrotna
i razrušena. Dok su Hrvatska, Slovenija i Vojvodina izašle
još u stabilnom stanju, što se vidi po stanju dugova i ekonomskoj
moći u 1920tim.

slika

Strašno mnogo dugova 2/3 razrušena Srbija dala na oltar

OSLOBOĐENJA JESNOKRVNE JUŽNOSLAVENSKE BRAĆE.

A Vaši se šprdali u Saboru 1928

"Koliko košta ta Vaša KRV, da PLATIMO i idemo".

Oslobođenje je započelo 1991. a dovršeno u ljeto 1995.

Vrh

PostPostano: 02 stu 2023, 02:55 

Haram je napisao/la:
Dr. Van Nostrand je napisao/la:
Dirljivo je keko su dva Muje zabrinuti zbog lošeg stanja u Hrvatskoj.

Zasto me tako zoves? Ja se ne zovem Mujo vec Haram.

Drugo, ja nisam zabrinut, jebe mi se, meni je samo zao sto sjebase onakvu drzavu da bi dobili ovako nesto. Jos je ovo, rekoh, i dobro kad se usporedi sa stanjem u Srbiji, Bosni, pa i Crnoj Gori, Makedoniji...

Harame,haram je muslimanu ubosni biti.U Njemačkoj se bije demografski boj za islamasku Evropu.U Njemačkoj a ne ubosni.

The ratio of 51:49 of the territorial proposal of the Contact Group is a foundation of the agreement. That territorial proposal is open for changes resulting from the joint agreements.

Vrh

PostPostano: 02 stu 2023, 05:23 

Robbie MO je napisao/la:
Niko Komadina je napisao/la:

Iseljavanje je zaustavljeno, trend je povratka. Najjače gospodarstvo eu i obećana zemlja više to nije.

Po zadnjim podacima saldo između Njemačke i Hrvatske je samo -1000. Izjednačio se povratak i odlazak. Slično je i u Hercegovini, zbog čega je boom stanogradnje po svim hercegovačkim gradovima.

Boom stanogradnje nije zbog povratka nego zbog odlaska.

Par valova iseljavanja i onda val stanogradnje.

Zvuci paradoksalno ali upravo to je bio proces.

Sad se jos vise dodaje gas jer je vani 'postalo nemoguce kupiti stan.' Tako da gradi se - ali ne iz razloga koje bismo mi zeljeli.

Isto kao i u RH samo sa zakasnjenjem. U RH trenutno tko god ima lopatu i vrecu cementa "pravi zgradu", sve sicusni gradjevinari, cesto se i nesto obnovi, nadogradi, prepravi i onda prodajes stanove. Dobra zarada, velika potraznja.

To sto spominjes po HB, nazalost sve su to manje-vise 'vikendice'. Odseljenici zele imati "gdje doci" ali bez previse obaveza oko objekta, oko odrzavanja, oko same izgradnje (kupis po principu 'kljuc u bravu') i koristis periodicno, dodjes provrtis se i odes, tako par puta godisnje. Isto tako najcesce gradnja jednoga stana u gradu znaci zamiranje jedne kuce na selu (unutar iste obitelji). S tim da ta kuca na selu odumire u HB, a taj stan u HB gradu realno zivi u Minhenu. Total damage. Tako da je to u demografskom smislu presipanje iz supljega u prazno. I jos gore, rasulo i odlijev.

Ali tko zna sto ce se sve izdogadjati i isprekombinirati. Neka se gradi, valjat ce kad tad. (da budemo optimisticni)

Vrh

PostPostano: 02 stu 2023, 08:38 

Pre se uvek govorilo da je površina 56 km 2 , a sad odjednom izmislili obalne vode samo kako bi bili veći od Srbije .

Vrh

PostPostano: 02 stu 2023, 08:53 

sera je napisao/la:
Pre se uvek govorilo da je površina 56 km 2 , a sad odjednom izmislili obalne vode samo kako bi bili veći od Srbije .

Tko to?

U hrvatskim školama se oduvijek učilo 56+31.

U međuvremenu je Hrvatska proglasila i isključivi gospodarski pojas, i dodala još +24 pod svoj suverenitet.

Osim bušenja plina i ribarenja, sad to postaje itekako relevantno i za slobodan let našeg zrakoplovstva, bez da ikoga išta pitamo. A vidimo da i imamo mogućnost neograničenog testiranja i treniranja s haubicama.

Nema razlike između zračnog prostora ispod kojeg je kopno i zračnog prostora ispod kojeg je more.

Hrvatska je tamo gdje je hrvatsko. A sto ima hrvatskije od mora. :zubati
To je sve prostor našeg ekskluzivnog slobodnog kretanja i suvereniteta.

Vrh

PostPostano: 02 stu 2023, 09:07 

Robbie MO je napisao/la:
sera je napisao/la:

Tko to?

U hrvatskim školama se oduvijek učilo 56+31.

U međuvremenu je Hrvatska proglasila i isključivi gospodarski pojas, i dodala još +24 pod svoj suverenitet.

Osim bušenja plina i ribarenja, sad to postaje itekako relevantno i za slobodan let našeg zrakoplovstva, bez da ikoga išta pitamo. A vidimo da i imamo mogućnost neograničenog testiranja i treniranja s haubicama.

111 :D
Još je federalna Hercegbosna 26

NDH je imala oko 100.
98,5 1941. kada su Talijani uzeli Dalmaciju.
103 1943. kada su Talijani kapitulirali, ali baš i nije imala nadzor nad morem.

Vrh

PostPostano: 02 stu 2023, 12:46 

Robbie MO je napisao/la:
dudu je napisao/la:

Ja ne znam kako se uopće netko iz Sarajeva može usuditi bilo šta prijetiti državljanima Hrvatske, čak i bilo kakve prigovore smatramo neprihvatljivim. To nije ton kojim se vjerska grupa od 1 milijun može obraćati hrvatskom narodu.

I to još grupa u blokadi u kakvoj je Gaza.

Ti iz Sarajeva se uzdaju u Tursku i Iran, njihove novce, dronove, avione. Samo ne vide kako prolaze Palestinci uz takvu podršku.

Vrh

PostPostano: 02 stu 2023, 14:11 

sera je napisao/la:

Kada ploviš s otoka na otok, ili s kopna na otoke, to je isto Hrvatska.

Vrh

PostPostano: 02 stu 2023, 14:55 

Robbie MO je napisao/la:
Pilum23 je napisao/la:

Ne zanima me rat i destrukcija.
To je za ljude sa malim genitalijama kojima treba kompenzacija, a ja nisam taj.
Ja sam kreativac i netko tko stvara, a ne ruši.

Imaš vojno lice i generala u avataru.

Imam humanistu i dobrog čovjeka u avataru čija uloga u domovinskom ratu nije priznata u Sarajevu i šire, a recimo Dudakovićeva jeste. General Petar Stipetić je ispao ko siroče dva nakaradna režima u BiH i Hrvatskoj.

Nepravda nema veze sa militarizmom.

Vrh

PostPostano: 02 stu 2023, 15:12 

dalate2020 je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:

Po zadnjim podacima saldo između Njemačke i Hrvatske je samo -1000. Izjednačio se povratak i odlazak. Slično je i u Hercegovini, zbog čega je boom stanogradnje po svim hercegovačkim gradovima.

Boom stanogradnje nije zbog povratka nego zbog odlaska.

Par valova iseljavanja i onda val stanogradnje.

Zvuci paradoksalno ali upravo to je bio proces.

Sad se jos vise dodaje gas jer je vani 'postalo nemoguce kupiti stan.' Tako da gradi se - ali ne iz razloga koje bismo mi zeljeli.

Isto kao i u RH samo sa zakasnjenjem. U RH trenutno tko god ima lopatu i vrecu cementa "pravi zgradu", sve sicusni gradjevinari, cesto se i nesto obnovi, nadogradi, prepravi i onda prodajes stanove. Dobra zarada, velika potraznja.

To sto spominjes po HB, nazalost sve su to manje-vise 'vikendice'. Odseljenici zele imati "gdje doci" ali bez previse obaveza oko objekta, oko odrzavanja, oko same izgradnje (kupis po principu 'kljuc u bravu') i koristis periodicno, dodjes provrtis se i odes, tako par puta godisnje. Isto tako najcesce gradnja jednoga stana u gradu znaci zamiranje jedne kuce na selu (unutar iste obitelji). S tim da ta kuca na selu odumire u HB, a taj stan u HB gradu realno zivi u Minhenu. Total damage. Tako da je to u demografskom smislu presipanje iz supljega u prazno. I jos gore, rasulo i odlijev.

Ali tko zna sto ce se sve izdogadjati i isprekombinirati. Neka se gradi, valjat ce kad tad. (da budemo optimisticni)

Ma nije bolan, nego mi treba da vjerujemo onome što propaganda klapara, a ne svojim očima.
Stanovi se traže upravo zato, jer ne traže održavanje kao kuće i može se živjeti vani i samo povremeno dolaziti.

Čak i sa boom-om stanogradnje u BiH, zbog inflacije je skočila cijena građevinskog materijala, a građevinskih radnika jednostavno nema, pa ih plaćaš recimo 150 KM dnevno. Tako da jeftinih stanova nema, niti će ih biti, a pogotovo ih neće biti u Hrvatskoj.

Čuj im priče da hrvatska vlada to rješava. :sega
Hrvatska vlada to ne rješava, niti želi da riješi, a negdje ni ne može i kad bi htjela.

U županijama naprave nešto socijalnih stanova godišnje na dalekim preiferijama i daju ih na korištenje mladim parovima za nominalnu stanarinu.

To je kao kap vode na vreli kamen.
Populističke mjere koje ne rješavaju ništa.

Uostalom, gdje će se to uz obalu graditi mega socijalna naselja da bi se svijet prcao???

Da sve zabetoniraju kao u Makarskoj, i naprave konačnu ekološku katastrofu nema šanse. To samo mogu biti periferije gradova u unutrašnjosti, ali i zato treba ozbiljan novac.

Što se rješavanja stambenog pitanja za mlade tiče, Hrvatska je davno prnula u svijeću.
Ostaje samo rad za kikiriki plaće i robovlasništvo ako nemaš nešto svoje ili ako nisi u sivoj ekonomiji.
Školovanje možeš nabiti na hašimagu, ako baš nije suhi STEM, pa i tada ide barem 10 godina rada do prve nekretnine, ako si poduzetan, a takvih je vazda malo.

Ne mogu razvijene zapadne ekonomije da riješe pitanje stanovanja mladih, a kamoli će Hrvatska, mala zemlja za veliki kriminal. BiH još gora, ali nije utjeha.

Nije ovo usporedba ko djeca kad se hurče, već vrlo tužna stvarnost zemlje koja kupuje Rafale, bavi se utrkama u naoružanju, a ne može da nahrani svoje umirovljenike i socijalne kategorije, a pogotovo ne može da stambeno zbrine svoju, čak i relativno malu mladu populaciju.

To je čista distopija. :eek

Vrh

PostPostano: 02 stu 2023, 16:17 

Otiđi malo do Samobora, Varaždina, Crikvenice, Vrsara, Zadra itd. pa usporedi s BiH. Možeš i na Google Street View, i to je nešto što Hrvatska ima 12 godina, a BiH nema još.

I očito ne poznaješ Makarsku rivijeru. Najgušće izgrađen dio je Veliko Brdo, naselje u brdu iznad magistrale, praktički predgrađe Makarske.
Ovo je Promajna. Pogledaj koliko je malo izgrađeno:
https://www.google.com/search?client=ms ... 5VKWty2W4M
A da ne govorim o južnom dijelu Rivijere ispod Makarske koji je rjeđe naseljen od sjevernog.
Otiđi malo i do Italije i Španjolske pa vidi šta znači izgrađenost uz obalu. Grčka i Hrvatska su još dobre.

No znam da je tebi iz BiH lakše progutati kakvu obalu i koliko obale Hrvatska ima ako zamisliš da je sve preizgrađeno itd. Zato kažem da odeš malo do spomenutih hrvatskih gradova. Nisu Hrvatska samo Makarska i Drvenik.

Volim ja i BiH, ali budimo realni u uspoređivanjima.

Vrh

PostPostano: 02 stu 2023, 20:03 

Cesto se cuje sa istoka da su Hrvati prodali obalu strancima, pa da je obala preizgradjena.
Tko im puni glave sa takvim glupostima... vjerojatno tako nesto sanjaju, pa sebe u to uvjeravaju, da bi im valjda bilo lakse. :D

I svo to crnilo da je RH banana. Da je siromastvo, da je to najgora drzava u EU i sl. ...
Izgleda da puno gledaju tkz. hr medije koji su puni crnila.
Da je u RH placa duplo veca, da je 2000 eura... ponovno bi mediji istu pricu pricali.
Ne shvacaju da su Hrvati drugaciji od pravoslavaca i muslimana. Hrvati uvijek kukaju i nikad im nista nije dobro. I da je sve dobro, ponovno bi kukali da nista ne valja. Dok je kod Srba i Muslimana situacija, da iako je sve u kurcu... ne zale se i ne kukaju ko Hrvati. Tako da razmisljaju onda na nacin: "Ako mi ne kukamo, a kod nas je sve u banani, a Hrvati kukaju... onda mora da je RH rasulo".

Vrh

PostPostano: 02 stu 2023, 20:07 

Marko80 je napisao/la:
Cesto se cuje sa istoka da su Hrvati prodali obalu strancima, pa da je obala preizgradjena.
Tko im puni glave sa takvim glupostima... vjerojatno tako nesto sanjaju, pa sebe u to uvjeravaju, da bi im valjda bilo lakse. :D

I svo to crnilo da je RH banana. Da je siromastvo, da je to najgora drzava u EU i sl. ...
Izgleda da puno gledaju tkz. hr medije koji su puni crnila.
Da je u RH placa duplo veca, da je 2000 eura... ponovno bi mediji istu pricu pricali.
Ne shvacaju da su Hrvati drugaciji od pravoslavaca i muslimana. Hrvati uvijek kukaju i nikad im nista nije dobro. I da je sve dobro, ponovno bi kukali da nista ne valja. Dok je kod Srba i Muslimana situacija, da iako je sve u kurcu... ne zale se i ne kukaju ko Hrvati. Tako da razmisljaju onda na nacin: "Ako mi ne kukamo, a kod nas je sve u banani, a Hrvati kukaju... onda mora da je RH rasulo".

To je ono “možda mi nemamo more, ali nemaju ni Hrvati xexe” :D

Sirotinja ne kuka. I ne žali se na ništa, jer ni nema standarde. A često nije bila ni u prilici vidjeti bolje. Oni koji putuju u najrazvijenije zemlje najviše kritiziraju.

Vrh

PostPostano: 02 stu 2023, 20:13 

Marko80 je napisao/la:

Zato, kad ste u nekoj drzavnoj zajednici sa drugima, svojom kuknjavom razgradjujete tu drzavnu zajednicu. Kad ste sami sa sobom u svojoj drzavi, onda tom kuknjavom razgradjujete svoju drzavu, ili barem razarate neki drustveni konsenzus. Videti npr. obelezavanje Vukovara. Ne znam da li se desilo neke godine da nije bilo nekakvih natezanja i zanovetanja oko toga. :neznam

Nego, kazete Hrvatska je ogromna, a lagumdzija vas ismeva. :D

Citat:
Lagumdžija ismijao ambasadora Hrvatske jer je tokom izlaganja pogriješio zvanično ime Kine

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/lagu ... /231102137

Vrh

PostPostano: 02 stu 2023, 20:19 

Kukanje je znak razvijene kritičke svijesti, težnje ka perfekciji itd.

Nije to samo kod nas, Slovenci kukaju i zanovijetaju još vise, kako ides sjeverno i zapadno sve je vise “žalbi”, a u Americi zato ljudi i stalno imaju advokata.

I to ide skoro ritualno, nije to emotivno kukanje, nego opušteno, kao ispijanje kave, ja obožavam kukati!

Vrh

PostPostano: 02 stu 2023, 20:23 

U Hrvatskoj su mediji pljuvali i po besplatnom Pelješkom mostu =)) , i ljudi tražili dlake i u poklonjenom mostu od pola milijarde Eura. :D

A platila ga EU 80%.

Vrh

PostPostano: 02 stu 2023, 20:30 

Bolje odmah otvoreno reci šta ti ne valja, nego pustiti da se konflikt nakuplja, pa onda eskalira i eskplodira.

U mentalitetu zapada je da se potiče da kažeš šta ti ne valja, a ljudi u kapitalizmu i cijene povratnu informaciju, žalbe kupaca su posebno vrijedan data jer poboljšavaju proizvod.

Vrh

PostPostano: 02 stu 2023, 20:30 

Robbie MO je napisao/la:
Kukanje je znak razvijene kritičke svijesti, težnje ka perfekciji itd.

Nije to samo kod nas, Slovenci kukaju i zanovijetaju još vise, kako ides sjeverno i zapadno sve je vise “žalbi”, a u Americi zato ljudi i stalno imaju advokata.

I to ide skoro ritualno, nije to emotivno kukanje, nego opušteno, kao ispijanje kave, ja obožavam kukati!

cijeli Zapad je nastao na kritici, kritika je glavna osobina Zapada koja ga je uzdigla jer kritika vodi prema korekciji, a korekcija prema perfekciji.

Vrh

PostPostano: 02 stu 2023, 20:31 

Robbie MO je napisao/la:
U Hrvatskoj su mediji pljuvali i po besplatnom Pelješkom mostu =)) , i ljudi tražili dlake i u poklonjenom mostu od pola milijarde Eura. :D

A platila ga EU 80%.

treba vidjeti kritike na Rafale, kritizira se čak i Super Rafale. :zubati

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 207 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Eminencija, Patriota, Roko987, Tomba17 i 43 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: