HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 18 sij 2025, 12:08.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 75 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Podržavanje Izraela ili Palestine je klasno, a ne pitanje političke orijentacije
PostPostano: 02 stu 2023, 16:44 

Oni kojima odgovara trenutno svjetski poredak su uz Izrael, oni kojima ne su uz Palestinu

Vrh

Naslov: Re: Podržavanje Izraela ili Palestine je klasno, a ne pitanje političke orijentacije
PostPostano: 02 stu 2023, 16:49 

dudu je napisao/la:
daramo je napisao/la:
To nisu klasne nego ideološke podjele.
Navijači Celtica i Athletic Bilbao su ljevičari, dodaj tu pozadinu da su podržavali i svoje terorističke organizacije pa i oni tu svoju borbu, odnosno lokalne prilike preslikavaju na ovaj sukob.
Borbu Palestinaca preslikavaju na svoju protiv Engleza i Španjolaca i borbu da Palestina bude neovisna preslikavaju na svoj separatizam.

i onda se nama spočitava što preslikavamo svoje sukobe, a pogledaj ove dibiduse kojima ni nakon 60 godina nije jasno o čemu se radi na Bliskom istoku.

Jebiga oni su ljevicarski pokreti, ali nacionalistički sta je za naše prilike čudno a za njihove logično. To je sad isprazna tradicija, jer oni nisu ni svjesni očito da bi ih muslimani sve zaklali bez da trepnu.

Vrh

PostPostano: 02 stu 2023, 16:52 

Karabaja je napisao/la:
Oni kojima odgovara trenutno svjetski poredak su uz Izrael, oni kojima ne su uz Palestinu

Zašto onda vi navijate za rušenje tremutnog svjetskog poretka, kada ste upravo vi oni koji mogu najviše (možda i sve) izgubiti?

Vrh

PostPostano: 02 stu 2023, 17:30 

Dr. Van Nostrand je napisao/la:
Karabaja je napisao/la:

Zašto onda vi navijate za rušenje tremutnog svjetskog poretka, kada ste upravo vi oni koji mogu najviše (možda i sve) izgubiti?

Ko mi? Ja na forumu?
Govorim o vladama a ne o pojedincima.

Vrh

PostPostano: 02 stu 2023, 17:58 

Kaftanzoglio je napisao/la:
Moj zaključak je neki da elita podržava Izrael a proleteri Palestinu i da to nije previše vezano uz političku orijentaciju.

Definicija se odnosi na svijet a ne na naše prostore gdje se svaki sukob uspoređuje s našim lokalnim i iz toga se izvlače zaključci.

Jer ljudi koji su na čelu EU i SAD svakako nisu desničari i ovo je prva tema gdje bi se složili npr. Joe Biden , Ursula von der Leyen i Nino Raspudić.

Djelimicno si u pravu. Iako je naizgled ideoloska, ipak je podjela klasna jer je desnica kao i obicno instrument u rukama vladajuce klase. Takoreci korisne budale vlastitih ugnjetavaca.

Btw. za one sto baljezgaju da su "Arapi napali IZrael".

slika

Toliko o okruzenosti.

I kako bi ovdje normalan radnik, neko ko je per se exploited, mogao podrzavati ovoliku nadmoc nad malim i nemocnim? Nikako. Osim naravno zavedeni desnicar.

Vrh

PostPostano: 02 stu 2023, 20:46 

Iskreno, težko mi je reći koga bih podupirao onako obćenito. Niti mogu poduprieti nestanak Izraela, niti mogu podupirati množtveno ubijanje i protjerivanje muslimana Palestinaca s prostora Gaze. Ne mogu opravdati niti onaj prvotni napad Hamasa na izraelske civile, a nikako ne mogu opravdati ovo divljačenje Izraela nad Palestincima. S jedne strane sam se zgražavao nad tim što Rusi rade Ukrajincima, a onda gledam kako Izraelci to višestruko žešće rade Palestincima. Mislim da u cielom tom sukobu niti židovska vjera niti islamska ne prevladavaju u ponašanju tamošnjih ljudi.

Osobno vjerujem da musliman i židov mogu imati međusobni suživot (jednog dana) (jerbo su ga unazad stoljećima već imali), ali do toga ne će doći opet tako brzo...

Vrh

PostPostano: 02 stu 2023, 20:53 

dane-croatia je napisao/la:

Osobno vjerujem da musliman i židov mogu imati međusobni suživot (jednog dana) (jerbo su ga unazad stoljećima već imali)

Mogu ako židovi nisu slobodni, odnosno ako su pod muslimanskoj vlasti i plaćaju džiziju.
Iako svaki put kad su napali Izrael su muslimani otvoreno rekli da je cilj sve ih pobit i utopit u moru.

Vrh

PostPostano: 02 stu 2023, 20:56 

Rika sv Vida je napisao/la:
Ja sam proleter i podržavam izrael. Katarina Peović i Tomašević su buržuji pa su za Hamas

raCku si ti od proletera, da izvines

Vrh

PostPostano: 02 stu 2023, 23:09 

Ljevičari još jednom dokazuju da su petokolonaši i da izdaju svoje kad god im se pruži prilika. Biti uz islamiste na Zapadu je izdaja.

Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!

Vrh

PostPostano: 06 stu 2023, 14:06 

Hanma je napisao/la:
Trebao si ovo ograniciti samo na Zapadni svet (15%), jer u ostatsku sveta i predsednici, i premijeri, i svi zivi podrzavaju Palestinu, Izrael ne podrzava skoro niko.

Npr kako Srbija podržava Palestinu?

Vrh

PostPostano: 06 stu 2023, 14:15 

Imota je napisao/la:
Muslimani i komunjare su za hamas, tako da je pitanje političke orijentacije itekako.

Ne prođu li te trnci da si na istoj strani kao predsjednik SAD, premijer Velike Britanije, predsjednica EK ?

Kao da je bolja ona irska levčarska baba .

Vrh

PostPostano: 06 stu 2023, 14:59 

Neka Izrael prvo pruži potporu europskim vladama protiv ilegalnih migracija, pa onda možemo razgovarati.

HDZ=SKH

Vrh

PostPostano: 06 stu 2023, 18:43 

Flamel je napisao/la:
Neka Izrael prvo pruži potporu europskim vladama protiv ilegalnih migracija, pa onda možemo razgovarati.

Kakve Izrael ima veze s tim? Cijeli svijet se smije europi jer prima ilegalne muslimanske migrante. Kakve oni veze imaju s tim?

Vrh

PostPostano: 06 stu 2023, 18:58 

Reconquista je napisao/la:
Ljevičari još jednom dokazuju da su petokolonaši i da izdaju svoje kad god im se pruži prilika. Biti uz islamiste na Zapadu je izdaja.

danas kod nas direktorski brifing ujutro, posao sve ok, u biti nevažan, nego da se dogovorimo, odmah u križarski pohod ili da malo pričekamo. moj glas je bio da se odmah pokrenemo.

Vrh

PostPostano: 06 stu 2023, 22:59 

Karabaja je napisao/la:

Pa ne znam. Meni ništa ne odgovara i nezadovoljan sam kako svijet funkcionira u gotovo svakom pogledu :zubati pa opet vučem za Izrael.
Sposobniji su, manje ih je, pola svijeta ih mrzi samo zato što postoje a i pretrpili su kao niti jedan narod, dali su čovječanstvu puno a uz to sve postoji i religijska komponenta.

Vrh

PostPostano: 13 stu 2023, 13:30 

oak je napisao/la:
Pa ne znam. Meni ništa ne odgovara i nezadovoljan sam kako svijet funkcionira u gotovo svakom pogledu :zubati pa opet vučem za Izrael.
Sposobniji su, manje ih je, pola svijeta ih mrzi samo zato što postoje a i pretrpili su kao niti jedan narod, dali su čovječanstvu puno a uz to sve postoji i religijska komponenta.

koje to religije kompomenta te čini pro-cionistom?

Oni koji vladaju svijetom kakav jest i koji su ga ustrojili su upravo oni koji su sposobniji i manje ih je. Tako da ne znam zašto ti onda nešto ne odgovara?

Vrh

PostPostano: 16 stu 2023, 18:06 

divizija je napisao/la:
oak je napisao/la:

koje to religije kompomenta te čini pro-cionistom?

Oni koji vladaju svijetom kakav jest i koji su ga ustrojili su upravo oni koji su sposobniji i manje ih je. Tako da ne znam zašto ti onda nešto ne odgovara?

A opet ti i aludiranje na te zločeste Židove, da stoje iza svega šta ne valja na ovom svijetu.
Daj mi više dokaze da su oni odgovorni za sve negativno u ovome svijetu, kako ih predstavljaš.
Jasno da mi ne odgovara cjelokupni ustroj, granice šuplje ko švicarski sir (što će dovest do sukoba), uništavanje tradicionalnih vrijednosti, ratovi na sve strane, uništavanje tisuća tona jestive hrane (žito) da joj se ne sruši cijena dok istovremeno svaki dan ljudi u dijelovima afrike umiru od gladi, podcjenjivanje radnika, da s 90% + svjetskog bogatsva raspolaže manje od 1% ljudi... itd. itd. sve te stvari mi smetaju i ne optužujem za to Židove. Ako su krivi dokaze na sunce molio bih.

Vrh

PostPostano: 18 stu 2023, 05:31 

oak je napisao/la:

A opet ti i aludiranje na te zločeste Židove, da stoje iza svega šta ne valja na ovom svijetu.
Daj mi više dokaze da su oni odgovorni za sve negativno u ovome svijetu, kako ih predstavljaš.

ovdje nisam baš aludirao na Židove, nego sam ti htio ukazati da to što je netko, bilo tko, uspješniji od cijeline, ne čini istoga moralno ispravnijim. Odnosno da svatko tko ima moć i utjecaj u svijetu je sasvim logično - uspješniji od drugih.

prema tome za stanje u svijetu ne možeš optužiti nikoga do onih koji su uspješniji, jer takvi kroje stvari. biti antisistemski orijentiran je po de faultu biti protiv boljih i uspješnijih, jer su takvi ustrojili i vode sistem.

oak je napisao/la:
Jasno da mi ne odgovara cjelokupni ustroj, granice šuplje ko švicarski sir (što će dovest do sukoba), uništavanje tradicionalnih vrijednosti, ratovi na sve strane, uništavanje tisuća tona jestive hrane (žito) da joj se ne sruši cijena dok istovremeno svaki dan ljudi u dijelovima afrike umiru od gladi, podcjenjivanje radnika, da s 90% + svjetskog bogatsva raspolaže manje od 1% ljudi... itd. itd. sve te stvari mi smetaju i ne optužujem za to Židove. Ako su krivi dokaze na sunce molio bih.

pa jednostavno prouči etničku strukturu institucija, lobija, medija i ostalih struktura koje takav poredak stvaraju. već najmanje jedno stoljeće. od partije boljševika, promigrantskih lobija, frankfurtske škole, financijskog kapitala, tih 1% o kojima govoriš itd...

uostalom, o tome danas govore i mnogo utjecajniji ljudi od mene. Najbolje se raskrinkalo kad su razni lobiji i kapital počeli povlačit novce udrugama, medijima i sveučilištima koja podržavaju Palestince.

dok su podržavali sve što si gore nabrojao, uredno su im trpali pare.

jednostavno, ako ti smeta sistem, ne moguće je ostati dosljedan i ne biti protiv onih koji su nositelji tog sistema. možemo se samo praviti da ne vidimo tko su.

Vrh

PostPostano: 18 stu 2023, 13:07 

dudu je napisao/la:
Reconquista je napisao/la:

danas kod nas direktorski brifing ujutro, posao sve ok, u biti nevažan, nego da se dogovorimo, odmah u križarski pohod ili da malo pričekamo. moj glas je bio da se odmah pokrenemo.

Križaeaki pohod u 9 pa kavica u 10

Vrh

PostPostano: 18 stu 2023, 13:19 

Karabaja je napisao/la:
dudu je napisao/la:

Križaeaki pohod u 9 pa kavica u 10

Vrh

PostPostano: 18 stu 2023, 14:04 

daramo je napisao/la:
To nisu klasne nego ideološke podjele.
Navijači Celtica i Athletic Bilbao su ljevičari, dodaj tu pozadinu da su podržavali i svoje terorističke organizacije pa i oni tu svoju borbu, odnosno lokalne prilike preslikavaju na ovaj sukob.
Borbu Palestinaca preslikavaju na svoju protiv Engleza i Španjolaca i borbu da Palestina bude neovisna preslikavaju na svoj separatizam.

Nije netko automatski ljevičar ako je pobunjenik protiv većine i centralne vlade. Bilbao je donedavno provodio fašizam, mogli su igrati samo Baski u klubu.

Tako bi mogao reći da su Hrvati u BiH ljevičari samo zato što ne šmekaju centralnu vlast u Sarajevu.

Kakav fašizam pobogu?

Čuvati svoju tradiciju ne znači biti fašista, kamo sreće da više klubova vodi računa o tome.

U Atletic Bilbau i dalje mogu igrati baski ili ljudi koji imaju vjerodostojnu konekciju s tom regijom, malo su popustili u definiciji ali ona i dalje stoji.

Sad možda više nije nužno da si rođen tu, ali da si živio i sl.

Što se tiče iraca znam da su ljevičari, njihove stranke jesu lijeve orijentacije, definicija im ne proizlazi iz tog što su u sukobu s centralnom vlašću.

To je nekad bio onaj stari, normalniji lijevi spektar, znači bez gender ideologije i općenito za korist radniku, sirotinji, i sa donekle i komunističkim idejama.

Za irce su pokret za slobodu mogli voditi ili desničari ili ljevičari jer nisu imali snage da se podijele u dva neka pokreta, s britancima kao kolonizatorima u svojoj zemlji.

Prevladali su ljevičari jer su se vjerojatno većina iraca solidarizirali sa siromašnim, iako bi ih katolički utjecaj prije odvukao na desnu stranu, to se nije dogodilo.

Kažem, drugačija je ta lijeva strana bila u vremenu irske borbe, ali jest bila lijeva strana.

Ova promašena podrška Palestini od strane Iraca proizlazi iz tog što oni vide Izrael kao britansku tvorevinu, državu koju su skrojili britanci, nešto kao što su njima uradili sa Sjevernom Irskom.

Ta je solidarizacija nastala podavno, a kako sami nisu imali "sreću" da se direktno suočavaju sa islamistima došlo je do toga da vide Palestince kao žrtve Izraelskog i produženog britanskog ugnjetavanja.

Sad je to više stvar tribalizma i inata, ja bih rekao, više nego nekog stvarnog poznavanja stanja na terenu u Izraelu.

Dajte Ircima da žive malo kao mi hrvati u "dogovoru" s muslimanima kada su manjina i vidio bi kako se mijenja percepcija :zubati

Vrh

PostPostano: 19 stu 2023, 10:07 

potocnj je napisao/la:

Ova promašena podrška Palestini od strane Iraca proizlazi iz tog što oni vide Izrael kao britansku tvorevinu, državu koju su skrojili britanci, nešto kao što su njima uradili sa Sjevernom Irskom.

pa zapravo ta paralela je sasvim logična. Protestanti u Ulsteru i Židovi u Palestini je sasvim normalna paralelna i adekvatna.

potocnj je napisao/la:
Dajte Ircima da žive malo kao mi hrvati u "dogovoru" s muslimanima kada su manjina i vidio bi kako se mijenja percepcija :zubati

e to je već promašena paralela, ali zapravo i razlog zašto će Palestinci, po meni, ostati vječni luzeri.

naime, sreća je poljubila Židove kad im je za protivnike dala muslimane. Jer islam je stvorio toliko neprijatelja i unesrećio toliko ljudi po svuda, da se s muslimanima nitko ne može identificirati kao žrtvama, čak ni kada to objektivno jesu.

odnosno hoću reći da Irci imaju realniju sliku stvari BAŠ ZATO što nemaju svog posla s muslimanima. Oni koji imaju takvog posla, njihova, tj. naša, vlastita situacija nam zamučuje pogled.

ili prostim rječnikom, muslimani su toliko zla učinili i čine, da ih ne možeš žalit čak ni kad bi trebao

Vrh

PostPostano: 19 stu 2023, 10:26 

Tko to kaže da bi ih uopće trebao žaliti?

From the river to the sea... = poziv na genocid nad židovima. Povelja Hamasa = poziv na genocid.

Jadni Palestinci, ne daju im da vrše genocid.

1076 of 2558 - 42.06%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 19 stu 2023, 11:42 

Naša Kvačica je napisao/la:
Tko to kaže da bi ih uopće trebao žaliti?

From the river to the sea... = poziv na genocid nad židovima. Povelja Hamasa = poziv na genocid.

Jadni Palestinci, ne daju im da vrše genocid.

jedini genocid koji se tamo dešava je onaj nad njima. Dok mi tipkamo ovdje.

From the river to the sea je službena politika Izraela već godinama, otkad su vjerski faantici ušli u vladu, koja se i službeno i stvarno SPROVODI, kao što se provodi i entičko čiščenje Palestinaca od 1947. do danas.

Dakle Izrael se "brani" tako što radi upravo sve ono za što optužuje druge da žele napraviti.

no to na stranu, From the river to the sea ne mora biti genocid ni nad jednima ni nad drugima. Da postoji jedna država od Jordana do Sredozemlja koja sve stanovnike smatra jednakopravnim državljanima, to bilo normalno i demokratsko stanje.
No Izrael SLUŽBENO I STVARNO provodi apartheid i etničko čiščenje, sada i genocid, dok recimo Hamas želi to isto njima, samo što ne može.

Palestinci, kao slabija strana, tamo objektivno jesu žrtve. Da nisu pretežno muslimani, ti bi to eklatantno vidio. Ovako, tebi jednostavno tvoje osobno iskustvo ne da da objektivno sagledaš stvari. Slično ko Rika kojemu su partizani i Tito super jer su eto njegovo selo oslobodili Talijana. Dalje od toga ne vidi.

No istovremeno, kako su Palestinci muslimani, koji zapravo žele učiniti Židovima sve ono što oni već rade njima, a možda i gore, normalan svijet ih ne može žaliti, posebno jer je islam toliko zla napravio i pravi svugdje. Kad 7.10. slaviš pokolj, teško da će se netko sažalit nad pokoljom nad tobom, makar i 10 puta gorim.

Islam je Palestincima gori neprijatlelj od samih Židova, da su oni recimo hindusi ili sikhi, svako normalan bi stajao uz njih.

Jedino da su kršćani bi im bilo još gore, jer ovaj svijet kršćane mrzi više nego muslimani Židove i obrnuto na kvadrat.

Vrh

PostPostano: 19 stu 2023, 11:49 

Zaista ne znam zašto si se toliko zapalio za obranu Palestinaca. Oni jesu muslimani pa nas baš briga za njih. To se ne može maknuti iz jednadžbe.

Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 75 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: