HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 23 pro 2024, 12:42.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 449 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 18  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Pripreme Hrvata za proglašenje samostalnosti RS
PostPostano: 06 sij 2024, 18:44 

Salivator je napisao/la:
@Ceha

Pohvale za nepokolebljivi optimizam i oportunizam :)

Nas je četri milijuna, njih ni jedan.
To se trebalo već davno riješiti.
Imamo posla s jednom brdskom Andorom, predugo se zezamo tu.

Vrh

PostPostano: 06 sij 2024, 18:45 

Naša Kvačica je napisao/la:
Salivator je napisao/la:
@Ceha

Usora je enklava koliko i Trokut. Ako je problem doći cestom do Usore ili Jajca, biti će problem i doći cestom do Trokuta pa ćemo vidjet tko je zapravo enklava.

Usora je esklava.
A mi ne namjeravamo ratovati sa Srbima, oni namjeravaju.
Oni su onda enklava tu.

Vrh

PostPostano: 06 sij 2024, 18:45 

estoyAqui je napisao/la:
Nažalost u Usori i Žepču ne možemo vodit svoju strategiju i opstanak na tim prostorima uvijek moramo vezat za neku drugu stranu, bilo Srbi, bilo Muslimani
U Jajcu je slična situacija, samo što je Jajce puno bliže matičnom prostoru i možemo donekle svoju strategiju provodit

Jajce je hrvatski kraljevski grad.

Vrh

PostPostano: 06 sij 2024, 18:46 

Robbie MO je napisao/la:
Također, nestaje sva fronta i linija koja je prije bila između Srba i Hrvata.

Nema fronte između Livna i Srba, nema fronte između PŽ i Srba.

Srpske snage ne trebaju čuvati Savu i mogu se preraspodijeliti.

HV nije zaposlen sa RSK, niti frontom u Istočnoj Slavoniji.

Da, nema potreba za hrvatsko-srpskim ratom.

Samo se treba dogovoriti kako će se dijeliti trokut :D

Vrh

PostPostano: 06 sij 2024, 18:47 

Noname01 je napisao/la:
Mar-kan je napisao/la:
O tome sam pisao prije xx godina. Svi u BiH su nekakva enklava. S tim da srpska i hrvatska područja imaju matice u blizini.

S tim da se 85% prostora koji kontroliramo naslanja na maticu.
Ovih 15 su enklavice u SBŽ i ZDK.

Eksklave.
Čak i do Kreševa ima lanac hr. sela koji se prostire od Vlašića na jug.

Vrh

PostPostano: 06 sij 2024, 18:50 

estoyAqui je napisao/la:
NekoIme je napisao/la:
Pa pobogu ljudi, HV može doslovno u jedan dan zauzeti kompletnu BiH, pogotovo u prvim stadijima rata kada RS/Muslimani još ne bi imali niti bilo kakvu poluvojsku, a kamoli konsolidiranu crtu bojišnice. O nekakvim RS-ovskim/Muslimanskim protuzračnim obranama, mehanizaciji, zrakoplovstvu itd. neću ni pričati, pošto je to na razini znanstvene fantastike. Dakle, da rekapituliram: U slučaju totalnog raspada BiH, Hrvatska može zauzeti doslovno sve što hoće, makar na početku rata dok se još vanjska potpora RS u vidu ruskog naoružanja/plaćenika ili čak direktnog uključivanja Srbije u rat (na što čisto sumnjam) ne materijalizira te dok se Muslimani vojno ne organiziraju.

Tako je i JNA mogla zgazit Hrvatsku 91.-e i na Jelačić Placu jest sladoled
I kad bi HV došao na Drinu, što bi mi imali od toga?
I da uđemo u Banja Luku i Sarajevo, što bi s tim?

Možda bi se taktički moglo ić u neke bitke oko Srednje Bosne ili Koridora, ali više od toga ne vidim stvarno. Nemamo potrebe za više od tog

Nema smisla.
Ajd, da uzmemo Zenicu, Bihać i ispraznimo mudžahedine do Olova, to bilo nešto sigurnosno pitanje.
Ali koliko bi to došlo?

Slična stvar i za zapadnu RS.

Možemo mi uzeti i Sarajevo, ali nam ga neće biti dopušteno zadržati ga.
A glupo je glumit Njemce pred Moskvom 41 (il u Parizu 40.), jer onda prije, ili kasnije dođe i 45.

Vrh

PostPostano: 06 sij 2024, 18:53 

Ceha je napisao/la:
estoyAqui je napisao/la:

Možda bi se taktički moglo ić u neke bitke oko Srednje Bosne ili Koridora, ali više od toga ne vidim stvarno. Nemamo potrebe za više od tog

Nema smisla.
Ajd, da uzmemo Zenicu, Bihać i ispraznimo mudžahedine do Olova, to bilo nešto sigurnosno pitanje.
Ali koliko bi to došlo?

Slična stvar i za zapadnu RS.

Možemo mi uzeti i Sarajevo, ali nam ga neće biti dopušteno zadržati ga.
A glupo je glumit Njemce pred Moskvom 41 (il u Parizu 40.), jer onda prije, ili kasnije dođe i 45.

..ja mislio samo srbi imaju priglube politike a očito ima ih i kod nas.. :neznam

Vrh

PostPostano: 06 sij 2024, 18:58 

laganini je napisao/la:
..ja mislio samo srbi imaju priglube politike a očito ima ih i kod nas.. :neznam

Prošlo je doba carstava, nema koristi od hrvatskog Zemuna i Novog Beograda...

Ok, Kotor bi nam dobro došao, on je mali, jbg.
Ali šanse za to su nikakve.

Vrh

PostPostano: 06 sij 2024, 19:05 

Robbie MO je napisao/la:
estoyAqui je napisao/la:
Usora, Žepče i Jajce su u istom položaju
Mogu se uvijek opredijelit za stranu
Net benefit su bilo kojoj strani koja bude na tom terenu

HVO iz Orašja može slobodno do Žepča, s obzirom da Orašje neće biti ugroženo.

Uz sporazum (uz garancije Hrvatske), prolaz kroz Srpsku slobodan.

Iz Livna u Jajce, slobodan prolaz kroz RS.

Plus jednu brigadu stacionirati u zepcu zlu ne trebalo. Dok pomoc dode.

Vrh

PostPostano: 06 sij 2024, 19:05 

Ceha je napisao/la:
laganini je napisao/la:

Prošlo je doba carstava, nema koristi od hrvatskog Zemuna i Novog Beograda...

Ok, Kotor bi nam dobro došao, on je mali, jbg.
Ali šanse za to su nikakve.

...a znači trolaš ok... :zubati

Vrh

PostPostano: 06 sij 2024, 19:14 

Što je s Hrvatima oko Brčkog?
Jesmo li neki faktor tamo?
Jesmo li jezičac na vagi?
Ipak bi to bio najvažniji grad u cijelom tom sukobu

Vrh

PostPostano: 06 sij 2024, 19:30 

estoyAqui je napisao/la:
NekoIme je napisao/la:
Pa pobogu ljudi, HV može doslovno u jedan dan zauzeti kompletnu BiH, pogotovo u prvim stadijima rata kada RS/Muslimani još ne bi imali niti bilo kakvu poluvojsku, a kamoli konsolidiranu crtu bojišnice. O nekakvim RS-ovskim/Muslimanskim protuzračnim obranama, mehanizaciji, zrakoplovstvu itd. neću ni pričati, pošto je to na razini znanstvene fantastike. Dakle, da rekapituliram: U slučaju totalnog raspada BiH, Hrvatska može zauzeti doslovno sve što hoće, makar na početku rata dok se još vanjska potpora RS u vidu ruskog naoružanja/plaćenika ili čak direktnog uključivanja Srbije u rat (na što čisto sumnjam) ne materijalizira te dok se Muslimani vojno ne organiziraju.

Pa ni ne govorim da bi trebalo dodrinašiti, već samo ističem činjenicu da možemo uzeti sve što je naše/bilo naše i što nam je strateški bitno. Dakle, po početku tog sukoba odmah zgrabiš HBŽ, HNŽ, SBŽ, ZHŽ, + Žepče, Komušinu, Usoru, Vareš i Kraljevu Sutjesku skupa sa koridorima do njih (Možda čak i Kotor Varoš, tako da uvijek imaš Banjaluku pod kontrolom), zauzmeš komplet Posavinu (ostaviš Srbima koridor širine kilometar) plus Hrvatski i Muslimanski dio Brčkog skupa sa Špionicama i povežeš preko Drijenče sa Hrvatskim naseljima oko Tuzle. Što se tiče USK, uzmeš Zavalje i onaj dio oko Martin Broda koji je HVO ionako držao, a ako Muslimani budu radili ikakve pizdarije komotno uspostavimo vojnu upravu nad kompletnim USK koji je ionako izoliran od ostatka FBiH. Možemo se čak i zajebavat pa im uzeti i ona poluprazna Hrvatska sela iznad Vogošće i proglasit HZ Vrhbosnu :zubati . Naravno, sve ovo je ekstremno malo vjerojatno, ali se lijepo podsjetiti kolike mogućnosti imamo naspram ostale dvije strane.

- "Srbi vas očistili iz 20 općina, zašto se mirite s njima?"

- "Sami ste sebe očistili iz 20 općina pod gradžanskom alahuekber Armijom"

Vrh

PostPostano: 06 sij 2024, 20:50 

laganini je napisao/la:
Tomba17 je napisao/la:

Odgovorio si: RH HDZRH RH HDZRH HR HDZHR RH HDZRH RH HDZRH RH…

Kako narodna kaže: “Smrdi na još” (postGranićevizma)

..i u čemu je problem... :neznam

U tebe.
Iz razloga što samo gledaš sebe i kako se okoristiti na mukama sunarodnjaka. Pravi postgranićevist.

Vrh

PostPostano: 06 sij 2024, 21:14 

Ceha je napisao/la:
Salivator je napisao/la:
@Ceha

Nas je četri milijuna, njih ni jedan.
To se trebalo već davno riješiti.
Imamo posla s jednom brdskom Andorom, predugo se zezamo tu.

Stvar je u tome da mi uvijek moramo biti kulturni i civilizirani. Tu se razlikujemo od istočnih susjeda.

Ne treba zanemariti niti ljevicu koju boli tuki za BiH ili Hrvate u istoj, čast pojedincima.

Uglavnom, ako dodje do sranja, uspostava koridora. Da ne bi palo na pamet da dirnu naše dok se oni koškaju. Razmjena stanovništva i teritorija sa budućom SEKULARNOM Bosnom. Srbi ne daju Banja Luku niti Trebinje, jedino što nas zanima.

Znači Jajce bi nam glavno bilo, povezivanje teritorija sa maticom. Čitava Hercegovina sjeverno i zapadno od Neretve. (Više manje isto, dolina naša)

Hrvatska i Srbija dopuštaju formiranje Bosne za Bošnjake, svojevrsna tampon zona(što BiH u biti i jeste), ali izrazito sekularna i pro-europska. Pod protektoratom EU, HR i Srbije.

Trostruko savezništvo, i idealni scenarij kojim nitko ne bi ginuo. Može i konfederacija.

Ako netko ipak odluči preko naših leđa i naših ljudi da rješava njihove razmirice, satrati sve u našoj sferi interesa. Uzimamo što hoćemo. Dosta više kulture i prenemaganja.

'Ko te ne zna, a ne voli !

Vrh

PostPostano: 06 sij 2024, 21:22 

Salivator je napisao/la:

Uglavnom, ako dodje do sranja, uspostava koridora. Da ne bi palo na pamet da dirnu naše dok se oni koškaju. Razmjena stanovništva i teritorija sa budućom SEKULARNOM Bosnom. Srbi ne daju Banja Luku niti Trebinje, jedino što nas zanima.

Znači Jajce bi nam glavno bilo, povezivanje teritorija sa maticom. Čitava Hercegovina sjeverno i zapadno od Neretve. (Više manje isto, dolina naša)

Što s ostalim enklavama?
Koje granice u Hercegovini?

Vrh

PostPostano: 06 sij 2024, 23:06 

Tomba17 je napisao/la:
laganini je napisao/la:
..i u čemu je problem... :neznam

U tebe.
Iz razloga što samo gledaš sebe i kako se okoristiti na mukama sunarodnjaka. Pravi postgranićevist.

…jedan argument il ne znas citat…bas naprotiv napisa sam da je ustavno pravo da branimo interes Hrvata ma gdje bili i to jedino HDZ radi..na banalnim primjerima oko onog usvajanja dice u Africi do oni budaletina u grčkoj al su naši i jedni i drugi da su najgori..isto tako dijaspora je nama briga broj jedan ne znam u cemu sam tinda do znanja da nije tako …koja je tvoja logika nemam pojma..

Vrh

PostPostano: 06 sij 2024, 23:35 

estoyAqui je napisao/la:
Salivator je napisao/la:

Što s ostalim enklavama?
Koje granice u Hercegovini?

Ako budu tri države, HR, Bosna i Srbija, mislim da enklave nemaju izgleda opstati. Jednostavno se moramo razmijeniti sa Bosnom.
U sastavu HR Bihać, Mrkonjić Grad, Jajce, Bugojno, Travnik, Jablanica i Konjic.
Izgubili bi kulturološki, al dobili bi teritorij kompaktan. Bosna gubi čitavu Hercegovinu, dobija Brčko(na zadovoljstvo HR).
-Šanse? Skoro pa nikakve da se nešto tako i dogodi.

U slučaju konfederacije, enklave ostaju kakve i jesu, naše, pod našim entitetom.
-Mala mogućnost.

U slučaju dvije države razgovaramo o Banja Luci i Trebinju, ostalo su nijanse.
-Veoma mala mogućnost.

Dakle, svaku nestabilnost u BiH možemo i moramo iskoristiti. Mi smo wild card u hipotetskom sukobu.
Posebno ako nas budu šupali opet.

Vrh

PostPostano: 06 sij 2024, 23:38 

laganini je napisao/la:
Tomba17 je napisao/la:

U tebe.

…jedan argument il ne znas citat…bas naprotiv napisa sam da je ustavno pravo da branimo interes Hrvata ma gdje bili i to jedino HDZ radi..na banalnim primjerima oko onog usvajanja dice u Africi do oni budaletina u grčkoj al su naši i jedni i drugi da su najgori..isto tako dijaspora je nama briga broj jedan ne znam u cemu sam tinda do znanja da nije tako …koja je tvoja logika nemam pojma..

Ustavno pravo braniti interes Hrvata na gdje god bili je nešto što se poziva i pozivao HDZRHovac Granić i svi granićevci danas. Isto i HDZRH kroz vođa Kosor, Sanader, Karamarko, Mesić…

I šta to od tih i tog bi?

Ovo što imsmo danas.
I tog u lisnicima navedenih.

Dovoljan argument?
Znaš li čitati ili ti treba podcast?

Ne, ne glasujem u RH niti sam ikada i zbog toga mi se *eb* za unutarnju politiku u RH, pa ne gledan njihove riječi već samo vidim njihova djela.

Čuj ustavno pravo.

A ustavna OBVEZA i neispunjavanje istog?

Šššššš…sad s nedjelje će se o tome….

Vrh

PostPostano: 06 sij 2024, 23:48 

Robbie MO je napisao/la:
Također, nestaje sva fronta i linija koja je prije bila između Srba i Hrvata.

Nema fronte između Livna i Srba, nema fronte između PŽ i Srba.

Srpske snage ne trebaju čuvati Savu i mogu se preraspodijeliti.

HV nije zaposlen sa RSK, niti frontom u Istočnoj Slavoniji.

HV ima samo jedan zadatak, a to je odsjeć Hercegovinu i izaći oko Zenice.

Vrh

PostPostano: 06 sij 2024, 23:52 

Zadat' će nam Ceha koju kartu, za svaki slučaj.

Vrh

PostPostano: 06 sij 2024, 23:52 

Hipotetski, Srbi se otcijepe i muslimani krenu u rat odnosno Ramo Isak vodi 10 korpusa u napad (tako danas rece, da ima 10 korpusa spremnih i da za par dana izlazi na Drinu) ne vidim logiku da okrenu oruzje na Hrvate. Sta dobiju time, i koje oni oruzje uopce imaju, zajednicka vojska je podijeljena na tri dijela i muslimani nemaju vojsku kao vojsku.

Imaju 10 korpusa istina :D ali salu na stranu, oni nemaju cime prijetiti Hrvatima a da Hrvati ne odgovore. Jedino, a to je na zalost itekako moguce, da opet muslimani pocnu klati Hrvate a da Zagreb ne uradi nista... odnosno uradi, posalje im pomoc.
Ja se u cijeloj prici samo Hrvata plasim, jer mi smo dokazani idioti.

Krenuti ce na srbe, ne znam, u kojem scenariju se nece umijesati vojska Srbije. A realno, ona ima kapacitete da slomi bilo kakav muslimanski napad.
Bilo kakav napad muslimana, podrazumjeva odgovor druge strane, a ako oni napadaju onda ne mogu racunati na kme kme heljp baznija i podrsku zapada. Mislim, da im zapad drzi stranu i sprjecava Srbe da se brane.

Prije bi bilo da EUFOR intervenira i da bi sukobi bili ogranicenog intenziteta, jer ni Dodik nema vojsku. Da moze naoruzati civile kao i Ramo Isak, ali nije ovo vise 1992. godina da mogu ratovati seoske straze u nedogled godinama. Sad postoje profesionalne vojske, jedna hrvatska druga srbijanska, specijalne brigade odlicno opremljene, avijacija, ti nasi Rafali bez ikakve smetnje mogu nanijeti nenadoknadive gubitke. Par bombi na strateske ciljeve i sta im ostaje, osim Gaza style ratovanja do istrebljenja.

Vrh

PostPostano: 07 sij 2024, 00:04 

NekoIme je napisao/la:
Pa ni ne govorim da bi trebalo dodrinašiti, već samo ističem činjenicu da možemo uzeti sve što je naše/bilo naše i što nam je strateški bitno. Dakle, po početku tog sukoba odmah zgrabiš HBŽ, HNŽ, SBŽ, ZHŽ, + Žepče, Komušinu, Usoru, Vareš i Kraljevu Sutjesku skupa sa koridorima do njih (Možda čak i Kotor Varoš, tako da uvijek imaš Banjaluku pod kontrolom), zauzmeš komplet Posavinu (ostaviš Srbima koridor širine kilometar) plus Hrvatski i Muslimanski dio Brčkog skupa sa Špionicama i povežeš preko Drijenče sa Hrvatskim naseljima oko Tuzle. Što se tiče USK, uzmeš Zavalje i onaj dio oko Martin Broda koji je HVO ionako držao, a ako Muslimani budu radili ikakve pizdarije komotno uspostavimo vojnu upravu nad kompletnim USK koji je ionako izoliran od ostatka FBiH. Možemo se čak i zajebavat pa im uzeti i ona poluprazna Hrvatska sela iznad Vogošće i proglasit HZ Vrhbosnu :zubati . Naravno, sve ovo je ekstremno malo vjerojatno, ali se lijepo podsjetiti kolike mogućnosti imamo naspram ostale dvije strane.

Ako uzmeš Ravne Brčko (i još povežeš sa Soli) prekinuo si koridor.

Vrh

PostPostano: 07 sij 2024, 00:09 

Salivator je napisao/la:

Stvar je u tome da mi uvijek moramo biti kulturni i civilizirani. Tu se razlikujemo od istočnih susjeda.

Ne treba zanemariti niti ljevicu koju boli tuki za BiH ili Hrvate u istoj, čast pojedincima.

Hrvatska i Srbija dopuštaju formiranje Bosne za Bošnjake, svojevrsna tampon zona(što BiH u biti i jeste), ali izrazito sekularna i pro-europska. Pod protektoratom EU, HR i Srbije.

Trostruko savezništvo, i idealni scenarij kojim nitko ne bi ginuo. Može i konfederacija.

Ako netko ipak odluči preko naših leđa i naših ljudi da rješava njihove razmirice, satrati sve u našoj sferi interesa. Uzimamo što hoćemo. Dosta više kulture i prenemaganja.

Bošnjaci neće dobiti ništa.
Eventualno možemo Srbima dati Tuzlu i Sarajevo, a zauzvrat uzeti BL i Trebinje (i Posavinu).

Zašto bi davali muslimanima, išta?
Tko bi tu bio sekularan i proeuropejac?
Pa oni među njima koji se ne pale na Osmanlije blebeću o nekakvoj bogumilskoj (islam prije islama) Bosni i o tome da tu nije bilo Hrvata (preko trećine starohrvatskih županija je bilo u današnjoj BiH).

I što bi im se puštalo sve južno i istočno od Neretve?
Hrvatska granica tu je trenutno granica fBiH.
Dole je Ravno, pola Čapljine, Stoca, istočni i Prenj.

Sve hrvatske i miješane županije su naše, ono što još možemo uzeti iber toga su USK i ZDK.
I dalje onda modificirati granice kako nam odgovaraju.

Vrh

PostPostano: 07 sij 2024, 00:14 

Salivator je napisao/la:

Ako budu tri države, HR, Bosna i Srbija, mislim da enklave nemaju izgleda opstati. Jednostavno se moramo razmijeniti sa Bosnom.

Neće biti tri države, Bošnjaci neće dobiti ništa.
Salivator je napisao/la:
U sastavu HR Bihać, Mrkonjić Grad, Jajce, Bugojno, Travnik, Jablanica i Konjic.
Izgubili bi kulturološki, al dobili bi teritorij kompaktan. Bosna gubi čitavu Hercegovinu, dobija Brčko(na zadovoljstvo HR).

Mrkonjić, osim što je u njemu poginuo Matijaš nije nešto bitan za nas.
Bitnija bi bila Pliva/Šipovo i gore Novi i Gradiška, možda i Prijedor čisto da se maknu Srbi od Jasenovca.

Također nam je bitna i Posavina.
Zašto bi muslimani dobili Brčko?
Da zajbavaju Srbe?

Salivator je napisao/la:
-Šanse? Skoro pa nikakve da se nešto tako i dogodi.

U slučaju konfederacije, enklave ostaju kakve i jesu, naše, pod našim entitetom.
-Mala mogućnost.

U slučaju dvije države razgovaramo o Banja Luci i Trebinju, ostalo su nijanse.
-Veoma mala mogućnost.

Tako će na kraju i biti.
Muslimana ima premalo da bi dobili državu.

A i da ih nema i da nisu fundamentalisti, "krivo" su posloženi.
Salivator je napisao/la:
Dakle, svaku nestabilnost u BiH možemo i moramo iskoristiti. Mi smo wild card u hipotetskom sukobu.
Posebno ako nas budu šupali opet.

Trebalo bi uzeti što se može.
Ali ne bih rekao da nam se dâ.

Vrh

PostPostano: 07 sij 2024, 00:15 

dudu je napisao/la:
HV ima samo jedan zadatak, a to je odsjeć Hercegovinu i izaći oko Zenice.

Zjenicu/Zinicu je držao Hrvoje Vukčić Hrvatinić, to je prastara hrvatska zemlja.

Inače, u samom gradu su Hrvati bili većina do 61.
Onda se tu naselila gomila muslimana iz okolnih sela, SFRJ stvarala "grad" na hrvatski račun.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 449 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 18  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: daramo, Groot, korne, micko52, Salivator i 27 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: