|
|
Stranica: 5/9.
|
[ 204 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
daramo
|
Naslov: Re: Katarina Peović-Ustaša: Ogroman broj stranih radnika ugrožava poziciju hrvatskog radnika Postano: 17 sij 2024, 21:11 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39786 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Drugarica salonska komunistica je po ovom pitanju u pravu. Možda jeste uz struju što se tiče socijalizma okoline iz koje potječe ali što se tiče imigracije tu je van struje ljevice po Europi ali i lokalnog SDP-a.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Katarina Peović-Ustaša: Ogroman broj stranih radnika ugrožava poziciju hrvatskog radnika Postano: 17 sij 2024, 21:12 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Moj i vaš problem s kapitalizmom je samo nedostatak kapitala. Kad ga imaš biraš u kakvom ćeš okruženju živjeti. ![Big Grin :D](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/biggrin.gif)
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Katarina Peović-Ustaša: Ogroman broj stranih radnika ugrožava poziciju hrvatskog radnika Postano: 17 sij 2024, 21:16 |
|
|
Kako je krenulo, citiraće se i Hitler. Ni on nije nešto volio "untermenschen" ekipe..
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Katarina Peović-Ustaša: Ogroman broj stranih radnika ugrožava poziciju hrvatskog radnika Postano: 17 sij 2024, 21:17 |
|
|
daramo je napisao/la: Drugarica salonska komunistica je po ovom pitanju u pravu. Možda jeste uz struju što se tiče socijalizma okoline iz koje potječe ali što se tiče imigracije tu je van struje ljevice po Europi ali i lokalnog SDP-a. Komunisti nisu isto što i socijalisti.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
daramo
|
Naslov: Re: Katarina Peović-Ustaša: Ogroman broj stranih radnika ugrožava poziciju hrvatskog radnika Postano: 17 sij 2024, 21:21 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39786 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Nije niti Marx, taj je Slavene smatrao nižom vrstom, po tom pitanju možete komotno i njega citirati, nije velika razlika.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Katarina Peović-Ustaša: Ogroman broj stranih radnika ugrožava poziciju hrvatskog radnika Postano: 17 sij 2024, 21:22 |
|
|
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1099 of 2558 - 42.96%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
daramo
|
Naslov: Re: Katarina Peović-Ustaša: Ogroman broj stranih radnika ugrožava poziciju hrvatskog radnika Postano: 17 sij 2024, 21:25 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: daramo je napisao/la: Drugarica salonska komunistica je po ovom pitanju u pravu. Možda jeste uz struju što se tiče socijalizma okoline iz koje potječe ali što se tiče imigracije tu je van struje ljevice po Europi ali i lokalnog SDP-a. Komunisti nisu isto što i socijalisti. Nacisti nisu isto što i fašisti.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
divizija
|
Naslov: Re: Katarina Peović-Ustaša: Ogroman broj stranih radnika ugrožava poziciju hrvatskog radnika Postano: 17 sij 2024, 22:24 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Kako je krenulo, citiraće se i Hitler. Ni on nije nešto volio "untermenschen" ekipe.. taj dio je prepušten Ukrajini, mi ćem još malo pričekati s time
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
divizija
|
Naslov: Re: Katarina Peović-Ustaša: Ogroman broj stranih radnika ugrožava poziciju hrvatskog radnika Postano: 17 sij 2024, 22:26 |
|
|
Bobovac je napisao/la: A Marx je rekao da su"imigranti pričuvna armija imperijalizma".
Znali su oni još tada sa us kapitalisti spremni da unište i svoju državu i naciju, samo kako bi akumulirali što više kapitala.
kapitalisti imaju dva moguća scenarija - jedno je započeti treći svjetski rat, drugo je uništit državu iznutra imigracijom i izazvat unutarnji sukob. u svakom slučaju, izazvat će krvoproliće
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Katarina Peović-Ustaša: Ogroman broj stranih radnika ugrožava poziciju hrvatskog radnika Postano: 17 sij 2024, 22:37 |
|
|
Uglavnom, žena se bori da se vratimo u tvornice, za reindustrijalizaciju. Da djeca nam budu ponosna radnička klasa.
Istovremeno, ona će s komparativnom književnošću bit elita koja živi na proračunu. Plaća joj oduvijek državna, sadašnji muž isto na proračunu.
Tvornicu je vidjela samo izvana a najveći joj je forte što joj je otac partizan oslobodio Rijeku.
Fala, neka Nepalaca.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
divizija
|
Naslov: Re: Katarina Peović-Ustaša: Ogroman broj stranih radnika ugrožava poziciju hrvatskog radnika Postano: 17 sij 2024, 22:58 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Fala, neka Nepalaca. želja ti se ispunila, svuda oko tebe
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Katarina Peović-Ustaša: Ogroman broj stranih radnika ugrožava poziciju hrvatskog radnika Postano: 17 sij 2024, 23:02 |
|
|
Jesu brate, na cesti izbijaju odsvakud na biciklima. A ne znam koja budala im da taxi vozit.
Kad skontam koliko ih je i nema problema s njima. Općenito s imigrantima koji su došli radit nema problema. Rintaju ljudi, nemaju vremena za pizdarije.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
weasel
|
Naslov: Re: Katarina Peović-Ustaša: Ogroman broj stranih radnika ugrožava poziciju hrvatskog radnika Postano: 17 sij 2024, 23:29 |
|
|
daramo je napisao/la: Drugarica salonska komunistica je po ovom pitanju u pravu. Možda jeste uz struju što se tiče socijalizma okoline iz koje potječe ali što se tiče imigracije tu je van struje ljevice po Europi ali i lokalnog SDP-a. Kata šmajser je oriđiđi komunjara, ove wannabe woke LGBT+ ljevičare bi drug staljin potrpao u gulag. Naši ljevičari su malo posebni po tom pitanju za razliku od europe.
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Katarina Peović-Ustaša: Ogroman broj stranih radnika ugrožava poziciju hrvatskog radnika Postano: 18 sij 2024, 00:35 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Jesu brate, na cesti izbijaju odsvakud na biciklima. A ne znam koja budala im da taxi vozit.
Kad skontam koliko ih je i nema problema s njima. Općenito s imigrantima koji su došli radit nema problema. Rintaju ljudi, nemaju vremena za pizdarije. https://www.vecernji.hr/zagreb/indijac- ... lwaQMejnkoTo je to. Ja ne vjerujem da oni polože kod nas. Meni se čini da oni njima priznaju vozačke. Ludilo.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Ceha
|
Naslov: Re: Katarina Peović-Ustaša: Ogroman broj stranih radnika ugrožava poziciju hrvatskog radnika Postano: 18 sij 2024, 01:36 |
|
|
weasel je napisao/la: daramo je napisao/la: Drugarica salonska komunistica je po ovom pitanju u pravu. Možda jeste uz struju što se tiče socijalizma okoline iz koje potječe ali što se tiče imigracije tu je van struje ljevice po Europi ali i lokalnog SDP-a. Kata šmajser je oriđiđi komunjara, ove wannabe woke LGBT+ ljevičare bi drug staljin potrpao u gulag. Naši ljevičari su malo posebni po tom pitanju za razliku od europe. Ma jedva čekam kada na sljedećim izborima izbrišu neke sekte poput Možemovaca. Ne bi toga ni bilo da mediji nisu toliko ljevi.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Flamel
|
Naslov: Re: Katarina Peović-Ustaša: Ogroman broj stranih radnika ugrožava poziciju hrvatskog radnika Postano: 18 sij 2024, 04:11 |
|
Pridružen/a: 08 srp 2019, 17:40 Postovi: 2023 Lokacija: Cetina-Vrbas, Mosor-Vranica
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Što je vama loše toliko u hr ekonomiji?
Da se makneš južno ili istočno od linije Jastrebarsko-Vrbovec na jedno mjesec dana shvatio bi što je toliko loše. Vi iz BiH kad se domognete Zegeja k'o da ste Boga uhvatili za bradu, ne znate za ništa drugo.
_________________ Kontra mraku, kontra sili, kontra rentijerstva, kontra klijentelizma
HDZ=SKH
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
dane-croatia
|
Naslov: Re: Katarina Peović-Ustaša: Ogroman broj stranih radnika ugrožava poziciju hrvatskog radnika Postano: 18 sij 2024, 05:51 |
|
|
Flamel je napisao/la: dane-croatia je napisao/la: Čak i u prirodnim znanostima po pitanju titula ima svega, a kamoli u družtvenim njezinog tipa. Za dobiti titule poslije doktorata, dovoljno ti je da budeš podpisan kano suradnik u nečijim tuđim člancima gdje si kakti sudjelovao. Ako si dio nečijeg kartela, znanstveni članci idu kano na pokretnoj traci. Kano što se već davno srozala vriednost diploma, tako se srozavaju i znanstvene titule...
Njezina znanstvenost se najbolje očituje u njezinom obožavanju druga Tita i samopropale bivše države. A izjave o radnicima, poviesti, politici... su kano da je pala s marsa. Ako se za takvu pamet namučila... A onom koji joj je dao neku titulu, pamet je još bolja nego njoj.
Na stranu sad njeni politički stavovi i angažman, slažem se da je hrvatska akademska sfera jedna velika močvara, no bez obzira na to titula izvanrednog profesora sigurno nije nešto što se dobiva na lijepe oči, neovisno o znanstvenoj grani. Bojim se da u njezinoj struci i na njezinom fakultetu napredovanje uvelike ovisi o političkim i svjetonazorskim stavovima pojedine osobe. Ako oni pretežito zagovaraju ljevičarske, liberalne i projugoslavenske stavove, možeš mislit kako će ti isti gurat nekog praktičnog katolika i hrvatskog domoljuba na tom istom fakultetu i stavljat njegovo ime kano suradnika u svoje znanstvene članke. Također, što misliš koje teme prevladavaju u današnjoj humanistici kojom se Katica bavi? Možeš mislit na koji način ti ,,humanisti'' pišu o temama pobačaja, istospolstva, žena... Katica im je izuzetno vriedna sa svojim neustrašivim borbenim nastupima u javnom prostoru.
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
dane-croatia
|
Naslov: Re: Katarina Peović-Ustaša: Ogroman broj stranih radnika ugrožava poziciju hrvatskog radnika Postano: 18 sij 2024, 05:57 |
|
|
Flamel je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Da se cijeli FF sutra ukine, nitko ne bi primjetio. Nije to Strojarstvo.
A i riječki FF sigurno nije u rangu Zg.
Komparativna književnost joj je struka a glavni radovi konunistički. Iz Rijeke.
To ti je kao da si iz Širokog i pun si desničarske ideologije. Stvarno čudno.
To nije protiv struje i alternativa, nego plivanje uz struju koja donosi beneficije. E, znao sam baš da ćeš ovako nešto napisati. Vama STEM-ovcima je sve što ne uključuje nule i jedinice, matematičke formule, ili barem upotrebu alata bezvrijedno, ali što ću vam ja. A i ti tvoji FSB-ovci su krasni pizduni, što se nisu oglasili ni jedan put u zadnjih 20 godina u vezi nakaradne strukture hrvatske ekonomije? Pa tehnologija je ta koja donosi dodatnu vrijednost. Na žalost nam se o hrvatskom gospodarstvu oglašavaju ljudi poput Katice, kojima je jugoslavensko gospodarstvo i dalje vrh napredka. Katica stručno o gospodarstvu i politici (parafraziram): Kako smo nekad super živili, imali smo puno tvornica, Tito nam davao stanove, svi smo bili jednaki, radnici su samoupravljali, u partiji je vladala demokracija, Tito nije bio diktator već samo lagano autoritativan, a Tuđman je bio diktator i lopov, prije je bilo sve pošteno, a onda uz pomoć Tuđmana došli lopovi iz Hercegovine i pokrali nam Hrvatsku koju je Tito ostavio u blagostanju i bogatstvu...
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
dane-croatia
|
Naslov: Re: Katarina Peović-Ustaša: Ogroman broj stranih radnika ugrožava poziciju hrvatskog radnika Postano: 18 sij 2024, 06:13 |
|
|
Uglavnom, svi mi znamo da je odlazak domaćih ljudi i dolazak nekih stranaca nešto loše. Svi mi znamo što je tko krivo napravio i što se ne bi smijelo napraviti, ali bojim se da nitko ne zna što bi trebalo napraviti. Svi bi mi bez ikakvog znanja i saznanja nešto bubali što treba napraviti ali bez da sami budemo odgovorni za posljedice koje bi naše odluke mogle izazvati. Svi bi mi rado uništavali korupciju i uhljebe, dizali radnicima plaće na 2.000 EUR, vodili samostalnu politiku, branili migrantima ulaz u Hrvatsku, tjerali i poticali obitelji da imaju najamnje 4 djece..., ali iskreno nismo u stanju promieniti niti sami sebe, a kamoli nešto drugo. Prijatelju, oko sebe imaš ljude kakve imaš (korumpirane, koji gledaju svoju guzicu i koji se ne vole žrtvovat...), ti si takav kakav jesi (želiš živit u komociji, voliš o svemu reći što misliš i voliš u svemu biti najpametniji, a mrziš da za išta budeš odgovoran pak da te netko poslije proziva...).
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
dane-croatia
|
Naslov: Re: Katarina Peović-Ustaša: Ogroman broj stranih radnika ugrožava poziciju hrvatskog radnika Postano: 18 sij 2024, 07:12 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Mislim realno, struka joj je profesorica kroatistike i komparativne književnosti.
Kako ona može išta znati o ekonomiji, industriji i zarađivanju novca.
Ali priznajem joj energiju i aktivizam. Toga na drugoj strani kronično fali. Nije baš tako: Od 2005. radi na Odsjeku za kulturalne studije Filozofskog fakulteta u Rijeci (2005. asistentica, 2012. docentica, 2019. izvanredna profesorica), gdje predaje kolegije iz područja i kulturalne teorije. Ove kulturalne teorije (studije) zadiru u sve i svašta: https://www.enciklopedija.hr/clanak/34557Citat: kulturalni studiji, skupni naziv za postdisciplinarnu društveno-političku analizu suvremenih kulturnih pojava na raznorodnim metodološkim temeljima marksizma, strukturalizma, poststrukturalizma, analitike moći i feminističke kritike. Kulturalni studiji nastali su nakon II. svjetskog rata zbog velikih društveno-političkih promjena i omasovljenja kulturne proizvodnje, najprije u Velikoj Britaniji, gdje je Richard Hoggart 1964. osnovao Centar za suvremene kulturalne studije (CCCS) u Birminghamu. U radovima R. Hoggarta, R. Williamsa i Edwarda Palmera Thompsona, utemeljitelja kulturalnih studija, došlo je do preokreta u poimanju kulture. Ona se, protivno liberalno-humanističkoj tradiciji, ne opisuje samo kao umjetničko i intelektualno naslijeđe ni kao proces duhovnoga napretka nego kao »određen način života naroda, razdoblja ili skupine« (R. Williams) te obuhvaća i popularnu ili masovnu kulturu, potisnutu u spomenutoj tradiciji. Takva se »obična kultura« zato određuje kao poprište političke borbe oko značenja, nazora i vrijednosti. Kulturni proizvodi nisu odraz ili posljedica određene društvene strukture, nego kroz svakodnevnu uporabu sudjeluju u njezinu nastanku i trajanju. U tom se okviru popularna kultura razotkriva kao prostor djelomične uspostave i održanja društvene hegemonije, te kao jedno od temeljnih područja nastanka i poricanja klasnih, spolnih i rasnih društvenih podjela (Stuart Hall). Da li netko u tom području rada može zamisliti nekog domoljuba ili praktičnog kršćanina? Ljevičari su od svojih političkih stavova, svjetonazora i svog aktivizma napravili službenu akademsku znanost...
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Imota
|
Naslov: Re: Katarina Peović-Ustaša: Ogroman broj stranih radnika ugrožava poziciju hrvatskog radnika Postano: 18 sij 2024, 08:21 |
|
|
I boljševici su veći Hrvati od hadezenjara ![smijeh :smijeh](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/smijeh.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Katarina Peović-Ustaša: Ogroman broj stranih radnika ugrožava poziciju hrvatskog radnika Postano: 18 sij 2024, 09:51 |
|
|
Evo sad me Nepalac vozi u taxiju. I o.k. vozi.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Posljednji mohikanac
|
Naslov: Re: Katarina Peović-Ustaša: Ogroman broj stranih radnika ugrožava poziciju hrvatskog radnika Postano: 18 sij 2024, 10:02 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Evo sad me Nepalac vozi u taxiju. I o.k. vozi. Koja taxi firma? I kad smo kod dotične imali li ona radnog staža izvan politike, a posebice u realnom sektoru?
_________________ Schwarzenegger u Predatoru.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Bobovac
|
Naslov: Re: Katarina Peović-Ustaša: Ogroman broj stranih radnika ugrožava poziciju hrvatskog radnika Postano: 18 sij 2024, 11:17 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25890 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Evo sad me Nepalac vozi u taxiju. I o.k. vozi. Junuzu draže da hrani imigrante nego naše ljude.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Katarina Peović-Ustaša: Ogroman broj stranih radnika ugrožava poziciju hrvatskog radnika Postano: 18 sij 2024, 11:40 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Evo sad me Nepalac vozi u taxiju. I o.k. vozi. Junuzu draže da hrani imigrante nego naše ljude. Pa ne možeš birat kad naručiš taxi. Ti imaš neku čudnu priču. Ja bih naše ljude, što više naših ljudi, ne bih ni Srbe a pogotovo muslimane bilo koje fele. Nije pitanje što bi ti htio, nego da ne radi ovaj Nepalac tko bi radio? Sumnjam da bi i ti htio da podižeš dijete 20 g. pa da postane vozač taxija. Ti si kao i Kata: neka drugi prave i podižu djecu i ako može neka budu rudari, radnici u tvornicama a ja ću mlatimudanit za dobre pare.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 9 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|