|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 14 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Hroboatos
|
Naslov: dronovi Postano: 21 sij 2024, 01:02 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: dronovi Postano: 21 sij 2024, 01:52 |
|
Pridružen/a: 14 ruj 2009, 17:26 Postovi: 17469 Lokacija: Drina je na granici!
|
Imas pp
_________________ Onu istu našu košulju pripremi, Na tavan je stavi, za mene je spremi, Bit će ona opet i sinu po mjeri Kao što je bila mom djedu i meni.
|
|
Vrh |
|
 |
Hroboatos
|
Naslov: Re: dronovi Postano: 21 sij 2024, 01:55 |
|
|
MiB je napisao/la: Imas pp Hebiga, ispao sam šlampav pri c-p.
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: dronovi Postano: 21 sij 2024, 01:57 |
|
|
https://orqafpv.com/ , a ne kineski dji fpv koji dominira tržištem
_________________ Onu istu našu košulju pripremi, Na tavan je stavi, za mene je spremi, Bit će ona opet i sinu po mjeri Kao što je bila mom djedu i meni.
|
|
Vrh |
|
 |
Hroboatos
|
Naslov: Re: dronovi Postano: 21 sij 2024, 02:02 |
|
|
MiB je napisao/la: https://orqafpv.com/ , a ne kineski dji fpv koji dominira tržištem Te rafali, te dronovi...pa što čekamo 
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: dronovi Postano: 21 sij 2024, 02:10 |
|
|
Rafali su garant mira u RH i "hrvatskom svetu".
ORQA fpv naočale imaju dobru recenziju među testerima, ali su ograničeni proizvodnim kapacitetima, te na kraju opet ovise o dji tehnologiji. Kada naprave svoje rješenje konkurentno kinezima za prijenos video signala sa drona do naočala onda možemo reći kako su uspjeli.
Za njihove naočale veći interes pokazuje vojska / namjenska industrija koje ih vidi kao sredstvo za 360 pogled iz oklopnjaka, na čemu rade sa nekom baltičkom tvrtkom.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: dronovi Postano: 21 sij 2024, 09:29 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60546 Lokacija: DAZP HQ
|
Sjećam se te Orqe kad su tek kretali, tj. prije nego su krenuli, samo je doo osnovan, šteta što su šmugnuli u Njemačku dijelom s poslom.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: dronovi Postano: 22 sij 2024, 17:47 |
|
|
Sad svi prave dronove, a do prije koju godinu, uglavnom samo Kinezi.
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: dronovi Postano: 22 lip 2024, 09:41 |
|
|
Pred US zakonodavcima je prijedlog zabrane DJI tehnologije na području USA. Ako bude izglasan, zabraniti će se uvoz i prodaja njihovih uređaja koji imaju WIFI konekcije, tj dronovi, dijelovi za ftp dronove, razne vrste kamera.
|
|
Vrh |
|
 |
Brane
|
Naslov: Re: dronovi Postano: 28 srp 2024, 20:29 |
|
|
To je trebalo davno zabranit bez signala za praćenje moralo bi biti zabranjeno posjedovanje, a kamoli korištenje drona.
Najbolji primjer je slovenac koji je ometao dronom kanader pri gašenju. WTF
Meni osobno je još uvijek sumnjiv pad vojnog helikoptera Kiowa i pogibija 2 pilota HRZ-a, iako su ti helikopteri jako loši. Vrlo lako moguće da se dron zabio u helikopter
_________________ JA SAM ZAGREB !!!
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: dronovi Postano: 28 srp 2024, 21:13 |
|
|
DJI dronovi imaju fly app koja bilježi sve podatke leta ( vrijeme, koordinate, visina, brzina, ..) i pri prvom spajanju na internet salje ih na log servere. Obično je to odmah ako se koristi mobilni internet, a najkasnije kod update app ili firmwarea. Agencije za nadzor zračnog prostora i policija mogu zatražiti u bilo kojem trenutku podatke o letovima dronova na svom području. Recimo na mom dji accountu su zabiljezeni svi moji letovi.
Amerikanci se plaše kineskog špijuniranja preko tih uređaja, ali i potencijalnih terorističkih napada s obzirom da mogu ponijeti nešto tereta.
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: dronovi Postano: 22 lis 2024, 00:06 |
|
|
Prije par dana DJI predstavio AIR 3s dron sa inteligentnim "return to home" rješenjem, prednjim lidarom za poboljšano izbjegavanje prepreka i unaprijeđenim kamerama.
Osobno čekam mavic 4 pro za planiranu avanturu.
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: dronovi Postano: 13 pro 2024, 13:23 |
|
|
Orqa osigurala 5,8 milijuna eura za razvoj autonomnih dronova Citat: Orqa mjesečno proizvodi i prodaje tisuće dron komponenti, radio sustava, dronova, naočala za pilote i kontrolera, jedinstveno je pozicionirana da odgovori na ključne globalne izazove. Taj trend dodatno potvrđuje trenutni sukob u Ukrajini, gdje se mjesečno koristi na tisuće dronova, pokazujući potrebu za masovno proizvedenim, troškovno učinkovitim rješenjima. Nadalje, nedavni incidenti u Crvenom moru, gdje su niskobudžetni Huti dronovi poremetili globalne opskrbne lance, ističu stratešku važnost pristupačnih dronova i protu-dronskih sustava.
'Nalazimo se na tehnološkoj prekretnici gdje sposobnost proizvodnje i implementacije velikih količina pristupačnih, visokoučinkovitih dronova može redefinirati bojišnicu i šire,' izjavio je Srđan Kovačević, izvršni direktor (CEO) Orqe. 'Ovo financiranje omogućit će nam ostvarivanje puno ambicioznijeg tehnološkog plana i pozicionirati Orqu kao vodećeg dobavljača tehnologija za bespilotne sustave na Zapadu. Ne gradimo samo ‘zapadni DJI’, već želimo razviti snažan i otporan ekosustav zapadnih dobavljača naprednih bespilotnih sustava za obrambene i Enterprise aplikacije.'
Investicija Lightspeeda u Orqu temelji se na njihovom iskustvu s tvrtkama poput Helsing (GER) i Anduril (USA), koje su redefinirale obrambeni sektor s naprednim autonomnim sustavima i rješenjima temeljenim na umjetnoj inteligenciji. Antoine Moyroud, partner u Lightspeed Venture Partnersu, komentirao je: 'Orqa je jedinstveno pozicionirana za iskorištavanje rastuće potražnje za skalabilnim rješenjima dronova. Njihova vizija izgradnje zapadne alternative kineskom DJI-ju, uz njihovu predanost izgradnji globalnog lidera s europskim korijenima, čini ovo iznimno uzbudljivom investicijom.' https://www.tportal.hr/tehno/clanak/orq ... a-20241213
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: dronovi Postano: 14 pro 2024, 08:25 |
|
|
Dokumentarac u kojemu FPV piloti govore o dronovima. Možemo vidjeti kako najpoznatiji piloti podjednako korisite ORQA naočale kao i one kineskog giganta DJI.
|
|
Vrh |
|
 |
|
Stranica: 1/1.
|
[ 14 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: goran2hr i 31 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|