|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 22 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
MiB
|
Naslov: Ukrajinci, Hrvati i Bošnjaci love Zubaka Postano: 29 sij 2024, 19:53 |
|
|
Citat: "Glavna svjetska vijest je velika akcija SBU-a, dakle sigurnosne službe Ukrajine, u kojoj su uhićeni neki bivši i sadašnji dužnosnici Ukrajinskog Ministarstva Obrane, uključujući zamjenika ministra Olekdandra Liieva i to zbog sheme izvlačenja novca za nabavu municije, koji je trebala nabaviti hrvatska tvrtka WDG Promet u vlasništvu Matiasa Zubaka, iza koje stoji njegov otac, Zvonko Zubak. Uhićenima, koje se optužuje kao organiziranu skupinu, prijeti kazna do 12 godina zatvora. Ukupna financijska šteta je oko 36 milijuna eura, dok se sumnja da je otprilike trećinu ovog iznosa nenamjenski podigla i potrošila hrvatska tvrtka, odnosno otac i sin Zubak. Vjerujem da sam svojim radom i sudjelovanjem u ovoj istrazi i ukrajinskom filmu medija "Hromadske", nakon kojeg je krenula akcija sigurnosne službe, sačuvao obraz Hrvatske, čiji će dužnosnici morati dati neka objašnjenja, jer bio sam prvi novinar na tlu Europe, koji je objavljivao dokaze i informirao hrvatske vlasti, uključujući i predsjednika Vlade o cijeloj aferi, tako da su imali vremena i razloga da reagiraju prije Ukrajinaca. Hvala svima koji su otpočetka vjerovali u ono što radim i davali mi podršku." - Marin Vlahović Citat: - Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine provjerava okolnosti kupnje postrojenja za proizvodnju eksploziva Vitezit, eventualno kupljenog za sredstva Ministarstva obrane Ukrajine, koji su dodijeljeni za ugovor o isporuci minobacačkih granata. - Prema Radio Libertyju, Lviv Arsenal uključio je slovačku tvrtku Sevotech kako bi ispunio ugovor. Sevotech, sa svoje strane, surađuje s WDG Promet sa sjedištem u Zagrebu, - Slučajno, vlasnik hrvatskog WDG Prometa Matias Zubak, sin hrvatskog trgovca oružjem Zvonka Zubaka, kupio postrojenje za proizvodnju eksploziva Vitezit u Bosni i Hercegovini u prosincu 2022. za € 5,5 milijuna. - Iako se određuje uloga svakog od sudionika programa, u Hrvatskoj je vjerojatno planirano nabaviti minobacačke granate E sad je najebao i on i sin mu.
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MiB
|
Naslov: Re: Ukrajinci, Hrvati i Bošnjaci love Zubaka Postano: 29 sij 2024, 19:58 |
|
|
Citat: UKRAJINSKA sigurnosna služba kaže da je otkrila korupciju u kupnji oružja od strane vojske u vrijednosti od oko 40 milijuna dolara.
SBU je rekao da je pod istragom pet visokopozicioniranih ljudi u ministarstvu obrane i na strani dobavljača oružja.
Rečeno je da su dužnosnici obrane potpisali ugovor za 100.000 minobacačkih granata u kolovozu 2022. godine, piše BBC.
Plaćeno unaprijed, minobacači nisu nikad dostavljeni Plaćanje je izvršeno unaprijed, s tim da su neka sredstva prebačena u inozemstvo, ali oružje nikada nije dostavljeno.
Korupcija je glavni kamen spoticanja u pokušaju Ukrajine da se pridruži Europskoj uniji.
SBU je rekao da je istraga razotkrila dužnosnike ministarstva obrane i menadžere dobavljača oružja Lviv Arsenala, "koji su ukrali gotovo 1.5 milijardi grivni u kupnji granata".
"Prema istrazi, u malverzacije su uključeni bivši i sadašnji visoki dužnosnici ministarstva obrane i čelnici povezanih firmi", navodi se.
Jedan je uhićen dok je pokušavao pobjeći iz Ukrajine SBU je rekao da, unatoč ugovoru za granate koji je dogovoren šest mjeseci nakon što je Rusija pokrenula svoju potpunu invaziju na Ukrajinu, niti jedna topnička granata nije poslana.
Jedan od osumnjičenih uhićen je dok je pokušavao napustiti Ukrajinu i trenutno je u pritvoru, priopćila je SBU.
Ukrajinski glavni tužitelj kaže da su ukradena sredstva zaplijenjena i da će biti vraćena u obrambeni proračun.
Zelenski u kolovozu smijenio sve zadužene za vojno regrutiranje Problemi oko korupcije godinama prate Ukrajinu. Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski naveo je borbu protiv korupcije kao jedan od svojih glavnih prioriteta kada je došao na vlast 2019. godine.
Najnovije optužbe dolaze u trenutku kada republikanci u Sjedinjenim Državama odbijaju napore predsjednika Joea Bidena da pošalje više pomoći Ukrajini.
Ministar obrane Oleksij Reznikov smijenjen je prošlog rujna zbog raznih slučajeva korupcije unatoč tome što je uživao čvrstu reputaciju u predstavljanju Ukrajine u njezinim razgovorima sa zapadnim saveznicima.
Premda se ne tvrdi da je osobno upleten u korupciju, nekoliko slučajeva pogodilo je vojsku pod njegovim vodstvom, jedan za opskrbu vojnika hranom, drugi za nabavu prikladne odjeće za vojnike.
Ukrajina se počela oporavljati od korupcije, pokazuju istraživanja Ukrajina je bila rangirana na 116. mjesto od 180 zemalja prema indeksu percepcije korupcije za 2022. koji provodi organizacija za kampanje i istraživanje Transparency International.
Ali antikorupcijski napori počinju donositi promjene. Jedna je od samo 10 zemalja koje se stalno penju na ljestvici Transparency Internationala, popevši se za 28 mjesta u deset godina.
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MiB
|
Naslov: Re: Ukrajinci, Hrvati i Bošnjaci love Zubaka Postano: 11 lis 2025, 14:57 |
|
|
|
Ukrajina objavila tjeralicu za sinom hrvatskog trgovca oružjem
UKRAJINA je raspisala potjernicu protiv Matiasa Zubaka, sina hrvatskog trgovca oružjem Zvonka Zubaka.
Ministarstvo unutarnjih poslova Ukrajine na svojoj je službenoj web stranici, u rubrici traženih osoba, navelo Matiasa Zubaka kao osobu koja se skriva od istražnih tijela te zemlje, u sklopu istrage koju vodi Sigurnosna služba Ukrajine. Formalno, on se tretira kao osumnjičenik u odsutnosti. Kako neslužbeno doznaje Žurnal.info, ova bi tjeralica uskoro trebala biti dostavljena i Interpolu, što znači i nadležnim institucijama u Hrvatskoj te Bosni i Hercegovini.
Podsjetimo, riječ je o nabavi oružja koju je ukrajinsko Ministarstvo obrane ugovorilo s domaćom tvrtkom Lviv Arsenal. Isporuka 100 tisuća minobacačkih granata u vrijednosti od 37,6 milijuna dolara nije realizirana. Nabava se trebala odvijati preko slovačke tvrtke Sevotech te hrvatskog WDG prometa kao isporučitelja, o čemu je Žurnal ranije pisao.
"Zubak uzeo milijune eura od Ukrajinaca, a nije im isporučio granate"
WDG promet je tvrtka koja je u vlasništvu Matiasa Zubaka, bivšeg nogometaša i sina trgovca oružjem Zvonka Zubaka. WGD promet i njegov poslovni partner iz Slovačke, tvrtka Sevotech, nisu ukrajinskom ministarstvu obrane isporučili ugovorene količine granata, iako su im za to u prosincu 2022. godine avansno uplaćena 3.2 milijuna eura, pisao je Žurnal u listopadu 2023. godine.
Mostov saborski zastupnik Nikola Grmoja izjavio je tada da dobiva "ozbiljne prijetnje" od ljudi koji "figuriraju kao jako opasni", samo zato što je tražio da se propita afera oko isporuke oružja Ukrajini u kojoj je ukrajinsko ministarstvo obrane oštećeno. Kazao je da se radi o "velikoj aferi" s isporukom oružja Ukrajini.
"Hrvatska strana raskid ugovora obrazložila neozbiljnošću Ukrajinaca"
Ukrajinci su posao nabavke granata težak 36.6 milijuna dolara povjerili domaćoj tvrtki Lvov Arsenal, a potom su sklopljeni ugovori sa Sevotechom i WDG Prometom, navodi Žurnal. Naglašavaju da je sve počelo u kolovozu 2022. godine
Žurnal se poziva na dokumentaciju koja je objavljena u ukrajinskim medijima, ali i na reakciju koju je tim povodom uputio direktor Sevotecha Jan Hodermarsky. Pišu da je Sevotech angažirao tvornicu iz Hrvatske koja je na raspolaganju imala granate kalibra 120 mm, ali ih nije bila spremna isporučiti prije nego što bude uplaćeno 50 posto avansa.
Prema Žurnalu, Hodermarsky je kazao da Lvov Arsenal nije odmah izvršio avansno plaćanje. Dodaju da je direktor slovačke tvrtke ispričao da je "hrvatska ugovorna strana raskinula ugovor o isporuci mina i to obrazložila neozbiljnošću ukrajinske strane i njihovom neshvatljivom igrom".
Žurnal dodaje da je problem nastao jer novac nikada nije vraćen Ukrajini, iako oružje nije isporučeno. WDG promet je neizvršenje ugovorene isporuke i nevraćanje novca opravdao administrativnim problemima, tvrdi Žurnal. "Ukrajinska strana nije mogla dobiti tranzitne dozvole, što je otežalo realizaciju ovog ugovora", navodno je poručio Matias Zubak ukrajinskom ministarstvu obrane u ožujku 2023. godine.
"Istodobno, u očekivanju mogućih komplikacija, WDG promet je uspio pronaći alternativni izvor nabave tražene robe kako bi ispunio ugovor. Nudimo dvije mogućnosti. WDG promet traži dodatnu uplatu od 7% kako bismo mogli osigurati robu, u ovom slučaju možemo je isporučiti u roku od 60 dana. Ako ne, tvrtka WDG spremna je vratiti primljeni depozit", dodao je Zubak tada, piše Žurnal.
Zubak: Ukrajinski novac za granate ukrao je češki bankar
Zvonko Zubak je, nakon objave teksta Žurnala 2023. godine, rekao da puno stvari vezanih uz slučaj mora biti tajno. "Što se tiče samog posla, imali smo banku preko koje smo počeli raditi i ta je banka jedno vrijeme s nama počela raditi pa nas je u naredna dva-tri mjeseca usmeno obavijestila da nas kao istražuje njihova porezna institucija, gdje je meni bilo sumnjivo zašto, nema razloga. I to je teklo od ožujka do lipnja", rekao je Zubak.
"Ne smije se to znati, sinu i meni je to bilo sumnjivo pa smo angažirali gospodina koji je pokušao stupiti s bankom u kontakt, ali su oni odbijali svaki kontakt. Nisu mog sina i njega ni osobno htjeli primiti, onda znate o kojoj se banci radi", rekao je Zubak. Rekao je da se radi o ukrajinsko-američkom novcu: "Radi se o oko 5.6 milijuna eura koje je banka uzela na svoje privatne račune."
Na pitanje zašto su poslovali s Ukrajinom preko češke banke, Zubak je rekao: "Pokušali smo otvoriti račun kod naše banke, ali s obzirom na mene i ono što sam učinio za svoju zemlju, vjerojatno sam neprijatelj. Banka nije htjela dati da tu poslujemo i onda smo našli štedionicu. Da smo imali račun u našoj banci, to se ne bi dogodilo."
Zubak je tada rekao da se zna gdje je nestali novac: "Znamo gdje su ti novci. Vlasnik je skidao novce na suprugu, galeriju, znamo da je skidao novce. Ukrajinskom ministarstvu je jasno da je g. Bahbuh uzeo novac od nas, ali to je zapravo njihov novac."
Na pitanje nije li ispao naivan ako su zavlačeni od trećeg mjeseca, rekao je: "Sigurno sam vjerovao, možda… Ali to je drugo pitanje, mi smo dalje radili i nemamo problem s ukrajinskim ministarstvom, osim što oni sad od žrtve pokušavaju napraviti lopova." Unatoč brojnim pitanjima, Zubak ističe da ima posla po cijelom svijetu i da mu vrata nisu zatvorena, pa ni u Ukrajini. "Radimo čisto i ne možemo raditi bez čistih dokumenata."
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
| Vrh |
|
 |
|
goran2hr
|
Naslov: Re: Ukrajinci, Hrvati i Bošnjaci love Zubaka Postano: 11 lis 2025, 16:47 |
|
|
|
Gospodin Zubak se nije trebao baviti sa glupostima i upetljavati se u tuđi rat. Kakvi crni Ukrajinci... Tko se je s njima usrećio?!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MiB
|
Naslov: Re: Ukrajinci, Hrvati i Bošnjaci love Zubaka Postano: 11 lis 2025, 17:01 |
|
|
|
Ratni profiter, a ne gospodin.
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
| Vrh |
|
 |
|
goran2hr
|
Naslov: Re: Ukrajinci, Hrvati i Bošnjaci love Zubaka Postano: 11 lis 2025, 17:36 |
|
|
|
U naslovu stoji kako ga love Hrvati?! Zašto bi ga mi lovili? Kako bi se umilili Ukrajincima i Muslimanima? Kada je nama trebalo, čovjek nam je bio dobar. Ukrajinci iz Hrvatske izmuzu 66.600.000,00 € godišnje, a sada bi se mi trebali uzbuđivati zbog "ukrajinskih" 3.200.000,00 €, koje je na kraju ukrao neki Čeh. Slično kao kada su Argentinci sudili svoje zbog "nezakonite" prodaje oružja Hrvatskoj (vrijeme DR), a "naši" nesretnici s njima surađivali. Ili kada su "naši" hvatali neke Hrvate, koji su se obogatili na američkoj burzi (imali su informaciju kako će se spojiti dvije tvornice sportske opreme), jer su to zatražili Amerikanci. Da su se neki američki torbari obogatili na Hrvatskoj (legalno ili ne), baš bi ih oni u SAD-u progonili.
No, nije se trebao upetljavati u naoružavanje Zelenskog. Poučan slučaj.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MiB
|
Naslov: Re: Ukrajinci, Hrvati i Bošnjaci love Zubaka Postano: 11 lis 2025, 17:49 |
|
|
|
Šteta što nismo imali institucije da ga ulove zajedno sa suradnicima zbog pronevjera za vrijeme DR.
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
| Vrh |
|
 |
|
goran2hr
|
Naslov: Re: Ukrajinci, Hrvati i Bošnjaci love Zubaka Postano: 11 lis 2025, 19:09 |
|
|
MiB je napisao/la: Šteta što nismo imali institucije da ga ulove zajedno sa suradnicima zbog pronevjera za vrijeme DR. Po međunarodnom pravu - on je bio u prekršaju. No, kako bi Vi to onda izveli, a da sve bude po zakonu, po nas povoljnije? I je li se u toj gužvi okoristio baš on ili netko drugi. Do nas je oprema stigla. Svojedobno je i ministar Jozo Radoš bio šokiran, kako se oružje za RH nabavljalo protuzakonito i od kojekakvih švercera. Jedino nije rekao kako bi on to TADA učinio, da sve bude po zakonu, a cijene korektne.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Ukrajinci, Hrvati i Bošnjaci love Zubaka Postano: 11 lis 2025, 21:18 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MiB
|
Naslov: Re: Ukrajinci, Hrvati i Bošnjaci love Zubaka Postano: 11 lis 2025, 23:51 |
|
|
goran2hr je napisao/la: MiB je napisao/la: Šteta što nismo imali institucije da ga ulove zajedno sa suradnicima zbog pronevjera za vrijeme DR. Po međunarodnom pravu - on je bio u prekršaju. No, kako bi Vi to onda izveli, a da sve bude po zakonu, po nas povoljnije? I je li se u toj gužvi okoristio baš on ili netko drugi. Do nas je oprema stigla. Svojedobno je i ministar Jozo Radoš bio šokiran, kako se oružje za RH nabavljalo protuzakonito i od kojekakvih švercera. Jedino nije rekao kako bi on to TADA učinio, da sve bude po zakonu, a cijene korektne. Je li ti misliš kako je vozač autobusa koji jedva govori hrvatski i njemački jezik u stanju sklapati ugovore za veliku trgovinu oružjem, uspostavljati kontakte, itd? U ex-SSSR po oružje išao kao teklić, sa novcima koje mu je Tuđman dao i vezama koje su još od vremena SFRJ održavali Hrvati kao agenti UDBE i KOS-a.
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
| Vrh |
|
 |
|
goran2hr
|
Naslov: Re: Ukrajinci, Hrvati i Bošnjaci love Zubaka Postano: 12 lis 2025, 08:46 |
|
|
MiB je napisao/la: goran2hr je napisao/la: Po međunarodnom pravu - on je bio u prekršaju. No, kako bi Vi to onda izveli, a da sve bude po zakonu, po nas povoljnije? I je li se u toj gužvi okoristio baš on ili netko drugi. Do nas je oprema stigla. Svojedobno je i ministar Jozo Radoš bio šokiran, kako se oružje za RH nabavljalo protuzakonito i od kojekakvih švercera. Jedino nije rekao kako bi on to TADA učinio, da sve bude po zakonu, a cijene korektne.
Je li ti misliš kako je jedan vozač autobusa koji jedva govori hrvatski i njemački jezik u stanju sklapati velike trgovine pružja, usposzavljati kontakte itd? U ex-SSSR po oružje išao kao teklić, sa novcima koje mu je Tuđman dao i vezama koje su još od vremena SFRJ održavali Hrvati kao agenti UDBE i KOS-a. Očito je gospodin Zubak to mogao i dokazao u praksi ( https://www.vecernji.hr/vijesti/ruski-p ... te-1162920). Ja nikada nisam bio impresioniran nečijim titulama i školskom spremom, nego inteligencijom, stavovima i rezultatima. Vama bi više ogovaralo da je tim procesom upravljao neki fini vojno obrazovani gospodin poput Joze Radoša ili pukovnika poliglote Ive Sanadera, no Božja volja je bila, da smo imali vozača autobusa Zubaka, konobara Norca, vodoinstalatera Koradea, šofera Rojsa i njima slične. Kada nam je trebalo, gospodin Zubak nam je valjao i naše granate smo dobili. To što sada petlja sa Ukrajincima smatram budalaštinom. I još ga Čeh prevari...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MiB
|
Naslov: Re: Ukrajinci, Hrvati i Bošnjaci love Zubaka Postano: 12 lis 2025, 11:24 |
|
|
|
On je bio običan teklić, pismonoša, sa novcem koji nije njegov. Poslove su iz pozadine ugovarali mnogo sposobniji. Njegov zadatak je bio riskirati život, dok nosi torbe tuđeg novca.
Dakle nešto najbliže onome što danas za narkokartele rade mule.
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
| Vrh |
|
 |
|
goran2hr
|
Naslov: Re: Ukrajinci, Hrvati i Bošnjaci love Zubaka Postano: 12 lis 2025, 13:58 |
|
|
MiB je napisao/la: On je bio običan teklić, pismonoša, sa novcem koji nije njegov. Poslove su iz pozadine ugovarali mnogo sposobniji. Njegov zadatak je bio riskirati život, dok nosi torbe tuđeg novca.
Dakle nešto najbliže onome što danas za narkokartele rade mule. Prošlo je ~ 30 godina od rata. Pa sačekajmo još toliko, ako poživimo, da se otvore arhive, pa nam postanu poznata imena zaista zaslužnih. I da onda njih slavimo. Možda Buda Lončar? Ili Mate Granić? No, dok se to ne dogodi, za mene će gospodin Zubak biti pozitivac i osobno su mu zahvalan. Od onog streljiva u puški koje sam dobio za "Oluju", do onih MiGova koji su nam tada "grmili" iznad glave. Ako je bio samo "mula" (a znamo da nije), pa uspio je donijeti novce gdje je trebalo, za razliku od čekova iz Australije koji nikada nisu stigli tamo gdje su bili upućeni.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Brane
|
Naslov: Re: Ukrajinci, Hrvati i Bošnjaci love Zubaka Postano: 12 lis 2025, 14:01 |
|
|
Zvone mi je susjed Pavo mi je pokojnom ćaći servisiro Auto, bio je extra majstor možda i najbolji u ZG za VW, mislim da mu je žena tada vodila računovodstvo. Moram se složit sa Goranom, da li je netko uzeo lovu to mi je manje bitno, glavno da se nabavilo šta se trebalo za HV. Kikaša nikad nisam "prebolio", da nam KOS mrkne kompletan Cargo avion oružja i to kad nam je najviše trebalo, niti danas mi nije drago kad se sjetim toga.
_________________ JA SAM ZAGREB !!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Brane
|
Naslov: Re: Ukrajinci, Hrvati i Bošnjaci love Zubaka Postano: 12 lis 2025, 14:05 |
|
|
goran2hr je napisao/la: Prošlo je ~ 30 godina od rata. Pa sačekajmo još toliko, ako poživimo, da se otvore arhive Čuo sam jednu suludu priču iz tog vremena... Dio ovi hercegovaca po ZG misli da je general Zagorac bio vanbračni sin Predsjednika Tuđmana!?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
goran2hr
|
Naslov: Re: Ukrajinci, Hrvati i Bošnjaci love Zubaka Postano: 12 lis 2025, 14:10 |
|
|
Brane je napisao/la: Zvone mi je susjed Pavo mi je pokojnom ćaći servisiro Auto, bio je extra majstor možda i najbolji u ZG za VW, mislim da mu je žena tada vodila računovodstvo. Moram se složit sa Goranom, da li je netko uzeo lovu to mi je manje bitno, glavno da se nabavilo šta se trebalo za HV. Kikaša nikad nisam "prebolio", da nam KOS mrkne kompletan Cargo avion oružja i to kad nam je najviše trebalo, niti danas mi nije drago kad se sjetim toga. Kritičan sam prema svim "uspješno iseljenim vojarnama", osobito nakon IX mjeseca 1991., gdje je dopušteno JNA da iz okruženja izvuče ljudstvo i tehniku, a za sobom ostavi vandalizirane i minirane objekte. A osobito taj idiotski dogovor, po kojem je dozvoljeno JNA, da iz Zagreba odleti taj zrakoplov sa oružjem, koje su naravno kasnije upotrijebili protiv Hrvata. Pa da je izgorio - bolje bi bilo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MiB
|
Naslov: Re: Ukrajinci, Hrvati i Bošnjaci love Zubaka Postano: 12 lis 2025, 16:01 |
|
|
goran2hr je napisao/la: MiB je napisao/la: On je bio običan teklić, pismonoša, sa novcem koji nije njegov. Poslove su iz pozadine ugovarali mnogo sposobniji. Njegov zadatak je bio riskirati život, dok nosi torbe tuđeg novca.
Dakle nešto najbliže onome što danas za narkokartele rade mule. Prošlo je ~ 30 godina od rata. Pa sačekajmo još toliko, ako poživimo, da se otvore arhive, pa nam postanu poznata imena zaista zaslužnih. I da onda njih slavimo. Možda Buda Lončar? Ili Mate Granić? No, dok se to ne dogodi, za mene će gospodin Zubak biti pozitivac i osobno su mu zahvalan. Od onog streljiva u puški koje sam dobio za "Oluju", do onih MiGova koji su nam tada "grmili" iznad glave. Ako je bio samo "mula" (a znamo da nije), pa uspio je donijeti novce gdje je trebalo, za razliku od čekova iz Australije koji nikada nisu stigli tamo gdje su bili upućeni. Mula i ništa više. Nosio novac i zamrčio kao i ostali, doduše manje, ali pala kašika u med. Zna on dobro tko je i koliko stavljao sebi u džep, tko drži njega i koga on u šaci. Kada je tako sposoban, što nije nabavio oružje za HVO u rodnoj Posavini???
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
| Vrh |
|
 |
|
goran2hr
|
Naslov: Re: Ukrajinci, Hrvati i Bošnjaci love Zubaka Postano: 18 lis 2025, 20:06 |
|
|
MiB je napisao/la: goran2hr je napisao/la: Prošlo je ~ 30 godina od rata. Pa sačekajmo još toliko, ako poživimo, da se otvore arhive, pa nam postanu poznata imena zaista zaslužnih. I da onda njih slavimo. Možda Buda Lončar? Ili Mate Granić? No, dok se to ne dogodi, za mene će gospodin Zubak biti pozitivac i osobno su mu zahvalan. Od onog streljiva u puški koje sam dobio za "Oluju", do onih MiGova koji su nam tada "grmili" iznad glave. Ako je bio samo "mula" (a znamo da nije), pa uspio je donijeti novce gdje je trebalo, za razliku od čekova iz Australije koji nikada nisu stigli tamo gdje su bili upućeni.
Mula i ništa više. Nosio novac i zamrčio kao i ostali, doduše manje, ali pala kašika u med. Zna on dobro tko je i koliko stavljao sebi u džep, tko drži njega i koga on u šaci. Kada je tako sposoban, što nije nabavio oružje za HVO u rodnoj Posavini??? https://www.dnevno.hr/vijesti/kako-su-r ... u-3093493/Pa sad?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MiB
|
Naslov: Re: Ukrajinci, Hrvati i Bošnjaci love Zubaka Postano: 18 lis 2025, 20:22 |
|
|
|
dnevno.hr? dnevno.rs?
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Brane
|
Naslov: Re: Ukrajinci, Hrvati i Bošnjaci love Zubaka Postano: 19 lis 2025, 15:22 |
|
|
Menem oslobođen optužbi za šverc oružja Hrvatskojhttps://www.tportal.hr/vijesti/clanak/m ... _refresh=1 Citat: Bivši argentinski predsjednik Carlos Menem (1989.-1999.), sadašnji senator, oslobođen je optužbi u utorak nakon trogodišnjeg procesa zbog krijumčarenja oružja u Hrvatsku
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MiB
|
Naslov: Re: Ukrajinci, Hrvati i Bošnjaci love Zubaka Postano: 22 lis 2025, 08:32 |
|
|
Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) jutros su započeli operativnu akciju kodnog naziva "Barut" po nalogu POSKOK-a, a u vezi sumnjive prodaje nekadašnjeg giganta namjenske industrije "Vitezit". Akcija se realizuje na više lokacija na području Srednjobosanskog kantona, a kako saznajemo četiri osobe su uhapšene na području Viteza, Bugojna i Travnika. Među osobama koje su meta akcije su i članovi porodice kontroverznog trgovca oružjem Zvonke Zubaka koji je kupio dio kompanije "Vitezit". Policijski službenici i istražitelji na teretu rade s ciljem dokumentovanja krivičnih djela Zlouptreba položaja ili ovlaštenja, Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija. Istragom je obuhvaćeno više osoba u vezi sa postupkom prodaje imovine "PS Vitezit doo Vitez" u stečaju, namijenjenu za proizvodnju naoružanja i vojne opreme, te zbog krivičnih djela za koja se sumnja da su počinjena nakon što je kupac "WDG doo Zagreb" ušao u posjed ove firme. U toku su pretresi u "PS Vitez doo" u stečaju, pravnom licu "WDG doo Vitez" i na više lokacija na području Srednjobosanskog kantona. https://www.klix.ba/vijesti/bih/akcija- ... /251022018
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MiB
|
Naslov: Re: Ukrajinci, Hrvati i Bošnjaci love Zubaka Postano: 23 lis 2025, 12:06 |
|
|
https://www.klix.ba/vijesti/bih/akcija- ... /251023067Tomislav Zubak, Behrija Huseinbegović, Josip Rajić i Nikola Ćato, koji su uhapšeni jučer u sklopu akcije "Barut", predati su u nadležnost Posebnog odjela Federalnog tužilaštva. Oni će biti zadržani u zakonskom roku od 24 sata, a nakon čega će postupajući tužilac donijeti odluku o eventualnom prijedlogu za pritvor. Tomislav Zubak, odgovorno lice "WGD doo" Vitez, je inače sin kontroverznog trgovca oružjem Zvonka Zubaka.
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Stranica: 1/1.
|
[ 22 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|