Citat:
"Glavna svjetska vijest je velika akcija SBU-a, dakle sigurnosne službe Ukrajine, u kojoj su uhićeni neki bivši i sadašnji dužnosnici Ukrajinskog Ministarstva Obrane, uključujući zamjenika ministra Olekdandra Liieva i to zbog sheme izvlačenja novca za nabavu municije, koji je trebala nabaviti hrvatska tvrtka WDG Promet u vlasništvu Matiasa Zubaka, iza koje stoji njegov otac, Zvonko Zubak. Uhićenima, koje se optužuje kao organiziranu skupinu, prijeti kazna do 12 godina zatvora. Ukupna financijska šteta je oko 36 milijuna eura, dok se sumnja da je otprilike trećinu ovog iznosa nenamjenski podigla i potrošila hrvatska tvrtka, odnosno otac i sin Zubak. Vjerujem da sam svojim radom i sudjelovanjem u ovoj istrazi i ukrajinskom filmu medija "Hromadske", nakon kojeg je krenula akcija sigurnosne službe, sačuvao obraz Hrvatske, čiji će dužnosnici morati dati neka objašnjenja, jer bio sam prvi novinar na tlu Europe, koji je objavljivao dokaze i informirao hrvatske vlasti, uključujući i predsjednika Vlade o cijeloj aferi, tako da su imali vremena i razloga da reagiraju prije Ukrajinaca. Hvala svima koji su otpočetka vjerovali u ono što radim i davali mi podršku."
- Marin Vlahović
Citat:
- Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine provjerava okolnosti kupnje postrojenja za proizvodnju eksploziva Vitezit, eventualno kupljenog za sredstva Ministarstva obrane Ukrajine, koji su dodijeljeni za ugovor o isporuci minobacačkih granata.
- Prema Radio Libertyju, Lviv Arsenal uključio je slovačku tvrtku Sevotech kako bi ispunio ugovor. Sevotech, sa svoje strane, surađuje s WDG Promet sa sjedištem u Zagrebu,
- Slučajno, vlasnik hrvatskog WDG Prometa Matias Zubak, sin hrvatskog trgovca oružjem Zvonka Zubaka, kupio postrojenje za proizvodnju eksploziva Vitezit u Bosni i Hercegovini u prosincu 2022. za € 5,5 milijuna.
- Iako se određuje uloga svakog od sudionika programa, u Hrvatskoj je vjerojatno planirano nabaviti minobacačke granate
E sad je najebao i on i sin mu.