HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 03 sij 2025, 05:14.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 117 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Život muškarca iza 45.-e
PostPostano: 13 vel 2024, 14:33 

zaba1111 je napisao/la:
Tako da mislim da nema potrebe igrati igre, pošteno, dosljedno i pravedno je recept, a podrazumjeva se i radnički udarno.

:palacgore1

I najmanje umara.

It's probably me...

Vrh

PostPostano: 13 vel 2024, 16:32 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Koliko god vi Zabu dizali u nebesa, uvjeren sam da će njegova hanuma kad-tad pucat si u glavu.

Gdje ćeš to čovjeku reći. Stvarno, ali stvarno Junuze, moraš nekad razmisliti prije nego svašta napišeš. :zubati

1062 of 2558 - 41.52%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 13 vel 2024, 16:34 

dane-croatia je napisao/la:
Kvačice, imaš u Bibliji primjera gdje Bog prihvaća žensku samovolju i odluku. Na osnovu odluke i ženina nagovaranja, praotac Abraham protjeruje sina Ismaila.
Ili
Na osnovu odluke Izakove žene, a protivno Izaku, baštinik postaje Jakov, a ne stariji Ezav i Bog to prihvaća. Ima i još primjera.

Ja se podpuno slažem da mužko i žensko ne mogu biti isto, ali iz izkustva znam da onaj muž koji ne promišlja o savjetima svoje žene, ili čak nema povjerenja u to da žena u mnogim stvarima može presudit u nekoj odluci, otežava život cieloj obitelji, a onda i samom sebi.
Puno je mužkih takvih da prvo naprave, a onda skuže da su zeznuli. Ako takav ima promišljenu ženu, onda je budala ako ju ne sluša...
Nema niti jednakih žena niti mužkaraca...

Nismo svi isti naravno. Ima i visokih žena, ali su prosječno niže od muškaraca.

Ne znam Dane, zvučiš mi kao da nisi oženjen, barem ne duže vrijeme. :zubati

1062 of 2558 - 41.52%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 13 vel 2024, 16:38 

Naša Kvačica je napisao/la:
Koliko god vi Zabu dizali u nebesa, uvjeren sam da će njegova hanuma kad-tad pucat si u glavu.

Gdje ćeš to čovjeku reći. Stvarno, ali stvarno Junuze, moraš nekad razmisliti prije nego svašta napišeš. :zubati

Ja moram odmarat nakon svakog njegovog posta. Možeš mislit kako je to uživo. :zubati

Vrh

PostPostano: 13 vel 2024, 17:07 

Ja moram odmarat nakon svakog njegovog posta. Možeš mislit kako je to uživo. :zubati

De nemoj zahebavat, Zaba je meni top! :palacgore1

Vrh

PostPostano: 13 vel 2024, 17:20 

Malo sam se dotakao i ovakvih ko June.
U mojoj kući hvala Bogu, vlada ljubav prije svega , zatim red, sklad, kultura, poštivanje i uvažavanje samih sebe, a i svih ostslih.
I tako kad se za blagdane okupi šira obitelj, moja žena, daleko sposobnija od ostalih prisutnih žena tako najviše i doprinese u pripremi. Jer poput mene nema živaca gledat kenjkanje, čekanje da mater napravi, da vidi ko će i šta će koliko, čekat da njihovi muževi odrade svoje...
Za svo to vrijeme mene ne bude jer ja uglavnom radim i sad kad dođe svečani ručak, ove kažu hajde mi ćemo pospremiti i oprati jer ti si najviše pripremila i sve je to u redu.
Ali onda dolazi, ali. Naime ja se se ustanem od stola po navici jer nisam naučio prat suđe, dok ostali muževi preuzimaju spremanje jednog jebenog stola i tu se javlja Junuz sindrom, moja em bolja fizički, bolje kuha, ima bolju karijeru i opet ne traži od mene da ja pospremam, ne zato što je maloumna nego zato što je pravedna i zna da sam ja do jučer radio, a ona je na odmoru već tjedan dana, a i zna da ja nemam živaca za to, a ona to voli.
I tada Junuzi promjene facu, i međuse komentiraju kako smo mi, a prije svega ja primitivni, a u stvari im se javljaju kompleksi jer nisu uspostavili skald i ljubav koja vlada među nama.
A s druge strane dok oni pizde iako je moja obitelj najviše doprinijela tom zajedničkom druženju i fizički i materijalno, mi se njima, ja i žena, smijemo kako su pičići i kako su im žene ni za šta.
E sad mi smo primitivni i sretni, a oni su moderni i frustrirani. Svako ima svoj izbor.
Da se opet nebi kakav June zabunio moram ponoviti da ja puno više ukupno radim od svoje žene.

Vrh

PostPostano: 13 vel 2024, 17:21 

A koliko ih znaš M. da pregovara i razgovara sa ženom. To rade samo udavi.

Normalni muški 95 % stvari prepuste ženama. Mogu se kladit da se posvađa oko boje zidova ili vrste zavjesa. :zubati

Odoh odmorit od ovog posta iznad. Udav. :D

Vrh

PostPostano: 13 vel 2024, 18:08 

Kvačice, imaš u Bibliji primjera gdje Bog prihvaća žensku samovolju i odluku. Na osnovu odluke i ženina nagovaranja, praotac Abraham protjeruje sina Ismaila.
Ili
Na osnovu odluke Izakove žene, a protivno Izaku, baštinik postaje Jakov, a ne stariji Ezav i Bog to prihvaća. Ima i još primjera.

Ja se podpuno slažem da mužko i žensko ne mogu biti isto, ali iz izkustva znam da onaj muž koji ne promišlja o savjetima svoje žene, ili čak nema povjerenja u to da žena u mnogim stvarima može presudit u nekoj odluci, otežava život cieloj obitelji, a onda i samom sebi.
Puno je mužkih takvih da prvo naprave, a onda skuže da su zeznuli. Ako takav ima promišljenu ženu, onda je budala ako ju ne sluša...
Nema niti jednakih žena niti mužkaraca...

Prošao jedno desetljeće, a tu su i djeca... Ali nije da samo govorim iz vlastitog života. A što se tiče moje obitelji, kano što rekoh jake žene su prisutne genercaijama unazad 100 godina.

Tjeranje toga da mužki mora biti na silu prvi i glavni, može kod nekog nestabilnog mužkog izazvat frustracije a time razdor i nasilje u obitelji...

Vrh

PostPostano: 13 vel 2024, 18:55 

It's probably me...

Vrh

PostPostano: 13 vel 2024, 19:49 

Prošao jedno desetljeće, a tu su i djeca... Ali nije da samo govorim iz vlastitog života. A što se tiče moje obitelji, kano što rekoh jake žene su prisutne genercaijama unazad 100 godina.

Tjeranje toga da mužki mora biti na silu prvi i glavni, može kod nekog nestabilnog mužkog izazvat frustracije a time razdor i nasilje u obitelji...

…i moju kuću prate te jake zene…ne mislim tjelesno ..

Vrh

PostPostano: 15 vel 2024, 16:21 

Evo jedno interesantno zapažanje.
Ponukan ovom temom spominjem ženi ta blagdanska pospremanja stola i kaže ona da vidi mene da tako skakućem oko stola da me više ne bi vidila ko muškarca.
Da se krivo ne shvati nemam ništa protiv toga da muškarci rade kućne poslove, ali mi smo se jednostavno tako podijelili ja više radim izvan, a ona u kući, a ja ukupno dosta više. Ali da ću radit kućne poslove samo zato što sam muško, odnosno zato da moderni tupani ne bi rekli da sam radi toga primitivan, to neće ići, niti to moja žena, kao žena na mjestu, ostvarena, pravedna i razumna, od mene traži, osim u izvanrednim okolnostima, a inače sam joj reko da ne mora ni ona što se mene tiče brisat prašine i slične stvari i da to može uvijek već spomenuta susjeda, to se nekad i desi, ali ženi to jednostavno nije mrsko iako i ona radi i ima dobru plaću.
E sad ono što smo zapazili na temi.
Već sam spomenuo kako se muškarci, ali i žene, iz obitelji uzmeškolje kad vide jedan takav " primitivan" odnos poput našeg.
Logično se zapitati zašto se ja i moja na takve stvari njima smijemo, a oni se frustriraju zbog nas, trebalo bi biti obrnuto jer oni su moderni, a mi zaostali.
Pa upravo je razlog u tome, mi nemamo kompleks, radimo onako kako mislimo da je bolje, a oni kad vide zdrav odnos, sretnu ženu, a ne namrgođena poput njihovih, dobiju u kutku podsvijesti taj osjećaj mučnine, kako je i na ovoj temi potvrdio i Junuz, jer se osjete manje muškarcima.

Dakle mlađi muškarci, nemojte misliti da ne valja raditi kućne poslove, ali raditi ih samo zato što tako mora moderan muškarac, mada bio bogataš i poduzetnik poput mog zeta i njegove nezaposlene žene, nije dobar način za imati dobar brak i zadovoljnu ženu, što je iznimno bitna stvar za dobar život.

Vrh

PostPostano: 15 vel 2024, 19:31 

Najvažnije je ne dopustiti nikome izvana (čak ni roditeljima), da niti savjetuju a kamoli određuju ili miešaju se kako bi se muž i žena trebali ponašati. Izvana mogu doći samo kompleksi, frustracije i nemir po pitanju savjeta unutar neke obitelji. Glavno je da muž i žena nadopunjuju jedno drugo, a ostali sa strane neka ne kuhaju i pomažu im samo po pitanju čuvanja i odgoja djece, a kako su si oni međusobno posložili stvari to se nikog ne tiče. Naravno, okolinu se jedino tiče njhov odnos ako se radi o nekom očitom nasilju i zlostavljanju...

Ali u jedno sam siguran, za svakog mužkog i za svako žensko postoji neki savršeni par koji ga negdje čeka.

Vrh

PostPostano: 15 vel 2024, 19:33 

Meni moja ne da da se petljam oko kuhinje, pospremanja, bilo što izuzev nabavke, bacit smeće, skuhat kavu i slično.

Doduše kad je pitala šta znaš od kućanskih poslova, rekao sam u šali dignut noge kad usisavaš i izgleda primilo se.

Vrh

PostPostano: 15 vel 2024, 19:46 

Mislim da i nije bitno pospremaš li ili ne, nije stvar u tome. Osobno uradim dosta stvari po kući, skuham ručak češće nego žena, pospremim čim vidim da je nešto prljavo itd.

Rekao bih da je poanta u tome je li to tvoja odluka ili radiš jer misliš da moraš. Ako odlučiš nešto uraditi, to je zato jer ti osobno misliš da tako treba. Cijela srž je u tome da muškarac preuzima odgovornost. Muškarac donosi odluke.

Ženski mozak nije građen za donošenje odluka. Može naravno donositi odluke ako mora, ali žena nije sretna ako mora stalno odlučivati. Kontra primjer kod nas bi bio recimo multi-tasking. Muškarci na silu mogu raditi više stvari paralelno ali opet nisu sretni. Žene su puno bolje u multi-taskingu.

1062 of 2558 - 41.52%

Vrh

PostPostano: 15 vel 2024, 19:50 

Mislim da i nije bitno pospremaš li ili ne, nije stvar u tome. Osobno uradim dosta stvari po kući, skuham ručak češće nego žena, pospremim čim vidim da je nešto prljavo itd.

Rekao bih da je poanta u tome je li to tvoja odluka ili radiš jer misliš da moraš. Ako odlučiš nešto uraditi, to je zato jer ti osobno misliš da tako treba. Cijela srž je u tome da muškarac preuzima odgovornost. Muškarac donosi odluke.

Ženski mozak nije građen za donošenje odluka. Može naravno donositi odluke ako mora, ali žena nije sretna ako mora stalno odlučivati. Kontra primjer kod nas bi bio recimo multi-tasking. Muškarci na silu mogu raditi više stvari paralelno ali opet nisu sretni. Žene su puno bolje u multi-taskingu.

multi taksing mi je u banani, samo sam dobar u kriznim situacijama prepoznat i odlučit se za prioritete, s tim mnogi imaju problema.

Vrh

PostPostano: 18 vel 2024, 09:07 

Zaba piše doktorsku disertaciju o sklanjanju suđa sa stola. Meni je to puno jednostavnije, počistim stol jer ne podnosim nered a ne zato jer sam moderan ili tradicionalan.

Može biti da muž jede ranije, a žena radi popodne i sad ako on ostavi sve na stolu da se dokazao prijateljima kao glava obitelji to je po ljeti raj za smrad, muhe, žohare i ostalo.

Vrh

PostPostano: 18 vel 2024, 10:31 

Njemu žena odradi sve samo da ga ne sluša, taj udav od svega pravi udavštinu.

Ja jučer šetao psa sat, radio oko kuće i po kući, skuhao ručak, oprao suđe :D , razvozio djecu, pisao po forumu tu, 3 sata bajkao po Sljemenu i opet imao vremena kad nisam znao što bih sa sobom. Uopće ne gledam što drugi rade.

Neobično zvuči više volim radit za druge nego da drugi rade za mene. Dok god si u akciji i dok god nekome si potreban, postoji i razlog za boravak na ovom dunjaluku.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 117 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: