|
|
Stranica: 6/6.
|
[ 134 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Reis Sejdo
|
Naslov: Re: Povijest Istre Postano: 03 ožu 2024, 20:05 |
|
|
Kako u Mostaru tararajkaju (istarska i kvarnerska tradicionalna glazba)
_________________ Federacija BiH: Sveto rimsko carstvo hrvatskog naroda
|
|
Vrh |
|
|
Reis Sejdo
|
Naslov: Re: Povijest Istre Postano: 03 ožu 2024, 20:06 |
|
|
Ova istarska ljestvica tonova je totalni mindfuck.
|
|
Vrh |
|
|
Reis Sejdo
|
Naslov: Re: Povijest Istre Postano: 03 ožu 2024, 20:15 |
|
|
Ljudi se smiju kako je "neuštimano" i depresivno i da fulavaju sve tonove, ali tako mora biti Navikle su nam uši na standardnu harmonijsku ljestvicu.
|
|
Vrh |
|
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Povijest Istre Postano: 03 ožu 2024, 21:08 |
|
|
Kako sam stariji, tako mi sve više leži i gušt mi je slušati bilo kakvu hrvatsku narodnu glasbu. Istarska glasba mi je poseban gušt kano i ojkanje i gange.
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Povijest Istre Postano: 03 ožu 2024, 21:52 |
|
|
Pa dobar dio Istre, JZ istarski, okolica Pule, i je hercegovačkog porijekla. SZ istarski je pak južnodalmatinskog...
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Povijest Istre Postano: 03 ožu 2024, 22:23 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76276 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Ceha je napisao/la: Pa dobar dio Istre, JZ istarski, okolica Pule, i je hercegovačkog porijekla. SZ istarski je pak južnodalmatinskog... Je li se to vidi po prezimenima, ili je migracija bila prije prezimena? Ako je Peroj crnogorski, koliko tek Hercegovaca i Bosanaca ima, ili sekundarnih koji su prvo Liku/Dalmaciju naselili pa došli u Istru kao Ličani/Dalmatinci.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Povijest Istre Postano: 03 ožu 2024, 23:18 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Ceha je napisao/la: Pa dobar dio Istre, JZ istarski, okolica Pule, i je hercegovačkog porijekla. SZ istarski je pak južnodalmatinskog... Je li se to vidi po prezimenima, ili je migracija bila prije prezimena? Ako je Peroj crnogorski, koliko tek Hercegovaca i Bosanaca ima, ili sekundarnih koji su prvo Liku/Dalmaciju naselili pa došli u Istru kao Ličani/Dalmatinci. Migracija je išla kroz Zadar. Imaš kartu na kraju ovog rada; https://hrcak.srce.hr/file/212621Pola Istre bi trebala biti Hercegovina. A od ove preostale polovice bi dobar dio trebao biti Lika.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Povijest Istre Postano: 03 ožu 2024, 23:20 |
|
|
Za prezimena ne znam, mislim da je prije, ali nisam siguran.
|
|
Vrh |
|
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Povijest Istre Postano: 04 ožu 2024, 06:17 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Ceha je napisao/la: Pa dobar dio Istre, JZ istarski, okolica Pule, i je hercegovačkog porijekla. SZ istarski je pak južnodalmatinskog... Je li se to vidi po prezimenima, ili je migracija bila prije prezimena? Ako je Peroj crnogorski, koliko tek Hercegovaca i Bosanaca ima, ili sekundarnih koji su prvo Liku/Dalmaciju naselili pa došli u Istru kao Ličani/Dalmatinci. Naravno. Pod izvorne Istrijane spadaju Marići, Klarići, Mandići, Bačići...
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|