|
|
Stranica: 18/18.
|
[ 445 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Vraćanje obveznog vojnog roka u Hrvatskoj Postano: 19 vel 2024, 17:43 |
|
|
goran2hr je napisao/la: MiB je napisao/la: Neborbene postrojbe:
- Sanitet - Kuhinja (kuhari, spremačice, nabava) - Logistika (vozačice, skladišta, protokolisanje) - Radionice (inženjerski poslovi, mehaničarki poslovi) - Obavještajne zadaće (radari, besposadni sustavi, video nadzori, prisluškivanja, obrada obavještajnih podataka,.. )
Borbene postrojbe:
- vozačice oklopnih vozila - topništvo - mornarica - inženjerija
Silvovanja u vojsci su daleko manja pojava nego na ulici / privatnim zabavama / diskotekama.
Ovo što ste nabrojali pod neborbene postrojbe, to sve može i bez vojnog roka. Uz neka ograničenja. Sanitet da, ali ne blizu prve linije (koga će one nositi ili izvlačiti). Medicinske sestre i liječnice, koje to ionako već rade. Administracija - da, ali opet nepotrebna vojna obuka. Kod nas u zapovjedništvu radilo ih je nekoliko, nosile su odore, javljale se na telefon, nisu išle na frontu (što je bilo u redu). Logistika? Veza, ali ne blizu linije. Šoferi? Čega? Bilo je dovoljno profesionalnih vozača u gardi (kamioni, autobusi, labudica), nisam vidio niti jednu ženu. Nama su održavali tehniku (sve muškarci) bivša "civilna lica iz JNA", odlični majstori. Kakve žene, kakve banane. Obavještajne zadaće? Ne znam. Valjda?! Da uvaljaju Talibanima rodne teorije? Borbene postrojbe? Ne baš... Pa vjerojatno ima iznimaka, žena aktivnih sportašica sa borilačkim vještinama, viših od 180 cm, s nekim temeljom u civilnom obrazovanju i uostalom motiviranošću. Za njih otvoriti neku dragovoljnu mogućnost, ali govorimo o iznimkama, a ne obaveznom ročnom sastavu. Ja ih u borbu poslao ne bi. Negdje dalje od linije - možda?! Sada ih (žena) u HV-u ima koliko ima. Povratkom obaveznog vojnog roka (i za žene), njihov postotak raste, moguće i na 40%, a statistika onda počinje raditi svoje. Mladi muškarci, masa žena, optužbe prave ili lažne, odštete... Otprilike ovako - https://en.wikipedia.org/wiki/Sexual_as ... s_militaryPonavljam se, ali više bi za sigurnost Hrvatske značilo da se udaju i rode barem 3 djece, nego ludorije, jučer po Afganistanu, sutra tko zna gdje... Može li onda kompromis, samo one koje imaju manje od 3 djece dužne su ići u prve borbene redove poginuti za Hrvatsku? Valjda mora neke koristi biti od njih. AKo neće da rađaju, onda su kvalificirane za prvu crtu.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1126 of 2558 - 44.02%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
Noname01
|
Naslov: Re: Vraćanje obveznog vojnog roka u Hrvatskoj Postano: 19 vel 2024, 17:59 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: goran2hr je napisao/la: Ovo što ste nabrojali pod neborbene postrojbe, to sve može i bez vojnog roka. Uz neka ograničenja. Sanitet da, ali ne blizu prve linije (koga će one nositi ili izvlačiti). Medicinske sestre i liječnice, koje to ionako već rade. Administracija - da, ali opet nepotrebna vojna obuka. Kod nas u zapovjedništvu radilo ih je nekoliko, nosile su odore, javljale se na telefon, nisu išle na frontu (što je bilo u redu). Logistika? Veza, ali ne blizu linije. Šoferi? Čega? Bilo je dovoljno profesionalnih vozača u gardi (kamioni, autobusi, labudica), nisam vidio niti jednu ženu. Nama su održavali tehniku (sve muškarci) bivša "civilna lica iz JNA", odlični majstori. Kakve žene, kakve banane. Obavještajne zadaće? Ne znam. Valjda?! Da uvaljaju Talibanima rodne teorije? Borbene postrojbe? Ne baš... Pa vjerojatno ima iznimaka, žena aktivnih sportašica sa borilačkim vještinama, viših od 180 cm, s nekim temeljom u civilnom obrazovanju i uostalom motiviranošću. Za njih otvoriti neku dragovoljnu mogućnost, ali govorimo o iznimkama, a ne obaveznom ročnom sastavu. Ja ih u borbu poslao ne bi. Negdje dalje od linije - možda?! Sada ih (žena) u HV-u ima koliko ima. Povratkom obaveznog vojnog roka (i za žene), njihov postotak raste, moguće i na 40%, a statistika onda počinje raditi svoje. Mladi muškarci, masa žena, optužbe prave ili lažne, odštete... Otprilike ovako - https://en.wikipedia.org/wiki/Sexual_as ... s_militaryPonavljam se, ali više bi za sigurnost Hrvatske značilo da se udaju i rode barem 3 djece, nego ludorije, jučer po Afganistanu, sutra tko zna gdje... Može li onda kompromis, samo one koje imaju manje od 3 djece dužne su ići u prve borbene redove poginuti za Hrvatsku? Valjda mora neke koristi biti od njih. AKo neće da rađaju, onda su kvalificirane za prvu crtu. Dobro si ovo izvukao. U komandose i te grupe su išli većinom mlađi ljudi,bez djece itd. Svaka koja nema djecu ili ne planira nema šta vrijedno izgubiti,a samim tim može u bunker,tranšej
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Vraćanje obveznog vojnog roka u Hrvatskoj Postano: 19 vel 2024, 18:30 |
|
Pridružen/a: 14 ruj 2009, 17:26 Postovi: 17536 Lokacija: Drina je na granici!
|
Auuu, pa imao sam ja jednu celu historiju na krstarici dok nisu posumnjali.
Ali što tebe uopće zanima vojni rok u RH? Koji mentol moraš biti zabadati nos u našu guzicu?
_________________ Onu istu našu košulju pripremi, Na tavan je stavi, za mene je spremi, Bit će ona opet i sinu po mjeri Kao što je bila mom djedu i meni.
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Vraćanje obveznog vojnog roka u Hrvatskoj Postano: 19 vel 2024, 19:21 |
|
|
Znači sa zadovoljstvom nos u guzicu.
_________________ Onu istu našu košulju pripremi, Na tavan je stavi, za mene je spremi, Bit će ona opet i sinu po mjeri Kao što je bila mom djedu i meni.
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Vraćanje obveznog vojnog roka u Hrvatskoj Postano: 19 vel 2024, 20:00 |
|
|
Donekle si upravu, tamo se nisam bavio srpskom vojskom, nego ženama.
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Vraćanje obveznog vojnog roka u Hrvatskoj Postano: 19 vel 2024, 20:06 |
|
|
Ajd ne trolaj.
|
|
Vrh |
|
 |
daramo
|
Naslov: Re: Vraćanje obveznog vojnog roka u Hrvatskoj Postano: 27 vel 2024, 11:15 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 40483 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Možda je u stvari ovo stvarni povod za uvođenje vojnog roka u Hrvatskoj.
Macron najavio dosad nezamislivo, potvrda stigla i iz Slovačke: ‘Razmatramo slanje vojske u Ukrajinu‘ Sinoć nije bilo dogovora o službenom slanju trupa na teren, ali ne možemo ništa isključiti.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
 |
Jahač apokalipse
|
Naslov: Re: Vraćanje obveznog vojnog roka u Hrvatskoj Postano: 27 vel 2024, 11:17 |
|
|
daramo je napisao/la: Možda je u stvari ovo stvarni povod za uvođenje vojnog roka u Hrvatskoj.
Macron najavio dosad nezamislivo, potvrda stigla i iz Slovačke: ‘Razmatramo slanje vojske u Ukrajinu‘ Sinoć nije bilo dogovora o službenom slanju trupa na teren, ali ne možemo ništa isključiti. Ne možda nego sigurno. Da nema rata u Ukrajini o obveznom vojnom roku ne bi nitko razmišljao.
_________________ Smrt, glad, bolest i rat=jahači apokalipse
|
|
Vrh |
|
 |
goran2hr
|
Naslov: Re: Vraćanje obveznog vojnog roka u Hrvatskoj Postano: 27 vel 2024, 14:46 |
|
|
Na jednom novinskom portalu pokušao sam komentirati vijest o uvođenju vojnog roka i kako ja razmišljam o tome: "Rješenje svih naših problema leži u rashodovnoj strani proračuna. Pa tako i cijena uvođenja služenja vojnog roka. Sve što treba je preraspodijela u rashodovnoj strani proračuna. Također, naišao sam na podatak kako bi oprema ročnika (bez oružja) trebala koštati ~ 1700,00 €?! Pa sam "otišao" na internetski army shop (maloprodajne cijene) i u "košaricu" trpao sve i svašta (po 3 hlača, 2 para čizama, pancirku, kacigu...) i račun je na kraju iznosio 737,00 €. A ako bi država bila naručitelj, direktno od proizvođača, u velikim količinama cijena bi trebala biti znatno niža. Kako li su samo došli do 1700,00€? Služenje bi trebalo biti isključivo dobrovoljno, ali uz motivirajuće stvari za one koji bi služili. Tako da bi oni koji su odslužili imali konkretnu prednost. Oni koji ne bi željeli služiti, samo bi trebali potpisati kako im to "priječi savjest", uz jedinu "kaznu" - doživotnu zabranu držanja i korištenja vatrenog oružja, te bavljenja zanimanjima (hobijima) vezanim uz to. I naravno, državna garancija, kako ročnici (budući pričuvnici) ne će biti slani u akcije, van područja gdje žive Hrvati."
Nisu mi to obrisali, nego je to portal blokirao trenutno i etiketirao to kao "uvredljiv sadržaj"?!
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Vraćanje obveznog vojnog roka u Hrvatskoj Postano: 08 ožu 2024, 14:22 |
|
|
General Gotovina preporučuje šest mjeseci vojne obuke i obveze za dečke i cure.
|
|
Vrh |
|
 |
Brane
|
Naslov: Re: Vraćanje obveznog vojnog roka u Hrvatskoj Postano: 08 ožu 2024, 14:50 |
|
|
Ako će bit za muške logika da će morat ići i ženske zato su se izborile feminizmom, postoji hrpa konvencija koja obvezuje žene. Kao što obvezuje i izborne liste da moraju imat 40% žena na izbornoj listi
Međutim neće bit vojnog roka, jer je Hrvatska u međuvremenu ušla protuustavno u NATO bez referenduma! Nemože bit vojnog roka bez promjene Ustava, a to Predsjednik mora potpisat.
Čak i sada je totalno protuustavno da je Hrvatska u NATO savezu zajedno sa C.Gorom! Čak i kad bi bilo legalno A NIJE opet se odluka 2/3 Sabora o udruživanju s drugim državama mora potvrdit na referendumom najkasnije 30 dana nakon odluke Sabora.
Privitak/ci: |

Ustav Republike Hrvatske - Zakon.hr.png [ 13.08 KiB | Pogledano 898 put/a. ]
|

Ustav Republike Hrvatske - Zakon.hr 1.png [ 48.04 KiB | Pogledano 898 put/a. ]
|
_________________ JA SAM ZAGREB !!!
|
|
Vrh |
|
 |
goran2hr
|
Naslov: Re: Vraćanje obveznog vojnog roka u Hrvatskoj Postano: 08 ožu 2024, 14:53 |
|
|
MiB je napisao/la: General Gotovina preporučuje šest mjeseci vojne obuke i obveze za dečke i cure. I "žene koje to žele".
|
|
Vrh |
|
 |
Hroboatos
|
Naslov: Re: Vraćanje obveznog vojnog roka u Hrvatskoj Postano: 08 ožu 2024, 14:59 |
|
|
Da, no ne manje od pola godine.
U Izraelu je 3 godine sada bez ikakve potrebe, nego zbog pranja mozga i utuvljivanja patriotizma tupanima.
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Vraćanje obveznog vojnog roka u Hrvatskoj Postano: 08 ožu 2024, 15:10 |
|
|
goran2hr je napisao/la: MiB je napisao/la: General Gotovina preporučuje šest mjeseci vojne obuke i obveze za dečke i cure. I "žene koje to žele". Žene koje žele u društvu biti ravnopravne sa muškarcima moraju nositi isti teret obveza i odgovornosti prema društvu i državi. Hrvat koji odbija služiti HV je pičkica.
|
|
Vrh |
|
 |
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Vraćanje obveznog vojnog roka u Hrvatskoj Postano: 08 ožu 2024, 15:29 |
|
|
Samo trudnice oslobodit.
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
 |
goran2hr
|
Naslov: Re: Vraćanje obveznog vojnog roka u Hrvatskoj Postano: 08 ožu 2024, 15:51 |
|
|
Ovdje se svi protivimo kada se transrodni guraju na ženska sportska natjecanja, osobito u borilačkim sportovima. Ovo sa obaveznim služenjem žena, slična je bedstoća. Mentalno i fizički nisu za to i sve skupa pretvaraju u sprdnju. Iznimke, aktivne sportašice, koje to baš silno žele, imaju smisla za tehniku, pa dobro, inače ne. Takvih nema puno. Gadafi je imao gardu od žana - pa kako je prošao? Natovariti ih i poslati na marš, tražiti od njih da izvlače ranjenika ili mijenjaju članak na gusjenici, tovare sanduke od 85 kg u skladištu?!
Feminizam kojeg smatram idiotarijom, treba suzbijati, ali ne tako da se žene daju poubijati.
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Vraćanje obveznog vojnog roka u Hrvatskoj Postano: 08 ožu 2024, 16:03 |
|
|
Teretane u RH i HB pune mladih žena koje bildaju mišiće, večina ih može uraditi više sklekova od mene. U vojsci također mogu vježbati i graditi mišićnu masu o državnom trošku i k tome još zaraditi.
Želim vidjeti ovako odvažne Hrvatice.
|
|
Vrh |
|
 |
Noname01
|
Naslov: Re: Vraćanje obveznog vojnog roka u Hrvatskoj Postano: 08 ožu 2024, 16:06 |
|
|
goran2hr je napisao/la: Ovdje se svi protivimo kada se transrodni guraju na ženska sportska natjecanja, osobito u borilačkim sportovima. Ovo sa obaveznim služenjem žena, slična je bedstoća. Mentalno i fizički nisu za to i sve skupa pretvaraju u sprdnju. Iznimke, aktivne sportašice, koje to baš silno žele, imaju smisla za tehniku, pa dobro, inače ne. Takvih nema puno. Gadafi je imao gardu od žana - pa kako je prošao? Natovariti ih i poslati na marš, tražiti od njih da izvlače ranjenika ili mijenjaju članak na gusjenici, tovare sanduke od 85 kg u skladištu?!
Feminizam kojeg smatram idiotarijom, treba suzbijati, ali ne tako da se žene daju poubijati. E tako će se izbiti iz glave feminiziam. Kad se malo najedu zemlje,kad budu morale slušati,a ne odgovarati na svaku i zvocati. E onda se možda dovedu pameti.
|
|
Vrh |
|
 |
goran2hr
|
Naslov: Re: Vraćanje obveznog vojnog roka u Hrvatskoj Postano: 08 ožu 2024, 16:46 |
|
|
Noname01 je napisao/la: goran2hr je napisao/la: Ovdje se svi protivimo kada se transrodni guraju na ženska sportska natjecanja, osobito u borilačkim sportovima. Ovo sa obaveznim služenjem žena, slična je bedstoća. Mentalno i fizički nisu za to i sve skupa pretvaraju u sprdnju. Iznimke, aktivne sportašice, koje to baš silno žele, imaju smisla za tehniku, pa dobro, inače ne. Takvih nema puno. Gadafi je imao gardu od žana - pa kako je prošao? Natovariti ih i poslati na marš, tražiti od njih da izvlače ranjenika ili mijenjaju članak na gusjenici, tovare sanduke od 85 kg u skladištu?!
Feminizam kojeg smatram idiotarijom, treba suzbijati, ali ne tako da se žene daju poubijati. E tako će se izbiti iz glave feminiziam. Kad se malo najedu zemlje,kad budu morale slušati,a ne odgovarati na svaku i zvocati. E onda se možda dovedu pameti. Besmislice. Prvo ukinuti financiranje feminističkih (i ostalih ljevičarskih udruga), čudnovatih škola ("Ženski studiji" i sl.), pravobranitelja-ica, pročistiti programe pravnog fakulteta, FF, Fakulteta političkih znanosti i stvoriti društvenu klimu gdje se poštuje majčinstvo i ženstvenost. Nije neizvedivo.
|
|
Vrh |
|
 |
Reconquista
|
Naslov: Re: Vraćanje obveznog vojnog roka u Hrvatskoj Postano: 12 ožu 2024, 13:42 |
|
|
_________________ HR + HB = Hrvatska domovina. Za dom.
Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 10 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|