|
|
Stranica: 5/6.
|
[ 138 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
dane-croatia
|
Naslov: Re: Jesu li negativci pobjedili u WW2? Postano: 23 ožu 2024, 11:10 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Rika sv Vida je napisao/la: Sve je upravu admiral
Riki, u jednom trenutku, admiral kaze da postoji lista porazenih zemalja iz 2.s.r. na kojoj su i Hrvatska i Ukrajina. I da kada se u jednoj od tih zemalja pojave "natruhe" nacifasizma, zemlje pobednice imaju pravo da intervenisu protiv njih. To je po njemu sustina intervencije Rusije u Ukrajini. Ali sto se tice Hrvatske, za njega je porazena zemlja, a za tebe zemlja sa najvecim antifasistickim pokretom. Ti volis admirala zbog njegovih stavova, valjda ne zato sto je lep. Pa otkud ta razlika medju vama? ![001_cool :001_cool](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/001_cool.gif) Što si se tako uzvrpoljio oko pobjednika u 2.s.r.? Ako se ne varam, niti tvog Draže nema među njima... ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif)
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Haram
|
Naslov: Re: Jesu li negativci pobjedili u WW2? Postano: 23 ožu 2024, 12:04 |
|
|
Je li tebi, druze Dane, zao sto u 2. SR. ipak nisu pobjedili "pozitivci"?
_________________ GAYPRIDE - SLAVA UKRAINI - SUPPORT IZRAILJ
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Gazda
|
Naslov: Re: Jesu li negativci pobjedili u WW2? Postano: 23 ožu 2024, 13:22 |
|
Pridružen/a: 08 svi 2020, 16:23 Postovi: 3862 Lokacija: Stolni grad
|
Pobjedili su primitivniji ljudi, redom seljaci bez zemlje, propali radnici, književnici, političari, školari itd. Ima tu interesantna činjenica da svi polaznici tada poznate i poštovane širokobriješke franjevačke gimnazije koji su bili odlični učenici su završavali u ustašama, a ove propalice su mahom postajali partizanski kuriri
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Gazda
|
Naslov: Re: Jesu li negativci pobjedili u WW2? Postano: 23 ožu 2024, 13:27 |
|
|
Haram nikako da shvati našu kvačicu, čovječe ti upravo potvrđuješ ono što on želi reći, to se još kolokvijalno zove paradigma. Pojedini amerikanci su i javno rekli da su ljubomorni na Hitler jer radi ono što bi oni htjeli, koliko je samo robova umrlo u najvećim mukama, šta su komunisti radili po Rusiji ili Kini gdje se dan danas zatvaraju ljudi u logore, ali eto samo je Hitler sotona, ne vidim kakva je razlika zarobiti ljude i pustit im plin ili kako su to partizani radili upasti u selo i fratre surovo pobiti.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Haram
|
Naslov: Re: Jesu li negativci pobjedili u WW2? Postano: 23 ožu 2024, 14:45 |
|
|
Gazda je napisao/la: Pobjedili su primitivniji ljudi, redom seljaci bez zemlje, propali radnici, književnici, političari, školari itd. Ima tu interesantna činjenica da svi polaznici tada poznate i poštovane širokobriješke franjevačke gimnazije koji su bili odlični učenici su završavali u ustašama, a ove propalice su mahom postajali partizanski kuriri Istina, pobijedile su siroke narodne mase a izgubilo ojropsko gradjanstvo koje se mahom prve prilike svrstalo u NSDAP i "njene ogranke" tj. ekvivalente sirom porobljene Evrope. Najjaci dokaz za tvrdnje njemackih i austrijskih marksista da im se nepravedno namece krivica za holocaust jer je isti - vidi gore - izrastao na maslu gradjanstva i malogradjanstva. Dok su se marksisti usprostavljali nacistikom zlu koliko su mogli, dok i sami nisu potrpani u konclogore. Danas nas isto to gradjanstvo, preobuceno i usminkano, obuceno u pomalo izmijenjen kaput, vodi u pohode ka istoku. Ubrzano se naoruzava, priprema mentalno, ali vise ne ide tako lako jer su se drustva liberalizirala i pretvorila u takozvana postherojska drustva. Drugim rijecima: nema teoretske da bi ti ja gino za nekakve gazde. Ima budala, samo im metnes barjak u ruke i naceras ko pascad na neprijatelja, ali su takvi ipak u manjini - vecina su samo obicne galamdzije. Ali ne cudi me da ovde ima individua kojima bi radje bilo da su pobjedili...khm..kulturni gradjani. :)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Haram
|
Naslov: Re: Jesu li negativci pobjedili u WW2? Postano: 23 ožu 2024, 14:48 |
|
|
Primjerak kulturnog i pismenog gradjanina onog vremena VS seljak
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
LastBattle
|
Naslov: Re: Jesu li negativci pobjedili u WW2? Postano: 23 ožu 2024, 15:10 |
|
|
Weimarska Republika je bila kao današnji zapad Sodoma i Gomora, toga nema u povijesnim knjigama ali pedofilija je bila normalizirana sa djecom, prostitucija i sve bolesti marksizma koji je došao iz zna se koje kuhinje.
Candace Owens je danas dobila otkaz, zašto?
Spomenula je genocid nad kršćanima od strane boljševika u Rusiji, nije ni spomenula judeo-boljševizam.
Putin je to spomenuo npr ovdje, komplicirana tema su mu boljševici. Ne smije ih napadati otvoreno jer je ipak SSSR porazio Nijemce u ww2.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
LastBattle
|
Naslov: Re: Jesu li negativci pobjedili u WW2? Postano: 23 ožu 2024, 15:15 |
|
|
Churchill je npr imao zanimljiv pogled o boljševičkoj revoluciji i američkim bankarima židovskih korijena koji su financirali Trotskoga i ostale boljševike koji su promijenili imena iz židovskih u slavenska kako bi zvučali ruski. ![slika](https://jewishcurrents.org/imager/cloud/56654/Illustrated_Sunday_Herald_Winston_Churchill-Zionism_versus_Bolshevism_85c507c01c189e1eaa993dbda3e84cc5.jpg) ![slika](https://pbs.twimg.com/media/GJJoyGyWIAAOJp-?format=jpg&name=medium)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
LastBattle
|
Naslov: Re: Jesu li negativci pobjedili u WW2? Postano: 23 ožu 2024, 15:17 |
|
|
Ova slika dosta toga oslikava, ubojstvo ruskog cara je bilo ritualno ubojstvo u stilu ISIL-a ![slika](https://processing.nli.org.il/sites/ManofEng/PriteyHinuch/PublishingImages/img/kapparah-nicholas-1917.jpg)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
dane-croatia
|
Naslov: Re: Jesu li negativci pobjedili u WW2? Postano: 23 ožu 2024, 17:08 |
|
|
Haram je napisao/la: Je li tebi, druze Dane, zao sto u 2. SR. ipak nisu pobjedili "pozitivci"? Je li baš moram birat pozitivca između Hitlera i Staljina? Nema neki treći izbor? Tko je tebi na pr. pozitivac između Hitlera ili Netanyahua? Da li se razumiemo ili moramo nešto još dodatno pojašnjavati? Meni je prvo žao svih ubijenih i napaćenih nedužnih ljudi, a onda mi je žao što je Hrvatska tada izgubila svoju državu i produžila agoniju svog hrvatskog naroda...
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Haram
|
Naslov: Re: Jesu li negativci pobjedili u WW2? Postano: 23 ožu 2024, 17:31 |
|
|
dane-croatia je napisao/la: Haram je napisao/la: Je li tebi, druze Dane, zao sto u 2. SR. ipak nisu pobjedili "pozitivci"? Je li baš moram birat pozitivca između Hitlera i Staljina? Nema neki treći izbor? Tko je tebi na pr. pozitivac između Hitlera ili Netanyahua? Da li se razumiemo ili moramo nešto još dodatno pojašnjavati? Meni je prvo žao svih ubijenih i napaćenih nedužnih ljudi, a onda mi je žao što je Hrvatska tada izgubila svoju državu i produžila agoniju svog hrvatskog naroda... Nisi mi odgovorio na pitanje, druze Dane. Ni tad nije bilo "treceg izbora" vec se moglo birati samo izmedju fasizma i antifasizma.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
dane-croatia
|
Naslov: Re: Jesu li negativci pobjedili u WW2? Postano: 23 ožu 2024, 18:07 |
|
|
Haram je napisao/la: dane-croatia je napisao/la: Je li baš moram birat pozitivca između Hitlera i Staljina? Nema neki treći izbor? Tko je tebi na pr. pozitivac između Hitlera ili Netanyahua? Da li se razumiemo ili moramo nešto još dodatno pojašnjavati?
Meni je prvo žao svih ubijenih i napaćenih nedužnih ljudi, a onda mi je žao što je Hrvatska tada izgubila svoju državu i produžila agoniju svog hrvatskog naroda...
Nisi mi odgovorio na pitanje, druze Dane. Ni tad nije bilo "treceg izbora" vec se moglo birati samo izmedju fasizma i antifasizma. Ne bih se složio da nije bilo trećeg izbora. Na pr. bilo je ljudi koji su prvo bili u fašističkim zatvorima, a da bi poslije završili i u komunističkom. Eto, djed od Zlatka Hasanbegovića spašavao Židove, a onda ga komunisti ubili. Koga je taj čovjek bio izabrao? Kad ti meni rečeš kog biraš između Hitlera i Netanyahua, ja ću ti reći koga biram između Staljina i Hitlera.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Haram
|
Naslov: Re: Jesu li negativci pobjedili u WW2? Postano: 23 ožu 2024, 18:12 |
|
|
dane-croatia je napisao/la: Haram je napisao/la:
Nisi mi odgovorio na pitanje, druze Dane. Ni tad nije bilo "treceg izbora" vec se moglo birati samo izmedju fasizma i antifasizma.
Ne bih se složio da nije bilo trećeg izbora. Na pr. bilo je ljudi koji su prvo bili u fašističkim zatvorima, a da bi poslije završili i u komunističkom. Eto, djed od Zlatka Hasanbegovića spašavao Židove, a onda ga komunisti ubili. Koga je taj čovjek bio izabrao? Kad ti meni rečeš kog biraš između Hitlera i Netanyahua, ja ću ti reći koga biram između Staljina i Hitlera. Ne zove se tema djed Zlatka Hasanbegovica i njegove avanture, vec "jesu li negativci pobijedili u WW2". Ovde se ne radi o licnim izborima, niti su licni izbori cesto crno-bijeli.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
hilbert
|
Naslov: Re: Jesu li negativci pobjedili u WW2? Postano: 23 ožu 2024, 18:20 |
|
|
Gazda je napisao/la: Pobjedili su primitivniji ljudi, redom seljaci bez zemlje, propali radnici, književnici, političari, školari itd. Ima tu interesantna činjenica da svi polaznici tada poznate i poštovane širokobriješke franjevačke gimnazije koji su bili odlični učenici su završavali u ustašama, a ove propalice su mahom postajali partizanski kuriri Cak i tada je sirom BiH bilo daleko "postovanijih" gimnazija od te seoske u tamo nekakvom Sirokom Brijegu. Mislim, ti si sebi izgleda umislio da si potekao iz nekakvog plemstva pa seres po seljacima i radnicima koji su cinili 90% tadasnjeg stanovnistva. Fasizam nije svugdje imao istu socijalnu bazu. U Njemackoj je cvjetovao medju gradjanstvom, potpomognut krupnim kapitalom. U Italiji su to bili tradicionalni zemljoposjednici, dakle ostaci aristokracije. U razvijenijim krajevima Hrvatske je to bilo donekle gradjanstvo, u manje razvijenim je okosnica fasizma bio kler. Ustastvo je, kada se sve sabere, najvise cvjetalo u najzaostalijim krajevima Hrvatske i BiH, medju koje spada recimo zapadna Hercegovina. Pokret koji je za bazu imao nepismenu rulju koju je nahuskala Crkva. Ti tvoji "odlicni ucenici" su bili samo odlicni isprani mozgovi, indoktrirani da sluze idealima jednog davno propalog svijeta. Medju muslimanima je ustastvo cvjetalo medju propalim begovima koji su se NDH priklonili iz cistog oportunizma, u nadi da ce agrarna reforma iz prethodne drzave biti revidirana. Dakle, ustasama su trcali uglavnom ljudi ogranicenih mentalnih kapaciteta i oni koji su htjeli spasiti stari poredak radi licnih ekonomskih interesa. Kraj "postovane gimnazije" spada u prvu kategoriju.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
dane-croatia
|
Naslov: Re: Jesu li negativci pobjedili u WW2? Postano: 23 ožu 2024, 18:28 |
|
|
Haram je napisao/la: dane-croatia je napisao/la: Ne bih se složio da nije bilo trećeg izbora. Na pr. bilo je ljudi koji su prvo bili u fašističkim zatvorima, a da bi poslije završili i u komunističkom. Eto, djed od Zlatka Hasanbegovića spašavao Židove, a onda ga komunisti ubili. Koga je taj čovjek bio izabrao? Kad ti meni rečeš kog biraš između Hitlera i Netanyahua, ja ću ti reći koga biram između Staljina i Hitlera. Ne zove se tema djed Zlatka Hasanbegovica i njegove avanture, vec "jesu li negativci pobijedili u WW2". Ovde se ne radi o licnim izborima, niti su licni izbori cesto crno-bijeli. Reč da je negativac Staljin pobjedio, ne znači da je gubitnik Hitler bio dobričina... Da li je po tebi bilo pozitivno osuditi na smrt djeda od Zlatka Hasanbegovića? Nije to bilo ubojstvo od strane nekog pijanog partizana.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
dane-croatia
|
Naslov: Re: Jesu li negativci pobjedili u WW2? Postano: 23 ožu 2024, 18:33 |
|
|
hilbert je napisao/la: Gazda je napisao/la: Pobjedili su primitivniji ljudi, redom seljaci bez zemlje, propali radnici, književnici, političari, školari itd. Ima tu interesantna činjenica da svi polaznici tada poznate i poštovane širokobriješke franjevačke gimnazije koji su bili odlični učenici su završavali u ustašama, a ove propalice su mahom postajali partizanski kuriri Cak i tada je sirom BiH bilo daleko "postovanijih" gimnazija od te seoske u tamo nekakvom Sirokom Brijegu. Mislim, ti si sebi izgleda umislio da si potekao iz nekakvog plemstva pa seres po seljacima i radnicima koji su cinili 90% tadasnjeg stanovnistva. Fasizam nije svugdje imao istu socijalnu bazu. U Njemackoj je cvjetovao medju gradjanstvom, potpomognut krupnim kapitalom. U Italiji su to bili tradicionalni zemljoposjednici, dakle ostaci aristokracije. U razvijenijim krajevima Hrvatske je to bilo donekle gradjanstvo, u manje razvijenim je okosnica fasizma bio kler. Ustastvo je, kada se sve sabere, najvise cvjetalo u najzaostalijim krajevima Hrvatske i BiH, medju koje spada recimo zapadna Hercegovina. Pokret koji je za bazu imao nepismenu rulju koju je nahuskala Crkva. Ti tvoji "odlicni ucenici" su bili samo odlicni isprani mozgovi, indoktrirani da sluze idealima jednog davno propalog svijeta. Medju muslimanima je ustastvo cvjetalo medju propalim begovima koji su se NDH priklonili iz cistog oportunizma, u nadi da ce agrarna reforma iz prethodne drzave biti revidirana. Dakle, ustasama su trcali uglavnom ljudi ogranicenih mentalnih kapaciteta i oni koji su htjeli spasiti stari poredak radi licnih ekonomskih interesa. Kraj "postovane gimnazije" spada u prvu kategoriju. Crkva i Ustaštvo nisu se mrzili, ali nisu se ni previše volili. Muslimani su išli u Ustaše najviše zato jerbo su tako najbolje mogli spasit svoju glavu i svoju obitelj od silovanja i pokolja Moraš malo ažurirat režimsku poviest naučenu od prije 90-ih...
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Haram
|
Naslov: Re: Jesu li negativci pobjedili u WW2? Postano: 23 ožu 2024, 18:38 |
|
|
Ne zove se tema djed Zlatka Hasanbegovica i njegove avanture, vec "jesu li negativci pobijedili u WW2".
Ovde se ne radi o licnim izborima, niti su licni izbori cesto crno-bijeli.
Reč da je negativac Staljin pobjedio, ne znači da je gubitnik Hitler bio dobričina... Da li je po tebi bilo pozitivno osuditi na smrt djeda od Zlatka Hasanbegovića? Nije to bilo ubojstvo od strane nekog pijanog partizana. Nikad nisu postojali niti ce postojati "apsolutni pravednici". Pa je tako blesavo tvrditi da je to jedan Staljin. Ili Truman - pa covjek je s osmjehom na licu (sad novi snimci izlaze u javnost) naredio bacanje dvije atomske bombe na civilno stanovnistvo. Ali kad se radi o borbi dvije strane u 2. SR., onda je valjda jasno ko je sagradio Ausvic a ko ga oslobodio. I zahvaljujuci kome Slaveni poput nas danas nizu "niza vrsta", ili podrasa, kako su nas nacisti nazivali.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Gazda
|
Naslov: Re: Jesu li negativci pobjedili u WW2? Postano: 23 ožu 2024, 18:42 |
|
|
"Nova zgrada Širokobriješke gimnazije dovršena je u školskoj 1931./32. godini, a već sredinom tridesetih godina proglašena je najboljom školom takve vrste u staroj Jugoslaviji. Od 20 profesora, u školskoj 1938./39. godini, njih 15 je imalo titulu doktora znanosti." Čisti slamnati i ad hominem napad, ja nisam rekao da je to najbolja gimnazija u Europi kako ti sada predstavljaš već sam naveo to kao meni poznatu anegdotu, a reći da je to bila bezvezna gimnazija u ono vrijeme je teški nonsens, većina učenika je završavala na studijima po Zagrebu, Njemačkoj Italiji, a i iz drugih gimnazija kao one u Travnika su većinom završavali u ustašama, msm opće je poznato da je tito bio doktor bravarije. To što su tvoji bili partizani i što si ti do jučer sadio kavade ne treba da ti bude opravdanje za Peovićevsko ponašanje. A isto tako ja nisma kriv što mi je pradjed bio ustaški pukovniku i obrazovan čovjek, što mi s obe linije pretci do kojih ja pamtim nisu motike uzeli u ruke...
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
dane-croatia
|
Naslov: Re: Jesu li negativci pobjedili u WW2? Postano: 23 ožu 2024, 18:58 |
|
|
Haram je napisao/la: dane-croatia je napisao/la: Reč da je negativac Staljin pobjedio, ne znači da je gubitnik Hitler bio dobričina... Da li je po tebi bilo pozitivno osuditi na smrt djeda od Zlatka Hasanbegovića? Nije to bilo ubojstvo od strane nekog pijanog partizana.
Nikad nisu postojali niti ce postojati "apsolutni pravednici". Pa je tako blesavo tvrditi da je to jedan Staljin. Ili Truman - pa covjek je s osmjehom na licu (sad novi snimci izlaze u javnost) naredio bacanje dvije atomske bombe na civilno stanovnistvo. Ali kad se radi o borbi dvije strane u 2. SR., onda je valjda jasno ko je sagradio Ausvic a ko ga oslobodio. I zahvaljujuci kome Slaveni poput nas danas nizu "niza vrsta", ili podrasa, kako su nas nacisti nazivali. Znači, Staljin i Hitler ako već ne mogu u absolutne pravednike, ali netko od njih bi mogao u relativne pravednike? ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif) Eto, kod Hitlera u toj relativnoj pravednosti vidim što je nama Hrvatima dopustio obnoviti hrvatsku državu... Nitko nije tretirao nas Hrvate i katolike i muslimane kano nižu vrstu više od slavenske ,,braće'' Srba. Ako ti uz jednog antifašista, Titovog generala Ratka Mladića treba neki Hitler za dokazivanje rasizma, onda se vidi da nemaš veze s Balkanom i da si se žestoko ponjemčio preuzevši vječni njemački osjećaj krivnje da je Hitler kriv za svako zlo koje se ikad dogodilo i koje će se ikad dogoditi...
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Haram
|
Naslov: Re: Jesu li negativci pobjedili u WW2? Postano: 24 ožu 2024, 15:36 |
|
|
Nikad nisu postojali niti ce postojati "apsolutni pravednici". Pa je tako blesavo tvrditi da je to jedan Staljin. Ili Truman - pa covjek je s osmjehom na licu (sad novi snimci izlaze u javnost) naredio bacanje dvije atomske bombe na civilno stanovnistvo. Ali kad se radi o borbi dvije strane u 2. SR., onda je valjda jasno ko je sagradio Ausvic a ko ga oslobodio. I zahvaljujuci kome Slaveni poput nas danas nizu "niza vrsta", ili podrasa, kako su nas nacisti nazivali.
Znači, Staljin i Hitler ako već ne mogu u absolutne pravednike, ali netko od njih bi mogao u relativne pravednike? ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif) Eto, kod Hitlera u toj relativnoj pravednosti vidim što je nama Hrvatima dopustio obnoviti hrvatsku državu... Nitko nije tretirao nas Hrvate i katolike i muslimane kano nižu vrstu više od slavenske ,,braće'' Srba. Ako ti uz jednog antifašista, Titovog generala Ratka Mladića treba neki Hitler za dokazivanje rasizma, onda se vidi da nemaš veze s Balkanom i da si se žestoko ponjemčio preuzevši vječni njemački osjećaj krivnje da je Hitler kriv za svako zlo koje se ikad dogodilo i koje će se ikad dogoditi... Nabaco si sad svega i svacega na ovu hrpu elektronskih impulsa, pomijesao epohe, narode, licnosti i ideologije,...a sve samo zato sto ti je bed otvoreno reci da bi ti draze bilo da su pobijedili fasisti. Nije ni vama lako.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
LastBattle
|
Naslov: Re: Jesu li negativci pobjedili u WW2? Postano: 24 ožu 2024, 16:32 |
|
|
hilbert je napisao/la: Gazda je napisao/la: Pobjedili su primitivniji ljudi, redom seljaci bez zemlje, propali radnici, književnici, političari, školari itd. Ima tu interesantna činjenica da svi polaznici tada poznate i poštovane širokobriješke franjevačke gimnazije koji su bili odlični učenici su završavali u ustašama, a ove propalice su mahom postajali partizanski kuriri Cak i tada je sirom BiH bilo daleko "postovanijih" gimnazija od te seoske u tamo nekakvom Sirokom Brijegu. Mislim, ti si sebi izgleda umislio da si potekao iz nekakvog plemstva pa seres po seljacima i radnicima koji su cinili 90% tadasnjeg stanovnistva. Fasizam nije svugdje imao istu socijalnu bazu. U Njemackoj je cvjetovao medju gradjanstvom, potpomognut krupnim kapitalom. U Italiji su to bili tradicionalni zemljoposjednici, dakle ostaci aristokracije. U razvijenijim krajevima Hrvatske je to bilo donekle gradjanstvo, u manje razvijenim je okosnica fasizma bio kler. Ustastvo je, kada se sve sabere, najvise cvjetalo u najzaostalijim krajevima Hrvatske i BiH, medju koje spada recimo zapadna Hercegovina. Pokret koji je za bazu imao nepismenu rulju koju je nahuskala Crkva. Ti tvoji "odlicni ucenici" su bili samo odlicni isprani mozgovi, indoktrirani da sluze idealima jednog davno propalog svijeta. Medju muslimanima je ustastvo cvjetalo medju propalim begovima koji su se NDH priklonili iz cistog oportunizma, u nadi da ce agrarna reforma iz prethodne drzave biti revidirana. Dakle, ustasama su trcali uglavnom ljudi ogranicenih mentalnih kapaciteta i oni koji su htjeli spasiti stari poredak radi licnih ekonomskih interesa. Kraj "postovane gimnazije" spada u prvu kategoriju. Komunisti su bili intelektualci ili nepismeni seljaci bez ikakve škole koji su ubijali intelektualce? Radilo se o banditima, ubojicama i silovateljima koji su našli ideološku platformu za ubijanje i pljačku. U Rusiji su isti pod američkim bankarima kabalskih korijena ubili svog Cara kao i 60 miliona kršćana.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
dane-croatia
|
Naslov: Re: Jesu li negativci pobjedili u WW2? Postano: 24 ožu 2024, 19:18 |
|
|
Haram je napisao/la: dane-croatia je napisao/la: Znači, Staljin i Hitler ako već ne mogu u absolutne pravednike, ali netko od njih bi mogao u relativne pravednike? ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif) Eto, kod Hitlera u toj relativnoj pravednosti vidim što je nama Hrvatima dopustio obnoviti hrvatsku državu... Nitko nije tretirao nas Hrvate i katolike i muslimane kano nižu vrstu više od slavenske ,,braće'' Srba. Ako ti uz jednog antifašista, Titovog generala Ratka Mladića treba neki Hitler za dokazivanje rasizma, onda se vidi da nemaš veze s Balkanom i da si se žestoko ponjemčio preuzevši vječni njemački osjećaj krivnje da je Hitler kriv za svako zlo koje se ikad dogodilo i koje će se ikad dogoditi... Nabaco si sad svega i svacega na ovu hrpu elektronskih impulsa, pomijesao epohe, narode, licnosti i ideologije,...a sve samo zato sto ti je bed otvoreno reci da bi ti draze bilo da su pobijedili fasisti. Nije ni vama lako. Mogu li ja također nagađati tko bi ti bio draži pobjednik između Hitlera i Netanyahua?
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Haram
|
Naslov: Re: Jesu li negativci pobjedili u WW2? Postano: 24 ožu 2024, 20:03 |
|
|
Nabaco si sad svega i svacega na ovu hrpu elektronskih impulsa, pomijesao epohe, narode, licnosti i ideologije,...a sve samo zato sto ti je bed otvoreno reci da bi ti draze bilo da su pobijedili fasisti. Nije ni vama lako.
Mogu li ja također nagađati tko bi ti bio draži pobjednik između Hitlera i Netanyahua? Dzaba ja vazim o tome da si pobrko loncice, tj. konkretno epohe, ti i dalje po svom. Vec prelazimo u polemiku a meni se to danas zaista neda.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
dane-croatia
|
Naslov: Re: Jesu li negativci pobjedili u WW2? Postano: 24 ožu 2024, 20:15 |
|
|
Haram je napisao/la: dane-croatia je napisao/la: Mogu li ja također nagađati tko bi ti bio draži pobjednik između Hitlera i Netanyahua?
Dzaba ja vazim o tome da si pobrko loncice, tj. konkretno epohe, ti i dalje po svom. Vec prelazimo u polemiku a meni se to danas zaista neda. Vidiš kako stvari nisu jednostavne. Često puta globalno i lokalno budu međusobno u sukobu interesa, ter osobno naslieđe igra ključnu ulogu u prosuđivanju kriterija oko toga što je dobro a što loše. Jednostavno si mi mogao odgovoriti da je tebi uviek bilo koji antifašist izpred fašista. T.j. da ti je Netanyahu bolji od Hitlera i stvar bi bila riešena, ali ti to meni podpuno logično izbjegavaš...
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Haram
|
Naslov: Re: Jesu li negativci pobjedili u WW2? Postano: 24 ožu 2024, 20:21 |
|
|
dane-croatia je napisao/la: Haram je napisao/la: Dzaba ja vazim o tome da si pobrko loncice, tj. konkretno epohe, ti i dalje po svom.
Vec prelazimo u polemiku a meni se to danas zaista neda.
Vidiš kako stvari nisu jednostavne. Često puta globalno i lokalno budu međusobno u sukobu interesa, ter osobno naslieđe igra ključnu ulogu u prosuđivanju kriterija oko toga što je dobro a što loše. Jednostavno si mi mogao odgovoriti da je tebi uviek bilo koji antifašist izpred fašista. T.j. da ti je Netanyahu bolji od Hitlera i stvar bi bila riešena, ali ti to meni podpuno logično izbjegavaš... Druze Dane, bogotac te nebi upratio a kamoli ja sto sam vec spurnjo dva - jedan na sabahu a jedan sad.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 23 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|