|
|
Stranica: 3/3.
|
[ 63 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Haram
|
Naslov: Re: Sta mislite o ljudima koji kasne? Postano: 01 tra 2024, 12:11 |
|
|
Graničar Jozo je napisao/la: Uvijek kasnim. I uvijek sam kasnio.
Kasnije, kad sam shvatio da to neke nervira, počeo sam kasniti namjerno. Svaka cast! Ja za sebe ne mogu reci da to ne radim bas namjerno. Al et, nekako se izdesava. Da li napisem post-dva na forumu hercegbosna, pa zakasnim na "spoj", ili sta vec, nebitno. Uvijek se nesta nadje.
_________________ GAYPRIDE - SLAVA UKRAINI - SUPPORT IZRAILJ
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Sta mislite o ljudima koji kasne? Postano: 01 tra 2024, 12:14 |
|
|
MiB je napisao/la: Jeste dresirani, za poželjeti vas u jurišnim odredima. Ja tako sefici velim jednom, ja nisam "vojnik", vec vise "ratnik", a ona se nadje uvrijedjena i veli: A mi ostali smo vojnici ili sta??? Reko vid fakat sam to indirektno time rekao... Ma gon u ***. Na kraju krajeva su to "kleinkarrierte" duse.
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Sta mislite o ljudima koji kasne? Postano: 01 tra 2024, 12:17 |
|
|
Jos jednom da konstantiramo: Ocigledno je da "Balkanci" vise teze ka "fleksibilnom tretmanu vremenskih normi". Iako nas ima i tacnih kao sat - sto se da vidjeti iz 50 posto upisa na temi.
E sad, da li nam je to prednost ili mana, nesto sto nas koci - i individualno i kolektivno, nek kazu pametniji od mene.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Sta mislite o ljudima koji kasne? Postano: 01 tra 2024, 12:39 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76540 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Haram je napisao/la: Jos jednom da konstantiramo: Ocigledno je da "Balkanci" vise teze ka "fleksibilnom tretmanu vremenskih normi". Iako nas ima i tacnih kao sat - sto se da vidjeti iz 50 posto upisa na temi.
E sad, da li nam je to prednost ili mana, nesto sto nas koci - i individualno i kolektivno, nek kazu pametniji od mene. Gle, ako neki sastanak traje 30 minuta, koliko misliš da možeš zakasnit ? I to mislim na sastanak u kojem aktivno sudjeluješ, u kojem se tebe pita za neki tvoj input.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Sta mislite o ljudima koji kasne? Postano: 01 tra 2024, 12:44 |
|
Pridružen/a: 23 pro 2009, 15:42 Postovi: 8360 Lokacija: Na rubu egzistencije
|
Robbie MO je napisao/la: Graničar Jozo je napisao/la: Uvijek kasnim. I uvijek sam kasnio.
Kasnije, kad sam shvatio da to neke nervira, počeo sam kasniti namjerno. Zavisi od posla. U nekim profesijama, pozicijama i situacijama, kašnjenje te debelo kazni, ako ne kratkoročno onda dugoročno. Ako si Einstein ili Da Vinci koji treba izbacit jednu ideju godišnje i on je sebe otplatio, onda može i nestat na mjesec dana ako hoće, dok god izbacuje tu jednu ideju godišnje. Ali većina obaveza i zaduženja ima neki pipeline. Recimo, što misliš o doktoru koji zakasni na tvoju operaciju, kojem asistira studentica koja je također kasnila ali kupila vrijeme tako da se ne dezinficira, pa je uspjela dati dojam da nije kasnila. Kao što Kvačica kaže, očekuj fušeraj. To sve to si nabrojao je zavisno o organizacijskoj strukturi. Dosta sam razmišljao o tome zašto kasnim, i odgovor je slojevit. Može se to sprovesti pod neorganiziranost pod uvjetom da čovjek ne radi ništa. To je u mom slučaju daleko od istine. Nadalje, počeli smo miksati osobne i poslovne odnose. To se mora razdvojiti. Poprilično task oriented, pa sam i fokusiran. Nisam jednom zakasnio jer sam po nekima trećom osnovama ostao misaono zarobljen u problematiku, u smislu dubine i širine problema, po svakom elementu. Svakako si ne mislim postavljati budilice radi nečega sto je mogao biti e-mail. Imaš i memeove oko tih debilana. Ima da se moje vrijeme cijeni. Vrlo jednostavno. Ne mislim izgarati za neke više ciljeve, posebno tuđe. Na koncu, kome kasnim privatno, s njim se osjećam ugodno, opušteno. Dakle, prijateljima mogu kasniti, neprijateljima dolazim na vrijeme. Kome uzimaš, njemu i daješ. Neki odnosi se i njeguju, pa je to marginalno. A što se tiče doktora, kad je operacija u pitanju nije priša. Samo pomalo. Važno je da doktor ne napravi belaj.
_________________ Too proud to beg, too dumb to steal
It's probably me...
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Sta mislite o ljudima koji kasne? Postano: 01 tra 2024, 12:44 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Haram je napisao/la: Jos jednom da konstantiramo: Ocigledno je da "Balkanci" vise teze ka "fleksibilnom tretmanu vremenskih normi". Iako nas ima i tacnih kao sat - sto se da vidjeti iz 50 posto upisa na temi.
E sad, da li nam je to prednost ili mana, nesto sto nas koci - i individualno i kolektivno, nek kazu pametniji od mene. Gle, ako neki sastanak traje 30 minuta, koliko misliš da možeš zakasnit ? Nisi ti bas "Hitler" u tom pogledu, razumijem kontekstualizaciju. Mislim da ne trebas kasniti ni minut. Al eto, desi se. To je srz onog sto hocu reci. Svi mi imamo jace i slabije strane, pitanje koliko sta tezi i sta ti je bitno. Je li ti biznija sustinska oslonjivost i lojalnost ili su ti bitnije norme i principi...i moze li jedno bez drugog.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Sta mislite o ljudima koji kasne? Postano: 01 tra 2024, 12:49 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76540 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Graničar Jozo je napisao/la: A što se tiče doktora, kad je operacija u pitanju nije priša. Samo pomalo. Važno je da doktor ne napravi belaj.
I doktori ti imaju "tickete", ko i zubar rezerviran raspored, i on taj dan mora završit 7 pacijenata kojima su rekli da im je taj dan operacija. Ako zakasni, sfušerajit ćete pomalo. Fušerajenje znači da prebacuje dodatni rizik na tebe, i da to trguje za 15 minuta više njegovog vremena.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Sta mislite o ljudima koji kasne? Postano: 01 tra 2024, 12:52 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Graničar Jozo je napisao/la: Uvijek kasnim. I uvijek sam kasnio.
Kasnije, kad sam shvatio da to neke nervira, počeo sam kasniti namjerno. Koliko sam skužio ti radiš neki IT posao. To onda znači da si ko call centar, po cijeli dan imaš tickete da “supportaš” i rješavaš, ko u McDonaldsu narudžba 001347, narudžba 001349, narudžba 001353... Poprilično suprotna situacija od mentaliteta kašnjenja i neorganiziranosti. Ne. Nisam u IT branši. Bavim se financijama, menadžmentom, moram i pravnim stvarima, operativom. Kažem ti, nema tu prostora za aljkavost, jer iza mene nema tko da popravlja, iako pravno gledano nisam odgovorna osoba.
It's probably me...
|
|
Vrh |
|
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Sta mislite o ljudima koji kasne? Postano: 01 tra 2024, 13:01 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Haram je napisao/la: Jos jednom da konstantiramo: Ocigledno je da "Balkanci" vise teze ka "fleksibilnom tretmanu vremenskih normi". Iako nas ima i tacnih kao sat - sto se da vidjeti iz 50 posto upisa na temi.
E sad, da li nam je to prednost ili mana, nesto sto nas koci - i individualno i kolektivno, nek kazu pametniji od mene. Gle, ako neki sastanak traje 30 minuta, koliko misliš da možeš zakasnit ? I to mislim na sastanak u kojem aktivno sudjeluješ, u kojem se tebe pita za neki tvoj input. Ovisi koliko si zamjenjiv, koliko si motiviran, i koliko si plaćen. Ako organiziraš sastanak, onda jbg.
It's probably me...
|
|
Vrh |
|
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Sta mislite o ljudima koji kasne? Postano: 01 tra 2024, 13:20 |
|
|
Ne pamtim kad sam zadnji put došo na vrijeme na posao. Svi koji mi prigovore dobiju taj dan dodatnog posla za obavit.
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Sta mislite o ljudima koji kasne? Postano: 01 tra 2024, 13:22 |
|
|
Graničar18 je napisao/la: Ne pamtim kad sam zadnji put došo na vrijeme na posao. Svi koji mi prigovore dobiju taj dan dodatnog posla za obavit. Ako si šef, onda su ljudi zahvalni kad dođeš kasnije, nitko neće prigovoriti.
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Sta mislite o ljudima koji kasne? Postano: 01 tra 2024, 13:24 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Graničar18 je napisao/la: Ne pamtim kad sam zadnji put došo na vrijeme na posao. Svi koji mi prigovore dobiju taj dan dodatnog posla za obavit. Ako si šef, onda su ljudi zahvalni kad dođeš kasnije, nitko neće prigovoriti. I ovo zavisi od toga kakvi su ti ljudi sami po tom pitanju i da li iskazivanje tolerancije prema sefovom kasnjenju sadrzi i ocekivanje tolerancije i u suprotnom smjeru.
|
|
Vrh |
|
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Sta mislite o ljudima koji kasne? Postano: 01 tra 2024, 13:26 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Graničar18 je napisao/la: Ne pamtim kad sam zadnji put došo na vrijeme na posao. Svi koji mi prigovore dobiju taj dan dodatnog posla za obavit. Ako si šef, onda su ljudi zahvalni kad dođeš kasnije, nitko neće prigovoriti. Šef smjene. Zaboravio sam napomenuti,da uvijek ljude pustim pola sata ranije s posla,kad završe poso.Tako da svi koji su pametni nemaju šta prigovarat.
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|