|
|
Stranica: 6/6.
|
[ 138 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
dane-croatia
|
Naslov: Re: Jesu li negativci pobjedili u WW2? Postano: 24 ožu 2024, 20:28 |
|
|
Haram je napisao/la: dane-croatia je napisao/la: Vidiš kako stvari nisu jednostavne. Često puta globalno i lokalno budu međusobno u sukobu interesa, ter osobno naslieđe igra ključnu ulogu u prosuđivanju kriterija oko toga što je dobro a što loše. Jednostavno si mi mogao odgovoriti da je tebi uviek bilo koji antifašist izpred fašista. T.j. da ti je Netanyahu bolji od Hitlera i stvar bi bila riešena, ali ti to meni podpuno logično izbjegavaš...
Druze Dane, bogotac te nebi upratio a kamoli ja sto sam vec spurnjo dva - jedan na sabahu a jedan sad. Razumiemo se mi dobro
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
Vrh |
|
|
LastBattle
|
Naslov: Re: Jesu li negativci pobjedili u WW2? Postano: 26 ožu 2024, 18:49 |
|
|
Hitler je uložio veliki trud objašnjavajući svoju mržnju prema Židovima i njihovoj identifikaciji s marksizmom i komunizmom u Mein Kampfu, citiranom u nastavku.
Prije dolaska u Beč, njegov pogled na Židove je blagonakon:
Kako sam mislio da su progonjeni zbog svoje vjere, moje odbijanje slušanja primjedbi protiv njih gotovo se pretvorilo u osjećaj gađenja.
Međutim, kako se uključio u političke rasprave s Židovima, mijenja se njegovo mišljenje: Što sam više raspravljao s njima, to bolje sam upoznao njihovu dijalektiku. Prvo su računali na glupost svog protivnika, a onda, kad nije bilo druge mogućnosti, sami su se jednostavno pravili glupi. Ako ništa od ovoga nije pomoglo, pretvarali su se da ne razumiju, ili, ako su izazvani, brzo mijenjali temu, citirali fraze koje, ako biste ih prihvatili, odmah bi se odnosile na potpuno druge stvari, a zatim, ako opet biste ih napali, povlačili bi se i pravili se da ne znaju točno o čemu govorite. Kad biste pokušali napasti jednog od tih apostola, vaša bi se ruka zatvorila na želeu sličnom sluzi koja bi se razdvojila i prolijevala kroz prste, ali se u sljedećem trenutku ponovno skupljala. Ali ako ste zaista zadao jednom od tih likova tako snažan udarac da, promatran od publike, nije mogao ne složiti se, i ako ste vjerovali da vas je to barem za jedan korak unaprijed odvelo, vaše iznenađenje sljedećeg dana bilo je veliko. Židov se uopće nije sjećao prethodnog dana, izgovarao je iste stare besmislice kao da se ništa nije dogodilo, i ako je izazvan, glumio je čuđenje; nije se mogao sjetiti ničega, osim što je dokazao točnost svojih tvrdnji prethodnog dana.
Ponekad sam tamo stajao zapanjen.
Nisam znao čime da budem više iznenađen: agilnošću njihovih jezika ili njihovom virtuoznošću u laganju.
Postupno sam počeo mrziti njih.
|
|
Vrh |
|
|
LastBattle
|
Naslov: Re: Jesu li negativci pobjedili u WW2? Postano: 26 ožu 2024, 18:49 |
|
|
U Beču je Hitler radio kao obični radnik i susreo se s sindikatima, socijaldemokratima, Židovima i marksizmom:
U podne bi neki od mojih kolega radnika odlazili do najbliže gostionice, dok bi drugi ostajali na gradilištu i tamo jeli svoj ručak, koji je u većini slučajeva bio vrlo skroman. To su bili oženjeni muškarci. Njihove žene donosile su im juhu za ručak u trošnim posudama. Prema kraju tjedna postupno je rasla brojka onih koji su ostajali jesti svoj ručak na gradilištu. Poslije sam shvatio razlog za to. Sada su razgovarali o politici.
Popio sam svoju bocu mlijeka i pojeo svoj zalogaj kruha negdje na rubu, dok sam oprezno promatrao svoje okruženje ili sam razmišljao o svom teškom položaju. Ipak, čuo sam više nego dovoljno. I često sam pomislio da je nešto od onoga što su govorili bilo namijenjeno mojim ušima, u nadi da će me dovesti do odluke. Ali sve što sam čuo imalo je učinak izazivanja najjačeg protivljenja u meni. Sve je bilo omalovaženo - nacija, jer se smatralo da je izmišljotina ‘kapitalističke’ klase (koliko sam puta morao slušati tu frazu!); Domovina, jer se smatralo da je instrument u rukama buržoazije za eksploataciju radnih masa; autoritet zakona, jer je to bio način da se potisne proletarijat; religija, kao sredstvo omamljivanja ljudi, kako bi ih se potom iskoristilo; moral, kao oznaka gluposti i ovčje docilnosti. Nije bilo ničega što nisu gurnuli u blato.
Do tada je moje poznanstvo s Socijaldemokratskom strankom bilo samo ono gledatelja na nekim od njihovih masovnih skupova. Nisam imao najsitniju predodžbu o socijaldemokratskom učenju ili mentalitetu njegovih pristaša. Odjednom sam se našao licem u lice s plodovima njihove nastave i onim što su nazivali svojim svjetonazorom. Na ovaj način nekoliko mi je mjeseci bilo dovoljno da naučim nešto što bi pod drugim okolnostima moglo zahtijevati desetljeća proučavanja - a to je da se pod plaštom socijalne vrline i ljubavi prema bližnjemu širi prava kuga, i da ako se ta kuga ne uništi u svijetu odmah, može na kraju uspjeti u istrebljenju ljudske rase.
|
|
Vrh |
|
|
LastBattle
|
Naslov: Re: Jesu li negativci pobjedili u WW2? Postano: 26 ožu 2024, 18:50 |
|
|
Hitler je identificirao Židove s marksizmom i komunizmom (Churchill dijeli ovo gledište, pogledajte - Sionizam nasuprot boljševizmu) Što se tiče Boljševičke revolucije u Rusiji:
Sada počinje velika posljednja revolucija. Stječući političku moć, Židov odbacuje nekoliko plašteva koji su mu još uvijek ostali. Demokratski narodni Židov postaje krvavi Židov i tiranin nad narodima. U roku nekoliko godina pokušava istrijebiti nacionalnu inteligenciju i otimajući narodu njihovo prirodno intelektualno vodstvo, čini ih spremnima za sudbinu robova trajne podčinjenosti.
Najstrašniji primjer toga pruža Rusija, gdje je ubio ili izgladnio oko trideset milijuna ljudi s apsolutno fanatičnom brutalnošću, djelomično među neljudskim mučenjima, kako bi dao vlast jednoj grupi židovskih novinara i burzovnih razbojnika.
Hitler je također povezao Židove s međunarodnim financijerima i napisao: Dok sam slušao prvo predavanje Gottfrieda Federa o 'slamanju ropstva kamata', odmah sam znao da je ovo teorijska istina koja će neminovno biti od ogromne važnosti za budućnost njemačkog naroda. Oštra separacija burzovnog kapitala od nacionalne ekonomije pružala je mogućnost suprotstavljanja internacionalizaciji njemačke ekonomije, a istovremeno nije prijetila temeljima neovisnog nacionalnog održavanja borbenim protivom svog kapitala. Razvoj Njemačke bio je previše jasan u mojim očima da ne bih znao da će najteža bitka morati biti vođena ne protiv neprijateljskih nacija, već protiv internacionalnog kapitala. U Federovom predavanju osjetio sam moćan slogan za ovu nadolazeću borbu.
I opet su kasniji događaji dokazali koliko je naše raspoloženje tih dana bilo ispravno. Danas se znalci među našim buržoaskim političarima više ne smiju nama: danas čak i oni, koliko god nisu svjesni lažova, vide da međunarodni burzovni kapital nije bio samo najveći agitator za rat, već da posebno, sada kada je borba završena, ne štedi truda da mir pretvori u pakao.
Borba protiv međunarodnog financijskog i zajmodavčkog kapitala postala je najvažnija točka u programu borbe njemačkog naroda za svoju ekonomsku neovisnost i slobodu.
|
|
Vrh |
|
|
LastBattle
|
Naslov: Re: Jesu li negativci pobjedili u WW2? Postano: 26 ožu 2024, 18:54 |
|
|
|
Vrh |
|
|
LastBattle
|
Naslov: Re: Jesu li negativci pobjedili u WW2? Postano: 26 ožu 2024, 19:06 |
|
|
|
Vrh |
|
|
LastBattle
|
Naslov: Re: Jesu li negativci pobjedili u WW2? Postano: 26 ožu 2024, 19:10 |
|
|
|
Vrh |
|
|
LastBattle
|
Naslov: Re: Jesu li negativci pobjedili u WW2? Postano: 29 ožu 2024, 00:09 |
|
|
preko 2 sata ali vrijedi svake sekunde
|
|
Vrh |
|
|
LastBattle
|
Naslov: Re: Jesu li negativci pobjedili u WW2? Postano: 31 ožu 2024, 21:32 |
|
|
Na današnji dan uskrsnuća Isusa pobjednici iz ww2 slave dan degenerika koji vade organe vodeći se idejom kako je moguće promijeniti spol.
|
|
Vrh |
|
|
Marko80
|
Naslov: Re: Jesu li negativci pobjedili u WW2? Postano: 31 ožu 2024, 23:13 |
|
|
Zanimljivo je kako se ljudi nikada ne pitaju... ako je Hitler bio ovakav ili onakav kako nam Englezi serviraju preko tih njihovih History kanala... zasto nam ne daju Hitlerove govore sa prijevodom, kojih ima da se moze nekoliko dana gledati i analitirati? Hitler je bio na vlasti 12 godina, sve se snimalo... ali nam nista ne daju. A zasto? Umjesto toga Englez ili Amer nam objasnjava kako je Hitler razmisljao, sto je mislio, kako se osjecao...
Vec godinama se pitam kako se obicni ljudi to ne pitaju. Zasto se ne pitaju, zasto nam ne daju Hitlerove govore i da se sami uvjerimo kakav je to "zlocinac" bio.
Kad se razgovara, a rijetko se o tome svemu razgovara i kad se spomene Hitler... Ja uvijek kazem da o njemu neznam nista. Ne znam jel bio los, dobar ili zao. Znam samo sto je sluzbeno. Sto mi Ameri i Englezi serviraju. Takve isprogramirane likove uvijek upitam. Jesi kad slusao Hitlerove govore? Nisi naravno. Nisam ni ja jer ih ne daju. Umjesto da sami cujemo sto je govorio... nama govori Amer ili Englez o Hitleru. Stave scenu gdje se nesto dere... a tko zna u vezi cega... i onda nam Englez il Amer objasnjava sto je Hitler mislio, sto je volio, kako se osjecao itd. Uspavani ljudi se tad trenutno trgnu, malo ih to saznanje razbudi. Jer normalno da nije normalno, da nam Hitlerove govore ne daju. Najpoznatiji lik u povijesti uz Isusa Krista, svaki dan ga forsiraju na tv-u, a forsiraju ga da nema distance, da stalno slusamo objasnjenja... da nebi netko isao istrazivati i pitati... zbog toga je po cijeli dan na tim kanalima Hitler. Kazem 12 godina je bio na vlasti. Postoje sati i sati njegovih govora... a sto su nama dali da cujemo? Dali su nam nekakve idiote u tim emisijama koji nam objasnjavaju tko je bio Hitler, umjesto da nam daju njegove govore.
Samo budali ovo ne zvoni u glavi, samo budalama tu nesto ne smrdi. Isto tako 99% ljudi misle da je Njemacka, da je Hitler zapoceo ww2. A zapoceli ga Englezi i Francuzi. Njemacka nije htjela rat i preknjljali su Cercila da povuce objavu rata.
Isto tako ljudima ne zvoni u glavi, kako to da je taj Cercil, "pobjednik" u ratu. Vodja "napadnute" drzave izgubio izbore, a jos ww2 nije bio skroz gotov. Jos Japan nije kapitulirao? Izgubio je izbore jer je Englesku uvukao u rat, jer je zapoceo ww2. Nije htio odustati od rata niti kada je Francuska pokorena. Isti taj Cercil kojeg predstavljaju nekakvim pozitivnim likom je pobio sredinom 40ih godina preko 3 milijuna Indijaca. Oteo im hranu i nastala je velika glad. Taj dogadjaj se zove "Bengalska glad". Naravno 99% ljudi za to nije culo. A da ne govorimo o njegovim citatima i govorima u kojima zagovara zlocine i pokolje.
|
|
Vrh |
|
|
hilbert
|
Naslov: Re: Jesu li negativci pobjedili u WW2? Postano: 31 ožu 2024, 23:45 |
|
|
Je li ovo divizija uskrsnuo?
|
|
Vrh |
|
|
LastBattle
|
Naslov: Re: Jesu li negativci pobjedili u WW2? Postano: 03 tra 2024, 07:35 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Marko80
|
Naslov: Re: Jesu li negativci pobjedili u WW2? Postano: 04 tra 2024, 23:27 |
|
|
Neki dan na netu naletim da se spominje nekakav dokumetarac koji traje preko 12h pod naslovom Europa: The Last Battle. Trazio na Yotube i maknuli su ga. Tako da dalje nisam ni trazio jer u zadnje vrijme nemam vremena za nista, a kamo li gledati dokumtarac koji traje preko 12h. Maknuli su, a mozda i zabranili film jer se navodno radi o "teoriji zavjere", o "pro nacistickom filmu" i td. Komentati ljudi koji su gledali film su da su sokirani i iznanadjeni jer nisu navikli gledati na dogadjaje u vezi ww2 iz drugog kuta, nego samo ovog anglo americkog. Film nisam gledao ali naslucujem o cemu se radi. Ne vjerujem da je film nekakav "pro nacisticki" nego se sigurno spominju stvari koje nam "pobjednici" ne spominju. Al da je film i nekakav "pro nacisticki"... pa u kakvom to svijetu zivimo da se filmovi i knjige zabranjuju i spaljuju? Tako da nisu trebali film micati sa Youtuba i na neki nacin ga zabraniti. Ako je to neka pro naci budalastina, pa neka je, ako je sve u njemu glupo, nelogicno ili se sije nekakva mrznja... pa gledaoci ce sami to shvatiti i odbaciti. A ovako cim se nesto zabranjuje... to bas onda izazivu znatizelju, da se vidi zbog cega se nesto zabranjuje. Film je inace napravio neki švedski raziser. https://en.wikipedia.org/wiki/Europa:_The_Last_BattleJel tko od vas mozda gledao ili barem cuo za taj dokumentarac u vezi ww za kojeg autor tvrdi da prica pravu istinu, zataskanu istinu u vezi ww2, a za kojeg druga strana govori da je propaganda, teorija zavjere ili anti zidovski film?
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: AmazonBot i 6 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|