HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 17 pro 2024, 17:19.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1887 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 76  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Nova rezolucija o Srebrenici
PostPostano: 01 svi 2024, 12:58 

Srpsčanin je napisao/la:
SarajkaDjevojka je napisao/la:

Zlaja je kralj u odnnosu na cetaljsku bagru. Placite.

Bez brige !Dobićete rezoluciju o Srebrenici ali ne i Srebrenicu .Srebrenica pripada Srbiji kao i ostatak od 49 %.

Vi ste upotrijebljeni kurton. Zlajin. Lol koji amateri. Koji degeni. Zeljka kraljica! Prekidose je ljudi kao zadnju kretenku.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 01 svi 2024, 13:05 

Haram je napisao/la:

Ocigledno je da ti prijalo kad ti na protesnoj noti, onaj cetalj bezimeni „ uputio Kompliment“

Ne vidjeh da se pobuni. Nego „hvala“

Ocigledno nisi u stanju da citas sarkazam. Nemam nista protiv Srba ali me zaboli ona stvar hoce li me neko svrstati u njihove redove ili ne.

Zadnji sam koji ce se popisati po srebrenickim zrtvama. 90 posto porodice (sto uze, sto sire) mi je provelo u onoj enklavi sto opstade. Stanje je tamo u nekim aspektima bilo minimalno bolje nego u Srebrenici, ali sve je to u pet deka. I da su usli u Gorazde, gdje ih je izginulo mnogo vise nego oko Srebrenice, ono sto je bilo u Srebrenici bi bio holivudski film za djecu. Da ne nabrajam koliko mi je clanova porodice pobijeno, sto na kucnom pragu, sto poginulo s puskom u ruci.

Ali.

I to je ono veliko i bitno A L I

Sta hoce bosLjaci koji kuras? (mislim na ovu "elitu" sto gura ova sranjja, ove fine dzematlije i slicno)

Je su li osudjeni i Karadzic i Mladic i masa njih? Jel cuce i came po bjelosvjetskim prdkenama?

Je li izgradjen i priznat memorijalni centar u Potocarima u koji svake godine dolazi masa ljudi i svakoraznih "zvanica"?

Je li priznat genocid u EU i je li ima DAN SREBRENICKOG GENOCIDA?`

Je li ga i Dodik onomad priznao? Ono kad jos nije posto ovo sto je sad.

Je li se marshira svake godine slobodno i u miru kroz pola RS do Potocara? Jel iko dira te ljude?

Jesu li upumpane stotine miliona dolara u sve to tamo?

Da ne duzim...

Ocekujete pomoc i milostinju - i prije svega HAJR - od ljudi poput Blinkena, Bidena i njima slicnim?! Pa covjece, kakvi su to lihvari i majmuni vidi se na primjeru Gaze. Sutra, nokat mali na nozi nebi zrtvovali za pola bosnjackog naroda, a vi se u njih uzdate, umjesto da gledate kako smiriti tenzije s komsijama.

Nije lako s tim podivljalim RS-Srbima, ali nesh se valjda miriti s prijateljima? Logicno je da se to mora s neprijateljima, ma koliko i ovo "podivljalim" i ovo "neprijatelji" treba staviti pod navodnike. I "nashih" imas masa sto su tobejarabi...

I sto je najbitnije u svemu ovome: Bosnjaci, kojih je ukupno tri do cetiri (!) puta manje od Srba, dijele u najvecem dijelu sa Srbima zivotni prostor. Ne mozes - bolan - s njima vjecno u kost. Dugorocno ti inace slijedi nestanak i dodatno smanjenje zivotnog prostora. Znam ja da to nije lako, da nije lako prevazici onoliko krvi, vidim na primjeru Sjeverne Irske da smo mi cak i bolji od tih "uljudnih europljana" (nevjerovatno je koliko se oni mrze a nema krvi medju njima ni pet posto ko medju nama u eks yu), ali bi upravo kao slabiji, manji faktor, trebali igrati mudrije.

Kolko god da se gosn "slucajni prolaznik" sad kurcio po UN-u, sve je to kurcenje bez maltene pokrica, i on bi sutra da pukne opet u bunker.

Ajde ne rise bogati. To su Srbi prije ove mogucnosti da rezulocija bude usvojena bili „dobri momci“ skloni toleranciji, ljubavi, suzivotu a ne separatisticki nastrojena *** sklona konfliktu i vrijednjanju? Negiranju, lazima i prijetnjama.

Sta seres?

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 01 svi 2024, 13:08 

Haram je napisao/la:

Ocigledno nisi u stanju da citas sarkazam. Nemam nista protiv Srba ali me zaboli ona stvar hoce li me neko svrstati u njihove redove ili ne.

Zadnji sam koji ce se popisati po srebrenickim zrtvama. 90 posto porodice (sto uze, sto sire) mi je provelo u onoj enklavi sto opstade. Stanje je tamo u nekim aspektima bilo minimalno bolje nego u Srebrenici, ali sve je to u pet deka. I da su usli u Gorazde, gdje ih je izginulo mnogo vise nego oko Srebrenice, ono sto je bilo u Srebrenici bi bio holivudski film za djecu. Da ne nabrajam koliko mi je clanova porodice pobijeno, sto na kucnom pragu, sto poginulo s puskom u ruci.

Ali.

I to je ono veliko i bitno A L I

Sta hoce bosLjaci koji kuras? (mislim na ovu "elitu" sto gura ova sranjja, ove fine dzematlije i slicno)

Je su li osudjeni i Karadzic i Mladic i masa njih? Jel cuce i came po bjelosvjetskim prdkenama?

Je li izgradjen i priznat memorijalni centar u Potocarima u koji svake godine dolazi masa ljudi i svakoraznih "zvanica"?

Je li priznat genocid u EU i je li ima DAN SREBRENICKOG GENOCIDA?`

Je li ga i Dodik onomad priznao? Ono kad jos nije posto ovo sto je sad.

Je li se marshira svake godine slobodno i u miru kroz pola RS do Potocara? Jel iko dira te ljude?

Jesu li upumpane stotine miliona dolara u sve to tamo?

Da ne duzim...

Ocekujete pomoc i milostinju - i prije svega HAJR - od ljudi poput Blinkena, Bidena i njima slicnim?! Pa covjece, kakvi su to lihvari i majmuni vidi se na primjeru Gaze. Sutra, nokat mali na nozi nebi zrtvovali za pola bosnjackog naroda, a vi se u njih uzdate, umjesto da gledate kako smiriti tenzije s komsijama.

Nije lako s tim podivljalim RS-Srbima, ali nesh se valjda miriti s prijateljima? Logicno je da se to mora s neprijateljima, ma koliko i ovo "podivljalim" i ovo "neprijatelji" treba staviti pod navodnike. I "nashih" imas masa sto su tobejarabi...

I sto je najbitnije u svemu ovome: Bosnjaci, kojih je ukupno tri do cetiri (!) puta manje od Srba, dijele u najvecem dijelu sa Srbima zivotni prostor. Ne mozes - bolan - s njima vjecno u kost. Dugorocno ti inace slijedi nestanak i dodatno smanjenje zivotnog prostora. Znam ja da to nije lako, da nije lako prevazici onoliko krvi, vidim na primjeru Sjeverne Irske da smo mi cak i bolji od tih "uljudnih europljana" (nevjerovatno je koliko se oni mrze a nema krvi medju njima ni pet posto ko medju nama u eks yu), ali bi upravo kao slabiji, manji faktor, trebali igrati mudrije.

Kolko god da se gosn "slucajni prolaznik" sad kurcio po UN-u, sve je to kurcenje bez maltene pokrica, i on bi sutra da pukne opet u bunker.

Ajde ne rise bogati. To su Srbi prije ove mogucnosti da rezulocija bude udbpjena bili „dobri momci“ skloni toleranciji, ljubavi, suzivotu a ne separatisticki nastrojena *** sklona konfliktu i vrijednjanju?

Sta seres?

Kao sto rekoh, s prijateljima se ne moras miriti. Ali kad ove ne mozes unistiti, a ocigledno ne mozes, zar nije pametnije probati naci neku vrstu zajednickog jezika i okrenuti se buducnosti? Pa da makar jos nerodjena djeca ne moraju otkopavati kosti svojih najmilijih.

Za njih vazi naravno isto.

Postavio sam ti nekoliko sasvim logicnih pitanja. I sugestija. Razmisli malo o svemu tome.

Vrh

PostPostano: 01 svi 2024, 13:12 

Cuj nisu krivi Srbi? Nego ko? Prije rezolucije niste bili separatisticka gamad sklona vrijedjanju, negiranju, omalovazavsnju i prijetnjams? LOL

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 01 svi 2024, 13:17 

Haram je napisao/la:

Ajde ne rise bogati. To su Srbi prije ove mogucnosti da rezulocija bude udbpjena bili „dobri momci“ skloni toleranciji, ljubavi, suzivotu a ne separatisticki nastrojena *** sklona konfliktu i vrijednjanju?

Sta seres?

Kao sto rekoh, s prijateljima se ne moras miriti. Ali kad ove ne mozes unistiti, a ocigledno ne mozes, zar nije pametnije probati naci neku vrstu zajednickog jezika i okrenuti se buducnosti? Pa da makar jos nerodjena djeca ne moraju otkopavati kosti svojih najmilijih.

Postavio sam ti nekoliko sasvim logicnih pitanja. I sugestija. Razmisli malo o svemu tome.

Ne rise. Treba Srbima poviti kicmu i pomiriti se dok te separstisticka stoka vrijedja, omalovazava, pisa po masovnim grobnicama i prijeti novim genocidom i zlocinima?

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 01 svi 2024, 13:22 

Haram je napisao/la:

Ne rise. Treba Srbima poviti kicmu i pomiriti se dok te separstisticka stoka vrijedja, omalovazava, pisa po masovnim grobnicama i prijeti novim genocidom i zlocinima?

Dacu ti samo jedan primjer, opet Sjeverna Irska (tamo je za triest i kusur godina bilo oko 4 hiljade zrtava). Gradic koji je podjeljen zidom, Navec, dakle tako je bilo i dok su bili u EU, se zatvara celicna kapija izmedju katolika i protestanata.

S jedne strane spomenici onima koji su onima na drugoj strani zlocinci. I obrnuto.

I opet su se bili skontali i ne pucaju barem jedni na druge i ne jebu se po bjelosvjetskim sudovima. Da nije GB izasla iz EU, stanje bi danas bilo jos bolje.

I sad ti prije 15 godina imas jednog Dodika koji kaze da je u Srebrenici bio genocid. I onda ti s jednim takvim Dodikom ne uspijes izaci na "zelenu granu", sto bi svabe rekli?! Dakle nikad nije do tebe, uvijek je do onog anamo! Pa sta ocekujes, da se oni sto su sisali Risto Djogo propagandu preko noci pretvore u kozmopolite? :D Ne budimo djeca. To su procesi koji traju i ako ces ti STALNO nekome nabijati na nos genocid, genocid, genocid, genocidna, sumska, nepriznate, ukidamo, ovo, ono, onda je logicno da ce se i on dodatno radikalizirati.

I onda, sve da to sto kazem nije tako, i sve da su oni sto posto krivi a nasi ni jedan posto, ti opet imas situaciju u kojoj si ti strana kojoj je zajednicka drzava koncept ili nacionalni rezon. Kao takav moars da vodis drugu vrstu politike. Al eto, tebi je vrh valjati se u blatu s nekoliko primjeraka na forumu - dokaza za to da su i divlje svinje i ljudi sisavci.

Vrh

PostPostano: 01 svi 2024, 13:24 

Libo nas K za vas stav. Bitno nam je misljenje USA, VB, DE i sl. A i za misljenje vase nas bole jaja. LOL

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 01 svi 2024, 13:28 

Isisaj bol. Sam sebi. Izlijeci se.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 01 svi 2024, 13:36 

Pritisak na Zlaju? LOL

Pa Zlaja vas popisao radi pritiska? LOL

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 01 svi 2024, 13:42 

Pa nije on po BiH pisao. Nego po vama? Kako prodao? Ovo sve budale. LOL

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 01 svi 2024, 13:51 

Ti si budala. Mislim ludi ste kolektivno. Zlaja da obracanjem srusi institucije? Pa pojasnio je da je zakon o negiranju genocida usvojen na drzavnom nivou. Plus postoje presude za isti. Zasto bi istup onda bio rusenje? LOL

Vi ne rusite institucije negiranjem? Uvredama i prijetnjama?

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 01 svi 2024, 13:52 

Nek postavi neko rezultate glasanja ako ima. I ako nije tesko.

Vrh

PostPostano: 01 svi 2024, 13:59 

Sarajka se pali na skoro pa penzionere. :zubati Zlajica joj cute. :wub

Jesi li se u međuvremenu raznježila ili još traje faza? :D

Vrh

PostPostano: 01 svi 2024, 14:04 

novem je napisao/la:

Fizicki ne. No Bogami je četalje sahranio! Tako treba!

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 01 svi 2024, 14:06 

Ovog Harama Bolje da ćaća izdrko. Koji retard. Ovakvi su po Omarskoj prednjacili u batinjanju Bosnjaka i mucenju.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 01 svi 2024, 14:15 

novem je napisao/la:

Fizicki ne. No Bogami je četalje sahranio! Tako treba!

Vidim da se i ti zadovoljavaš samo s utješnim nagradama. :palacgore1
Istovremeno vam otvaraju granicu bez viza, gdje više nećemo
imati brojeve o količini izdanih. :zubati

Vrh

PostPostano: 01 svi 2024, 14:17 

Retalj. Cuj srusio institucije. Placem od smijeha.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 01 svi 2024, 14:20 

No Samo ste VI na racun svinjarija presudjeni. Lezite u kazamatima na odnovu sudova koje ne priznajete i presuda tih sudova. U udubenike cete.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 01 svi 2024, 14:22 

Srpsčanin je napisao/la:

Rece pripadnik nacije planetarno poznatih genocidasa!

Sami sebe uvale!

S. Leone raspravlja o njihovoim svinjarijama.

Nosićemo nekako taj teret :zubati

Pa sto placete? Sto lobirate? LOL

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 01 svi 2024, 14:27 

No Samo ste VI na racun svinjarija presudjeni. Lezite u kazamatima na odnovu sudova koje ne priznajete i presuda tih sudova. U udubenike cete.

A onda dođe glavni Mujo pa sabotira žalbu i napravi show od svega.
Umjesto mogućih milijardi odštete, "neki" su happy što im je Zlaja s takvog jednog mjesta
"u brk" sprašio kako su četalji zločasti. :smijeh

A joj Sarajko, i u tebe se dosta toga pobrkalo. :zubati

Vrh

PostPostano: 01 svi 2024, 14:29 

E ceto, Vucko se vratio posran! Kaze nije im Stall. LOL

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 01 svi 2024, 14:32 

Lol sto Vucko Kaze izgubili smo! Ali smo „odbranili“ ugled Srbije! Retalji!

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 01 svi 2024, 14:33 

Srpsčanin je napisao/la:
Nosićemo nekako taj teret :zubati

Pa sto placete? Sto lobirate? LOL

Ja bih rekao da gospoda Vučić i Dodik koriste ovaj u osnovi bezopasan povod kao izgovor za sopstvene ciljeve odnosno sticanje poliitičkih poena.
Takvih rezolucija u kojima se osuđuje "genocid" u Srebrenici već je usvojeno u manje više svim parlamentima država u Evropi kao i raznim evropskim institucijama Evropski Parlament,Savjet Evrope i sl. a usvojene su i u američkom Kongresu i Senatu,kanadskom parlamentu ...
Stvarnost je takva da je Srebrenica mjesto u Srpskoj.Evo upravo ovih dana skidamo tablu sa imenom ulice Selmanagić Ruef Crni i postavljamo našu.

The ratio of 51:49 of the territorial proposal of the Contact Group is a foundation of the agreement. That territorial proposal is open for changes resulting from the joint agreements.

Vrh

PostPostano: 01 svi 2024, 14:34 

Koje ciljeve? LOL koje?

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 01 svi 2024, 14:39 

Koje ciljeve? LOL koje?

Jesi nekad čula da se poltičari bore za rejting,za pridobijanje glasača ?

The ratio of 51:49 of the territorial proposal of the Contact Group is a foundation of the agreement. That territorial proposal is open for changes resulting from the joint agreements.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1887 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 76  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: espresso, iprodano, Patriota, Tomba17 i 80 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: