HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 06 ožu 2025, 13:31.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 435 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 18  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Teorija: problem europske demografije nije novac nego feminizam
PostPostano: 13 svi 2024, 12:49 

dudu je napisao/la:
Naša Kvačica je napisao/la:

Kratko i jasno. :palacgore1

Žena uvijek popusti na kraju, bitno je nepokolebljivo ustrajati.

To vrijedi i za sve drugo u životu, ali specifično i za odnos sa ženama.

Blagoslov je imati skromnu, poštenu i tradicionalnu ženu, takve su rijetkost, tu je ipak posao daleko lakši.

Kompromis je jedini bitan. Ako ga nema puca veza a brak pogotovo.U vezama postoje još ružičaste naočale u braku ih više nema :zubati
Zato bez kompromisa s obje strane kojeg sve manje ima teško išta uspijeva.

Vrh

PostPostano: 13 svi 2024, 12:52 

Kompromis je loš, kompromis znači dogovor oko loše-loše scenarija, postoje puno bolje i efikasnije metode pregovora. Meni je kompromis poraz, bilo privatno ili na poslu. Taktička empatija je moj modus operandi.

Vrh

PostPostano: 13 svi 2024, 13:08 

dudu je napisao/la:
Kompromis je loš, kompromis znači dogovor oko loše-loše scenarija, postoje puno bolje i efikasnije metode pregovora. Meni je kompromis poraz, bilo privatno ili na poslu. Taktička empatija je moj modus operandi.

Kao da si neki menadžer :zubati

Vrh

PostPostano: 13 svi 2024, 13:11 

dudu je napisao/la:

Jesi ti to dokaz'o u praksi ili lupaš napamet? :zubati

Ja sam za kompromis:

Navik ali treba to malo mudrije. Matanovski.

Vrh

PostPostano: 13 svi 2024, 13:21 

Da falio se nigerijkom!!
Kreten!

Vrh

PostPostano: 13 svi 2024, 14:13 

konzerva je napisao/la:

To bi bilo točno kad bi ta društva bila efektivno odvojena, kao recimo Amiši ili Haredi Židovi.

Ali nisu, već jedno od tih društava "krade" biološki potencijal drugog.

Također, TFR opada posvuda, i kod "nas" i kod "njih", samo je kod njih gore. Jer ista smo vrsta. Biologija utječe na sve.

Nisu zaista potpuno odvojena ali odvajaju se sve više. Toga nije bilo prije 20-30 godina. U Americi se danas skoro otvoreno mrze.

To je naravno samo moje predviđanje, ali predviđam društvo će se nastaviti raslojavati. Mislim zapravo da je već preko 50% raslojeno na psihičkoj razini. Većini ljudi je jasno što se događa, nije to više avangarda ni nešto nepoznato, nije to više teorija urote. Recimo ne znam nikoga tko nije imao mišljenje o korumpiranom i usmjerenom žiriju na Euroviziji koji gura ideologiju. Pitanje je vremena kada će se psihičko raslojavanje pretočiti i u fizičko.

Car je gol. Kakva će Europa biti za 20 godina to je pitanje, ali ovakva kakva je sada sigurno neće biti. Ovako dalje ne može dugo.

Za 20 do 30 godina diskutantima će bit svejedno.

Vrh

PostPostano: 13 svi 2024, 14:21 

Fullback je napisao/la:
Junuz Djipalo je napisao/la:
Odgađa školovanje i hedonizam ulazak u brak a kasnije ide sve teže. Koliko god Dudo tvrdio suprotno.

slika

To su opcije likova koji nemaju što ponuditi zgodnim curama 30+ ili mlađim studenticama... ako si uspješan poslovno, imaš karakter i držiš do sebe sa 35 godina možeš birati koju ćeš studenticu od 25 provozati do apartmana. Danas je lakše nego ikad, mene moja više ne pušta samog s kolegama na Yacht week nakon što je skužila australke na instagramu :zubati

To je sponzorstvo i sugar daddy taktika. Moje je da joj ponudim tvrd ku.ac i moje vrijeme/posvećenost, i ništa više. Postoje muškarci koji su uspješni poslovno, ali ne žele da navikavaju žene na kupovanje pozornosti i ljubavi materijalnim stvarima. Može nešto normalno, tipa izlazaka u restorane, kava, kolač, da joj dadneš novac za cipele i odjeću, pa i neki komad nakita ako se vjerite, ali od starta luksuz - to nikako. Izigravanje TAXI službe sem kad se doma kasno vraća to također nikako.

Masa pičkolizaca je navikla žene na veliki luksuz, pa poslije nijedan muškarac ne valja, još ako su same imućne, od toga nema ništa. To je jadno kad nemaš priču i prangiju, pa moraš kupovati.

Što je sa masama prosječnih muškaraca koji nemaju tako visok materijalni standard?

Eto zašto je demografija nigdje i vlada hipergamija.

Vrh

PostPostano: 13 svi 2024, 14:35 

Kod nas na mikro-planu HR i BiH, jednostavno nema dovoljan broj žena na tržištu veza i brakova, zbog toga što se žene više iseljavaju, dulje školuju (60% diplomanata su žene sada), udaju vani za strance, posvećuju karijeri, i zbog krize sa ženama na Zapadu, pa su više tražene vani odn. hipergamije. Rat i poratni period su stvorili veliku rupu u generacijama, koja se tek popunjava, što je starijima nebitno, jer ih ne kači, tako da za 30+ muškarce ima tako malo izbora. Žene su postale ekstremno probirljive i previše gledaju romantične serije i slike muškaraca savršena izgleda, pa misle da je to normalan život, osobito ove mlađe.

Na tržištu su razvedenice sa djecom, krš iz Azije i Afrike, sponzoruše u potrazi za sugar daddy-jima, udate žene koje se kurvaju, ili se prevari neka dosta mlađa žena 15 do 20 godina mlađa ako si vješt. Ima i žena sa skrivenim manama, koje ljudi iz njenog kraja znaju, ali ti ne znaš. Uglavnom postoji razlog zašto je ostala samica sa 30+.

Nađe se ponešto za povalit, ali bračni materijal piši propalo.

Problem je i otuđen način života, i mala mogućnost da se žena upozna nakon što završiš fax. One su ionako nepovjerljive i ako nemaš izgled i status koji im odgovara, nikad je nećeš upoznat.

Uglavnom demografska propast ima svoje uzroke i oni su brojni i slojeviti, a u osnovi su žene.

Vrh

PostPostano: 13 svi 2024, 14:49 

Eminencija je napisao/la:
Revizija je napisao/la:
Namerno se žene pujdaju na muškarce .
Manje poznanstava = manje brakova=manje dece=majak rade snage =uzvoz iste =proemna etničke i rasne strukute stanovništva .
Ako ih napadno pogledaš , tožete za silovanje pogledom .
Kad mušakar malo glasnije prića , žena ga prijavi za nasilje u porodici .
A ženama se mora verovati .
Femimarksizam je kancer svakog društva .
Ako hoće da budu ravnopravne , zašto ne idu u rudnik.

Di to? U SAD u?
Uopce nije tako kod nas,jednostavno parovi nece djecu ili nece puno.
Neda se nikome pravit male luzere da ih HDZ jasi. Djeca se ovdje ovdje vjencavaju pa sutradan sele u njemacku.you

Ljudi neće djecu,kraj.
Kakav kurčev HDZ.
Pa da je do HDZ-a ili boljeg standarda štancali bi djecu po Njemačkoj,Švicarskoj,Skandinaviji,a ne jedno i to na jedvite jade,i onda se rastanu

Vrh

PostPostano: 13 svi 2024, 15:01 

Ako ne spojiš ljude do 25.-e, sve ostalo ti je piši propalo(na makro razini, iznimke postoje)
Ljudi bi se trebali spojit dok su mladi i jedno uz drugo živit i osnivat obitelj
A ne da je problem što je on vodoinstalater, umjesto doktor

Ovako žena želi što kraće vrijeme bit uz svog čovika(30-37) i onda iza 37 misli da će dostić zvijezde

Bog nam je dao jedno ljepilo kojim se možemo zalijepit jedni za druge i ako se preveć odljepljuje onda se ne može nizašta zalijepit i ne može ploda davat

Vrh

PostPostano: 13 svi 2024, 16:13 

Eminencija je napisao/la:

Ima evo Filipinki u Zg. :D baš ima lijepih.

Ali treba bit muško i preuzet odgovornost, radit i borit se. Neće dečki. I onda žene krive.

Ne znam baš.

Jebale te nizerasne filipinke
Da te jebale =))

Bljak :rigam

To samo u krajnoj nuždi , kad si 40 -tim a mačke ni na vidiku , pa daj šta daš .
Čisto da ne budeš sam .

Vrh

PostPostano: 13 svi 2024, 16:42 

potocnj je napisao/la:

Dobro, a kakav nam je onda standard ako žena radi a treba joj 8 plaća da popravi veš mašinu?

Jel bolje onda da ne radi uopće?

Istina, raste cijena fizičkih radova, opet zbog ove individualizacije, i mantre "Školujte se djeco!" jer je fizički rad bio promatran kao sirotinjska posla.

Manje fizikalaca, znači veća cijena fizičkog rada.

Ovo je problem kojeg zapad nikad nije riješio jer su nedostatak fizičkih radnika rješavali tako što su uvozili radnu snagu.

Problem je kada više ni uvoz nije isplativ, tj. i uvozni hoće veću plaću. Taj problem nema Njemačka gdje su primanja kudikamo veća, i Hrvatska je podigla primanja, ali recimo u BiH se baš osjeti trend povećavanja cijene fizičkog rada, presiromašni smo za uvoz radne snage u velikoj mjeri.

I Nepalcu treba preko 1000 eura da ostvari svoje ciljeve rada u Europi.

Uvozni radnici rješavaju samo pitanje intelektualno nezahtjevnih poslova.

Sve složenije poslove rade i dalje domaći.

I dobro je da cijena tih poslova raste, jer diže vrijednost muškarcima koji ih znaju i mogu napraviti, dok će žene sa svojim diplomicama i uredićima biti sirotinja u potrazi za muškarcem koji zna popraviti cijev ili klimu.

Na taj način muškarac može postati opet tražen kao i u doba poljprivredne ili industrijske civilizacije, jer će najplaćenije usluge biti MUŠKE. A VSS pravnice i edukatorice će i dalje biti sirotinja.

Vrh

PostPostano: 13 svi 2024, 17:19 

dudu je napisao/la:

Pa naravno, brak je loš scenario :zubati
Ne znam u kakvom si statusu ako si u braku i ako nema kompromisa mogao bi uskoro sam ostati. Skinite ružičaste naočale, nema dobrog scenaria samo manje lošega. :D kojeg uz kompromis možemo prevazići. Sve ostalo = konfrotacija.

Vrh

PostPostano: 13 svi 2024, 17:23 

KonfroNtacija = sukob.

Dudu je od onih 'puno zuje, malo meda daju.' Još podučavaju druge.

Otprilike kao kad Vlatka Pokos ženama dijeli ljubavne savjete. :zubati

Vrh

PostPostano: 13 svi 2024, 17:38 

konzerva je napisao/la:
Sve složenije poslove rade i dalje domaći.

I dobro je da cijena tih poslova raste, jer diže vrijednost muškarcima koji ih znaju i mogu napraviti, dok će žene sa svojim diplomicama i uredićima biti sirotinja u potrazi za muškarcem koji zna popraviti cijev ili klimu.

Na taj način muškarac može postati opet tražen kao i u doba poljprivredne ili industrijske civilizacije, jer će najplaćenije usluge biti MUŠKE. A VSS pravnice i edukatorice će i dalje biti sirotinja.

Problem je što država uzme lovu od tih muških majstora pa je podijeli na izmišljene poslove, uglavnom ženama. A te ženske neće bit sirotinja makar im plaće ne bila velika. Nešto će im pomoć roditelji (neće ćaća pustit da njegovoj princezi nešto fali), uvijek se nađe muških koji će ih častit nadajući se nečemu, a na poslu se ionako ne sataru pa ih boli briga.

I opet će im bit zanimljiviji onaj koji radi u odijelu (često isto tako na nekom kvazi-poslu) nego onaj koji smrdi na zavarivanje, ljepilo ili kuhinju kad dođe doma.

Vrh

PostPostano: 13 svi 2024, 19:29 

pakovic je napisao/la:

Problem je što država uzme lovu od tih muških majstora pa je podijeli na izmišljene poslove, uglavnom ženama. A te ženske neće bit sirotinja makar im plaće ne bila velika. Nešto će im pomoć roditelji (neće ćaća pustit da njegovoj princezi nešto fali), uvijek se nađe muških koji će ih častit nadajući se nečemu, a na poslu se ionako ne sataru pa ih boli briga.

I opet će im bit zanimljiviji onaj koji radi u odijelu (često isto tako na nekom kvazi-poslu) nego onaj koji smrdi na zavarivanje, ljepilo ili kuhinju kad dođe doma.

Nastavi l ise rast cijena kvadrata i usluga kao dosad, biti će svi s izmišljenim poslovima sirotinja. DŽaba odijelo kad ne možeš ni auto popravit.

Vrh

PostPostano: 13 svi 2024, 20:47 

Bogte, hrpa sredovječnih muškaraca raspravljaju zašto su žene za sve krive i zašto su, naravno, sve kurve.
Junuz jedini normalan i još neki koji se ne javljaju.

Vrh

PostPostano: 13 svi 2024, 21:01 

Žene ne rade ništa bitno.
Ljubčići, žene rade ono najbitnije i uvijek su radile. Između ostalog, i ono što muškarci nikako ne mogu i nikad neće.
I da, o tome ovisi civilizacija, to ste jedino dobro skužili.
Dalje, možda žene i ne rade ništa bitno, ali kako mislite da bi moderna ekonomija i moderni rast funkcionirao bez ženske radne snage?
I da, žene su oduvijek odlučivale o broju djece u obitelji, barem u kršćanskoj civilizaciji, ako ste se ikad interesirali za antropologiju i ljudsko društvo, znate da je tako.
Čak i kad su muškarci mislili da odlučuju, žene su odlučivale. Zašto? Zato što je privatna sfera, dakle kućna, bila više na njoj i ona je odlučivala.
Danas je to samo očitije.
A, iskreno, ton rasprave je jadan.
I od mene je uspio napraviti ljutu feministicu, a to ne može svatko.

Vrh

PostPostano: 13 svi 2024, 21:09 

snowflake je napisao/la:
Žene ne rade ništa bitno.
Ljubčići, žene rade ono najbitnije i uvijek su radile. Između ostalog, i ono što muškarci nikako ne mogu i nikad neće.
I da, o tome ovisi civilizacija, to ste jedino dobro skužili.
Dalje, možda žene i ne rade ništa bitno, ali kako mislite da bi moderna ekonomija i moderni rast funkcionirao bez ženske radne snage?
I da, žene su oduvijek odlučivale o broju djece u obitelji, barem u kršćanskoj civilizaciji, ako ste se ikad interesirali za antropologiju i ljudsko društvo, znate da je tako.
Čak i kad su muškarci mislili da odlučuju, žene su odlučivale. Zašto? Zato što je privatna sfera, dakle kućna, bila više na njoj i ona je odlučivala.
Danas je to samo očitije.
A, iskreno, ton rasprave je jadan.

Žene nažalost danas sve manje rade ono što je najbitnije i ono što muškarci nikada neće. Zato i imamo ovu temu.

Moderna ekonomija može sasvim uredno funkcionrati bez žena, 90% poslova žene rade nisu uopće društveno esencijalni i zapravo generiraju sami sebe.

I ne, žene nisu odlučivale o broju potomaka NIKAD. Posebno ne u kršćanskoj civilizaciji koja je nalagala ženi da se pokorava mužu, da bude otvorena životu i prima potomstvo kao blagoslov. Žene o tome nisu odlučivale apsolutno ništa. Muškarcu se nije smjela uskraćivati, kontracepcije i abortusa nije bilo, sve drugo je jasno.

Danas je prvi puta žena ta koja odlučuje i posljedice vidimo. Otkad žena odlučuje, ljudi izumiru.

Ja sam svijestan da je to jako grubo što govorim, ali to je realnost i vrijeme je da se žene naviknu na kritiku. Ton možda ne zvuči ugodno, ali vrijeme za ugodne tonove i tepanje je prošlo. Stvari su kritične i žene će se morati naviknuti da, ako ništa, budu suočene s kritikama za svoj dio krivnje za nastali kaos.

Vrh

PostPostano: 13 svi 2024, 21:17 

dudu je napisao/la:

Žena uvijek popusti na kraju, bitno je nepokolebljivo ustrajati.

To vrijedi i za sve drugo u životu, ali specifično i za odnos sa ženama.

Blagoslov je imati skromnu, poštenu i tradicionalnu ženu, takve su rijetkost, tu je ipak posao daleko lakši.

Pa da.
Neke stvari su same po sebi jasne, prvo znaš kaj ti paše kad tražiš, a drugo, bitno je da imate i zajedničke ciljeve.

Vrh

PostPostano: 13 svi 2024, 21:18 

KonfroNtacija = sukob.

Dudu je od onih 'puno zuje, malo meda daju.' Još podučavaju druge.

Otprilike kao kad Vlatka Pokos ženama dijeli ljubavne savjete. :zubati

treba znati slušati i razumijevati ženin jezik i prepoznati emotivno stanje.

meni je najgore što čujem od nje kad ju razoružam, dosta mi je tih tvojih prodajnih sranja i seansi. :zubati

Vrh

PostPostano: 13 svi 2024, 21:20 

S čime se uvjetno slažem.
U djecu se danas mora puno više ulagati, to je istina.
No nije riječ samo o materijalnom. Ono što primjećujem da se ljudi boje jest da neće imati dovoljno vremena za posvetiti se djeci.
Toga je danas nestašica, daleko više nego materijalnog.
Nadalje, ljudi su danas nezreliji nego nekad, i muškarci i žene, a nećeš imati djecu, ako i sam osjećaš da si dijete do ne znam koje dobi.
Konačno, ovo je malo filozofski, ali duboko osjećam da je istina.
Doba u kojem živimo pati od nedostatka ljubavi, možda čak i više nego od hedonizma.
Prije se ljubav podrazumijevala, a danas su mnogi ljudi izgubljeni.
Ovo su glavni problemi, sve ostalo su simptomi.

Vrh

PostPostano: 13 svi 2024, 21:21 

konzerva je napisao/la:

Opet odbijate stvari gledati na generalnoj razini.

Nije samo njen problem. Jer kad ih ima 30% koje se ne žele udati onda je to problem zajednice.

Bolje ti je da takve ne odgajaju djecu.
Eventualno mogu biti tete i to ti je to.

Muško se tu treba malo više potruditi, tražiš onu koja ti paše.
Jbg. ako nema u vlastitom selu, ideš malo dalje.

Ova nek se igra s mačkama, njena stvar.

Vrh

PostPostano: 13 svi 2024, 21:23 

Čuj ljubav Flekice. Pa nije moj djed napravio 16 iz ljubavi nego zbog nagona i zbog toga što mu je više djece značilo više radnika na imanju.

Danas se djeca imaju iz ljubavi. Zato ih i nema baš.

Vrh

PostPostano: 13 svi 2024, 21:33 

konzerva je napisao/la:
Ceha je napisao/la:

Pa meni ne treba sex-bot.
Moja ženska treba sama znati što je dobro, a što zlo i truditi mi se udovoljiti.
Naravno da će moja biti zadnja, ali nije potreban micromanagment, žena mi nije idiot.

I ne smije biti ni stvar u lovi, niti egoizmu, niti smije biti ljenčina, jbg..

Inficiran si individualizmom ko gotovo svi na modernom Zapadu.

Ok, nemam ništa protiv toga.
konzerva je napisao/la:
Nije stvar u tome što tebi treba, nego što zajednici treba, da biološki opstane.

Zajednica se onda sama treba organizirati, a ne kukati.
konzerva je napisao/la:
Na razini prosjeka, potrebno je da su žene u prosjeku donje i podređene muškarcima. Bez toga zajednica ne može opstati. Pojedinci hoće, privremeno, no dugoročnog osptanka zajednice nema.

Li-la.
Prvo, ako je muško glupa konjina, zašto bi mu žena bila podređena?
Žena u nekim stvarima treba djelovati kao korektiv, "bolja polovica".

Drugo, načelno je normalnije da muško bude aktivnija strana u vezi, ali ljudi si sami trebaju posložiti stvari kako im paše.
Od kukanja nećeš dobiti ništa.
konzerva je napisao/la:
Dakle ovdje govorimo tome što je potrebno da se prosječni TFR podigne iznad 2.1, a ne što je potrebno tebi ili meni individualno. Ima krasnih indivdualaca s TFRom od 5, ali prosjek je bitan.

To je nemoguće.
Prvo, bi li ti htio da tvoja kćerka, sestra, ili netko od rodbine, bude neki polučovjek?
Drugo, trebaju se neke stvari popularizirati.
Većina normalnih žena niti se boji rađati, niti se boji raditi.
Ako vidiš neku frikušu, zaobit ćeš ju.
Poanta društva i odgoja je da se smanji broj luđaka, to je sve.
konzerva je napisao/la:
p.s. da bi tvoja bila zadnja, ti moraš biti iznad nje. Uspostaviti autoritet. A to je tim teže, što je neka žena bogatija. Kad su žene u prosjeku jako bogate, u prosjeku rađaju jako malo. Jer ne dozvoljavaju da ičija bude zadnja.

Tu imaš djelomično pravo.
Ima cura kaj su se sjebale.
Npr. znam jednu full zgodnu doktoricu (mala je dalmošica) koja ima problema u odnosima, jer si rijetko kada može naći nekog tko je na istoj razini kao i ona, a kamoli preko.
Cura je bistra, pametna, i kaj, sad će ju svašati neki maler, zgubidan, ili pijanac?
A vrijeme ide, biologija radi svoje.
Sad mala ima već 3 banke, a nije još udana.

Nije to stvar samo bogatstva nego općenito lifestylea.
Ali jbg. onda u nekim stvarima treba pristati na žrtve.

Ova razmišlja o umjetnoj oplodnji, al ju malo *ebe to kaj je Crkva kontra toga, a i malo joj je glupo odgajati klinca ili klinku bez oca.

Tu dolazi ovo o čem si pričao, zajednica, savjeti i slično.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 435 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 18  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Cro-realizam i 13 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: