|
|
Stranica: 4/5.
|
[ 121 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Haso
|
Naslov: Re: Ljetni turizam na planinama u BiH Postano: 12 srp 2024, 11:14 |
|
|
Potencijali su ogromni, bez sumnje. Teško je svladati imiđ neke ratne nedođije
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
daramo
|
Naslov: Re: Ljetni turizam na planinama u BiH Postano: 12 srp 2024, 11:17 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39759 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Ovo može proći kod arapskih turista, njih privlače brda, zelenilo, rijeke i jezera. Zapadni turisti u toj branši imaju bolje izbore po Europi, tako da može jedino proći kod avanturista. Uglavnom ništa ozbiljno za neki masovniji turizam.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Haram
|
Naslov: Re: Ljetni turizam na planinama u BiH Postano: 12 srp 2024, 11:17 |
|
|
Ne znam, mnogo me privlace te visoke planine kad ovako gledam snimke, ali zivim stvarno tu "dje drugi dolaze u turizam", i nadohvat ruke su mi neka od najpoznatijih brda. Ponekad autom prelazim planinu Arlberg kad zatvore tunel dugacak skoro 15 kilometara, a to cesto rade sve im jebem, i onda vidim iz auta tu ljepotu i sve kontam moram u planinarenje ali mi se na kraju jednostavno NEDA tako rano ustajati kad imam slobodno. A moras takoreci s pijetlovima ako hoces da se isplati... Ali ono sta cu sigurno jos ovog ljeta uraditi je otici na neku od "Alm" koliba, prenociti, i onda slijedeceg dana malo "planinariti", tj. uzivati u toj tisini i ljepoti. Arlberg ![slika](https://theworldisacircus.com/wp-content/uploads/2019/10/DSC03312-6-900x300.jpg)
_________________ GAYPRIDE - SLAVA UKRAINI - SUPPORT IZRAILJ
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Haram
|
Naslov: Re: Ljetni turizam na planinama u BiH Postano: 12 srp 2024, 11:22 |
|
|
daramo je napisao/la: Ovo može proći kod arapskih turista, njih privlače brda, zelenilo, rijeke i jezera. Zapadni turisti u toj branši imaju bolje izbore po Europi, tako da može jedino proći kod avanturista. Uglavnom ništa ozbiljno za neki masovniji turizam. To i ja mislim. Pogotovo sto imaju izgradjene turisticke kapacitete. Ali opet, dosadi im sto puta ici na ista mjesta, i mnogi bi sigurno i kod vas dolazili da se moze komotno doputovati i da se malo poradi na marketingu. Eto mene jaran svabo odveo takoreci na Maglic.. A Maglic nista manje ne pruza od "Europe", jedino sto nema gotovo nikakve infrastrukture..to se pak nekima svidja, ali vecina turista hoce makar kafu popiti gore ako nista. Meni licno je cool ono sta su komunisti jos napravili ispod planine, dolina rijeke Sutjeske, zbog bitke iz 2.SR, i oko bitke.
_________________ GAYPRIDE - SLAVA UKRAINI - SUPPORT IZRAILJ
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
krstjanin
|
Naslov: Re: Ljetni turizam na planinama u BiH Postano: 12 srp 2024, 11:28 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Haso je napisao/la: Tromeđa Prozor - Gornji Vakuf - Konjic kao jedinstvena cjelina. Za početak. https://www.google.ba/maps/place/%C5%BD ... ?entry=ttuNedavno sam bio na Ždrimačkom. Usput, s Vranice išao. Lijepi je. I može se okupat ispod njega. Nažalost tek poslije sam vidio da imaju i neka jezera u blizini... Jezera su u samim Zdrimcima. Dva, vece i manje. Bio na njima. U velikom se kupaju lokalna djeca te sluzi za ribolov. Malo se zove cini mi se pijavicko pa pretpostavljam da nije za kupanje. Inace kad prolazim kroz Uskoplje i Vranica me uvjek nekako na Ameriku iz filmova podsjecaju ![slika](https://wonderfulbosnia.com/wp-content/uploads/2020/02/%C5%BDdrima%C4%8Dka-2.jpg) ![slika](https://gornjivakuf.com/2020/11/21/foto-video-pasije-jezero-jedan-od-tri-zdrimacka-bisera/126997698_2664538917191765_6107358011283943344_n/?amp=1)
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Haso
|
Naslov: Re: Ljetni turizam na planinama u BiH Postano: 12 srp 2024, 11:40 |
|
|
Gore pod Vranicom je više planina i borovina al pitomo. Ljudi prodaju vikendice i imanja. Tu je i Zec planina. Na kontra strani je Raduša
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Haso
|
Naslov: Re: Ljetni turizam na planinama u BiH Postano: 12 srp 2024, 11:43 |
|
|
daramo je napisao/la: Ovo može proći kod arapskih turista, njih privlače brda, zelenilo, rijeke i jezera. Zapadni turisti u toj branši imaju bolje izbore po Europi, tako da može jedino proći kod avanturista. Uglavnom ništa ozbiljno za neki masovniji turizam. Mikro klima, Svaka planina ima neki drugi miris i neki drugi osjećaj. Sem toga ove lokacije o kojima govorimo su na granici mediteranske i kontinentalne klime a što ih sve opet čini posebnima.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
krstjanin
|
Naslov: Re: Ljetni turizam na planinama u BiH Postano: 12 srp 2024, 11:46 |
|
|
Haso je napisao/la: Gore pod Vranicom je više planina i borovina al pitomo. Ljudi prodaju vikendice i imanja. Tu je i Zec planina. Na kontra strani je Raduša Tko je imao imanja na skopaljskoj strani Vranice? Zdrimacani vecinom ili?
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Haso
|
Naslov: Re: Ljetni turizam na planinama u BiH Postano: 12 srp 2024, 11:49 |
|
|
Domaći ljudi ali i sa strane. Jedan nudio imanje u Valicama, isto živopisno
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
krstjanin
|
Naslov: Re: Ljetni turizam na planinama u BiH Postano: 12 srp 2024, 11:51 |
|
|
Valice su selo ako se ne varam
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Ljetni turizam na planinama u BiH Postano: 12 srp 2024, 11:53 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Vranice se nikad zasitit neću, svaki put nešto novo... Evo taze fotka.
Privitak/ci: |
![20240629_161444.jpg (203.29 KiB) Pogledano 2190 put/a. 20240629_161444.jpg](./download/file.php?id=15533&t=1&sid=b7000a3d4e123cd5ba65ef7fb9b4bce5)
20240629_161444.jpg [ 203.29 KiB | Pogledano 2190 put/a. ]
|
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
krstjanin
|
Naslov: Re: Ljetni turizam na planinama u BiH Postano: 12 srp 2024, 11:55 |
|
|
Jesi biciklom bio ili
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Glazbenik
|
Naslov: Re: Ljetni turizam na planinama u BiH Postano: 12 srp 2024, 12:03 |
|
Pridružen/a: 12 lip 2009, 13:19 Postovi: 5932 Lokacija: Croatia Alba; site:hercegbosna.org/forum
|
Haso je napisao/la: Mikro klima, Svaka planina ima neki drugi miris i neki drugi osjećaj. Genijalna ideja za turističko brendiranje.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Ljetni turizam na planinama u BiH Postano: 12 srp 2024, 12:05 |
|
|
krstjanin je napisao/la: Jesi biciklom bio ili Da, spust singlicom do Radovine je nešto što svaki brdski biciklist sanja. Top. To produljit do dna i imaš atrakciju koja će privući i zahtjevnije koje Daramo spominje.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
daramo
|
Naslov: Re: Ljetni turizam na planinama u BiH Postano: 12 srp 2024, 13:15 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39759 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Glazbenik je napisao/la: Haso je napisao/la: Mikro klima, Svaka planina ima neki drugi miris i neki drugi osjećaj. Genijalna ideja za turističko brendiranje. Miris i osjećaj se ne mogu uslikati za instagram Planine imaš po cijeloj Europi, moraš ponuditi dodatni sadržaj, u protivnom si ograničen na avanturiste, a ne turiste.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
MiB
|
Naslov: Re: Ljetni turizam na planinama u BiH Postano: 12 srp 2024, 13:15 |
|
Pridružen/a: 14 vel 2020, 17:12 Postovi: 4402 Lokacija: Granica je na Drini!
|
Gdje se po središnjoj Bosni, te Hercegovini može voziti po planinama i šumama bez bojazni od mina? Npr ovakvim UTV vozilima: ![slika](https://can-am.brp.com/content/can-am-off-road/en_us/models/side-by-side-vehicles/maverick-trail/_jcr_content/root/heroblock.coreimg.jpeg/1716579153158/maverick-trail-1.jpeg)
_________________ Malo nas je, al nas ima. Nije važno, srušiti ćemo snove svima.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Ljetni turizam na planinama u BiH Postano: 12 srp 2024, 13:34 |
|
|
MiB je napisao/la: Gdje se po središnjoj Bosni, te Hercegovini može voziti po planinama i šumama bez bojazni od mina? Npr ovakvim UTV vozilima: ![slika](https://can-am.brp.com/content/can-am-off-road/en_us/models/side-by-side-vehicles/maverick-trail/_jcr_content/root/heroblock.coreimg.jpeg/1716579153158/maverick-trail-1.jpeg) Svugdje. Imaš kvadova na sve strane, puno više nego brdskih biciklista. Jasno vidiš koji se putevi koriste a koji ne.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
MiB
|
Naslov: Re: Ljetni turizam na planinama u BiH Postano: 12 srp 2024, 15:58 |
|
Pridružen/a: 14 vel 2020, 17:12 Postovi: 4402 Lokacija: Granica je na Drini!
|
Sad sam napaljen na ovakve offroad ture :)
_________________ Malo nas je, al nas ima. Nije važno, srušiti ćemo snove svima.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Glazbenik
|
Naslov: Re: Ljetni turizam na planinama u BiH Postano: 12 srp 2024, 16:37 |
|
Pridružen/a: 12 lip 2009, 13:19 Postovi: 5932 Lokacija: Croatia Alba; site:hercegbosna.org/forum
|
daramo je napisao/la: Glazbenik je napisao/la: Genijalna ideja za turističko brendiranje.
Miris i osjećaj se ne mogu uslikati za instagram Planine imaš po cijeloj Europi, moraš ponuditi dodatni sadržaj, u protivnom si ograničen na avanturiste, a ne turiste. Infrastruktura se podrazumijeva. Ali, razviti priču po kojoj je zaštitni znak pojedine planine određeni miris i u skladu s tim brendirati cijeli niz planina s određenim suvenirima koji su derivat zaštitnog cvijeta, grma ili stabla te planine i u skladu s tim odabrati pojedine krajolike (livade ili šume) kao simbole pojedine planine koje turist obvezno mora vidjeti pruža neizmjeran potencijal. Upravo bi se od hercegovačkih planina dao napraviti cijeli sustav. Za turizam je ključan privlačan narativ tj. priča. Mi znamo da svaka od tih planina u osnovi ima vegetaciju usporedivu sa svima drugima, ali upravo izbor posebnosti dovodi do izgradnje identiteta pojedine planine i time prestaje biti dovoljno vidjeti jednu planinu i zaključiti da se vidjelo sve, već se turistima stvara umjetna potreba da moraju vidjeti sve planine kako bi doživjeli puni doživljaj. Plus, ako bi to bio prvi slučaj na svijetu takvog brendiranja, tim bolje. To je kao kad Japanci masovno izlaze gledati cvjetanje trešanja u nekoliko dana u godini. I tom prilikom organiziraju festivale. Hanami je doslovno gledanje cvjetanja trešanja (sakura) ili šljiva (ume). Već imam viziju što bi se sve moglo napraviti u BiH. ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Glazbenik
|
Naslov: Re: Ljetni turizam na planinama u BiH Postano: 12 srp 2024, 17:16 |
|
|
krstjanin je napisao/la: Da u Austriji i Svicarskoj jos uvjek aktivno, s tim da se njihovo stocarstvo u vecini bazira na kravama, a nase je bilo bazirano na ovcarstvu Glavni dogadjaj po tim selima je kad se u jesen vracaju sa ljetnih pasnjaka u sela ![slika](https://mnd-assets.mynewsdesk.com/image/upload/ar_16:9,c_fill,dpr_auto,f_auto,g_auto,q_auto:good,w_746/so4pgfervifjhsjdffhq) ![slika](https://www.srf.ch/static/cms/images/960w/ad08de.jpg) Na tu temu je Danko Popović napisao odličnu priču: Srbin na ispitu post784096.html#p784096
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Ljetni turizam na planinama u BiH Postano: 12 srp 2024, 17:40 |
|
|
MiB je napisao/la: Sad sam napaljen na ovakve offroad ture :) Radije eMTB, puno ekološkije a lakše se iščupat iz sranja.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Ljetni turizam na planinama u BiH Postano: 12 srp 2024, 17:43 |
|
|
Vranica već jest brendirana po tritonu i 'biljke vraničko zvonce, bosanska zvončika i vranički virak a može se naći i alpska ruža. Planina je poznata i po biljci brusnica' https://planinarenje.hr/staze/pd-rosinj ... -nadkrstac
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Haso
|
Naslov: Re: Ljetni turizam na planinama u BiH Postano: 12 srp 2024, 23:23 |
|
|
krstjanin je napisao/la: Valice su selo ako se ne varam Da, pripada MZ Voljevac a graniči sa Pridvorcima odakle su braća Latić. Dalje su Kute i Šćipe u Prozorskoj općini te Jasenik ispod Zec planine u Konjičkoj općini. Na Zec planini je izvor Vrbasa a u zoni je Fojnice. https://www.google.ba/maps/place/Izvor+ ... ?entry=ttu
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Haso
|
Naslov: Re: Ljetni turizam na planinama u BiH Postano: 12 srp 2024, 23:42 |
|
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Haso
|
Naslov: Re: Ljetni turizam na planinama u BiH Postano: 12 srp 2024, 23:48 |
|
|
daramo je napisao/la: Glazbenik je napisao/la: Genijalna ideja za turističko brendiranje.
Miris i osjećaj se ne mogu uslikati za instagram Planine imaš po cijeloj Europi, moraš ponuditi dodatni sadržaj, u protivnom si ograničen na avanturiste, a ne turiste. U neku ruku da, ali... u ratu jedan izbjego u Švedsku i tako, odluči da jedan dan provede u prirodi i primjeti da ga nije niti jedan insekt ujeo ili ubo i onda se zapitao kakva je to zemlja bez obadova, zoljića, zuca, osa i tako to
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|