|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 20 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Haram
|
Naslov: Kad ste skontali da vise ne mozete kao prije? Postano: 15 srp 2024, 14:16 |
|
|
Prije kad bih trenirao i dolazio do odredjene granice, prelazio ju tu i tamo, samo bih osjetio da misici posustaju, ponestaje dah, mucnina.
A vec godinu-dvije napola puta takoreci samo osjetim da mi se SPAVA. Ono, cisti umor, oci se sklapaju, mogao bih leci i iste sekunde zaspati. Sta je to? Pritisak? Godine..???
Presisao cetrdesetu.
_________________ GAYPRIDE - SLAVA UKRAINI - SUPPORT IZRAILJ
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Kad ste skontali da vise ne mozete kao prije? Postano: 15 srp 2024, 14:40 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25881 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Pij više kave. Ja bez kave ne bih mogao u teretanu. :) Ne toliko zbog nedostatka snage već više zbog volje.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Kad ste skontali da vise ne mozete kao prije? Postano: 15 srp 2024, 14:50 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Pij više kave. Ja bez kave ne bih mogao u teretanu. :) Ne toliko zbog nedostatka snage već više zbog volje. Pijem, ali ne one bosanske ili po jacini slicne njima. Pijem ove iz esspresso-mashine, zbog stomaka, ne godi mi. Volja nije problem. Motivacija naravno vise nije kao prije ali se sjetis zdravlja, izgleda, starenja, i odmah dodje motivacija. Ali ovo s ovim umorom je fakat cudno. Jesi li osjetio vremenom godine ikako? Mislim da smo tu negdje..
|
|
Vrh |
|
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Kad ste skontali da vise ne mozete kao prije? Postano: 15 srp 2024, 16:00 |
|
|
Kad sam vidio naslov, pomislio sam da se kolegi Haramu više ne diže na debele DDR-ovke kao prije.
Odahnuo sam kad sam shvatio da samo ne može u teretani.
Lagani pad (što se tiče teretane i sporta) kreće u kasnim dvadesetima, s budžetom i ozbiljnim laboratorijem iza sebe produžiš još desetak godina kao Modrić ili Đoković, a ti si stariji od njih obojice.
|
|
Vrh |
|
|
Brane
|
Naslov: Re: Kad ste skontali da vise ne mozete kao prije? Postano: 15 srp 2024, 16:12 |
|
|
Haram je napisao/la: Prije kad bih trenirao i dolazio do odredjene granice, prelazio ju tu i tamo, samo bih osjetio da misici posustaju, ponestaje dah, mucnina.
A vec godinu-dvije napola puta takoreci samo osjetim da mi se SPAVA. Ono, cisti umor, oci se sklapaju, mogao bih leci i iste sekunde zaspati. Sta je to? Pritisak? Godine..???
Presisao cetrdesetu. Pretpostavljam da si odradio pregled kod doktora, krvnu sliku i to sve. Ukoliko ti je sve OK onda otiđi kod doktora (kod nas je to privatno) da ti izvade vitamine, jer ti se to ne vidi na krvnoj slici (većina ljudi to ni nezna da se vitamini posebno kontroliraju) Skupo je oko 100€ za 2-3 vitamina, al barem ove osnovne vitamin D, B12, Magnezij, folna itd. ubiti najbolje da doktor preporuči koje vitamine. Moguće da imaš manjak recimo D vitamina ili B vitamina (što je jako često kod ljudi) i umor ti je jedan od najčešći pokazatelja manjka vitamina. Ako imaš manjak onda ćeš dobit suplemente, kapsule ili tablete da piješ 1 mjesec pa opet na kontrolu. Morat ćeš ubacit u prehranu više voća, povrća itd.
_________________ JA SAM ZAGREB !!!
|
|
Vrh |
|
|
Noname01
|
Naslov: Re: Kad ste skontali da vise ne mozete kao prije? Postano: 15 srp 2024, 16:21 |
|
|
Brane je napisao/la: Haram je napisao/la: Prije kad bih trenirao i dolazio do odredjene granice, prelazio ju tu i tamo, samo bih osjetio da misici posustaju, ponestaje dah, mucnina.
Presisao cetrdesetu. Pretpostavljam da si odradio pregled kod doktora, krvnu sliku i to sve. Ukoliko ti je sve OK onda otiđi kod doktora (kod nas je to privatno) da ti izvade vitamine, jer ti se to ne vidi na krvnoj slici (većina ljudi to ni nezna da se vitamini posebno kontroliraju) Skupo je oko 100€ za 2-3 vitamina, al barem ove osnovne vitamin D, B12, Magnezij, folna itd. ubiti najbolje da doktor preporuči koje vitamine. Moguće da imaš manjak recimo D vitamina ili B vitamina (što je jako često kod ljudi) i umor ti je jedan od najčešći pokazatelja manjka vitamina. Ako imaš manjak onda ćeš dobit suplemente, kapsule ili tablete da piješ 1 mjesec pa opet na kontrolu. Morat ćeš ubacit u prehranu više voća, povrća itd. Manjak ili sniženi testosteron isto može biti uzrok. Treba i to provjeriti.
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Kad ste skontali da vise ne mozete kao prije? Postano: 15 srp 2024, 19:12 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Kad sam vidio naslov, pomislio sam da se kolegi Haramu više ne diže na debele DDR-ovke kao prije.
Odahnuo sam kad sam shvatio da samo ne može u teretani.
Lagani pad (što se tiče teretane i sporta) kreće u kasnim dvadesetima, s budžetom i ozbiljnim laboratorijem iza sebe produžiš još desetak godina kao Modrić ili Đoković, a ti si stariji od njih obojice. Da, i to vise nije kao nekad. Mislio sam otvoriti temu takodjer. S dvaest plus, kad ti gace skine, on samo iskoci ko zapeta pracka.. Ali to nije toliko bitno ko ovo. PS: Nisam nikad govorio o debelim DDR-ovkama! Vec debelim uopsteno. Mi komunisti ne diskriminisemo zene po etnickom principu - debelo je debelo, ili ko sto bi reko Rambo Amadeus, Daj mi mala sto si obecala, sisu bijelu, sisu bijelu - i nogu debelu. PPS: Ne govorim o teretani vec o treninzima koje sam sebi napravim po uzoru na vjezbe, intervale, itd., raznih borilackih sportova. U mom slucaju muay thai, kod nas poznatiji kao tajlandski boks.
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Kad ste skontali da vise ne mozete kao prije? Postano: 15 srp 2024, 19:15 |
|
|
Brane je napisao/la: Haram je napisao/la: Prije kad bih trenirao i dolazio do odredjene granice, prelazio ju tu i tamo, samo bih osjetio da misici posustaju, ponestaje dah, mucnina.
Presisao cetrdesetu. Pretpostavljam da si odradio pregled kod doktora, krvnu sliku i to sve. Ukoliko ti je sve OK onda otiđi kod doktora (kod nas je to privatno) da ti izvade vitamine, jer ti se to ne vidi na krvnoj slici (većina ljudi to ni nezna da se vitamini posebno kontroliraju) Skupo je oko 100€ za 2-3 vitamina, al barem ove osnovne vitamin D, B12, Magnezij, folna itd. ubiti najbolje da doktor preporuči koje vitamine. Moguće da imaš manjak recimo D vitamina ili B vitamina (što je jako često kod ljudi) i umor ti je jedan od najčešći pokazatelja manjka vitamina. Ako imaš manjak onda ćeš dobit suplemente, kapsule ili tablete da piješ 1 mjesec pa opet na kontrolu. Morat ćeš ubacit u prehranu više voća, povrća itd. Da Brane, vec sam razmisljao o vitaminima, a krvna slika se gleda jednom godisnje - imamo pravo na taj checkup pa ga i radim. Prosle godine na zimu nisu nasli nista sto ni moglo biti zabrinjavajuce. Ali to ne inkludira vitamine. Bas cu pitati jer je mozda u tome caka. A mozda, kao sto naslutih, jednostavno i godine. Ne znam, zato pitam kako je to kod vas ali nekako niko da podjeli vlastita iskustva sem Bobovca - njega spasava kafa, iliti kava, tj. kahva.
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Kad ste skontali da vise ne mozete kao prije? Postano: 15 srp 2024, 19:16 |
|
|
Noname01 je napisao/la: Brane je napisao/la: Pretpostavljam da si odradio pregled kod doktora, krvnu sliku i to sve.
Ukoliko ti je sve OK onda otiđi kod doktora (kod nas je to privatno) da ti izvade vitamine, jer ti se to ne vidi na krvnoj slici (većina ljudi to ni nezna da se vitamini posebno kontroliraju) Skupo je oko 100€ za 2-3 vitamina, al barem ove osnovne vitamin D, B12, Magnezij, folna itd. ubiti najbolje da doktor preporuči koje vitamine.
Moguće da imaš manjak recimo D vitamina ili B vitamina (što je jako često kod ljudi) i umor ti je jedan od najčešći pokazatelja manjka vitamina. Ako imaš manjak onda ćeš dobit suplemente, kapsule ili tablete da piješ 1 mjesec pa opet na kontrolu. Morat ćeš ubacit u prehranu više voća, povrća itd. Manjak ili sniženi testosteron isto može biti uzrok. Treba i to provjeriti. Spava ti se kad ti je testosteron snizen???
|
|
Vrh |
|
|
Noname01
|
Naslov: Re: Kad ste skontali da vise ne mozete kao prije? Postano: 15 srp 2024, 19:26 |
|
|
Haram je napisao/la: Noname01 je napisao/la: Manjak ili sniženi testosteron isto može biti uzrok. Treba i to provjeriti.
Spava ti se kad ti je testosteron snizen??? https://www.testosterontablete.com/niza ... o-rjesiti/Evo ti malo za čitanje. Osobno nemam problema s tim jer sam tek nešto sitno iznad 30, ali bih na tvom mjestu provjerio kao što je gore navedeno i vitamine i minerale. Isto i prehrana može utjecati na razinu energije itd, itd. Puno je faktora, ali od nečeg moraš krenuti, ako nije ništa znacajnije onda je kako bi se reklo godina proizvodnje
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Kad ste skontali da vise ne mozete kao prije? Postano: 16 srp 2024, 09:11 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Kad ste skontali da vise ne mozete kao prije? Postano: 16 srp 2024, 12:03 |
|
|
Noname01 je napisao/la: Haram je napisao/la:
Spava ti se kad ti je testosteron snizen??? https://www.testosterontablete.com/niza ... o-rjesiti/Evo ti malo za čitanje. Osobno nemam problema s tim jer sam tek nešto sitno iznad 30, ali bih na tvom mjestu provjerio kao što je gore navedeno i vitamine i minerale. Isto i prehrana može utjecati na razinu energije itd, itd. Puno je faktora, ali od nečeg moraš krenuti, ako nije ništa znacajnije onda je kako bi se reklo godina proizvodnje Eh...iznad triest. S triestpet sam treniro na Thail. sest dana sedmicno dva puta dnevno po dva sata. Skoro dva mjeseca ili kolko vec tacno. Ali da, vjerovatno se u mojim godinama covjek vise ne moze natrpavati svime i svacim i ocekivati da to nece imati ucinka na tijelo. Ja jedem i "zdravo" ali bogami i svakakvo smece - ponajvise secer. Sve mislim, glavica luka ce mi neutralisati cokoladu heh Temu sam vise otvorio da podijelimo iskustva, da se poredimo, itd., da cujem kako drugi i sta drugi. Markane, to za stitne zlijezde sam cuo do sad samo da zene imaju probleme.
|
|
Vrh |
|
|
estoyAqui
|
Naslov: Re: Kad ste skontali da vise ne mozete kao prije? Postano: 16 srp 2024, 17:50 |
|
|
Ma samo TRT guraj Ima da te drži do 70
|
|
Vrh |
|
|
estoyAqui
|
Naslov: Re: Kad ste skontali da vise ne mozete kao prije? Postano: 16 srp 2024, 17:51 |
|
|
Haram je napisao/la: Markane, to za stitne zlijezde sam cuo do sad samo da zene imaju probleme. Ima i muških, samo tipa 1/10 Imaš hipo i hiper, ovisno o stanju
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Kad ste skontali da vise ne mozete kao prije? Postano: 17 srp 2024, 11:05 |
|
|
estoyAqui je napisao/la: Ma samo TRT guraj Ima da te drži do 70 Sta je TRT? Znam samo za onaj turski kanal sto se tako zove.
|
|
Vrh |
|
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Kad ste skontali da vise ne mozete kao prije? Postano: 17 srp 2024, 11:27 |
|
|
Haram je napisao/la: estoyAqui je napisao/la: Ma samo TRT guraj Ima da te drži do 70 Sta je TRT? Znam samo za onaj turski kanal sto se tako zove. Testosterone replacement therapy. Ne bih se složio da svatko treba gurati TRT, nema svatko vrlo nizak testosteron, možda testosteron nije tvoj glavni problem. Testosterone Replacement Therapy: Myths and Facts
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Kad ste skontali da vise ne mozete kao prije? Postano: 17 srp 2024, 11:34 |
|
|
Pa dobro, nije sigurno naodmet napumpati se dodatno testestoronom. Mozda covjek pocne opet pet-sest puta dnevno drkati ko s dvaest i kusur.
Meni nije problem u po noci ustati i uraditi 40 sklekova. Znam, nisu sklekovi jedini indikator fizicke spremnosti, pogotovo ne ako ih cesto radis, ali eto cisto da se vidi o kakvoj razini problematike govorim.
Prije - kad pretjeras - ti se jednostavno smuci, opuste se udovi, olabavis, ne mozes vise, logicno.
Sad mi se oci sklapaju i to mi je cudno. Ne sklapaju mi se nakon 15 minuta vjezbi ali ponekad bogami vec nakon pola sata osjetim prve naznake da bih mogao zaspati.
|
|
Vrh |
|
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Kad ste skontali da vise ne mozete kao prije? Postano: 17 srp 2024, 11:51 |
|
|
Haram je napisao/la: Pa dobro, nije sigurno naodmet napumpati se dodatno testestoronom. Mozda covjek pocne opet pet-sest puta dnevno drkati ko s dvaest i kusur.
Ne funkcionira to tako, ako se nepotrebno trpaš nadomjestnim testosteronom, smanjuje ti se vlastita proizvodnja testoterona. Ne bih želio dijeliti nekakve savjete zato što nisam endokrinolog, ali nije istina da "nije naodmet", može biti i negativnih posljedica.
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Kad ste skontali da vise ne mozete kao prije? Postano: 17 srp 2024, 12:37 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Haram je napisao/la: Pa dobro, nije sigurno naodmet napumpati se dodatno testestoronom. Mozda covjek pocne opet pet-sest puta dnevno drkati ko s dvaest i kusur.
Ne funkcionira to tako, ako se nepotrebno trpaš nadomjestnim testosteronom, smanjuje ti se vlastita proizvodnja testoterona. Ne bih želio dijeliti nekakve savjete zato što nisam endokrinolog, ali nije istina da "nije naodmet", može biti i negativnih posljedica. Ma i nisam bas prijatelj tih natrpavanja svakoraznim supstancama.
|
|
Vrh |
|
|
bezimeni12
|
Naslov: Re: Kad ste skontali da vise ne mozete kao prije? Postano: 18 srp 2024, 12:44 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Haram je napisao/la:
Spava ti se kad ti je testosteron snizen???
Usput provjeri hormone štitne žlijezde, tiroksin itd. https://poliklinika-arcadia.hr/cemu-slu ... organizam/Ovo sto ti je naveo Markan ti je pocetna tacka, svaki doktor ce ti poci odavde. Trebas uraditi obadva testa, TSH i T4, jer T4 moze biti dobar a da se ipak stitna zlijezda muci (visok TSH). Pod uslovom da ti to vec nisu uradili na tim godisnjim pregledima.
|
|
Vrh |
|
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 20 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|