|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 9 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Srpsčanin
|
Naslov: Hrvatski mudžahedini u prvom židovsko-arapskom ratu 1948 Postano: 21 srp 2024, 09:51 |
|
Pridružen/a: 02 tra 2013, 18:46 Postovi: 7315 Lokacija: Srpska Republika Bosna i Hercegovina
|
Preuzeto i adaptirano za HB forum sa jednog građanskog foruma.
Hrvatski mudžahedini u odbrani mesdžidul aqsa'a
Već duže vremena mi se po glavi vrti jedan interesantan događaj koji se prepričava u knjizi koju nisam zapazio da je neko od ovih naših „mudžahedina“ prevodio ili promovisao, pa čak ni oni na web stranici tkz. Put vjernika. Dok sam studirao u Jordanu knjiga je bila zabranjena, a izdanje koje posjedujem je kopija nekog izdanja iz Peševara 1994 g. , tu mi je knjigu dao na rastanku jedan od naših avanturista koji su željeli studentske knjige zamjeniti afganistanskim rovovima, ali mu se nije posrećilo obzirom da su ga Gruzijske vlasti na aerodromu srecno, živog i zdravog vratili majci u Bosnu. Knjiga se zove: Pod hladovima/u okrilju sure Tevbe. Zapravo to su snimljena predavanja prenesena kasnije u formu knjige, gdje predavač tumači komentar Kura'ana od Sejjida Kutba poznat i preveden kod nas pod nazivom „U okriljima sure Tevba“. Riječ je o knjizi koja je skupila govore tadašnjeg vođe mudžahida Abdullaha Azzama, dok je bin Laden bio još samo mali sljedbenik kod velikog učitelja. O Abdeli Azamu imam drugačije mišljenje nego o cijelom arapskom kasnije bin ladenovskom učešću u Afganistanu. Fanatizam koji će se kasnije pojaviti kod al qaide i talibana ekstremniji je i kud i kamo netolerantniji prema svemu od ideja koje su nosili ovi prvi mudžahidi. Npr. na dosta mjesta u knjizi se može naići na neke sufijske elemente, tolerancija prema drugim islamskim viđenjima ili snošljivost je kud i kamo komotnija i mekša od one retorike kojom je odisala al qaida i kojom i sad odiše, kao i zvanicna religijska retorika vrha S. Arabije koja npr. zabranjuje u tjeku Libanonsko Izraelskog sukoba prije par godina, da se dova čini Libanoncima, jer su šije ( dok ih u isto vrijeme podržavaju libanonski kršćani ).
Kaže autor na str. 62 : Kada se zbio Palestinski rat 1948, došli su nam u ispomoć mudžahedini jugosloveni i i s nama zajedno se uključili u borbu – da muslimani jugosloveni! – Tako mi Allaha pričao mi je jedan od učesnika bitke sa njima: Ostajali smo među hiljade cionističkih vojnika sami, meci su na nas slijetali poput kiše. Pitao sam ga: Šta ste činili? Veli autor knjige Abdullah Azzam: „ Ja u te stvari nisam tada mogao vjerovati dok nisam vidio u slicnim situacijama Afgance.“ Priča mi ( autoru knjige, predavacu )ovaj šejh Abdur Rahman iz Bosne iz Jugoslavije: Učio sam kul huvallahu, kul euzu bi rabbil feleq i kul euzu bi rabbi nas, te bih potrao tijelo učeći još i ajetul kursijju, uz riječi: Bismillahillezi la jedurru me'asmihi šej'un fil erdi ve la fi sema, ve huve semi'ul alim.“ ( U ime Allaha sa čijim imenom ništa ne može naškoditi na nebesima niti na Zemlji. On sve čuje i sve vidi.“).
Takav bih stupao među hiljade cionista više puta, ostani bi tako, pa se opet vrati, a ništa mi se loše ne bi dogodilo. Kada se Jordanska vojska povukla iz događaja i željela da napusti rat, rekao je ovaj i sa njim nekolicina mladića iz egipta: Neće uči u džamiju aqsa osim preko mene mrtvog. Povukli su se u džamiju aqsa i odbili povlačenje.
Pričao mi je jedan iz egipta koji je bio sa ovima. Veli: Bilo nas je manje nego prozora na džamiji, tako da smo čas pucali odavde, čas odande, dok ovaj Abdur Rahman ( iz Bosne ) nije rekao Abdullahu Tellu, zapovjedniku tadašnje Jordanske vojske: Kako ćeš se povući, a ostaviti iza sebe mesdžid el aqsa. Reče: Takve su naredbe. Reče: Daj mi dva sanduka bombi, nešto mitraljeza i municije, ja ću se popeti na munaru u dvorištu džamije, pa kada uđu u džamijski harem, otvorit ću na njih vatru dok me ne ubiju... Cionistička vojska zbog ovih mladića nije bila u stanju da se približi džamiji, te je džamija al aqsa ostala u rukama muslimana još dvadeset narednih godina zbog ove hrabrosti (1947-1967 ).
Ovi ( bosanci/bošnjaci/jugosloveni) su bili takvi, da kada bi arapska vojska zapala u bezizlaznu situaciju, oni su se slali kao ispomoć. Jedne prilike pao je kao šehid zapovjednik Abdul Kadir el Husejni, i to za vrijeme bitke kada je cionistička vojska uspjela da da napravi obruč oko arapske vojske, te su zatražili ispomoć, na što su im poslali ovih pet jugoslovena, te su razbili cionistički obruč. Kada je napravljena jedinstvena država između Sirije i Egipta, rekao je Naser Titi, ( Naser ga je uobičavao zvati brat Tito) : Ima li neki poklon da bi ga želio za naše jače veze? Veli: Ima kod tebe nekolicina ovih naših izbjeglica nakon Palestinskog rata 1948. Sad su u Siriji – tj ovi jugosloveni mudžahidi – Veli: Pošalji sve što imaš. Poslati su iz Sirije i već slijedeći dan bili strijeljani.
Fi Zilali sureti Tawba str. 62. i 63. Pakistan 1994, drugo izdanje, Izdao centar za medije Šehid Azzam.
_________________ Jedan narod Jedna država Jedan genocid Niko ne smije da ih negira
|
|
Vrh |
|
 |
daramo
|
Naslov: Re: Hrvatski mudžahedini u prvom židovsko-arapskom ratu 1948 Postano: 21 srp 2024, 11:17 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 41576 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Kako su ti hrvatski i kakve veze imaju s Hrvatima? To je poznato, većina tih jedinica je sastavljena od članova muslimanskih SS nazi divizija ali i ustaških jedinica koji su poslije ww2 završili u logorima u Italiji.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
 |
Srpsčanin
|
Naslov: Re: Hrvatski mudžahedini u prvom židovsko-arapskom ratu 1948 Postano: 21 srp 2024, 11:21 |
|
Pridružen/a: 02 tra 2013, 18:46 Postovi: 7315 Lokacija: Srpska Republika Bosna i Hercegovina
|
daramo je napisao/la: Kako su ti hrvatski i kakve veze imaju s Hrvatima? To je poznato, većina tih jedinica je sastavljena od članova muslimanskih SS nazi divizija ali i ustaških jedinica koji su poslije ww2 završili u logorima u Italiji. Handžar divizija imala je u svom nazivu i hrvatski prefiks.Njeni pripadnici nosili su hrvatski grb.
_________________ Jedan narod Jedna država Jedan genocid Niko ne smije da ih negira
|
|
Vrh |
|
 |
daramo
|
Naslov: Re: Hrvatski mudžahedini u prvom židovsko-arapskom ratu 1948 Postano: 21 srp 2024, 11:36 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 41576 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Handžar divizija je bila pod izravnim zapovjedništvom Himmlera i nacističkog Rajha. Nijemci novačili, obučavali, financirali i zapovijedali. To za naziv i grb je bio uvjet ustaške vlasti, Nijemcima svejedno jer se ustaše ionako nisu ništa pitali oko te SS divizije.
Otprilike značenje kao i bosanska kruna u grbu Republike Srpske.
|
|
Vrh |
|
 |
daramo
|
Naslov: Re: Hrvatski mudžahedini u prvom židovsko-arapskom ratu 1948 Postano: 21 srp 2024, 11:43 |
|
|
Zanimljiva činjenica da su Tito i komunisti te muslimane naciste i ustaše nakon ww2 slali da ubijaju Židove. Valjda s mišlju da imaju iskustva u tome, ujedno se rješava možebitni problem s njihovim povratkom u Jugoslaviju.
|
|
Vrh |
|
 |
Srpsčanin
|
Naslov: Re: Hrvatski mudžahedini u prvom židovsko-arapskom ratu 1948 Postano: 21 srp 2024, 15:17 |
|
|
Ne može se negirati hrvatska zainteresovanost za Bliski istok. Iz Memoranduma Vlade NDH Posebno treba upozoriti na mediteranski položaj Hrvatske i na naše razgranate veze s narodima Sredozemlja. Tu u prvom redu treba spomenuti činje nicu, da smo mi Hrvati jedini narod u Europi, koji ima veliki dio svojih pripadnika islamske vjeroispoviesti. Veze Hrvata islamske vjeroispoviesti – njih oko milijun – s Turskom stare su i vrlo duboke. U Turskoj danas živi oko 200.000 hrvatskih izseljenika, koji velikom većinom govore hrvatskim jezikom u kućnom saobraćaju, te imaju živ osjećaj ljubavi za staru postojbinu.
Oni u Turskoj zauzimaju razmjerno najviše položaje; veliki ih je broj medju pripadnicima viših razreda. Primjerica ambasador Turske u Londonu Ruset Ešref rodom je iz hrvatske pokrajine Bosne. Husref Gerede, turski poslanik u Berlinu do godine 1941., takodjer je rodom iz hrvatske pokrajine Bosne, kao i veći broj uglednih članova turske diplomacije. Gradonačelnik i zapovjednik okružja Ankara, rodom je takodjer iz Hrvatske; on je najuži suradnik predsjednika republike.
Razumljivo je, da se izseljeni Hrvati u Turskoj i njihovi mnogobrojni prijatelji zanimaju za položaj Hrvatske, a napose za položaj hrvatskih muslimana, koje Hrvati smatraju najplemenitijim dielom svoga naroda, te je politika hrvatske države prema muslimanima naišla na najljepši odjek u Turskoj, nasuprot lošim postupcima protiv muslimana u jugoslavenskoj državi prije godine 1941.
Za Hrvatsku se zanimaju, u duhu žive vjerske solidarnosti islamskih naroda, posebice muslimani Bližeg Iztoka. Primjera radi može se spomenuti, da je egipatski parlament, odnosno predsjedničtvo vlade u kairu dne 28. lipnja 1944. razpravljao o težkom položaju hrvatskih muslimana radi nasilja raznih banda, te je preko Crvenog polumjeseca odredilo znatnu novčanu pomoć za spomenute hrvatske stradalnike.
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Hrvatski mudžahedini u prvom židovsko-arapskom ratu 1948 Postano: 21 srp 2024, 20:56 |
|
|
Strašno koje smo budale bili.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1204 of 2558 - 47.07%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Hrvatski mudžahedini u prvom židovsko-arapskom ratu 1948 Postano: 22 srp 2024, 12:47 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
I onda kad krenu s neoustašlukom. Ne zna se koji su gori, uje ili partizanija koja im ne omogućila prelazak krajem rata i poslije demografski bum.
Uglavnom, ni uje ni partizani ne zaslužuju podršku.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
daramo
|
Naslov: Re: Hrvatski mudžahedini u prvom židovsko-arapskom ratu 1948 Postano: 22 srp 2024, 13:41 |
|
|
I jedni i drugi budale koje su ginule za tuđe interese i stranu ideologiju.
|
|
Vrh |
|
 |
|
Stranica: 1/1.
|
[ 9 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|