|
|
Stranica: 2/9.
|
[ 207 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
krstjanin
|
Naslov: Re: Crkla ( turistička) krava - najgora sezona Postano: 25 srp 2024, 14:07 |
|
|
weasel je napisao/la: Stvar je u tome da mi imamo velik odljiev novca od turizma, stranci imaju sve više nekretnina i hotela, tamo plasiraju svoje proizvode i samo porez ostaje Hrvatskoj.
Zarađivali bi puno više od turizma kad bi se sustav uredio i povezao da ne nudimo samo krevet na moru već dobru autohtonu hranu popratne sadržaje itd.
Da ne govorim da bi turizam bio zapravo koristan kad bi u njemu radili domaći, cjele godine za dobre plaće.
A novca za to ima, samo gazde onda ne bi vozale novi BMW tenk od džipa svakih godinu dana. Opet se vracamo na isti problem kao i neki dan. A to je da od sezone iznajmljivac (jer ne radi nista drugo) mora uspjeti prezivjeti citavu godinu plus nadograditi 1 ili 2 apartmana. I onda je takvim ljudima uvjek malo koliku god da cjenu stave. I onda oni kukaju kako je sezona losa A samo treba smanjiti apetit i raditi realno i po realnim mogucnostima bez cilja obogatiti se na jednoj godini. Mozda je to donedavno uspjevalo ali nece vjecno
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
Vrh |
|
 |
krstjanin
|
Naslov: Re: Crkla ( turistička) krava - najgora sezona Postano: 25 srp 2024, 14:13 |
|
|
Netko je lika s ovakvom kucom (a puna ih je dalmacija) nafilao da on eto svoje plavo more ne treba vise nuditi fukari po pristupacnim cjenama vec gostima kojima nece biti zao izdvojiti 200 eura za noc i on je u to cvrsto uvjeren do onoga trenutka kad ne rasproda nocenja. E onda umjesto da dodje sebi i kaze pa sta ja nudim za velike pare krece zapravo suprotno paljba po turistima da su ovakvi, onakvi itd... Taj se tip javi u redakciju kakvih novina koje jedva docekaju pricati o propaloj sezoni i etoga 
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
Vrh |
|
 |
Kronos
|
Naslov: Re: Crkla ( turistička) krava - najgora sezona Postano: 25 srp 2024, 14:19 |
|
|
krstjanin je napisao/la: weasel je napisao/la: Stvar je u tome da mi imamo velik odljiev novca od turizma, stranci imaju sve više nekretnina i hotela, tamo plasiraju svoje proizvode i samo porez ostaje Hrvatskoj.
Zarađivali bi puno više od turizma kad bi se sustav uredio i povezao da ne nudimo samo krevet na moru već dobru autohtonu hranu popratne sadržaje itd.
Da ne govorim da bi turizam bio zapravo koristan kad bi u njemu radili domaći, cjele godine za dobre plaće.
A novca za to ima, samo gazde onda ne bi vozale novi BMW tenk od džipa svakih godinu dana. Opet se vracamo na isti problem kao i neki dan. A to je da od sezone iznajmljivac (jer ne radi nista drugo) mora uspjeti prezivjeti citavu godinu plus nadograditi 1 ili 2 apartmana. I onda je takvim ljudima uvjek malo koliku god da cjenu stave. I onda oni kukaju kako je sezona losa A samo treba smanjiti apetit i raditi realno i po realnim mogucnostima bez cilja obogatiti se na jednoj godini. Mozda je to donedavno uspjevalo ali nece vjecno krstjanin je napisao/la: Netko je lika s ovakvom kucom (a puna ih je dalmacija)..... Zašto ne pustit slobodno tržište da odluči hoće li taj vlasnik svojih apartmana preživjeti ili ne? Ako iznajmljivač digne cijene, a ima iste prihode unatoč manje gostiju, onda se masa uznemiri jer im to postaje nedostupno. Ako spusti cijene i dođe više gostiju, onda se opet ista rulja uznemiri jer su to samo pašteta turisti. I evo opet specnaci kreću sa isto pričom. Ja evo proveo 5 dana u austrijskim brdima u hotelu bez mogućnosti da tu i večeram, jer nema radnika. Valjda nije nitko lud radit kod švabe za kikiriki.
_________________ Živjela naša sveta Hrvatska! Gubici Rusije i Ukrajine su 1:4. [str. 85]
|
|
Vrh |
|
 |
krstjanin
|
Naslov: Re: Crkla ( turistička) krava - najgora sezona Postano: 25 srp 2024, 14:22 |
|
|
Kronos je napisao/la: krstjanin je napisao/la:
Opet se vracamo na isti problem kao i neki dan. A to je da od sezone iznajmljivac (jer ne radi nista drugo) mora uspjeti prezivjeti citavu godinu plus nadograditi 1 ili 2 apartmana. I onda je takvim ljudima uvjek malo koliku god da cjenu stave. I onda oni kukaju kako je sezona losa A samo treba smanjiti apetit i raditi realno i po realnim mogucnostima bez cilja obogatiti se na jednoj godini. Mozda je to donedavno uspjevalo ali nece vjecno
krstjanin je napisao/la: Netko je lika s ovakvom kucom (a puna ih je dalmacija)..... Zašto ne pustit slobodno tržište da odluči hoće li taj vlasnik svojih apartmana preživjeti ili ne? Ako iznajmljivač digne cijene, a ima iste prihode unatoč manje gostiju, onda se masa uznemiri jer im to postaje nedostupno. Ako spusti cijene i dođe više gostiju, onda se opet ista rulja uznemiri jer su to samo pašteta turisti. I evo opet specnaci kreću sa isto pričom. Ja evo proveo 5 dana u austrijskim brdima u hotelu bez mogućnosti da tu i večeram, jer nema radnika. Valjda nije nitko lud radit kod švabe za kikiriki. Sto se mene tice kako god hoce. Turizam u Dalmaciji me ne cese osobno. Ni u dzep ni iz dzepa. Samo komentiramo clanak tj. zasto neki iznajmljivaci tvrde da je sezona propala i losa dok drugi kazu da je ok
|
|
Vrh |
|
 |
Kronos
|
Naslov: Re: Crkla ( turistička) krava - najgora sezona Postano: 25 srp 2024, 14:29 |
|
|
krstjanin je napisao/la: Kronos je napisao/la:
Zašto ne pustit slobodno tržište da odluči hoće li taj vlasnik svojih apartmana preživjeti ili ne? Ako iznajmljivač digne cijene, a ima iste prihode unatoč manje gostiju, onda se masa uznemiri jer im to postaje nedostupno. Ako spusti cijene i dođe više gostiju, onda se opet ista rulja uznemiri jer su to samo pašteta turisti. I evo opet specnaci kreću sa isto pričom.
Ja evo proveo 5 dana u austrijskim brdima u hotelu bez mogućnosti da tu i večeram, jer nema radnika. Valjda nije nitko lud radit kod švabe za kikiriki.
Sto se mene tice kako god hoce. Turizam u Dalmaciji me ne cese osobno. Ni u dzep ni iz dzepa. Samo komentiramo clanak tj. zasto neki iznajmljivaci tvrde da je sezona propala i losa dok drugi kazu da je ok Nije bitna popunjenost nego broj prihoda na kraju sezone, to vrijedi za nas kao i za vlasnicu Hotela u Austriji gdje sam bio. Ali Hrvatska i dalje nije skupa, pričajte šta hoćete.
_________________ Živjela naša sveta Hrvatska! Gubici Rusije i Ukrajine su 1:4. [str. 85]
|
|
Vrh |
|
 |
krstjanin
|
Naslov: Re: Crkla ( turistička) krava - najgora sezona Postano: 25 srp 2024, 14:39 |
|
|
Kronos je napisao/la: krstjanin je napisao/la:
Sto se mene tice kako god hoce. Turizam u Dalmaciji me ne cese osobno. Ni u dzep ni iz dzepa.
Samo komentiramo clanak tj. zasto neki iznajmljivaci tvrde da je sezona propala i losa dok drugi kazu da je ok
Nije bitna popunjenost nego broj prihoda na kraju sezone, to vrijedi za nas kao i za vlasnicu Hotela u Austriji gdje sam bio. Ali Hrvatska i dalje nije skupa, pričajte šta hoćete. To je bitno za sveukupnu racunicu ali ako je kod tebe prazno, a kod susjeda sve popunjeno onda ti nemas nista od toga sto je popunjenost manja s vecim prihodom kontas li
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Crkla ( turistička) krava - najgora sezona Postano: 25 srp 2024, 14:40 |
|
|
lider30 je napisao/la: Odlicnan razvoj. Manje ljudi da dolazi, a da financijski prihod lagano raste. Ako skrece prema tom trendu, to bi bilo  
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1126 of 2558 - 44.02%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Crkla ( turistička) krava - najgora sezona Postano: 25 srp 2024, 14:41 |
|
|
krstjanin je napisao/la: Kronos je napisao/la: Nije bitna popunjenost nego broj prihoda na kraju sezone, to vrijedi za nas kao i za vlasnicu Hotela u Austriji gdje sam bio. Ali Hrvatska i dalje nije skupa, pričajte šta hoćete.
To je bitno za sveukupnu racunicu ali ako je kod tebe prazno, a kod susjeda sve popunjeno onda ti nemas nista od toga sto je popunjenost manja s vecim prihodom kontas li Onda nemoj dizati cijene? Više eura je ok, lakše je kad ih opravda ponuda.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1126 of 2558 - 44.02%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
krstjanin
|
Naslov: Re: Crkla ( turistička) krava - najgora sezona Postano: 25 srp 2024, 14:43 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: krstjanin je napisao/la: To je bitno za sveukupnu racunicu ali ako je kod tebe prazno, a kod susjeda sve popunjeno onda ti nemas nista od toga sto je popunjenost manja s vecim prihodom kontas li
Onda nemoj dizati cijene? Više eura je ok, lakše je kad ih opravda ponuda. Pa i ja kazem
|
|
Vrh |
|
 |
Kronos
|
Naslov: Re: Crkla ( turistička) krava - najgora sezona Postano: 25 srp 2024, 15:02 |
|
|
krstjanin je napisao/la: Kronos je napisao/la: Nije bitna popunjenost nego broj prihoda na kraju sezone, to vrijedi za nas kao i za vlasnicu Hotela u Austriji gdje sam bio. Ali Hrvatska i dalje nije skupa, pričajte šta hoćete.
To je bitno za sveukupnu racunicu ali ako je kod tebe prazno, a kod susjeda sve popunjeno onda ti nemas nista od toga sto je popunjenost manja s vecim prihodom kontas li Pa neka je kod njega prazno, jel to toliko muči prosječnog Hrvata sto je tamo nekom gazdi kuća prazna? Ako mu je prazno znači da slabo posluje, ili jednostavno želi svoj mir. Ako ne ide, spuštaj cijene i prilagodi se drugima, ništa nije poštenije od toga.
|
|
Vrh |
|
 |
lider30
|
Naslov: Re: Crkla ( turistička) krava - najgora sezona Postano: 25 srp 2024, 16:18 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24233 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
krstjanin je napisao/la: Netko je lika s ovakvom kucom (a puna ih je dalmacija) nafilao da on eto svoje plavo more ne treba vise nuditi fukari po pristupacnim cjenama vec gostima kojima nece biti zao izdvojiti 200 eura za noc i on je u to cvrsto uvjeren do onoga trenutka kad ne rasproda nocenja. E onda umjesto da dodje sebi i kaze pa sta ja nudim za velike pare krece zapravo suprotno paljba po turistima da su ovakvi, onakvi itd... Taj se tip javi u redakciju kakvih novina koje jedva docekaju pricati o propaloj sezoni i etoga  Koga briga. Trziste ce ga pomesti ili ce se prilagoditi. I to je dobro da to tako ide. KOnkretno pajdo s kucom gore ima dvije opcije za opstanak - podici kvalitetu svoje usluge i raditi s drugima da dize kvalitetu cijelog mjesta ili smanjiti cijenu. Nemam pojma cemu sekiracija. Dugorocno je bolje da manje ljudi dolazi, a da se dize kvaliteta i cijena.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
 |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Crkla ( turistička) krava - najgora sezona Postano: 25 srp 2024, 20:46 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 21383 Lokacija: među zvijezdama
|
Kako može u toj nezgrapnom kuci dizati kvalitet? Kvakitet u turizmu odnosi se na sadržaj i poboljšanje općenito usluge. Šta može lik s tom kućerdom?
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Crkla ( turistička) krava - najgora sezona Postano: 25 srp 2024, 21:26 |
|
Pridružen/a: 14 ruj 2009, 17:26 Postovi: 17457 Lokacija: Drina je na granici!
|
Svake godine ista priča.
_________________ Onu istu našu košulju pripremi, Na tavan je stavi, za mene je spremi, Bit će ona opet i sinu po mjeri Kao što je bila mom djedu i meni.
|
|
Vrh |
|
 |
Hroboatos
|
Naslov: Re: Crkla ( turistička) krava - najgora sezona Postano: 25 srp 2024, 21:37 |
|
|
Manje ljudi, više novca zbog nemogućih cijena.
|
|
Vrh |
|
 |
Hroboatos
|
Naslov: Re: Crkla ( turistička) krava - najgora sezona Postano: 25 srp 2024, 21:39 |
|
|
Turozam treba biti šlag, a ne nešto prevažno.
Osim toga, biti kelner- to je ponižavajuće, kelnerske nacije nemaju ponosa.
|
|
Vrh |
|
 |
lider30
|
Naslov: Re: Crkla ( turistička) krava - najgora sezona Postano: 25 srp 2024, 22:00 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24233 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Kako može u toj nezgrapnom kuci dizati kvalitet? Kvakitet u turizmu odnosi se na sadržaj i poboljšanje općenito usluge. Šta može lik s tom kućerdom? Nek onda smanji cijenu ili propadne. Biznis ce svakako netko drugi preuzeti. Uglavnom, sve je kako treba biti.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
 |
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Crkla ( turistička) krava - najgora sezona Postano: 25 srp 2024, 22:06 |
|
|
MiB je napisao/la: Svake godine ista priča. Baš to. Svake godine Index, Muslimani i Srbi pišu o propaloj turističkoj sezoni, baš svake a ja ovdje na moru ne mogu disat od turista. Uništili su Hrvatsku. Ovo više ne liči ni malo na Hrvatsku. Posvuda stranci ni ne čuje se hrvatski jezik. Gužve svuda, sve prenatrpano. Nema mira i opuštanja više. Libtardi su raj na zemlji pretvorili u pakao.
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Crkla ( turistička) krava - najgora sezona Postano: 25 srp 2024, 22:44 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Lako je provjerit, odeš na booking i probaš naći apartmane. Ako ih ima onda je propala a nema ih baš. Ja sam već bio 2 tjedna na moru. Čudno je, nitko se ne žali na popunjenost ali rekao bih da je dosta manje ljudi.
Općenito u birtijama i na plažama je manje. A i to kako gdje. Vir je recimo krcat, druga mjesta oko Zadra tako-tako...
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
PCM
|
Naslov: Re: Crkla ( turistička) krava - najgora sezona Postano: 25 srp 2024, 22:49 |
|
|
Turizam je dobar za iskobeljat se iz siromastva ili kao dodatni džeparac. To je otprilike to. Ne postoji bogata i razvijena ozbiljna zemlja kojoj je glavna gospodarska grana turizam.
Turizam u Hrvatskoj 2024. izgleda tako da imaš visoke cijene osrednjeg - vrlo dobrog smještaja, imaš konobare Srbe Bošnjake i Makedonce, poslugu i personal filipinsko-nepalski ili dijelom isto “regionski” sa takodjer visokim cijenama u barovima i restoranima.
Mi se moramo orijentirati prema sjeveru Italije i Austriji kao nekakvom cjenovnom maksimumu a ne glumit budale ko pola naše obale sa turbo cijenama za osrednju uslugu i kvalitetu.
Jedino sto mi se svidja jeste do da kod ljudi sazrijeva lagano da - zajebi masovni turizam i da se mora ozbiljnije poraditi na kvaliteti.
Volio bih da nam se udupla ili utrodupla prohod od turizma, broj gostiju ostane isti, a da nam je udio turizma u BDP-u max 10%. E onda bi bili ozbiljna zemlja.
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
Vrh |
|
 |
Glazbenik
|
Naslov: Re: Crkla ( turistička) krava - najgora sezona Postano: 26 srp 2024, 00:44 |
|
Pridružen/a: 12 lip 2009, 13:19 Postovi: 5947 Lokacija: Croatia Alba; site:hercegbosna.org/forum
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Kako može u toj nezgrapnom kuci dizati kvalitet? Kvakitet u turizmu odnosi se na sadržaj i poboljšanje općenito usluge. Šta može lik s tom kućerdom? Vrlo lako može podizati kvalitetu. Prvo, ljubaznost i srdačnost. Može stvoriti stalnu klijentelu koja se vraća svake godine, jer kućevlasnika doživljava kao prijatelja. Drugo, čistoća. Treće, udobnost - moderni namještaj, kućanski aparati i bijela tehnika najnovije generacije. Četvrto, selekcija određenog profila gostiju koji ne smetaju drugima. Tipa fokus na umirovljenike ili obitelji s djecom od 5-12 godina. Peto, prehrana. Ako kućevlasnik izdaje sobe, a ne apartmane onda i hranom može osvojiti goste. Šesto, sitne geste. Tipa može gostima pokloniti smokve, grožđe itd. Sedmo, neka se potrudi dobro naučiti jezik gostiju iz glavnog emitivnog tržišta, odnosno strane jezike općenito. Ima toga još more. Ovisno o tome koliko gostiju prima, na koliko dugu sezonu cilja, gdje se nalazi, je li spojen na kanalizaciju itd.
|
|
Vrh |
|
 |
potocnj
|
Naslov: Re: Crkla ( turistička) krava - najgora sezona Postano: 26 srp 2024, 08:44 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2022, 12:39 Postovi: 3745 Lokacija: Herceg-Bosna
|
weasel je napisao/la: Stvar je u tome da mi imamo velik odljiev novca od turizma, stranci imaju sve više nekretnina i hotela, tamo plasiraju svoje proizvode i samo porez ostaje Hrvatskoj.
A novca za to ima, samo gazde onda ne bi vozale novi BMW tenk od džipa svakih godinu dana. Autohtoni sadržaj je razvikan, i ne razumijem po čemu je dalmatinski autohtoni sadržaj puno puta vrjedniji od recimo slavonskog? Znamo dobro da nije odgovor u autohtonosti nego u moru, lokaciji, boljoj klimi. Autohtona ponuda je samo šlag na tortu, ona neće činiti ponudu, a niti uništit ponudu da sutra sav pršut, sir i vino bude strano i neautohtono opet će biti turista. Uostalom, i ta autohtonost je često prevara, prodaje se sa strane hrana kao domaća, i to ide. Većini turista to zapravo i ne znači ništa, da li pojeo vijetnamsku ribu u restoranu na našem moru, ili jadransku, kako će taj znati razliku? Malo je onih koji tu razliku prepoznaju. A i ako je domaće, proizvedeno kod domaćih ljudi, jeli nužno bolje? Čovjek mi govorio koji je na otocima radio dostavu koliko je tona šećera istovario kod lokalnih vinara da prave "autohtono" vino. Jednostavno postoji ogromna potražnja i postojat će puno muljatora. Postoji i jedna činjenica da nije moguće da regija, znači cijelo hrvatsko primorje, od možda milijun i po do dva milijuna stalnih stanovnika , da proizvede dovoljno autohtone ponude za novih milijun turista koji se svako 2 tjedna izmjene na obali, a da pri tom i to domicilno stanovništvo također konzumira lokalne proizvode. Matematički nije moguće, zato je znanost u prepakiravanju, marketingu, prodaji i sl. Ako pogledamo realno, mnogo tog high-end luxuza i jest prodana priča, tipa talijanski automobili, Ferrari, Lamborghini koje nemožeš naručiti ako već prije nisi kupio neke njihove aute, a živo su sranje od auta u svom segmentu, s više kvarova, lošija udobnost i slično. Ljudi koji imaju svakakvih skupih auta to kažu, ali je brend toliko jak jer su talijani znali prodat priču. I to se neće promijeniti. Eto to je živi primjer da je bolje prodat manje komada skupo nego više jeftino! Hrvatska treba imati svakakve ponude i one high-end, koje već ima, ali i biti realni da ne može svaki turist biti bogataš, naročito zato jer treba imati ponude da i ljudi s prosječnim primanjima u Hrvatskoj mogu pronaći nešto za sebe.
_________________ Treba otvoriti kovčege djeda i njegove braće, stari stil se u modu vraće!
|
|
Vrh |
|
 |
krstjanin
|
Naslov: Re: Crkla ( turistička) krava - najgora sezona Postano: 26 srp 2024, 08:53 |
|
|
Malo si tu svega sada natrpao bezveze. Autohtono ni ne mora nuzno biti dalmatinsko. Zasto nebi Slavonija hranila dalmatinske turiste (osim ribe naravno)? Cilj bi trebao da Hrvatska proizvodi, a ne uvozi bez obzira je li bolje ili ne.
Problem je upravo taj kod nas "lakse je varati" nego proizvoditi normalno
|
|
Vrh |
|
 |
potocnj
|
Naslov: Re: Crkla ( turistička) krava - najgora sezona Postano: 26 srp 2024, 12:36 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2022, 12:39 Postovi: 3745 Lokacija: Herceg-Bosna
|
krstjanin je napisao/la: Malo si tu svega sada natrpao bezveze. Autohtono ni ne mora nuzno biti dalmatinsko. Zasto nebi Slavonija hranila dalmatinske turiste (osim ribe naravno)? Cilj bi trebao da Hrvatska proizvodi, a ne uvozi bez obzira je li bolje ili ne.
Problem je upravo taj kod nas "lakse je varati" nego proizvoditi normalno Dobro, a što nekakvom šveđaninu znači da li na dalmatinskom otoku jede kobasicu iz Slavonije ili iz Mađarske? Mislim realno? Sa podnebljem u kojem gostuje nema nikakve veze, a kakav su jezik pričali ljudi koji su klali svinju ima još manje veze. Stalno slušamo o tome autohtonom kao nekakvom spasu, a tvoja definicija autohtonog očito nije ista kao većine ljudi, jer kada sam u Dalmaciji za mene je autohtono proizvodi tog kraja, ne nekog posve drugog hrvatskog kraja. Mislim da je tako za većinu ljudi. To što tebi nešto znači da je proizvod proizveden u Hrvatskoj je tvoj nacionalni možda imperativ, ali to ne znači ništa nekome tko nije iz Hrvatske. Realno, da Dalmacija treba živjeti samo od autohtonih proizvoda, da more nije faktor, ne bi vidjela tisućiti dio ovih turista. I ono što rekoh da oduzmeš autohtono ne bi možda priliv turista općenito opao za jedan promil, i dalje stoji. Što to točno ti opovrgavaš od onog što sam rekao? Nisi ni objasnio kako će cijela Hrvatska proizvest dovoljno "autohtonog" za sve turiste koji dođu, a dođe ih više nego je hrvata u Hrvatskoj, a nisu svi hrvati uzgajivači svinja, stoke, ribari i sl.
_________________ Treba otvoriti kovčege djeda i njegove braće, stari stil se u modu vraće!
|
|
Vrh |
|
 |
Eminencija
|
Naslov: Re: Crkla ( turistička) krava - najgora sezona Postano: 26 srp 2024, 12:56 |
|
|
Wow
Uspjeli ste izvuc konsenzus da je manje turista u hrvatskoj,da to nista neznaci ako dodju bogatiji koji vise trose te da nedolaze bogatiji vise trosit nego oni isti ki uvik! Nadalje ste zakljucili da sezona nije slabija LOL te da je HDZ nepogresiv I super mu ide.
_________________ Jedino oružje im je pero, ali su nepismeni.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Crkla ( turistička) krava - najgora sezona Postano: 26 srp 2024, 14:06 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60547 Lokacija: DAZP HQ
|
Trebali bismo napraviti temu zašto weasel želi neuspjeh Hrvatskoj, to bi bilo zanimljivija teme od ovog fakea.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|