|
|
Stranica: 903/913.
|
[ 22819 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 18 ruj 2024, 22:58 |
|
|
Hezbollah members in jannat after their pagers exploded today.
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
|
potocnj
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 18 ruj 2024, 22:59 |
|
|
Karabaja je napisao/la: daramo je napisao/la: Da sam Karabaja za svaki slučaj ga ne bi palio. Nego gdje nam je HHerceg, sad sam ozbiljno zabrinut za njega .
Ja sam civil, zasto zelis da mi usadis strah teroristo? Za Izrael ne postoje civili koji podržavaju Hamas i Hezbollah, postoje samo takvi teroristi. Zato ti čovjek poručuje da malo razmotriš tu svoju tehniku koju koristiš, možda da ne ideš uopće na uređaje s lithiumskom baterijom do daljnjeg
_________________ Zabraniti vehabizam. Zabraniti SDA. Napisati progresivni Kur'an.
|
|
Vrh |
|
|
tetejac
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 18 ruj 2024, 23:01 |
|
|
Haha šta im Židovi rade, ovo nisu istine.
_________________ Idi kući maži supe
|
|
Vrh |
|
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 18 ruj 2024, 23:03 |
|
|
Izraelski premijer objavio je početak specijalne vojne operacije protiv Hezbolaha u južnom Libanonu.
„Obećao sam da ćemo sjevernjake vratiti kući i da će bit potpuno sigurni - sada upravo to radimo“
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
|
tetejac
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 18 ruj 2024, 23:04 |
|
|
Karabaja je napisao/la: daramo je napisao/la: Da sam Karabaja za svaki slučaj ga ne bi palio. Nego gdje nam je HHerceg, sad sam ozbiljno zabrinut za njega .
Ja sam civil, zasto zelis da mi usadis strah teroristo? Ima li Merkava?
_________________ Idi kući maži supe
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 18 ruj 2024, 23:05 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24090 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Sada ofenziva od strane Izraela bi bila dobro tempirana. Nekoliko tisuca Hesbollahovaca je izvan stroja, sad ce trajati nekoliko tjedana kaos sa komunikacijama i sta mogu koristiti, a sta ne.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
potocnj
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 18 ruj 2024, 23:06 |
|
|
Bošnjak..007 je napisao/la: Koliko god podrzavao Hezbollah moram konstantovati tri stvari. 1. Mislim da imaju veći procenat izdajnika koje je Izrael potkupio 2. Napravili su glupost što uopće bilo šta kupuju sa Zapada 3. Na njihovom mjestu ja bih opremu samo i isključivo uzimao od Rusije i Kine uz dodatno vlastitu provjeru
Istina da Izrael igra pičkasto jer su uostalom Zidovi takvi-pokvareni podmukli ali ovo je rat i sada će ovi iz Hezbollaha naučiti da moraju biti dodatno oprezni.
P.s. Mislim da sluga sotone Bin Salman ne spava od jučer i da se sve oko njega provjerava. Jest da su mu Izraelci korektni saradnici trenutno ali ko zna sta ga moze stići ako odluči skretati sa puta. Koliko god ti bio teroristički simpatizer moraš priznati i da je lako potkupiti ljude koji žive u teroru zadrtih islamističkih režima. Pa nije ni Iran sirotinja baš, pa eto ne potkupe nijednog židova koji radi blizu Netanyahua da mu takvu nekakvu spravicu podmetne. Što se tiče kupovine sa "mrskoga zapada", pa to je glupost koju i ti sam konstantno činiš. Ili ćeš zamiijeniti što god voziš za Ladu? Uostalom, Tajvan nije "zapad". Ako su to mogli nariktati da eksplodira onda nisu sigurne ni sve one Toyote koje teroristi vole voziti. Provjera svih kuća članova Hezbollaha bi bila solidna mjera opreza, kao i svih pošiljki tehnologije na exploziv, šteta samo što su vam psi haram pa ih nemožete dresirati i koristiti za pronalazak exploziva. Valja i dalje riskirati život svaki puta kada se pristupi digitronu. Nema drugog izbora.
_________________ Zabraniti vehabizam. Zabraniti SDA. Napisati progresivni Kur'an.
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 18 ruj 2024, 23:20 |
|
|
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
|
potocnj
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 18 ruj 2024, 23:31 |
|
|
Prošlo je nekako u sjeni ovih zanimljivosti, ali evo i rezolucija, još jedna. Jednako bitna ili nebitna kao i ona o Srebrenici, prosudite sami. Živcira me malo ovaj stav Hrvatske, iako smo podučeni da suzdržanost zapravo znači protivljenje, ali ipak smo trebali biti jasno i glasno PROTIV kao jaki saveznici Izraela. Znam da je Herceg-Bosna neovisna da bi glasala protiv ovakvih ideja. Naravno, Albanci su veoma mudri, bez da uzrujavaju ostalu islamsku braću glasuju suzdržano i time kupuju naklonost Izraela i Amerike. Bošnjaci trče da glasuju ZA i tako gube u geopolitičkom smislu od albanaca. Albancima paše da se Srbija namiri na RS-u pa da pusti Kosovo, naši bošnjaci to ne kuže pa misle da su im albanci saveznik https://www.klix.ba/vijesti/svijet/bih- ... /240918148
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 18 ruj 2024, 23:50 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76076 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Broj mrtvih u eksplozijama voki-tokija narastao na 20. Libanon: Ovo je uvod u rat
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 18 ruj 2024, 23:50 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76076 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Radost za crtače mapa.
Nadam se stavljanjem pod kontrole cijelog juga, guranjem šiita na sjever, te razjebati Bejrut, za početak luku i aerodrom.
Ako bude silina napada kao u Gazi, bježat će u Siriju.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 18 ruj 2024, 23:55 |
|
|
Evo detaljne karte Libanona
|
|
Vrh |
|
|
Hroboatos
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 19 ruj 2024, 00:02 |
|
|
potocnj je napisao/la: Prošlo je nekako u sjeni ovih zanimljivosti, ali evo i rezolucija, još jedna. Jednako bitna ili nebitna kao i ona o Srebrenici, prosudite sami. Živcira me malo ovaj stav Hrvatske, iako smo podučeni da suzdržanost zapravo znači protivljenje, ali ipak smo trebali biti jasno i glasno PROTIV kao jaki saveznici Izraela. Znam da je Herceg-Bosna neovisna da bi glasala protiv ovakvih ideja. Naravno, Albanci su veoma mudri, bez da uzrujavaju ostalu islamsku braću glasuju suzdržano i time kupuju naklonost Izraela i Amerike. Bošnjaci trče da glasuju ZA i tako gube u geopolitičkom smislu od albanaca. Albancima paše da se Srbija namiri na RS-u pa da pusti Kosovo, naši bošnjaci to ne kuže pa misle da su im albanci saveznik https://www.klix.ba/vijesti/svijet/bih- ... /240918148Ja to gledam na dvije razine. Prvo-Plenković nije državnik, pa slijedi razumnu politiku. A valja uzeti u obzir da Izrael nije nešto na našoj strani, medijski su česti drukali za Srbiju- i u zadnje vrijeme- a kad je bilo ono glasanje gdje smo bili na njihovoj strani, spomenuli su samo Češku i Mađarsku, a nas- ne. Drugo- nema razloga za veliku simpatiju prema njim u kurentnim odnosima. Iz Europe, Mađarska je glasala za njih kao razvikani prgavi anti-EU nosorog, a Češka iz simpatija kao pozitivci koji nisu imali antisemitizam.Ne zabravimo ni veliki plus što su češki komandosi likvidirali glavnog arhitekta holokausta, Heydricha, naravno ne zbog Židova, no svejedno .... No, oficijelne židovske zajednice su za te zemlje, dok su često seronje protiv nas i recimo Poljske, koja je bila na rubu da i Izrael i američke Židove pošalje u mp3. Ne zaboravimo tradicionalni židovski antipolonizam koji se nastavlja. Kod nas je to da su ustaše uprskali, a Židovi to pamte, pa su realno opstruirali samostalnost Hrvatske u ratu koliko su mogli (Igor Primoratz je to javno rekao), a s tom politikom nastavljaju i sa Srbima se ližu kao prasci. Pragmatičko, treba imati dobre odnose s Izraelom iz više razloga, no- nema tu iskrenih afiniteta. A ne zaboravimo da su Izraelci u mnogočem đubretari, npr. odnos prema Armencima. Dakle, ovo je po meni dobra odluka.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 19 ruj 2024, 00:34 |
|
|
Gazu će se nastaviti bombardirati (ali će postati Tema #2) i svako malo mijenjati granice sigurnih zona, šetati ih gore-dole-gore-dole sa sjevera na jug, dok im ne dopizdi i odjebu u Egipat.
Pravi rat se nastavlja u Libanonu.
|
|
Vrh |
|
|
potocnj
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 19 ruj 2024, 00:50 |
|
|
Bošnjak..007 je napisao/la: Samo par činjenica
1. Ti si kloc 2. Izrael je tehnološki napredniji od Irana i proxy ekipe a imaju uz sebe SAD i zapadni napredni svijet 3. Ja kupujem sa zapada jer sam zapad a nisam ni u ratu sa Izraelom 4. Tajvan je klasičan zapad( ne geografski) kao i Japan i Australija 5. Nariktali su upravo zato što su ovi bili naivni pa kupili sa zapada ( zadnja vijest od japanske firme) a oni na zapadu su svi u saradnji sa Izraelom i Amerikom 6. Da su to kupili u Kini ili Rusiji sigurno bi šanse za curenje informacija bile manje 7. Još nemamo potpune inf. pa stvaramo sliku od onoga što imamo Ako si zapadnjak onda su ovi događaji odlične vijesti za tebe! Zapadnjački Izrael rastura istočnjačke kozojebe. Kina je poznata po tome da voli koristiti svoju tehnologiju za špijunažu, a i kupovina od rusa ima svoju cijenu. Rizik za curenjem informacija uvijek postoji, ali očito nisu smatrali da uopće postoji mogućnost da sam uređaj bude sredstvo izvršenja, vjerojatno su mislili da je rizik samo od lociranja. Naravno, da psi nisu haram, lako se moglo to provjeriti i pronaći exploziv. Da je Muhamed volio cucke sada bi džihad bolje stajao u ovom sukobu. I dalje mi nisi pojasnio kako su muslimani toliko potkupljiviji od židova? Ako sam kloc sigurno onda misliš da moja teorija o tom kako ima mnogo muslimana koji žele pobjeći od islamističkih režima, pogrešna, za razliku od židova, kojima je dobro u svojoj zemlji, Izraelu, pa nemaju razloga da budu potkupljivi. Nije svaki izraelac koji ima doticaja sa Netanyahuom bogataš i elita, ali opet tu nema slabih karika. Jer riktanje WC školjke i postavljanje exploziva na nju, kako je skončao onaj Hamasov vođa baš u glavnom gradu Irana, nije bilo pitanje tehnologije. Svatko danas ima tu tehnologiju. Pitanje je bilo isključivo pristupa. Izrael iznova i iznova dokazuje da ga ima. Svatko zna da je bolje biti prosječan čovjek u Izraelu jer živiš u normalnoj zemlji, nego izdat to za kakve god pare da ponude neprijatelji Izraela. Obrnuto ne vrijedi, ponudi nekome tko ima pristup Hezbollahu, Hamasu, ili nekome u Iranu alternativu i mnogi će se hvatati za to. Jasno je da egzekutor u Iranu nije bio hebrej nego perzijanac.
|
|
Vrh |
|
|
Hroboatos
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 19 ruj 2024, 00:55 |
|
|
Htio bih samo nešto dodati.
Znamo kakvi su Arapi i muslimani, ne treba razjašnjenja. Izrael je uspjela moderna država generalno u okviru zapada. No oni nisu dio zapadne civilizacije i ne ponašaju se tako u praksi. Dobar dio mrzi Europu, povijesnu Europu, i pokušavali su zasrati da u Europu uvale razne crnce i muslimane. Npr. dio crnaca koji im se ukrijumčario uz Etiopije i Somalije, htio je Netanyahu uvaliti u Europu, a to hoće i s ovih 2 milijuna iz Gaze.
Nemojte imati iluzija o Izraelcima ni Židovima općenito. To što su uspješni i funkcionalni na više načina, a Arapi prava pošast, nije zanemarivo- no, ne padajte u iluzuju da oni imaju ikakvih simpatija prema povijesnoj, bjelačko-antičko-kršćanskoj Europi.
|
|
Vrh |
|
|
VBA2024
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 19 ruj 2024, 01:59 |
|
|
Nemoj tako, nisu svi Arapi krstjani.
Znamo kakvi su Arapi i muslimani, ne treba razjašnjenja, ali ..
Nemojte imati iluzija o Izraelcima ni Židovima općenito. To što su uspješni i funkcionalni na više načina, ali ..
_________________ Iuste ambulans coram Deo pretium non habet Tko pronađe sarkazam nek si ga zadrži.
|
|
Vrh |
|
|
Hroboatos
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 19 ruj 2024, 02:13 |
|
|
VBA2024 je napisao/la: Nemoj tako, nisu svi Arapi krstjani.
Znamo kakvi su Arapi i muslimani, ne treba razjašnjenja, ali ..
Nemojte imati iluzija o Izraelcima ni Židovima općenito. To što su uspješni i funkcionalni na više načina, ali .. Američki Židov, koji je bio student i pisao blog u Times of Israel, pročitao ih je kao otvorenu njigu. I rekao ono što ja o njima odavno znam. Naravno, to mu je bio zadnji tekst u blogu, jer su ga ukinuli. I to su izraelske novine, a znajući prosječan izraelski puls, tu nema razlike između njih i američkih Židova. https://blogs.timesofisrael.com/america ... hypocrisy/American Jewry’s Disgraceful Hypocrisy Of course Israel is the Jewish State, and affirming such may be among the least controversial things one could possibly say to a group of American Jews. [And when I say “Jews,” I mean people affiliated, to some degree, with the faith, even if they are not Orthodox.] To these people, Israel being the Jewish State is simply taken for granted. ......................................................... Why is it then that when I raise my voice in support of nationalism and self-determination for the peoples of Europe, I am met with skepticism, if not downright contempt? Why is it that when I praise the nationalist parties of Europe (many of whom are actually Zionistic), I am questioned with unease? It appears to me that the same people who so vehemently call for Israel to be Jewish lack that same vigor when calling for France to be French, Germany to be German, or Sweden to be Swedish. Indeed, a lack of vigor would actually be satisfactory. In fact, it’s not even that: those same Zionists, by and large, fight against the nationalist sentiments in Europe. The establishment Jewish groups in the US, all of whom lock arms for Israel and lobby the American government to categorically support her at every turn, are the same groups that consistently call for open borders in Europe, increased immigration from the Middle East, a full-out embracing of multiculturalism, a weakened national culture, and a diminished Church. They are the same groups that slander and defame leaders like Le Pen in France and Wilders in the Netherlands. They are the same groups that push for the death of Europe and her people. ................................................................. But it’s even more nuanced than this. The peculiar position of these Jews is not so much in their exclusive nationalist desires for one state. It is in their exclusive denial of such nationalist rights to the peoples of Europe. For some strange reason, there is a hate for the European race, and that hate translates into a desire for its ultimate destruction. After all, what better way to crumble Europe than to replace its volk? As it is said, “demography is destiny.” Every other country on the planet, especially including the Jewish State of Israel, is entitled to national self-determination—to an ethnic nation-state. Why must Europe be left out?.............................. Jews, whose homeland is the world’s shining example of the ethno-nation state, should be at the forefront of this fight. Jews, who understand better than most people the importance of continuation and preservation, should be at the forefront of the fight for Europe. It is selfish to stay out, and hypocritical to counter. Unfortunately, the Jews seem to be on the wrong side. Again.
|
|
Vrh |
|
|
VBA2024
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 19 ruj 2024, 02:20 |
|
|
Hroboatos je napisao/la: Unfortunately, the Jews seem to be on the wrong side. Again. [/b]
_________________ Iuste ambulans coram Deo pretium non habet Tko pronađe sarkazam nek si ga zadrži.
|
|
Vrh |
|
|
krstjanin
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 19 ruj 2024, 07:54 |
|
|
Libanonski ministar vanjskih poslova Abdallah Bou Habib rekao je za CNN da strahuje da napadi signaliziraju prelazak na uvod u rat.
- Ovo je zastrašujući trenutak i bojimo se rata, jer ne želimo rat, rekao je i za napade okrivio Izrael.
Dok s druge strane: Iran poručuje da će odgovoriti.
Mozda je vrijeme zapravo da se Libanon napokon sam obracuna s Hezbolahom. Libanon i Libanonci su postali taoci Hezbolaha i Irana
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
Vrh |
|
|
MiB
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 19 ruj 2024, 08:04 |
|
Pridružen/a: 14 vel 2020, 17:12 Postovi: 4766 Lokacija: Granica je na Drini!
|
MiB je napisao/la: daramo je napisao/la: Eksplodiraju alarmi u kućama Hezbolahovaca, radiji u autima, Hezbolahovci od muke napadaju UNIFIL. Izgleda da se moja pretpostavka obistinila. MiB je napisao/la: Prijavljene eksplozije i uređaja za solarno punjenje baterija. Sad je jasno kako je cilj izazvati opću paniku i strah od tehničkih uređaja. Očekujem eksplozije televizora, gps uređaja u autima, i sl. Citat: Ljudi u Libanonu užasnuti su svakodnevnim komunikacijskim uređajima nakon dva dana smrtonosnih eksplozija pagera i voki-tokija, izjavio je Nabih Bulos, šef ureda za Bliski Istok iz Los Angeles Timesa. "Samo da vam dam primjer glasina koje kruže, ljudi šalju poruke jedni drugima da ugase svoje Wi-Fi rutere ili izvade baterije iz određenih uređaja", rekao je Bulos. "Stvarno postoji strah od normalnih predmeta koje imate kod kuće."
_________________ Hrvatska između hrpe Plenkovića i Milanovića
|
|
Vrh |
|
|
Imota
|
Naslov: Re: Izrael Postano: 19 ruj 2024, 08:17 |
|
|
Zašto bi išli u invaziju ako se mogu izrugivat i pišat po hezbolah eunusima do besvijesti?
Šta će sljedeće eksplodirat?
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|