HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 21 sij 2025, 08:06.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 487 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 16, 17, 18, 19, 20
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Zrinyi (Zrinski) 2026 - Mađarski renovatio imperii
PostPostano: 08 tra 2021, 19:56 

u čast Zrinyi plana.

Od mog srca draga i ljubavi tvoje
ima jača ljubav, ljubav zemlje moje
Sjećaš li se draga, pričale su kiše
za ljubav se gine, zbog Hrvatske diše.

Onu istu našu košulju pripremi
na tavan je stavi, za mene je spremi
Bit će ona opet i sinu po mjeri
kao što je bila mom djedu i meni.

:tank

Vrh

PostPostano: 08 tra 2021, 20:19 

Ako hoćemo o sećanju ni mi Srbi Mađarima nismo zaboravili raciju , ali ja ne znam šta se vi oblizujete kao mače oko dzigerice , a posle se ljutite što se Aleksije oblzuje na DGG pa zar nije to licemerno , zar nisu to dvostruki aršini

Vrh

PostPostano: 08 tra 2021, 23:01 

DGG je objektivno najizoliraniji dio BiH, najride naseljen i tribali bi busit tunel il radit skupu planinsku cestu od Mrkonjica do jednog od najneplodnijih krajeva s najostrijom klimom na kojoj zivi oko 5,000 Srba i to sam darezljiv.

S druge strane Madarska ima u Vojvodini dio koji nije izoliran, koji je vrlo plodan i ekonomski dobrostojeci, u kojeg se kontinuirano ulagalo te di zivi velik broj Madara a infrastruktura do tamo je izgradena.

Vrh

PostPostano: 08 tra 2021, 23:19 

Srbe i Mađare smo toliko puta našamarali da su i jedni i drugi shvatili da je bolje biti prijatelj s nama, nego neprijatelj.

Predlazem Muslimanima da to što brže bolje shvate i potpišu izborni zakon, kasnije nema kajanja.

Vrh

PostPostano: 09 tra 2021, 03:10 

Pojačano militariziranje Srbije prati svaka ozbiljna država u susidstvu. Zbog toga Mađarska također za si osvižit snage kupuje nove i modernizira staro oružje i opremu. Znaju hrvatsku lekciju. Što više oružja imaš, manje ćeš ga morat rabit.

Tragično je vidit ovdi nike Srbe kako se tišidu i ublažavaju svoju nelagodu govoreći da će Mađarska napast Hrvatsku. Uviravadu nas da su lokve i trske veća protutenkovska zaprika od rike snažne matice koja upogonjava više hidroelektrana. Svakako, zna se tko je od 1990. činia Mađare iselit i u kojoj državi se i danas događadu fizički napadi na domaće Mađare i vriđanje domaćih Mađara.

Vrh

PostPostano: 09 tra 2021, 10:26 

Tačno tako Jusi a samo sa Potisjem nemaju stratešku dubinu ,za takvo nešto im je potrebna Subotica , Sombor i Novi Kneževac , ali eto bolje zna gospočad iz Hrvatske nego mi iz Srbije , Ja se samo pitam kad je HV tolika sila zašto već nije ušla u Bugojno , Donji Vakuf, Zenicu .... nešto bar da osvoje kad su tolko silni

Vrh

PostPostano: 09 tra 2021, 11:22 

Ne ali sam poreklom iz Sjenice pa sam svako leto odlazio dole , dovoljno mi je bilo mesec dana da shvatim šta rade mujage , dok ne živiš sa njima onda su ti oni dragi , ali kad ih upoznaš shvatiš da to nije baš tako , meni su se oni smučili kad je bio dan žalosti za mursija ,odkle si ti jel mešana sredina ioli čisto srpska

Vrh

PostPostano: 09 tra 2021, 17:29 

Osvojila je HV Knin, Drvar, Glamoc, Jajce, Grahovo, Mrkonjic grad, osvojila bi i Banjaluku da je trebalo.

Nikada nauciti necete neke lekcije.

Madjari nece napasti nikoga, ali ce braniti sebe.

Vrh

PostPostano: 09 tra 2021, 17:31 

HV nije osvajao Knin, HV je oslobađao Knin. To je velika razlika. HV je svu tu zemlju oslobodio, nije to tuđe da smo išli osvajat.

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 10 tra 2021, 04:10 

cicak je napisao/la:
Tačno tako Jusi a samo sa Potisjem nemaju stratešku dubinu ,za takvo nešto im je potrebna Subotica , Sombor i Novi Kneževac , ali eto bolje zna gospočad iz Hrvatske nego mi iz Srbije , Ja se samo pitam kad je HV tolika sila zašto već nije ušla u Bugojno , Donji Vakuf, Zenicu .... nešto bar da osvoje kad su tolko silni

Uoči da ABiH nije išla ka Donjem Vakufu, nego ka Kupresu kad je krenia složni udar HV, HVO i ABiH. Njima je bilo bitnije zadržat osvojeno od Hrvata, nego oslobodit muslimanska sela i gradić Donji Vakuf di ih je bilo priko 50% te dalje ka Jajcu di je isto dosta muslimanskh sela.

Bia je prilog na jednoj od engleskih televizija di se voditelj zabrinia da ne bi sad hrvatske snage išle vratit ono šta su in Muslimani oteli, i to je bilo u nediji tijekon Oluje. Njima je već to bila briga. Ondašnja engleska politika bila je da bidu radije u BiH vidili i Pakistance, Afganistance, Sudance, ma svakog mogućeg samo ne Hrvate.

HV ne bi ima razlog za zauzimat Donji Vakuf. Neka Muslimani izvolidu sami oslobađat svoja sela i gradove. Hrvatskoj su stalno nad glavom visile sankcije, pa čak i kad je oslobađala ozemlja susidno od svojih gradova sa kojih su ih stalno bombardirali, granatirali i raketirali SVK i VRS. Nisi smia oslobodit ni glavicu nad svojin 100% hrvatskin selon koje je bilo okupirano. Stalno su nan pritili sankcijama, a tihe su već dugo trajale. Gospić je bia prioran tri godine dugin srpskin granatiranjen, a vidia si kako su se u MZ digli na noge kad je HV poduzea akciju Medački džep. Nismo smili uć u BiH u Posavinu, Slavonski Brod, Županja, Gunja stalno gađani a ti ne smiš priko rike otić i dat ovima po ušima. U ovakvoj situaciji imaš po međunarodnom pravu pravo uć vojskom u drugu državu bez pitanja.
Napomena: pokušali su muslobošnje kod Jajca opet privarit Hrvate. Čekali su da Hrvati obavidu posal a onda su oni došli i još se našli ukopavat - prima Hrvatima. Pa su malkice dobili VBR-ima da se ne igradu.

Zauzimanje Bugojna po HV i HVO bila bi moguća misija. Teška, ali ostvariva. Bilo bi žrtava i to bi bilo zahtivno. Da nas nije MZ maltretirala i bila onako promuslobošnjački pristrana ka šta je bila, rišilo bi se to. Tri miseca do pola godine borba. Što bi HV i HVO išli brže osvojit, imali bidu više žrtava pa je bolje ne žurit, zbog morala vojske. Ukratko, izgledno bi bilo jer su trećina stanovnika bili Hrvati, a ostalo po trećina Muslimani i trećina Srbi.

Zenica bi bila puno teža i neizvisnija zadaća. No ne i nemoguća. To bi trajalo dugo, bitka bi trajala koju par godina. Virojatno bi se zauzelo naselja i četvrti di su Hrvati, a i Srbi jer su oni izrazili lojalnost HVO-u i onda bi se stalo. Dalje nima potribe.

Vrh

PostPostano: 21 svi 2021, 15:34 

Ovo je cisto obnavljanje armije i zamjena starog sovjetskog oruzja novim zapadnim. Madjari nikoga nece napasti, mudar je to narod i nije sklon avanturama najvecim dijelom svoje istorije. Ali ako bi gledali cisto vojno i da zanemarimo Nato prvi na listi za neku agresiju bi bili: Slovenija, Slovacka, Hrvatska, Srbija, Rumunija i Ukrajina. Rumuni su ogoman zalogaj, Ukrajinci pogotovo, naucna fantastika.

Vrh

Naslov: Re: Zrinyi ( Zrinski) 2026 - Mađarski renovatio imperii
PostPostano: 26 ruj 2024, 20:08 

Flamel je napisao/la:
ikmandvaradtist je napisao/la:

Čak i ako bi nekako uspeli da dođu do uskog grla kod Karlovca tu teren već postaje gadan i sužen te bi teško probili vaše koncentrovane trupe...

Ali ko zna kako bi to išlo, uvek je motivisaniji onaj ko se brani, oni bi i ako bi uspeli uz pomoć materijalne & brojčane nadmoći platili cenu velikh gubitaka... Vazduhoplovstvo je ono gde imaju najveću prednost u odnosu na vas a na ravnom isto dolazi do izražaja... ne bi bilo lako uopšte, nema više lakih ratova...

Da,mogli bi teoretski doći do Karlovca,ali mislim da se ne bi isključivo držali hrvatskog teritorija,ušuljali bi se oni na područje Bihaća i USK što onda dovodi do zanimljivog razvoja događaja.

A ovo oko avijacije...da imamo npr. Rafale koji su najbolji zapadni avioni izvan Amerike,dobro bi razmislili hoće li se upustiti u dogfight s nama.

Rafale imamo :D

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 487 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 16, 17, 18, 19, 20

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: