HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 20 stu 2024, 11:33.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 138 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Kako spasiti forum hercegbosna.org???
PostPostano: 29 ruj 2023, 08:48 

Šešelj također nije baniran, zapravo smo bili zabrinuti za njega jer je bez najave prestao dolaziti.

1020 of 2558 - 39.87%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 29 ruj 2023, 09:36 

Nemojte toksično reagirat prima Zabranjenen Braniteju. Iznese čovik nike svoje nekonvencionalne teze, a ekipa ga ovdi obaspe svin i svačin, pogrdanan, ismijavadu ga.... Mene štrecne kad vidin šta mu sve nadilidu.

Vrh

PostPostano: 29 ruj 2023, 10:33 

Sokolić je napisao/la:
Nemojte toksično reagirat prima Zabranjenen Braniteju. Iznese čovik nike svoje nekonvencionalne teze, a ekipa ga ovdi obaspe svin i svačin, pogrdanan, ismijavadu ga.... Mene štrecne kad vidin šta mu sve nadilidu.

Slažem se.

Vrh

PostPostano: 30 ruj 2023, 04:25 

:D Moderacijo, nije da ne zelim da vam verujem, ali bilo je situacija gde se poneli kontraverzno, da ne kazem neprincipijelno. Ako je uopste bitno da li ja verujem ili ne.

U ovoj prici sumnjivo je sto su se ljudi zalili na logovanje. Formalno nisu banisani, ali imali su probleme da se uloguju forum.

Temu o Ukrajini sam citao sa zadovljstvom. Sad nema sta da se cita. I citaoce ste oterali svojim potezom, ne samo uspaljene forumase. Bilo je trolisanja, ali mogli ste lepo da temu prebacite na chat, pa neka pisu do mile volje.

Uopste, vi Hrvati morate da znate da atmosfera koju vi spontano stvarate oko sebe ubija energiju, libido, radost, narocito kod Srba, a i kod vas i svih ostalih. Pa vidite da je Aca Stankovic medju vama oboleo na zivcanu bazu. Pupi se nikada nije nasmejao. Cak i onaj izdajnik Misic je depresivac. Pola zemlje vam je u penziji zbog stresova i psihickih problema. Dakle, pustite Srbe da kreiraju atmosferu, i vama ce da bude bolje.
A s druge strane, uzmite Granicarka. Otkako nije medju vama, posatao je pravi saljuvdzija. Doduse, i na njemu se vide neke posleduce na mentalno stanje, ali covek je veseljak, bre. :D

Da ste barem od ovih sto su optuzivali da je forum srpski trazili da oni svojom povecanom aktivnoscu nadomeste nedostatak Srba koji vise nisu na forumu... :neznam

Ovako, Bosnjaci su najveci dobitnici. Prvo im se desio odlazak Srba, a forum po imenom HB znatno je smanjiio aktivnost. A oni tu aktivnost ne povecavaju.

Vrh

PostPostano: 30 ruj 2023, 09:15 

Imaš primjer moderatora "lider" koji se također nije mogao logirati čini mi se sa laptopa, no sa mobitela koristeći iste login podatke i pristupnu točku je mogao. Tako da teorije urote padaju u vodu. Zašto nije mogao sa laptopa, pa zbog određenih postavki.

Zamijenimo uloge i mjesta, Hrvati se na srpskom forumu ponašaju kao Srbi ovdje, koliko mogu opstati?

To što se ti osjećaš usamljeno na hrvatskom forumu je razumljivo, no u jednom trenutku su Hrvati koje osobno poznajem napustili forum zbog osjećaja usamljenosti i nelagode uzrokovane prekodrinskim i velikosrpskim boostanim temama. Koliko su te teme zanimljive Hrvatima pokazuje da ih sada praktički nema na prvoj stranici "novih postova".

Krvoloci (Hrvati, Srbi, Bošnjaci) sa serijom postova ugrađenih twitova i telegram objava koji prikazuju ubijene ljude, ubojstva, teška stradanja i patnje, silovanja, popraćeni eventualno smajlićima i komentarima koji u blažoj formi odobravaju zlu sudbinu tih ljudi, a u normalnoj ismijavaju, zanimljivi su kome??? Istim takvim krvolocima.

Vrh

PostPostano: 30 ruj 2023, 11:15 

Niko Komadina je napisao/la:
Imaš primjer moderatora "lider" koji se također nije mogao logirati čini mi se sa laptopa, no sa mobitela koristeći iste login podatke i pristupnu točku je mogao. Tako da teorije urote padaju u vodu. Zašto nije mogao sa laptopa, pa zbog određenih postavki.

Zamijenimo uloge i mjesta, Hrvati se na srpskom forumu ponašaju kao Srbi ovdje, koliko mogu opstati?

To što se ti osjećaš usamljeno na hrvatskom forumu je razumljivo, no u jednom trenutku su Hrvati koje osobno poznajem napustili forum zbog osjećaja usamljenosti i nelagode uzrokovane prekodrinskim i velikosrpskim boostanim temama. Koliko su te teme zanimljive Hrvatima pokazuje da ih sada praktički nema na prvoj stranici "novih postova".

Krvoloci (Hrvati, Srbi, Bošnjaci) sa serijom postova ugrađenih twitova i telegram objava koji prikazuju ubijene ljude, ubojstva, teška stradanja i patnje, silovanja, popraćeni eventualno smajlićima i komentarima koji u blažoj formi odobravaju zlu sudbinu tih ljudi, a u normalnoj ismijavaju, zanimljivi su kome??? Istim takvim krvolocima.

I, koji su mogući uzroci problema da netko više ne može ući sa jednog uređaja a može sa drugog (sigurno ista IP adresa)?

A za one koji ne mogu ući s bilo kojeg uređaja, onda su valjda banirani cijeli IP rangeovi?

Što se tiče problema sa šiframa, uvjeren sam da su tu korisnici problem. Sve imaju snimljeno u browseru, i sigurno ili nešto pobrišu ili dožive tipičan reset svega kad ne migriraju kako treba na novi uređaj.

Vrh

PostPostano: 30 ruj 2023, 12:30 

1. Uređaj pokušava pristupiti preko proxy / VPN poslužitelja koji ne dozvoljava pristup izvan zadanih postavki, obično poslovni vpn, mreže u institucijama. Ili u slučaju"free" proxy servera modificiraju http zaglavlja, koja cloudflare ili vatrozid na web serveru prepoznaju kao maliciozne. Osobno loše iskustvo imam sa UK i NL vpn serverima po pitanju pristupa web lokacijama i maltretiranju sa captchama.

2. Mislim kako kod baniranja IP-a uključujući i čitav raspon server šalje obavijest korisniku. "Vaša IP xxxx je banirana", "Nije vam dozvoljen priostup" ili slično.

3. Možeš ukloniti cloudflare i imati ponovne proboje spambotova, nema logova da je neko baniran iz Srbije, ali ima pun k Singapur, Kina, Rusija.

4. Forum ne akceptira emoje koje korisnici unesu putem tipkovnice.

5. Neka očiste cache, resetiraju uređaje uključujući modem, obrate se Huawei-u i kinezima, sigurnosnim službama u svojim zemljama,..

Sa ovom slikom ću završiti svaku diskusiju i aktivnost vezanu za moderaciju, servere, sigurnost:

Stanje zadnja 24 sata.

slika

Vjerojatni razlog blokade:

slika

Vrh

PostPostano: 27 ruj 2024, 14:39 

Evo kako spasiti forum...

1.) Treba forum dati IT-jevcima, da ga pročešljaju i da vide šta nije u redu i poprave to i da ga redovno održavaju tj. da riješavaju bagove, kada nešto tehnički zapne.

2.) Promjeniti hosting tj. migrirati sajt na neki koji je najbolji za forume.

3.) Manje banovanja i uskraćivanja nekih funkcija.

Konkretno meni je nestala ili ukinuta funkcija da mogu da gledam svoj profil, te stoga zathtijevam da mi se vrati ta funkcija. Naime, kada kliknem na svoj profil piše "Nemaš dopuštenje za pristup popisu/profilima Članstva". Šta je ovo?

Vrh

PostPostano: 27 ruj 2024, 14:58 

Svoje postove mozes vidjeti ovdje search.php?keywords=&terms=all&author=Vladimir+RUS&sc=1&sf=all&sk=t&sd=d&sr=posts&st=0&ch=300&t=0&submit=Pretra%C5%BEnik

Profil: ucp.php

Vrh

PostPostano: 27 ruj 2024, 16:38 

Ne znam kako stvari funkcioniraju na HBF

Međutim primjetio sam jednu drugu stvar, a to su ovi gradski portali. Pretpostavljam da više manje preživljavaju i ovise o gradskoj milosti gradonačelnika i politike, drugim riječima to je vjerovatno entuzijazam.
Možda da se preko HNS-a to proba riješit da se napravi zajednički news portal i zakupi kvalitetan jači server i da svaki grad ima svoju rubriku i ostanu isti urednici, pod uvjetom da žive tamo u tom mjestu.
Dok bi naslovnica ovisila o broju klikova, algoritam slaže udarne vijesti po čitanosti

Urednici portala bi pratili regionalnu i svjetsku politiku a lokalni logično lokalne stvari.
Lokalni portali bi dobili logistiku i veću čitanost, dok bi portal dobio lokalnu publiku iz svakog grada.

Naravno ukoliko HBF hoće može i on tamo da se stavi.

Nešto u stilu...
Udarne vijesti gore, lokalni portali ispod.

Privitak/ci:
Dnevno.hr - Multimedijski novinarski portal 2.png
Dnevno.hr - Multimedijski novinarski portal 2.png [ 374.88 KiB | Pogledano 749 put/a. ]
Dnevno.hr - Multimedijski novinarski portal 1.png
Dnevno.hr - Multimedijski novinarski portal 1.png [ 511.82 KiB | Pogledano 749 put/a. ]

PostPostano: 27 ruj 2024, 23:47 

MiB je napisao/la:

Znam za ovo, samo što mi je bilo mnogo lakše i brže, kada sam mogao da kliknem na link iznad slike profila, te stoga zamolio bih moderaciju i administraciju foruma, da mi vrati tu funkciju.

Vrh

PostPostano: 28 ruj 2024, 00:11 

To sada samo imaju moderatori.

Vrh

PostPostano: 28 ruj 2024, 01:26 

aleksije radicevic je napisao/la:
:D Moderacijo, nije da ne zelim da vam verujem, ali bilo je situacija gde se poneli kontraverzno, da ne kazem neprincipijelno. Ako je uopste bitno da li ja verujem ili ne.

U ovoj prici sumnjivo je sto su se ljudi zalili na logovanje. Formalno nisu banisani, ali imali su probleme da se uloguju forum.

Temu o Ukrajini sam citao sa zadovljstvom. Sad nema sta da se cita. I citaoce ste oterali svojim potezom, ne samo uspaljene forumase. Bilo je trolisanja, ali mogli ste lepo da temu prebacite na chat, pa neka pisu do mile volje.

Uopste, vi Hrvati morate da znate da atmosfera koju vi spontano stvarate oko sebe ubija energiju, libido, radost, narocito kod Srba, a i kod vas i svih ostalih. Pa vidite da je Aca Stankovic medju vama oboleo na zivcanu bazu. Pupi se nikada nije nasmejao. Cak i onaj izdajnik Misic je depresivac. Pola zemlje vam je u penziji zbog stresova i psihickih problema. Dakle, pustite Srbe da kreiraju atmosferu, i vama ce da bude bolje.
A s druge strane, uzmite Granicarka. Otkako nije medju vama, posatao je pravi saljuvdzija. Doduse, i na njemu se vide neke posleduce na mentalno stanje, ali covek je veseljak, bre. :D

Da ste barem od ovih sto su optuzivali da je forum srpski trazili da oni svojom povecanom aktivnoscu nadomeste nedostatak Srba koji vise nisu na forumu... :neznam

Ovako, Bosnjaci su najveci dobitnici. Prvo im se desio odlazak Srba, a forum po imenom HB znatno je smanjiio aktivnost. A oni tu aktivnost ne povecavaju.

Aleksandar Stanković je iz Subotice. Grad je poznat po samoubojstviman. Čega se je ondi naguca ka' mlađi ne znan, koliko je tamošnje vode povuka u se i zatrova se, ne znan. Uglavnon, to je poslidica tega.

Kod Mišića je rat učinia svoje, i nepravde koje su zahvatile sve hrvatske domojube. Nije izdajnik, pa čovik je iz Hrvatske i boria se je za Hrvatsku, a protiv ekipe koja mu je granatirala grad iz druge (susidne) države.

Pupovac je onako usporen. Usporedbe radi, Savo Štrbac nije daleko od njegova sela. Obojica su žalosne sove. Valjda jer nije završilo onako kako su htili i nadali se.

A sad ovo
Citat:
atmosfera koju vi spontano stvarate oko sebe ubija energiju, libido, radost

Tu si reka istinu. Samo to ne moreš reć za sve Hrvate. Činjenica jest da depresivne osobe su u stanju širit to ka' zarazu. Oti ubijači raspoloženja (koji ne moradu bit depresivni) su poznati problem u Hrvata. Nije to od jučer. Pitanje koje si reka zaslužuje posebnu temu.
Uglavnon, pogledaj ovako. Možeš ti napravit najboji sok, najboju vodu. Stavi kap otrova u nju i ota tekućina više nije za pit. Triba jako puno zdrave tekućine za neutralizirat otrovnost (ono, kap otrova u bačvi vode ubija, ali u moru ne).
Spuštači raspoloženja, kiseli judi, toksični, malodušni, duhon frigidni, cinici, kritizeri, zavidnici, inertni i bezmudi koji se ne znadu takviman suprotstavit, takvi su se nakotili među Hrvatiman. Bitno je što je tu dosta oikofobije i autoagresivnosti. Id je okrenut samo prima svojoj zajednici, Hrvatiman, takveg kritizerstva nima kad se radi o drugiman. To je doista problem. Mnogima je žmul desetinu prazan, a ne devet desetina pun. Mnogi se više radujedu tuđoj nesrići nego svojoj srići i uspihu.
Pogledaj recimo komentare ispod članaka po portaliman i objava po društvenin mrižaman.
Evo ti primir. Hajdukovci to dobro znadu. Dojde dobra vist, evo ti onih iz redova antihajdukovaca po hajdukovačkin portaliman. Ili po vistiman koji se tiču Hajduka. Ne visidu spuštači po portaliman i vistiman koji su oko njihova kluba, nego kod onega drugega, da se moredu dobro posr*t.

Onda tu imaš tužnosti zbog nepravdih koji trajedu već cila stolića. A nisi u mogućnosti ništa prominit, ma koliko se bia batrga. Budući da nisi smia ništa prigovorit, jer odleti glava ili na niki drugi način nagrabusiš, ostalo je kupit u sebe, ili možebitno među svojiman promrmljat ka' Kalimero "To je nepravda.".

Pogledaš li hrvatsku književnost, vidit ćeš da je dosta takvih tema. Onda je problem šta i oni koji bidu širili dobro raspoloženje ne dobijadu prigode. Čim kreneš, ovi iz protutabora te poklopidu.

Ipak, to ne znači da se stvari ne mičedu. Mičedu se, samo triba dok niki naraštaji ne izumredu.

Zašto je to sve tako? Pa reka bih da je to zbog moćnika u hrvatskon društvu otpalih od Boga (masoni i slični), a posli i kad se ota pojava raširila u narodu s ratoviman i komunizmon.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 138 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: